Otteluennakko, Veikkausliiga

Veikkausliigan kuumin joukkue Honka kohtaa VPS:n sunnuntaina kotinurmellaan

Esport Honka pyrkii jatkamaan jo seitsemän ottelun pituista tappiotonta putkeaan, kun sunnuntaina Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi VPS. Ottelu on Helsinki Cupin hengenkohotusottelu ja kamppailu potkaistaan käyntiin kello 18.30. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran aikaisemmin. Silloin pisteet tasattiin Vaasassa luvuin 1–1.

Honka on ollut viime aikoina huippuvireessä ja espoolaiset taistelevat tosissaan europaikasta. Sunnuntain kamppailuun keltamustat lähtevät sarjataulukon jaetulta kolmannelta sijalta, tasapisteistä KuPS:n ja FC Lahden kanssa.

Espoolaisten kovasta vireestä kertoo sekin, että joukkue löytyy viiden ottelun kattavan kuntopuntarin kärkipaikalta.
Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tällä kaudella nähtiin tiukka kamppailu. Javi Hervas vei 11. minuutilla Hongan rangaistuspotkusta johtoon, jonka jälkeen VPS haki voimakkaasti tasoitusta. Honka puolusti tiiviisti, mutta joutui antautumaan kerran. Sebastian Strandvallin vapaapotku ohitti Tim Murrayn parikymmentä minuuttia ennen loppuvihellystä.

Honka on ollut uskomattoman vahva kotonaan. Keltamustat ovat hävinneet Tapiolan urheilupuiston nurmella viimeksi vajaat neljä vuotta sitten 31.8.2014. Sunnuntain kamppailu on sikälikin mielenkiintoinen, että Hongan kyseinen tappio tuli juuri VPS:ää vastaan.

Keltamustien tehokkain pelaaja alkukaudesta on ollut kahdeksan täysosumaa iskenyt Mac Kandji. Senegalilaishyökkääjä, joka on tehnyt kahdessa viime ottelussa neljä täysosumaa, valittiin myös hiljattain Veikkausliigan kesäkuun pelaajaksi. Kuukauden joukkueessa olivat keltamustista mukana myös Konsta Rasimus, Javi Hervas, sekä Lucas Kaufmann.
Tunnustusta keltamustaan leiriin tuli myös valmennuspuolelle, kun joukkueen huippuvireeseen luotsannut Vesa Vasara valittiin kuukauden valmentajaksi. Honka nappasikin Vasaran johdolla kesäkuun kuudesta ottelusta neljätoista pistettä.

– Hieno tunnustus koko joukkueelle. Erityiskiitos valmennusryhmälle, sillä jokainen varmasti ymmärtää, etten ole yksin tekemässä tätä hommaa. Siellä on kahdeksan muuta ihmistä tuomassa meille hyvää laatua jokapäiväiseen tekemiseen. Jos joukkue pärjää ja saamme menestystä, niin sitä kautta tulee näitä palkintoja. Nyt pitää vain ymmärtää, ettei tämä ollut meidän tavoite, vaan pitää jatkaa nöyränä työntekemistä, Vasara kertaa.

VPS majailee sarjan keskikastissa

Vaasalaiset löytyvät Veikkausliigan sarjataulukosta kuudennelta sijalta, kaksi pistettä Hongan perässä. 18 pelaamastaan ottelusta joukkue on kerännyt 27 pistettä. VPS on esiintynyt Hongan tapaan viime aikoina vahvasti, sillä viidestä viimeisestä ottelustaan se on hävinnyt vain yhden. VPS onkin viiden ottelun kuntopuntarissa heti Hongan perässä toisena. Vaasalaisten kovin maalitykki on alkukaudella ollut Kandjin tapaan kahdeksan osumaa laukonut Sebastian Strandvall. Myös Juho Hakola on ollut kovassa vireessä. Laitahyökkääjä johtaa nimittäin seitsemällä maalisyötöllään koko sarjan syöttöpörssiä.

– VPS on hyvin organisoitu joukkue molempiin suuntiin. He asettavat meille itseasiassa kivan haasteen ja meidän täytyy kehittyä edellisestä VPS-ottelusta, jotta voimme taistella voitosta.

Päävalmentaja tietää myös, miten voitto napataan tulevana sunnuntaina. Hän korostaa myös kotiyleisön tuen merkitystä pisteiden metsästyksessä.

– Kyllä se on se iso joukkue siellä kentällä. Tehdään niitä asioita missä ollaan hyviä ja jos on vaikeita hetkiä, kärsitään nekin yhdessä. Pää kylmänä ja keskitytään olennaiseen. Nämä ovat hetkiä, kun tarvitsemme paljon tukea yleisöltä. Yleisöllä on yllättävän iso merkitys ja meillä on loistavat fanit, jotka jaksavat kannustaa meitä ottelusta toiseen. Se on joukkueelle todella tärkeää ja tuen kautta voimme voittaa. Ilman heitä, se on huomattavasti vaikeampaa, Vasara jakaa tunnustusta Hongan faneille.

Hongan tilanne

Honka pääsee sunnuntain kamppailuun hyvistä lähtökohdista, sillä varmasti sivussa on ainoastaan loppukauden huilaava Masar Ömer.

Liput VPS-otteluun >> Tiketti
Kolmen ottelun lippupaketti aurinkokatsomoon (VPS, TPS, HJK) >> Tiketti
Tervetuloa seuraamaan Veikkausliigajalkapalloa Tapiolan urheilupuistoon ja kannustamaan Honka täysiin pisteisiin!

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä