Uutiset

Honka vs SJK siirtyy maanantaille 25.4. klo 18.00 ja Bolt Arenalle!

Alun perin lauantaille 23.4. aseteltu Honka vs SJK siirtyy pelattavaksi kaksi päivää alkuperäistä myöhemmin ja samalla ottelun pelipaikka vaihtuu Helsingin Bolt Arenalle.

Ottelusiirron taustalla on pitkittynyt talvi, eikä Tapiolan urheilupuiston nurmi ole vielä 23.4. pelikunnossa ja näin ollen Honka joutuu turvautumaan ottelun pelaamiseen varakentällä.

Honka-SJK maanantaina 25.4 Bolt Arenalla kello 18.00. Osta liput otteluun tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon! Ottelutapahtumassa ei ole lipunmyyntiä.

Otteluinfo Honka vs Haka 7.4.2022 klo 18.00 Bolt Arena

Tervetuloa torstaina 7.4. klo 18.00 alkaen Bolt Arenalle seuraamaan Veikkausliigan ottelua Honka vs Haka!

Osta lippusi otteluun klikkaamalla tästä! Hongan kauden 2022 kausikortteja pääset ostamaan tästä!

Ennen ottelusiirtoa ostetut liput käyvät otteluun sellaisenaan. Kaikki liput ovat numeroimattomia pääkatsomolippuja.

Hongan kannattajat sijoittuvat pääkatsomon pohjoispäätyyn, vieraskannattajat pääkatsomon eteläpäätyyn.

Media:

Median edustajien tulee akkreditoitua otteluun. Median sisäänkäynti Bolt Arenalle tapahtuu MEDIA-ovesta (Urheilukatu 5, katutaso). Kirjoittaville toimittajille on oma mediakatsomo Bolt Arenan Yläkatsomossa.

Ottelun jälkeen pelaajahaastattelut tehdään stadionin alakerran mixed zonella. Valmentajien pressitilaisuudet pidetään ottelun jälkeen niin ikään alakerrassa, mixed zone -alueen lähellä sijaitsevassa tilassa.

Veikkausliiga-studion kausiennakko julkaistu

Veikkauksen kausiennakko tarjoaa tuhdin tietopaketin Veikkausliiga-kauteen. Uutinen on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Veikkausliiga-studion kausiennakko tarjoaa näkemykset joukkueiden avauskokoonpanoista, tärkeimmät pelaajasiirrot sekä nostaa joukkueen mielenkiintoisimman pelaajan seurattavaksi.

Ennakossa mukana jokaisen joukkueen päävalmentajahaastattelut. FC Hongan Vesa Vasaran haastattelun ja Hongan koko kausiennakon löytää täältä.

Viikoittaisessa Veikkausliiga-studiossa seurataan aktiivisesti Veikkausliigan tapahtumia. Lähetysaika on vakioitu torstaille klo 15. Ohjelma on katsottavissa myös jälkikäteen Veikkausuutisista. Studiossa häärivät Veikkauksen Sami Siltanen sekä vedonlyöntiammattilaiset Janne Hakulinen ja Daniel Rantanen.

VeikkausTV-studion lähetykset tarjoavat ajankohtaisia ajatuksia ja työkaluja urheilun ja vedonlyönnin seuraamiseen, miten eri tavoin vedonlyöntiä voi pelata ja mitä asioita vedonlyönnissä on tärkeä ottaa huomioon. Myös vastuullisen vedonlyöntipelaamisen periaatteet ovat vahvasti läsnä asiantuntijoiden keskusteluissa.

Honka-Haka siirtyy!

Alun perin 8.4. pelattavaksi merkattu Honka-Haka siirtyy pelattavaksi Töölön Bolt Arenalle. Ottelu pelataan alkuperäistä aikataulua päivää aikaisemmin, torstaina 7.4. kello 18.00.

Tule kannustamaan Honka voittoon kotiavauksessa! Liput otteluun tästä!

Liity mukaan keltamustien matkaan ja osta kausikorttisi klikkaamalla tästä!

Kaikki jo ostetut otteluliput ja kausikortit käyvät sellaisenaan otteluun siirronkin jälkeen. Kaikki liput ovat numeroimattomia pääkatsomolippuja.

Honka Akatemia kohti kautta 2022

Kakkosessa pelaavan Honka Akatemian valmistautuminen kohti kautta 2022 sujuu hyvässä tahdissa. Viime kaudella Akatemia sijoittui Kakkosen B-lohkon toiselle sijalle, kolme pistettä perässä nousun saavuttanutta Pargas IF:aa.

– Viime kausi oli nuorelle joukkueelle hyvä. Asetimme kauden alussa tulostavoitteeksi, että taistelemme kärkisijoista. Siinä onnistuimme varsin hyvin, vaikka korona sekoittikin välillä joukkueen harjoittelua. Kaudesta jäi positiivinen fiilis myös pelaajakehitystyön näkökulmasta. Veikkausliigassa debytoi monta pelaajaa, mikä kertoo siitä, että pelaajat ovat tehneet hurjasti töitä, toisen kautensa joukkueen päävalmentajana aloittava Abdi Mohamed toteaa.

Joukkueen runko tulevalle kaudelle on pysynyt hyvin kasassa. Lisäksi olemme nostaneet useamman pelaajan meidän B-junioreistamme, jotka pääsevät nyt pelaamaan ensimmäisiä miesten pelejään. Tärkeimmät tavoitteemme on saada nostettua nuoria pelaajia edustusjoukkueeseen, luoda pelaajille hyvä harjoitusympäristö kehittymiseen ja tottakai taistella lohkon kärkisijoista. Yhteistyö edustusjoukkueen ja B-junioreiden kanssa on toiminut erittäin hyvin ja keskustelemme päivittäin pelaajien ja joukkueiden tilanteesta, hän jatkaa.

Viime kaudella Veikkausliigajoukkueessa vastuuta sai moni nuori pelaaja. Ville Koski, Matias Rale, Otso Koskinen ja Niilo Saarikivi nousivat joukkueen vakiopelaajiksi. Roope Paunio oli suuren osan kaudesta joukkueen kakkosmaalivahtina ja debytoi kauden toiseksi viimeisessä ottelussa. Kauden päätöspelissä FC Lahtea vastaan Paunio oli ensimmäistä kertaa Veikkausliigatasolla avauskokoonpanossa. Lisäksi Veikkausliigadebyyttinsä tekivät Pauli Katajamäki, Daniel Heikkinen, Benjamin Heikkinen ja Hannes Woivalin.

Oma pelaajaputkemme on meille todella tärkeä ja Honka Akatemialla on siinä suuri rooli. Teemme valmennuksellisesti vahvaa yhteistyötä. Meille on hyvin tärkeää, että saamme tuotua omia kasvatteja edustusjoukkueeseen ja myytyä myös vielä eteenpäin, Veikkausliigajoukkueen päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi.

Kakkosen ja Veikkausliigan välillä on toki selvä tasoero. Vasara uskoo, että vahva yhteistyö joukkueiden välillä ja samanlaiset toimintaympäristöt helpottavat nousua edustuksen mukaan.

Toiset pelaajat toki tottuvat Veikkausliigatempoon nopeammin ja toisilla voi mennä pidempään. Vaatii tietenkin paljon töitä, että on mahdollista yhdessä vuodessa tulla Kakkosesta Veikkausliigaan. Mutta emme me yhtään sellaista pelaajaa ota edustuksen mukaan, joka ei pysty tuomaan lisäarvoa omilla vahvuuksillaan, hän sanoo.

Amos Ramström kuuluu Honka Akatemian avainpelaajiin. Viime kaudella 19-vuotias toppari pelasi yhtä vaille kaikissa Kakkosen otteluissa.

Toiminta Hongassa on erittäin ammattimaista ja hyvälaatuista. Akatemia on mielestäni todella hyvä joukkue ammattilaisuraa kohti tähtääville nuorille. Hongassa on erittäin hyvät kehitysmahdollisuudet, hän sanoo.

Ramström valittiin tulevalle kaudelle joukkueen kapteeniksi.

Valinta joukkueen kapteeniksi merkitsee erittäin paljon. Se on iso kunnia ja vastuu, jonka innolla otan vastaan. Tavoitteeni on auttaa ja olla joukkuekavereiden tukena, sekä viedä yhdessä koko joukkuetta ja yksilöitä eteenpäin, Ramström toteaa.

Hän on ollut jo edustusjoukkueenkin mukana ja pelannut mm. muutamassa harjoitusottelussa.

Suurin ero Akatemian ja edustuksen välillä on pelin tempo. Kaikki tekniset ja fyysiset suoritukset tehdään vielä hieman korkeammalla laadulla. Toki pelaajat, jotka ovat päässeet treenaamaan tai jopa nousemaan edustukseen ovat pärjänneet siellä hyvin, Ramström arvioi.

17-vuotias laitapuolustaja Chris Ottia liittyi joukkueeseen talven aikana. Viime kaudella hän pelasi HJK:n BSM-joukkueessa. 

Yhtenä syynä siirtoon oli toki, että tämä on lähellä kotia. Lisäksi pelasin myös nuorempana Hongassa, joten haluan yhä edustaa tätä seuraa ja nousta pelaamaan sen edustusjoukkueessa. Aika Hongassa on ollut mahtavaa. Monet pelaajat olivat jo ennestään tuttuja eikä minulla ole ollut lainkaan ongelmaa päästä joukkueeseen mukaan. Joukkueen toiminta on täsmällistä ja meillä on selkeä tavoite, joka mielestäni on todella hyvä asia. Lisäksi ilmapiiri on koko organisaatiossa hyvin yhtenäinen, hän sanoo.

Ottian tavoitteet ovat selvät ja hän uskoo, että Honka on paras paikka niiden toteuttamiseen.

Toki ensimmäinen tavoitteeni on päästä pelaamaan edustusjoukkueessa, mutta haluan myös pelata todella hyvällä tasolla Akatemian paidassa. Pitkällä tähtäimellä tavoitteenani on tehdä iso läpimurto Hongassa ja siirtyä Eurooppaan. Hongassa laadukas arki ja valmennus auttaa tuon unelman toteutumisessa ja loppu on vain omasta työnteostani kiinni.

Useita FC Hongan omia kasvatteja pelaa tällä hetkellä meidän Veikkausliigajoukkueessamme ja myös esimerkiksi muissa Veikkausliigan seuroissa. Monet näistä pelaajista ovat kulkeneet meidän Akatemia-joukkueemme kautta. Joukkueen rooli on ollut ja on edelleen hyvin tärkeä, kommentoi urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

Olemme pystyneet tarjoamaan pelaajille oman näköisen polun kohti huippua. Joidenkin pelaajien kohdalla olemme tietoisesti olleet kärsivällisiä ja antaneet aikaa kehittyä rauhassa esimerkiksi fyysisen kasvun osalta. Toisaalta joidenkin kohdalla eteneminen on ollut nopeampaa. Keskustelut pelaajan kanssa näissä hetkissä ovat tärkeitä, jotta molemmat osapuolet yhdessä ymmärtävät asiat, hän jatkaa.

Akatemialla on tärkeä osansa myös edustusjoukkueen pelaajille, jotka tarvitsevat lisää vastuuta.

Pelaajaliikenne on toiminut myös toiseen suuntaan niin, että edustuksen pelaajat jotka ovat jääneet vähemmälle peliajalle, ovat pelanneet Akatemian pelejä. Myös monet uudet ulkomailta meille siirtyneet pelaajat ovat pelanneet aluksi Akatemiassa. Juan Alegria ja Rui Modesto ovat hyviä esimerkkejä tästä.

Akatemia on pelaajien lisäksi hyvä askel myös Hongan valmentajille. Esimerkiksi nykyään edustusjoukkueen valmennuksessa toimiva Riku Paularinne valmensi Hongan B-juniorit Suomen mestaruuteen kaudella 2018 ja toimi sen jälkeen kaksi kautta Akatemian päävalmentajana Kakkosessa. Nykyinen Honka Akatemian päävalmentaja Abdi Mohamed luotsasi niin ikään Hongan BSM-mestaruuteen kaudella 2020.

Pelaajapolun lisäksi valmentajapolku seuran sisällä on ollut meille tärkeä. Osa valmentajistamme on valmentanut seurassa jo pitkään eri joukkueita, tehden hyvää työtä. Heillä on paljon osaamista, tietoa seurasta ja pelaajista. Tämä on ehdoton vahvuus, Vuorinen sanoo.

Honka Akatemiassa pelaava pelaaja on tietoinen siitä, että tavoitteet yhteisön suhteen ovat korkeat. Kilpailu pelipaikoista kovenee ja siihen kasvaminen on yksi osa Akatemian työtä. Tiedostamme myös seurana, että meidän on yhdessä kehitettävä toimintaamme kohti asetettuja tavoitteita ja tässä Akatemia-joukkue on tärkeässä roolissa, hän summaa lopuksi.

Honka Akatemian kausi alkaa kotiottelulla Klubi 04:sta vastaan 19.4. kello 18.30!

Liigacupin finaalin lipunmyynti käynnissä!

Liput Liigacupin finaaliin ovat nyt myynnissä!

Honka ja FC Inter pelaavat kauden ensimmäisestä pokaalista lauantaina 19.3. kello 14.00 alkaen Espoonlahden urheilupuistossa!

Osta oma lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Lippuja myydään myös paikan päällä, käteinen ei valitettavasti käy maksuvälineenä.

Hongan 2022 kausikortilla otteluun vapaa pääsy! Kausikortteja pääset ostamaan tästä!

Huomioithan, että ottelun yleisökapasiteetti on rajallinen, joten suosittelemme saapumaan paikalle ajoissa! Portit avataan tunti ennen ottelua, kello 13.00!

Ottelutapahtumassa ei ole anniskelua.

Liigacupin puolivälierät arvottu – kaavio valmiina finaaliin saakka

Kauden 2022 Liigacupin lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona 23.2. ja sen myötä saatiin myös selville puolivälieriin etenevät kahdeksan joukkuetta.

Liigacupin puolivälieriin jatkavat kunkin alkulohkon kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta lohkokolmosta, joiksi selviytyivät FC Inter lohkosta A ja Ilves lohkosta B. Puolivälierissä kotiedun saavat lohkovoittajat HJK, FC Haka ja SJK sekä paras lohkokakkonen KuPS. Lohkokakkosina jatkavat lisäksi HIFK ja FC Honka.

Arvonta suoritettiin kahdesta korista siten, että toisessa korissa olivat kotiedun lunastaneet joukkueet ja toisessa neljä muuta puolivälieriin selvinnyttä joukkuetta. Samalla arvottiin myös jatko-ottelut puolivälieristä eteenpäin siten, että kaavio on valmiina 19.3. pelattavaan finaaliin saakka.

Liigacupin 2022 puolivälierät:

PVE 1: SJK – HIFK
PVE 2: HJK – FC Honka
PVE 3: FC Haka – Ilves
PVE 4: KuPS – FC Inter

Välierät:
VE 1: voittaja PVE 1 – voittaja PVE 2
VE 2: voittaja PVE 3 – voittaja PVE 4

Finaali:
voittaja VE 1 – voittaja VE 2

Joukkueet sopivat puolivälierien ottelut keskenään ja niistä tiedotetaan mahdollisimman pian. Puolivälierien ensimmäinen mahdollinen ottelupäivä on perjantai 25.2.

Luca Fleres Honka Akatemian fysiikkavalmentajaksi!

Italialainen Luca Fleres on aloittanut Honka Akatemian fysiikkavalmentajana. Fleres saapui Suomeen 2016 ja opiskeli fysioterapeutiksi Porissa. Hän valmistui vuonna 2019 ja aloitti myöhemmin maisteriopintonsa Jyväskylässä pääaineenaan valmennustiede ja kuntotestaus, sekä sivuaineenaan biomekaniikka. Samalla Fleres toimi FC Espoossa fysiikkavalmentajana.

Päättötyöni oli osa suurta tutkimusta, joka koski Veikkausliigapelaajien reisilihasvammojen ehkäisyä. Työskentelin Hongan, HJK:n, HIFK:n, FC Interin ja SJK:n kanssa. Kaikista vierailemistani seuroista Honka tuntui erityiseltä. Seuralla on yksi parhaista taustaryhmistä koko maassa ja koulutusta arvostetaan täällä suuresti. Olosuhteet, ammattimaisuus ja perheenomainen ilmapiiri tekevät Hongasta unelmapaikan kaltaiselleni ammattilaiselle, Fleres avaa syitä Honkaan tulemiselle.

Fleres onkin aloittanut työt seurassa innoissaan.

Olen erittäin empaattinen ihminen, mikä on mielestäni toivottavaa elämässä ja siten myös valmentajana. Sen avulla voin tarkastella urheilijoita monelta eri kantilta, enkä ainoastaan suorituskyvyn osalta. Ajattelen, että jokaisessa on suuri potentiaali ja meidän tehtävämme on luoda pelaajille sopiva ympäristö kehittyä täyteen potentiaaliinsa. Minulla on asiantuntemusta biomekaniikasta ja kinemaattisesta analyysistä ja toivon sen tuovan yhdessä fysioterapiataustani kanssa lisää tähän ympäristöön, joka on jo valmiiksi täynnä korkeasti koulutettuja ihmisiä. Yhteistyö on valmennuksessa avaintekijä ja meillä on toisiltamme aina opittavaa, hän kertoo.

Tervetuloa Honkaan Luca!

Yhteistyössä