Uutiset

Otto Huuhtanen Honkaan!

Hongan maalivahtiosasto vahvistuu nuorella ja lupaavalla torjujalla, kun Otto Huuhtanen siirtyy keltamustiin.

20-vuotias Huuhtanen on pelannut viimeksi HIFK:ssa, jossa viime kaudella kertyi tilille yksi Veikkausliigaottelu Hakaa vastaan. Lisäksi hän pelasi kuusi ottelua Ykköstä lainalla MYPA:n riveissä.

190-senttinen Huuhtanen on Ilveksen kasvatti, ja siirtyi vuonna 2016 16-vuotiaana Newcastleen. Englannissa hän edusti seuran U19- ja U23-joukkueita. Huuhtanen on myös edustanut Suomea monien eri ikäluokkien juniorimaajoukkueissa.

– Honka osoitti kiinnostusta minuun ja koin sen parhaaksi vaihtoehdoksi uralleni. Honka pelaa joka kausi mitaleista, joten tiedän pääseväni mukaan hyvään joukkueeseen. Lisäksi olen kuullut paljon hyvää maalivahtivalmentaja Eemeli Reposesta. Minua innosti todella paljon ajatus päästä huippuvalmennukseen. Tavoitteenani on taistella vahvasti peliajasta ja saada vastuuta Veikkausliigassa, kehittyä maalivahtina koko ajan paremmaksi sekä auttaa joukkuetta menestymään, Huuhtanen kommentoi.

– Otto on meille erittäin sopiva ja valtavan potentiaalin omaava nuori maalivahti. Maalivahtivalmentajamme Eemeli Reponen liputti myös vahvasti tämän sopimuksen puolesta, kommentoi Hongan manageri Hexi Arteva.

Lisäksi Honka ja HIFK ovat sopineet Markus Uusitalon lainasiirrosta HIFK:hon 30.6. asti. Seurat ovat myös sopineet mahdollisuudesta jatkaa lainaa kauden 2021 loppuun saakka.

23-vuotias Uusitalo palasi Honkaan viime kaudeksi. Hän vartioi viime kaudella Hongan maalia kuudessa Veikkausliigaottelussa.

– Maken laina tuo hänelle vastuuta ja elintärkeää peliaikaa. Hän on sen ikäinen pelaaja, että tämä ratkaisu ostaa siinäkin mielessä paikkansa. Meillä on optio kaudesta 2022 ja senkin mahdollisen käytön kautta tämä lainasopimus on hyvä ratkaisu, Arteva sanoo.

Niklas Pyyhtiä Honkaan!

TPS ja Honka ovat sopineet keskikenttäpelaaja Niklas Pyyhtiän siirtymisestä Honkaan. Siirtosopimukseen sisältyy pelikauden 2021 mittainen lainasopimus, sekä Hongan optio lunastaa pelaajan oikeudet kokonaan itselleen kauden 2021 jälkeen. TPS saa pelaajalainasta korvauksen, option mahdollisesta käytöstä siirtokorvauksen, sekä korvauksen pelaajan mahdollisesta seuraavasta siirrosta.

17-vuotias Pyyhtiä on todella potentiaalinen pelaaja. Hän teki debyyttinsä TPS:n edustusjoukkueessa kaudella 2019 ja pelasi viime kaudella jo kuudessatoista Veikkausliigaottelussa, joissa syntyi myös yksi maali. Lisäksi vastuuta tuli molemmissa karsintaotteluissa KTP:tä vastaan. Pyyhtiä on myös edustanut Suomea juniorimaajoukkueissa.

– Hongasta osoitettiin minuun kiinnostusta ja sain mahdollisuuden päästä pelaamaan Veikkausliigassa. Pidän Hongan pelityylistä ja koen, että tämä on hyvä seuraava askel urallani. Vahvuuksiini lukeutuu hyvä jalka, jolla pystyn antamaan hyviä, niin pitkiä kuin lyhyitäkin syöttöjä. Koen myös, että laukaukseni ovat hyvällä tasolla ja uskonkin, että pystyn tuomaan joukkueen peliin sitä kautta vaarallisuutta ja tehoja. Suurimpana tavoitteena ensi kaudella on saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja sen kautta auttaa joukkuetta menestymään, Pyyhtiä kommentoi.

Olemme rakentaneet tätä siirtoa yhdessä TPS:n ja pelaajan edustajien kanssa jo kuukausia. Nyt viimein pääsimme kaikkia osapuolia tyydyttävään sopuun. Pidän Niklasta ikäluokkansa yhtenä ehdottomana kärkipelaajana ja näemme hänessä suuren potentiaalin auttaa meitä jo tulevalla kaudella, sekä tulevaisuudessa siirtyä ulkomaille suurempiin sarjoihin pelaamaan. Haluan erityisesti kiittää TPS:aa neuvotteluprosessin ammattimaisesta läpiviemisestä, kommentoi Hongan manageri Hexi Arteva.

Kiitos Anton Ropa!

Kuva: Juhani Järvenpää

Anton Ropa puki keltamustan paidan päälleen ensimmäistä kertaa vuonna 2002, eikä ole edustanut urallaan mitään muuta joukkuetta. Nyt ura pelikentillä on tullut päätökseen, mutta rakasta seuraa Ropa ei aio kokonaan jättää.

– Aloitin Hongassa 1994-syntyneiden kaupunginosajoukkueessa, joka oli nimeltään Honka Pantterit. Siinä joukkueessa tuli pelattua juniorivuodet, ennen kuin minkäänlaisia tasoryhmiä perustettiin. Sitten tuli valikoiduttua oman ikäluokan ”edariin”, jossa meni pari kautta, ja sen jälkeen suurin osa loppujuniorivuosista meni haastejoukkueissa. B ja A-junioreissa pelasin divaria. Armeijan kanssa samoihin aikoihin siirryin sen aikaiseen Pallohonkaan, eli nykyistä Honka Akatemiaa vastaavaan Kakkosen joukkueeseen. Sillä tiellä on viimeisimmät vuodet oltu, Ropa kertaa uransa vaiheita.

Espoon Olarissa kasvaneelle Ropalle jalkapallon aloittaminen oli luonnollinen valinta.

– Pihapiirissä moni kaveri pelasi jalkapalloa niin kyllähän sitä piti alkaa harjoittelemaankin, että pystyi laittamaan paremmille pojille kampoihin. Minulla on aina ollut kova kilpailuvietti. Jalkapallo on ollut mitä erinomaisin laji siihen, että olen pystynyt haastamaan itseäni monesti viikossa harjoituksissa ja kirsikkana kakun päällä tietysti sitten peleissä.

Urallaan Ropa on tietenkin pelannut lukuisien eri pelaajien kanssa, mutta muutama nousee erityisesti esiin.

– Räsäsen Simon ja Lappalaisen Roopen kanssa tuli monta vuotta pelattua. Sitten pitää mainita ihan naperovuosista asti tutut, nykyään Veikkausliigaa pelaavat Jonas Levänen ja Dani Hatakka. Heidän kanssaan on aika pitkä matka menty myös kaveripuolella.

Myös valmentajat ovat tietenkin suuri osa jokaisen jalkapalloilijan uraa.

– Junnuvuosina meillä oli Niemisen Jani valmentajana, ja hän on varmasti ollut iso osa sitä, että olen jaksanut näinkin pitkään pelata. Matkan varrella on sitten ollut monta hyvää valmentajaa, jotka ovat pystyneet jalostamaan minua pelaajana vielä pidemmälle.

Honka-uralta on jäänyt monta hienoa muistoa.

– Paljon on hyviä muistoja. Helsinki Cupin voitto pitää tottakai mainita. Kaveripiirit on aika lailla rakentunut pelaamisen ympärille. Seura, yhteisö ja kaikki mitä siitä on jäänyt mukaan. Ne ovat niitä parhaita muistoja.

Esportin ottaessa vuonna 2015 Hongan edustusjoukkueen toiminnan vastuulleen, alkoi uusi nousu kohti Veikkausliigaa Kakkosesta, silloisen kakkosjoukkueen paikalta. Samalla kun edustus lähti tavoittelemaan nousua Ykkösen kautta Veikkausliigaan, lähdettiin nyt uudeksi kakkosjoukkueeksi muodostunutta ryhmää nostamaan Nelosesta ylöspäin. Ropa oli mukana.

Kauden 2017 päätteeksi joukkue nousi Kakkoseen, samaan aikaan kun edustus nappasi Veikkausliigapaikan karsintojen kautta. Seuraavalle kaudelle myös Akatemia siirtyi Esportin alaisuuteen.

Päättyneellä kaudella peliminuutteja tuli vain neljässä ottelussa, mutta Ropalla oli silti tärkeä rooli joukkueessa.

– Tällä viimeisellä kaudella ei tosiaan ihan kamalasti tullut pelattua, mutta kyllä minulla selkeästi oli, jos nyt ei isähahmon, niin ainakin kummisedän rooli. Olen tyytyväinen, jos olen pystynyt siitä, mitä itselleni on vuosien varrella tarttunut mukaan jakamaan muille ja jeesaamaan nuorempia kavereita, hän toteaa.

Miksi peliura sitten päättyi juuri nyt? Ropa myöntää, että alun perin jo kauden 2019 piti olla viimeinen.

– Talven pimeinä iltoina Riku (Paularinne) soitti ja kysyi, että vieläkö lähtisi ”One more year”. Tuli otettua haaste vastaan. Siviilipuolen menojen yhdistäminen pelaamiseen alkoi käydä hankalaksi. Harjoitukset arkisin kello 15.30 on vaikea yhdistää työntekoon ja kouluun. Aikansa kutakin ja nyt pyrin auttamaan tätä seuraa muulla tavalla.

Ropa valmistui syksyllä Valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja on tehnyt koko opiskeluajan myös töitä.

– Nyt on oikea aika keskittyä enemmän työntekoon. Olen todella onnellisessa asemassa sikäli, että sinnekin päin on valmiiksi rakennettu siltoja, eikä tarvitse aloittaa ihan tyhjästä, hän sanoo.

Honka ja Tapiolan urheilupuisto eivät kuitenkaan katoa elämästä lopullisesti. Ropa valittiin nimittäin FC Honka Ry:n syyskokouksessa seuran varapuheenjohtajaksi.

– Pohdin jo viime kauden loppupuolella, kun mietin että pitäisikö nappulakengät laittaa naulaan, että miten voisin auttaa tätä seuraa jollain muulla tavalla. Silloin tuli valikoitua Ry:n senhetkiseen johtokuntaan. Vuoden ajan olin johtokunnan jäsenenä ja nyt tuli sitten myös varapuheenjohtajan pesti. On hienoa päästä entistä enemmän näkemään sitäkin puolta ja kokea miten seuratoimintaan pystyy vaikuttamaan siltäkin kantilta.

Mistä halu heräsi nähdä seuratoimintaa myös toisesta näkökulmasta?

– Pelaajana kokee, että jonkin verran antaa seuralle, mutta kyllä se on vaan fakta, että silloin myös saa todella paljon seuralta. Minulla on niin vahva tunneside rakentunut tähän seuraan tässä vuosien aikana, että on iso asia päästä antamaan jotain takaisin.

Kausikortit kaudelle 2021 nyt myynnissä!

Kuva; Juhani Järvenpää

Hongan kausikortit kaudelle 2021 ovat nyt myynnissä!

Kausikortit ovat myynnissä kampanjahintaan vuoden loppuun saakka, joten osta kausari nyt itsellesi tai lahjaksi pukinkonttiin!

Kausikorttiostoksille pääset klikkaamalla tästä!

Viime kauden kausikorttilaisille on varattu viime kauden paikat vuoden loppuun saakka. Tiketti on yhteydessä heihin paikan lunastamisesta.

HK05-kannattajakausikortteja pääset ostamaan klikkaamalla tästä! Ostaessasi kannattajakausikorttia, syötä sivulle koodi HK05-2021.

Muutoksia FC Honka ry:n ja Esport Hongan maalivahtivalmennukseen

FC Honka ry:n maalivahtivalmennuksesta vastaava Eemeli Reponen siirtyy 1.1.2021 Esport Hongan maalivahtivalmentajaksi. Eemeli Reponen seuraa tehtävässä Ayoze Mentadoa, joka puolestaan jatkaa Vantaan Jalkapalloseuran palveluksessa.

Eemeli Reponen aloitti FC Hongan organisaatiossa maalivahtivalmentajana vuoden 2019 alussa ja hän on lisäksi toiminut Palloliiton maalivahtivalmennuksen asiantuntijana ja uusien linjausten kehittäjänä vuodesta 2019. Reponen on myös vastannut U19 poikien ja U18 tyttöjen maajoukkueiden maalivahtivalmennuksesta.

– Syksyn aikana oli muutamat keskustelut ja nyt asiat konkretisoituivat. On hienoa hypätä myös Esportin mukaan! Ayoze teki huipputyötä joukkueiden kanssa, joten isot saappaat on täytettävänä. Tästä ja koko muun valmennustiimin työstä on hyvä esimerkki Tim Murrayn edelliset kaudet ja murtautuminen Veikkausliigan parhaiden maalivahtien joukkoon. Tim on erittäin hyvä esimerkki koko seuralle ja maalivahdeille siitä, millaisia tuloksia voi kovalla työllä saavuttaa, Eemeli kertoo.

FC Honka ry:n puolella aloittaa 1.1.2021 maalivahtivalmentajana Ville Vastamäki, joka siirtyy Hongan organisaatioon Vantaan Jalkapalloseurasta, missä hän on toiminut vuodesta 2018 alkaen maalivahtivalmennuspäällikkönä. Lisäksi Ville on työskennellyt vuodesta 2018 alkaen U17 tyttömaajoukkueen kanssa.

– Villen rekrytoinnin kautta saamme koko Honka-yhteisön maalivahtivalmennuksen todella korkealle tasolle. Sekä Eemeli että Ville ovat valtakunnan eliittiä maalivahtivalmennuksessa. Hienoa, että he pääsevät nyt toimimaan yhdessä Hongassa, toteaa FC Honka ry:n toiminnanjohtaja Petri Harainen.

–2014 valmennusura lähti kunnolla käyntiin, kun perustimme Eemeli Reposen kanssa firman nimeltä maalivahtiklubi. Valmensimme useissa seuroissa ympäri Varsinais-Suomea ja Satakuntaa. VJS on loistava seura. Kuluneet kolme kautta olivat mahtavaa ja opettavaista aikaa huikeiden työkavereiden ympäröimänä. Seura ja ihmiset eivät varmasti unohdu koskaan.

–Tulevaa haastetta odotan todella innoissani. Hienoa, että Honka on valmis panostamaan maalivahtipuolelle paljon resursseja. On mahtavaa päästä työskentelemään Eemelin kanssa kolmen vuoden tauon jälkeen. Hongassa on erittäin paljon valmennuksen huippuosaamista ja odotan innolla mitä uutta voin oppia. Ei kai tällä porukalla muuta tavoitetta voi olla kuin kehittää Hongan maalivahtien harjoitus- ja pelitoiminta valtakunnan parhaaksi, kertoo Ville.

Ville Vastamäki

Eemeli Reponen ja Ville Vastamäki tulevat toimimaan tiiviinä työparina.

– Jatkan myös junioreiden puolella työtä Villen kanssa, ja uskon, että saimme työnkuvat molemmille sopiviksi. Ville vastaa tulevalla kaudella myös Miesten Kakkosessa pelaavasta Esport Hongan Akatemia-joukkueesta, joten luonnollisesti tulemme näkemään Villen jatkossa myös osittain edustuksen harjoituksissa. Tulemme kehittelemään kahden maalivahtivalmentajan käyttämistä myös muissa harjoituksissa. Mahtavaa, että saimme Villen mukaan organisaatioon ja pääsemme yhdessä muiden valmentajien kanssa rakentamaan parasta mahdollista pelaajapolkua maalivahdeille ja valmentajapolkua maalivahtivahtivalmentajille, toteaa Eemeli.

–Meillä on nyt seurassa kokonaisuudessaan kuusi maalivahtivalmentajaa ja ehdottomasti tuloksia täytyy näkyä tulevaisuudessa, selittelylle ei ole varaa. Pelaajakehitys ja omien maalivahtien vieminen kohti edustusjoukkuetta ja ulkomaita, sekä edustusjoukkueen kanssa mitaleista taisteleminen ovat varmasti päätavoitteita meille, Eemeli jatkaa.

Vastamäki ja Reponen vastaavat siis koko Honka-yhteisön maalivahtivalmennuksesta erikseen tehdyn suunnitelman mukaisesti.

– Olen äärettömän iloinen tästä kokonaisuudesta, jonka olemme nyt saaneet vahvistumaan. Eemeli ja Ville muodostavat monella tapaa Suomen parhaan kaksikon maalivahtivalmennuksessa. Se, mikä ainakin minua tässä eniten kiehtoo, on heidän molempien valtava työteliäisyys, lapsenomainen into oppia koko ajan uutta ja mennä kehityksessä eteenpäin. Iso asia meille, toteaa Esport Hongan GM Hexi Arteva.

Tim Murray jatkaa Hongan tolppien välissä

Kuva: Juhani Järvenpää

Hongan tolppien välissä on myös ensi kaudella laatua, kun Tim Murray jatkaa joukkueessa. Murraylle tuleva kausi on viides Hongan paidassa.

33-vuotias yhdysvaltalaismaalivahti saapui Honkaan Ykkösen kaudelle 2017 tammisaarelaisen EIF:n riveistä ja pelasi ensimmäisellä kaudellaan Hongassa viisitoista ottelua. Siitä lähtien Murray on kuulunut joukkueen avainpelaajiin. Päättyneellä kaudella hän vartioi Hongan maalia kuudessatoista ottelussa, ja oli Hongan hyvin toimineen puolustuspelin viimeinen lukko. Murrayn selän taakse upposi koko Veikkausliigakauden aikana vain yhdeksän takaiskuosumaa. Peräti yhdeksässä ottelussa hän piti maalinsa puhtaana.

Murray on noussut Veikkausliigan kärkivahtien joukkoon, ja hänet onkin muutamana viime vuonna nimetty kauden päätteeksi Veikkausliigan eri tähdistöjoukkueisiin. Yhteensä Murraylla on nyt kasassa 67 pelattua Veikkausliigaottelua.

– Olen erittäin onnellinen, että saan jatkaa Hongassa myös ensi kaudella. Niiden viime vuosien aikana, joita olen täällä viettänyt, olen kehittynyt erittäin paljon pelaajana. Ensi kaudella toivon kehityksen jatkuvan ja haluan auttaa joukkuetta parantamaan suoritustaan ja sijoitustaan, Murray kommentoi.

– Tim on kävelevä esimerkki siitä mitä tarkoittaa kilpailullisessa tilanteessa omaan parhaaseen pystyminen. Kaiken kiistattoman futisosaamisen lisäksi aivan mahtava persoona ja todellinen herrasmies. Olen erittäin iloinen siitä, että saamme jatkaa yhteistyötä Timin kanssa, sanoo puolestaan Hongan manageri Hexi Arteva.

Hongalle kolme tärkeää jatkosopimusta

Kuva: Juhani Järvenpää

Hongan joukkueessa jatkaa kolme tärkeää avainpelaajaa, kun Henri Aalto, Konsta Rasimus ja Duarte Tammilehto pukevat keltamustan paidan päälleen myös tulevalla kaudella. Koko kolmikko on kuulunut jo useamman vuoden ajan joukkueen vahvaan pelaajarunkoon.

Henri Aallolle päättynyt kausi oli kolmas peräkkäinen Hongassa. Seuran oma kasvatti palasi Espooseen kesken Veikkausliigakauden 2018 pelattuaan neljä vuotta muualla. Tuona aikana Aalto edusti SJK:ta sekä saksalaista VfB Oldenburgia. Varmaotteinen puolustaja kuului päättyneellä kaudella Hongan kapteenistoon ja pelasi yhteensä neljässätoista Veikkausliigaottelussa. Koko urallaan Aallolla on kasassa jo 233 ottelua kotimaisessa pääsarjassa.

– Olen jo useamman vuoden lähestynyt jokaista uutta kautta ja jatkosopimusta siten, että jatkan niin kauan, kun koen sekä haluavani omistautua pelaamiselle että voivani kehittyä ja olla hyödyksi joukkueelle. Nämä kohdat täyttyvät edelleen. Eräänä keskeisenä tekijänä voisin myös mainita, että saan pelata joukkueessa, jonka pelitapa ja harjoituskulttuuri vastaavat omia ihanteitani, sekä joka on seurana minulle kaikkein tärkein ja rakkain. Se merkitsee lopulta paljon, Aalto kommentoi.

Tulevaan kauteen Aalto lähtee hyvillä fiiliksillä.

– Joukkue muuttuu hieman, mikä on luonnollista. Nykyisessä ryhmässä on valtavasti potentiaalia, niin pelaajistossa kuin valmennuspuolella, ja teemme lujasti töitä ulosmitataksemme kaiken potentiaalin. Edessä onkin kaikkiaan kiehtova kausi!

Kuva: Juhani Järvenpää

Konsta Rasimus palasi Honkaan Ykkösen kaudelle 2017 edustettuaan espoolaisia aiemmin vuosina 2009-2011. Aiemmin urallaan myös keskikentällä pelannut Rasimus on viime vuosina vakiinnuttanut paikkansa keskuspuolustukseen, jossa hän onkin ollut yksi keltamustien vahvan puolustuspelin kulmakivistä. Kaudella 2020 Rasimus pelasi kahta vaille kaikissa otteluissa ja kellotti kolmanneksi eniten minuutteja koko joukkueesta. Yhteensä Rasimuksella on kokemusta Veikkausliigasta 149 ottelun verran.

– Jatkan Hongassa hyvillä mielin. Olen ollut tyytyväinen, Hongassa on ollut hyvä pelata ja toivottavasti saamme viime vuosien tasaisen hyvälle suorittamiselle jatkoa ja pystyisimme kehittymään vielä lisää. Yritetään pitää viime vuosien tapaan suoritustaso tasaisena ja kehittää peliä edelleen. Nyt kun pääsimme toista kertaa Eurooppa-liigan karsintoihin, niin pyritään siihen, että matka siellä ei tyssäisi tällä kertaa yhteen matsiin. Toki toiveissa on myös kirkastaa edellisen kauden pronssi ja kuluneen kauden neljäs sija kirkkaampaan, Rasimus kiteyttää.

Kuva: Juhani Järvenpää

Hongan kapteenina kaksi viimeisintä kautta toiminut Duarte Tammilehto on Aallon ja Rasimuksen tapaan kokenut Veikkausliigapelaaja, sillä Veikkausliigaotteluita on tilillä yhteensä 178 kappaletta. Tammilehto palasi Honkaan Rasimuksen tapaan Ykkösen kaudella 2017 ja on kuulunut joukkueen avainpelaajiin siitä lähtien. Päättyneellä kaudella hän urakoi keskikentällä yhteensä 21:ssä ottelussa.

– Honka halusi jatkaa ja kun itsekin halusin, ratkaisu oli sikäli helppo. Koen edelleen kehittyväni Hongassa sekä jalkapalloilijana että ihmisenä joka päivä. Olen aina kokenut Hongan jalkapalloilulliseksi kodikseni, jossa on hyvä olla. Joka päivä olen tullut hymy huulilla töihin ja se varmasti jatkuu yhä. Tietysti yksi tekijä on myös mahdollisuus menestyä. Se, että pystymme kilpailemaan Suomen huipulla vuodesta toiseen. Ensi kaudelle ei vielä joukkueen tavoitteita ole lyöty lukkoon, mutta varmasti menestyminen niin Veikkausliigassa kuin Euroopassakin on asia, jota tavoittelemme jälleen. Uskon, että sekä seurana että pelaajiston suhteen meillä on mahdollista olla kotimaassa hyvällä tasolla ja myös haastaa vahvasti europeleissä muiden maiden seuroja, Tammilehto sanoo.

Myös Hongan manageri Hexi Arteva on erittäin tyytyväinen sopimuksiin.

– Olen iloinen ja pirun ylpeä näistä kolmesta jatkosopimuksesta. Fiksuja kundeja kaikki. Koko honkaperheelle hienoa saada jakaa taas kauden verran arkea Henkan, Konnan ja Dunkun kanssa, hän toteaa.

Honka Akatemian lupaukset monivuotisiin sopimuksiin edustusjoukkueen kanssa

Ville Koski, Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Hongan edustusjoukkueen vahvuuteen saadaan vahvistusta omasta akatemiajoukkueesta, kun puolustuspään nuoret Matias Rale (2001) ja Ville Koski (2002), sekä hyökkäyspään Niilo Saarikivi (2003) laittoivat nimensä monivuotisiin edustusjoukkueen pelaajasopimuksiin.

Kolmikko kuului päättyneellä kaudella Kakkosessa Honka Akatemian avainpelaajiin. Rale pelasi viidessätoista, Koski kahdessatoista ja Saarikivi neljässätoista ottelussa. Kaikki kolme olivat kauden aikana mukana myös Veikkausliigajoukkueen kokoonpanossa, ja Saarikivi ja Koski pääsivät tekemään myös Veikkausliigadebyyttinsä.

Niilo Saarikivi, Kuva: Juhani Järvenpää

– Olen tyytyväinen tehtyyn jatkosopimukseen. Uusi sopimus mahdollistaa kehittymiseni jalkapalloilijana ja antaa mahdollisuuden hypätä eteenpäin uusiin haasteisiin, Koski sanoo.

– Meitä on osin ihan aiheestakin kritisoitu siitä, että omasta akatemiasta on ollut haastavaa nousta edustusjoukkueeseen. Historiaa ei kannata liikaa tuijottaa, mutta kylmä fakta on se, että oikeastaan vasta tänä syksynä Akatemiasta edustusjoukkueen mukaan tulleet pelaajat olivat tasoltaan sellaisia, että pystyivät harjoituksissa suoriutumaan, eivätkä pelkästään selviytymään. Siinä on vissi ero. Ville, Niilo ja Matias ovat kaikki ominaisuuksiltaan meille sopivia pelaajia. He pystyvät toteuttamaan vaadittua pelitapaa ja esimerkiksi nopeudellaan tuottavat siihen jopa lisäarvoa, sanoo manageri Hexi Arteva.

Matias Rale, Kuva: Juhani Järvenpää

– Olemme kyllä valmiita nostamaan vielä 1-2 pelaajaa ensi kauden joukkueeseen mikäli tarve vaatii ja yhteisiä säveliä pelaajan parhaasta mahdollisesta polusta puolin ja toisin löytyy.

Esport Honka vahvistuu, hyökkääjä Darren Smith Honkaan

Honka on tehnyt ensimmäisen uuden pelaajasopimuksen, kun päättyneellä kaudella Ykköstä EIF:n riveissä pelannut hyökkääjä Darren Smith liittyy keltamustien mukaan. 24- vuotias hyökkääjä laukoi tammisaarelaisille 18 maalia 22 otteluun ja voitti Ykkösen maalikuninkuuden. Talven Suomen Cupin otteluissa Smith osui viiteen peliin kolmesti.

Etelä-Afrikkalaiselle Smithille kulunut kausi oli ensimmäinen Suomessa. Koko aiemman uransa hän on pelannut kotimaassaan, edustaen mm. AmaZulu FC:tä ja SuperSport Unitedia.

– Kun tulin Suomeen, tavoitteenani oli pelata Veikkausliigassa. Tiesin kuitenkin, että minun täytyy edetä askel askeleelta. Minulla oli tälle kaudelle vaihtoehtoja, mutta päätös tulla Honkaan oli lopulta hyvin helppo. Uskon, että Hongan pelityyli sopii vahvuuksiini erittäin hyvin. Lisäksi tietenkin paikka europeleissä ensi kaudelle oli suuri tekijä. Honka näytti selvästi, että he ovat kiinnostuneita minusta ja tunsin oloni samantien tervetulleeksi tähän seuraan, Smith sanoo.

– Olen hyvä viimeistelijä, ja uskon että tuon nopeudellani vaarallisuutta hyökkäyspelaamiseemme. En halua antaa etukäteen mitään numerotavoitteita maalimäärästä, mutta tottakai haluan tehdä niitä mahdollisimman paljon. Tärkeintä on kuitenkin auttaa joukkuetta menestymään, Smith kertoo vahvuuksistaan.

Smith lähetti terveiset Hongan kannattajille ja espoolaiselle jalkapalloyleisölle.

– Lupaan antaa jokaisessa ottelussa aivan kaikkeni. Tottakai jokaiselle pelaajalle tulee myös niitä heikompia pelejä, mutta siitä voitte olla varmoja, että jätän joka pelissä kentälle kaikkeni.

Myös Hongan päässä siirtoon ollaan hyvin tyytyväisiä.

– Olen erittäin iloinen, että tämä puolivuotinen prosessi on nyt maalissa. Näimme kesällä monta Darrenin ottelua Tammisaaressa ja saimme tutustua nuoreen urheilijaan, jolla on kova halu kehittyä ja oppia uutta. Hän myös itse kertoi jo alkuvuodesta seuranneensa Hongan pelejä. Teimme jo kesän siirtoikkunaan EIF:lle mielestämme hyvän tarjouksen, johon he eivät tarttuneet. Nyt saamme Darrenin Tapiolaan vapaalla siirrolla ja heti mukaan marraskuun treenijaksolle, sanoo Hongan manageri Hexi Arteva.

– Meillä on kaikkien neljän (Veikkausliiga, Kansallinen liiga, Kakkonen ja U17) joukkueen rakentaminen viimeisiä piirtoja vaille valmista. Sama koskee myös taustoja, joihin tulee luonnollisesti kausittaista muutosta. Marraskuun aikana saadaan paljon infoa ulos siitä mitä kaikkea tuleva kausi 2021 pitää sisällään, Arteva päättää.

Veikkausliiga tiedottaa: Veikkausliiga päättyy runkosarjaan

Yhä epävarmemman terveystilanteen ja uuden karanteenitapauksen vuoksi Veikkausliigan hallitus ilmoittaa, että Veikkausliigan kausi 2020 päättyy runkosarjaan. Palloliiton hallitukselle tehty esitys sarjan jatkamisesta marraskuun loppuun vedetään pois. Runkosarjan tulokset jäävät sarjan lopullisiksi tuloksiksi. 

Veikkausliigan hallitus teki keskiviikkona 28.10. päätöksen, jonka mukaan loppusarjojen ehdoton takaraja on 30.11. Tämän muutoksen vahvistamisesta Veikkausliigan hallitus teki eilen esityksen Palloliiton hallitukselle. Samassa kokouksessa päätettiin, että maajoukkueiden FIFA-päivinä (9.-18.11.) voidaan pelata liigaa maksimissaan yksi kierros. 

Myöhään keskiviikkoiltana tulleen tiedon mukaan yhdessä Veikkausliigan seurassa osa pelaajista on altistunut koronavirukselle ja määrätty karanteeniin. Tämä oikeuttaisi seuran siirtämään ottelun pelattavaksi karanteenin jälkeen. Ottelun siirtyminen eteenpäin siirtäisi myös samanaikaisesti pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta eteenpäin. Siirto tarkoittaisi, että loppusarjoja päästäisiin pelaamaan vasta 19.11. Tämä kaventaisi loppusarjojen aikaikkunaa niin paljon, että loppusarjoja ei ole mahdollista pelata loppuun 30.11. mennessä. 

Veikkausliigan päätöskierros on merkitty pelattavaksi keskiviikkona 4.11. klo 18.30. 

VEIKKAUSLIIGA 

Lisätietoja: 
Timo Marjamaa, toimitusjohtaja 
050 517 6106 

Yhteistyössä