Uutiset

FC Honka ja Kauklahden Pyrintö yhteistyösopimukseen

Kauklahden Pyrintö (KaPy), FC Honka ry ja Esport Honka Oy ovat 20.12.2022 solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota KaPyn edistyneimmille ja tavoitteellisimmille nuoriso- ja huippu-urheiluvaiheen pelaajille mahdollisuus edetä omalle huipputasolleen FC Hongan akatemiajoukkueessa.

FC Honka on luonteva yhteistyökumppani KaPy:n kilpapelaajapolkuun, sillä seurat tekevät yhteistyötä jo nykyisellään mm. valmentajakehityksen ja olosuhteiden saralla.

KaPyn tavoitteena syksyllä 2022 oli löytää yhteistyökumppani, jonka toiminta on vakaalla pohjalla ja katse vahvasti tulevaisuudessa ja jossa on vahva osaaminen pelaajakehityksestä.

Pelaajamme, heidän hyvinvointinsa ja kehittymismahdollisuudet ovat keskiössä kaikessa toiminnassamme ja päätöksenteon lähtökohta. Kannamme siis suurta vastuuta myös siitä minkälaiseen ympäristöön pelaajan ohjaamme, mikäli emme itse enää pysty hänen kehittymiselleen optimaalista ympäristöä tarjoamaan. FC Honka kykenee tarjoamaan Suur-Kauklahden alueen pelaajille luontevan jatkumon harrastukselle niin sijaintinsa kuin toimintaperiaatteidensa pohjalta, toteaa KaPyn puheenjohtaja Johanna Kurikka.

Yhteistyön tavoitteet

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa KaPy:n tavoitteellisimmille pelaajille yksilöllisesti paras ja laadukkain mahdollinen, kansainväliseen jalkapalloon tähtäävä pelaajapolku FC Hongan Akatemiassa. Pelaajien siirtymisten kannalta pelaajan etu on aina ensisijainen.

Esport Honka oy:n GM Hexi Artevan mukaan yhteistyö Kauklahden Pyrinnön kanssa on luonnollinen jatkumo jalkapallon espoolaisen seurakentän monipuolisen yhteistyön tiivistymisessä. KaPy on viime vuosien aikana kehittynyt valtavasti. Toiminta on laajentunut ja laatu on lisääntynyt esimerkiksi hyvien rekrytointien ansiosta.

Tällä nyt sovitulla yhteistyöllä määritämme yhdessä ne reunaehdot ja mallit, joilla pystymme toinen toisiamme auttamaan ja tukemaan. Yhteistyön tuloksena syntyy selkeä ja molempia osapuolia palveleva pelaajapolku, jossa mahdollisimman monelle tytölle ja pojalle pystytään takaamaan laadukas jalkapallon pelaaminen Espoossa omaan, sen hetkiseen elämän ja uran vaiheeseen parhaiten liittyen. Kokonaisuutena tämä on todella hieno ja mieltä lämmittävä sopimus, Arteva pohtii.

Tällä sopimuksella täydennämme mainiosti yhteistyökokonaisuuttamme, jolla voimme aidosti tarjota pelaajillemme hyvin toimivan kehitys- ja toimintaympäristön. Odotamme innolla tulevaa ja seurojen välisen yhteistyön käynnistymistä tälläkin saralla, toteavat Kauklahden Pyrinnön valmennuspäällikkö Árpád Mester sekä toiminnanjohtaja Jari Kanth.

FC Hongan ja KaPyn maantieteelliset sijainnit ja seurojen profiilit tekevät seurojen nyt solmimasta yhteistyösopimusta erittäin järkevän ratkaisun, joka hyödyttää molempia osapuolia. Yhteistyö tulee näyttäytymään yksittäisille perheille pelaajalähtöisenä ja vastuullisena toimintana. Lisäksi se tukee vahvasti molempia osapuolia omien tavoitteiden mukaisen seuratoiminnan rakentamisessa. Olenkin sekä FC Hongan valmennuspäällikkönä että espoolaisena futisihmisenä erittäin iloinen tämän yhteistyön starttaamisesta, FC Honka ry:n valmennuspäällikkö Kimmo Eronen summaa.

Sopimuksella ei ole vaikutusta seurojen alueelliseen identiteettiin, seuratunnuksiin tai väreihin eikä seurojen nimiin.

Honka Akatemialla edessä monta harjoitusottelua lähikuukausina

Honka Akatemia pelaa lähiaikoina monta harjoitusottelua valmistautuessaan Kakkosen kauteen. Otteluihin kansainvälistä väriä tuovat AIK:n U19-joukkue, sekä virolainen Harju JK!

Honka Akatemian tämänhetkinen otteluohjelma:

21.1. NJS vs Honka Akatemia, Klaukkala
5.2. Honka Akatemia vs HJK Klubi 04, Laaksolahti
11.2. Honka Akatemia vs AIK U19 (SWE), Esport Arena
18.2. Honka Akatemia vs Harju JK (EST), Esport Arena
4.3. SalPa vs Honka Akatemia, Salo
11.3. KäPa vs Honka Akatemia, Helsinki
18.3. JäPS vs Honka Akatemia, Järvenpää
25.3. Honka Akatemia vs NJS, Esport Arena
1.4. Honka Akatemia vs PK-35 Tapiolan urheilupuisto

Liput Liigacupin lohkovaiheen kotiotteluihin nyt myynnissä!

Honka avaa Liigacupin pelinsä kaudella 2023 lauantaina 21.1. klo 14.00 IFK Mariehamnia vastaan. Lohkovaiheen kotiottelut pelataan Esport Arenalla.

Muut lohkovaiheen kotiottelut pelataan lauantaina 4.2. klo 15.00 KTP:tä, ja lauantaina 11.2. klo 15.00 FC Interiä vastaan.

Sisään pääsee Hongan kauden 2023 kausikortilla, jonka lisäksi otteluihin myydään 100 lippua! Lippuja voi ostaa verkossa Ticketmasterista klikkaamalla tästä, sekä paikan päältä Esport Arenalta!

Tervetuloa!

Honka pelaa lähiaikoina kaksi harjoitusottelua!

Tammikuun aikana käynnistyvän Liigacupin lisäksi Hongan Veikkausliigajoukkue pelaa lähiaikoina kaksi harjoitusottelua.

Edustusjoukkue kohtaa PK-35:den Kauniaisten FA Solutions Arenalla tämän viikon lauantaina 14.1. klo 17.15 ja tiistaina 7.2. klo 14.15 vastaan asettuu virolainen Paide Esport Arenalla!

Hongan tämänhetkinen otteluohjelma:
La 14.1. Honka vs PK-35 klo 17.15 FA Solutions Arena, Kauniainen (Harjoitusottelu)
La 21.1. Honka vs IFK Mariehamn klo 14.00 Esport Arena (Liigacup)
La 28.1. FC Lahti vs Honka klo 16.00 Mukkulan halli, Lahti (Liigacup)
La 4.2. Honka vs KTP klo 15.00 Esport Arena (Liigacup)
Ti 7.2. Honka vs Paide Linnameeskond (EST) klo 14.15 Esport Arena (Harjoitusottelu)
La 11.2. Honka vs FC Inter klo 15.00 Esport Arena (Liigacup)
La 18.2 HJK vs Honka klo 14.00 Talin halli, Helsinki (Liigacup)

Liigacupin kotiotteluiden järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Ville Koski ja Agon Sadiku Huuhkajiin!

Hongan toppari Ville Koski ja hyökkääjä Agon Sadiku on valittu ensimmäistä kertaa Huuhkajien matkaan, kun maajoukkue matkaa leirille Portugaliin tammikuussa! Suomi kohtaa leirillä Ruotsin 9.1. ja Viron 12.1.!

Ville Koski
(s. 2002)

Honkaan kaudelle 2019 PKKU:sta siirtynyt Koski teki Veikkausliigadebyyttinsä jo 18-vuotiaana kaudella 2020. Jo seuraavalla kaudella hän nousi suureen rooliin ja pelasi seitsemässätoista Veikkausliigaottelussa. Päättyneellä kaudella 2022 Kosken otteet olivat entistäkin vakuuttavampia ja toppari oli yksi iso palanen yhdessä Veikkausliigan parhaimmista puolustuksista pelaten 24 Veikkausliigaottelua. Koski on ollut viime aikoina U21-maajoukkeen vakiopelaajia ja hakee nyt ensimmäistä A-maaotteluaan.

Agon Sadiku
(s. 2003)

Honkaan kaudelle 2022 saapunut Sadiku pelasi upean kauden keltamustissa. 19-vuotias hyökkääjä viimeisteli ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan peräti neljätoista maalia ja oli näin ollen koko Veikkausliigan kolmanneksi paras maalintekijä. Kolmessa U21-maajoukkueen ottelussa yhden maalinkin viimeistellyt Sadiku hakee Kosken tapaan tammikuussa ensimmäistä A-maaotteluaan Huuhkajissa.

Katso koko joukkue Palloliiton sivuilta klikkaamalla tästä!

Onnea Ville ja Agon!

Liigacupin lohkovaiheen otteluohjelma julkaistu!

Liigacupin lohkovaiheen otteluohjelma on julkaistu!

Honka kohtaa ensin IFK Mariehamnin Esport Arenalla lauantaina 21.1. klo 14.00! Lisäksi kotona pelataan KTP:tä ja FC Interiä vastaan, vieraissa kohdataan FC Lahti ja HJK!

Hongan ottelut Liigacupin lohkovaiheessa:
La 21.1. Honka vs IFK Mariehamn klo 14.00 Esport Arena
La 28.1. FC Lahti vs Honka klo 16.00 Mukkulan halli, Lahti
La 4.2. Honka vs KTP klo 15.00 Esport Arena
La 11.2. Honka vs FC Inter klo 15.00 Esport Arena
La 18.2 HJK vs Honka klo 14.00 Talin halli, Helsinki

Kotiotteluiden järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Liigacupin pelimuoto 2023:

Liigacupin kilpailumuotoon on tehty jonkin verran muutoksia kauteen 2022 verrattuna. Kaudella 2023 Liigacup pelataan kahdessa maantieteellisessä lohkossa aiemman kolmen lohkon sijaan. Molemmissa lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi lohkojen kaksi parasta etenevät suoraan välieriin ja välierien voittajat kohtaavat Liigacupin finaalissa. Joukkueilla on aiempaan tapaan mahdollisuus peluuttaa Liigacupissa myös testipelaajia, joita voi nimetä kokoonpanoon kolme kappaletta.

Muutoksia Hongan maalivahtivalmennuksessa – Kiitos Eemeli Reponen, tervetuloa Pasi Hilli!

Hongan maalivahtivalmennuksessa tapahtuu muutoksia. Neljä vuotta seurassa mukana ollut, niin edustusjoukkueissa kuin junioripuolellakin valmentanut Eemeli Reponen siirtyy Palloliiton palvelukseen. Reponen kuuluu mm. U21-maajoukkueen uuteen valmennustiimiin.

On meille Hongassa hieno asia, että myös valmentajamme pääsevät urallaan eteenpäin ja haluamme olla siinä tukena. On ollut omasta puolestani hienoa toimia Eemelin kanssa muutaman vuoden ajan edustusjoukkueen puolella ja uskon että kaikki, jotka ovat hänen kanssaan toimineet ovat samaa mieltä. Eemeli on todella osaava ja pidetty henkilö sekä pelaajien että staffin keskuudessa, urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen kommentoi.

Viime kaudelle seuraan saapunut Miika Salmi jatkaa uudessa roolissa. Hän ottaa vastuulleen Veikkausliigajoukkueen maalivahtivalmennuksen.

Toisaalta tämä muutos antaa meille myös uusia mahdollisuuksia. On ollut helppo päätös valita Miika Salmi edustusjoukkueen valmennukseen. Valinta on tietysti tehty yhtyeistyössä päävalmentaja Vesa Vasaran kanssa, joka on päävastuussa edustuksesta ja sen henkilöstövalinnoissa hänen roolinsa on tottakai suuri.  Seuran näkökulmasta on erittäin hyvä, että pystymme viemään valmentajiamme eteenpäin myös seuran sisällä. Valinta on täysin ansaittu, Miika on osoittanut vuoden aikana ammattimaisuutta ja järjestelmällisyyttä työtä kohtaan. Uskon, että myöskään maalivahdeille ei tule suurta muutosta. Haluamme vähintäänkin ylläpitää sitä tasoa, mikä meillä on ollut maalivahtivalmennuksessa. Väitän sen olevan ihan Suomen parhaimmistoa, Vuorinen sanoo.

Uutena seuraan saapuu Pasi Hilli. Hilli aloitti OLS:ssä seuratyöntekijänä 2017 ja oli mukana myös 2005-syntyneiden joukkueen valmennustiimissä. OLS:stä Hillin tie vei marraskuussa 2019 JJK:n junioreihin, jossa hän toimi maalivahtivalmentajana B-C ikäluokkien mukana muutaman vuoden. Lokakuussa 2021 hän palasi Ouluun, tällä kertaa ONS:n riveihin, jossa tehtäviin kuului ONS:n edustuksen ja B-C ikäluokkien maalivahtien valmennus. Seurajoukkueiden lisäksi Hilli on ollut mukana Pohjois-Suomen aluetoiminnassa ensin pojissa toisena maalivahtivalmentajana vuosina 2018 ja 2019, sekä tytöissä 2007-syntyneiden kanssa menneen kauden aikana. Hilli on ollut kuluneena vuonna 2007 tyttöjen syntyneiden maajoukkueen mukana Virossa UEFA Development-turnauksessa, sekä lokakuun tuplamaaotteluissa Ruotsia vastaan. Lisäksi hän oli 2008 syntyneiden maajoukkueen mukana joukkueen ensimmäisellä maajoukkuereissulla Portugalissa.

Nyt kun Miika ottaa tavallaan Reposen roolin, olemme valinneet Pasi Hillin siihen aisapariksi. Tähän valintaan ovat osallistuneet myös maalivahtivalmentajamme. Olemme erittäin tyytyväisiä Pasin liittymiseen Hongan mukaan ja keskusteluissa tuli ilmi, että hän todella haluaa tulla tänne. Pasi on kova tekemään töitä ja on ollut mukana myös nuorten maajoukkueiden valmennuksessa, Vuorinen kertoo.

Miika Salmi on Veikkausliigajoukkueen maalivahtivalmennuksen lisäksi mukana myös monen muun Hongan joukkueen maalivahtivalmennuksessa. Miika ja Pasi jakavat yhdessä sen, minkä joukkueiden maalivahteja he valmentavat.

Hilli saapuu itse Honkaan innolla.

Olen innoissani tästä mahtavasta mahdollisuudesta päästä yhteen Suomen parhaimmista ympäristöistä kehittämään omaa ammattitaitoani. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan työt Hongan muun maalivahtivalmennuksen ja seuran huippumaalivahtien kanssa, hän sanoo.

Reponen puolestaan muistelee vuosia Hongassa hyvillä mielin.

Neljä vuotta on pitkä aika jalkapallossa. Olen nauttinut jokaisesta päivästä Hongassa ammattitaitoisten valmentajien ja seuraihmisten kanssa. Hongassa halutaan hallita peliä kentällä, niin kuin myös valmentajien toimistossa. Tämä varmasti toi itseni joskus Honkaan ja tätä varmasti jään kaipaamaan. Jokapäiväiset detaljitason keskustelut ja valmennus myös kehitti itseäni paljon ja lähden eteenpäin varmasti parempana valmentajana. Suuri kiitos myös Mariet Louhennolle ja Abdi Mohamedille, jotka tekivät aikanaan siirtymisen Honkaan helpoksi.

Koen myös samalla, että näin neljän vuoden jälkeen vaihtuvuus on hyväksi. Pelaajat tulevat saamaan uusia virikkeitä ja uusia harjoituksia. Miika Salmi on erinomainen valmentaja ja yksi lupaavimmista maalivahtivalmentajista vähintään koko Suomessa. Lähtöni avaa hänelle myös luonnollisen ja ansaitun siirron eteenpäin urallaan. Miika on äärimmäisen kovan työnteon moraalin omaava valmentaja, joten on hienoa saada hänen rinnalleen myös toinen samanlainen. Olen muutaman kerran saanut kouluttaa Pasi Hilliä erilaisissa koulutuksissa ja hänen intohimonsa jalkapalloa kohtaan on silmiinpistävää. Lisäksi tärkeää on jatkuva kehittyminen. Koen, että Pasi on ottanut isoja askelia viimeisen muutaman vuoden aikana.

Loppupeleissä lähdöstäni tuli helppo, koska tiedän, että työtä jatkavat erinomaiset valmentajat ja saman työnteon ilmapiiri säilyy. Kuitenkin toivon, että jossain vaiheessa myöhemmin urallani tiemme kohtaavat uudestaan Hongan kanssa. Niin paljon olen nauttinut ajastani täällä. Loppuun vielä kiitokset maalivahdeille ja muille pelaajille. Jokainen hetki teidän kanssanne on ollut arvokas ja olette luoneet mahtavan ympäristön myös meille valmentajille. Paljon tsemppiä tulevaan kauteen!

Honka Akatemia suuntaa kohti kautta 2023

Viime kaudella omassa Kakkosen lohkossaan hienosti toiseksi sijoittunut Honka Akatemia matkaa kohti uutta kautta 2023.

Pidimme kauden päätteeksi yhteisen lounaan U17-joukkueen, Akatemian ja edustusjoukkueen staffien kanssa, jossa kävimme joukkueiden tilanteet läpi. Kaikissa kolmessa joukkueessa on ollut erittäin hyvä tilanne, monet sopimukset ovat olleet pitkään valmiina. Se on harvinainen tilanne. Kiitos pelaajille ja staffille omastakin puolesta, että asiat olivat hoituneet niin hyvin jo ennen kauden päätöstä. Oli mukava päättää kausi hyvillä uutisilla lounaalla, urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen sanoo.

Akatemiallamme on ollut hyviä vuosia, joukkue on ollut useita kausia kärkisijoilla ja tehnyt tasaisesti tulosta. Sen lisäksi moni pelaaja on noussut Akatemiasta edustusjoukkueeseen ja päässyt pelaamaan siellä. Näitä pelaajia on tullut niin meidän omista nuoristamme, kuin myös ulkopuolelta seuraan tulleista vahvistuksista. Esimerkkeinä näistä ovat ulkomaalaisista Rui Modesto ja Juan Alegria, joka tulivat 2020 syksyllä ensin Akatemiaan pelaamaan. He pääsivät sitä kautta sisään seuraan ja saivat peliaikaa alusta saakka. Akatemia on ollut todella tärkeä paikka monille pelaajille.

Muutokset joukkueen valmennukseen eivät ole suuria, niitä tulee työnkuvien osalta. Juho Suuperko panostaa ensi kaudella ison osan työajastaan pelaajakehitykseen Akatemian osalta. Tällä haluamme tavoitella sitä, että pelaajamme saavat entistä enemmän palautetta yksilötasolla. Näin pyrimme auttamaan heitä heidän kehityksessään, jotta he voivat ottaa askeleita vähintään kohti edustusjoukkuettamme.

Meillä on tällä hetkellä todella nuori joukkue, joka koostuu pääosin 2004 ja 2005-syntyneistä pelaajista. Se on seuran strategian mukainen valinta. Kun tammikuu alkaa, voi joitain pelaajia olla tästä ryhmästä nostettu jo edustuksenkin mukaan. Se riippuu edustuksen tilanteesta ja siitä, miten valmennus päävalmentaja Vesa Vasaran johdolla tilanteen näkee. Muutoksia voi tulla myös siten, että joku pelaajista siirtyy lainalle aikaisessa vaiheessa, jos näemme yhdessä, että se on pelaajakehityksen näkökulmasta tällä hetkellä parasta ja lisäksi mahdollista, niin että jossain joukkueessa on sopiva tarve, Vuorinen summaa.

Honka Akatemian tämänhetkinen sopimustilanne 13.12.2022
Jussi Tanska (MV) s. 2006
Nico Serjala (MV) s. 2005
Urho Huhtamäki s. 2004
Joonatan Ritamies s. 2005
Otto-Eemeli Niemelä s. 2004
Oliver Östergård s. 2004
Karo Räsänen s. 2005
Matias Keskinen s. 2005
Vincent Klutse s. 2005
Chris Ottia s. 2004
Antti Tella s. 2005
Asla Peltola s. 2004
Marlo Hyvönen s. 2005
Theo Olives s. 2003
Arez Goshnaw s. 2005
Aleksi Tanninen s. 2004
Lauri Laine s. 2005
Baba Haruna s. 2002
Gabriel Europaeus s. 2005
Vincent Ulundu s. 2005
Reidiner Nascimento s. 2004

Taustat:

Abdi Mohamed
Juho Suuperko
Luca Fleres
Pekka Nikki
Pirkko Ilmonen

Yhteistyössä