Uutiset

FC Honka ja Etelä-Espoon Pallo yhteistyösopimukseen

FC Honka ja Etelä-Espoon Pallo ovat solmineet sopimuksen, jolla määritellään seurojen välinen yhteistyö ja pelaajien siirtyminen seurojen välillä. Yhteistyön tavoitteena on rakentaa jokaiselle pelaajalle yksilöllisesti paras ja laadukkain mahdollinen pelaajapolku kohti pelaajan omaa huippua parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Seurojen välillä siirtymisen kannalta pelaajan etu on ensisijainen. Päätökset siirtymisestä seurasta toiseen tehdään aina pelaajan etua ajatellen. Siirtyvien pelaajien kehitystä seurataan ja siitä raportoidaan molemmille seuroille. Tarkkailu ja raportointi toteutetaan uudessa ryhmässä vähintään yhden vuoden ajan. Seurannan tavoitteena on varmistaa pelaajan pärjääminen, kehittyminen sekä arjen parantuminen uudessa ryhmässä.

– Tämä on todella hieno päänavaus uuden strategiamme yhden päävalinnan suhteen. FC Hongan uuden strategian yksi päävalinta on alueellinen vastuunkanto, missä tavoitteenamme on toimiva, yhdessä kehittyvä, laaja seurayhteisö. Honka on seurayhteisön osaamista kehittävä, haluttu ja arvostettu kumppani sekä valtakunnallisestikin merkittävä lajin kehittäjä. Uskon, että espoolaisten seurojen yhteistyöllä meillä on saavutettavissa jotain todella suurta ja koko seurayhteisölle kilpailuetua tuottavaa toimintaa. FC Hongan ja EsPan yhteistyö on hyvä alku tähän työhön, kertoo Petri Harainen, FC Honka ry:n toiminnanjohtaja.

EsPan tavoite on olla Hongan paras kasvattajaseura. Mittarina tälle käytetään Hongan edustusjoukkueisiin siirtyvien pelaajien lukumäärää. Muiden mittarien käyttö on myös mahdollista. EsPan rooli tässä yhteistyössä on toimia laadukkaana alueellisena kasvattajaseurana. 

– Olen erittäin tyytyväinen sopimukseen; saamme oman pelaajapolkumme päähän Suomen korkeimman sarjatason sekä laadukkaan yhteistyökumppanin. Samalla tunnistamme kaikkien osapuolten toiminnan sekä pelaajan arjen laadun, joka on myös edellytys laadukkaalle yhteistyölle. Yhteistyöstä tekee ainutlaatuisen myös se, että pelaajien siirtymiset tapahtuvat molempiin suuntiin, mikä vain kulloinkin on pelaajan edun kannalta paras mahdollinen vaihtoehto. Odotan innokkaasti yhteistyötä, sen kehittämistä ja syventämistä yhdessä FC Hongan ja Esport Hongan kanssa, toteaa Jussi Mononen, Etelä-Espoon Pallo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

FC Honka ja Esport Honka haluavat tarjota Espoon ja Länsi-Uusimaan seurojen nuoriso- ja huippuvaiheen ikäluokkien lahjakkaimmille pelaajille laadukkaimman mahdollisen pelaajapolun, jossa pelaajalla on aito mahdollisuus saavuttaa oma huippunsa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa ja valmennuksessa. Honka toimii tässä yhteistyössä huippu- ja nuorisovaiheen pelaajakehittäjän roolissa. 

Yhteistyössä on voimaa. Uskon vahvasti siihen, että espoolaisista ja länsiuusimaalaisista seuroista saadaan muodostettua yhteistyön ja yhdessä tekemisen verkosto. Meille huippuvaiheen toimijana tämä malli ja rooli sopii kuin nenä päähän. Olemme valmiit myös käyttämään henkilöresursseja tähän. 

EsPa on meille läheinen ja tärkeä seura. Yhteistyö on jo valmiiksi laajaa ja monipuolista. Tämän sopimuksen myötä pääsemme sitä entisestään laajentamaan ja monipuolistamaan. Meidän silmään EsPa näyttäytyy laadukkaana ja hyvin johdettuna seurana, jolla on tämä hetki ja tulevaisuuden suunnitelmat hyvin hallussa”, kuvailee Esport Hongan manageri Hexi Arteva.

EsPa ja Honka tarjoavat Palloliiton valmennuskoulutusta yhdessä ja alueellisesti. Seurat kouluttavat valmentajiaan aktiivisesti. Seurat etsivät aktiivisesti malleja yhteisten aamuharjoitusten, valmentajavaihtojen, valmennusresurssien sekä mentoroinnin toimintamalleiksi. Molempien seurojen tavoitteena on kehittää valmennusta yhdessä.

Seurat kehittävät espoolaisia jalkapallon olosuhteita yhdessä ja yhteistyössä. Tavoitteena on saavuttaa tilanne, jossa olosuhteet vahvistavat ja tukevat seurojen ja niiden pelaajien kehittymistä. Seurat jakavat aktiivisesti toisilleen tietoa olosuhteista ja niiden kehittymisestä.

FC Hongan ja EsPan välisellä yhteistyöllä tavoitellaan myös Esport Hongan tunnettuuteen positiivisesta kasvua, Veikkausliigan ja Kansallisen liigan kotiotteluiden yleisömäärien sekä jalkapallon merkittävyyden että harrastajamäärän kasvua Espoossa.

Palloliitto ja Veikkausliiga edellyttävät maskin käyttöä ottelutapahtumissaan

Koronavirusepidemian toisen aallon kiihtyessä jalkapalloperhe on päivittänyt omaa ohjeistustaan koronavirusepidemian hillitsemiseksi.

THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Palloliitto ottaa käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia katsomossa Palloliiton valtakunnallisten sarjojen ottelutapahtumissa, mukaan lukien naisten ja miesten korkeimmat sarjatasot Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan.

Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnankin osalta. Lisäksi ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa (myös lipunmyynti, myyntipalvelut). 

Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskin käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.

Tapiolan urheilupuistossa koronavirusaltistus

Tapiolan urheilupuistossa FC Honka – FC Haka Veikkausliigan ottelussa 27.9 klo 18:15-20:30 F-katsomossa olleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustauti (COVID-19).   

Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö on selvittänyt tapausta. Kaikki paikalla olleet eivät ole altistuneita, mutta koska altistumisen mahdollisuutta ei täysin voida sulkea pois, suosittelemme paikalla olleita tarkkailemaan mahdollisten koronavirustautiin sopivien oireiden kehittymistä 11.10.2020 asti.  

Jos sinulla on tai sinulle tulee koronavirustautiin sopivia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin menetys, ripuli), koronatestiin päästäksesi mene osoitteeseen koronabotti.hus.fi (Uudenmaan kuntien asukkaat) tai omaolo.fi (helsinkiläiset) tai soita työterveyshuoltoon tai kotikuntasi koronaneuvontaan (Espoon koronaneuvonta p. 09 816 34600 ma-pe klo 7-18, muina aikoina Päivystysapu, p. 116117).  

Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: thl.fi/koronavirus   

Espoon toimintaohjeet löydät verkkosivultamme:   

 • In English: www.espoo.fi/coronavirus   
 • Ohjeita muilla kielillä: www.espoo.fi/koronaohjeet   

    
  Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesta https://koronavilkku.fi/ Koronavilkku ei kerro mahdollisista asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.   

     
  Ystävällisin terveisin:
  Espoon tartuntatautiyksikkö   ja Esport Honka Oy

Honka isännöi Hakaa sunnuntaina

FC Hongan kausi jatkuu Inter-vierailun jälkeen jälleen kotiottelulla, kun Tapiolan urheilupuistoon ylihuomenna sunnuntaina 27.9. saapuu vieraaksi Haka Valkeakoskelta.

Honka lähtee otteluun Veikkausliigan neljänneltä sijalta. Se jahtaa kolmantena olevaa FC Interiä pisteen perässä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Sarjakärjen paikkaa pitävä HJK on kahdeksan pistettä Honkaa edellä.

Honka lähtee otteluun allaan kaksi peräkkäistä maalitonta tasapeliä. Ensin kotona HJK:ta vastaan ja viime kierroksella FC Interin vieraana Turussa. Hongan puolustus on yhä Veikkausliigan pitävin. Sille on tehty kuudessatoista ottelussa vain yhdeksän maalia, mikä on neljä vähemmän kuin toiseksi vähiten päästäneellä KuPS:lla. Hongan kovin maalitykki on seitsemän kertaa osunut, Veikkausliigan maalipörssin nelonen, Jean Marie Dongou.

Hongan tuoreista hankinnoista kolumbialaishyökkääjä Juan Alegria teki debyyttinsä Veikkausliigassa Turussa. Rui Modesto istui vielä koko ottelun penkillä. Yksi mielenkiintoinen seurattava asia illan otteluun onkin, saako kaksikko debyyttinsä kotinurmella.

– Emme pystyneet Inter-pelissä esittämään parasta peliämme. Kaksi viimeisintä ottelua ovat olleet meille hieman hankalia. Täytyy kuitenkin muistaa, että olemme kohdanneet aivan sarjan kärkijoukkueita. Piste Turusta ei tietenkään ollut se mitä lähdimme hakemaan, mutta se on ihan ok suoritus, kommentoi Hongan Demba Savage.

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut Haka pelasi vahvan talvikauden ja selviytyi Suomen Cupissa aina välieriin saakka. Itse liigakausi on kuitenkin ollut joukkueelle vaikeampi, ja se on otteluun lähtiessä sarjan toiseksi viimeisenä. Valkeakoskelaiset kaipaavat siis kipeästi lisäpisteitä.

Viime kierroksella Haka koki sarjajumbo RoPS:ia vastaan 0-2 tappion.

Haka on tehnyt kaudella yhtä monta maalia kuin Honka, mutta vastavuoroisesti sen puolustus ei ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue onkin päästänyt eniten maaleja koko sarjassa, 36. Valkeakoskelaisten paras maalintekijä on viisi kertaa vastustajan verkkoja heiluttanut Eero Markkanen.

Hakan valmennuksesta löytyy todellisia legendoita, sillä joukkueen päävalmentajana toimiva Teemu Tainio sai jonkin aikaa sitten avukseen Sami Hyypiän.

Honka ja Haka kohtasivat Valkeakoskella Veikkausliigan avauskierroksella. Haka siirtyi rangaistupotkusta 1-0 johtoon, mutta Nasiru Banahenen tasoitusmaalin myötä päädyttiin pistejakoon luvuin 1-1.

– Odotan vaikeaa ottelua. Yksikään vastustaja Veikkausliigassa ei ole helppo. Meidän täytyy lähteä sillä mentaliteetilla, että palaamme voittokantaan ja otamme täydet kolme pistettä. Jos pelaamme omaa peliämme ja omalla tasollamme, olen varma että pystymme voittamaan sunnuntaina, Savage päättää.

Hongalta todennäköisesti sivussa on vain Jean Marie Dongou.

FC Honka-FC Haka siis Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 27.9. kello 18.30 alkaen. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä! Suosittelemme erittäin vahvasti lippujen ostamista ennakkoon!

Muista! Älä saavu otteluun, jos sinulla on lainkaan oireita tai tunnet itsesi sairaaksi! Ruutu+ näyttää ottelun suorana, joten seuraa tällöin huippufutista kotisohvalta. Muista pitää katsomossa ja kioskeille jonottaessa huolta turvaväleistä! Yski aina nenäliinaan tai hihaan!

Tärkeää tietoa sunnuntain 20.9. Honka-HJK otteluun saapuville

Tapiolan urheilupuiston alueella on sunnuntain 20.9. kello 13.00 alkavan Metroderbyn FC Honka-HJK aikaan monta muutakin yleisötapahtumaa. Tämän vuoksi parkkipaikkoja löytyy rajallisesti. Suosittelemme saapumaan otteluun mahdollisuuksien mukaan kävellen, pyörällä, tai julkisia käyttäen.

Kartasta näet käytössä olevat parkkialueet, sekä sunnuntaina suljettavat tiet.

Osta lippusi otteluun ennakkoon klikkaamalla tästä!

Honka vahvistuu kahdella uudella pelaajalla

Honka vahvistuu kahdella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyvät kolumbialainen hyökkääjä Juan Alegria sekä portugalilainen laitapelaaja Rui Modesto.

Alegria (18), on viettänyt uransa tähän saakka kotimaassaan Kolumbiassa. Honka on siis hyökkääjälle ensimmäinen seura Euroopassa. Ibaguén kaupungissa syntynyt Alegria siirtyi 15-vuotiaana paikallisen suurseuran Deportes Toliman riveihin.

Alegria on tehnyt kovia tehoja Kolumbian poikamaajoukkueissa. Vuonna 2017 pelatuissa alle 15-vuotiaiden Etelä-Amerikan mestaruuskisoissa hän voitti maalikuninkuudeniskemällä viiteen otteluun kymmenen maalia. Alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta kasassa on seitsemän ottelua ja viisi maalia.

Hän liittyy keltamustiin hyvillä mielin.

– Olen kiitollinen kaikille, jotka auttoivat minua tässä siirrossa. Kiitokset myös Hongalle, joka uskoo minuun. Olen iloinen tästä mahdollisuudesta, Honka on loistava joukkue, jossa on hyviä ihmisiä, hän sanoo.

Aivan täysin tuntematonta suomalainen jalkapallo ei Alegrialle ole, sillä hän on nähnyt jo muutamia otteluita.

– Olen katsonut Veikkausliigaa televisiosta ja erityisesti Hongan otteluita. Olen myös opiskellut Hongan pelitapaa, jotta olisin mahdollisimman nopeasti valmis pelaamaan.

– Ennen kaikkea olen maalintekijä, mutta tuon kentälle myös johtajuutta, peliälyä, voimaa ja nopeutta. Minulla on todella kovat tavoitteet. Pidän isoista haasteista ja niiden vuoksi olen valmis tekemään paljon töitä. Siksi päätin tulla Eurooppaan, tämä on ensimmäinen iso haaste matkalla kohti tavoitteitani. Tällä kaudella tavoite on lähteä voittamaan jokaista ottelua, haluan auttaa joukkuetta kentällä. Kaikki joukkueet haluavat voittaa mestaruuden ja meillä on Hongan kanssa siihen mahdollisuus, kertoo Alegria.

– Juan tulee meille suoraan Kolumbiasta ja hänen osaltaan odotusarvo on eniten ensi kaudessa. Vahva ja fiksu kaveri, jolla on todella kovat tehot Kolumbian poikamaajoukkueista. Olimme siirtoikkunassa hänen osaltaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Saimme koko suuren kokonaisuuden neuvoteltua valmiiksi ikkunan viimeisen päivän iltana. Annetaan Juanin asettua rauhassa ja tehdään töitä sen eteen, että kehitys jatkuu odotetun laisena. Juan on tälläkin hetkellä todella monen eurooppalaisen seuran listoilla tarkkailussa ja se osaltaan kertoo pojan potentiaalista, kommentoi Hongan manageri Hexi Arteva.

Portugalilainen Rui Modesto (20) saapuu Honkaan kotimaastaan. Vuonna 1999 syntynyt pelaaja on viimeisimpänä edustanut Vitoria FC:tä, jossa hän on pelannut alle 23-vuotiaiden sarjassa. Kaudella 2019 tilille kertyi 23 ottelua.

– Olen hyvin onnellinen siirrosta Honkaan. Honka on yksi Suomen parhaimmista seuroista. Teen kovasti töitä sen eteen, että saavutamme yhdessä joukkueena tavoitteemme. Haluan kiittää Honkaa siitä, että seura luotti kykyihini ja näyttää kentällä mihin pystyn, Modesto kommentoi.

– Rui on mielenkiintoinen nuori pelaaja, joka on ollut meillä seurannassa jo hyvän tovin. Hän pystyy luontevasti pelaamaan laidan rooleja molemmin puolin. Ihan viime viikkoihin saakka siirto on ollut haastava hänen seuransa kovien taloudellisten vaatimusten takia, jotka johtuivat varmasti ainakin osalta Sporting Lissabonin osoitettua alustavaa kiinnostusta Ruin suuntaan. Vitoria FC:n mentyä nyt ennemmän tai vähemmän nurin, saimme neuvoteltua meille erinomaiset, jopa loistavat ehdot, Arteva päättää.

Molempien kansainväliset siirrot ovat selvät ja pelaajat ovat pelikelpoisia sunnuntain Metroderbyssä.

Arlind Sejdiu siirtyy FC Lahteen

Esport Honka ja FC Lahti ovat sopineet Honka-kasvatti Arlind Sejdiun siirrosta Lahteen. Siirto astuu voimaan heti.

– Arlind ja hänen edustajansa halusivat etsiä hänelle uutta ympäristöä. Pelaajasopimuksen ollessa päättymässä kauden lopuksi tämä päätös oli kova, osin harmillinen, mutta Hongan osalta paras mahdollinen, kertoo Hongan manageri Hexi Arteva.

Sejdiu osui viimeiseksi jääneellä kaudellaan Hongan paidassa kerran. Maali syntyi harjoitusottelussa FC Lahden verkkoon. Honka saa siirrosta siirtokorvauksen.

Elmo Heinonen loppukaudeksi lainalle Turun Palloseuraan

Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Honka on lainannut hyökkääjä Elmo Heinosen kauden 2020 loppua koskevalla sopimuksella Veikkausliigassa pelaavaan Turun Palloseuraan.

– Elmo kuuluu meidän pitkän tähtäimen suunnitelmiimme ja on erittäin tärkeää, että hän saa Veikkkausliigassa peliaikaa ja arvokasta kokemusta. Lainasiirto Turkuun oli kaikille osapuolille tässä kohtaa paras ratkaisu, kertoo Hongan manageri Hexi Arteva

Hongan pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo ensi viikon keskiviikkona 9.9., kun Tapiolaan keltamustien vieraaksi saapuu Tampereen Ilves. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Robert Ivanov siirtyy Puolan pääsarjaan

Hongan toppari Robert Ivanov (25), siirtyy Puolan pääsarjajoukkue Warta Poznańin riveihin. Honka saa siirrosta korvauksen.

Ivanov saapui Honkaan kaudelle 2016 FC Viikingeistä ja nousi nopeasti joukkueen tärkeimpien pelaajien joukkoon. Hän iski rangaistuspotkusta Hongan nousun Ykköseen sinetöineen osuman nousukarsinnoissa OPS:aa vastaan. Kaikenkaikkiaan Ivanov pelasi Hongassa viidellä kaudella. Veikkausliigaotteluita tilille kertyi 69 kappaletta ja maaleja viisi. Tammikuussa 2019 Ivanov teki debyyttinsä A-maajoukkueessa, kun hänet valittiin mukaan maajoukkueleirille Qatariin.

– Haikeat tunnelmat. Neljä ja puoli hienoa vuotta on tullut Hongassa vietettyä hienojen ihmisten kanssa. Uteliaat fiilikset siitä, mitä ulkomaansiirto tuo tullessaan. Tämä on yksi askel kohti unelmia, Ivanov sanoo.

Ivanov lähettää kiitokset kaikille Hongan seuraajille, erityisesti Hongan uskolliselle kannattajaryhmälle HK05:delle.

– Hongan kannattajille suuri kiitos. Olette Suomen paras kannattajaryhmä ja joka puolella Suomea missä olemme pelanneet, on aina ollut upeaa kannatusta mukana. Aina on tuettu ja kannustettu. Voin ikuisesti lämmöllä muistella näitä aikoja. Muutenkin suuri kiitos ihan kaikille honkalaisille, että kontulalainen poika otettiin hyvin vastaan ja omaksi.

– Olen erittäin iloinen Roban puolesta. Tämä on ollut meidän kaikkien yhteinen tavoite jo pitkään. Uskon vahvasti, että Warta on seurana Roballe näistä muutamasta vaihtoehdosta paras ja sopivin. Neuvottelut Wartan kanssa sujuivat hyvin ja saamme siirrosta asiallisen kiinteän korvauksen, sekä mahdollisesta jatkosiirrosta hyvät prosentit, kommentoi puolestaan Hongan manageri Hexi Arteva.

Koko Hongan organisaatio kiittää Robaa ajastaan Espoossa ja toivottaa suuresti onnea tulevaisuuteen!

Infoa Hongasta Eurooppa-liigassa 2020

FC Honka saavutti viime kaudella eurolopputurnauksen kautta paikan Eurooppa-liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle. Vastustaja arvotaan huomenna maanantaina 10.8. kello 14.00 alkaen. Karsintakierros pelataan yksiosaisena.

Hongan vastustaja tulee seuraavasta joukosta:

Shamrock Rovers FC (Irlanti)
ÅGF Århus (Tanska)
FH Hafnarfjörður (Islanti)

UEFA:n päätöksellä kaikki kolmen ensimmäisen karsintakierroksen ottelut pelataan ilman yleisöä.

Yhteistyössä