Uutiset

Honka voitokas Tallinnan harjoitusottelussa

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka matkusti maaottelutauon alkajaisiksi Tallinnaan pelaamaan harjoitusottelun Nõmme Kaljun vieraaksi. Keltamustat hallitsivat ottelua lähes koko ysikymppisen, ja nappasivatkin voiton Joel Perovuon toisen jakson osumalla.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun todella vahvasti. Neljän minuutin pelin jälkeen Lucas Kaufmann laukoi vapaapotkun rangaistusalueen rajoilta yläristikkoon.

Neljä minuuttia myöhemmin Joel Perovuon laukaus kolahti tolppaan.

Kotijoukkueen paikat jäivät avausjaksolla vähiin, ja Tim Murray nappasi muutamat yritykset varmasti kiinni.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Kaufmann tarjoili maalin edustalle Borjas Martinille, jonka laukauksen Vitali Teles onnistui juuri ja juuri torjumaan kulmapotkuksi.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolla viisi vaihtoa. Kentältä vaihtoon tulivat Mikko Sumusalo, Gideon Baah, Lucas Kaufmann, Javi Hervas ja Borjas Martin. Heidän tilalleen vaihdettiin Saku Heiskanen, Tommi Saarinen, Juha Hakola, Duarte Tammilehto, sekä Luis Silva.

Ottelun avausmaali nähtiin 62. minuutilla. Tammilehdon tulinen laukaus kimposi ylärimasta maalin edustalle, josta Perovuo laittoi sen verkkoon.

Honka loi vielä viimeisellä puolituntisena muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin ollen ottelu päättyi keltamustien maalin vierasvoittoon.

Hongan kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen keskiviikkona 19.6. Silloin vastassa on kauden ensimmäisessä metroderbyssä HJK. Ottelu käynnistyy Telia 5G Areenalla kello 18.30. Kaikki Honkamieliset kerääntyvät stadionin pohjoispäätyyn, ja liput sinne voit hankkia tästä!

Hongan kokoonpano:
#3 Gideon Baah (45′ Tommi Saarinen)
#4 Robert Ivanov
#6 Abel Suarez
#8 Javi Hervas (45′ Duarte Tammilehto)
#10 Lucas Kaufmann (45′ Juha Hakola)
#13 Tim Murray (MV) (63′ Roope Paunio)
#14 Borjas Martin (45′ Luis Silva)
#21 Joel Perovuo
#22 Joona Rahikka
#23 Mikko Sumusalo (45′ Saku Heiskanen)
#80 Demba Savage (76′ Pauli Katajamäki)

Kuukausikatsaus 2

Kuva: Juhani Järvenpää

Kauden toisessa kuukausikatsauksessa luodaan katsaus Hongan edustuksen, Honka Akatemian, sekä Honka U17-joukkueen otteluihin toukokuun aikana. Mukana on myös juuri ennen maaottelutaukoa, 2.6. pelattu Veikkausliigaottelu Honka-KPV, tietoa joukkueen terveystilanteesta, sekä kannattajien, mm Honcast-tiimin kommentteja.

Toukokuun ottelut

Edustusjoukkue

Toukokuu alkoi edustusjoukkueen osalta kovalla kamppailulla, kun keltamustat matkasivat Ilveksen vieraaksi. Avausjakso mentiin maalittomana, mutta toisella nelivitosella alkoi tapahtua. Juha Hakola vei Hongan johtoon 67. minuutilla. Hakolan osuma oli samalla ensimmäinen Ilveksen verkkoon tehty maali kuluvalla Veikkausliigakaudella. Hongan tilanne muuttui pian johtomaalin jälkeen vaikeammaksi, kun Henri Aalto ajettiin ulos kentältä toisen varoituksen myötä. Ilves onnistuikin tasoittamaan loppulukemiksi 1-1 aivan loppuhetkillä.

Neljä päivää myöhemmin Tapiolan urheilupuistossa nähtiin samat loppulukemat. Vasta 17-vuotias Martin Salin oli ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa avauskokoonpanossa. Nuori hyökkääjä kiitti saman tien luottamuksesta, ja vei keltamustat vartin kohdalla johtoon. Puolen tunnin kohdalla VPS tuli tasoihin, ja kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, päätyi Honka toiseen peräkkäiseen pistejakoon samoin 1-1 lukemin.

Seuraavassa kamppailussa Seinäjoella nähtiin upea draaman kaari. SJK siirtyi avausjaksolla 1-0 kotijohtoon, ja näissä lukemissa mentiin tauolle. Toisella jaksolla Borjas Martin puski Hongan tasoihin, ja vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa keltamustien sankariksi nousi Mikko Sumusalo, joka viimeisteli voittomaalin upealla yläkulmalaukauksella.

Hongan matka voittojen tiellä jatkui seuraavassa ottelussa FC Lahtea vastaan. Avausmaali syntyi jo seitsemännellä minuutilla, ja sen iski kauden avausmaalillaan Luis Silva. Toisella jaksolla Honka siirtyi 2-0 johtoon osumalla, joka merkittiin lopulta FC Lahden puolustuksen omaksi maaliksi. Näillä 2-0 lukemilla Honka piti kolme pistettä Espoossa. Ottelussa teki myös Veikkausliigadebyyttinsä puolustaja Joona Rahikka.

Jakso ennen maaottelutaukoa päättyi kuitenkin pettymykseen, kun KPV haki Simo Roihan kahdeksannella minuutilla syntyneellä maalilla pisteet mukaansa Kokkolaan. Honka ei saanut pelin hallinnasta huolimatta palloa ohi KPV-vahti Teppo Marttisen.

-Toukokuun peleistä jäi käteen paljon positiivisia asioita, mutta myös harmittavia pistemenetyksiä. Olimme jokaisessa toukokuun ottelussa kuskin paikalla ja pelimme pysyi melko hyvin kasassa suuren osan otteluista. Hyvät voitot FC Lahtea ja SJK:ta vastaan antoivat meille lisää itseluottamusta tekemiseemme ja todistimme, että pystymme olemaan jatkuvasti uhkana vastustajan maalin läheisyydessä. Ilves-ottelussa saimme melkein voiton vieraskentällä vajaalla pelaten, mutta valitettavasti he pääsivät tasoittamaan ottelun viimeisillä minuuteilla, kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa ollut Juha Hakola analysoi joukkueen esityksiä.

Hongalla oli vaikeuksia erityisesti sarjataulukon alemassa päässä olleita joukkueita vastaan.

-Kehityskohteemme tuleville kuukausille tulee olemaan ehdottomasti se, että miten pelaamme sarjataulukon heikompia joukkueita vastaan. Piste Vaasan Palloseuraa ja häviö Kokkolan Palloveikkoja vastaan ovat tietysti suuria pettymyksiä, ja meidän tulee löytää joukkueen sisällä lääkkeet matalalla puolustavia joukkueita vastaan, Hakola sanoo.

Honka lähti maaottelutauolle Veikkausliigan neljänneltä sijalta. Piste-ero sarjakärki Ilvekseen on kuitenkin vain kaksi pistettä.

– Veikkausliiga on todella tasainen tänä vuonna ja lähdemme hyvistä asetelmista kesää kohden. Veikkausliigaa on tällä hetkellä pelattu noin yksi kolmasosa, ja sijojen 1-6 erotus on vain kolme pistettä. Pitkässä juoksussa mestaruudesta tulevat taistelemaan joukkueet, jotka pystyvät parantamaan päivittäistä tekemistään ja pitämään suoritustason korkealla. Tässä korostuvat erityisesti joukkueiden toimintatavat, jotka antavat viitekehyksen kaikelle tekemiselle, Hakola kommentoi asetelmia.

Laitahyökkääjä on luottavainen Hongan mahdollisuuksiin taistella aivan kärkisijoista.

-Tehokkaimmat ja sitouttavimmat toimintatavat tuovat parhaat kyvykkyydet esille joukkueista ja luovat ne kilpailulliset edut, mitkä erottavat huippujoukkueet heikommista. Uskon, että meidän toimintatapamme, arvomme ja seurakulttuurimme ovat tärkeitä tukipylväitä matkalla menestykseemme ja näiden avulla voimme toteuttaa asettamamme päämäärämme, hän päättää.

Honka Akatemia

Honka Akatemialle toukokuu oli Miesten Kakkosessa haastava. Kuukausi alkoi kuitenkin kahdella hyvällä tuloksella. Ensin pisteet tasattiin KaaPon kanssa maalittoman tasapelin myötä. Raumalta Pallo-Iiroilta pisteet lähtivät Espooseen, kun maalit iskivät Ville Koski, sekä Pauli Katajamäki.

Kuukauden neljästä viimeisestä ottelusta käteen jäi kuitenkin nolla pistettä. Kaikki ottelut olivat tasaisia, mutta sarjapisteitä ei keltamustille tippunut. Ilves/2, Gnistan, FC Espoo ja SalPa ottivat vuorollaan Akatemialta täyden pistepotin.

Toukokuun jäljiltä Akatemia on Kakkosen B-lohkon kahdeksannella sijalla. Seitsemästä ottelusta on kasassa yhtä monta pistettä.

Honka U17

Hongan B-junioreiden matka BSM-sarjassa alkoi upealla nousulla.
70. minuutilla vielä 2-0 tappiolla TPS:lle olleet keltamustat nousivat viimeisen
kahdenkymmenen minuutin aikana 2-3 voittoon.

Seuraavassa ottelussa keltamustat tasasivat pisteet KäPan kanssa luvuin 1-1. Sen jälkeen nähtiin kunnon maalijuhlaa, kun KuPS kaatui Tapiolassa 7-4.

Vierasreissu Rovaniemelle tuotti 2-4 tappion RoPS:n vieraana, mutta kuukausi päättyi positiivisesti JJK:n kaatuessa keltamustien käsittelyssä numeroin 2-0.

Toukokuun jälkeen Honka löytyy BSM-sarjasta neljänneltä sijalta. Eroa kärkijoukkue FC Interiin on viisi pistettä.

Kesäkuun ottelut

Edustusjoukkue

Edustusjoukkue matkustaa huomenna perjantaina Tallinnaan, jossa se kohtaa harjoitusottelussa Nõmme Kaljun.

Honka palaa maaottelutauolta kovimmalla mahdollisella ottelulla. Hallitseva Suomen mestari HJK isännöi keltamustia kauden ensimmäisessä Metroderbyssä Telia 5G Areenalla keskiviikkona 19.6. kello 18.30 alkaen. Kaikki Honka-mieliset kerääntyvät ottelussa pohjoispäätyyn, ja liput sinne voit ostaa tästä!

Kesäkuun ainoa kotiottelu pelataan tiistaina 25.6. kello 18.30, jolloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu RoPS. Kuukausi päättyy vierailulla Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraana.

Pe 7.6. klo 15.00 Kadrioru Staadion Nõmme Kalju-FC Honka
Ke 19.6. klo 18.30 Telia 5G Areena HJK-FC Honka Liput Honka-päätyyn tästä!
Ti 25.6. klo 18.30. Tapiolan urheilupuisto N FC Honka-RoPS Liput tästä!
Su 30.6. klo 18.30. Wiklöf Holding Arena IFK Mariehamn-FC Honka

Honka Akatemia

Akatemia pitää taukoa peleistä aina 16.6. saakka, jolloin KäPa isännöi keltamustia. Kotikentälle vieraaksi saapuu paikallisvastus EPS, ja kuukausi päätetään Kauniaisissa GrIFK:n vieraaana.

Su 16.6. klo 18.30 Oulunkylä TN KäPa-Honka Akatemia
To 20.6. klo 18.30 Tapiolan TN 1 Honka Akatemia-EPS
Pe 28.6. klo 18.30 Kauniaisten keskuskenttä GrIFK-Honka Akatemia

Honka U17

Hongan U17-joukkueella on kesäkuun aikana edessään kolme ottelua, kaksi vieraissa ja yksi kotikentällä Tapiolassa. Kuun kamppailut avataan sarjakärki FC Interin vieraana.

Su 9.6. klo 14.15 Impivaara N FC Inter-FC Honka
La 15.6. klo 15.00 Tapiolan TN 1 FC Honka-FF Jaro
Ti 25.6. klo 16.00 Telia 5G Areena HJK-FC Honka

Loukkaantumistilanne

Henri Aallon loukkaantuminen pitää puolustajan sivussa arviolta 1-2 viikkoa. Konsta Rasimuksen ennuste näyttää 2-3 viikkoa. Jonas Levänen on sivussa vielä pidemmän aikaa.

Kannattajien katsaus

-Toukokuu oli ennakkoon kutkuttava ja tottakai myös haastava. Honka kuitenkin näytti merkkejä siitä, että miksi meidät on ennustettu sarjakärkeen. Vaikka toukokuu oli kohtalaisen positiivinen, niin epätasaisuus hieman vaivasi jälleen, etenkin VPS:n kanssa nyhjätty tasapeli hieman harmitti. Erityisesti Seinäjoelta ryöstetyt pisteet jäivät positiivisena mieleen, pui kuluneen kuukauden antia Hongan SLO Saku Niinivaara.

-Kannattajakatsomoon ollaan aistittu alkukauden otteissa epätasaisuutta. Välillä pelataan niin dominoivasti, kuten esim. Lahtea vastaan kotona tai SJK:ta vastaan vieraissa, mutta sitten taas toisaalta välillä, etenkin ennakkoasetelmissa, heikompia jengejä vastaan otteet ailahtelevat aivan liikaa.

Niinivaaran mukaan kannattajatoiminta on hyvissä voimissa.

-Kannattajatoiminta elää ja voi hyvin. Uusia naamoja on tullut paljon mukaan ja toimintaa pyritään koko ajan kehittämään oikeaan suuntaan. Toivottavasti myös jatkossa uudet (ja miksei myös vanhatkin) honkamieliset löytävät tiensä kannattajakatsomoon.

Mieleen on jäänyt erityisesti vierasreissu OmaSP Stadionille.

-Seinäjoen matka oli huikea. Itse peli oli draamankaareltaan täydellinen, ja katsomossa oli hyvä meininki. Seinäjoelle on aina hauska reissata. OmaSp Stadionilla on puitteet sekä järjestelyt kunnossa, ja viime aikoina SJK on ollut myös kentällä kohtalaisen kohtelias isäntä meille.

Niinivaara avasi myös kannattajien suunnitelmia kesäkuulle, sekä hieman pidemmällä tulevaisuudessa siintävään Honkafest-tapahtumaan.

-Kesäkuussa isoja pelejä on luonnollisesti HJK vieraissa. Silloin pohjoispäätyyn kasataan jälleen ns. ”Keltamustapääty”, jonne kaikki honkalaiset ovat enemmän kuin tervetulleita. Otetaan jälleen yhdessä Töölö haltuun! Lisäksi kesäkuun lopulla reissataan kesäiseen Maarianhaminaan. Hyttejä täytellään par’aikaa ja ”Saari” tulee olemaan tuolloin keltamusta. Muiden tapahtumien osalta on tulossa mm. 27.7. Honkafestiä, josta löytyy elävää musiikkia, pelaajatapaamisia ja totta kai myös HK05 Street Kitchen sekä sen huikea menu!

Early Bird-liput Honkafestiin ovat nyt myynnissä, ja voit ostaa ne tästä! Tapahtuma on K18.

Honcast

Kolmen Hongan kannattajan, Jollen, Atson ja Possun tälle kaudelle lanseeraama Honcast on Hongan kannattajien oma podcast, joka ruotii keltamustien toimintaa kentällä ja sen ulkopuolella. Ohjelmassa kuullaan myös pelaajahaastatteluita. Uusimman Honcast-jakson voit kuunnella tästä.

Honcast palkittiin VPS-ottelun alla Veikkausliigan Respect-palkinnolla. Palkitsemisen yhteydessä saadun Veikkauksen 500 euron rahapalkinnon Honcastin tiimi lahjoitti FC Askeleelle.

-On hienoa, että Honka-yhteisö on ottanut meidät lämpimästi vastaan! Respect-palkinto oli hyvä merkki siitä, että olemme aloittaneet hyvin ja meidän kaltaisille toimijoille on ollut tilausta. Parasta palkinnossa oli tietysti tukea FC Askeleen toimintaa. Meidän työ kuitenkin on vasta alussa. Honcast on hieno keino syventää ja kasvattaa seurayhteisöä, Honcast-tiimi kommentoi.

Miten toukokuu meni Honcast-tiimin silmin?

-Toukokuu näytti meidän silmiin todella hyvältä, mutta kesäkuun alun KPV-tappio madalsi mieltä kovasti. Tätä asiaa ruodittiin antaumuksella myös uusimmassa jaksossamme.

Tiimi lähettää lopuksi vielä terveisiä kaikille Honkamielisille.

– Me haluamme lähettää kaikille terveisiä, että kuunnelkaa Honcastia, käykää peleissä ja pyytäkää kaveritkin mukaan! Meitä kannattaa myös seurata somessa, sillä arvomme lippuja jokaiseen kotiotteluun kesäkuusta lähtien. Nähdään matseissa!

Volkswagen ja Esport Honka yhteistyöhön

Kuljetamme Suomen jalkapalloperhettä

K Auto Oy/Volkswagen-henkilöautot on solminut yhteistyösopimuksen Suomen Palloliiton ja Veikkausliigan kanssa. Yhteistyökumppanuus kattaa miesten ja naisten A-maajoukkueet, futsal- ja nuorten maajoukkueet, Perhefutis-seurakehityshankkeen sekä Veikkausliigan.

Sopimuksen myötä Palloliitto on käynnistänyt alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnatun Perhefutis-toiminnan. Tämän valtakunnallisen konseptin tavoitteena on aktivoida ja vahvistaa matalan kynnyksen harrastustoimintaa Perhefutiksen muodossa.

27.5 Espoon Hongan kanssa julkaistu sopimus on jatkoa Volkswagen-henkilöautojen aikaisemmalle yhteistyölle jalkapalloyhteisön kanssa ja on ensimmäinen sekä pääsarjaseuran että junioritoiminnan kattava sopimus, jonka tarkoituksena on palvella kaiken ikäisiä jalkapalloilijoita.

Maajoukkueet

Huuhkajat ja Helmarit

Suomen jalkapallomaajoukkue edustaa Suomea kansainvälisessä jalkapallossa ja toimii Suomen jalkapalloa hallinnoivan Suomen Palloliiton (SPL) alaisuudessa.

Miesten jalkapallomaajoukkueen lempinimi on Huuhkajat, naisten jalkapallomaajoukkue tunnetaan nimellä Helmarit.

Suomen Palloliitto perustettiin vuonna 1907 ja Suomi on ollut Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n jäsen vuodesta 1908. Ensimmäisen maaottelun Suomi pelasi vuonna 1911 Ruotsia vastaan.

Volkswagen on Palloliiton ja Veikkausliigan yhteistyökumppani.

Veikkausliiga

Veikkausliiga on suomalaisen jalkapalloilun miesten pääsarja.

Veikkausliigan keskeisin tehtävä on liigajalkapalloilun, sen seurojen, pelaajien sekä lajin toimintaedellytysten kehittäminen ja arvomaailman esiintuominen. 

Veikkausliigassa syntyy jatkuvasti suomalaisen jalkapalloilun sankareita. Tulevat kansainväliset tähtemme ja maajoukkuepelaajat kehittyvät tälläkin kaudella Veikkausliigan kentillä. Pelaajien lisäksi valmentajat ja muut jalkapallokasvot ovat kaikki Veikkausliigan sankareita.

Perhefutiksen kautta jalkapallo tutuksi

Yhdessä Palloliiton kanssa olemme käynnistäneet Perhefutis-toiminnan. Se on laadukasta matalan kynnyksen harrastustoimintaa, jossa alle kouluikäinen lapsi saa ensimmäisen kosketuksensa jalkapalloon yhdessä vanhemman kanssa.

Perhefutis toteutuu paikallisten seurojen kautta eri puolilla Suomea.

Volkswagen – Me teemme tulevaisuudesta totta. Volkswageneita on tuotu Suomeen jo yli 60 vuotta. Vuonna 2017 Volkswagen oli Suomen toiseksi ostetuin henkilöautomerkki. Uusia Volkswagen-henkilöautoja rekisteröitiin 12 746 kappaletta markkinaosuuden ollessa 10,9 % (ilman matkailuautoja). Volkswagenin suosituin malli vuonna 2017 oli edellisvuoden tapaan Golf 4 799 rekisteröidyllä autolla ja 4,1 % markkinaosuudella. Myös Volkswagen Tiguan kuului vuoden menestyjiin, sillä sen rekisteröinnit kasvoivat yli 66 %. Ladattavien hybridien ja täyssähköautojen rekisteröintien kasvu oli myös erityinen ilonaihe, niiden rekisteröinnit kasvoivat 42,9 %.

Lisätietoja:

K Auto Oy, Volkswagen Suomi, Mikko Mykrä, henkilöauto-osaston johtaja, puh. 050 306 4117 mikko.mykra@volkswagen.fi

K Caara Oy, Piero Silvani, Head of CX, puh. 040 768 1178 piero.silvani@kesko.fi

K Caara Oy, Volkswagen Center Espoo, Timo
Salminen, myyntipäällikkö, puh. 050 594 0380
timo.salminen@volkswagencenter.fi

Esport Honka Oy, Kai Vilponen, markkinointijohtaja, puh.
04577312406
kai.vilponen@esport.fi

https://www.volkswagen.fi/fi.html

https://volkswagencenter.fi/

https://k-caara.fi/

Tilinpäätös 2018

Esport Hongan ensimmäinen kausi Veikkausliigassa sujui pelillisesti erinomaisesti ja taloudellisesti suunniteltujen rakenteellisten toimenpiteiden mukaisesti. Tilikauden 2018 aikana toiminta ajettiin suunnitellun mukaisesti vastaamaan Veikkausliigan toiminnallista tasoa. Toimintaa rasittaa heikot stadion-olosuhteet. Yhtiön tase on tilikauden lopussa vahva.
ESPORT HONKA

Atte Paunio loppukaudeksi lainalle FC Jazziin

Hongan 19-vuotias maalivahti Atte Paunio siirtyy loppukauden ajaksi lainalle Miesten Kakkosen B-lohkossa pelaavaan FC Jazziin. Paunio kuuluu edustusjoukkueen harjoitteluvahvuuteen, mutta peliaika on jäänyt alkaneella kaudella vähiin. Tästä syystä lainasiirto tuli ajankohtaiseksi.

-Meillä on organisaatiossa Tim Murrayn takana tulossa muutama todella lahjakas maalivahti. Koska kaikille emme pysty tarjoamaan omasta takaa riittävästi peliaikaa, katsoimme Atelle sopivaa lainaseuraa. Jazziin meillä on Paularinteen Rikun kautta hyvät kontaktit, ja uskomme, että tämä on kaikille ihan oikea win-win tilanne, kommentoi Hongan manageri Hexi Arteva.

Kuukausikatsaus 1

Kuva: Juhani Järvenpää

Huhtikuun ottelut

Edustusjoukkue

Honka avasi Veikkausliigakautensa 2019 vierasvoitolla Rovaniemen keskuskentältä. Keltamustien kauden avausmaalin iski upean kuvion päätteeksi Borjas Martin. Gideon Baah vei vielä Hongan 2-0 johtoon, ennen kun RoPS kavensi loppulukemiksi 2-1.

Ensimmäinen kotiottelu ei mennyt suunnitelmien mukaan. Borjas Martin avasi maalinteon, mutta sen jälkeen vierailija IFK Mariehamn oli vahvempi ja vei pisteet lopulta luvuin 1-3.

Pettymyksen jälkeen Honka palasi komealla tavalla voittokantaan. KuPS kaatui Kuopiossa Juha Hakolan, Borjas Martinin, sekä liigauransa avausmaalin iskeneen Arlind Sejdiun osumilla 0-3.

Voittokulku jatkui kotikentällä, kun FC Inter saapui vieraaksi. Borjas vei Hongan 1-0 ja 2-1 johtoon, mutta Interin Mika Ojala toi turkulaiset kahdesti tasoihin. Honka näytti kuitenkin taisteluasennetta, ja Robert Ivanov laukoi voittomaalin kulmapotkun jälkitilanteesta kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Kuukausi päättyi kuitenkin tappioon, kun HIFK oli Telia 5G Areenalla pelatussa paikalliskamppailussa parempi maalein 2-0. Hongalta Veikkausliigadebyyttinsä ottelussa teki laitahyökkääjä Robbie Azodo.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara löysi huhtikuusta kokonaisuutena niin hyvää, kuin parannettavaakin.

-Tuloksellisesti olemme hyvin mukana taistelussa, vaikka parempaankin
olisi ollut mahdollisuus. Erityisesti viimeisin peli (HIFK-ottelu) olisi pitänyt
hoitaa paremmin. Pelillisesti varsinkin vierasottelut KuPS:ia ja RoPS:ia
vastaan menivät hyvin ja hallitsimme pelejä selkeästi. Valitettavasti pelasimme
myös alle oman tasomme kahdessa ottelussa (IFK Mariehamn ja HIFK), Vasara
kommentoi.

Hongan pelin vahvimmat alueet, sekä suurimmat kehityskohteet ovat Vasaralla selvänä mielessä.

-Olemme luoneet tarpeeksi maalipaikkoja jokaisessa ottelussa voittaaksemme. Oman boksin puolustaminen pitää kuitenkin saada selkeämmäksi. Samoin erikoistilanteiden puolustamista täytyy parantaa, hän päättää.

Honka Akatemia

Reservijoukkue Honka Akatemia avasi kautensa voitolla FC Jazzista. Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä nähtiin hyvätasoinen ottelu. Jazz siirtyi kamppailussa 0-1 johtoon. Vahvan ottelun pelannut Robbie Azodo toi kuitenkin Hongan ensin tasoihin, ja laukoi lopulta upean yksilösuorituksen päätteeksi keltamustat voittoon.

Toukokuun ottelut

Edustusjoukkue

Edustusjoukkueen urakka Veikkausliigassa jatkuu toukokuun aikana kahdella vierasottelulla, sekä yhtä monella kotiottelulla. Vieraissa kohdataan Ilves ja SJK, ja Tapiolan urheilupuistoon saapuvat VPS ja FC Lahti.

Vasaran teesit menestyksekkääseen toukokuuhun ovat lyhyet ja ytimekkäät.

-Omilla vahvuuksilla kohti maksimaalista tulosta!

Ti 7.5. klo 18.30 Tammelan Stadion Ilves-FC Honka
La 11.5. klo 15.00 Tapiolan urheilupuisto N FC Honka-VPS Liput tästä!
La 18.5. klo 16.00 OmaSP Stadion SJK-FC Honka
Ma 27.5. klo 18.30 Tapiolan urheilupuisto N FC Honka-FC Lahti Liput tästä!

Honka Akatemia

Honka Akatemian toukokuu koostuu neljästä vierasottelusta, sekä kahdesta kotiottelusta. Akatemia matkaa KaaPon, Pallo-Iirojen ja Ilves/2:n vieraaksi. Lisäksi paikalliskamppailussa Leppävaaran Stadionilla kohdataan FC Espoo. Kotikentälle vieraaksi saapuvat Gnistan ja SalPa.

La 4.5. klo 17.00 Kaarina KaaPo-Honka Akatemia
La 11.5. klo 17.00 Äijänsuo Pallo-Iirot- Honka Akatemia
Ke 15.5. klo 18.30 Lamminpää Ilves/2-Honka Akatemia
Su 19.5. klo 18.30 Tapiolan TN 1 Honka Akatemia-Gnistan
La 25.5. klo 17.00 Leppävaaran Stadion FC Espoo-Honka Akatemia
Ke 29.5. klo 18.30 Tapiolan TN 1 Honka Akatemia-SalPa

Honka U17

BSM-karsinnoissa A-lohkon neljänneksi sijoitunnut Honka avaa BSM-sarjansa toukokuussa. Edessä on kuun aikana kaikenkaikkiaan viisi ottelua, kolme kotona ja kaksi vieraissa.

La 4.5. klo 18.15. Kupittaa TPS-FC Honka
La 11.5. klo 15.00 Tapiolan TN 1 FC Honka-KäPa
La 18.5. klo 15.00 Tapiolan TN 1 FC Honka-KuPS/YJ
La 25.5 klo 13.00 Rovaniemen keskuskenttä RoPS-FC Honka
To 30.5. klo 12.00 Tapiolan TN 1 FC Honka-JJK

Loukkaantumistilanne

Jonas Leväsen alaraajavamma pitää laitapuolustajan sivussa vielä useita kuukausia. Gideon Baahin ja Luis Silvan tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

Kentän tilanne

Tapiolan urheilupuiston nurmi ei ole ollut täydessä terässään vielä kauden avausotteluissa. Kentän parempaan kuntoon saamiseksi tehdään yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa kaikki mahdollinen. Kentälle on tehty kylvö ennen kotiavausta, heti sen jälkeen, sekä viimeksi viime viikolla. Lisäksi kentälle on annettu nestemäistä typpeä, joka on käytännössä kuin ”aurinkoa purkissa”.

Tulevien viikkojen yöpakkaset hidastavat valitettavasti jonkin verran nurmen kasvua. Kentän lämmitystä lisätään yöpakkasten vaikutuksen minimoimiseksi.

Esport Honka ja Gael Etock purkivat sopimuksen

Kuva: Juhani Järvenpää

Kamerunilaisen hyökkääjän pelikautta 2019 koskeva sopimus on purettu yhteisymmäryksessä.

-Gael ei oikein missään vaiheessa sopeutunut joukkueen toimintakulttuuriin ja hänen roolinsa joukkueessa jäi liian pieneksi. Toivotan hänelle menestystä uran jatkoon, kertoo Hongan manageri Hexi Arteva.

Infoa Suomen Cupin puolivälierästä Honka-Ilves

Ensi viikon lauantaina 30.3. on edessä mielenkiintoinen jalkapallopäivä, kun sekä Hongan miesten että naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa saman päivän aikana.

Alun perin Esport Arenalle kello 15.00 pelattavaksi merkitty Naisten liigan ottelu Honka – ONS pelataan kello 13.00 Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä.

Miesten Suomen Cupin puolivälierä Honka – Ilves pelataan samalla kentällä kello 16.00 alkaen.

Järjestelyllä tavoitellaan aikaisen kevään yhteistä seuratapahtumaa ja otteluiden ympärille pyritään järjestämään niitä tukevaa oheisohjelmaa.

Honka ja Javi Hervas kaksivuotiseen jatkosopimukseen

Honka ja keskikentällä viihtyvä espanjalaistaituri Javi Hervas, 29, ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimuksen myötä Hongan joukkue kaudelle 2019 on valmis. Hervas lentää Suomeen tiistaina, ja liittyy joukkueen vahvuuteen keskiviikkona.

Viime kaudella espoolaista jalkapalloyleisöä ihastuttanut, La Liga-kokemustakin omaava Hervas on oiva lisäys espoolaisten jo valmiiksi vahvaan joukkueeseen. Erinomaisesti peliä rytmittävä pelaaja pystyy pelaamaan sujuvasti keskikentän keskustan eri rooleja. Hervas esiintyi viime kaudella Hongan paidassa 26:ssa ottelussa.

-Sovimme Javin kanssa viime kauden jälkeen, että hän katsoo mahdollisuutensa isommissa sarjoissa. Se oli mielestäni vähintäänkin reilua ja perusteltua. Viime viikolla hän otti yhteyttä, ja kysyi josko olisi vielä tilaa hänelle vuodessa kovin tärkeäksi muodostuneessa joukkueessa. Hänen tasoisensa pelaaja on mielestäni valtava lisä melkeinpä joukkueelle kuin joukkueelle Veikkausliigassa, ja siksi päätös oli meidän osaltamme varsin helppo. Olen erittäin iloinen tästä käänteestä ja siitä, että sama fiilis oli meidän päässä myös ylimmällä johdolla, sekä koko valmennustiimillä, kertoo Hongan manageri Hexi Arteva.

Hervasin kiinnityksen myötä Hongan keskikentältä löytyy tulevalla kaudella runsaasti määrää ja laatua. Joel PerovuoAbel Suarez, sekä Duarte Tammilehto muodostavat Hervasin kanssa nelikon, joka pystyy toteuttamaan joukkueen osin vaativaakin pelitapaa, sekä tukemaan pelaamista niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan.

Alun perin Hongan viimeisen pelaajasopimuksen oli tarkoitus olla puolustuspään pelaaja. Suunnitelmaan tehty muutos on tarkkaan harkittu. Sen yhtenä vaikuttimena oli Konsta Rasimuksen vahvat otteet laitapuolustajan roolissa.

-Olimme pitkin talvea katselleet vielä yhtä mahdollista pelaajaa puolustuksen linjaan. Nyt kuitenkin Konstan vahvat otteet laitapuolustajana ja Hervasin saataville tuleminen pyöräytti pelaajiemme roolitusta niin, että luovuimme alkuperäisestä suunnitelmasta. Rasimus siirtyy siis vararoolinsa osalta keskikentältä laitapuolustajan tehtäviin. Hän jatkaa kuitenkin ensisijaisesti keskuspuolustajana, eli mielestäni siinä vahvimmassa roolissaan, Arteva avaa.

Hongan pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun joukkue matkustaa Ouluun AC Oulun vieraaksi. Suomen Cupin neljännesvälierä pelataan Heinäpään jalkapallohallissa lauantaina 16.3. kello 15.30 alkaen. Honka valmistautuu otteluun erittäin perusteellisesti, eikä erittäin vahvaa vastustajaa aliarvioida ”sarjaporraserosta” huolimatta. Viimeisimmät hankinnat Luis Silva ja Javi Hervas saatetaan nähdä kokoonpanossa jo lauantaina.

Hyökkäys vahvistuu – Luis Silva Honkaan

Hongan hyökkäys vahvistuu uudella pelaajalla, kun yhdysvaltalainen Luis Silva, 30, siirtyy keltamustaan paitaan. Hän saapuu Suomeen torstaina.

Silva on pelannut suurimman osan urastaan Yhdysvaltojen pääsarjassa MLS:ssä. Kaikenkaikkiaan hän on pelannut sarjassa 157 ottelua, joissa on syntynyt 32 maalia. Viimeisimpänä Silva edusti Real Salt Lakea, ja aikaisemmin mies on nähty Toronto FC:n, sekä D.C. Unitedin paidoissa. Silva on pelannut urallaan jonkin verran myös keskikentällä, mutta Hongassa paikka löytyy hyökkäyksestä.

-Luis on laadukas pelaaja, jolla on kiistattomat näytöt erittäin kovasta MLS-sarjasta. Pelityyliltään hän on hieman erilainen kuin Kandji, mutta kokonaisuutena erittäin mielenkiintoinen. Olemme erittäin innostuneita saamaan hänet Honkaan. Lisäksi tuntuu hyvältä, että myös hän itse haluaa kovasti Eurooppaan ja nyt siis meille, kommentoi Hongan manageri Hexi Arteva uutta hankintaa.

Silvan sopimuksessa on optio myös kaudesta 2020.

-Toivottavasti sille tulee käyttöä. Muutama viikko Silvalla menee varmasti sopeutumiseen, mutta kyllä jo Veikkausliigan alkukierroksilla voidaan nähdä ihan mielenkiintoinen pelaaja kotimaisessa pääsarjassa, Arteva summaa.

Yhteistyössä