Uutiset

Infoa Hongasta Eurooppa-liigassa 2020

FC Honka saavutti viime kaudella eurolopputurnauksen kautta paikan Eurooppa-liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle. Vastustaja arvotaan huomenna maanantaina 10.8. kello 14.00 alkaen. Karsintakierros pelataan yksiosaisena.

Hongan vastustaja tulee seuraavasta joukosta:

Shamrock Rovers FC (Irlanti)
ÅGF Århus (Tanska)
FH Hafnarfjörður (Islanti)

UEFA:n päätöksellä kaikki kolmen ensimmäisen karsintakierroksen ottelut pelataan ilman yleisöä.

Info ottelujärjestelyistä Hongan elokuun kotiotteluun FC Honka-SJK

Veikkausliigakausi on kääntynyt elokuulle. Kaikkien ottelutapahtumiin osallistuvien turvallisuuden takaamiseksi ottelujärjestelyissä on muutoksia verrattuna ns. normaaliin ottelutapahtumaan. Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti. Kiinnitä huomiota erityisesti heinäkuun rajoituksiin verrattuna tulleisiin muutoksiin.

Nämä ohjeet ovat voimassa ainakin elokuun ajan.

Honka pelaa elokuun aikana yhden kotiottelun Tapiolan urheilupuistossa.

Ma 10.8. kello 18.30 FC Honka-SJK Liput otteluun tästä!

Uuden ohjeistuksen mukaan stadionia ei enää tarvitse jakaa alueisiin, mutta tapahtuman kokonaishenkilömäärä on edelleen rajattu.

Sisään pääsee kaikista porteista. Jos lippuusi on jo tulostunut sisäänkäyntiportti, voit jättää sen huomioitta. Toivomme, että pyritte välttämään jonoja ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan vapaampia portteja.

Huom! Gate 1 poistuu käytöstä, Gate 2, 3 ja 4 säilyvät entisillä paikoillaan. Ottelua tulee seurata siinä katsomossa, johon lippu on ostettu. Järjestyksenvalvojat ohjeistavat tarvittaessa oikeaan katsomoon.

Seisomakatsomot, sekä aurinkokatsomo (lohkot F, G ja H) ovat numeroimattomia katsomoita. Kun valitset istumapaikkaasi, ota turvavälit muihin ihmisiin huomioon.

Myös kioskilla 2 (pääkatsomon lohkon E takana sijaitseva kioski, karttakuvassa yläoikealla) on elokuun ottelussa anniskelu. Näin ollen anniskelua löytyy jokaiselta neljältä kioskilta.

Tauolla myyntipisteet saattavat ruuhkautua. Suosittelemme käyttämään hiljaisempia aikoja, mikäli mahdollista.  Muista pitää huolta turvaväleistä myös jonottaessa myyntipisteille. Kannattajatuotteita myydään Esport Arenan shopissa, sekä stadionilla.

Lipunmyynti stadionilla

Stadionin lipunmyyntipiste löytyy Esport Arenan pääoven edestä. Myös noudettavien lippujen piste sijaitsee samassa paikassa. Muut lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Urheilupuiston metroasemalla, sekä Esport Centerin ja Arenan kahvioissa.

Jonojen välttämiseksi suosittelemme ostamaan liput etukäteen Tiketistä. Lippuja on Tiketissä myytävänä ottelun loppuun saakka.

HUOM! Kausikorttilaisten täysin vapaata kulkua ei voida sallia myöskään elokuun aikana, sillä stadionalueen henkilömäärä on rajattu. Kausikortilla pääsee yhä tietenkin maksutta kaikkiin Hongan Veikkausliigan kotiotteluihin. Kausikorttilaisten tulee kuitenkin lunastaa jokaiseen otteluun veloitukseton lippu Tiketin kautta. Kausikortin paikka ei poikkeusolojen aikaan ole voimassa, vaan paikka valitaan lippua lunastaessa. Mikäli sinulla on ongelmia lipun lunastamisen kanssa, ota yhteyttä Tikettiin sähköpostilla osoitteeseen hei@tiketti.fi

Esteettömyys

Inva-katsomot säilyvät entisillä paikoillaan. Loungen terassilta löytyy kenttätasossa oleva viiden paikan invakatsomo (pääkatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä). Stadionin toinen invakatsomo sijaitsee pääkatsomon Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä. Stadionalueelta löytyy invavessoja.

TÄRKEÄÄ! Saavuthan ottelutapahtumiin ajoissa. Älä saavu otteluun, jos tunnet itsesi sairaaksi tai sinulla on minkäänlaisia oireita. Nauti tällöin ottelusta Ruutu+:n välityksellä.

Kiitos, että olet mukana tekemässä turvallista ottelutapahtumaa!

#MeOllaanHonka

Heinäkuun kotiotteluputki päättyy sunnuntaina RoPS:ia vastaan

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Hongan neljän ottelun mittainen heinäkuun kotiotteluputki päättyy sunnuntaina 26.7. Vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 17.00 alkavaan otteluun saapuu RoPS Rovaniemeltä.

Honka on KuPS:in lisäksi toinen Veikkausliigan joukkueista, joka ei ole hävinnyt vielä otteluakaan. Viidestä ottelusta kasassa on neljän tasapelin ja yhden voiton myötä seitsemän pistettä ja sarjataulukossa sija viisi.

Viime kierroksella Honka ja FC Inter pelasivat tasaisen kamppailun. Jean-Marie Dongou vei Hongan johtoon kauden kolmannella maalillaan, ja Interin tasoitusmaalin iski Taiki Kagayama.

– Tasapelejä meillä on nyt ollut ihan riittämiin. Inter-peli oli ehkä niistä kaikista oikeutetuin tulos. Inter oli kyllä odotetun vahva vastus, kommentoi puolustaja Dani Hatakka.

Dongou johtaa kolmella osumallaan Hongan sisäistä maalipörssiä. Lucas Kaufmann on tehnyt kaksi maalia, ja tällä viikolla Hongan kanssa kolmen vuoden sopimuksen allekirjoittanut Nasiru Banahene yhden.

Sunnuntain vastustaja RoPS sijoittui viime kaudella kymmenenneksi. Kauden päätteeksi se menetti avainpelaajistaan mm. maalivahti Antonio Regueron sekä keskikentän Lucas Lingmanin, jotka siirtyivät molemmat HJK:n paitaan. Maalivahtiosastolle korvaajaksi saapui VPS:ssä edelliskaudella torjunut Martin Kompalla, ja keskikentälle seura kiinnitti Obed Malolon. Joukkueen päävalmentajana toimii tällä kaudella Vesa Tauriainen.

RoPS löytyy kahden pisteen saldolla sarjan toiseksi viimeiseltä sijalta, mutta se on kuitenkin osoittanut vaarallisuutensa. Esimerkiksi viime kierroksella viime kauden nelonen, Tampereen Ilves jäi Rovaniemellä 1-1 tasapeliin. Hongalla ei siis ole lainkaan varaa aliarvioida sunnuntain vastustajaa.

– Tietenkin lähdemme hakemaan voittoa emmekä yhtään vähempää. Kotipelissä näytönhalu on tavallistakin suurempi. Sunnuntain jälkeen meillä onkin viikon tauko peleistä. Haluamme päästä voitto alla siihen viikkoon, Hatakka sanoo.

Honka on luottanut tällä kaudella kolmen topparin systeemiin. Kilpailu paikoista on kova, sillä minuutteja kärkkyvät Hatakan lisäksi Robert Ivanov, Konsta Rasimus, Henri Aalto, sekä Tapio Heikkilä. Hatakan mukaan kova kilpailutilanne on hyvä asia.

– Valmennukselle tilanne on varmasti sinänsä hyvä, että vaihtoehtoja on runsaasti. Lisäksi kilpailu antaa pelaajille lisämotivaatiota, sillä jokaisessa pelissä ja harjoituksissa täytyy tehdä kovaa hommia avauskokoonpanopaikan ansaitsemiseksi. Toisaalta tässä tiukassa ottelutahdissa rotaatiokin on tärkeää ja kaikki saavat myös sitä kautta mahdollisuuden, hän päättää.

Hongan ainoa varma poissaolija sunnuntain ottelusta on Mac Kandji.

FC Honka- RoPS potkaistaan siis käyntiin sunnuntaina 26.7. kello 17.00 alkaen. Osta lippusi otteluun etukäteen tästä, ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Muista myös tutustua poikkeusolojen aikaisiin ottelujärjestelyihin ennen saapumistasi. Infopaketin pääset lukemaan tästä. Muistutamme vielä, että myös kausikorttilaisten täytyy korona-aikana lunastaa lippu jokaiseen otteluun. Tiketti on ollut yhteydessä kausikortin ostaneisiin asiasta.

Nasiru Banahene pitkään sopimukseen Hongan kanssa

Honka ja 20-vuotias ghanalainen laitapelaaja Nasiru Banahene ovat tehneet kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Banahene saapui viime kaudella Honkaan lainalle unkarilaisesta MTK Budapestista, ja nyt hän siirtyy keltamustiin pysyvästi.

Banahene saapui Honkaan viime elokuussa. Viime kaudella hän pelasi viidessä Veikkausliigaottelussa. Tällä kaudella numerolla 24 pelaava ghanalainen on ollut avauskokoonpanossa kolmessa neljästä pelatusta ottelusta. Banahene iski myös Hongan Veikkausliigakauden avausmaalin avauskierroksen 1-1 tasapelissä Hakaa vastaan.

Banahene pystyy pelaamaan oikealla laidalla monessa roolissa. Tällä kaudella hänet on nähty oikean wingbackin paikalla. Ennen siirtoaan Unkariin Banahene edusti kotimaansa Liberty Professionalsia.

Banahene on innoissaan jatkosta Hongan paidassa.

– Olen todella onnellinen, että saan jatkaa uraani täällä. Honka on hieno seura, ja olen tuntenut oloni alusta saakka kotoisaksi. Koen, että täällä voin kehittyä koko ajan paremmaksi ja paremmaksi pelaajaksi, ja samalla auttaa joukkuetta menestymään, hän sanoo.

Myös Hongan manageri Hexi Arteva on tyytyväinen sopimukseen.

– Pitkän prosessin jälkeen saimme tänään illalla Nasirun pysyvän siirron kaikki ehdot sovittua. Erilaisista ennenaikaisista tiedoista ja niiden motiiveista voisi kirjoittaa ihan oman tarinansa. Nasiru on yllättänyt tämän viimeisen vajaan vuoden aikana meidät todella positiivisesti. Neuvottelimme pitkään MTK Budapestin kanssa välillämme olleen lunastusoption ehdoista. Olemme kaikki tyytyväisiä lopputulokseen ja uskomme vahvasti siihen, että Nasiru jatkaa kehitystään samalla uralla mitä nyt olemme nähneet, Arteva kommentoi.

Honka-TPS Veikkausliigaottelun alkamisaika siirtyy aikaisemmaksi

Länsi-Uudenmaan Poliisilaitoksen tällä viikolla antamien tarkennettujen ohjeiden johdosta lauantaina 18.7. pelattava Veikkausliigaottelu aikaistuu. Ottelupäivä säilyy alkuperäisenä, mutta uusi alkamisaika on klo 13.00. Otteluun jo nyt ennakkoon ostetut liput käyvät edelleen sellaisenaan.

– Haluamme vaalia hyvää yhteistyötä viranomaisten kanssa. Saamiemme uusien ohjeiden perusteella ja konsultoituamme liigaa ja vastustajaa oli päätös ottelun aikaistamisesta helppo tehdä, kertoo Esport Hongan manageri Hexi Arteva.

Hongan heinäkuun kotiotteluputki jatkuu vielä TPS-ottelun jälkeen kahdella ottelulla, kun keskiviikkona 22.7. Tapiolaan saapuu toinen turkulaisseura FC Inter. Heinäkuun ottelut päättää sunnuntaina 26.7. pelattava Honka-RoPS.

ESPORT HONKA

Infopaketti Hongan heinäkuun kotiotteluihin Veikkausliigassa

Veikkausliigakausi on jälleen käynnissä. Kaikkien ottelutapahtumiin osallistuvien turvallisuuden takaamiseksi ottelujärjestelyissä on tehty muutoksia verrattuna ns. normaaliin ottelutapahtumaan. Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti.

Nämä ohjeet ovat voimassa ainakin heinäkuun ajan.

Honka pelaa heinäkuun aikana neljä kotiottelua Tapiolan urheilupuistossa.

Su 12.7. klo 18.30 Honka-KuPS
La 18.7. klo 17.00 Honka-TPS
Ke 22.7. klo 18.30 Honka-FC Inter
Su 26.7. klo 17.00 Honka-RoPS

Stadionin katsomoalueet

Tapiolan urheilupuiston stadion on jaettu neljään suljettuun alueeseen, joiden välillä ei pääse liikkumaan. Jokaisella alueella on oma kioskinsa, sekä WC:t. Anniskelua on alueilla 1, 3 ja 4.

Huomioithan omat sisäänkäynnit joka alueelle. Sisäänkäyntiportti tulostuu myös ottelulippuun.

Alueen 1 sisäänkäynti on pääkatsomon Esport Arenan puoleisessä päädyssä (kartassa Gate 1)
Alueeseen kuuluu osa Esport Arenan puoleisesta seisomakatsomosta, sekä pääkatsomon lohkot A ja B.

Alueen 2 sisäänkäynti on pääkatsomon keskellä sijaitseva portti, joka oli sisäänkäyntinä myös Suomen Cupin ottelussa Honka-FC Lahti (Gate 2). Alueeseen kuuluu pääkatsomo lukuunottamatta lohkoja A ja B.

Alueen 3 sisäänkäynti on Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä (Gate 3). Alueeseen kuuluu Urheilupuistontien puoleinen seisomakatsomo, sekä osa aurinkokatsomosta (lohko H ja osa G:stä).

Alueen 4 sisäänkäynti on aurinkokatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä (Gate 4). Alueeseen kuuluu vieraskannattajien seisomakatsomo, sekä osa aurinkokatsomoa (lohko F ja osa G:stä).

Seisomakatsomot, sekä aurinkokatsomo (lohkot F, G ja H) ovat numeroimattomia katsomoita. Ostaessasi lipun näihin katsomoihin, lippu oikeuttaa kyseisen alueen kaikkiin katsomoihin. Kun valitset istumapaikkaasi, ota turvavälit muihin ihmisiin huomioon.

Tauolla myyntipisteet saattavat ruuhkautua. Suosittelemme käyttämään hiljaisempia aikoja, mikäli mahdollista.  Muista pitää huolta turvaväleistä myös jonottaessa myyntipisteille. Kannattajatuotteita myydään Esport Arenan shopissa.

Ottelun jälkeinen poistuminen suoritetaan porrastetusti kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Lipunmyynti stadionilla

Stadionin lipunmyyntipiste löytyy Esport Arenan pääoven edestä. Myös noudettavien lippujen piste sijaitsee samassa paikassa. Muut lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Urheilupuiston metroasemalla, sekä Esport Centerin ja Arenan kahvioissa.

Jonojen välttämiseksi suosittelemme ostamaan liput etukäteen Tiketistä. Heinäkuun otteluiden lipunmyynti käynnistyy tiistaina 7.7. kello 12.00. Lipunmyyntiin pääset tästä! Lippuja on Tiketissä myytävänä ottelun loppuun saakka.

HUOM! Kausikorttilaisten täysin vapaata kulkua ei voida sallia heinäkuun aikana, sillä stadionalueen henkilömäärä on rajattu. Kausikortilla pääsee yhä tietenkin maksutta kaikkiin Hongan Veikkausliigan kotiotteluihin. Kausikorttilaisten tulee kuitenkin lunastaa jokaiseen otteluun veloitukseton lippu Tiketin kautta. Tiketti lähettää kausikortin ostaneille lisätietoa asiasta, sekä ohjeet lippujen lunastamiseen.

Kausikortin paikka ei poikkeusolojen aikaan ole voimassa, vaan paikka valitaan lippua lunastaessa.

Heinäkuun sarjalippu

Tarjolla on myös neljän ottelun sarjalippu, jonka pääset ostamaan täältä!

Osta ensin myyntisivulta sarjalippusi. Neljän ottelun sarjalipun numerolla voit lunastaa 0 € hintaisia ottelulippuja Hongan peleihin heinäkuussa 2020. Valitse mieleinen paikka Aurinkokatsomosta ja lipputyypiksi: Hongan lippupaketti heinäkuulle. Huomaathan, että otteluliput on lunastettava etukäteen, eikä sarjalippu kelpaa tapahtumaan sellaisenaan. Voit lunastaa neljä lippua samalla koodilla joko eri otteluihin, tai kaikki samaan otteluun. Lunastaminen onnistuu osoitteessa www.tiketti.fi tai Tiketin toimipisteillä.

Esteettömyys

Inva-katsomoita löytyy alueilta 1 ja 3. Alueen 1 viisipaikkainen invakatsomo sijaitsee Loungen terassilla, kenttätasossa. Alueen 3 invakatsomo sijaitsee pääkatsomon Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä.

Jokaiselta alueelta löytyy invavessa. Alueelta 1 löytyy kolme invavessaa, alueelta 3 kaksi.

TÄRKEÄÄ! Saavuthan ottelutapahtumiin ajoissa. Älä saavu otteluun, jos tunnet itsesi sairaaksi tai sinulla on minkäänlaisia oireita. Nauti tällöin ottelusta Ruutu+:n välityksellä.

Kiitos, että olet mukana tekemässä turvallista ottelutapahtumaa!

#MeOllaanHonka

Tarkistuksia ottelujen alkamisaikoihin

Veikkausliigan 2020 muutamien otteluiden ja ottelukierrosten alkamisaikoja on tarkistettu.

Veikkausliigan 2020 muutamien otteluiden ja ottelukierrosten alkamisaikoja on tarkistettu johtuen lähinnä UEFA:n kansainvälisen ottelukalenterin täsmentymisestä sekä Suomen Cupin finaalin ajankohdan varmistumisesta.

Muutokset koskevat seuraavia otteluja:

HJK – Ilves 25.7. klo 17 00, uusi aika la 25.7. klo 18:30

FC Inter – HIFK la 15.8., uusi aika pe 14.8 18:30

RoPS – FC Inter 2.10., uusi aika ti 18.8. klo 18:30

FC Haka – HJK pe 2.10., uusi aika ti 18.8 klo 18:30

SJK – Honka su 23.8., uusi aika pe 21.8. klo 18:30

TPS – FC Inter su 23.8., uusi aika la 22.8 klo 15.00

KuPS – TPS 29.8. klo 17:00, uusi aika la 29.8 klo 18:30

Honka – HIFK su 30.8., uusi aika ti 1.9. klo 18:30

Honka – HJK la 19.9., uusi aika su 20.9. klo 13:00

– – –

Kierros 19 ke 7.10., uusi aika to 15.10 klo 18:30

Kierros 20 la 17.10., uusi aika su 18.10 klo 16.00

kierros 21 ke 21.10., uusi aika to 22.10 klo 18:30

kierros 22 la 24.10., uusi aika su 25.10 klo 14.00

Otteluohjelmaan saatetaan vielä jatkossakin joutua tekemään tarkennuksia johtuen syksyn tiiviistä ottelukalenterista ja mahdollisista muista muutoksista ja tarkennuksista.

Lisätietoja:
Timo Marjamaa, toimitusjohtaja
050 517 6106
timo.marjamaa@veikkausliiga.com

Honka kaatui niukasti Suomen Cupin puolivälierässä

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja FC Lahti tarjosivat Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa tasaisen ja kovan taisteluottelun. Vieraiden ottelun alussa iskemä maali riitti tällä kertaa voittoon ja Hongan matka Suomen Cupissa tyssäsi puolivälieriin.

Avausjakso

Ottelu sai Hongan kannalta shokkialun, kun Vahid Hambo pääsi tuikkaaman vieraat johtoon jo ensimmäisellä peliminuutilla.

Takaiskumaalin jälkeen ote siirtyi selvästi Hongalle. Toisella minuutilla Mac Kandji laukoi hieman maalin ohitse. Viidennellä peliminuutilla Honka sai pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Kellossa oli 22 minuuttia, kun Honka oli jälleen lähellä tasoitusta. Lucas Kaufmannin keskitys löysi Kandjin pään, mutta Lahti-vahti Patrick Rakovsky koppasi puskun käsiinsä.

Puolen tunnin kohdalla Dani Hatakka pääsi puskemaan Kaufmannin vapaapotkusta, mutta Rakovsky venyi jälleen pallon tielle.

Hetkeä myöhemmin Kandji karkasi läpiajoon, mutta viimeistely ei onnistunut.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Kaufmannin vapaapotku kolahti ylärimaan ja jatkotilanteesta brassi pääsi vielä itse laukomaan, valitettavasti hieman ohi.

Näin tauolle siirryttiin lukemissa 0-1.

Toinen jakso

Vain muutama minuutti oli toista nelivitosta pelattuna, kun Hongan tasoitus kävi jälleen lähellä. Kaufmannin vapaapotku löysi takatolpalta Hatakan, jonka viimeistely suuntautui hieman maalin ohi.

Varttia ennen päätösvihellystä vaihdosta kentälle tullut Edmund Arko-Mensah ohitti Valdrin Rashican laidalla, mutta Kandji ei aivan yltänyt laitapuolustajan keskitykseen.

Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, päättyi Hongan taival Suomen Cupissa tähän. FC Lahti jatkaa välieriin, jossa se kohtaa FC Interin.

– Teimme pelin heti alusta itsellemme vaikeaksi. Sen jälkeen hallitsimme mielestäni peliä selvästi ja meillä oli hyviä paikkoja tasoittaa, kommentoi puolustaja Dani Hatakka ottelun jälkeen.

– Meillä oli pelissä tänään paljon hyvääkin, mutta Cupissa se on tulos tai ulos. Ei auta, hän harmitteli.

Hongan kausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona 1.7., jolloin vihdoin päästään käynnistämään kauan odotettu Veikkausliigakausi 2020. Keltamustat matkaavat Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. Ottelu Tehtaan kentällä alkaa kello 18.30 ja Ruutu+ näyttää sen suorana.

Hongan seuraava, ja Veikkausliigakauden ensimmäinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 12.7. Kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari KuPS.

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (75′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen (75′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (64′ Nasiru Banahene)
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage (85′ Jean-Marie Dongou)
#99 Mac Kandji

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #3 Tapio Heikkilä, #16 Konsta Rasimus

Veikkausliigan tiedote: Yleisörajoitusten vaikutus Veikkausliigan otteluihin

Yleisörajoituksia on lievennetty, mutta osa niistä on voimassa lokakuun alkuun saakka. Yleisörajoituksilla on vaikutuksia Veikkausliigan ottelutapahtumiin.

Valtioneuvoston asettamia yleisörajoituksia on lievennetty 1.7.2020 alkaen epidemiatilanteen kehittyessä myönteiseen suuntaan. Osa yleisörajoituksista pysyy tämän hetken tietojen mukaan voimassa 1.10.2020 saakka. Yleisörajoitukset vaikuttavat Veikkausliigan ottelutapahtumiin eri tavoin.

Veikkausliigan ottelujen kaltaisissa ulkoilmatapahtumissa voidaan erityisjärjestelyin sallia yli 500 henkilön yhteisyleisömäärä. Tämä edellyttää, että yleisö voidaan sijoittaa enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin. Katsomolohkojen välille on järjestettävä suojavyöhyke. Jokaiselle lohkolle tulee järjestää omat kulkureitit, wc-tilat ja henkilökunta.

Järjestelyt ovat stadionkohtaisia. Seurat ilmoittavat järjestelyistä ja omien ottelujensa lipunmyynnistä tarkemmin omissa kanavissaan. Honka tiedottaa järjestelyistä omalta kohdaltaan lähempänä Veikkausliigakauden ensimmäistä kotiottelua.

Erityisryhmiä koskevat suositukset

Kausi 2020 aloitetaan yleisörajoitusten vallitessa toistaiseksi ja rajoittaen ottelutapahtumien osalta tapahtumaan päästettävää ihmismäärää. Alla olevat Veikkausliigan suositukset koskevat mainittuja erityisryhmiä.

Seurat voivat tehdä näihin ohjeisiin poikkeuksia tilanteen niin salliessa. Turvallisuuden on oltava etusijalla kaikissa olosuhteissa.

Ohjeet ovat voimassa yleisörajoitusten jatkuessa. Ohjeiden lisäksi on noudatettava Aluehallintovirastojen ja muiden viranomaisten määräyksiä.

1) Vapaakortit

Yleisörajoitusten ollessa voimassa Palloliiton hallituksen päätöksen mukaisesti mitkään vapaakortit eivät oikeuta sisäänpääsyyn otteluihin. Poikkeuksena tästä ovat vain seuran kanssa ennalta sovitusti työtehtävissä olevat Palloliiton työntekijät, joilla on henkilökortti.

Rajoitusten voimassa ollessa seuraavilla korteilla ei ole automaattista sisäänpääsyä otteluun:

– erotuomarikortti

– Palloliiton kultakortti

– Veikkausliigan legendakortti

Seurat tekevät omat ratkaisunsa kausikorttilaisten ja mahdollisten omien yhteistyökumppaneittensa vapaakorttien suhteen. Osan seuroista osalta tilanne voi olla se, että kaikkia kausikorttilaisiakaan ei voida tapahtumaan päästää ja tämän järjestämisen suhteen jokainen seura tekee niin ikään omat päätöksensä. Tiedon seurakohtaisista järjestelyistä saa kyseessä olevasta seurasta.

2) Media

Median pääsy otteluun on syytä turvata, mutta median määrää voidaan rajoitusten voimassa ollessa rajoittaa.

Veikkausliiga suosittelee vahvasti ennakkoakkreditoinnin välttämättömyyttä kaikkien median edustajien osalta.

Mikäli valokuvaajien kulku kenttätasolle voidaan järjestää täysin erillisenä, rajoitukset voivat olla lievempiä. Tässäkin suositus on asettaa etusijalle uutismedia mukaan lukien Veikkausliigan ja/tai Palloliiton sopimuksella toimivat kuvaajat.

Mahdollista mediatilaa ei suositella pidettäväksi avoinna toistaiseksi. Lehdistötilaisuuden ja/tai mixed zonen järjestäminen on mahdollista, mikäli nämä voidaan toteuttaa yleisten turvallisuusmääräysten puitteissa. Mikäli suinkin mahdollista, medialle tulee kuitenkin pyrkiä järjestämään mahdollisuus haastatteluihin ottelun jälkeen jollain keinolla.

Ruudun tv-tuotannon henkilöstölle on taattava pääsy ottelutapahtumaan. Mikäli tv-tuotantoon liittyy myös studio, tämä on pyrittävä järjestämään mahdollisuuksien mukaan. Tv-tuotantoon liittyvät haastattelut on hyvä pyrkiä myös järjestämään mahdollisimman normaalisti, mielellään kuitenkin ulkotiloissa.

3) Vieraskannattajat

Suoranaista kieltoa vieraskannattajien pääsyyn otteluihin ei ole. Laajamittaisen matkustamisen vähentämiseksi organisoituja vieraskannattajaryhmiä ei nykyisten rajoitusten voimassa ollessa otteluihin ole suositeltua ottaa.

Lisätietoja:
Timo Marjamaa, toimitusjohtaja
050 517 6106
timo.marjamaa@veikkausliiga.com

Veikkausliigan otteluohjelma on julkaistu

Veikkausliigan uusittu otteluohjelma kaudelle 2020 julkistettiin perjantaina 5. kesäkuuta.

Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2020 on julkistettu. Kausi alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja päättyy sunnuntaina 22. marraskuuta.

Sarjajärjestelmä on pääpiirteissään sama kuin viime kaudella. Kahdentoista joukkueen runkosarja pelataan heinäkuusta lokakuuhun. Runkosarjassa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kotona ja vieraissa.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan runkosarjasijoitusten perusteella kahteen ryhmään. Runkosarjan kuuden ylemmän joukkueen muodostama mestaruussarja ja kuuden alemman joukkueen muodostama haastajasarja pelataan marraskuussa. Mestaruussarjassa ja haastajasarjassa ratkeavat niin mestaruus ja mitalistit kuin myös putoajajoukkue.

Vain lopputurnausta viimeisestä europaikasta ei pelata kaudella 2020. Jokainen joukkue pelaa yhteensä 27 ottelua, eli 22 ottelua runkosarjassa ja 5 ottelua jatkosarjassa.

– Otteluohjelma on nyt valmis ja viimeinkin päästään pelaamaan. Haluamme tehdä tästä onnistuneen ja iloisen, kaikille turvallisen kauden, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

– Virus kaikkine seurauksineen tuotti meille haastavan tilanteen. Kauden alusta lähti kolme kuukautta, loppuun saatiin lisättyä yksi. Kaikki ovat ymmärtäneet, että tässä tilanteessa tarvitaan joustamista, jotta pystymme rakentamaan järkevän mittaisen ja tasapainoisen sarjan.

– Olemme tehneet aktiivista yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa ja etsineet yhdessä mahdollisuuksia turvallisten tapahtumien järjestämiseen. Jokainen seura on tehnyt omat suunnitelmansa stadionien turvallista käyttöä koskien. Tämä on ollut iso työ, josta kaikki ansaitsevat ison kiitoksen.

– Kaiken varalta ohjelmaan on jätetty siirtopäiviä, ja tarvittaessa maajoukkueiden FIFA-päiviä voidaan käyttää myös Veikkausliigan otteluille. Vaikeimmassa tilanteessa meillä on valmius jättää jatkosarjat pois. Olemme linjanneet, että pelataksemme tasapainoisen ja tasapuolisen kauden meidän on pelattava vähintään kaksinkertainen sarja eli 22 ottelua joukkuetta kohti.

Tämän hetken tiedon mukaan Euroopan jalkapalloliitto UEFA tekee päätöksen kansainvälisten kilpailujen pelipäiviä koskien 17. kesäkuuta. Tämä voi johtaa muutoksiin esimerkiksi Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan aikataulussa.

– UEFA:n päätös voi johtaa vielä isoihinkin muutoksiin, jotta europeleihin osallistuvat joukkueet pystyvät pelaamaan kesän karsintaottelut niin optimaalisesti kuin tässä tilanteessa on mahdollista. Lähtökohta meillä on se, että heinäkuuhun ei enää tulisi muutoksia. Muutokset ovat sitä todennäköisempiä, mitä pidemmälle ohjelmassa mennään.

Lisätietoja:
Timo Marjamaa, toimitusjohtaja
050 517 6106
timo.marjamaa@veikkausliiga.com

Yhteistyössä