Uutiset

Runkosarja päättyy huippuottelulla

Honka päättää Veikkausliigan runkosarjan todellisella huippuottelulla, kun HJK saapuu sunnuntaina Tapiolan urheilupuistoon. Otteluun on mennyt lippuja jo runsaasti, joten varmista nyt paikkasi, nappaa klo 16.00 alkavaan otteluun liput tästä, ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Hongalla on takanaan kaksi hieman vaikeampaa ottelua. Ensin pistejako 2-2 numeroin AC Oulun kanssa ja viimeisimpänä 1-2 tappio Hakan vieraana. Runkosarjan päätöskierrokselle Honka lähtee kolmannelta sijalta. Sarjakakkonen KuPS on kolme, ja sunnuntain vastustaja HJK viisi pistettä edellä.

HJK on hyvässä iskussa, joten joukkueena meiltä tarvitaan hyvä suoritus. Kannattajien tuki tulee myös olemaan siinä suuressa roolissa, Otso Koskinen toteaa.

Alkukaudella paljon sivussa olemaan joutunut Koskinen on palannut viime aikoina Hongan vahvuuteen ja vahvasti 19-vuotias on sen tehnytkin. Kauden avausmaali syntyi HIFK:ta vastaan ja toinen lisäajalla AC Oulua vastaan, joka toi Hongan dramaattisten vaiheiden jälkeen vielä 2-2 tasatulokseen.

On ollut todella hyvä fiilis olla joukkueen mukana peleissä ja mikä vielä parempaa, olen pystynyt auttamaan jengiä pelaamisella ja parilla maalillakin, Koskinen sanoo.

HJK on noussut tällä hetkellä yksittäisenä seurana Veikkausliigan kärkipaikalle. Kamppailu on kuitenkin yhä tiukkaa ja erot suht pieniä, joten sunnuntaina panokset ovat taas suuret. Honka otteluun HJK pääsee Veikkausliigan osalta kolmen ottelun voitto- ja kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa. Joukkeen tekemät 32 maalia ovat jakautuneet melko laajasti, mutta kärkinimi Veikkausliigassa on seitsemän osuman Bojan Radulovic.

Lisäksi HJK suoriutui vahvasti europeleissä ja raivasi tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, jonka se avasi torstaina 0-2 kotitappiolla Real Betisiä vastaan.

Honka ja HJK kohtasivat Töölön Bolt Arenalla Veikkausliigakauden avauskierroksella. Silloin HJK vei niukan voiton 1-0 lukemin, joten tärkeiden pisteiden lisäksi Honka janoaa varmasti myös revanssia tuosta pettymyksestä.

Honka vs HJK siis Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Liput menevät nopeaan tahtiin ja katsomot täyttyvät! Varmista paikkasi NYT ostamalla liput ennakkoon tästä, sillä tätä huippuottelua et halua jättää väliin! Nähdään TUP:issa!

Jasper Samooja jatkaa vakituisesti Leccessä

Viime vuoden syksynä lainasopimuksella italialaisseura Lecceen siirtynyt maalivahti Jasper Samooja jatkaa Leccen paidassa vakituisesti. 19-vuotias maalivahti on pelannut seuran Primavera-joukkueessa suuressa roolissa ja ollut myös täksi kaudeksi Serie A:han nousseen edustusjoukkueen mukana. Honkaa ensimmäisen kerran 2014 edustanut Samooja torjui kausilla 2019 ja 2020 Hongan BSM-joukkueen maalilla ja kaudella 2021 ennen lainasiirtoaan neljä ottelua Honka Akatemian tolppien välissä Kakkosessa.

Kun ”Jappe” palasi kesällä harjoittelemaan Hongan kanssa, oli helppo nähdä miksi Lecce halusi lunastaa hänen pelioikeutensa itselleen. Jappe on moderni maalivahti ja taitaa hyvin kaikki osa-alueet. Hongassa monet valmentajat ja maalivahtivalmentajat ovat tehneet paljon töitä Japen kanssa. Siihen lisättynä hänen kova työmoraalinsa ja tahtotilansa kehittää itseään, niin usein lopputulemana tapahtuu tällaisia hienoja asioita. Ensimmäinen vuosi Leccessä oli jo onnistunut, mistä kertoi murtautuminen edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja myös kokoonpanoon otteluihin. Hongan unioni kiittää ja toivottaa Japelle tsemppiä uusiin haasteisiin Italiassa, maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen kommentoi.

Kolmelle nuorelle lupaukselle pitkät sopimukset

Nuoret suomalaislupaukset Lauri Laine, Dario Naamo ja Taavi Koukkumäki ovat tehneet pitkät sopimukset Hongan kanssa.

17-vuotias Laine on Hongan oma kasvatti. Viime kaudella hän teki BSM-sarjassa kolmessatoista ottelussa kahdeksan maalia ja pelasi lisäksi Kakkosta Akatemian riveissä seitsemässä ottelussa.

Tällä kaudella Laineella on tilillään Akatemiassa 806 peliminuuttia viidessätoista ottelussa, joissa on syntynyt myös kaksi maalia. Laine debytoi edustusjoukkueen paidassa Liigacupin välierässä SJK:ta vastaan ja Veikkausliigadebyytin laitahyökkääjä teki vierasottelussa FC Lahtea vastaan tultuaan kentälle 77. minuutilla. Hän kuuluu myös U17-maajoukkueeseen.

Hieno fiilis sopimuksesta, kun saan jatkaa Hongassa! Halusin jatkaa seurassa, sillä täällä on laadukas valmennus ja hyvä ilmapiiri. Tavoitteenani on lähivuosina päästä pelaamaan Hongassa vakituisesti Veikkausliigaa ja pidemmällä tulevaisuudessa pelata ulkomailla kovatasoisessa sarjassa, Laine kommentoi.

Lauri Laine on kulkenut koko seuran pelaajaputken läpi. Tämä on tietysti Laurille itselleen palkinto hyvästä työstä, mutta samalla myös kaikille niille seurassa, jotka mahdollistivat tämän. Lauri on päässyt jo nuorella iällä pelaamaan ensiminuuttinsakin edustusjoukkueessa. Vahvuudet löytyvät hyökkäyspään 1vs1-pelaamisessa. Tämän vahvistaminen ja hiominen vielä paremmaksi on jatkossa yksi tärkeä palanen kehitystä. Fysiikan kehittäminen ja osallistuminen kokonaisvaltaisesti vielä enemmän pelaamiseen tulee mahdollistamaan seuraavan askeleen, sanoo urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

Niin ikään 17-vuotias laitapuolustaja Dario Naamo nousi täksi kaudeksi suureen vastuuseen Akatemiassa. Viime kaudella Naamo kellotti BSM-sarjassa peliaikaa viidessätoista ottelussa ja teki yhden maalin. Tällä kaudella hän on pelannut Kakkosessa kymmenessä ottelussa 894 minuuttia ja iski ensimmäisen maalinsa heinäkuussa KaaPoa vastaan.

Veikkausliigadebyytin vuoro oli heinäkuun alun kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Laineen tapaan Naamo kuuluu U17-maajoukkueeseen.

Sopimuksesta on erittäin hyvä fiilis, hienoa että saan jatkaa Hongassa. Halusin jatkaa täällä, koska pidän paljon seuran hengestä ja hyvästä valmennuksesta. Lähiaikoina tavoittelen peliaikaa Veikkausliigassa ja tulevaisuudessa mahdollisuutta pelata ulkomailla ammatikseni jalkapalloa, Naamo toteaa.

Dario on nopeasti näyttänyt ne vahvuudet, millä hän pärjää hyvin. Tulevat vuodet ovat todella tärkeitä. Kokonaisvaltainen kehittyminen urheilijan elämään ja arkeen ovat hyvin tärkeitä. Jalkapalloilullisesti Darion vahvuudet ovat fysiikassa ja pallollisessa pelaamisessa. Kehityskohteet ovat puolustamisessa yksilötasolla ja kollektiivisessa pelaamisessa puolustuslinjassa, Vuorinen sanoo.

15-vuotias Taavi Koukkumäki on ollut kovassa vireessä P15 Etelä-Liigassa. Kahdessatoista ottelussa Koukkumäki on viimeistellyt peräti yksitoista maalia.

Naapurikaupungin GrIFK:sta Honkaan saapunut hyökkäävä keskikenttäpelaaja on pelannut myös suuressa roolissa ikäluokkansa maajoukkueessa.

Sopimuksesta on tottakai hyvät fiilikset. Olen kiitollinen Hongalle, että saan olla mukana seurassa ja kehittyä täällä jalkapalloilijana. Lähivuosina haluan päästä pelaamaan kovia otteluita Suomen muita huippujoukkueita vastaan ja taistella mestaruuksista Hongan paidassa, sekä tietenkin pysyä nuorten maajoukkueissa mukana. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on päästä Hongan edustuksen mukaan Veikkausliigaan. Myös ulkomaat ja mahdollisuus pelata siellä jossain kovatasoisessa liigassa kiinnostavat tottakai tulevaisuudessa. Ja tietenkin Huuhkajiin joskus pääseminen olisi myös hienoa, hän itse sanoo.

Taavi on päässyt sisään nopeasti Henri Kaasalaisen johtamaan U15 Akatemia-joukkueeseen. Hänen tasonsa omassa ikäluokassaan on todella hyvä. Maajoukkuekutsut ja isot peliminuutit kertovat siitä, että myös muualla Taavi on huomattu. Kansainväliset maaottelut ovat myös menneet häneltä todella hyvin ja se on poikinut kutsuja useisiin seuroihin ulkomaille, jossa Taavi on käynyt tutustumassa. Nämä ovat varmasti lisänneet entisestään harjoitusintoa ja samalla Taavi on kokea huippuseurojen vaatimustason, Vuorinen summaa.

Honka ja brassihyökkääjä Reidiner sopimukseen

Honka on tehnyt sopimuksen nuoren hyökkäyspään pelaajan, brasilialaisen Reidiner Nascimento de Jesusin kanssa. 18-vuotias Reidiner saapuu kotimaastaan, jossa hän on pelannut Ituano FC:n junioreissa.

Olen iloinen ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta tulla Honkaan. Lupaan tehdä täällä joka päivä parhaani, haluan voittaa Hongan kanssa ja antaa ilonaiheita seuran kannattajille. Pidän maalinteosta ja teen parhaani myös luodakseni paikkoja joukkueelle. Olen tutkinut jonkin verran suomalaista jalkapalloa ja Honkaa. Uskon, että pelityyli sopii minulle hyvin, Reidiner kommentoi.

– Reidiner on ollut talvesta asti meillä työpöydällä. Hän on erittäin mielenkiintoinen nuori mies ja nyt kun hän pari kuukautta sitten täytti 18 vuotta, tuli siirto lopullisesti ajankohtaiseksi. Pääsimme loppujen lopuksi varsin helposti hänen kasvattajaseuransa Ituano FC:n kanssa sopimukseen siirron ehdoista. Pelaajan kartoituksessa auttoi myös Ituanossa valmentava ja meille tuttu Luiz Antonio. Ensivaikutelma pojasta on jotain hyvän ja erinomaisen aihion välimaastoa, manageri Hexi Arteva toteaa.

Baba Haruna ja Honka sopimukseen

Honka on tehnyt sopimuksen nuoren hyökkäyspään pelaaja Baba Harunan kanssa. 19-vuotias Haruna on pelannut jo tällä kaudella Honka Akatemian riveissä. Kymmenessä ottelussa ghanalainen on tehnyt kuusi maalia.

Kaikki on sujunut hyvin niin kentällä, kun sen ulkopuolellakin. Olen hyvin tyytyväinen. Pelaajana koen olevani kova työntekijä. Loppukaudesta haluan saada vielä lisää maaleja ja syöttöjä. Tulevaisuudessa haluaisin nähdä itseni edustusjoukkueessa ja auttaa heitä voittamaan tärkeitä otteluita, Haruna toteaa.

Baban oli alun perin tarkoitus siirtyä Norjan pääsarjan erääseen johtavaan seuraan, mutta korona ja Norjan pään henkilövaihdokset sotkivat lopullisen siirron. Haruna on nuori pelaaja, jolla on tiettyjä hyvän jalkapalloilijan erityisominaisuuksia, mutta vastapainona myös paljon kehitettävää ja opittavaa. Mikä parasta, hän on asenteeltaan erittäin työteliäs ja oppimishalukas. Meillä on hänen kanssaan nyt syksyn jälkeen mahdollisuus aktivoida monivuotinen optio ja tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että sen myös tulemme käyttämään, manageri Hexi Arteva puolestaan kommentoi.

Saksalainen Florian Baak vahvistaa Honkaa

Toppari Florian Baak liittyy Hongan riveihin. 23-vuotias Baak on Hertha Berlinin kasvatti, jonka junioriputken hän kävi läpi samanikäisen Florian Krebsin kanssa. Baak oli Krebsin tapaan voittamassa Saksan alle 19-vuotiaiden mestaruutta kaudella 2017-18. Hän vieraili kesäkuussa Krebsin luona Tapiolassa ja piti näkemästään.

Baak pelasi Herthan organisaatiossa kauteen 2019-20 saakka, jonka jälkeen hän siirtyi Sveitsin toiselle sarjatasolle FC Winterthurin paitaan. Baak on pelannut kolmekymmentä ottelua Saksan eri juniorimaajoukkueissa ja saanut minuutteja myös kolmessa Bundesliigaottelussa. Baak liittyi joukkueen mukaan perjantaina.

Keskusteluni valmennuksen kanssa todella vakuuttivat minut. Vaikutuin siitä, miten seurassa ajatellaan jalkapallosta. Florian Krebs on hyvä ystäväni ja hän on myös kertonut minulle paljon positiivista Hongasta. Olen seurannut Hongan pelejä aktiivisesti tällä kaudella ja olen hyvin vaikuttunut pelin korkeasta tasosta. Olen hyvin iloinen, että tämä onnistui, Baak kertoo.

Olen pelaaja, joka rakastaa puolustamista. Sanoisin, että kaikkein suurin vahvuuteni on kova voittajamentaliteetti. Vihaan häviämistä ja haluan tuoda sen asenteen mukanani. Hongan kannattajille haluan sanoa, että olen iloinen voidessani aloittaa seurassa ja toivon, että pääsemme juhlimaan yhdessä monia hienoja menestyksen hetkiä, hän jatkaa.

Baak on meille erinomainen vahvistus, joka on siis jo käynyt täällä meillä kylässä ja tietää mihin tulee. Saamme hänestä paljon laatua jo ennestään vahvaan puolustuslinjaamme. Tämä siirto tuli mahdollisesi monen onnellisen yhteensattuman kautta, manageri Hexi Arteva puolestaan sanoo.

Mohammed Adams lainalle Portugaliin

Toppari Mohammed Adams siirtyy vuoden lainalle Portugalin toisella sarjatasolla pelaavaan Sporting Clube da Covilhaan. Lainasopimukseen sisältyy myös portugalilaisseuran osto-optio. Honka saa siirrosta korvauksen.

21-vuotias Adams pelasi tällä kaudella Hongassa viidessä Veikkausliigaottelussa, yhdessä Suomen Cupin ottelussa sekä kolmessa Liigacupin ottelussa. Lisäksi hänelle kertyi kaksi ottelua Kakkosessa Honka Akatemian paidassa. Viime kauden Adams pelasi Ykköstä suuressa roolissa lainalla RoPS:issa.

Mohammed, it has been an interesting years with you first with Covid, then at RoPS and now finally with us. We all feel this is a good step and challenge to you at the moment. Good luck and work hard, Hongan manageri Hexi Arteva sanoo.

Honka toivottaa Adamsille onnea ja menestystä uuteen haasteeseen!

Dražen Bagarić vahvistaa Hongan hyökkäystä

Hongan hyökkäyspäähän liittyy kroatialaishyökkääjä Dražen Bagarić. 29-vuotias pelaaja on edustanut viimeksi bosnialaista FK Sarajevoa, jossa hän teki päättyneellä kaudella neljä maalia ja tarjoili viisi maalisyöttöä.

Pääsarjauransa 193-senttinen hyökkääjä käynnisti kotimaansa RNK Splitissä, jolle hän viimeisteli kaudella 2015-16 kahdeksan liigamaalia. Bagarić on pelannut urallaan myös Romanian, Israelin, Valko-Venäjän ja Slovenian pääsarjatasoilla. Hänellä on tilillään neljä maaottelua Kroatian U21-maajoukkueessa, joissa syntyi yksi maali.

– Olen kuullut paljon hyvää Hongan toiminnasta, joukkueen pelitavasta ja siitä, miten pelaajia seurassa kehitetään. Puhuin valmennuksen kanssa ja oli helppo päätös tulla tänne. Lupaan antaa kaikkeni jokaisessa ottelussa ja haluan myös auttaa joukkueen nuorempia pelaajia kokemuksellani, Bagarić sanoo.

Dražen on monipuolinen hyökkääjä, jota katsoimme jo talvi-ikkunassa. Hän on persoonana hyvä ja pystyy pelaamaan annettua roolia, toteaa manageri Hexi Arteva.

Bagarić on jo saapunut maahan ja liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen. Hän on pelikelpoinen heti siirtoikkunan auetessa 13.7.

Aleksandar Katanicin sopimus purettu yhteisymmärryksessä

Honka ja hyökkääjä Aleksandar Katanic ovat purkaneet sopimuksensa hyvässä yhteisymmärryksessä. 26-vuotias serbialaishyökkääjä saapui Honkaan talvella. Hän pelasi kahdeksassa Veikkausliigaottelussa, yhdessä Suomen Cupin ottelussa, sekä neljässä Liigacupin ottelussa. Liigacupin peleissä syntyi kaksi maalia.

Honka kiittää Katanicia ajastaan seurassa ja toivottaa kaikkea hyvää tulevalle uralle! Honka thanks Katanic for his time in the club and wishes him all the best for his future career!

Honka ja Elias Äijälä jatkosopimukseen

Honka ja seuran oma kasvatti Elias Äijälä ovat solmineet monivuotisen jatkosopimuksen. 19-vuotias laitapuolustaja nousi kuluvalle kaudelle edustusjoukkueen mukaan ja on esittänyt kentällä vahvoja otteita. Äijälä oli avauskokoonpanossa jo Veikkausliigakauden avausottelussa HJK:ta vastaan. Yhteensä hän on pelannut tällä kaudella seitsemässä Veikkausliigaottelussa 385 minuuttia ja ollut neljästi avauskokoonpanossa.

Elias on hyvä esimerkki siitä miksi riittävän laadukas arki, riittävän monelle nuorelle on huippu-futiksessa tärkeää. Kun nuorella on mahdollisuus harjoitella tavoitteellisesti ja kehittyä samalla omaan tahtiin, niin tulosta tulee. Elias on omalla työllään ansainnut paikkansa edustusjoukkueessa ja nyt olemme valmiina yhdessä ottamaan seuraavan askeleen uralla. Työn ja tekemisen kautta tietenkin, manageri Hexi Arteva toteaa.

Äijälä on myös itse hyvin tyytyväinen jatkoon Hongassa.

Loistava fiilis jatkaa yhteistyötä Hongan kanssa! Tämä oli itselleni luonnollinen askel pelaajaurallani. Alkukausi on sujunut hyvin ja viihdyn Hongassa. Tuleville vuosille tavoitteena on päästä pelaamaan paljon Honka-paita päällä ja mielellään myös voittaa jotain Hongan kanssa. Haluan tietenkin samalla myös kehittyä paremmaksi pelaajaksi, hän sanoo.

Yhteistyössä