Uutiset

Koronavirustilanne vaikuttaa miesten ja naisten pääsarjojen käynnistämiseen

Veikkausliigan kauden aloitus siirtyy

Veikkausliigan hallitus on päättänyt siirtää kauden aloituksen myöhäisempään ajankohtaan viranomaislinjauksen johdosta. Suomen hallitus on suosittanut, että koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Veikkausliiga 2020 on päätetty käynnistää kesäkuussa, kun koronaviruksen estotoimenpiteet eivät enää ole voimassa. Kausi pelataan tiiviisti, ja tarvittaessa kautta voidaan pidentää marraskuussa. Loppukauden tarkemmasta otteluaikataulusta keskustellaan Palloliiton kanssa Veikkausliigan karsinnat huomioiden.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA keskustelee ensi viikolla siitä, miten vuoden 2020 kansainvälinen jalkapallotoiminta järjestetään poikkeustilanteessa. Kun UEFA:n yleiset linjaukset ovat tiedossa, Veikkausliigalle voidaan rakentaa uusi otteluohjelma, jossa kaikki aikatauluihin tulleet muutokset on huomioitu. Mikäli se on mahdollista kaikkien tuolloin tiedossa olevien reunaehtojen puitteissa, ohjelma toteutetaan noudattaen kaudella 2019 käyttöönotettua uutta sarjajärjestelmää. Ottelujen kokonaismäärä tulee pysymään samalla tasolla.

Myös Veikkausliigan avaustilaisuus siirtyy myöhäisempään ajankohtaan. Veikkausliiga tiedottaa kaikista muutoksista suunnitelmiin tilannekuvan tarkentuessa.

Myös Kansallisen Liigan kauden aloitus siirtyy 

Kansallisen Liigan hallitus päätti tämänaamuisessa kokouksessaan kauden aloituksen lykkäämisestä myöhemmälle keväälle. Tilannetta seurataan jatkuvasti ja kauden aloituksen tarkempi päivä tiedotetaan sen varmistuttua.

Valtioneuvosto on eilen linjannut tiukentuneista ohjeistuksista epidemian leviämisen välttämiseksi ja mm. yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltämisestä. Palloliiton liittohallitus päätti torstai-iltana 12. maaliskuuta keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti.

Kansallisen Liigan kauden ensimmäiset ottelut on aseteltu lauantaille 28. maaliskuuta. Kansallisen Liigan hallitus päätti kokouksessaan tänään perjantaina 13. maaliskuuta lykätä kauden aloitusta myöhemmälle keväälle tartuntatautiepidemian (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseksi. Tilannetta seurataan jatkuvasti, ja tarkempi aloituspäivämäärä tiedotetaan sen varmistuttua.

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna

Naisten Suomen Cupin välierät on myös päätetty siirtää. 21.-22. maaliskuuta pelattavaksi aiotut Suomen Cupin välierät siirretään elokuun ensimmäiseen viikonloppuun, jolloin pelataan ensimmäinen kierros kauden 2021 Suomen Cupista. Välieräjoukkueet etenevät Suomen Cup 2021 -kilpailussa suoraan lohkovaiheeseen. Suomen Cupin finaali 2020 pelataan lauantaina 3. lokakuuta.

Esport Hongan kaikkien joukkueiden toiminta keskeytyy ainakin maaliskuun loppuun.

Kaikkien neljän Esport Hongan huippu-urheiluyksikön joukkueen toiminta keskeytyy ainakin maaliskuun loppuun saakka. Tämä koskee siis Veikkausliigassa pelaavaa miesten edustusjoukkuetta, Kansallisessa Liigassa pelaavaa naisten edustusjoukkuetta, Miesten Kakkosen Honka Akatemiaa, sekä poikien BSM-joukkuetta.

Pitäkää huolta terveydestänne, seuratkaa viranomaisten ohjeita ja muistakaa pestä kätenne!

Suomen Cupin ottelu Honka-HJK 27.2. Esport Arenalla

Kuva: Juhani Järvenpää

Torstain 27.2. Suomen Cupin ottelu Honka-HJK pelataan sääolosuhteista johtuen Esport Arenalla. Ottelun ajankohta pysyy samana, eli se alkaa kello 15.00.

Liput otteluun myy Tiketti! Jo ostetuilla lipuilla pääsee sisään myös Esport Arenalle. Lisäksi portille jää lippuja myyntiin rajallinen määrä. Kauden 2020 kausikortilla vapaa pääsy, lunasta paikkasi syöttämällä kausikorttisi numero tänne!

HUOM! Muista saapua ajoissa paikan päälle, sillä turvallisuussyistä halliin voidaan ottaa vain rajoitettu määrä katsojia!

Jean Marie Dongou siirtyy Honkaan

Dongou FC Barcelonan paidassa.

Hongan jo valmiiksi vahva joukkue vahvistuu uudella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyy kamerunilaishyökkääjä Jean Marie Dongou.

Dongou, 24, on saanut jalkapallokasvatuksensa suurseura FC Barcelonan maineikkaassa La Masiassa. Hän on pelannut Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla yhteensä 164 ottelua, joissa on syntynyt 34 maalia. Kolmannella sarjatasolla otteluita on 27 kappaletta. Vuonna 2013 hän pääsi vaihdosta kentälle Mestarien Liigan ottelussa Celticiä vastaan, sekä 2014 Espanjan pääsarjaottelussa. Barcelonan jälkeen Dongou on edustanut Real Zaragozaa, Gimnasticia, CD Lugoa, sekä Lleida Esportiua.

Dongou liittyy joukkueeseen innolla.

-Olen kiitollinen Hongalle mahdollisuudesta tulla tänne, ja pyrin nyt auttamaan parhaani mukaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa. Toistaiseksi kaikki on sujunut erittäin hyvin, ja olen sopeutunut hyvin joukkueeseen ja uuteen kaupunkiin, hän kommentoi.

Hyökkääjä avasi myös taustoja sille, miksi Honka valikoitui seuraksi.

-Halusin tulla Honkaan, koska kuulin seurasta ja sen projektista todella paljon hyvää. Puhuin myös valmennuksen kanssa ja olen vakuuttunut, että tein hyvän päätöksen. Hongan kannattajille haluan sanoa, että tästä kaudesta tulee varmasti upea koko seuralle. Lupaan antaa itsestäni kaiken sen saavuttamiseksi.

Myös Hongan puolelta siirtoon ollaan hyvin tyytyväisiä.

-Jean oli lähellä siirtoa meille jo viime kesänä. Erittäin mielenkiintoinen pelaaja, sekä kaiken lisäksi todella fiksu ja mukava kaveri, sanoo Hongan manageri Hexi Arteva.

-Olemme nyt vajaan kuukauden verran tutustuneet toisiimme. Hän saapui Espooseen jo tammikuun puolessa välissä ja on saanut rauhassa opetella meidän arkeamme jo hyvän tovin. Samalla olemme päässeet hyvinkin perusteellisesti jyvälle siitä, minkälainen kaveri on kyseessä ja miten pystymme häntä parhaalla mahdollisella tavalla urheilijana eteenpäin auttamaan, Arteva päättää.

Welcome Jean!

Suomen Cupin ottelu Honka-IFK Mariehamn Esport Arenalla

Suomen Cupin ottelu Honka-IFK Mariehamn pelataan Esport Arenalla lauantaina 8.2. kello 13.00.

Liput otteluun 10/5 euroa, lipunmyynti vain Esport Arenalla, alkaen tunti ennen ottelun alkua.

Kauden 2020 kausikortilla vapaa pääsy. Saavu ajoissa, sillä hallin turvallisuusrajoitteista johtuen katsojia voidaan ottaa sisään vain rajattu määrä!

Honka ja HIFK tasapeliin Suomen Cupissa

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja HIFK pelasivat Tapiolan urheilupuiston nurmella melko tasaisen Cup-kamppailun, jossa pisteet jaettiin lopulta luvuin 1-1.

Avausjakso

Honka sai ottelulle karmean alun. Kuudennella peliminuutilla Tiquinho pääsi rokottamaan keltamustien virheestä ja vei HIFK:n 0-1 johtoon.

Honka sai pallon HIFK-maaliin kolmannellatoista minuutilla, mutta maalia ei hyväksytty vaan HIFK:lle tuomittiin vapaapotku.

Muutama minuutti ennen taukoa Lucas Kaufmann ampui itse hankkimastaan vapaapotkusta pallon vain hieman yli HIFK-maalin.

Lisämaaleja ei avausnelivitosella kuitenkaan nähty, joten tauolle siirryttiin vieraiden maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

Honka tuli toisella jaksolle ahnaasti hakemaan tasoitusosumaa. Kovin kauaa sitä ei tarvinnutkaan odottaa. 55. minuutin kohdalla Tapio Heikkilä lähetti upean pitkän syötön Nasiru Banahenelle, eikä HIFK:n Nikolas Sairalla ollut muuta mahdollisuutta kuin kaataa ghanalainen. Pallo vietiin pilkulle ja Kaufmann ampui rangaistuspotkun varmasti alakulmaan. Sairalle tuomittiin tilanteesta toisen varoituksen myötä ulosajo.

Honka oli miesylivoimalla hallitsevampi osapuoli. Lähimpänä johtomaalia kävi Kaufmann vapaapotkusta, kun kellossa oli 77 minuuttia. Brassin kuti kolahti maalin ylärimaan.

Kaufmann ja vaihdosta kentälle tullut Arlind Sejdiu petasivat vielä lisäajalla paikan Konsta Rasimukselle, mutta laukaus karkasi maalin ylitse. Näin Tapiolan urheilupuistossa päädyttiin tasatulokseen 1-1.

Ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa Hongan paidassa paluunsa jälkeen pelannut Dani Hatakka oli ottelun jälkeen varovaisen tyytyväinen.

-Teimme tänään pelin kyllä itsellemme vaikeaksi, kun annoimme sen helpon maalin aivan ottelun alkuun. Aloitimme toisen puoliajan todella hyvin ja pääsimmekin siinä tasoihin. Olimme pitkään yhden miehen ylivoimalla, ja pidimme HIFK:n hyvin poissa meidän boksistamme. Tämä peli olisi tänään kuitenkin pitänyt voittaa. Loimme siihen tarvittavat maalipaikat, hän kommentoi.

Hongan kasvatti teki täksi kaudeksi paluun keltamustaan paitaan yli viiden vuoden tauon jälkeen.

-On ollut hienoa palata kotiin, olen nauttinut todella paljon. Täällä on todella selkeät sävelet, kunhan niihin pääsee mukaan, niin kaikki onnistuu hyvin. Nyt alkuvaiheessa on vielä tullut joka päivä uusia asioita, mutta tosi mukavaa täällä on olla, Hatakka sanoo.

Honka pelaa seuraavan kerran Suomen Cupissa ensi viikon lauantaina 1.2. Silloin keltamustat matkaavat Turkuun FC Interin vieraaksi. FC Inter-Honka pelataan Kupittaa 5:lla kello 13.00 alkaen.

Hongan kokoonpano:

#1 Markus Uusitalo (MV)
#4 Robert Ivanov
#7 Jonas Levänen (69′ Arlind Sejdiu)
#10 Lucas Kaufmann
#15 Otto Ollikainen (33′ Tapio Heikkilä)
#16 Konsta Rasimus
#18 Elmo Heinonen
#24 Nasiru Banahene
#26 Dani Hatakka
#33 Duarte Tammilehto (75′ Jerry Voutilainen)
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #5 Henri Aalto, #8 Javi Hervas, #13 Tim Murray (MV)

Info ottelusta Honka-HIFK

Suomen Cupin ottelu FC Honka – HIFK pelataan su 26.1 klo 15.00. Ottelu joudutaan pelaamaan suljetuin ovin johtuen sen vaatimasta suuresta järjestysmiesmäärästä, jota ei tällä varoitusajalla saada järjestettyä. Ottelu pelataan joko Tapiolan Urheilupuiston Stadionilla tai Esport Arenan jalkapallohallissa. Ottelupaikka ilmoitetaan su klo 12.

Tiketti on yhteydessä kaikkiin lipun ostaneisiin rahojen palauttamisen osalta.

Otto Ollikainen Honkaan!

Hongan jo valmiiksi vahva joukkue vahvistuu, kun keskikenttäpelaaja Otto Ollikainen liittyy joukkueen riveihin.

Ollikainen, 19, pelasi viime kauden TPS:n riveissä Ykköstä lainasopimuksella HJK:sta. Kaiken kaikkiaan Ollikaisella on kokemusta Ykkösestä 28 ottelun verran. Viime kaudella hän pelasi ennen lainasiirtoa myös Klubi 04:n riveissä Kakkosta, sekä oli HJK:n edustusjoukkueen kokoonpanossa kahdessa Mestarien Liigan karsintaottelussa. Ollikainen kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkuerinkiin. Hän teki ensiesiintymisensä Suomen paidassa jo vuonna 2017 U16-maajoukkueessa ja on kerännyt yhteensä 22 maaottelua eri nuorisomaajoukkueissa.

Ollikainen on pelikelpoinen jo huomisessa Suomen Cupin ottelussa Honka-HIFK.

-Olemme tarkkailleet Ottoa jo useamman vuoden. Nyt asiat loksahtivat kohdalleen, ja olemme erittäin iloisia että saimme Oton meille. Hän tulee taistelemaan peliajasta erittäin hyvillä mahdollisuuksilla meidän jo valmiiksi kovatasoisella keskikentällä, kommentoi manageri Hexi Arteva.

Gideon Baah siirtyy Kazakstaniin

Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Honkaan viime kaudella onnistuneen paluun tehnyt Gideon Baah siirtyy Kazakstanin pääsarjassa pelaavaan Shahter Karagandaan.

Toivotamme Gideonille hyvää jatkoa uralla! Honka saa siirrosta korvauksen.

Honka ja HIFK kohtaavat Suomen Cupin lohkon avausottelussa

Kuva: Juhani Järvenpää

Hongan kausi 2020 alkaa kilpailullisten otteluiden osalta ylihuomenna lauantaina 25.1., kun Suomen Cupin lohkovaiheen otteluun saapuu vieraaksi HIFK. Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuiston nurmella ja se käynnistyy kello 13.00.

Viime kaudella pronssiset mitalit ja eurolopputurnauksen kautta paikan europeleihin napannut Honka pääsee otteluun hyvässä tilanteessa. Joukkueen runko pysyi viime kaudelta hyvin kasassa, ja on vahvistunut mm. Dani Hatakalla, Tapio Heikkilällä, sekä Jerry Voutilaisella.

Honka on pelannut talven aikana yhden harjoitusottelun. Se johti FC Lahtea ensimmäisen nelivitosen jälkeen 0-1, mutta toisella jaksolla lahtelaiset tulivat rinnalle ja ohi voittaen 2-1. Tappiosta huolimatta keltamustien pelissä näkyi paljon hyviä elementtejä, ja monet nuoret tulevaisuuden pelaajat saivat vastuuta.

Puolustaja Henri Aalto vakuuttaa, että Honka on valmis kamppailuun.

-Olemme harjoitelleet erittäin laadukkaasti muutaman viikon, käsitelleet pelillisiä asioita ja viettäneet aikaa yhdessä, sekä pelanneet tosiaan yhden harjoitusottelun. Otteluun lähdemme sopivassa suhteessa innokkaan odottavissa, mutta samalla melko rauhallisissa tunnelmissa, hän kommentoi.

HIFK sijoittui viime kaudella lopulta runkosarjassa yhdeksänneksi, ja jäi alempaan loppusarjaan eli ns. haastajasarjaan. Se selviytyi lopulta haastajasarjan voittajana eurolopputurnaukseen, jossa sen matka päättyi rangaistuspotkukilpailussa IFK Mariehamnia vastaan.

Helsingin punapaidat ovat kasanneet vahvan joukkueen tulevalle kaudelle. Ainoa suuri menetys on SJK:hon siirtynyt puolustaja Tero Mäntylä. Tulopuolella puolestaan on paljon kokemusta niin Veikkausliigasta kuin ulkomailtakin, sillä HIFK::n pelipaidan pukevat ensi kaudella päälleen mm. Sakari Mattila, Mostagh Yaghoubi, sekä Joel Mero.

-HIFK:n pelaajisto on luonnollisesti kokenut syksyn ja talven aikana muutoksia, ja sisään on tullut useampia uusia pelaajia. Joukkueessa on paljon erityistä yksilöosaamista eri pelipaikoilla. On kiinnostavaa nähdä, miten heidän pelinsä toimii joukkueena tässä vaiheessa vuotta, ja onko heidän pelitapansa muuttunut viime kaudesta, Aalto analysoi lauantain vastustajaa.

Ottelu pelataan siis ulkona, Tapiolan urheilupuiston nurmella kello 13.00 alkaen.

-Ulkona pelaaminen tarjoaa paremmat olosuhteet niin urheilullisesti kuin jalkapalloromanttisesti. Odotan hienoa ja laadukasta tapahtumaa, ja toivon yleisön tunnistavan ulkona pelaamisen lisäarvon!, Aalto päättää.

Liput otteluun 10/5 euroa myy Tiketti, osta omasi täältä! Avoinna on vain pääkatsomo, ja kaikki paikat ovat numeroimattomia. Hongan kannattajille on varattu katsomonosa E, ja HIFK:n vieraskannattajille osa A.

Kauden 2020 kausikorttilaisille on otteluun vapaa pääsy. Lunasta lippusi täältä syöttämällä kenttään kausikorttinumerosi. Tervetuloa!

Muistathan myös, että honkalainen viikonloppu ei lopu lauantaihin, sillä Hongan naiset kohtaavat omassa Suomen Cupin ottelussaan TPS:n heti seuraavana päivänä, sunnuntaina kello 18.00. Esport Arenalla. Tule kannustamaan myös naiset voittoon!

Infoa Suomen Cupin ottelusta Honka-HIFK

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka käynnistää vuoden 2020 kilpailullisten otteluiden tämän viikon lauantaina 25.1. kello 13.00. Vieraaksi Suomen Cupin otteluun saapuu HIFK.

Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuiston nurmella. Avoinna on ainoastaan pääkatsomo. Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Liput 10/5 euroa. Osta lippusi Tiketistä!

Hongan kannattajille om varattu pääkatsomon lohko E. HIFK:n vieraskannattajille lohko A.

Kauden 2020 kausikorttilaisilla on otteluun vapaa pääsy. Lunasta lippusi täältä! Syötä kenttään kausikorttisi numero!

Tervetuloa!

Yhteistyössä