Käsiohjelma

Honka lähtee kauteen 2023 onnistunut kausi 2022 takanaan. Viime sesonki päättyi Veikkausliigan pronssimitaleihin ja europaikkaan tälle kaudelle. Lisäksi Honka juhli talvella Liigacupin mestaruutta, joten se lähtee tämän kauden versioon hallitsevana mestarina.

Tottakai lähdemme hyvillä fiiliksellä kohti kauden ensimmäistä kilpailullista ottelua. Onhan tässä jo ollutkin taukoa kilpailullisista peleistä. On hyvä päästä mittaamaan taas omaakin tekemistä. Tottakai tämä tulee tähän vuoden alkuun vielä aika äkkiä, mutta olemme niin valmiita kuin on mahdollista, päävalmentaja Vesa Vasara toteaa.

Hongan joukkueen runko on säilynyt hyvin kasassa. Uusina niminä tämänhetkisestä joukkueesta löytyvät SJK:sta saapunut Jonathan Muzinga, sekä Honka Akatemiasta mukaan nousseet Dario Naamo ja Aapo Venermo. Marraskuun jälkeen joukkue piti joulukuun ajan taukoa joukkueharjoituksista ja palasi harjoituskentälle tammikuun alussa. Vasaran mukaan Honka pääsee lauantain avausotteluun hyvistä asemista.

Periaatteessa joukkueen tilanne on oikein hyvä. Olemme treenanneet hyvin pari kolme viikkoa ja pelanneet yhden harjoitusottelun. Pieniä vaivoja on, mutta ei montaa isompaa. Saku Heiskasella on pidempiaikainen vaiva, mutta muuten on aikalailla kaikki mukana.

Honka pelasi vuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa viime lauantaina, kun PK-35 kaatui 5-0. Maalinteossa keltamustilta onnistuivat Niilo Saarikivi, Muzinga, Jerry Voutilainen, Nasiru Banahene, sekä Lauri Laine.

Aina tietenkin pelataan voitosta ja on aina hyvä merkki, että pystymme minkä tahansa ottelun voittamaan. Olimme siinä ottelussa edellä niin valmistautumisessa kuin laadussakin, että sinänsä siitä tuli odotettu tulos. Samoin pelaamisemme oli aika odotettua, joukkue näytti suurin piirtein samalta, kun lopetimme viime vuoden päätteeksi treenit. Joukkueen runko on pysynyt niin vahvasti kasassa, että sen myötä perusasiat tulevat nopeasti näkyviin. Olemme tyytyväisiä siihen, mitä PK:tä vastaan nähtiin ja myös siihen, mitä treeneissä intensiteetin ja työnteon kannalta olemme tehneet joukkueena. Niin pelaajat kuin valmennuskin ovat näyttäneet, että olemme valmistautuneet hyvin tammikuun alkuun ja olemme valmiita aloittamaan Liigacupin pelit, Vasara sanoo.

Vasara haluaa, että Hongan aktiivinen ja viihdyttäväkin, viime kaudelta tuttu peli-ilme näkyy taas heti lauantaina.

Kyllä me edelleen haluamme pelata intensiivistä jalkapalloa, missä tapahtuu mahdollisimman usein asioita. Kun meillä ei ole palloa, haluamme riistää sen takaisin mahdollisimman nopeasti ja kun se taas meillä on, niin jos mahdollista hyökkäämme nopeasti. Jos nopea hyökkäys ei ole mahdollinen, niin löytyy etenemisestämme ja murtautumisestamme silti tietyt logiikat. Haluamme koko ajan luoda uhkaa, että pääsisimme mahdollisimman usein vastustajan boksiin tai uhkaamaan heidän viimeistä linjaansa. Näitä asioita alkaa toivottavasti näkymään heti, saamme tehtyä maaleja, oltua aktiivisia ja kaiken päälle peli-ilme on yhtenäinen. Sitä lähdetään hakemaan lauantaina, hän summaa.

Lauantain vastustaja IFK Mariehamn lähtee kauteen Daniel Norrménin johdolla. Norrmén tuli IFK:n päävalmentajaksi kesken kauden 2021 ja sai ensimmäisen täyden kautensa tehtävässä viime sesongilla, joka päättyi ahvenanmaalaisten osalta Veikkausliigan kymmenenteen sijaan. Viime kauden Liigacupissa IFK jäi alkulohkoon. Joukkueessa uusia nimiä ovat mm. Ykkösen EIF:stä saapunut Oskari Sallinen, sekä niin ikään Ykköstä viime kaudella pelannut, Pargas IF:stä siirtynyt Daniel Enqvist.

Liigacupin kilpailumuotoon on tehty jonkin verran muutoksia kauteen 2022 verrattuna. Kaudella 2023 Liigacup pelataan kahdessa maantieteellisessä lohkossa aiemman kolmen lohkon sijaan. Molemmissa lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi lohkojen kaksi parasta etenevät suoraan välieriin ja välierien voittajat kohtaavat Liigacupin finaalissa. Joukkueilla on aiempaan tapaan mahdollisuus peluuttaa Liigacupissa myös testipelaajia, joita voi nimetä kokoonpanoon kolme kappaletta.

1 Maksim Rudakov RU
3 Florian Baak De
5 Henri Aalto Fi
6 Jerry Voutilainen FI
8 Kevin Jansen Nl
10 Lucas Kaufmann BR
11 Florian Krebs De
12 Roope Paunio FI
14 Niilo Saarikivi FI
15 Edmund Arko-Mensah GH
18 Agon Sadiku FI
19 Saku Heiskanen FI
20 Matias Rale FI
21 Ville Koski FI
22 Pauli Katajamäki FI
23 Aldayr Hernandez Basanta CO
24 Nasiru Banahene GH
25 Mathias Ahlblad Fi
26 Dario Naamo FI
27 Aapo Venermo FI
47 Elias Äijälä Fi
53 Lauri Laine FI
88 Otso Koskinen FI

Päävalmentaja Vesa-Pekka Vasara
Valmentaja Toni Huuhka
Valmentaja Sampo Koskinen
Valmentaja Riku Paularinne
Maalivahtivalmentaja Miika Salmi
Maalivahtivalmentaja Pasi Hilli
Lääkäri Aleksi Kallioniemi
Lääkäri Peter Åström
Fysioterapeutti Gustav Svanbäck
Fysioterapeutti Max Thibault
Huoltaja Luca Fleres
Joukkueenjohtaja Hexi Arteva

2 Timi Lahti FI
6 Mohammed Abubakari Se
7 Riku Sjöroos FI
8 Thadee Ngamba Fr
9 Cledson Carvalho da Silva Br
13 Jean-Christophe Coubronne FR
17 Robin Sid FI
18 Olawale Muhamed Tehe CI
21 Arvid Lundberg FI
22 Albin Granlund FI
23 Mikko Sumusalo FI
25 Jamie Hopcutt Se
28 Jiri Nissinen FI
29 Patrik Raitanen FI
30 Otto Hautamo FI
43 Leo Andersson Fi
81 Elmo Henriksson FI
Jimmi Bruhn Fi
Michael Fonsell FI

Päävalmentaja Daniel Norrmén
Maalivahtivalmentaja Johan Sundman
Lääkäri Marina Donner
Lääkäri Jun Nagamori
Lääkäri Malin Ringbom
Fysioterapeutti Philip Garvö
Fysioterapeutti Anton Koli
Joukkueenjohtaja Hugo Holmberg

Yhteistyössä