Uutiset

Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka matkaa sunnuntaiksi Kuopioon

Honka jatkaa mestaruussarjan pelejään taas sunnuntaina, kun se kohtaa Kuopiossa KuPS:n. Väre Areenalla pelattava ottelu vihelletään käyntiin klo 16.00.

Honka avasi eilen torstaina mestaruussarjan pelit omalta osaltaan hienolla tavalla, kun se kaatoi HJK:n 3-1. Helsinkiläiset johtivat ottelua vielä tauolla, mutta Honka käänsi pelin voitokseen Edmund Arko-Mensahin, Agon Sadikun ja Drazen Bagaricin osumilla.

Voiton myötä Honka myös kavensi eroaan sunnuntain vastustajaan, sarjakakkoseen KuPS:iin. Kuopiolaiset ovat ennen ottelua kolme pistettä Honkaa edellä, joten sunnuntain ottelussa jaossa on molemmille joukkueille erittäin tärkeitä pisteitä. Sarjakärki HJK on pelannut yhden ottelun sekä Honkaa, että KuPSia enemmän. Eroa HJK:lla on KuPS:iin viisi ja Honkaan kahdeksan pistettä.

Voitto oli meille todella tärkeä. Pääsimme takaisin hyviin tuloksiin, mutta vieläkin tärkeämpää oli se, että saimme hyvän alun mestaruussarjaan. Mikään ei ole parempi tapa siihen kun iso voitto, Rui Modesto kommentoi.

Syyskuun puolivälissä FC Interin Suomen Cupin finaalissa kaatanut KuPS varmisti samalla paikkansa europeleihin. Veikkausliigassa sen viime kierros ei kuitenkaan kartuttanut pistesaldoa, sillä SJK oli parempi 3-1 lukemin. Honkaa vastaan asettuu siis varmasti todella voitonhaluinen kotijoukkue.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa kahdesti. Honka voitti ensimmäisen Tapiolassa 2-0, kun Agon Sadiku ja Modesto tekivät maalit. Kuopiossa Hongan maalista vastasi niin ikään Sadiku, kun pisteet jaettiin numeroin 1-1.

Hongan väli edellisestä ottelusta torstaina jää kävin lyhyeksi. KuPS puolestaan pelasi SJK:ta vastaan keskiviikkona, joten heillä tauko on hieman pidempi.

Tiedämme, että otteluiden välissä on todella lyhyt aika, mutta teemme kaikkemme yhdessä joukkueena, että palaudumme mahdollisimman nopeasti. Kaikkein tärkeintä on pitää pää tuoreena, jotta emme ole henkisesti väsyneitä. Edessä on vaikea vierasottelu hyvää joukkuetta vastaan. Meidän tulee olla hyvin keskittyneitä saadaksemme kolme pistettä, Modesto sanoo.

KuPS vs Honka siis Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 2.10. klo 16.00. Honka pelaa kotonaan Tapiolan urheilupuistossa seuraavan kerran torstaina 6.10. klo 17.45, kun vastassa on FC Inter. Osta liput otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle upea voitto sateisessa Tapiolassa

Sää ei Tapiolan urheilupuistoon kerääntynyttä espoolaisyleisöä hellinyt, mutta Honka nappasi tärkeän voiton. Keltamustat iskivät kolmesti toisella jaksolla ja käänsivät HJK:n avausjakson maalin johdon voitoksi.

Avausjakso

HJK:n David Browne viritti laukauksellaan ottelun ensimmäisen huippupaikan, kun pelattiin kahdeksatta minuuttia. Maksim Rudakov sai Honka-maalilla vielä kätensä kaukolaukauksen väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

14. minuutilla tuulennopea Edmund Arko-Mensah karkasi puolustuspään kumapotkn jälkeen karkuun HJK-pakalta. Ghanalainen ylitti jo reilusti keskiviivankin, kunnes Nassim Boujellab joutui kaatamaan laiturin varoituksen arvoisesti.

HJK siirtyi johtoon 35. minuutilla. Boujellab lähetti kulmapotkun maalille ja Arttu Hoskonen puski sen Hongan verkkoon.

Tauolle siirryttiin HJK:n maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle nelivitosella uudenlaisella virralla. Keltamustat nousivat tasoihin Hongan laitapelaajien yhteistyöllä ottelun 58. minuutilla. Rui Modesto nappasi pallon ja pelasi sen upeasti Arko-Mensahille, joka karkasi HJK-puolustukselta ja toi Hongan tasoihin.

Honka nousi johtoon 70. minuutilla. Jukka Raitalan käsi kolahti Modeston päänseudulle ja pallo vietiin pilkulle. Agon Sadiku viimeisteli kylmänviileästi rankkarista kauden yhdennentoista osumansa ja vei Hongan 2-1 johtoon.

Honka oli lähellä lisätä johtoaan kahteen 83. minuutilla, mutta Jerry Voutilaisen laukaus viuhui hieman HJK-maalin ohitse.

Hongan kolmas maali nähtiin lopulta seitsemännellä lisäminuutilla ja upealla tavalla. Lucas Kaufmann hassutti koko HJK-puolustusta vapaapotkusta syöttämällä pallon muurin vierestä Drazen Bagaricille, joka harhautti vielä Santeri Väänäsen ja viimeisteli varmasti kauden toisella Honka-maalillaan loppulukemat Honka 3-1 HJK.

Todella tärkeä voitto! Tarvitsimme tätä ja pääsimme nyt takaisin raiteille! Päävalmentaja Vasara puhui meille hyvin. Avain menestykseen on lyhyt muisti, joten jo huomenna kaikki ajatukset ovat seuraavassa ottelussa. Avausjaksolla meillä oli vaikeita hetkiä, mutta uskoimme yhä omaan tekemiseemme, näytimme taisteluhenkeä ja käänsimme pelin. Tämä joukkue kyllä tietää miten otteluita voitetaan. Palautuminen alkoi jo tänään kopissa pelin jälkeen. Jääkylpyjä, urheilujuomia ja sen sellaista, olemme varmasti valmiita seuraavassakin pelissä! Haluan kiittää kaikkia kannattajia, jotka tulivat tälläkin säällä peliin. Toivon, että nautitte esityksestämme, summasi vahvan pelin maalillaan torjunut Maksim Rudakov.

Honka jatkaa Veikkausliigan kolmannella sijalla. KuPS on kakkosena kolme pistettä edellä, ottelun enemmän pelannut HJK kärjessä kahdeksan pisteen päässä. Takana neljäntenä olevaan Hakaan on eroa neljä pistettä.

Hongan kausi jatkuu jo sunnuntaina, kun keltamustat matkaavat kohti Kuopiota. KuPS ja Honka kohtaavat Väre Areenalla klo 16.00. Seuraavan kerran Tapiolan urheilupuistossa pelataan ensi viikon torstaina 6.10. Silloin vieraana on FC Inter ja ottelu käynnistyy klo 17.45! Liput tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen
#15 Edmund Arko-Mensah (75′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (89′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernandez
#33 Duarte Tammilehto (86′ Otso Koskinen)

Vaihdossa: #3 Florian Baak, #12 Roope Paunio (MV), #19 Saku Heiskanen, #47 Elias Äijälä

Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka avaa mestaruussarjan torstaina

Honka saa vihdoin Veikkausliigan mestaruussarjan pelit käyntiin ylihuomenna torstaina, kun HJK saapuu vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa klo 18.00 alkavaan otteluun. Liput matsiin tästä!

Honka lähtee mestaruussarjan peleihin kolmannelta sijalta. Sarjakärki HJK on yhden ottelun enemmän pelanneena edellä yksitoista pistettä, sarjakakkosena olevaan KuPS:iin ero on kuusi pistettä. Neljäntenä oleva Haka on puolestaan neljä pistettä Hongan perässä.

Meidän pitää olla valmiita ja aloittaa paremmin kuin viime HJK-kohtaamisessa. Näytimme mielestäni siinä ottelussa, että voimme olla samalla tai korkeammallakin tasolla kun HJK. Saamme vihdoinkin mestaruussarjan pelit käyntiin ja tässä sarjassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. Meidän täytyy olla sataprosenttisen valmiita jokaiseen otteluun, keskikentän Kevin Jansen kommentoi.

Upean kauden pelanneen Hongan päätös runkosarjaan oli tuloksellisesti heikompi. Viimeisestä kolmesta ottelusta ainoa piste tuli tasapelistä AC Oulua vastaan. Siitä huolimatta ottelut ovat olleet erittäin tasaisia ja kääntyneet vastustajille pienillä marginaaleilla. Esimerkiksi runkosarjan päätöskierroksella juuri HJK:ta vastaan pelattu kotiottelu kääntyi vieraille lisäajan maalilla. Honka ja HJK kohtasivat myös kauden avauskierroksella, jolloin voitto meni samaan suuntaan niin ikään niukalla yhden maalin erolla.

Boosti tähän HJK-peliin ei tule niinkään aiemmista tappioista heille, vaan halusta näyttää, että olemme parempi jalkapallojoukkue. Mielestäni olisimme ansainneet viime ottelusta enemmän, mutta jalkapallossa pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Niin oli myös siinä ottelussa. Kolmessa viimeisessä ottelussa putosimme aivan kärkitaistosta kolmannelle sijalle, mutta voimme silti päättää kauden erittäin hyvään sijoitukseen jos pelaamme niin kuin olemme pelanneet, Jansen toteaa.

Honka pelasi viimeksi 11.9. joten keltamustilla on ollut aikaa hioa peliään, sekä ajatella muutakin kun jalkapalloa.

Meillä oli muutama vapaapäivä ja itse kävin kotimaassani Alankomaissa. Sen jälkeen olemme harjoitelleet kovaa ja pyrkineet pitämään kovan tason myös tauon jälkeen.

HJK on ollut kovassa vireessä viime aikoina. Se on voittanut viimeiset viisi Veikkausliigaotteluaan, sekä pelannut viimeiset kymmenen ilman tappioita. Mestaruussarjan se avasi voittamalla SJK:n 2-1. Sarjapelien lisäksi HJK on pelannut Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, josta toistaiseksi tuloksena on 0-2 tappio Real Betisille ja 0-3 tappio AS Romalle.

Viime ottelussa HJK:ta vastaan Tapiolan urheilupuiston katsomot pullistelivat ja yli 4000-päinen yleisö loi huiman tunnelman. Jansen toivoo samaa meininkiä myös torstaina.

– Tunnelma oli mahtava, sanoisin että paras tällä kaudella! Toivon että kaikki ovat paikalla myös torstaina, tarvitsemme heitä!

Honka vs HJK siis torstaina 29.9. klo 18.00 Tapiolan urheilupuistossa! Nappaa liput tästä ja tule kannustamaan Honka tärkeisiin pisteisiin ja revanssiin!

Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle niukka tappio upean kotiyleisön edessä

Tapiolan urheilupuistossa nähtiin mahtavaa espoolaista jalkapallokulttuuria, kun yli 4000-päinen kotiyleisö seurasi runkosarjan päätöskierroksen huippuottelua Honka vs HJK. Kentälläkin nähtiin hieno ottelu, joka Hongan harmiksi päättyi kuitenkin lisäajalla tulleen maalin myötä vierasjoukkueen voittoon.

Avausjakso

Honka sai otteluun pahimman mahdollisen alun. HJK tuli alkuminuutin kovalla temmolla ja Santeri Väänänen laukoi avausmaalin kolmannella peliminuutilla.

Maalin jälkeen ote pelistä siirtyi Hongalle ja keltamustat saivat vyörytettyä hyökkäyksiä kohti vieraiden päätyä. Pelattiin ottelun kolmattatoista minuuttia, kun Edmind Arko-Mensah lähetti hienon matalan keskityspallon maalille, mutta Jerry Voutilaisen liuku jäi muutaman sentin vajaaksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka kolautteli jo maalipuita. Arko-Mensah keskitti tällä kertaa kulmapotkusta ja Ville Kosken pusku kolahti ylähirteen.

24. minuutilla Arko-Mensah oli jälleen aktiivinen. Ghanalaisen syöttö kimposi Aapo Halmeen kantapään kautta Kevin Jansenille, mutta laukaus jäi heikoksi ja oli Conor Hazardille suht helppo torjuttava.

Koski puski vielä 39. minuutilla hyvin kulmapotkusta, mutta liiaksi päin Hazardia. Tauolle siirryttiin 0-1 lukemissa.

Toinen jakso

Honka haki ahnaasti tasoitusta toisellakin jaksolla. 58. minuutilla Florian Krebs viritti oikean jalan kaukolaukauksen, joka meni vain hieman yli maalista.

HJK sai luotua huippupaikan lisätä johtoaan juuri 66. minuutin täytyttyä. Santeri Hostikan vapaapotkusta pallo tuli Miro Tenhon päähän, jonka puskun Rudakov torjui. Sen jälkeen kokeilivat Väänänen, jonka laukauksen Aldayr Hernández blokkasi ja Anthony Olusanya, jonka kuti meni ohi Honka-maalin.

Honka nousi lopulta tasoihin 84. minuutilla. Lucas Kaufmann lähetti millintarkan keskityksen maalille ja Voutilainen nousi HJK-puolustuksen välistä viimeistelemään lukemiksi 1-1.

Otteluss anähtiin kuitenkin vielä yksi maali ja Hongan kannalta se tuli väärään päähän. Tenho jatkoi kulmapotkusta pallon Olusanyalle, joka pääsi laukomaan pallon verkkoon.

Hongan kiri ei enää uudelleen tasoihin riittänyt, joten pisteet matkasivat naapurikaupunkiin.

Tapamme pelata kyllä yleisesti ottaen tyydyttää. Siihen kuuluu nyt tällä hetkellä vaan valitettavasti myös se, että teemme muutaman isomman virheen ja niitä tulee välillä myös putkeen. Esimerkiksi ensimmäisessä maalissa annoimme monta yritystä HJK:lle. Muuten olimme pelissä ihan hyvin mukana, teimme töitä hienosti ja laitoimme vastustajan ahtaalle. Tulimme hienosti vielä tasoihin. Mestaruudesta pelatessa tämä olisi ollut tärkeä voittaa. Tottakai tasapelikin olisi ollut tappiota parempi, mutta kolme pistettä olisi ollut tärkeä saada. Yritimme sitä vähän riskilläkin ja tänään se kostautui. Olen kuitenkin ylpeä siitä, mitä joukkueena teemme, valitettavasti tänään se ei vaan riittänyt ja pisteet menivät HJK:lle. Kopissa on tulokseen todella pettynyt joukkue, mutta tähän on nyt tyytyminen, päävalmentaja Vesa Vasara totesi ottelun päätyttyä.

Kyllä meidän pitäisi tietenkin palata siihen menoon, että olemme molemmissa bokseissa vastustajaa tehokkaampia. Viimeisissä kolmessa ottelussa olemme tehoissa jääneet, muuten olemme pelanneet ihan hyvin. Työmoraali ja joukkueena tekeminen on kuitenkin korkealla tasolla. Täytyy muista myös, että vaikka piste-ero karkasi nyt turhan suureksi, niin urheilussa kaikki on aina mahdollista. Kauden päätavoitteena meillä oli europaikka ja se on yhä vahvasti elossa. Sekin vaatii kuitenkin sen, että pystymme keskittymään vaan seuraavaan otteluun ja parantamaan peli peliltä, Vasara jatkoi.

Lopuksi Vasara kiitteli hienoa ja runsaslukuista kotiyleisöä.

Olen todella tyytyväinen siihen, että Espoo on herännyt ja olemme saaneet honkalaisia liikkeelle. Hieno ottelutapahtuma ja hyvätasoinen futisottelu, joka ei valitettavasti kääntynyt tänään meille.

Hongan kausi jatkuu mitalitaistossa ylemmässä loppusarjassa. Ennen loppusarjan alkua se on kolmantena. Sarjakärki HJK on kahdeksan ja kakkonen KuPS kuusi pistettä edellä. Taaksepäin eroa on Hakaan neljä, Interiin yhdeksän ja SJK:hon kymmenen pistettä. Nämä viisi joukkuetta Honka siis kohtaa loppusarjassa. Seuraavien otteluiden aikataulu selviää lähiaikoina.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (77′ Duarte Tammilehto)
#15 Edmund Arko-Mensah
#17 Rui Modesto
#20 Matias Rale (77′ Lucas Kaufmann)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#39 Drazen Bagaric (66′ Otso Koskinen)

Vaihdossa: #3 Florian Baak (MV), #12 Roope Paunio (MV), #19 Saku Heiskanen, #47 Elias Äijälä

Uutiset

Runkosarja päättyy huippuottelulla

Honka päättää Veikkausliigan runkosarjan todellisella huippuottelulla, kun HJK saapuu sunnuntaina Tapiolan urheilupuistoon. Otteluun on mennyt lippuja jo runsaasti, joten varmista nyt paikkasi, nappaa klo 16.00 alkavaan otteluun liput tästä, ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Hongalla on takanaan kaksi hieman vaikeampaa ottelua. Ensin pistejako 2-2 numeroin AC Oulun kanssa ja viimeisimpänä 1-2 tappio Hakan vieraana. Runkosarjan päätöskierrokselle Honka lähtee kolmannelta sijalta. Sarjakakkonen KuPS on kolme, ja sunnuntain vastustaja HJK viisi pistettä edellä.

HJK on hyvässä iskussa, joten joukkueena meiltä tarvitaan hyvä suoritus. Kannattajien tuki tulee myös olemaan siinä suuressa roolissa, Otso Koskinen toteaa.

Alkukaudella paljon sivussa olemaan joutunut Koskinen on palannut viime aikoina Hongan vahvuuteen ja vahvasti 19-vuotias on sen tehnytkin. Kauden avausmaali syntyi HIFK:ta vastaan ja toinen lisäajalla AC Oulua vastaan, joka toi Hongan dramaattisten vaiheiden jälkeen vielä 2-2 tasatulokseen.

On ollut todella hyvä fiilis olla joukkueen mukana peleissä ja mikä vielä parempaa, olen pystynyt auttamaan jengiä pelaamisella ja parilla maalillakin, Koskinen sanoo.

HJK on noussut tällä hetkellä yksittäisenä seurana Veikkausliigan kärkipaikalle. Kamppailu on kuitenkin yhä tiukkaa ja erot suht pieniä, joten sunnuntaina panokset ovat taas suuret. Honka otteluun HJK pääsee Veikkausliigan osalta kolmen ottelun voitto- ja kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa. Joukkeen tekemät 32 maalia ovat jakautuneet melko laajasti, mutta kärkinimi Veikkausliigassa on seitsemän osuman Bojan Radulovic.

Lisäksi HJK suoriutui vahvasti europeleissä ja raivasi tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, jonka se avasi torstaina 0-2 kotitappiolla Real Betisiä vastaan.

Honka ja HJK kohtasivat Töölön Bolt Arenalla Veikkausliigakauden avauskierroksella. Silloin HJK vei niukan voiton 1-0 lukemin, joten tärkeiden pisteiden lisäksi Honka janoaa varmasti myös revanssia tuosta pettymyksestä.

Honka vs HJK siis Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Liput menevät nopeaan tahtiin ja katsomot täyttyvät! Varmista paikkasi NYT ostamalla liput ennakkoon tästä, sillä tätä huippuottelua et halua jättää väliin! Nähdään TUP:issa!

Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle niukka tappio Valkeakoskella

Honka ja Haka kohtasivat molemmille tärkeässä ottelussa runkosarjan viimeistä edeltävällä kierroksella Valkeakoskella. Honka johti tauolle maalilla, mutta kotijoukkue käänsi ottelun voitokseen toisella jaksolla.

Avausjakso

Avausnelivitosen vääntö mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kummassakaan päässä nähty kovinkaan runsaissa määrin huippupaikkoja. Hongan Florian Krebsin vapaapotku karkasi yli maalin, eikä Hakan Oliver Whyte saanut nousunsa päätteeksi laukaustaan kohti maalia.

37. minuutilla kotijoukkueen Lee Erwin laukoi vaarallisesti, mutta takakulmasta ohi. Seuraavasta tilanteesta osui Honka. Ville Koski lähetti puolustuksesta pitkän avauksen, joka tuli onnekkaastikin Rui Modestolle, ja portugalilaisella oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään Haka-maaliin. Hongan 1-0 johdossa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Haka tuli kovaa toisen nelivitosen alussa. 50. minuutin juuri täyttyessä Henri Malundama pelasi pallon huippupaikkaan Logan Rogersonille, mutta huippuluokkaa oli myös Rudakovin reaktiotorjunta ja lukemat säilyivät toistaiseksi muuttumattomina.

Haka pääsi nousemaan tasoihin lopulta rangaistuspotkusta 56. minuutilla. Erwin laukoi rankkarin maaliin jättämättä Rudakoville mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

64. minuutilla Honka oli lähellä siirtyä uudelleen johtoon. Pallo pomppi Malundaman jaloista huippupaikkaan Agon Sadikulle, mutta hyökkääjän kuti karkasi hieman maalin ylitse.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Modesto voitti juoksupallon Jude Arthuria vastaan, mutta Aatu Hakala torjui laukauksen. Hetkeä myöhemmin Otso Koskiselle avautui boksissa tilaisuus, mutta Haka-puolustus hoiti homman.

Haka iski omasta tilaisuudestaan 79. minuutilla. Erwin löytyi vapaana ja skottihyökkääjä päätti illan toisella osumallaan vastahyökkäyksen vieden Hakan 2-1 johtoon.

Honka jahtasi viimeisen kympin tasoitusmaalia ahnaasti ja oli muutamaan otteeseen lähellä. 83. minuutilla Krebs puski Modeston keskityksestä, mutta Hakala sai kätensä väliin.

Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Koskinen laukoi, mutta veto jäi Haka-puolustuksen blokkiin. Lopulta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, ja Haka pääsi juhlimaan kolmea pistettä. Honka jatkaa 41 pisteen saldolla Veikkausliigan kolmannella sijalla. KuPS ja HJK ovat kaksi pistettä edellä ja pelaavat omat kierroksen ottelunsa lauantaina ja maanantaina.

Saimme avausmaalin, mutta Haka tuli sitten takaa ohi. Heikko esitys meiltä. Pitää katsoa ottelu uudelleen, jotta sen osaa pilkkoa paremmin osiin, mutta yksi iso asia oli ainakin Hakan vastahyökkäykset. Emme pystyneet pitämään niitä tarpeeksi hyvin kurissa, vaikka tiesimme Hakan olevan niissä hyvä, puolustaja Matias Rale totesi ottelun jälkeen.

Runkosarja päättyy Hongan osalta todellisella huippuottelulla! Honka vs HJK Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Tätä ottelua et halua missata! Nappaa liput ennakkoon Tiketistä klikkaamalla tästä ja täytetään katsomot!

HJK:lle ei ikinä halua hävitä, joten siinä mielessä edessä on pakkovoitto. Meillä on vähintään kuusi todella tärkeää ja kovaa ottelua tulossa, joista jokainen on edellistä tärkeämpi. Keskitymme nyt omaan tekemiseen, niin tulokset tulevat perässä, Rale summaa.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (70′ Otso Koskinen)
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (84′ Duarte Tammilehto)
#15 Edmund Arko-Mensah (70′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (70′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale (90+2′ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #3 Florian Baak, #12 Roope Paunio (MV)

Uutiset

Jasper Samooja jatkaa vakituisesti Leccessä

Viime vuoden syksynä lainasopimuksella italialaisseura Lecceen siirtynyt maalivahti Jasper Samooja jatkaa Leccen paidassa vakituisesti. 19-vuotias maalivahti on pelannut seuran Primavera-joukkueessa suuressa roolissa ja ollut myös täksi kaudeksi Serie A:han nousseen edustusjoukkueen mukana. Honkaa ensimmäisen kerran 2014 edustanut Samooja torjui kausilla 2019 ja 2020 Hongan BSM-joukkueen maalilla ja kaudella 2021 ennen lainasiirtoaan neljä ottelua Honka Akatemian tolppien välissä Kakkosessa.

Kun ”Jappe” palasi kesällä harjoittelemaan Hongan kanssa, oli helppo nähdä miksi Lecce halusi lunastaa hänen pelioikeutensa itselleen. Jappe on moderni maalivahti ja taitaa hyvin kaikki osa-alueet. Hongassa monet valmentajat ja maalivahtivalmentajat ovat tehneet paljon töitä Japen kanssa. Siihen lisättynä hänen kova työmoraalinsa ja tahtotilansa kehittää itseään, niin usein lopputulemana tapahtuu tällaisia hienoja asioita. Ensimmäinen vuosi Leccessä oli jo onnistunut, mistä kertoi murtautuminen edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja myös kokoonpanoon otteluihin. Hongan unioni kiittää ja toivottaa Japelle tsemppiä uusiin haasteisiin Italiassa, maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen kommentoi.

Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka matkaa torstaina Valkeakoskelle

Veikkausliigan runkosarjan loppu häämöttää ja Honka kohtaa torstaina sen toiseksi viimeisessä ottelussaan Hakan Valkeakoskella. Tehtaan kentällä klo 18.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana yös Ruutu+sta!

Kamppailu sarjan kärkipäässä on edelleen erittäin tiukkaa. KuPS johtaa sarjaa tasapisteissä HJK:n kanssa ja Honka jahtaa kaksikkoa kahden pisteen päässä. Honka ja HJK kohtaavat vielä ennen loppusarjoja todellisessa huippukamppailussa runkosarjan päätöskierroksella Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Otteluun odotetaan suurta yleisömäärää, joten nappaa lippusi jo nyt Tiketistä ja varmista paikkasi tähän huippumatsiin!

Honka pelasi viime kierroksella kotonaan 2-2 tasapelin AC Oulua vastaan. Tapiolan urheilupuiston yleisö sai jännittää ottelussa loppuun saakka. AC Oulu kävi kahteen otteeseen johdossa ja Honka nousi kahdesti rinnalle. 2-2 tasoitusmaali syntyi Otso Koskisen puskemana ja Kevin Jansenin tarjoilemana viidennellä lisäminuutilla. Maali oli 19-vuotiaalle Koskiselle toinen kahteen viime otteluun.

Emme olleet Oulua vastaan parhaimmillamme, mutta olisimme voineet silti voittaa ottelun. Oli tuloksellisesti ja henkisesti hyvin arvokasta taistella edes yksi piste. Paremmalla laadullisella suorittamisella olemme jälleen omalla tasollamme, pelin perusteet ja usko tekemiseemme ovat lujalla pohjalla, puolustaja Henri Aalto toteaa.

Haka on Veikkausliigassa neljäntenä ja vahvasti kiinni ylemmän loppusarjan paikassa. Teemu Tainion suojatit ovat pelanneet vahvaa kautta. Viimeisen kymmenen ottelun huomioon ottavassa kuntopuntarissa Haka on toisena. Ykköstykin, kaksitoista maalia laukoneen ja Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikkaa pitävän Lee Erwinin lisäksi joukkueesta löytyy laatua muualtakin. Stavros Zarokostas on viimeistellyt jo seitsemän liigamaalia. Logan Rogerson on neljän maalinsa lisäksi syöttänyt niitä viisi.

Honka ja Haka kohtasivat kauden toisella kierroksella. Honka repi avausjaksolla johdokseen jo 3-0, mutta Haka kiri vielä maalin päähän. Pisteet jäivät lopulta keltamustille, mutta loppuun saakka sitä saatiin jännittää. Jännittävä ja hyvä ottelu on varmasti luvassa torstainakin.

Tunnemme Hakan vastustajana hyvin. He ovat erityisen vaarallisia vastahyökkäyksissä ja olleet jo tovin vahvassa vireessä. Haka tulee otteluun oletettavasti korkealla itseluottamuksella ja intensiteetillä, mutta tiedämme miten haavoittaa heitä ja missä meidän tulee onnista voittaaksemme ottelu. Niinpä lähestymme ottelua optimistisin ja rauhallisin mielin, kuitenkin kärsimättöminä palaamaan voittojen tielle. Odotan oikein korkeatasoista kamppailua monipäisen yleisön edessä, Aalto sanoo.

Haka vs Honka siis Valkeakosken Tehtaan kentällä torstaina 1.9. klo 18.00. Runkosarjan päättää Hongan osalta huippukamppailu Honka vs HJK, Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Nappaa liput huippumatsiin jo ennakkoon Tiketistä!

Otteluraportti, Veikkausliiga

Honka ja AC Oulu tasapeliin dramaattisten vaiheiden jälkeen 

Hongan kausi jatkui kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa, kun AC Oulu saapui vieraaksi. Tasaisessa  ottelussa saatiin jännittää loppuun saakka. Vieraat olivat kahdesti johdossa, mutta Honka nousi kahdesti  tasoihin. Otso Koskisen lisäajan lopussa syntynyt tärkeä tasoitus tarkoitti lopulta pistejakoon päätymistä. 

Avausjakso 

Honka oli lähellä avausmaalia jo viidennellä minuutilla. Hyvin pelatun kuvion päätteeksi Henri Aalto pääsi laukomaan. Calum Ward kuitenkin torjui puolustajan kudin ja Oulu-puolustus hoiti loput. 

Vieraiden ensimmäinen maalipaikka nähtiin 13. minuutin kohdalla. Rasmus Karjalainen pääsi vaarallisesti  boksiin ja laukoi, mutta Aldayr Hernández blokkasi laukauksen hyvin. 

Ottelun avausmaali syntyi 18.minuutilla. Vieraat saivat vapaapotkun boksin ulkopuolelta ja Karjalaisen laukaus upposi Hongan verkkoon. 

Seitsemisen minuuttia myöhemmin Karjalainen kokeili uudelleen kaukolaukauksella kohti alakulmaa. Maksim Rudakov sai kuitenkin venytettyä kättään pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. 

Honka pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta rangaistusalueen kaarelta hieman puolen tunnin pelin jälkeen. Lucas Kaufmannin yritys karkasi kuitenkin liian korkealle ja yli maalin.

Tauolle siirryttiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso 

Honka nousi tasoin, kun kello näytti ottelun 52. minuuttia. Rui Modesto lähetti jälleen yhden upean syötön ja Agon Sadiku puski pallon komeasti verkkoon. Lukemiksi 1-1.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi hyvin nopeasti ja Kaufmann kokeili laukaustaan boksin rajoilta, mutta se suuntautui liiaksi päin Wardia.

Kauaa ei odoteltu, kun vieraat siirtyivät uudelleen johtoon. Luquinhas nousi Hongan boksiin pallon kanssa ja toimitus kohti maalia kimpoili onnekkaasti Hongan pelaajien kautta sisään. AC Oulu taas maalin edelle.

Honka oli lähellä nousta tasoihin 67. minuutin täyttyessä. Modesto oli jälleen tarjoilijan roolissa Kevin Jansen pääsi puskemaan, mutta Ward oli jälleen pallon tiellä.

Honka sai pallon toisen kerran maaliin 89. minuutilla, mutta Jansen oli tilanteessa paitsiossa ja osuma hylättiin.

Hongan painostus palkittiin lopulta aivan lisäajan loppuhetkillä. Kevin Jansen lähetti keskityspallon maalille ja Otso Koskinen puski erittäin tärkeän tasoitusmaalin. Sen myötä loppulukemiksi kirjattiin 2-2 pistejako. 

Emme olleet tänään parhaimmillamme ja se näkyi pelin kaikissa osissa. Teimme paljon turhia virheitä. Emme tietenkään ole tyytyväisiä yhteen pisteeseen. Kaikilla on huonompia päiviä ja tänään meille osui sellainen, Agon Sadiku totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi on ollut vahva ja joukkue on mukana Veikkausliigan kärkitaistossa. Lauantai-iltana sijoitus on toinen, kaksi pistettä kärkijoukkue KuPS:ia perässä. Tällä hetkellä kolmantena oleva HJK pelaa kierroksen oman ottelunsa sunnuntaina. Kärkikamppailu jatkuu tiukkana runkosarjan kääntyessä kohti loppuaan ennen jatkosarjoja.

Menemme jokaiseen otteluun se yksi peli kerrallaan ja lähdemme voittamaan jokaisen mitä vastaan tulee, Sadiku toteaa.

Hongan kausi jatkuu taas torstaina, kun keltamustat matkaavat Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. Ottelu  käynnistyy Tehtaan kentällä kello 18.00. 

Runkosarja päätetään Haka-ottelun jälkeen kotona todellisella herkkupalalla! Honka vs HJK pelataan  Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Suosittelemme vahvasti ostamaan liput otteluun  etukäteen Tiketistä, klikkaamalla tästä! 

Hongan avauskokoonpano: 
#1 Maksim Rudakov 
#5 Henri Aalto 
#8 Kevin Jansen 
#10 Lucas Kaufmann (60’ Edmund Arko-Mensah) 
#11 Florian Krebs 
#17 Rui Modesto (84’ Otso Koskinen)
#18 Agon Sadiku 
#20 Matias Rale 
#21 Ville Koski 
#23 Aldayr Hernández 
#33 Duarte Tammilehto (70’ Drazen Bagaric) 

Vaihdossa: #3 Florian Baak, #19 Saku Heiskanen, #25 Mathias Ahlblad (MV), #47 Elias Äijälä

Uutiset

Kolmelle nuorelle lupaukselle pitkät sopimukset

Nuoret suomalaislupaukset Lauri Laine, Dario Naamo ja Taavi Koukkumäki ovat tehneet pitkät sopimukset Hongan kanssa.

17-vuotias Laine on Hongan oma kasvatti. Viime kaudella hän teki BSM-sarjassa kolmessatoista ottelussa kahdeksan maalia ja pelasi lisäksi Kakkosta Akatemian riveissä seitsemässä ottelussa.

Tällä kaudella Laineella on tilillään Akatemiassa 806 peliminuuttia viidessätoista ottelussa, joissa on syntynyt myös kaksi maalia. Laine debytoi edustusjoukkueen paidassa Liigacupin välierässä SJK:ta vastaan ja Veikkausliigadebyytin laitahyökkääjä teki vierasottelussa FC Lahtea vastaan tultuaan kentälle 77. minuutilla. Hän kuuluu myös U17-maajoukkueeseen.

Hieno fiilis sopimuksesta, kun saan jatkaa Hongassa! Halusin jatkaa seurassa, sillä täällä on laadukas valmennus ja hyvä ilmapiiri. Tavoitteenani on lähivuosina päästä pelaamaan Hongassa vakituisesti Veikkausliigaa ja pidemmällä tulevaisuudessa pelata ulkomailla kovatasoisessa sarjassa, Laine kommentoi.

Lauri Laine on kulkenut koko seuran pelaajaputken läpi. Tämä on tietysti Laurille itselleen palkinto hyvästä työstä, mutta samalla myös kaikille niille seurassa, jotka mahdollistivat tämän. Lauri on päässyt jo nuorella iällä pelaamaan ensiminuuttinsakin edustusjoukkueessa. Vahvuudet löytyvät hyökkäyspään 1vs1-pelaamisessa. Tämän vahvistaminen ja hiominen vielä paremmaksi on jatkossa yksi tärkeä palanen kehitystä. Fysiikan kehittäminen ja osallistuminen kokonaisvaltaisesti vielä enemmän pelaamiseen tulee mahdollistamaan seuraavan askeleen, sanoo urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

Niin ikään 17-vuotias laitapuolustaja Dario Naamo nousi täksi kaudeksi suureen vastuuseen Akatemiassa. Viime kaudella Naamo kellotti BSM-sarjassa peliaikaa viidessätoista ottelussa ja teki yhden maalin. Tällä kaudella hän on pelannut Kakkosessa kymmenessä ottelussa 894 minuuttia ja iski ensimmäisen maalinsa heinäkuussa KaaPoa vastaan.

Veikkausliigadebyytin vuoro oli heinäkuun alun kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Laineen tapaan Naamo kuuluu U17-maajoukkueeseen.

Sopimuksesta on erittäin hyvä fiilis, hienoa että saan jatkaa Hongassa. Halusin jatkaa täällä, koska pidän paljon seuran hengestä ja hyvästä valmennuksesta. Lähiaikoina tavoittelen peliaikaa Veikkausliigassa ja tulevaisuudessa mahdollisuutta pelata ulkomailla ammatikseni jalkapalloa, Naamo toteaa.

Dario on nopeasti näyttänyt ne vahvuudet, millä hän pärjää hyvin. Tulevat vuodet ovat todella tärkeitä. Kokonaisvaltainen kehittyminen urheilijan elämään ja arkeen ovat hyvin tärkeitä. Jalkapalloilullisesti Darion vahvuudet ovat fysiikassa ja pallollisessa pelaamisessa. Kehityskohteet ovat puolustamisessa yksilötasolla ja kollektiivisessa pelaamisessa puolustuslinjassa, Vuorinen sanoo.

15-vuotias Taavi Koukkumäki on ollut kovassa vireessä P15 Etelä-Liigassa. Kahdessatoista ottelussa Koukkumäki on viimeistellyt peräti yksitoista maalia.

Naapurikaupungin GrIFK:sta Honkaan saapunut hyökkäävä keskikenttäpelaaja on pelannut myös suuressa roolissa ikäluokkansa maajoukkueessa.

Sopimuksesta on tottakai hyvät fiilikset. Olen kiitollinen Hongalle, että saan olla mukana seurassa ja kehittyä täällä jalkapalloilijana. Lähivuosina haluan päästä pelaamaan kovia otteluita Suomen muita huippujoukkueita vastaan ja taistella mestaruuksista Hongan paidassa, sekä tietenkin pysyä nuorten maajoukkueissa mukana. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on päästä Hongan edustuksen mukaan Veikkausliigaan. Myös ulkomaat ja mahdollisuus pelata siellä jossain kovatasoisessa liigassa kiinnostavat tottakai tulevaisuudessa. Ja tietenkin Huuhkajiin joskus pääseminen olisi myös hienoa, hän itse sanoo.

Taavi on päässyt sisään nopeasti Henri Kaasalaisen johtamaan U15 Akatemia-joukkueeseen. Hänen tasonsa omassa ikäluokassaan on todella hyvä. Maajoukkuekutsut ja isot peliminuutit kertovat siitä, että myös muualla Taavi on huomattu. Kansainväliset maaottelut ovat myös menneet häneltä todella hyvin ja se on poikinut kutsuja useisiin seuroihin ulkomaille, jossa Taavi on käynyt tutustumassa. Nämä ovat varmasti lisänneet entisestään harjoitusintoa ja samalla Taavi on kokea huippuseurojen vaatimustason, Vuorinen summaa.

Yhteistyössä