Uutiset

Uutiset, Veikkausliiga

Tervetuloa katsomoon! Infopaketti 24.6. otteluun FC Honka-FC Haka

Honka pääsee pelaamaan ensimmäistä tällä Veikkausliigakaudella kertaa kotiyleisönsä eteen torstaina 24.6. Silloin Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu FC Haka! Tästä infopaketista löydät tärkeää infoa ottelun lipunmyynnistä, sekä muista järjestelyistä. Tutustuthan ohjeisiin huolellisesti.

Kaikkien ottelutapahtumiin osallistuvien turvallisuuden takaamiseksi ottelujärjestelyissä on muutoksia verrattuna ns. normaaliin ottelutapahtumaan. Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti.

Seuraamme AVI:n ohjeistuksia. Nämä ohjeet ovat voimassa Hongan kotiotteluissa toistaiseksi.

Liput otteluihin pääset hankkimaan täältä!

Tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan stadionia ei tarvitse jakaa alueisiin eikä ulkotapahtuman osallistujamäärää ole rajattu. Jotta pystymme takaamaan turvallisten etäisyyksien säilyttämisen, on stadionin henkilömäärää edelleen rajattu.

Sisäänkäyntiin voit käyttää pääkatsomon takana, Koivu-Mankkaantien puolella olevaa pääporttia (Gate 2), sekä Pohjoisporttia (Gate 3) Urheilupuistontiellä.

Vieraskannattajien katsomoon sisäänkäynti tapahtuu Esport Arenan viereisestä eteläportista (Gate 4) ja heidän tulee ostaa lippu Etelä 1-katsomoon.

Toivomme, että pyritte välttämään jonoja ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan vapaampia portteja.

Ottelua tulee seurata siinä katsomossa, mihin lippu on ostettu. Järjestyksenvalvojat ohjeistavat oikeisiin katsomonosiin.

Kaikki katsomot ovat numeroimattomia normaalista käytännöstä poiketen. Kun valitset istuma- tai seisomapaikkaasi, ota turvavälit muihin ihmisiin huomioon.

Ottelutapahtumassa on voimassa kasvomaskisuositus.

Anniskelua löytyy jokaiselta kioskilta. Tauolla myyntipisteet saattavat ruuhkautua. Suosittelemme käyttämään hiljaisempia aikoja, mikäli mahdollista. Muista pitää huolta turvaväleistä myös jonottaessa myyntipisteille.

Kannattajatuotteita myydään Esport Arenan shopissa, sekä stadionilla.

Lipunmyynti stadionilla

Stadionin lipunmyyntipiste löytyy Esport Arenan pääoven edestä. Myös noudettavien lippujen piste sijaitsee samassa paikassa. Muut lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Urheilupuiston metroasemalla, sekä Esport Centerin ja Arenan kahvioissa.

Jonojen välttämiseksi suosittelemme ostamaan liput etukäteen Tiketistä. Lippuja on Tiketissä myytävänä ottelun loppuun saakka.

HUOM! Kausikorttilaisille vapaa kulku kausikorttia näyttämällä!

Kausikortin oikeuttama paikka ei välttämättä ole vapaana, joten valitsethan paikkasi etäisyydet huomioiden siitä katsomosta mihin olet kausikorttisi lunastanut. Stadionin henkilömäärä on edelleen rajattu.

Esteettömyys

Inva-katsomot säilyvät entisillä paikoillaan. Loungen terassilta (pääkatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä) löytyy kenttätasossa oleva viiden paikan invakatsomo. Stadionin toinen invakatsomo sijaitsee pääkatsomon Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä. Stadionalueelta löytyy invavessoja.

TÄRKEÄÄ! Saavuthan ottelutapahtumiin ajoissa. Älä saavu otteluun, jos tunnet itsesi sairaaksi tai sinulla on minkäänlaisia oireita. Nauti tällöin ottelusta Ruutu+:n välityksellä.

Kiitos, että olet mukana tekemässä turvallista ottelutapahtumaa!

#MeOllaanHonka

Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka lauantaina Kuopioon KuPS:n vieraaksi

Honka metsästää jälleen kolmea tärkeää sarjapistettä lauantaina, kun joukkue matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Ottelu Kuopion keskuskentällä käynnistyy 17.00 ja sitä voi seurata myös suorana Ruutu+:sta.

Hongan vaikea kausi sai valitettavasti jatkoa viime kierroksella, kun keltamustat joutuivat taipumaan tasaisen kamppailun jälkeen HIFK:lle 0-1. Honka on kerännyt kahdeksasta pelaamastaan ottelusta kahden voiton myötä kuusi pistettä. Tasapelejä ei vielä tilillä ole, tappioita kuusi. Tätä saldoa joukkue lähtee parantamaan heti lauantaina.

Vaikka kausi on ollut toistaiseksi haastava, puolustaja Henri Aalto vakuuttaa, että joukkue uskoo yhä vahvasti parempien tulosten tulevan.

– Tunnetilat ovat luonnollisesti eläneet tulosten myötä, mutta olemme yhä kärsivällisiä ja näemme myös tulosten taakse. Olemme käsitelleet asioita syvällisesti ja avoimesti, ja siten varmistaneet, että niin yhteishenki kuin usko omaan pelaamiseen ja vahvuuksiin säilyvät vahvoina, hän sanoo.

Suurimmat kehityskohteet pelissä ovat joukkueelle selvät.

– Meidän tulee parantaa valintojen ja teknisen suorittamisen laatua, ne vaikuttavat keskeisesti myös joukkueen muotoon ja puolustamiseen. Myös kollektiivisen tilanteiden tunnistamisen ja hyökkäyspään erikoistilanteiden oltava hieman täsmällisempiä. Isossa kuvassa moni asia toteutuu kuitenkin jatkuvasti hyvin, ja on pienestä kiinni, että tuloksia tulee. Lauantaina olemme valmiita!

Lauantain kotijoukkue KuPS löytyy sarjataulukon viidenneltä sijalta. Joukkue on pelannut Hongan tapaan kahdeksan ottelua, joista saldona on neljän voiton, yhden tasapelin ja kolmen tappion myötä kolmetoista pistettä. Viime kierroksella KuPS otti komean voiton kaatamalla sarjassa toisena olevan FC Interin 1-0.

Simo Valakarin luotsaama joukkue on ollut tasaisen vahva niin hyökkäys- kun puolustussuuntaankin. KuPS on onnistunut maalinteossa yksitoista kertaa, mikä on Veikkausliigan neljänneksi paras saldo. Oma verkko on heilunut kahdeksasti, mikä on viidenneksi vähiten koko sarjassa.

Joukkueen tehokkaimpia maalintekijöitä ovat kaksi maalia mieheen iskeneet Diogo Tomas, Urho Nissilä ja Santeri Haarala. Sen lisäksi yhden maalin tehneitä joukkueesta löytyy viisi kappaletta.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tänä vuonna jo kahdesti. Ensimmäisen kerran joukkueet iskivät yhteen Suomen Cupin välierässä. Tasaisen ottelun kaikki osumat nähtiin avausjaksolla, ja se päättyi lopulta KuPS:n 2-1 voittoon. Kuopiolaiset voittivat lopulta koko Suomen Cupin kaatamalla loppuottelussa HJK:n rangaistuspotkuilla.

Joukkueet kohtasivat myös harjoitusottelussa viikkoa ennen Veikkausliigakauden alkua. Silloin Darren Smith, Lucas Kaufmann ja Edmund Arko-Mensah iskivät Hongan maalit 3-2 voitossa.

– KuPS on Valakarin johdolla hyvin valmennettu ja organisoitu, vahva ryhmä, joka osoittanut jo tasonsa mm. voittamalla Suomen cupin. Ottelut KuPs:ia vastaan ovat yleensä korkeatasoisia, joten odotan hienoa kamppailua, Aalto toteaa.

HIFK-ottelun pelikiellon vuoksi huilanneet Duarte Tammilehto ja Juan Alegria ovat jälleen käytettävissä. Jerry Voutilaisen tilannetta seurataan vielä.

Ottelun suoraa lähetystä pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

KuPS-ottelun jälkeen Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Torstaina 24.6. vastaan tulee Valkeakosken Haka ja ottelu käynnistyy kello 18.30. Tiedotamme ottelutapahtumajärjestelyistä ja lipunmyynnistä pian!

Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle niukka tappio HIFK:n vieraana

Honka ja HIFK esittivät Töölön maanantai-illassa tasaisen ottelun, jossa molemmilla joukkueilla oli omat tilanteensa maalintekoon. Lopulta ainoastaan kotijoukkue onnistui, joten pisteet jäivät HIFK:lle.

Avausjakso

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen tilanteen rakensi Honka viidennellätoista peliminuutilla. Rui Modesto riisti pallon korkealla HIFK:n alueella. Lucas Kaufmann ja Jean Marie Dongou pelasivat pallon takaisin portugalilaiselle, mutta kuti meni yläriman kautta maalin ylitse.

Seuraava tilanne siunaantui muutamaa minuuttia myöhemmin HIFK:lle ja kotijoukkue myös käytti sen hyväkseen. Aatu Kujanpää vapautti syötöllään Jusif Alin nokikkain Honka-vahti Tim Murrayn kanssa, ja pallo löytyi pian Hongan verkosta.

Ottelun 33. minuutilla Jonas Levänen väänsi väkisin pallon itselleen kentän kulmauksessa ja lähetti keskityspallon boksiin. Niklas Pyyhtiä laukoi komeasti suoraan ilmasta, mutta kuti nousi liian korkealle ja peliä jatkettiin HIFK:n maalipotkulla.

HIFK sai vapaapotkun, 41. minuutilla. Mostagh Yaghoubi lähetti kovan tykin kohti Honka-maalin etukulmaa, mutta Murray onnistui torjumaan ja puolustus siivosi irtopallon.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkue HIFK:n maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

Kujanpää pääsi 57. minuutilla riistoon Hongan puolustuksen virheestä, mutta kuti jäi pehmeäksi eikä Murraylla ollut ongelmia sen torjumisessa.

Hieman tunnin pelin jälkeen Honka rakensi jälleen hyvän tilanteen. Dani Hatakka löysi boksista Darren Smithin, joka pelasi vielä Pyyhtiälle. Keskikenttäpelaajan tila kävi kuitenkin liian pieneksi ja HIFK-puolustus oli laukauksen tiellä. Jatkotilanteesta Hatakka puski pallon maaliin, mutta oli tilanteessa paitsioasemassa.

HIFK:lle avautui huippupaikka siirtyä kahden maalin johtoon 72. minuutilla. Jake Dunwoodyn huippusyöttö löysi Keaton Isakssonin, mutta Murrayn huipputorjunta piti Hongan vielä pelissä mukana.

81. minuuttia oli kellossa, kun Honka tuli jälleen vaarallisesti boksiin. Dongou järjesti pallon Demba Savagelle, mutta laukauksen lähtemisessä kesti liian kauan ja Sakari Mattila pääsi katkoon.

Hongan hakiessa riskilä tasoitusosumaa pääsi HIFK iskemään vastaan. Isaksson murtautui rangaistusalueelle ja pelasi avopaikkaan Pipe Saezille, mutta espanjalaisen viimeistely meni Hongan onneksi vielä maalin ohitse.

Honka oli vielä erittäin lähellä tasoitusta neljännellä lisäminuutilla. Ville Koski lähetti keskityksen maalille ja Savagen syöksypusku meni vain hieman oikealta HIFK-maalin ohitse.

Lähellä käyminen ei jalkapallossa kuitenkaan riitä, joten pisteet jäivät 1-0 tuloksella Töölöön.

– Valitettavasti emme tänään yltäneet parhaimpaamme. Emme pääse tällä hetkellä peruspelaamisessa sille tasolle, missä kyllä pystyisimme pelaamaan. Tänäänkin meille tuli paljon pieniä virheitä läpi ottelun. Toki meillä oli myös hyviä hetkiä, mutta virheitä tulee nyt vain liikaa, emmekä pysty kontrolloimaan peliä niin kuin haluaisimme. Meidän täytyy olla itsellemme rehellisiä, pysyä yhdessä ja jatkaa kovaa työntekoa. Ei tässä kannata alkaa märehtiä liikaa. Pitää keskittyä niihin asioihin, joihin voi itse vaikuttaa. Kohti seuraavia treenejä ja seuraavaa haastetta, täyden ysikymppisen puolustuksessa raatanut Tapio Heikkilä kiteytti ottelun jälkeen.

Hongan kannattajat olivat jälleen äänekkäästi joukkueen tukena Bolt Arenalla.

– Kannattajille iso kiitos tuesta siitä huolimatta, että tämä kausi on ollut meille vaikea. Tänäänkin oli hienoa kannatusta siitä huolimatta, että hävisimme. Se merkitsee meille todella paljon, että olette meidän takana myös heikommilla hetkillä, Heikkilä kiitti.

Hongan kausi jatkuu jo lauantaina 19.6. Silloin joukkue kohtaa vieraskentällä KuPS:n kello 17.00 alkaen. Kotinurmelleen keltamustat pääsevät jälleen torstaina 24.6. Silloin vieraaksi saapuu Haka Valkeakoskelta ja ottelu käynnistyy kello 18.30. Tiedotamme ottelujärjestelyihin liittyvistä asioista mahdollisimman pian.

Hongan avauskokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (64′ Edmund Arko-Mensah)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann (64′ Demba Savage)
#11 Darren Smith (82′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto (64′ Nasiru Banahene)
#18 Niklas Pyyhtiä
#26 Dani Hatakka (89′ Ville Koski)

Vaihdossa: #15 Otto Ollikainen, #28 Otto Huuhtanen (MV)

Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka tiistaina paikallisotteluun HIFK:n vieraaksi

FC Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu ylihuomenna tiistaina 15.6. Silloin keltamustat matkaavat naapurikaupunkiin, Töölön Bolt Arenalle. Kello 18.00 alkavassa ottelussa vastassa on HIFK.

Honka nappasi viime ottelustaan hyvin tärkeät kolme pistettä, kun se kaatoi AC Oulun Dani Hatakan ja Jean Marie Dongoun osumilla 2-0. Hatakan maali syntyi topparin ja Lucas Kaufmannin hienolla yhteistyöllä, Dongoun maalin alustivat hyökkäyksen käynnistänyt Konsta Rasimus, sekä maalisyötön antanut, loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Darren Smith.

– Voitto Oulusta teki kyllä meille henkisesti todella hyvää. Saimme siitä pienen helpotuksen, joka toivottavasti vaikuttaa tulevaan pelaamiseemme positiivisesti, kiteytti keskikentän Niklas Pyyhtiä.

Honka on kerännyt toistaiseksi pelaamastaan seitsemästä ottelusta yhteensä kuusi pistettä. Sarjataulukossa se tarkoittaa tällä hetkellä sijaa kahdeksan. Joukkueen tehtyjen maalin saldo, niin ikään kahdeksan, on Veikkausliigan keskikastia (seitsemänneksi eniten). Kahden maalin miehiä Hongassa ovat Dongou, Demba Savage, sekä Lucas Kaufmann, Hatakka ja Smith ovat lisäksi osuneet molemmat kertaalleen.

Tiistain kotijoukkue HIFK voitaneen lukea alkukauden onnistujiin. Joukkue on voittanut kolmesti, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt vain kerran. Yhdellätoista pisteellä se miehittää sarjataulukon neljättä sijaa.

Kahden maalin miehiä joukkueesta löytyy kaksi, espanjalainen Pipe Saez, sekä keskikentän Mostagh Yaghoubi. Heidän lisäkseen suurta vastuuta ovat kantaneet mm. Sakari Mattila, Macario Hing-Glover, sekä toppari Aldayr Hernandez.

Myös Hongan leirissä HIFK:n taso on hyvin tiedossa.

– HIFK tulee varmasti olemaan vaikea vastustaja, heillä on hyvä joukkue. Meidän pitää jatkaa siitä, mihin jäimme. Pidetään oma maali puhtaana ja isketään itse tarvittavat osumat, summasi Pyyhtiä asetelmat tiistaille.

Hongalta varmasti sivussa tiistain ottelusta on SJK-ottelusta tullutta pelikieltoaan kärsivä Juan Alegria, sekä korttitilin täyttymisen vuoksi Duarte Tammilehto. Jerry Voutilaisen pelikunnosta ei ole vielä täyttä varmuutta.

Suoraa lähetystä HIFK-FC Honka-ottelusta voit seurata Ruutu+:n kautta klikkaamalla tästä! Kotijoukkue HIFK tiedottaa ottelujärjestelyihin ja lipunmyyntiin liittyvistä asioista. Seuraa HIFK:n nettisivuja ajankohtaisen tiedon saamiseksi.

HIFK-ottelun jälkeen Hongalla on edessä vielä yksi vierasreissu, ennen kun se palaa kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon. Honka kohtaa sarjan toisen keltamustan joukkueen, KuPS:n Kuopiossa lauantaina 19.6. kello 17.00 alkaen. Sen jälkeen vuorossa on kotiottelu FC Hakaa vastaan torstaina 24.6. kello 18.30 alkaen. Tiedotamme ottelutapahtumaan ja lipunmyyntiin liittyvistä asioista mahdollisimman pian.

Kakkonen, Otteluennakko

Honka Akatemian kausi jatkuu kotiottelulla FC Jazzia vastaan

Kautensa Kakkosen B-lohkossa komealla 4-0 voitolla TPV:stä avannut Honka Akatemia kohtaa tänään sunnuntaina 13.6. kello 18.30 alkavassa ottelussa FC Jazzin.

Keltamustien maaleista edellisen kierroksen 4-0 voitossa vastasivat Niilo Saarikivi, Otto Ollikainen, Idrissa Camara, sekä Hannes Woivalin. Nyt joukkue lähtee jatkamaan voittoputkeaan kahden ottelun mittaiseksi.

Vieraaksi Porista saapuva FC Jazz on ehtinyt pelata jo kaksi ottelua. Niistä molemmista tuloksena oli maaliton tasapeli, joten porilaisten tilillä on ennen illan ottelua kaksi sarjapistettä. Jazzin puolustus on siis pitänyt vahvasti, mutta toisaalta se ei itsekään ole onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa.

Infoa ottelutapahtumasta

Honka Akatemia-FC Jazz pelataan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä. Otteluun voidaan koronarajoitusten puitteissa ottaa katsojia kahdelle viidenkymmenen henkilön alueelle. Voit tukea FC Hongan P09 Akatemian toimintaa ostamalla viiden euron hintaisen ottelulipun, tai Akatemian 20 euroa maksavan kausikortin portilta. Ottelutapahtuma-alueella ei ole kioskipalveluita, mutta lähistöllä sijaitsee FC Honka ry:n kioski.

Edellytämme ottelutapahtumassa kasvomaskin käyttöä. Muistathan myös pitää huolta turvaväleistä muihin katsojiin. Älä saavu otteluun sairaana, tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustaudin oireita.

Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia kauden voittoon!

Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle tärkeä voitto AC Oulun vieraana

FC Honka haki tärkeän 2-0 voiton Raatin Stadionilta, kun AC Oulu kaatui kahdella toisen nelivitosen osumalla. Voiton myötä Honka nousi kuuteen pisteeseen ja sarjataulukossa kahdeksannelle sijalle.

Avausjakso

Honka onnistui rakentamaan ottelun ensimmäisen tilanteen kahdeksannella peliminuutilla. Lucas Kaufmannin keskitys löysi taka-alueelta Edmund Arko-Mensahin, joka nosti pallon maalin edustalle. AC Oulu-puolustus purki tilanteen kulmapotkuksi.

Honka sai pallon maaliin muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Dani Hatakka oli ehtinyt paitsioasemaan.

Kotijoukkue hyökkäsi vaarallisesti 20. minuutilla. Samu Alanko löysi syötöllään boksista Lassi Nurmoksen. Arko-Mensah sai kuitenkin jalkansa väliin AC Oulu-kapteenin kutiin ja jatkotilanteessa Nikolas Saira oli paitsiossa.

Avausjaksolla lähimpänä maalia kävi Hongan Jean Marie Dongou. Hyökkääjä pääsi puskemaan Nasiru Banahenen keskityksestä, mutta pallo suuntautui maalin ohitse.

Saira kokeili vielä viitisen minuuttia ennen taukoa maalintekoa kaukolaukauksella, mutta kuti meni ohi Honka-maalin.

Maaleja ei avausjaksolla syntynyt, joten taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toisen nelivitosen ensimmäinen vaarallinen tilanne tuli Hongan puolustuspäähän. Henrik Ölander lähetti keskityksen maalille, mutta Hongan onneksi kukaan ei päässyt jatkamaan pelivälinettä maaliin.

Honka iski ottelun avausmaalin, kun kellossa oli 61. minuuttia. Kaufmann löysi syötöllään vahvasti boksiin nousseen Hatakan, joka viimeisteli varmasti keltamustat johtoon.

AC Oulu sai paikan tasoittaa tilanteen kymmenen minuuttia myöhemmin. Aapo Heikkilä pääsi kokeilemaan boksin rajoilta, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja meni maalin ohi.

Honka iski illan toisen osumansa ottelun 77. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Darren Smith nousi vahvasti pallon kanssa ja pelasi vierelleen Dongoulle. Hyökkääjä käänsi pallon vasemmalle jalalleen ja laukoi sen tarkasti yläkulmaan. Honka siirtyi näin 2-0 johtoon.

Hongalla oli vielä paikka lisätä johtonsa kolmeen viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Henri Aalto lähetti upean pitkän syötön. Dongoun laukauksessa oli kuitenkin hieman liian vähän voimaa, ja kotijoukkueen puolustus pääsi vielä selvittämään tilanteen.

Lisämaaleja ei enää ottelussa nähty, joten Honka nappasi erittäin tärkeät kolme pistettä matkaan Oulusta.

– Hallitsimme tänään ottelua ja pystyimme luomaan enemmän maalipaikkoja kun edellisissä otteluissamme. Mielestäni ansaitsimme kyllä tämän voiton. Tämä oli erittäin tärkeä voitto henkisesti. Saamme tästä paljon lisäuskoa tekemisemme. Olen tyytyväinen koko joukkueen esitykseen tänään, totesi Hongan toisen osuman iskenyt Dongou ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu jo tiistaina, kun se kohtaa Helsingin Bolt Arenalla HIFK:n kello 18.00 alkavassa ottelussa!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#8 Demba Savage (66′ Darren Smith)
#9 Jean Marie Dongou (90′ Niklas Pyyhtiä)
#10 Lucas Kaufmann (79′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#24 Nasiru Banahene (66′ Rui Modesto)
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (66′ Jonas Levänen)
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #21 Ville Koski, #28 Otto Huuhtanen (MV)

Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka matkaa perjantaina Ouluun

FC Honka palaa pelikentille tauon jälkeen, kun perjantaina vastassa on AC Oulu. Raatin Stadionilla pelattava ottelu käynnistyy kello 18.30. Ottelua voi tuttuun tapaan seurata suorana Ruutu+:n kautta.

Hongan alkukausi ei ole sujunut suunnitellusti. Kuuden pelatun ottelun jälkeen keltamustat ovat keränneet vain kolme pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa yhdenteentoista sijaan. Toistaiseksi ainoa voitto on tullut KTP:n vieraana.

Tulokset eivät kerro kuitenkaan koko totuutta. Useat otteluista ovat olleet hyvin tasaisia ja ratkenneet pienillä marginaaleilla. Esimerkiksi viime kierroksen SJK-ottelu ratkesi aivan ottelun loppuminuuteilla. Nyt Honka pyrkii kääntämään marginaalit itsensä eduksi. Joukkue piti pienen tauon SJK-ottelun jälkeen, ja on palannut harjoituskentälle kovalla innolla.

Keltamustien kuusi toistaiseksi tehtyä maalia ovat jakautuneet neljälle pelaajalle. Lucas Kaufmannilla ja Demba Savagella on tilillään kaksi osumaa, Darren Smithillä ja Jean Marie Dongoulla yksi mieheen.

AC Oulu nousi Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi voittamalla Ykkösen kolmen pisteen erolla KTP:hen. Suomen Cupissa se sijoittui lohkonsa kolmanneksi, kärsittyään tappiot SJK:lle sekä KuPS:ille ja kaadettuaan Ilveksen.

Hongan tapaan AC Oulun alkukausi Veikkausliigassa on ollut haastava. Oululaiset ovat hävinneet kaikki viisi pelaamansa ottelua ja ovat siis yhä ilman pisteitä, sarjan viimeisellä sijalla. Joukkue on osunut vastustajan maaliin toistaiseksi kolme kertaa, maalintekovastuun jakautuessa kolmikolle Niklas Jokelainen, Jere Kallinen ja Miika Koskela.

Puolustaja Dani Hatakka uskoo, että perjantaina vastakkain on kaksi erittäin nälkäistä joukkuetta.

– Kummallakaan joukkueella ei ole mennyt alkukausi putkeen, eikä kummassakaan leirissä varmasti olla tyytyväisiä. Tämä peli on molemmille joukkueille tavallaan uusi kauden aloitus. Uskon, että sarjataulukko näyttää meidän osalta erilaiselta tämän kuukauden pelien jälkeen, hän sanoo.

Hongalta varmasti sivussa on pelikieltoa kärsivä Juan Alegria. Jerry Voutilaisen pelikunto on vielä kysymysmerkki. Sen sijaan Darren Smithin pitäisi tällä tietoa olla mukana joukkueen vahvuudessa.

Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Akatemia, Uutiset

Matias Kivikko siirtyy lainasopimuksella Venezia FC:n riveihin

Puolustaja Matias Kivikko siirtyy vuoden mittaisella lainasopimuksella italialaisen, ensi kaudeksi Serie A:han nousseen Venezia FC:n riveihin. Sopimuksessa on myös osto-optio.

17-vuotias puolustaja on pitkän linjan honkalainen. Hän pelasi ensimmäistä kertaa seuran keltamustassa paidassa jo kuusivuotiaana.

Kivikko kantoi viime kaudella suurta vastuuta Hongan suomenmestaruuden voittaneessa U17-joukueessa. Hän oli avauskokoonpanossa yhtä vaille kaikissa BSM-karsintaotteluissa, ja pelasi BSM-sarjassa kaikissa yhdessätoista ottelussa täydet minuutit. Lisäksi tilillä on viisi Kakkosen ottelua Honka Akatemian paidassa.

Kivikon mukaan Honka on ollut hänelle seurana hyvä paikka kehittyä niin pelaajana, kuin kentän ulkopuolellakin.

– Hongassa minulla on ollut monta eri valmentajaa, joilta olen päässyt näkemään jalkapalloa ja taktiikoita monista eri näkökulmista. Valmentajilla on ollut jonkin verran erilaisia pelitapoja, joiden kautta olen oppinut sopeutumaan paremmin uuteen. Lisäksi olen oppinut paljon kärsivällisyyttä ja sitä, kuinka omaa muuta elämää voi tasoittaa jalkapallon kanssa.

Kivikko on käynyt Haukilahden lukion urheilulinjaa. Koulu on ollut hyvin tukena jalkapallouralla.

– Opettajat ovat aina päästäneet ajoissa harjoituksiin ja esimerkiksi aamutreenien vuoksi koulusta on saanut olla poissa. Itse koulunkäyntikin on sujunut samalla ihan mallikkaasti, hän kertoo.

Tavoitteet uudessa seurassa ovat selvät.

– Tavoitteenani on kehittyä pelaajana ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Lisäksi on hienoa päästä kokemaan kokonaan uusi jalkapallokulttuuri sekä yksin asuminen. Pitkällä tähtäimellä tavoitteenani on tietenkin ammattiura ulkomailla.

– Matias on hieno esimerkki pelaajasta, joka on kulkenut läpi koko Hongan pelaajaputken. Hän on itse tehnyt kovan työn ja samalla moni ihminen on ollut mukana vaikuttamassa hänen uraansa tähän saakka. Yhteistyö Venezia FC:n kanssa on sujunut hienosti ja uskomme, että se on hyvä seura Matiaksen kehittymisen kannalta, kommentoi urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

Otteluennakko, Uutiset

Honka Akatemian kausi Kakkosessa käyntiin

Veikkausliiga ja Kansallinen Liiga ovat olleet käynnissä ja hyvän aikaa ja lisäksi U17-joukkue avasi kautensa BSM-sarjassa 2-0 vierasvoitolla VJS:stä. Tänään maanantaina myös Honka Akatemia pääsee avaamaan omat ottelunsa Kakkosen B-lohkossa, kun vastaan asettuu TPV kello 18.30.

Honka Akatemia sijoittui viime kaudella lohkonsa kolmanneksi ja tavoitteet ovat korkealla myös alkavalla sesongilla. Joukkuetta luotsaa viime kaudella Hongan B-juniorit Suomen mestaruuteen johtanut Abdi Mohamed. Kahdella viime kaudella Akatemian päävalmentajana toiminut Riku Paularinne kuuluu nykyään Veikkausliigajoukkueen valmennusryhmään.

Joukkueessa on tapahtunut muutoksia viime kauteen verrattuna. Uusina niminä joukkueeseen ovat liittyneet KäPa:sta saapuneet Daniel ja Benjamin Heikkinen, HJS:ää viime kaudella edustanut Azina Alingue, HJK:n organisaatiosta siirtynyt Fidel Velasquez, sekä Peimari Unitedista tullut Egzon Avdi.

Lähtijöiden listasta löytyvät mm. monivuotiset runkopelaajat Martin Salin, Matias ja Rasmus Viitanen, sekä Robbie Azodo.

Honka Akatemia pelasi ennen kautta peräti yksitoista harjoitusottelua. Saldona oli lopulta kuusi voittoa, yksi tasapeli, sekä neljä tappiota.

Maanantain vastustaja TPV on jo ehtinyt avata kautensa yhdellä ottelulla. Se kohtasi kotonaan FC Jazzin, ja kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Hongan ja TPV:n lisäksi Kakkosen B-lohkossa pelaavat tällä kaudella GrIFK, KaaPo, SalPa, Pargas IF, FC Jazz, Ilves-Kissat, HJS, VJS, Ilves/2 ja EPS.

Info ottelutapahtumasta

Honka Akatemia-TPV pelataan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä. Otteluun voidaan koronarajoitusten puitteissa ottaa katsojia kahdelle viidenkymmenen henkilön alueelle. Voit tukea FC Hongan P09 Akatemian toimintaa ostamalla viiden euron hintaisen ottelulipun, tai Akatemian 20 euroa maksavan kausikortin portilta. Ottelutapahtuma-alueella ei ole kioskipalveluita, mutta lähistöllä sijaitsee FC Honka ry:n kioski.

Edellytämme ottelutapahtumassa kasvomaskin käyttöä. Muistathan myös pitää huolta turvaväleistä muihin katsojiin. Älä saavu otteluun sairaana, tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustaudin oireita.

Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia kauden avausvoittoon!

Uutiset

Esport valmennuskeskus palkkaa tekijöitä tuottamaan testaus- ja valmennuspalveluita espoolaiselle jalkapallon seurayhteisölle

Kuva: Juhani Järvenpää

Työpaikkailmoitus alla:

KUNTOTESTAAJA, FYSIIKKAVALMENTAJA ESPORT-VALMENNUSKESKUS

Esport kuuluu maan johtaviin liikuntakeskuksiin. Esport Arenalle sijaitseva Esport valmennuskeskus tarjoaa huipputason olosuhteet urheilijoiden kehittämiseen. Valmennuskeskuksen palveluita ovat yksilö- ja joukkuetestaus, fysiikkavalmennus ja valmentajien koulutus.

Haemme nyt tuntityöhön liikunta-alan nykyisiä tai tulevia ammattilaisia osaksi valmennuskeskuksen valmennus- ja testaustiimiä.

Edellytämme sinulta liikunta- tai terveydenhuoltoalan peruskoulutusta (mm. liikuntaneuvoja, LAT, liikunnanohjaaja, hieroja tai fysioterapeutti), sekä kokemusta urheiluseuratoiminnasta ja/tai liikunta-alalta. Eduksi katsomme kokemuksen ominaisuustestien (mm. piip, nopeus, hypyt) tekemisestä, sekä kokemuksen pyöräergometritestien tekemisestä. Valmennustehtävissä eduksi katsotaan aikaisempi kokemus jalkapallon tai salibandyn parissa.

Työ on hyvin itsenäistä ja vaatii oma-aloitteista otetta, sekä kykyä ohjata isoja ryhmiä testien ja valmennusten tiimoilta. Fysiikkavalmennustyö sisältää joukkuelajien (jalkapallo, salibandy) eri-ikäisten junioreiden valmennusta. Kuntotestaajan työ sisältää sekä joukkuetestausta, että yksilö- ja yrityskuntotestien tekemistä.

Jos koet olevasi hakemamme henkilö osaavaan ja energiseen joukkoomme, hae tehtävään lähettämällä CV ja vapaamuotoinen hakemuksesi Jussi Pesolalle (jussi.pesola@esport.fi). Tehtävät täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä ja tehtävässä voi aloittaa saman tien tai sopimuksen mukaan elokuussa 2021.

Yhteistyössä