Uutiset

Otteluennakko, Veikkausliiga

Tiistaina pelataan taas kotikentällä

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka palaa kotikentälleen yli kolmen viikon tauon jälkeen ensi tiistaina 25.6. Vieraaksi saapuu RoPS Rovaniemeltä, ja ottelu alkaa kello 18.30.

Honka lähtee tiistain otteluun hyvistä lähtökohdista. Keltamustat kaatoivat viime keskiviikkona Veikkausliigakauden ensimmäisessä Metroderbyssä HJK:n Juha Hakolan komealla vapaapotkumaalilla 1-0. Tiistain kamppailuun lähtiessä Honka on tasapisteissä FC Interin kanssa sarjan jaetulla kärkipaikalla.

-Olimme HJK-pelissä hyviä erityisesti puolustussuuntaan. Emme antaneet heille lähes lainkaan maalintekopaikkoja. Ensi pelissä meidän on pystyttävä samaan omassa päässä, ja tehtävä tarvittavat maalit, kommentoi puolustaja Gideon Baah.

Vierasjoukkue RoPS:n kausi on ollut vaiherikas. Viime kauden hopeamitalisti on kerännyt kahdestatoista pelaamastaan ottelusta neljätoista pistettä. Eroa Honkaan on siis kuuden pisteen verran. Rovaniemeläisten joukkueesta löytyy honkalaisille hyvin tuttu pelaaja, sillä vielä viime kaudella keltamustia edustanut Youness Rahimi saapuu Tapiolaan nyt vierasjoukkueen riveissä. Lisäksi Aleksandr Kokko on voittanut kaudella 2008 Veikkausliigan maalikuninkuuden Espoossa.

RoPS:n alkukauden suurin muutos tapahtui penkin päässä. Toni Koskela lähti HJK:n päävalmentajaksi, ja vastuun otti aiemmin Koskelan apuna toiminut Pasi Tuutti. Tuutin johdolla RoPS on kerännyt kolmesta ottelusta neljä pistettä. Viimeksi kaatui FC Lahti 2-1.

Honka ja RoPS kohtasivat Veikkausliigan avauskierroksella Rovaniemellä. Silloin keltamustat ottivat hallitun esityksen päätteeksi Borjas Martinin ja Baahin osumilla 1-2 vierasvoiton. Baah uskoo, että tiistaina nähdään tiukka kamppailu sarjapisteistä.

-Voitimme RoPS:n ensimmäisessä kohtaamisessamme, joten he tulevat varmasti kovalla motivaatiolla hakemaan revanssia. Ottelusta ei tule helppoa ja meidän täytyy antaa kaikkemme. Emme ole tällä kaudella pelanneet kotona kovin hyvin, joten nyt haluamme muuttaa senkin asian, hän sanoo.

Hongalta sivussa ottelusta on varmasti ainoastaan Jonas Levänen.

Ottelun alustavat kokoonpanot näet ensimmäisenä Veikkauksen sivuilta, tästä.

Osta lippusi otteluun ennakkoon tästä, ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Akatemia, Kakkonen, Otteluennakko

Akatemia ja EPS pistejakoon

Viime ottelussaan KäPan kaatanut Honka Akatemia palasi kotikentälleen, kun vastaan asettui paikallisvastustaja EPS. Ottelu oli tasainen, ja pisteet jaettiinkin yhdeksänkymmenen minuutin päätteeksi numeroin 2-2.

Avausjakso

Honka oli ottelun alkuminuuteilla vahvempi joukkue. Martin Salin pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta kuti kimposi EPS-puolustuksesta kulmapotkuksi.

Ensimmäisen maalin iski kuitenkin vierailija EPS, kun Eetu Klingberg laukoi maalin edustalta
pallon ohi Rasmus Leislahden.

Molemmat joukkueet loivat vielä maalin jälkeen muutaman puolittaisen paikan, mutta enempää maaleja ei avausnelivitosella nähty.

Toinen jakso

Keltamustat aloittivat myös toisen jaksoon vahvasti. Palkinto tuli lopulta 47. minuutilla. Arlind Sejdiu sai millintarkan puolenvaihdon suoraan jalkaan, nousi boksiin, harhautti yhden puolustajan ja laukoi komeasti verkkoon lukemiksi 1-1.

55. minuuttia oli kellossa, kun EPS siirtyi uudelleen johtoon. Klingbergin laukaus kimposi Honka-puolustuksen kautta maaliin ja lukemiksi näin ollen 1-2.

Takaiskumaalin jälkeen keltamustat hakivat aktiivisesti tasoitusta. Erityisen lähellä kävivät Sejdiu ja Robbie Azodo, mutta lukemat pysyivät toistaiseksi muuttumattomina.

Kotijoukkueen painostus tuotti kuitenkin lopulta tulosta. Azodo puski keskityksen takatolpalta takaisin maalin edustalle, ja lopulta pallo ylitti hieman epäselvässä tilanteessa maaliviivan. Osuma merkittiin lopulta Aleksi Wahlmanille.

Wahlman oli lähellä ratkaista voiton Hongalle kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Laukaus suuntautui kuitenkin hieman maalin ohitse. Hetkeä myöhemmin Azodo laukoi pitkän nousunsa päätteeksi, mutta Juuso Kevari onnistui torjumaan.

Enempää osumia ottelussa ei lopulta nähty, joten pisteet tasattiin paikallisvastustajien kesken numeroin 2-2.

Tuloksen myötä Honka Akatemia jatkaa Kakkosen B-lohkossa kahdeksannella sijalla. Yhdeksästä pelistä on kerääntynyt yksitoista pistettä. Kausi jatkuu jälleen paikalliskamppailulla, kun hieman yli viikon päästä, perjantaina 28.6. keltamustat kohtaavat naapurikaupungin GrIFK:n Kauniaisten keskuskentällä. Ottelu alkaa kello 18.30.

Honka Akatemian kokoonpano:
#12 Rasmus Leislahti (MV)
#19 Arlind Sejdiu
#22 Joona Rahikka
#24 Saku Heiskanen
#45 Robbie Azodo
#55 Anton Ropa (79’ Niko Salminen)
#63 Ville Koski (71’ Mohamed Sheikh)
#81 Roope Pyyskänen (62’ Aleksi Wahlman)
#85 Matias Viitanen
#91 Joonas Vesaaja
#93 Martin Salin

Vaihdossa: #40 Iivari Värtinen (MV), #66 Joonatan Laine, #74 Rasmus Viitanen, #87 Jesper Laine

Otteluraportti, Veikkausliiga

Honka vahvempi ensimmäisessä Metroderbyssä

Kuva: Juhani Järvenpää

Hongan ja HJK:n välinen, Veikkausliigakauden ensimmäinen Metroderby pelattiin Telia 5G Areenan lämpimässä kesäillassa. Ottelu mentiin suurilta osin hyvin tasaisissa merkeissä. Ratkaisumaalin iski Juha Hakola upeasta vapaapotkusta, ja näin kolme pistettä matkasivat Espooseen.

Avausjakso

Honka joutui tekemään avauskokoonpanoon muutoksia, sillä keskikentältä sivussa olivat sekä Javi Hervas, että Duarte Tammilehto. Heidän paikkansa ottivat Joel Perovuo, sekä ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella avauskokoonpanoon noussut Abel Suarez. Positiivisena uutisena puolestaan nähtiin Henri Aallon paluu avauskokoonpanoon, ja Konsta Rasimuksen penkille. Molemmat puolustajat muutaman viikon loukkaantumisten jäljiltä.

HJK oli ensiminuuteilla vahvempi, ja saikin pallon kerran maaliin jo kolmannella minuutilla. Riku Riskin osuma hylättiin kuitenkin paitsion vuoksi.

Honka pääsi ottelun kuluessa paremmin ja paremmin peliin mukaan. 23. minuutilla Perovuo laukoi boksin rajoilta hieman HJK-maalin ohitse.

Eetu Vertainen laukoi vaarallisesta paikasta 40. minuutilla, mutta Robert Ivanov blokkasi laukauksen varmasti.

Maaleja ei avausnelivitosella nähty, ja tauolle siirryttiin 0-0 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen jakso mentiin melko lailla ensimmäisen kaavalla. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, ja maalipaikat jäivät vähiin.

Evans Mensah pääsi puskemaan hyvästä paikasta 76. minuutilla, mutta Tim Murray torjui puskun varmin ottein.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolme minuuttia myöhemmin. Lucas Kaufmann nousi vahvasti kohti maalia, ja Rafinha joutui työntämään brassin selästä kumoon. Tilanteesta seuranneessa vapaapotkussa pallon taakse asettui Juha Hakola. Laitahyökkääjän laukaus oli millintarkka, se lensi yli HJK-muurin ja meni lopulta tolpan kautta verkkoon. Honka upealla osumalla 0-1 vierasjohtoon.

Mensah ajettiin vielä kentältä ulos lisäajalla, hänen tultuaan puskutilanteessa rajusti maalintekijä Hakolaa päin.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten Honka nappasi upeat kolme pistettä mukaansa Espooseen. Voitolla keltamustat nousevat sarjakärkeen, tasapisteisiin FC Interin kanssa.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli voiton jälkeen luonnollisesti tyytyväinen.

-Ainahan sitä haluaisi hallita vielä enemmän, prässätä enemmän ylhäältä ja olla vielä aktiivisempi, mutta HJK on tietenkin todella kova vastustaja. Pystyimme puolustamaan todella hyvällä joukkuesuorituksella tarvittavat hetket hyvin ja rakentamaan tilanteita pitkienkin hyökkäyksien kautta, Vasara sanoi.

Kehuja sai erityisesti keltamustien tiivis ja yhtenäinen joukkuepeli.

-Korostaisin eniten sitä, että joukkue oli tänään todella sitoutunut tekemään kaiken työn molempiin suuntiin, varsinkin puolustussuuntaan. HJK:lla ei mielestäni ollut tänään montaakaan maalipaikkaa. Tiukka peli, ja silloin kun niissä onnistuu erikoistilanteista, niin on vahvoilla. Olimme joukkue isolla J:llä. Olen todella tyytyväinen joukkueen toimintaan, päävalmentaja kehui.

Juhani Järvenpään kuvat ottelusta löydät täältä!

Keltamustia värejä pääset näkemään kentällä vielä ennen juhannusta, sillä Honka Akatemia kohtaa tänään torstaina 20.6. kotonaan EPS:n. Ottelu alkaa Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä kello 18.30, liput 5 euroa. Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia voittoon!

Hongan edustusjoukkueen kausi Veikkausliigassa jatkuu juhannuksen jälkeen tiistaina 25.6. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu RoPS. Ottelu alkaa kello 18.30. Osta lippusi tästä, ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:
#3 Gideon Baah
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Abel Suarez
#10 Lucas Kaufmann
#11 Juha Hakola
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#20 Luis Silva (67’ Demba Savage)
#21 Joel Perovuo
#23 Mikko Sumusalo (86’ Konsta Rasimus)

Vaihdossa: #12 Rasmus Leislahti (MV), #19 Arlind Sejdiu, #22 Joona Rahikka, #24 Saku Heiskanen, #28 Tommi Saarinen

Akatemia, Kakkonen, Otteluraportti

Akatemia katkaisi tappioputkensa

Honka Akatemia palasi eilen sunnuntaina voittokantaan neljän ottelun tappioputken jälkeen. KäPa kaatui 2-1, ja maaleista vastasivat Arlind Sejdiu ja Niko Salminen.

Avausjakso

Honka hallitsi peliä jonkin verran avausnelivitosella, mutta KäPan tiivis puolustuslinja osoittautui haastavaksi ohittaa.

Kuuden peliminuutin kohdalla Joel Europaeus pääsi laukomaan rangaistusalueen rajoilta, mutta laukaus meni maalin ylitse.

Sama tarina toistui 27. minuutilla, tällä kertaa Niko Salmisen jalasta.

Illan avausmaalin iski kotijoukkue KäPa 40. minuutilla. Alexander Forsström puski pallon kulmapotkusta ohi Rasmus Leislahden. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Noin viisi minuuttia oli pelattu toista jaksoa, kun kotijoukkueella oli huippupaikka lisätä johtoaan. Keltamustien onneksi Sampsa Mäkinen laukoi kuitenkin avopaikasta tolppaan.

Honka tuli noin kymmenen minuutin päästä tasoihin. Arlind Sejdiu sai oivaltavan läpisyötön selustaan, karkasi KäPa-puolustukselta, ja nosti pallon vuorenvarmasti verkkoon yli Paavo Valakarin.

Illan voittomaali syntyi viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Niko Salminen laukoi tarkasti pallon alakulmaan ja vei keltamustat 1-2 vierasjohtoon.

Honka kesti hyvin kotijoukkueen loppuminuuttien rynnistyksen, ja katkaisi neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa luvuin 1-2. Tuloksen myötä Akatemia on Kakkosen B-lohkossa kahdeksannella sijalla, kerättyään kahdeksasta ottelusta kymmenen pistettä.

Kausi jatkuu kotiottelulla torstaina 20.6. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuiston TN 1:lle saapuu paikallisvastus EPS. Ottelu alkaa kello 18.30, ja liput kustantavat 5 euroa. Tule paikan päälle kannustamaan keltamustat voittoon!

Honka Akatemian kokoonpano:
#12 Rasmus Leislahti (MV)
#19 Arlind Sejdiu
#22 Joona Rahikka
#45 Robbie Azodo (69’ Aleksi Wahlman)
#63 Ville Koski (84’ Mohamed Sheikh)
#65 Niko Salminen
#66 Joonatan Laine (63’ Saku Heiskanen)
#74 Rasmus Viitanen
#84 Joel Europaeus
#85 Matias Viitanen
#87 Jesper Laine

Vaihdossa: #40 Iivari Värtinen (MV), #46 Klaus Huovila, #55 Anton Ropa, #91 Joonas Vesaaja

Otteluennakko, Veikkausliiga

Kauden ensimmäinen #Metroderby keskiviikkona

Kuva: Juhani Järvenpää

Keskiviikkona 19.6. pelataan Veikkausliigakauden 2019 ensimmäinen Metroderby, kun Honka vierailee HJK:n Telia 5G Areenalla. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Honka on Veikkausliigan neljännellä sijalla ennen sunnuntaina ja maanantaina pelattavia otteluita. Juuri ennen maaottelutaukoa kirvelevän 0-1 tappion KPV:lle kärsineet keltamustat ovat keränneet kymmenestä pelaamastaan ottelusta seitsemäntoista pistettä. Keltamustien paras maalintekijä on kuudesti osunut Borjas Martin, joka löytyy myös koko Veikkausliigan maalipörssin toiselta sijalta.

Honka valmistautui derbyyn mm. pelaamalla harjoitusottelun virolaista Nomme Kaljua vastaan. Joel Perovuo iski ottelun 1-0 voittomaalin keltamustille.

HJK löytyy sarjataulukosta sijalta kaksi. Sinivalkoiset ovat keränneet pisteen enemmän kuin Honka, mutta myös pelanneet kaksi ottelua enemmän. HJK:ssa maalintekovastuu on alkukaudella jakautunut monelle eri pelaajalle, eikä yhtä selvää maalikuningasta Hongasta poiketen ole. Elderson, Evans Mensah, Lassi Lappalainen, sekä Riku Riski ovat kaikki osuneet kahdesti. Kerran verkkoja ovat heiluttaneet Marco Bueno, Rafinha, Akseli Pelvas, Daniel O’Shaughnessy ja Sebastian Dahlström.

HJK:n ja päävalmentajana toimineen Mika Lehkosuon tiet erosivat heikkojen tulosten myötä noin kuukausi sitten. Lehkosuon tilalle RoPS:ista tulleen Toni Koskelan johdolla helsinkiläiset ovat päässeet takaisin hyvään vireeseen, ja kahdesta liigakamppailusta on tullut täydet kuusi pistettä.

Honka ja HJK kohtasivat huippujännittävässä trillerissä Suomen Cupin lohkovaiheessa. HJK johti ottelua jo 2-0, mutta Honka esitti huikean nousun. Borjasin 78. minuutilla iskemä 2-1 kavennus antoi alkutahdit, ja Juha Hakola toi keltamustat tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Illan kruunasi Robert Ivanovin puskema voittomaali minuutti ennen täyttä aikaa.

Hongan alkukauden maalitykki Borjas Martin odottaa kahden kärkijoukkueen kohtaamisesta tiukkaa kamppailua.

-Ottelu on varmasti vaikea. Olemme vieraskentällä ja vastassa on hallitseva Suomen mestari. Uskon, että meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet voittaa. Se olisi tärkeää, jotta pystymme nousemaan sarjataulukossa, hyökkääjä kommentoi.

HJK oli viime kaudella ainoa joukkue, jota Honka ei pystynyt Veikkausliigassa kaatamaan. Borjaksen mukaan se tuo lisää motivaatiota keskiviikolle.

-Totta kai meidän täytyy onnistua voittamaan heidät myös liigassa. Olemme saaneet heistä voittoja Suomen Cupissa, mutta se on kuitenkin eri kilpailu.

Borjas on valittu kahdesti peräkkäin Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen. Hän korostaa henkilökohtaisten saavutusten sijaan kuitenkin joukkueen esityksiä.

-Ei sillä ole minulle niin paljon merkitystä. Totta kai on hienoa saada tunnustusta, mutta paljon tärkeämpää on, että joukkue menestyy. Tavoittelemme paikkaa Eurooppaan ja sen saavuttaaksemme meidän täytyy onnistua joukkueena.

Honkamieliset kokoontuvat ottelussa stadionin pohjoispäätyyn. Sinne saat liput ennakkoon helposti tästä! Tule paikan päälle kannustamaan Honka voittoon!

Hongalta ottelusta varmasti sivussa ovat loukkaantunut Jonas Levänen, sekä pelikieltoaan kärsivä Duarte Tammilehto. Henri Aallon, Javi Hervasin ja Konsta Rasimuksen pelikunto on vielä epävarma. Ottelun alustavat kokoonpanot näet ottelupäivänä ensimmäisenä Veikkauksen sivulta tästä!

Metroderbyn jälkeen Hongalla on vuorossa kesäkuun ainoa kotiottelu. Honka-RoPS pelataan Tapiolan urheilupuiston nurmella tiistaina 25.6. kello 18.30 alkaen. Tule kannustamaan keltamustat voittoon ja nappaa lippusi ennakkoon tästä!

Akatemia, Kakkonen, Otteluennakko

Honka Akatemia palaa kentälle huomenna

Honka Akatemia palaa yli kahden viikon tauon jälkeen kentille huomenna sunnuntaina. Edessä on Kakkosen B-lohkon yhdeksännen ja kymmenennen välinen kamppailu, kun vastassa on KäPa. Ottelu käynnistyy Oulunkylässä kello 18.30.

Honka Akatemia on kerännyt seitsemästä pelaamastaan ottelusta yhtä monta pistettä. Komeasti kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä käynnistynyt kausi kääntyi Pallo-Iirot-voiton jälkeen haastavampaan suuntaan. Sen jälkeen pisteitä ei ole keltamustien laariin tippunut. Ennen taukoa pelatulla kierroksella SalPa oli niukasti parempi numeroin 1-2.

-Salpa-pelin jälkeen huilasimme muutaman päivän ja palauduimme kovasta toukokuusta. Sen jälkeen osa pelaajista lähti maajoukkueen mukaan ja muiden kanssa jatkoimme pelimme kehittämistä. Pelasimme myös yhden harjoituspelin omia A-junioreitamme vastaan, jotta saimme kuormitusta niille pelaajille, jotka sitä siinä kohtaa tarvitsivat, joukkueen päävalmentaja Riku Paularinne kertoo kuluneen tauon ohjelmasta.

Paularinne luottaa joukkueensa olevan valmis palaamaan hyvien tulosten tielle.

-En usko, että sarjapelitauosta on meille ollut mitään negatiivisia vaikutuksia. Olemme fyysisesti valmiita ja pystyneet kehittämään peliämme. Itse ehdin tällä viikolla myös kouluttamaan itseäni Master Ekkono -kurssilla, joten valmennuskin on ottanut askelia eteenpäin pelitauon aikana.

Sunnuntain kotijoukkue KäPalla on keltamustien kanssa identtinen saldo, seitsemän pistettä seitsemästä ottelusta. Voitot ovat tulleet EPS:aa ja FC Jazzia vastaan, ja Ilves/2:n vierailu Oulunkylässä päättyi pistejakoon numeroin 2-2. Viime kierroksella KaaPo piti kaikki kolme pistettä Kaarinassa selvin 4-0 luvuin.

-KäPa-pelistä odotamme kovaa taistelua. Heillä on hyökkäyspäässä hyviä yksilöitä, jotka voivat aiheuttaa puolustuksellemme haasteita. Olemme keskittyneet paljon omaan peliimme, ja uskon, että meillä on keinomme aiheuttaa KäPalle ongelmia omalla hyvällä hyökkäämisellämme, Paularinne päättää.

KäPa-ottelun jälkeen Akatemia palaa kotikentälleen, kun vuorossa on kauden toinen Espoon paikalliskamppailu. Vieraaksi saapuu EPS, ja ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä torstaina 20.6. kello 18.30.

Uutiset

Honka voitokas Tallinnan harjoitusottelussa

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka matkusti maaottelutauon alkajaisiksi Tallinnaan pelaamaan harjoitusottelun Nõmme Kaljun vieraaksi. Keltamustat hallitsivat ottelua lähes koko ysikymppisen, ja nappasivatkin voiton Joel Perovuon toisen jakson osumalla.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun todella vahvasti. Neljän minuutin pelin jälkeen Lucas Kaufmann laukoi vapaapotkun rangaistusalueen rajoilta yläristikkoon.

Neljä minuuttia myöhemmin Joel Perovuon laukaus kolahti tolppaan.

Kotijoukkueen paikat jäivät avausjaksolla vähiin, ja Tim Murray nappasi muutamat yritykset varmasti kiinni.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Kaufmann tarjoili maalin edustalle Borjas Martinille, jonka laukauksen Vitali Teles onnistui juuri ja juuri torjumaan kulmapotkuksi.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolla viisi vaihtoa. Kentältä vaihtoon tulivat Mikko Sumusalo, Gideon Baah, Lucas Kaufmann, Javi Hervas ja Borjas Martin. Heidän tilalleen vaihdettiin Saku Heiskanen, Tommi Saarinen, Juha Hakola, Duarte Tammilehto, sekä Luis Silva.

Ottelun avausmaali nähtiin 62. minuutilla. Tammilehdon tulinen laukaus kimposi ylärimasta maalin edustalle, josta Perovuo laittoi sen verkkoon.

Honka loi vielä viimeisellä puolituntisena muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin ollen ottelu päättyi keltamustien maalin vierasvoittoon.

Hongan kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen keskiviikkona 19.6. Silloin vastassa on kauden ensimmäisessä metroderbyssä HJK. Ottelu käynnistyy Telia 5G Areenalla kello 18.30. Kaikki Honkamieliset kerääntyvät stadionin pohjoispäätyyn, ja liput sinne voit hankkia tästä!

Hongan kokoonpano:
#3 Gideon Baah (45′ Tommi Saarinen)
#4 Robert Ivanov
#6 Abel Suarez
#8 Javi Hervas (45′ Duarte Tammilehto)
#10 Lucas Kaufmann (45′ Juha Hakola)
#13 Tim Murray (MV) (63′ Roope Paunio)
#14 Borjas Martin (45′ Luis Silva)
#21 Joel Perovuo
#22 Joona Rahikka
#23 Mikko Sumusalo (45′ Saku Heiskanen)
#80 Demba Savage (76′ Pauli Katajamäki)

Uutiset

Kuukausikatsaus 2

Kuva: Juhani Järvenpää

Kauden toisessa kuukausikatsauksessa luodaan katsaus Hongan edustuksen, Honka Akatemian, sekä Honka U17-joukkueen otteluihin toukokuun aikana. Mukana on myös juuri ennen maaottelutaukoa, 2.6. pelattu Veikkausliigaottelu Honka-KPV, tietoa joukkueen terveystilanteesta, sekä kannattajien, mm Honcast-tiimin kommentteja.

Toukokuun ottelut

Edustusjoukkue

Toukokuu alkoi edustusjoukkueen osalta kovalla kamppailulla, kun keltamustat matkasivat Ilveksen vieraaksi. Avausjakso mentiin maalittomana, mutta toisella nelivitosella alkoi tapahtua. Juha Hakola vei Hongan johtoon 67. minuutilla. Hakolan osuma oli samalla ensimmäinen Ilveksen verkkoon tehty maali kuluvalla Veikkausliigakaudella. Hongan tilanne muuttui pian johtomaalin jälkeen vaikeammaksi, kun Henri Aalto ajettiin ulos kentältä toisen varoituksen myötä. Ilves onnistuikin tasoittamaan loppulukemiksi 1-1 aivan loppuhetkillä.

Neljä päivää myöhemmin Tapiolan urheilupuistossa nähtiin samat loppulukemat. Vasta 17-vuotias Martin Salin oli ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa avauskokoonpanossa. Nuori hyökkääjä kiitti saman tien luottamuksesta, ja vei keltamustat vartin kohdalla johtoon. Puolen tunnin kohdalla VPS tuli tasoihin, ja kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, päätyi Honka toiseen peräkkäiseen pistejakoon samoin 1-1 lukemin.

Seuraavassa kamppailussa Seinäjoella nähtiin upea draaman kaari. SJK siirtyi avausjaksolla 1-0 kotijohtoon, ja näissä lukemissa mentiin tauolle. Toisella jaksolla Borjas Martin puski Hongan tasoihin, ja vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa keltamustien sankariksi nousi Mikko Sumusalo, joka viimeisteli voittomaalin upealla yläkulmalaukauksella.

Hongan matka voittojen tiellä jatkui seuraavassa ottelussa FC Lahtea vastaan. Avausmaali syntyi jo seitsemännellä minuutilla, ja sen iski kauden avausmaalillaan Luis Silva. Toisella jaksolla Honka siirtyi 2-0 johtoon osumalla, joka merkittiin lopulta FC Lahden puolustuksen omaksi maaliksi. Näillä 2-0 lukemilla Honka piti kolme pistettä Espoossa. Ottelussa teki myös Veikkausliigadebyyttinsä puolustaja Joona Rahikka.

Jakso ennen maaottelutaukoa päättyi kuitenkin pettymykseen, kun KPV haki Simo Roihan kahdeksannella minuutilla syntyneellä maalilla pisteet mukaansa Kokkolaan. Honka ei saanut pelin hallinnasta huolimatta palloa ohi KPV-vahti Teppo Marttisen.

-Toukokuun peleistä jäi käteen paljon positiivisia asioita, mutta myös harmittavia pistemenetyksiä. Olimme jokaisessa toukokuun ottelussa kuskin paikalla ja pelimme pysyi melko hyvin kasassa suuren osan otteluista. Hyvät voitot FC Lahtea ja SJK:ta vastaan antoivat meille lisää itseluottamusta tekemiseemme ja todistimme, että pystymme olemaan jatkuvasti uhkana vastustajan maalin läheisyydessä. Ilves-ottelussa saimme melkein voiton vieraskentällä vajaalla pelaten, mutta valitettavasti he pääsivät tasoittamaan ottelun viimeisillä minuuteilla, kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa ollut Juha Hakola analysoi joukkueen esityksiä.

Hongalla oli vaikeuksia erityisesti sarjataulukon alemassa päässä olleita joukkueita vastaan.

-Kehityskohteemme tuleville kuukausille tulee olemaan ehdottomasti se, että miten pelaamme sarjataulukon heikompia joukkueita vastaan. Piste Vaasan Palloseuraa ja häviö Kokkolan Palloveikkoja vastaan ovat tietysti suuria pettymyksiä, ja meidän tulee löytää joukkueen sisällä lääkkeet matalalla puolustavia joukkueita vastaan, Hakola sanoo.

Honka lähti maaottelutauolle Veikkausliigan neljänneltä sijalta. Piste-ero sarjakärki Ilvekseen on kuitenkin vain kaksi pistettä.

– Veikkausliiga on todella tasainen tänä vuonna ja lähdemme hyvistä asetelmista kesää kohden. Veikkausliigaa on tällä hetkellä pelattu noin yksi kolmasosa, ja sijojen 1-6 erotus on vain kolme pistettä. Pitkässä juoksussa mestaruudesta tulevat taistelemaan joukkueet, jotka pystyvät parantamaan päivittäistä tekemistään ja pitämään suoritustason korkealla. Tässä korostuvat erityisesti joukkueiden toimintatavat, jotka antavat viitekehyksen kaikelle tekemiselle, Hakola kommentoi asetelmia.

Laitahyökkääjä on luottavainen Hongan mahdollisuuksiin taistella aivan kärkisijoista.

-Tehokkaimmat ja sitouttavimmat toimintatavat tuovat parhaat kyvykkyydet esille joukkueista ja luovat ne kilpailulliset edut, mitkä erottavat huippujoukkueet heikommista. Uskon, että meidän toimintatapamme, arvomme ja seurakulttuurimme ovat tärkeitä tukipylväitä matkalla menestykseemme ja näiden avulla voimme toteuttaa asettamamme päämäärämme, hän päättää.

Honka Akatemia

Honka Akatemialle toukokuu oli Miesten Kakkosessa haastava. Kuukausi alkoi kuitenkin kahdella hyvällä tuloksella. Ensin pisteet tasattiin KaaPon kanssa maalittoman tasapelin myötä. Raumalta Pallo-Iiroilta pisteet lähtivät Espooseen, kun maalit iskivät Ville Koski, sekä Pauli Katajamäki.

Kuukauden neljästä viimeisestä ottelusta käteen jäi kuitenkin nolla pistettä. Kaikki ottelut olivat tasaisia, mutta sarjapisteitä ei keltamustille tippunut. Ilves/2, Gnistan, FC Espoo ja SalPa ottivat vuorollaan Akatemialta täyden pistepotin.

Toukokuun jäljiltä Akatemia on Kakkosen B-lohkon kahdeksannella sijalla. Seitsemästä ottelusta on kasassa yhtä monta pistettä.

Honka U17

Hongan B-junioreiden matka BSM-sarjassa alkoi upealla nousulla.
70. minuutilla vielä 2-0 tappiolla TPS:lle olleet keltamustat nousivat viimeisen
kahdenkymmenen minuutin aikana 2-3 voittoon.

Seuraavassa ottelussa keltamustat tasasivat pisteet KäPan kanssa luvuin 1-1. Sen jälkeen nähtiin kunnon maalijuhlaa, kun KuPS kaatui Tapiolassa 7-4.

Vierasreissu Rovaniemelle tuotti 2-4 tappion RoPS:n vieraana, mutta kuukausi päättyi positiivisesti JJK:n kaatuessa keltamustien käsittelyssä numeroin 2-0.

Toukokuun jälkeen Honka löytyy BSM-sarjasta neljänneltä sijalta. Eroa kärkijoukkue FC Interiin on viisi pistettä.

Kesäkuun ottelut

Edustusjoukkue

Edustusjoukkue matkustaa huomenna perjantaina Tallinnaan, jossa se kohtaa harjoitusottelussa Nõmme Kaljun.

Honka palaa maaottelutauolta kovimmalla mahdollisella ottelulla. Hallitseva Suomen mestari HJK isännöi keltamustia kauden ensimmäisessä Metroderbyssä Telia 5G Areenalla keskiviikkona 19.6. kello 18.30 alkaen. Kaikki Honka-mieliset kerääntyvät ottelussa pohjoispäätyyn, ja liput sinne voit ostaa tästä!

Kesäkuun ainoa kotiottelu pelataan tiistaina 25.6. kello 18.30, jolloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu RoPS. Kuukausi päättyy vierailulla Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraana.

Pe 7.6. klo 15.00 Kadrioru Staadion Nõmme Kalju-FC Honka
Ke 19.6. klo 18.30 Telia 5G Areena HJK-FC Honka Liput Honka-päätyyn tästä!
Ti 25.6. klo 18.30. Tapiolan urheilupuisto N FC Honka-RoPS Liput tästä!
Su 30.6. klo 18.30. Wiklöf Holding Arena IFK Mariehamn-FC Honka

Honka Akatemia

Akatemia pitää taukoa peleistä aina 16.6. saakka, jolloin KäPa isännöi keltamustia. Kotikentälle vieraaksi saapuu paikallisvastus EPS, ja kuukausi päätetään Kauniaisissa GrIFK:n vieraaana.

Su 16.6. klo 18.30 Oulunkylä TN KäPa-Honka Akatemia
To 20.6. klo 18.30 Tapiolan TN 1 Honka Akatemia-EPS
Pe 28.6. klo 18.30 Kauniaisten keskuskenttä GrIFK-Honka Akatemia

Honka U17

Hongan U17-joukkueella on kesäkuun aikana edessään kolme ottelua, kaksi vieraissa ja yksi kotikentällä Tapiolassa. Kuun kamppailut avataan sarjakärki FC Interin vieraana.

Su 9.6. klo 14.15 Impivaara N FC Inter-FC Honka
La 15.6. klo 15.00 Tapiolan TN 1 FC Honka-FF Jaro
Ti 25.6. klo 16.00 Telia 5G Areena HJK-FC Honka

Loukkaantumistilanne

Henri Aallon loukkaantuminen pitää puolustajan sivussa arviolta 1-2 viikkoa. Konsta Rasimuksen ennuste näyttää 2-3 viikkoa. Jonas Levänen on sivussa vielä pidemmän aikaa.

Kannattajien katsaus

-Toukokuu oli ennakkoon kutkuttava ja tottakai myös haastava. Honka kuitenkin näytti merkkejä siitä, että miksi meidät on ennustettu sarjakärkeen. Vaikka toukokuu oli kohtalaisen positiivinen, niin epätasaisuus hieman vaivasi jälleen, etenkin VPS:n kanssa nyhjätty tasapeli hieman harmitti. Erityisesti Seinäjoelta ryöstetyt pisteet jäivät positiivisena mieleen, pui kuluneen kuukauden antia Hongan SLO Saku Niinivaara.

-Kannattajakatsomoon ollaan aistittu alkukauden otteissa epätasaisuutta. Välillä pelataan niin dominoivasti, kuten esim. Lahtea vastaan kotona tai SJK:ta vastaan vieraissa, mutta sitten taas toisaalta välillä, etenkin ennakkoasetelmissa, heikompia jengejä vastaan otteet ailahtelevat aivan liikaa.

Niinivaaran mukaan kannattajatoiminta on hyvissä voimissa.

-Kannattajatoiminta elää ja voi hyvin. Uusia naamoja on tullut paljon mukaan ja toimintaa pyritään koko ajan kehittämään oikeaan suuntaan. Toivottavasti myös jatkossa uudet (ja miksei myös vanhatkin) honkamieliset löytävät tiensä kannattajakatsomoon.

Mieleen on jäänyt erityisesti vierasreissu OmaSP Stadionille.

-Seinäjoen matka oli huikea. Itse peli oli draamankaareltaan täydellinen, ja katsomossa oli hyvä meininki. Seinäjoelle on aina hauska reissata. OmaSp Stadionilla on puitteet sekä järjestelyt kunnossa, ja viime aikoina SJK on ollut myös kentällä kohtalaisen kohtelias isäntä meille.

Niinivaara avasi myös kannattajien suunnitelmia kesäkuulle, sekä hieman pidemmällä tulevaisuudessa siintävään Honkafest-tapahtumaan.

-Kesäkuussa isoja pelejä on luonnollisesti HJK vieraissa. Silloin pohjoispäätyyn kasataan jälleen ns. ”Keltamustapääty”, jonne kaikki honkalaiset ovat enemmän kuin tervetulleita. Otetaan jälleen yhdessä Töölö haltuun! Lisäksi kesäkuun lopulla reissataan kesäiseen Maarianhaminaan. Hyttejä täytellään par’aikaa ja ”Saari” tulee olemaan tuolloin keltamusta. Muiden tapahtumien osalta on tulossa mm. 27.7. Honkafestiä, josta löytyy elävää musiikkia, pelaajatapaamisia ja totta kai myös HK05 Street Kitchen sekä sen huikea menu!

Early Bird-liput Honkafestiin ovat nyt myynnissä, ja voit ostaa ne tästä! Tapahtuma on K18.

Honcast

Kolmen Hongan kannattajan, Jollen, Atson ja Possun tälle kaudelle lanseeraama Honcast on Hongan kannattajien oma podcast, joka ruotii keltamustien toimintaa kentällä ja sen ulkopuolella. Ohjelmassa kuullaan myös pelaajahaastatteluita. Uusimman Honcast-jakson voit kuunnella tästä.

Honcast palkittiin VPS-ottelun alla Veikkausliigan Respect-palkinnolla. Palkitsemisen yhteydessä saadun Veikkauksen 500 euron rahapalkinnon Honcastin tiimi lahjoitti FC Askeleelle.

-On hienoa, että Honka-yhteisö on ottanut meidät lämpimästi vastaan! Respect-palkinto oli hyvä merkki siitä, että olemme aloittaneet hyvin ja meidän kaltaisille toimijoille on ollut tilausta. Parasta palkinnossa oli tietysti tukea FC Askeleen toimintaa. Meidän työ kuitenkin on vasta alussa. Honcast on hieno keino syventää ja kasvattaa seurayhteisöä, Honcast-tiimi kommentoi.

Miten toukokuu meni Honcast-tiimin silmin?

-Toukokuu näytti meidän silmiin todella hyvältä, mutta kesäkuun alun KPV-tappio madalsi mieltä kovasti. Tätä asiaa ruodittiin antaumuksella myös uusimmassa jaksossamme.

Tiimi lähettää lopuksi vielä terveisiä kaikille Honkamielisille.

– Me haluamme lähettää kaikille terveisiä, että kuunnelkaa Honcastia, käykää peleissä ja pyytäkää kaveritkin mukaan! Meitä kannattaa myös seurata somessa, sillä arvomme lippuja jokaiseen kotiotteluun kesäkuusta lähtien. Nähdään matseissa!

Otteluraportti, Veikkausliiga

Honka taipui KPV:lle

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka kärsi Veikkausliigakauden kolmannen tappionsa eilen sunnuntaina, kun KPV haki pisteet luvuin 0-1. Ottelun ainoan maalin iski avausjaksolla Simo Roiha.

Avausjakso

Honka tuli otteluun vahvasti, ja loi ensimmäisen vaarallisen paikan ennen kuin edes minuuttia oli kellossa. Borjas Martin pelasi pallon Luis Silvalle, jonka laukaus suuntautui kuitenkin hieman ohi KPV-maalin.

Hongan hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin iski kahdeksannella peliminuutilla vierasjoukkue. Sebastian Mannström katkoi Gideon Baahin syötön, ja pelasi pallon Hendrik Helmken kautta Simo Roihalle, joka viimeisteli KPV:n 0-1 vierasjohtoon.

Honka painoi takaiskumaalin jälkeen kovasti päälle. 25. minuutilla Juha Hakolan laukaus boksin rajoilta kolahti ylärimaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin Baah kokeili maalintekoa kaukaa, mutta topparin laukaus meni noin pallonmitan ylitse.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin maalin vierasjohdossa.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella pallonhallinta oli Hongalla, KPV vetäytyi tiiviiseen puolustusmuottiin ja iski vastaan. Kokkolalaisten puolustuksen murtaminen oli keltamustille vaikeaa, ja todelliset paikat jäivät vähiin.

Toisessa päädyssä Enoch Banza pääsi kokeilemaan melko vapaasta paikasta, mutta Tim Murray piti huipputorjunnallaan eron yhdessä maalissa.

Honka sai muutaman hyvän paikan erikoistilanteista, mutta viimeistely-yritykset menivät maalin ohitse.

Vaihdosta kentälle tullut KPV-hyökkääjä Yessy Mena tuotti nopeudellaan ongelmia Honka-puolustukselle. Keltamustien onneksi hyökkääjän sihti oli kuitenkin hukassa, eikä lisämaaleja Murrayn selän takan nähty.

Mutta kun niitä ei nähty toisessakaan päässä, haki KPV kaikki kolme pistettä mukaansa Kokkolaan numeroin 0-1.

90 minuuttia Hongan puolustuksen keskustassa uurastanut Tommi Saarinen oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt mies.

-Hyvistä maalintekopaikoistamme huolimatta emme saaneet maalia aikaiseksi. KPV onnistui passivoittamaan peliä, emmekä pystyneet avaamaan heidän puolustustaan. Harmittava tulos, toppari kommentoi.

Tappion myötä Honka jatkaa tasaisessa sarjassa neljäntenä. Eroa saran kärkipaikkaa pitävään Ilvekseen on vain kaksi pistettä.

Edessä on nyt maajoukkuetauko, joten Hongan Veikkausliigakausi jatkuu vasta keskiviikkona 19.6. Silloin keltamustat matkaavat Metroderbyyn HJK:n vieraaksi. HJK-FC Honka käynnistyy Telia 5G Areenalla kello 18.30. Seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 25.6. Tapiolan urheilupuistossa, Kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi RoPS Rovaniemeltä. Osta lippusi otteluun tästä, ja tule kannustamaan keltamustat voittoon!

Hongan kokoonpano:
#3 Gideon Baah
#4 Robert Ivanov
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (65’ Demba Savage)
#11 Juha Hakola
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#20 Luis Silva
#23 Mikko Sumusalo (84’ Arlind Sejdiu)
#28 Tommi Saarinen
#33 Duarte Tammilehto (74’ Joel Perovuo)

Uutiset

Volkswagen ja Esport Honka yhteistyöhön

Kuljetamme Suomen jalkapalloperhettä

K Auto Oy/Volkswagen-henkilöautot on solminut yhteistyösopimuksen Suomen Palloliiton ja Veikkausliigan kanssa. Yhteistyökumppanuus kattaa miesten ja naisten A-maajoukkueet, futsal- ja nuorten maajoukkueet, Perhefutis-seurakehityshankkeen sekä Veikkausliigan.

Sopimuksen myötä Palloliitto on käynnistänyt alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnatun Perhefutis-toiminnan. Tämän valtakunnallisen konseptin tavoitteena on aktivoida ja vahvistaa matalan kynnyksen harrastustoimintaa Perhefutiksen muodossa.

27.5 Espoon Hongan kanssa julkaistu sopimus on jatkoa Volkswagen-henkilöautojen aikaisemmalle yhteistyölle jalkapalloyhteisön kanssa ja on ensimmäinen sekä pääsarjaseuran että junioritoiminnan kattava sopimus, jonka tarkoituksena on palvella kaiken ikäisiä jalkapalloilijoita.

Maajoukkueet

Huuhkajat ja Helmarit

Suomen jalkapallomaajoukkue edustaa Suomea kansainvälisessä jalkapallossa ja toimii Suomen jalkapalloa hallinnoivan Suomen Palloliiton (SPL) alaisuudessa.

Miesten jalkapallomaajoukkueen lempinimi on Huuhkajat, naisten jalkapallomaajoukkue tunnetaan nimellä Helmarit.

Suomen Palloliitto perustettiin vuonna 1907 ja Suomi on ollut Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n jäsen vuodesta 1908. Ensimmäisen maaottelun Suomi pelasi vuonna 1911 Ruotsia vastaan.

Volkswagen on Palloliiton ja Veikkausliigan yhteistyökumppani.

Veikkausliiga

Veikkausliiga on suomalaisen jalkapalloilun miesten pääsarja.

Veikkausliigan keskeisin tehtävä on liigajalkapalloilun, sen seurojen, pelaajien sekä lajin toimintaedellytysten kehittäminen ja arvomaailman esiintuominen. 

Veikkausliigassa syntyy jatkuvasti suomalaisen jalkapalloilun sankareita. Tulevat kansainväliset tähtemme ja maajoukkuepelaajat kehittyvät tälläkin kaudella Veikkausliigan kentillä. Pelaajien lisäksi valmentajat ja muut jalkapallokasvot ovat kaikki Veikkausliigan sankareita.

Perhefutiksen kautta jalkapallo tutuksi

Yhdessä Palloliiton kanssa olemme käynnistäneet Perhefutis-toiminnan. Se on laadukasta matalan kynnyksen harrastustoimintaa, jossa alle kouluikäinen lapsi saa ensimmäisen kosketuksensa jalkapalloon yhdessä vanhemman kanssa.

Perhefutis toteutuu paikallisten seurojen kautta eri puolilla Suomea.

Volkswagen – Me teemme tulevaisuudesta totta. Volkswageneita on tuotu Suomeen jo yli 60 vuotta. Vuonna 2017 Volkswagen oli Suomen toiseksi ostetuin henkilöautomerkki. Uusia Volkswagen-henkilöautoja rekisteröitiin 12 746 kappaletta markkinaosuuden ollessa 10,9 % (ilman matkailuautoja). Volkswagenin suosituin malli vuonna 2017 oli edellisvuoden tapaan Golf 4 799 rekisteröidyllä autolla ja 4,1 % markkinaosuudella. Myös Volkswagen Tiguan kuului vuoden menestyjiin, sillä sen rekisteröinnit kasvoivat yli 66 %. Ladattavien hybridien ja täyssähköautojen rekisteröintien kasvu oli myös erityinen ilonaihe, niiden rekisteröinnit kasvoivat 42,9 %.

Lisätietoja:

K Auto Oy, Volkswagen Suomi, Mikko Mykrä, henkilöauto-osaston johtaja, puh. 050 306 4117 mikko.mykra@volkswagen.fi

K Caara Oy, Piero Silvani, Head of CX, puh. 040 768 1178 piero.silvani@kesko.fi

K Caara Oy, Volkswagen Center Espoo, Timo
Salminen, myyntipäällikkö, puh. 050 594 0380
timo.salminen@volkswagencenter.fi

Esport Honka Oy, Kai Vilponen, markkinointijohtaja, puh.
04577312406
kai.vilponen@esport.fi

https://www.volkswagen.fi/fi.html

https://volkswagencenter.fi/

https://k-caara.fi/

Yhteistyössä