Uutiset

Otteluraportti, Veikkausliiga

Honka ja KuPS pistejakoon

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka avasi Veikkausliigakautensa myös kotiotteluiden osalta, kun vieraaksi saapui KuPS. Joukkueet tarjosivat tasaisen kamppailun, jossa riitti jännitettävää loppuun saakka. Honka tasoitti lisäajalla loppulukemiksi Jean-Marie Dongoun maalilla 1-1.

Avausjakso

Honka oli lähellä siirtyä kotijohtoon neljännellä minuutilla. Javi Hervas lähetti vapaapotkun maalille, ja Robert Ivanovin kurotus palloon jäi pienestä kiinni.

Borjas Martin nousi vahvasti pallon kanssa vartin kohdalla. Espanjalaishyökkääjän kaukolaukaus tuotti vaikeuksia Otso Virtaselle, mutta KuPS-vahti onnistui torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaalin iski vierasjoukkue KuPS 21. minuutilla. Virtanen avasi pitkällä suoraan Ilmari Niskaselle, joka pääsi nokikkain Honka-vahti Markus Uusitalon kanssa ja laukoi vieraat johtoon.

Niskanen pääsi vielä muutamaa minuuttia ennen taukoa kokeilemaan vapaapotkusta, mutta laukaus meni kuitenkin ohi Honka-maalin.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin lukemista 0-1.

Toinen jakso

KuPS oli lähellä tuplata johtonsa toisen nelivitosen alkuminuuteilla. Uusitalo ehti kuitenkin vielä Usman Salen lähietäisyydeltä tulleen ohjauksen tielle.

Honka rakensi 73. minuutilla hyvän hyökkäyksen vasemmalta laidalta. Viime hetkillä KuPS-puolustus pääsi kuitenkin tilanteessa väliin ja tuloksena oli kulmapotku kotijoukkueelle.

Henri Aalto nousi muutamaa minuuttia myöhemmin kahden vastustajan välistä ja viritti kaukolauksen kohti KuPS-maalia. Virtanen torjui puolustajan kudin kulmapotkuksi.

89. minuuttia oli kellossa, kun Honka oli jälleen lähellä tasoitusta. Vaihdosta kentälle tulleen Jean-Marie Dongoun laukaus karkasi kuitenkin maalin ohi.

Hetkeä myöhemmin Dongou kuitenkin onnistui. Demba Savage lähetti oikealta millintarkan keskityksen, ja Dongou puski pallon Virtasen käsien kautta alakulmaan. Honka tuli näin lisäajalla tasoihin.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten lopputuloksena oli pistejako numeroin 1-1.

– KuPS teki ensimmäisellä jaksolla maalin, jota meidän ei olisi pitänyt antaa tapahtua. Peli oli mielestäni meidän hallinnassamme ja olisi tästä pitänyt voitto ottaa. Onneksi saatiin kuitenkin edes tasapeli, kommentoi keskikentällä täyden ottelun urakoinut Jerry Voutilainen.

Honka on käynnistänyt Veikkausliigakautensa kolmella tasapelillä. Sarjataulukosta keltamustat löytyvät kuudennelta sijalta.

– Mielestäni olisimme ansainneet enemmän pisteitä. Hakaa vastaan tuli toki punainen kortti joka teki pelin meille vaikeammaksi, mutta sekä IFK Mariehamnia vastaan että tästä pelistä olisimme mielestäni ansainneet voitot, Voutilainen jatkaa.

Hongan kausi jatkuu kolmella kotiottelulla. Ensimmäisenä vastaan tulee TPS, ensi lauantaina 18.7. kello 13.00.

– TPS-otteluun lähdemme parantamaan viimeisen kolmanneksen ratkaisuja. Uskon, että silloin saamme siitä pelistä kolme pistettä mukaan, Voutilainen päättää.

TPS-ottelun jälkeen vieraaksi saapuu FC Inter keskiviikkona 22.7. ja lopuksi vielä RoPS sunnuntaina 26.7. Liput otteluihin tästä!

Hongan kokoonpano:

#1 Markus Uusitalo
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen (81′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas (81′ Duarte Tammilehto)
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin
#24 Nasiru Banahene (65′ Demba Savage)
#26 Dani Hatakka
#99 Mac Kandji (51′ Jean-Marie Dongou)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #13 Tim Murray (MV), #16 Konsta Rasimus

Otteluennakko, Veikkausliiga

Hongan kotiavaus ylihuomenna sunnuntaina, vieraaksi saapuu KuPS

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka avaa Veikkausliigakautensa myös kotiotteluiden osalta ylihuomenna lauantaina 12.7. Silloin vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestarijoukkue KuPS. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30.

Hongan kausi on käynnistynyt kahdella tasapelillä. Avauskierroksella keltamustat tasasivat pisteet Hakan kanssa luvuin 1-1 ja viime ottelussa IFK Mariehamnia vastaan tuloksena oli maaliton pistejako.

Puolustaja Tapio Heikkilä ei ole joukkueen pelaamisesta huolissaan, vaikka voittotili onkin vielä toistaiseksi avaamatta.

– Pisteiden valossa emme tietenkään voi olla yhtään tyytyväisiä. Pelin peruspalaset ovat kuitenkin meillä hyvin kohdillaan ja pääpiirteittäin peli näyttää siltä miltä haluammekin. Tottakai maalintekoa pitää parantaa, emme ole saaneet palloa paikoista sisään. Tällä pelillä luomme tulevaisuudessakin varmasti paljon paikkoja ja jossain vaiheessa verkotkin alkavat varmasti heilumaan, hän sanoo.

Viime kauden päätteeksi Suomen mestaruutta juhlinut KuPS on aloittanut myös kuluvan kauden vahvasti. Avausottelussaan se iski vartin aikana kolme maalia HIFK:n verkkoon ja haki pisteet mukaansa Kuopioon loppulukemin 0-3. Viime kierroksella kuopiolaiset kaatoivat FC Interin luvuin 1-0.

– Ottelusta tulee varmasti tiukka ja rankka ottelu. KuPS on suoraviivainen, juoksuvoimainen ja korkealta prässäävä joukkue. Olemme tutkineet KuPS:n pelaamista ja tiedämme, mitä meidän täytyy tehdä ottaaksemme siitä ottelusta täydet pisteet. Uskon, että olemme valmiita otteluun, Heikkilä sanoo.

Heikkilä odottaa innolla kauden avaamista myös kotikentällä.

–Todella hyvä fiilis pelata vihdoin myös kotona. Haluamme antaa kannattajillemme voiton, jonka he todella ansaitsevat saada. Toivottavasti tulee paljon yleisöä, saadaan hyvä meininki päälle ja tehdään heti kauden alusta Tapiolan urheilupuistosta sellainen paikka, johon vastustajan on vaikea tulla pelaamaan, hän päättää.

FC Honka-KuPS käynnistyy siis sunnuntaina 12.7. kello 18.30. Osta lippusi tästä!

Tutustu ennen saapumistasi huolellisesti infoon ottelujärjestelyistä. Infopaketin löydät täältä.

Huom! Muistathan, että kausikortti ei poikkeusolosuhteiden vuoksi sellaisenaan kelpaa sisäänpääsyyn ottelutapahtumaan, vaan kausikorttilaisten täytyy lunastaa maksuton ottelulippu. Tiketti on ollut yhteydessä kausikortin ostaneisiin ja ohjeistanut asiassa.

Honka-KuPS avaa Hongan heinäkuun kotiotteluiden putken. Heinäkuussa Honka isännöi myös TPS:aa 18.7., FC Interiä 22.7., sekä RoPS:ia 26.7.

Uutiset

Honka-TPS Veikkausliigaottelun alkamisaika siirtyy aikaisemmaksi

Länsi-Uudenmaan Poliisilaitoksen tällä viikolla antamien tarkennettujen ohjeiden johdosta lauantaina 18.7. pelattava Veikkausliigaottelu aikaistuu. Ottelupäivä säilyy alkuperäisenä, mutta uusi alkamisaika on klo 13.00. Otteluun jo nyt ennakkoon ostetut liput käyvät edelleen sellaisenaan.

– Haluamme vaalia hyvää yhteistyötä viranomaisten kanssa. Saamiemme uusien ohjeiden perusteella ja konsultoituamme liigaa ja vastustajaa oli päätös ottelun aikaistamisesta helppo tehdä, kertoo Esport Hongan manageri Hexi Arteva.

Hongan heinäkuun kotiotteluputki jatkuu vielä TPS-ottelun jälkeen kahdella ottelulla, kun keskiviikkona 22.7. Tapiolaan saapuu toinen turkulaisseura FC Inter. Heinäkuun ottelut päättää sunnuntaina 26.7. pelattava Honka-RoPS.

ESPORT HONKA

Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle kauden toisesta ottelusta toinen tasapeli

Kuva: Juhani Järvenpää

Tasapelillä Hakaa vastaan Veikkausliigakautensa avannut Honka matkasi Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Keltamustat hallitsivat pelin kulkua ja loivat enemmän paikkoja, mutta maaleja ei ottelussa nähty. Pisteet tasattiin siis lukemin 0-0.

Avausjakso

Kotijoukkue IFK Mariehamn onnistui luomaan ottelun ensimmäisen maalipaikan kolmannella minuutilla. Pallo pomppi epäonnekkaasti Honka-puolustukselta Gustaf Backalidenille, jonka laukauksen Markus Uusitalo kuitenkin torjui.

Honka hyökkäsi avausnelivitosella monesti kohti IFK-maalia, mutta viimeiset ratkaisut jäivät usein heikoiksi, eikä huippupaikkoja syntynyt.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen Henri Aalto kokeili kaukolaukausta, mutta Oskari Forsman piti maalinsa puhtaana.

Hetkeä myöhemmin Borjas Martin ja Jerry Voutilainen pelasivat hyvän paikan Macoumba Kandjille, mutta IFK-puolustus ehti viime hetkellä katkoon.

Noin seitsemän minuuttia ennen taukoa Demba Savage pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta gambialaisen pusku suuntautui maalin ylitse.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toinen jakso

Honka hallitsi pelin kulkua myös toisella jaksolla. Tunnin kohdalla keltamustat riistivät pallon korkealla IFK:n alueella, ja Javi Hervasin laukaus meni vain hieman maalin yli.

Lähes seuraavasta tilanteesta Borjaksen lähietäisyydeltä lähtenyt kuti karkasi yli maalin.

73. minuutilla kotijoukkue sai yhden harvoista paikoistaan toisella jaksolla, kun Akseli Pelvas pääsi puskemaan. Hyökkääjän yritys meni vain vähän Honka-maalin ylitse.

Kenties jälkimmäisen nelivitosen parhaan paikan sai Savage kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä. Forsman pystyi kuitenkin jälleen saamaan itsensä pallon tielle ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Kun maaleja ei lopulta nähty, jaettiin pisteet lukemin 0-0.

– Kyllä meidän olisi tänään pitänyt voitto ottaa, meillä oli paikat siihen. Tänään emme maalinteossa onnistuneet, joten tuloksena oli yksi piste, kiteytti ottelun keskikentän Jerry Voutilainen.

Honka avaa seuraavaksi Veikkausliigakauden myös kotiotteluiden osalta, kun KuPS saapuu sunnuntaina 12.7. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja liput myy Tiketti. Osta lippusi tästä!

Muistathan, että koronarajoitusten vuoksi kausikortilla ei pääse sisään, vaan kausikorttilaisten on lunastettava maksuton lippu otteluun. Tiketti on ollut yhteydessä kausikortin ostaneihin ohjeistaakseen asiassa.

Muista myös tutustua huolella infopakettiin poikkeusolosuhteiden mukaisista ottelujärjestelyistä. Pääset lukemaan infon tästä!

Hongan kokoonpano:

#1 Markus Uusitalo (MV)
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Javi Hervas (85′ Duarte Tammilehto)
#10 Lucas Kaufmann (85′ Edmund Arko-Mensah)
#14 Borjas Martin
#24 Nasiru Banahene
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage
#99 Macoumba Kandji (61′ Jean-Marie Dongou)

Vaihdossa: #4 Robert Ivanov, #13 Tim Murray (MV), #16 Konsta Rasimus, #18 Elmo Heinonen

Uutiset

Infopaketti Hongan heinäkuun kotiotteluihin Veikkausliigassa

Veikkausliigakausi on jälleen käynnissä. Kaikkien ottelutapahtumiin osallistuvien turvallisuuden takaamiseksi ottelujärjestelyissä on tehty muutoksia verrattuna ns. normaaliin ottelutapahtumaan. Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti.

Nämä ohjeet ovat voimassa ainakin heinäkuun ajan.

Honka pelaa heinäkuun aikana neljä kotiottelua Tapiolan urheilupuistossa.

Su 12.7. klo 18.30 Honka-KuPS
La 18.7. klo 17.00 Honka-TPS
Ke 22.7. klo 18.30 Honka-FC Inter
Su 26.7. klo 17.00 Honka-RoPS

Stadionin katsomoalueet

Tapiolan urheilupuiston stadion on jaettu neljään suljettuun alueeseen, joiden välillä ei pääse liikkumaan. Jokaisella alueella on oma kioskinsa, sekä WC:t. Anniskelu on alueilla 1 ja 3.

Huomioithan omat sisäänkäynnit joka alueelle. Sisäänkäyntiportti tulostuu myös ottelulippuun.

Alueen 1 sisäänkäynti on pääkatsomon Esport Arenan puoleisessä päädyssä (kartassa Gate 1)
Alueeseen kuuluu osa Esport Arenan puoleisesta seisomakatsomosta, sekä pääkatsomon lohkot A ja B.

Alueen 2 sisäänkäynti on pääkatsomon keskellä sijaitseva portti, joka oli sisäänkäyntinä myös Suomen Cupin ottelussa Honka-FC Lahti (Gate 2). Alueeseen kuuluu pääkatsomo lukuunottamatta lohkoja A ja B.

Alueen 3 sisäänkäynti on Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä (Gate 3). Alueeseen kuuluu Urheilupuistontien puoleinen seisomakatsomo, sekä osa aurinkokatsomosta (lohko H ja osa G:stä).

Alueen 4 sisäänkäynti on aurinkokatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä (Gate 4). Alueeseen kuuluu vieraskannattajien seisomakatsomo, sekä osa aurinkokatsomoa (lohko F ja osa G:stä).

Seisomakatsomot, sekä aurinkokatsomo (lohkot F, G ja H) ovat numeroimattomia katsomoita. Ostaessasi lipun näihin katsomoihin, lippu oikeuttaa kyseisen alueen kaikkiin katsomoihin. Kun valitset istumapaikkaasi, ota turvavälit muihin ihmisiin huomioon.

Tauolla myyntipisteet saattavat ruuhkautua. Suosittelemme käyttämään hiljaisempia aikoja, mikäli mahdollista.  Muista pitää huolta turvaväleistä myös jonottaessa myyntipisteille. Kannattajatuotteita myydään Esport Arenan shopissa.

Ottelun jälkeinen poistuminen suoritetaan porrastetusti kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Lipunmyynti stadionilla

Stadionin lipunmyyntipiste löytyy Esport Arenan pääoven edestä. Myös noudettavien lippujen piste sijaitsee samassa paikassa. Muut lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Urheilupuiston metroasemalla, sekä Esport Centerin ja Arenan kahvioissa.

Jonojen välttämiseksi suosittelemme ostamaan liput etukäteen Tiketistä. Heinäkuun otteluiden lipunmyynti käynnistyy tiistaina 7.7. kello 12.00. Lipunmyyntiin pääset tästä! Lippuja on Tiketissä myytävänä ottelun loppuun saakka.

HUOM! Kausikorttilaisten täysin vapaata kulkua ei voida sallia heinäkuun aikana, sillä stadionalueen henkilömäärä on rajattu. Kausikortilla pääsee yhä tietenkin maksutta kaikkiin Hongan Veikkausliigan kotiotteluihin. Kausikorttilaisten tulee kuitenkin lunastaa jokaiseen otteluun veloitukseton lippu Tiketin kautta. Tiketti lähettää kausikortin ostaneille lisätietoa asiasta, sekä ohjeet lippujen lunastamiseen.

Kausikortin paikka ei poikkeusolojen aikaan ole voimassa, vaan paikka valitaan lippua lunastaessa.

Heinäkuun sarjalippu

Tarjolla on myös neljän ottelun sarjalippu, jonka pääset ostamaan täältä!

Osta ensin myyntisivulta sarjalippusi. Neljän ottelun sarjalipun numerolla voit lunastaa 0 € hintaisia ottelulippuja Hongan peleihin heinäkuussa 2020. Valitse mieleinen paikka Aurinkokatsomosta ja lipputyypiksi: Hongan lippupaketti heinäkuulle. Huomaathan, että otteluliput on lunastettava etukäteen, eikä sarjalippu kelpaa tapahtumaan sellaisenaan. Voit lunastaa neljä lippua samalla koodilla joko eri otteluihin, tai kaikki samaan otteluun. Lunastaminen onnistuu osoitteessa www.tiketti.fi tai Tiketin toimipisteillä.

Esteettömyys

Inva-katsomoita löytyy alueilta 1 ja 3. Alueen 1 viisipaikkainen invakatsomo sijaitsee Loungen terassilla, kenttätasossa. Alueen 3 invakatsomo sijaitsee pääkatsomon Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä.

Jokaiselta alueelta löytyy invavessa. Alueelta 1 löytyy kolme invavessaa, alueelta 3 kaksi.

TÄRKEÄÄ! Saavuthan ottelutapahtumiin ajoissa. Älä saavu otteluun, jos tunnet itsesi sairaaksi tai sinulla on minkäänlaisia oireita. Nauti tällöin ottelusta Ruutu+:n välityksellä.

Kiitos, että olet mukana tekemässä turvallista ottelutapahtumaa!

#MeOllaanHonka

Otteluennakko, Veikkausliiga

Keltamustat keskiviikkona IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle

Kuva: Juhani Järvenpää

1-1 tasapelillä Hakan vieraana Veikkausliigakautensa avannut Honka kohtaa toisella ottelukierroksella IFK Mariehamnin. Ottelu pelataan Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 8.7. kello 18.30 alkaen. Ruutu näyttää ottelun suorana.

Avauskierroksella Honka joutui takaa-ajajan asemaan, kun Haka pääsi karkaamaan avausjaksolla johtoon rangaistuspotkusta. Keltamustat eivät kuitenkaan luovuttaneet ja Nasiru Banahene tasoitti toisella nelivitosella loppulukemiksi 1-1.

– Liigakauden ensimmäiseksi otteluksi se oli ihan ok. Nousimme takaa tasoihin, emmekä antaneet miesalivoimankaan vaikuttaa liikaa. Meillä oli omat tilaisuutemme myös voittaa ottelu. Meidän täytyy rakentaa tälle pohjalle, ja olla vielä parempia keskiviikkona, kommentoi hyökkääjä Mac Kandji.

Keskiviikon isäntäjoukkue IFK Mariehamn avasi kautensa kunnon maalijuhlilla. Se kohtasi vieraissa Ilveksen, ja loppulukemiksi kirjattiin tamperelaisten voitto numeroin 4-3. IFK:n maaleista ottelussa vastasivat Albion Ademi sekä Joel Karlström. Kolmas osuma merkittiin Ilveksen omaksi maaliksi.

Honka ja IFK Mariehamn pelasivat Suomen Cupissa samassa lohkossa. Maarianhaminalaiset jäivät lohkon viimeisiksi kasattuaan vain kaksi tasapelipistettä. Joukkueiden keskinäisen ottelun Honka voitti luvuin 2-1.

Joukkueet kohtasivat myös viime kauden päätösotteluissa, panoksen ollessa europelipaikka. Honka oli silloin vahvempi kahden ottelun yhteismaalein 3-1. Hongan viime kauden joukkueesta IFK Mariehamnia edustaa tällä kaudella laitapuolustaja Mikko Sumusalo.

Kandji tietää IFK Mariehamnin vaarallisuuden.

– Yksikään ottelu ei tule tällä kaudella olemaan helppo. Sillä ei ole merkitystä kuinka hyvä joukkue paperilla on, jos se ei ole valmiina taistelemaan ja jättämään kaikkea kentälle. Me olemme varmasti keskiviikkona valmiita. Olemme valmistautuneet otteluun erittäin hyvin, hän sanoo.

– Olen todella innoissani siitä, että saimme kauden vihdoin käyntiin. Toivottavasti myös yleisöä saapuu mahdollisimman paljon otteluihin kannustamaan meitä, niin teemme tästä yhdessä upean kauden!, Kandji päättää.

Hongalta sivussa ottelusta on varmasti ainakin pelikiellon vuoksi huilaava Jonas Levänen.

IFK Mariehamn-ottelun jälkeen Honka avaa kauden myös kotikentällään. Honka-KuPS pelataan Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 12.7. kello 18.30 alkaen. Lipunmyynti otteluun käynnistyy huomenna tiistaina kello 12.00. Julkaisemme siihen mennessä myös infopaketin ottelutapahtuman järjestelyistä.

Uutiset, Veikkausliiga

Tarkistuksia ottelujen alkamisaikoihin

Veikkausliigan 2020 muutamien otteluiden ja ottelukierrosten alkamisaikoja on tarkistettu.

Veikkausliigan 2020 muutamien otteluiden ja ottelukierrosten alkamisaikoja on tarkistettu johtuen lähinnä UEFA:n kansainvälisen ottelukalenterin täsmentymisestä sekä Suomen Cupin finaalin ajankohdan varmistumisesta.

Muutokset koskevat seuraavia otteluja:

HJK – Ilves 25.7. klo 17 00, uusi aika la 25.7. klo 18:30

FC Inter – HIFK la 15.8., uusi aika pe 14.8 18:30

RoPS – FC Inter 2.10., uusi aika ti 18.8. klo 18:30

FC Haka – HJK pe 2.10., uusi aika ti 18.8 klo 18:30

SJK – Honka su 23.8., uusi aika pe 21.8. klo 18:30

TPS – FC Inter su 23.8., uusi aika la 22.8 klo 15.00

KuPS – TPS 29.8. klo 17:00, uusi aika la 29.8 klo 18:30

Honka – HIFK su 30.8., uusi aika ti 1.9. klo 18:30

Honka – HJK la 19.9., uusi aika su 20.9. klo 13:00

– – –

Kierros 19 ke 7.10., uusi aika to 15.10 klo 18:30

Kierros 20 la 17.10., uusi aika su 18.10 klo 16.00

kierros 21 ke 21.10., uusi aika to 22.10 klo 18:30

kierros 22 la 24.10., uusi aika su 25.10 klo 14.00

Otteluohjelmaan saatetaan vielä jatkossakin joutua tekemään tarkennuksia johtuen syksyn tiiviistä ottelukalenterista ja mahdollisista muista muutoksista ja tarkennuksista.

Lisätietoja:
Timo Marjamaa, toimitusjohtaja
050 517 6106
timo.marjamaa@veikkausliiga.com

Otteluraportti, Veikkausliiga

Honka ja Haka avauskierroksella pistejakoon

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja Haka avasivat Veikkausliigakautensa 2020 tasaisella ottelulla, johon mahtui niin rangaistuspotku, debyyttimaali Veikkausliigassa, kuin ulosajokin. Lopulta päädyttiin 1-1 lukemin jakamaan pisteet.

Avausjakso

Ottelun avausminuutit mentiin kotijoukkueen painostaessa. Toisella peliminuutilla Salomo Ojala pääsi laukomaan, mutta Tim Murray Honka-maalilla otti helpon kopin.

Jakson kuluessa Honka sai omaa peliään käyntiin. Kolmannellatoista minuutilla Macoumba Kandji oli karata läpiajoon, mutta hyökkääjän kosketus oli hieman liian kova ja karkasi yli päätyrajasta.

Erityisesti Nasiru Banahene aiheutti Haka-puolustukselle ongelmia oikealla laidalla. 35. minuutilla ghanalaisen keskitys löysi Borjas Martinin, jonka alakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle Haka-vahti Michael Hartmann venyi vaivoin.

Ottelun avausmaali syntyi 39. minuutilla. Keskityspallo osui Ivanovin käteen, ja Eero Markkanen vei kotijoukkueen rangaistuspotkusta johtoon.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle jaksolle vahvasti ja haki ahnaasti tasoitusta. Painostus palkittiin 59. minuutilla. Javi Hervasin keskitys päätyi Banahenelle, joka viimeisteli varmasti pallon verkkoon ja toi Hongan tasoihin.

Honka joutui pelaamaan viimeiset noin kaksikymmentä minuuttia yhden miehen vajaalla, kun Jonas Levänen sai toisen varoituksen myötä ulosajon.

Miesylivoimalla Haka sai luotua muutamia paikkoja, mutta pääosin Honka piti valkeakoskelaiset hyvin poissa vaaranpaikoilta. Lähimpänä kävi Ojala, jonka laukaus suuntautui lähietäisyydeltä maalin ylitse.

Enempää osumia ei ottelussa nähty, joten pisteet tasattiin luvuin 1-1.

Hongan Lucas Kaufmann piti lopputulosta jossain määrin tyydyttävänä.

–Tietenkään täysin tyytyväinen tulokseen ei voi olla, sillä olisimme tottakai halunneet avata kauden voitolla. Olosuhteet huomioon ottaen tulos on kuitenkin tyydyttävä. Haka oli todella motivoitunut ja taisteleva ja teki pelistä vaikean. Jouduimme ottelussa takaa-ajoasemaan, mutta tulimme sieltä vielä tasoihin. Jouduimme toki myös pelaamaan jonkin aikaa miesalivoimalla. Meillä on vielä paljon parannettavaa, mutta kausi olisi voinut alkaa paljon huonomminkin, hän kommentoi.

–Ulosajo muuttaa toki aina peliä. Sen lisäksi, että olet itse miesalivoimalla, vastustaja saa varmasti lisää itseluottamusta ja hyökkää entistä kovemmin. Mielestämme pelasimme kuitenkin hyvin. Emme antaneet heille paljon tilanteita, ja pystyimme kontrolloimaankin ottelua, Kaufmann sanoo.

Luonnollisesti Kaufmann oli innoissaan paluusta Veikkausliigakentille pitkän tauon jälkeen.

–Tuntui tottakai todella hyvältä päästä taas pelaamaan Veikkausliigaa. En usko, että olemme kuitenkaan vielä parhaimmillamme. Haimme vielä rytmiämme ja peliämme. Uskon, että seuraavissa otteluissa olemme taas parempia. Tästä tulee varmasti meille vielä hieno kausi, hän päättää.

Hongan kausi jatkuu tasan viikon päästä, keskiviikkona 8.7. Silloin keltamustat matkustavat Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun.

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (87′ Arlind Sejdiu)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (73′ Edmund Arko-Mensah)
#16 Konsta Rasimus
#24 Nasiru Banahene (79′ Dani Hatakka)
#33 Duarte Tammilehto (73′ Jerry Voutilainen)
#99 Mac Kandji

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #9 Jean-Marie Dongou, #70 Roope Paunio (MV)

Otteluennakko, Veikkausliiga

Veikkausliiga käynnistyy vihdoin! Honka matkaa Hakan vieraaksi

Kuva: Juhani Järvenpää

Veikkausliigakausi 2020 saadaan vihdoin käyntiin ylihuomenna keskiviikkona 1.7. Honka kohtaa avauskierroksella vieraskentällä sarjanousija Hakan. Ottelu pelataan Valkeakosken Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen ja Ruutu+ näyttää sen myös suorana.

Viime kauden pronssimitaleihin ja europelipaikkaan päättänyt Honka lähtee myös kaudelle 2020 kovin tavoittein. Keltamustien taival Suomen Cupissa päättyi niukkaan 0-1 tappioon puolivälierissä FC Lahtea vastaan, mutta puolustaja Henri Aalto vakuuttaa, että joukkue on valmis keskiviikon sarja-avaukseen.

Lahti-ottelun tulos oli luonnollisesti pettymys. Pelillisesti ottelussa oli kuitenkin paljon hyvää. Pääsimme murtautumaan useasti maalipaikoille sekä keskustan kautta pelaamalla, että pidemmilläkin syötöillä. Alun takaiskumaalin jälkeen pidimme joukkuetasapainon tilanteenvaihdoissa ja myös pallonhallintavaiheessa kasassa. Olemme valmiita jatkamaan eteenpäin ja aloittamaan keskiviikkona Veikkausliigakauden, hän kommentoi.

Haka nappasi viime kauden päätteeksi suoran nousupaikan Veikkausliigaan voittamalla Ykkösen ylivoimaisesti. Kahdestakymmenestäseitsemästä ottelusta joukkue voitti kolmea vaille kaikki. Tasapelejä kertyi kaksi, joten valkeakoskelaiset hävisivät koko kauden aikana vain yhden ottelun. Piste-ero toiseksi sijoittuneeseen TPS:aan oli yhdeksäntoista pistettä.

Haka on näyttänyt olevansa todella tasokas joukkue myös tällä kaudella. Suomen Cupissa se eteni aina välieriin saakka, kunnes HJK oli parempi luvuin 2-3.

Teemu Tainion valmentaman joukkueen avainpelaajiin kuuluvat mm. Ykkösen viime kauden maalikuningas Salomon Ojala, Huuhkajissakin esiintynyt Eero Markkanen, sekä keskikentän Medo.

– Haka on hyvin organisoitu ja kompakti ryhmä, ja heillä on selvä idea siitä, mitä he tekevät. Hyvin vaikean oloinen vastustaja. He ovat pitkästä aikaa jälleen pääsarjassa ja heillä on hyvä kausi alla. Vastaan tulee varmasti aggressiivinen, itsevarma ja loppuun asti taisteleva joukkue. Meidän pitää pystyä osoittamaan, että olemme kuitenkin jonkin verran parempia, ja ottaa kolme pistettä, Aalto päättää.

FC Haka-FC Honka pelataan siis Valkeakosken Tehtaan kentällä keskiviikkona 1.7. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana myös Ruudusta.

Haka-kamppailun jälkeen Honka matkaa Ahvenanmaalle, jossa IFK Mariehamn isännöi keltamustia keskiviikkona 8.7. kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Hongan Veikkausliigakauden 2020 ensimmäinen kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 12.7. Silloin vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari KuPS, ja ottelu käynnistyy niin ikään kello 18.30. Tiedotamme tarkemmin ottelujärjestelyistä mahdollisimman pian.

Uutiset

Honka kaatui niukasti Suomen Cupin puolivälierässä

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja FC Lahti tarjosivat Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa tasaisen ja kovan taisteluottelun. Vieraiden ottelun alussa iskemä maali riitti tällä kertaa voittoon ja Hongan matka Suomen Cupissa tyssäsi puolivälieriin.

Avausjakso

Ottelu sai Hongan kannalta shokkialun, kun Vahid Hambo pääsi tuikkaaman vieraat johtoon jo ensimmäisellä peliminuutilla.

Takaiskumaalin jälkeen ote siirtyi selvästi Hongalle. Toisella minuutilla Mac Kandji laukoi hieman maalin ohitse. Viidennellä peliminuutilla Honka sai pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Kellossa oli 22 minuuttia, kun Honka oli jälleen lähellä tasoitusta. Lucas Kaufmannin keskitys löysi Kandjin pään, mutta Lahti-vahti Patrick Rakovsky koppasi puskun käsiinsä.

Puolen tunnin kohdalla Dani Hatakka pääsi puskemaan Kaufmannin vapaapotkusta, mutta Rakovsky venyi jälleen pallon tielle.

Hetkeä myöhemmin Kandji karkasi läpiajoon, mutta viimeistely ei onnistunut.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Kaufmannin vapaapotku kolahti ylärimaan ja jatkotilanteesta brassi pääsi vielä itse laukomaan, valitettavasti hieman ohi.

Näin tauolle siirryttiin lukemissa 0-1.

Toinen jakso

Vain muutama minuutti oli toista nelivitosta pelattuna, kun Hongan tasoitus kävi jälleen lähellä. Kaufmannin vapaapotku löysi takatolpalta Hatakan, jonka viimeistely suuntautui hieman maalin ohi.

Varttia ennen päätösvihellystä vaihdosta kentälle tullut Edmund Arko-Mensah ohitti Valdrin Rashican laidalla, mutta Kandji ei aivan yltänyt laitapuolustajan keskitykseen.

Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, päättyi Hongan taival Suomen Cupissa tähän. FC Lahti jatkaa välieriin, jossa se kohtaa FC Interin.

– Teimme pelin heti alusta itsellemme vaikeaksi. Sen jälkeen hallitsimme mielestäni peliä selvästi ja meillä oli hyviä paikkoja tasoittaa, kommentoi puolustaja Dani Hatakka ottelun jälkeen.

– Meillä oli pelissä tänään paljon hyvääkin, mutta Cupissa se on tulos tai ulos. Ei auta, hän harmitteli.

Hongan kausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona 1.7., jolloin vihdoin päästään käynnistämään kauan odotettu Veikkausliigakausi 2020. Keltamustat matkaavat Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. Ottelu Tehtaan kentällä alkaa kello 18.30 ja Ruutu+ näyttää sen suorana.

Hongan seuraava, ja Veikkausliigakauden ensimmäinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 12.7. Kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari KuPS.

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (75′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen (75′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (64′ Nasiru Banahene)
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage (85′ Jean-Marie Dongou)
#99 Mac Kandji

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #3 Tapio Heikkilä, #16 Konsta Rasimus

Yhteistyössä