Uutiset

Uutiset

Liigacup palaa kilpailukalenteriin

Suomen Cupiin kaudelle 2022 tehtyjen uudistusten myötä Liigacup palaa kilpailukalenteriin ja tuo Veikkausliigajoukkueille kilpailullisia otteluita heti alkuvuoteen. 

Veikkausliigan hallitus teki perjantaina 26.11. periaatepäätöksen Liigacupin pelaamisesta kaudella 2022. Liigacupissa 12 Veikkausliigan joukkuetta jaetaan kolmeen neljän joukkueen lohkoon, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Lohkovaiheen jälkeen pelataan puolivälierät, välierät ja finaali.  

Alustavasti Liigacup pelataan Veikkausliigan järjestämänä ajalla 15.1. – 19.3.2022 eli ennen Veikkausliigakauden alkamista ja myös ennen kuin Veikkausliigajoukkueet tulevat mukaan Suomen Cupiin. 

Tarkemmat yksityiskohdat kilpailun pelaamisen ja Liigacupin kilpailumääräysten suhteen tiedotetaan myöhemmin. 

Liigacupia pelattiin edellisen kerran kaudella 2016, jolloin kilpailun voitti FC Lahti. 

VEIKKAUSLIIGA  
Lisätietoja: Timo Marjamaa, toimitusjohtaja
050 517 6106 timo.marjamaa@veikkausliiga.com 

Uutiset

Honka jatkaa tutussa komennossa, joukkue vahvistuu

Esport Honka on solminut päävalmentaja Vesa Vasaran kanssa yksivuotisen ja valmentajien Riku Paularinteen ja Sampo Koskisen kanssa kaksivuotiset jatkosopimukset. Lisäksi joukkueeseen tulee 6-7 uutta pelaajaa.

Espoolaisen jalkapallon lippulaivan peräsimessä kuudennen kautensa aloittava Vasara oli luonnollinen valinta luotsaamaan joukkuetta kaudelle 2022. Joukkueessa käynnissä oleva muutosprosessi alkoi kauden 2020 päätteeksi ja se saadaan valmiiksi kevään 2022 aikana. Muutoksia on tehty eniten pelaajistossa, jossa on onnistuttu nostamaan pelaavaan kokoonpanoon useita lahjakkaita nuoria. Samalla joukkueesta on lähtenyt useita kokeneita pelaajia.

Vesa johtaa valmennustiimiä todella kovalla ja rautaisella osaamisella. Näen edelleen tiimin toiminnassa holistista rakkautta lajia ja arjen työntekoa kohtaan. Työmoraali, uuden oppiminen ja sisäinen haastaminen on sillä tasolla mitä haluammekin. Päättyneelle kaudelle valmennustiimi vaihtui varsin paljon ja nyt haluamme nähdä mihin tällä ryhmällä kaudella 2022 päästään, kertoo Hongan manageri Hexi Arteva.

Joukkueen osalta kauden 2022 valmistelut ovat hyvällä mallilla. Pelaajasopimuksia on marraskuun puolessa välissä vanhojen pelaajien osalta kuusitoista, jonka lisäksi neljän uuden pelaajan kanssa on jo olemassa julkaisua vaille valmiit sopimukset.

Joukkueen rakentaminen on tulevalle kaudelle hieman erilaisella mallilla. Sanoimme haikeat kiitokset muutamalle todella pitkään seuraa edustaneelle pelaajalle. Samalla saimme kuitenkin iloita siitä, että monet haluamamme pelaajat, niin nuoret kuin hieman kokeneemmatkin haluavat jatkaa meillä ja moni vielä jopa pidentää olemassa olevaa sopimustaan. Otso Koskinen, Rui Modesto ja Jerry Voutilainen näistä ehkä parhaimpina esimerkkeinä, jatkaa Arteva.

Uusista pelaajista tiedotetaan sitä mukaa kun sopimuksia syntyy ja pelaajien edelliset seurasitoumukset sen mahdollistavat. Pelipaikoiltaan uusia pelaajia etsitään ja kiinnitetään ensisijaisesti keskiakselille, eli maaliin, puolustuksen keskelle, keskikentälle ja hyökkäykseen. Vallitsevasta markkinatilanteesta ja siitä tosiasiasta johtuen, että Suomen Cupin uudistuksen myötä viralliset ja tavoitteelliset ottelut alkavat vasta maaliskuun lopulla, uusien pelaajien etsimiseen ja arviointiin on nyt normaalia enemmän aikaa.

Tiedämme minne tarvitsemme lisää laatua ja määrää. Se kävi jo päättyneellä kaudella hyvin selväksi. Tämän eteen tulemme tekemään paljon töitä. Petrin ja Vesan kanssa olemme varmoja, että tässä myös onnistumme. Pitää vaan malttaa ja iskeä sitten kiinni, kun riittävä varmuus ja ymmärrys pelaajasta on olemassa.

Jalkapallon kansallinen kilpailukalenteri ja -rytmi uudistuu kaudelle 2022. Palloliiton linjauksen mukaisesti Suomen Cup ja etenkin sen arvostus nostetaan kilpailuformaatin uudistuksella aikaisempia vuosia korkeammalle tasolle.

Esport Hongan joukkueet harjoittelevat tiiviisti vielä marraskuun ja siirtyvät sen jälkeen ansaitulle vuosilomalle. Takaisin tositoimiin palataan kolmen joukkueen voimin tammikuun alussa. Talvikauden otteluista tiedotetaan sitä mukaan, kun ne varmistuvat.

Tämänhetkinen sopimustilanne 22.11.2021

Roope Paunio (MV)
Ville Koski
Matias Rale
Henri Aalto
Mohammed Adams
Pauli Katajamäki
Jonas Levänen
Edmund Arko-Mensah
Nasiru Banahene
Rui Modesto
Konsta Rasimus
Jerry Voutilainen
Duarte Tammilehto
Niilo Saarikivi
Lucas Kaufmann
Otso Koskinen

Uutiset

Espoon Palloseuran ja FC Hongan yhteistyösopimus selkeyttää espoolaisen nuoren polkua kohti kotimaista ja kansainvälistä huippua

Espoon Palloseura, FC Honka ry ja Esport Honka Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla määritellään seurojen välinen yhteistyö ja pelaajien liikkuminen seurojen välillä. Sopimuksen tavoitteena on vahvistaa seurojen valmiuksia korkeatasoiselle toiminnalle ja pelaajakehitykselle tukemalla molempien seurojen omaa strategiaa ja tunnistettavaa toimintaa, sekä espoolaisen jalkapalloyhteisön kehittymistä.

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle pelaajalle yksilöllisesti paras ja laadukkain mahdollinen pelaajapolku kohti pelaajan omaa huippua Espoossa, maamme parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Kehitämme yhdessä ympäristöä, jossa meidän valmentajien osaaminen lisääntyy ja pelaajat kehittyvät. Yhteinen tavoite on, että pelaajat saavat olla oman kehitysvaiheen mukaisessa ympäristössä ja huippuvaiheessa tavoite on saavuttaa tilanne, jossa espoolaisella pelaajalla on myös mahdollisuus pelata Veikkausliigaa tai Kansallista Liigaa. Yhdessä kehitämme espoolaista pelaajapolkua kohti meidän yhteisiä tavoitteitamme, avaa FC Hongan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

EPS jatkaa tinkimätöntä työtään huippuvaiheen kehityksen osalta sekä vahvaa vaikuttamista espoolaisessa seurayhteisössä. EPSissä kasvaa kilpailuhenkisiä jalkapalloilijoita ja erinomaisia espoolaisia. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa seuran strategian mukaisesti huippujalkapalloa kehittävä toimintaympäristö. Haluamme tukea pelaajiemme polkua kohti omaa edustusjoukkuetta ja tilannetta, jossa mahdollisimman moni epsiläinen lahjakas nuori jalkapalloilija etenee urallaan kohti Veikkausliigaa tai Kansallista Liigaa Espoossa, sanoo Espoon Palloseuran toiminnanjohtaja Janne Ohralahti.

Tervehdin tätä yhteistyötä suurella ilolla. Tämä on luontainen jatkumo espoolaisen jalkapallon seurayhteisön kehittymiselle ja samalla se tarkoittaa sitä, että tämä yhteisö on entistäkin vahvempi, yhtenäisempi ja sitä kautta vaikutusvaltaisempi niin alueellisesti, kuin valtakunnallisesti. Espoolainen jalkapalloyhteisö perustuu nyt ja tulevaisuudessa vahvoihin, oman identiteetin omaaviin paikallisiin seuroihin. Näissä seuroissa on helppoa ja turvallista tutustua ja rakastua jalkapalloon, toteaa FC Hongan manageri Hexi Arteva.

Meidän yhteinen roolimme valtakunnallisena ja aika ajoin myös kansainvälisenä huippuvaiheen jalkapallotoimijana on toimia täällä Espoossa vastuullisena ja laadukkaana pelaajapolun huippuvaiheen osana, jossa nuorilla lahjakkailla pelaajilla on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Meillä kasvaa pelaajia, joilla on aidosti mahdollisuus lyödä itsensä läpi edustusjoukkueessa ja niin halutessaan jatkaa matkaa kohti kansainvälisiä kenttiä. Yhdessä, avoimesti ja kunnioittaen, Arteva jatkaa.

– Pelaajapolun lisäksi tavoitteemme on myös kehittää valmentajien polkua. Molempien seurojen tavoitteena on kehittää omaa tunnistettavaa valmennuslinjaansa. Seurat kouluttavat valmentajiaan ja etsivät malleja valmentajavaihtojen, resurssoinnin sekä mentoroinnin toimintamalleiksi, Ohralahti lisää.

Yhteydenotot:
Petri Harainen, FC Honka ry:n toiminnanjohtaja: petri.harainen@fchonka.fi, 040 350 5055
Janne Ohralahti, Espoon Palloseuran toiminnanjohtaja: janne.ohralahti@espoonpalloseura.fi, 050 390 3016
Hexi Arteva, Esport Honka oy:n manageri: hexi.arteva@esport.fi, 040 555 0366

Uutiset, Veikkausliiga

Otso Koskinen ja Rui Modesto jatkosopimuksiin Hongan kanssa

Otso Koskinen, kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja 18-vuotias, hyökkääjänä ja keskikentällä pelannut Otso Koskinen ovat tehneet monivuotisen jatkosopimuksen. Koskinen nousi juuri päättyneellä kaudella vahvasti mukaan Veikkausliigajoukkueen kokoonpanoon. Viime kaudella BSM-sarjassa kymmeneen otteluun kaksitoista maalia viimeistellyt pelaaja pelasi kahdessakymmenessäneljässä Veikkausliigaottelussa, joissa hän oli neljätoista kertaa avauskokoonpanossa.

Koskinen sai vastuuta talven Suomen Cupissa viidessä ottelussa ja laukoi myös maalin VPS:n verkkoon. Veikkausliigauransa maalitilin hän avasi heinäkuussa FC Lahtea vastaan ja toinen liigaosuma syntyi kauden toiseksi viimeisessä ottelussa AC Oulun verkkoon. Hän kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueen vakiopelaajiin.

Hongan kanssa jatkaminen on mielestäni oikea suunta urallani. Koen kehittyneeni viimeisen kauden aikana paljon sekä jalkapalloilijana että persoonana. Hongassa on hyvä ympäristö menestykselle. Ensi kauden tavoitteena on tietenkin parantaa joukkueen peliä ja pelata tasainen laadukas kausi ja saada samalla oma tekeminen menemään paljon eteenpäin, Koskinen itse kommentoi sopimustaan.

22-vuotias Rui Modesto ja Honka ovat myös sopineet jatkovuosista portugalilaisen sopimukseen. Kotimaastaan kesken kauden 2020 joukkueeseen liittynyt Modesto nousi päättyneellä kaudella vakiopelaajaksi Veikkausliigajoukkueen avauskokoonpanoon ja esitti vahvoja otteita oikealla laidalla.

Maalitili Hongan paidassa aukesi Suomen Cupin lohkovaiheessa Hakaa vastaan, kun Modesto laukoi Hongan 1-0 voittomaalin. Uran ensimmäinen Veikkausliigamaali syntyi vieraskentällä SJK:ta vastaan ja toinen heti seuraavalla kierroksella IFK Mariehamnin verkkoon. Modesto pelasi päättyneellä kaudella kahdessakymmenessäviidessä Veikkausliigaottelussa, joista viidessätoista hän oli avauskokoonpanossa. Lisäksi Modesto pelasi Hongan jokaisessa neljässä euro-ottelussa.

Modesto on erittäin tyytyväinen jatkoon Hongassa.

Olen ylpeä siitä, että saan jatkaa Hongassa. Se on tunnustus tämän kauden suorituksistani kentällä. Haluan kiittää seuran johtoa sekä valmentajiamme, jotka ovat olleet erittäin tärkeitä kasvulleni pelaajana.  Ja tietenkin kiitän erityisesti joukkuetovereitani, koska he ovat luottaneet minuun kentällä. Ilman heitä olisi paljon vaikeampaa päästä tälle tasolle. Teen kaikkeni, jotta Honka palaa kärkisijoille ja europeleihin, hän sanoo.

Otso ja Rui kuuluvat isoina paloina meidän tulevaisuuden palapeliin. Molemmat ovat jopa näinä vaikeina viime kausina menneet jättiaskelia eteenpäin ja ovat tällä hetkellä nuoresta ja Otso vieläpä todella nuoresta iästään huolimatta joukkueen avainpelaajia. Molempien osalta on jo myös positiivista virettä osoitettu meidän suuntaan ulkomailta ja en olisi kovinkaan yllättynyt jos esimerkiksi ensi kesänä toinen, tai jopa molemmat nuorista herroista siirtyisivät isompiin ympyröihin. Tämä tosin edellyttää työteon jatkumista vähintään nykyisellä tasolla, hyviä esityksiä kentällä ja reilun ripauksen onnea, kommentoi sopimuksia Hongan manageri Hexi Arteva.

Rui Modesto, kuva: Juhani Järvenpää
Otteluraportti, Veikkausliiga

Honka päätti kauden voittoon Lahdessa

FC Honka päätti Veikkausliigakauden 2021 omalta osaltaan Lahdessa, kun keltamustat kohtasivat FC Lahden. Honka pelasi tehokkaan avausnelivitosen ja siirtyi tauolle 2-0 johdossa. FC Lahti nousi tasoihin toisen jakson alussa, mutta Jerry Voutilainen iski vielä voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman ja Honka päätti kautensa voittoon.

Avausjakso

Ottelu alkoi tunnustellen, eikä kummallakaan joukkueella ollut ensimmäisen kymmenen peliminuutin aikana huippupaikkoja.

Honka iski ottelun avausmaalin 21. minuutilla. Lucas Kaufmann löysi tarkalla läpisyötöllään hyvän pystyjuoksun boksiin tehneen Jerry Voutilaisen ja keskikenttäpelaaja viimeisteli kylmänviileästi pallon Lahti-maalin alakulmaan ohi Antonio Regueron.

Pian Hongan maalin jälkeen Lahti sai oman huippupaikkansa. Uransa viimeistä ottelua pelannut Kari Arkivuo laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi akrobaattisesti, mutta Hongan onneksi ohi Roope Paunion vartioiman maalin.

Honka iski myös ottelun toisen osuman. Edmund Arko-Mensah vapautti Nasiru Banahenen keskityspaikkaan, ja ghanalainen löysi syötöllään takatolpalle hiipineen Darren Smithin, joka pääsi puttaamaan pallon verkkoon.

Lisämaaleja ei avausnelivitosella nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan kahden maalin vierasjohdossa.

Toinen jakso

Kotijoukkue FC Lahti tuli toiselle nelivitoselle todella vahvasti ja kavensi tilanteeksi 1-2 jo 49. minuutilla. Macoumba Kandji ja Chinedu Geoffrey rakensivat ja Altin Zeqiri pääsi siirtämään vapaasti pallon Hongan verkkoon.

Lahti iski uudelleen 54. minuutilla. Mikko Viitikko jatkoi kulmapotkusta päällään pallon kohti maalia ja Zeqiri tökkäsi kotijoukkueen tasoitusosuman ja päivän toisensa.

Honka nappasi johtoaseman uudelleen itselleen 65. minuutin kohdalla. Banahene leikkasi keskelle ja pelasi Kaufmannille, joka nosti upeasti pallon Lahti-puolustuksen taakse Voutilaiselle. Keskikenttäpelaaja viimeisteli ottelun toisen osumansa ja kolmannen kahteen viime otteluun.

Ottelun viimeiset parikymmentä minuuttia mentiin ilman suurempia maalipaikkoja kumpaankaan päätyyn ja Honka nappasi kauden 2021 päätösottelustaan 3-2 vierasvoiton.

Ottelussa nähtiin myös Veikkausliigadebyytti, kun 18-vuotias Daniel Heikkinen tuli vaihdosta kentälle 79. minuutilla. Heikkinen on pelannut kuluvalla kaudella kahdessakymmenessä Kakkosen ottelussa Honka Akatemian riveissä ja iskenyt niissä kolme maalia.

Tottakai on erittäin hyvät fiilikset voitosta. Pääsemme hymyissä suin viettämään lomaa ja valmistautumaan ensi kauteen. Meille tuli musta viisiminuuttinen ja FC Lahti oli todella tehokas. Vielä kovempi juttu oli mielestäni kuitenkin se, että käänsimme pelin sen jälkeen vielä voitoksemme, kommentoi Roope Paunio ottelun jälkeen.

Honka Akatemian maalia tällä kaudella Kakkosessa seitsemässätoista ottelussa vartioinut, 18-vuotias Hongan oma kasvatti teki Veikkausliigadebyyttinsä viime kierroksen AC Oulu-ottelussa tultuaan vaihdosta Hongan maalille 63. minuutilla. Tänään hän oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja pelasi täyden ysikymppisen.

 AC Oulu-peliin oli sikäli erikoista tulla, että en ole ennen tullut vaihdosta kentälle. Tänään pääsin mielestäni ensimmäisten minuuttien jälkeen hyvin peliin sisään. Tuntui hyvältä pelata ja oli siisti fiilis. Prässi on Veikkausliigatasolla kovempaa, laukaukset tarkempia ja keskitykset voimakkaampia, mutta samat perusasiat täälläkin on maalivahtina pelatessa, Paunio totesi ja vertasi Veikkausliigatasoa Kakkoseen.

Päivän tuloksien myötä FC Hongan lopullinen sijoitus Veikkausliigakaudella 2021 on yhdeksäs. Honka kiittää kaikkia kaudella 2021 mukana olleita! Nähdään jälleen ensi kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Izunna Uzochukwu
#5 Henri Aalto (87′ Dani Hatakka)
#6 Jerry Voutilainen (79′ Daniel Heikkinen)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith
#16 Konsta Rasimus
#21 Ville Koski
#24 Nasiru Banahene (87′ Jonas Levänen)
#31 Edmund Arko-Mensah (65′ Niilo Saarikivi)
#70 Roope Paunio (MV)
#88 Otso Koskinen (79′ Benjamin Heikkinen)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #13 Tim Murray (MV)

Otteluennakko, Veikkausliiga

Kausi päätökseen FC Lahden vieraana

Honka päättää Veikkausliigakauden 2021 sunnuntaina, kun se matkaa Lahteen FC Lahden vieraaksi. Kello 15.00 alkavaa ottelua voi tuttuun tapaan seurata myös Ruutu+:sta, klikkaamalla tästä!

Honka on otteluun lähtiessä sarjan yhdeksännellä sijalla. Keltamustat nappasivat tasapelillä ja kahdella tappiolla alkaneen loppusarjan avausvoittonsa keskiviikkona, kun AC Oulu kaatui Tapiolassa peräti 6-1. Darren Smith osui neljästi, Jerry Voutilainen ja Otso Koskinen kerran.

Sinänsä panoksia sunnuntain ottelussa ei kummallakaan joukkueella ole, että molempien sarjapaikka ensi kaudelle on jo varmistettu. Toki jokainen joukkue haluaa aina voittaa ja saavuttaa kauden päätteeksi mahdollisimman korkean sarjasijoituksen. Honka voi sijoittua sijoille 8-10, FC Lahden lopullinen sijoitus tulee sunnuntain tuloksesta huolimatta olemaan seitsemäs.

Keskiviikon voitto tottakai nosti itseluottamustamme. Meillä on ollut vaikeita pelejä, maalinteko ja voittaminen on ollut hyvin vaikeaa. Teki todella hyvää saada kauden viimeisessä kotiottelussa selvälukuinen voitto. Vaikka tuloksella ei sunnuntaina olekaan niin suuresti väliä, haluamme tietenkin voittaa jokaisen ottelun. Helppoa peliä ei varmasti ole kuitenkaan tulossa. FC Lahti on hyvä joukkue ja he olivat erittäin lähellä paikkaa yläloppusarjassakin. Toivon, että meidän pelaamisemme olisi rentoa ja sitä kautta tehokasta, Jerry Voutilainen sanoo.

FC Lahti oli pitkään mukana jopa mitalitaistossa, mutta jäi lopulta yhden pisteen erolla seitsemänneksi ja joutui alempaan loppusarjaan. Loppusarjassa lahtelaisten meno on ollut sikäli vahvaa, että joukkue ei ole hävinnyt vielä yhtään neljästä pelaamastaan ottelusta. Toisaalta se on jäänyt tasapeleihin AC Oulua ja Hakaa vastaan.

Kauden aiemmat kaksi kohtaamista joukkueiden välillä ovat olleet tasaisia. FC Lahti voitti kotonaan Loorents Hertsin maalilla 1-0 ja Espoossa pisteet jaettiin 1-1 tuloksella. Kotiottelussa Hongan maalista vastasi Otso Koskinen, Chinedu Geoffrey tasoitti vieraille.

Hongan Veikkausliigakauden 2021 päätösottelu FC Lahti vs FC Honka Lahden Stadionilla sunnuntaina 31.10. kello 15.00 alkaen. Suora lähetys Ruutu+:sta klikkaamalla tästä!

Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle suurinumeroinen voitto kauden viimeisessä kotiottelussa

Honka kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussaan AC Oulun Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa. Honka dominoi ottelua alusta saakka, ja iski jo avausjaksolla kolme maalia. Toisella jaksolla keltamustat iskivät vielä kolmesti lisää. AC Oulu osui kerran ottelun loppupuolella, mutta Honka otti komean 6-1 voiton.

Avausjakso

AC Oulu loi ottelun ensimmäisen paikan neljännellä peliminuutilla kulmapotkusta. Rafinha pääsi puskemaan, mutta Tim Murray koppasi varmasti topparin puskun.

Honka oli iskeä avausmaalin hetkeä myöhemmin. Edmund Arko-Mensah katkoi Rafinhan syötön alakerrassa, kiersi Yann Fillionin, mutta laukoi pienestä kulmasta hieman ohi maalista.

Ottelun avausmaali nähtiin 12. minuutilla. Honka rakenteli hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Otso Koskinen keskitti maalille ja Darren Smith viimeisteli kauden neljännellä maalillaan keltamustat 1-0 johtoon.

Honka iski uudelleen nelisen minuuttia myöhemmin. Dani Hatakka keskitti boksiin ja Smith puski pallon jo toistamiseen ohi Fillionin.

Eteläafrikkalaiskärki oli aivan liekeissä avausjaksolla ja viimeisteli hattutemppunsa ja 22. minuutilla. Hienon rakentelun päätteeksi Arko-Mensah sai vapaasti keskittää maalille, jossa Smithillä oli helppo työ siirtää pallon tyhjänä ammottavaan Oulu-maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka oli iskeä jo illan neljännen. Otso Koskinen pääsi vieraiden pelinrakenteluun väliin, mutta viimeistely jäi sivuverkkoon.

AC Oulu pääsi kokeilemaan kavennusmaalia, kun 36. minuutti tuli juuri täyteen. Samu Alangon laukaus kolahti kuitenkin Honka-maalin vasempaan tolppaan.

Seuraava paikka neljänteen maaliin Hongalle tuli muutama minuutti ennen taukoa. Arko-Mensah tykitti aivan boksin rajoilta tulleesta vapaapotkusta ylärimaan.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten Honka pääsi tauon viettoon komeassa 3-0 johdossa.

Toinen jakso

Kauaa ei toisellakaan nelivitosella tarvinnut odotella Hongan maalijuhlien jatkumista. Kellossa oli 47. minuutti, kun Arko-Mensah ja Jonas Levänen rakensivat ja Jerry Voutilainen laukoi AC Oulu-puolustuksen kautta tulostaululle lukemiksi jo 4-0.

Eikä keltamustien maalinteko jäänyt siihen. 50. minuutti oli juuri tulossa täyteen, kun Voutilainen pelasi laidalle Hatakalle, joka tarjoili jälleen Smithille vapaan paikan maalitekoon. Hyökkääjän illan neljännellä Honka siirtyi jo 5-0 johtoon.

Niilo Saarikvi tarjoili Arko-Mensahille komealla läpisyötöllä paikan 70. minuutilla, mutta läpiajoon karannut ghanalainen otti liian kovan kosketuksen ja Fillion selvitti tilanteen.

Maaleja kuitenkin nähtiin vielä. Vartti ennen täyttä aikaa Duarte Tammilehdon upea pallo vapautti Koskisen karkuun vieraiden puolustukselta ja nuori hyökkääjä nosti kylmänviileästi pallon yli Fillionin.

AC Oulu pääsi iskemään vielä 6-1 kavennusosuman ysikymppisen tullessa juuri täyteen, kun Dennis Salanovic ohitti maalille vaihdetun, Veikkausliigadebyyttinsä ottelussa tehneen Roope Paunion.

Näin Honka päätti Veikkausliigakauden 2021 kotiotteluiden osalta komeaan 6-1 voittoon.

Olen erittäin onnellinen koko joukkueen, seuran, kannattajien, sekä tietysti itsenikin puolesta. Kausi ei ole ollut helppo, mutta tällainen voitto tietenkin nostaa itseluottamustamme. Olisin ehkä voinut tehdä vielä muutaman maalin enemmän, joten se jäi vielä harmittamaan. Joukkueena pelasimme tänään oikein hyvän ottelun, ottelun kirkkaimpana tähtenä loistanut Darren Smith totesi.

Honka päättää Veikkausliigakauden 2021 sunnuntaina vierasottelulla FC Lahtea vastaan.

Tavoitteena viimeiseen otteluun on jatkaa tästä esityksestä ja tehdä asioita vieläkin paremmin. Ottelusta ei tule helppoa, FC Lahti on hyvä joukkue ja pääsee pelaamaan kotonaan. Menemme kuitenkin kentälle antamaan kaikkemme, Smith päätti.

Kiitos Tapiolan urheilupuiston kotiyleisöllä tästä kaudesta! Nähdään taas ensi kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä (90+1′ Henri Aalto)
#6 Jerry Voutilainen (63′ Benjamin Heikkinen)
#7 Jonas Levänen (63′ Nasiru Banahene)
#11 Darren Smith
#13 Tim Murray (63′ Roope Paunio)
#14 Niilo Saarikivi
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah
#33 Duarte Tammilehto (90+1′ Izunna Uzochukwu)
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa:

#44 Idrissa Camara, #86 Pauli Katajamäki

Uutiset

Kiitos Tapio Heikkilä, Tim Murray ja Demba Savage!

Veikkausliigakausi 2021 lähestyy päätöstään. Hongalla on jäljellä vielä kaksi ottelua, joista ensimmäinen kotikentällä Tapiolan urheilupuistossa tänään keskiviikkona 27.10. kello 18.30 ja kauden päätösottelu sunnuntaina 31.10. FC Lahden vieraana. Kauden päätteeksi kolme upean Honka-uran tehnyttä pelaajaa jatkaa uusiin haasteisiin.

Tapio Heikkilä

Hongan omiin kasvatteihin lukeutuva 31-vuotias Heikkilä teki debyyttinsä Veikkausliigassa 18-vuotiaana kaudella 2008 ja pelasi keltamustassa paidassa aina kauteen 2012 saakka. Keskuspuolustaja palasi Honkaan kaudelle 2020, pelattuaan välillä HJK:ssa, sekä norjalaisseuroissa IK Start ja Sandnes Ulf. Heikkilä on kuulunut myös Hongan kapteenistoon. Tällä kaudella toppari on pelannut yhdessätoista ottelussa. Kaiken kaikkiaan Heikkilällä on toistaiseksi tilillään komeat 183 Veikkausliigaottelua, joista Hongassa 97.

– Muistan ”Tapsan” jo Hongan kannattajien aivan alkuaikojen kuvista. Olen tässä vuosien saatossa oppinut tuntemaan kohteliaan herrasmiehen, joka on aina Hongan puolella. Vaikka tällä hetkellä fiilis on hieman apea, niin tiedän ja olen varma, että Tapsa pärjää ja hänestä kuullaan vielä. Ainakin allekirjoittaneen ovi on aina auki ja apua on aina Tapsalle tarjolla, kommentoi Hongan manageri Hexi Arteva.

Tim Murray

Honkaan Tammisaaren EIF:stä Ykkösen kaudelle 2017 saapunut, 34-vuotias yhdysvaltalaismaalivahti nousi nopeasti joukkueen avainpelaajien joukkoon esittämällä vahvoja otteita tolppien välissä. Murray on pitänyt ykkösmaalivahdin paikan vahvasti itsellään ja vartioinut Hongan maalia suurimmassa osassa otteluista. Kauden 2020 päätteeksi hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. Tällä kaudella Murray on torjunut Hongan maalilla jokaisessa Veikkausliigaottelussa. Yhteensä tilillä on 92 Veikkausliigaottelua, kaikki Hongan paidassa.

– My first memory of Tim was a ESC match in Ekenäs. I was there with our coach at the time Juho Rantala, and we wanted to see if Boris Tatar was a player for us. After the match on our way back home I remember saying to Juho that I don’t know about Tatar, but for sure they had a Honka looking keeper and a striker (Jean Silva). After that Tim played one season with EIF but the rest is history. A true gentleman, and one of the best keepers in Veikkausliiga. Thank you for everything Tim, and all the best where ever you may roam, Arteva sanoo.

Demba Savage

2008 ensimmäiset ottelunsa Hongan paidassa pelannut Savage on pelannut seurassa Veikkausliigaa peräti kahdeksalla kaudella. Ensimmäinen vaihe Hongassa päättyi kauden 2011 jälkeen. Ennen kesken kauden 2018 tapahtunutta paluuta Espooseen gambialainen edusti HJK:ta, ruotsalaista BK Häckeniä, sekä Turkissa BB Erzurumsporia. Hyökkääjä on pelannut Hongassa yhteensä komeat 149 Veikkausliigaottelua, joissa vastustajan maaliverkko on heilunut 32 kertaa. Koko Veikkausliigaurallaan Savage on pelannut 280 ottelua ja tehnyt 80 maalia. Tämän kauden kolmen osumansa myötä Savage on Veikkausliigan aktiivipelaajien maalipörssissä toisella sijalla. Samoin hän on pelannut urallaan aktiivipelaajista toiseksi eniten Veikkausliigaotteluita.

Sanon tämän nyt suomeksi. Demban saavutukset kentällä tietävät kaikki. Ne ovat kiistattomia ja hän on varmuudella yksi parhaista Suomessa koskaan pelanneista ulkomaalaisvahvistuksista. Lähes yhtä suuri, ellei jopa suurempi arvo ja kunnia tulee siitä, miten Demba toimii kentän ulkopuolella ja miten hän kohtelee etenkin nuoria pelaajia. Se on kovaa ja esimerkillistä tavaraa. Hieno mies ja aina osa Honkaa. Good luck on everything Demba, and may you journey be full of joy, happiness and success, Arteva päättää.

Honka kiittää suuresti Tapsaa, Timiä ja Dembaa ajastaan seurassa ja toivottaa menestystä tulevaan! Saavu kiittämään kolmikkoa panoksestaan seuralle kauden viimeiseen kotiotteluun tänään keskiviikkona AC Oulua vastaan kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa! Liput otteluun tästä!

Otteluennakko, Veikkausliiga

Kauden viimeiseen kotiotteluun vain voitto mielessä

Hongan Veikkausliigakautta 2021 on jäljellä vielä kaksi ottelua. Keskiviikkona on edessä kauden viimeinen kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa, kun vastaan asettuu AC Oulu. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja liput pääset ostamaan tästä!

Hongan viime ajat ovat olleet haastavia, sillä se on pelannut voitoitta viimeiset kuusi peliä. Mukaan mahtuvat toki niukka 0-1 tappio sarjakärki KuPS:lle, sekä tasapeli sarjakakkosena olevan HJK:n kanssa, mutta joukkue haluaa tietysti myös voittoja. Viime kierroksella Haka oli Tapiolan urheilupuistossa tasaisessa ottelussa tehokkaampi maalipaikoissaan ja nappasi pisteet 2-0 lukemin.

Hongan suurin haaste viime otteluissa on ollut maalinteko, sillä viimeisessä kuudessa ottelussaan keltamustat ovat jääneet viidesti nollille.

– Maalinteko on varmaankin se tärkein asia, jota meidän täytyy parantaa. Viime ottelussa saimme muutamia hyviä paikkoja, mutta meidän pitää olla tehokkaampia. Sitä kautta saisimme myös ison kuvan varmasti paremmaksi, puolustaja Tapio Heikkilä sanoo.

Honka haluaa näyttää vielä kauden viimeisissä otteluissa, että vaikka kausi ei ole mennyt tuloksellisesti tavoitteiden mukaan, kasassa on hyvä joukkue, joka taistelee loppuun saakka. Heikkilän mukaan kauden viimeinen kotiottelu tuo vielä lisäboostia pelaamiseen.

– Olisi tietenkin hyvä päättää kauden kotiottelut voittoon. Olemme sen velkaa kotiyleisölle, kannattajille ja itsellemmekin. Kaikki tietävät, että tämä kausi on ollut vaikea ja voittaminen varmasti nostattaisi mielialaa. Haluamme päättää kauden kahteen voittoon ja ensimmäistä lähdetään keskiviikkona hakemaan. Sillä työmäärällä mitä olemme tehneet uskon, että ansaitsisimme voiton ja sitä kautta hyvän lopun kaudelle. Se vaatii toki paljon töitä, mutta meillä on siihen kyllä kaikki avaimet.

Keskiviikkona vastaan saapuva AC Oulu sijoittuu varmasti Veikkausliigassa tällä kaudella yhdenneksitoista, mikä tarkoittaa pelien jatkumista liigakarsinnassa. Vastaan tulee Ykkösen toiselle sijalle sijoittunut RoPS. AC Oulu haluaa varmasti alle hyviä otteluita ja tuloksia ennen karsintaotteluita ja taistelua ensi kauden Veikkausliigapaikasta.

Oululaisten päävalmentajana toimii portugalilainen Ricardo Duarte, joka korvasi pestissä Jyrki Aholan lokakuun alkupuolella. Gnistanista saapunut Duarte on ehtinyt valmentaa joukkuetta kahden ottelun ajan. Avausottelussa tuli 1-2 tappio IFK Mariehamnille, viime kierroksella maaliton tasapeli Lahdessa.

AC Oulunkin suurimmat vaikeudet ovat olleet hyökkäyspäässä. Joukkue on tehnyt kauden aikan kahdeksantoista maalia, joka on vähiten koko sarjassa. Oulun parhaat maalintekijät ovat tällä kaudella kolmesti osuneet Lucky Opara ja Dennis Salanovic.

Honka ja AC Oulu ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella ja molemmilla kerroilla Honka on napannut täyden pistepotin. Oulussa keltamustat voittivat 2-0, Tapiolan urheilupuistossa Demba Savage laukoi pilkulta 1-0 voittomaalin Hongalle.

Kauden viimeinen kotiottelu FC Honka vs AC Oulu keskiviikkona 27.10. kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa! Saavu vielä kerran tällä kaudella TUP:iin kannustamaan keltamustia ja päätetään kausi 2021 kotiotteluiden osalta voitokkaasti! Liput otteluun tästä!

Yhteistyössä