Otteluraportti

Honka voitokas Vaasassa

Honka kohtasi kesäkuun viimeisessä ottelussaan vieraskentällä VPS:n. Vaasassa nähtiin tasainen kamppailu, jonka Honka kuitenkin voitti Matias Ralen avausjakson maalilla.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun hyvin vahvasti ja sai ansaitun avausmaalin kulmapotkun jälkitilanteesta kymmenennellä minuutilla. Edmund Arko-Mensah käänsi Rui Modeston keskityspallon keskelle Matias Ralelle, joka viimeisteli varmasti kauden toisellaan keltamustat johtoon.

27. minuutin kohdalla VPS:n Samba Sillah lähetti hyvän keskityksen maalille, mutta Hongan onneksi Kalle Multasen pusku karkasi yli maalin.

Jakson loppuhetkillä Modestolla oli hyvä paikka tuplata Hongan johto, mutta Teppo Marttinen torjui kudin. Näin ollen tauolle mentiin Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu viitisen minuuttia, kun Honka rakensi hyvän hyökkäyksen. Agon Sadikun laukaus kuitenkin blokattiin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Toisen jakson edetessä kotijoukkue sai peliä hallintaansa ja vyörytti enemmän hyökkäyksiä kohti Honka-maalia. 70. minuutilla Tyler Reidin vasurin laukaus oli kova, mutta Maksim Rudakov torjui sen kulmapotkuksi.

VPS:n paras paikka tasoitusmaaliin nähtiin 78. minuutilla. Steven Morrissey pääsi nokikkain Rudakovin kanssa, mutta Honka-vahti sai vielä kätensä pallon tielle.

Vaihdosta kentälle tullut Roni Hudd pääsi vielä kokeilemaan 84. minuutilla maalintekoa hyvän nousunsa boksiin päätteeksi. Ensimmäisen kudin blokkasi Honka-puolustus, toisen koppasi Rudakov.

Honka pystyi lopulta pitämään maalinsa puhtaana ja otti hienon vierasvoiton. Keltamustat jatkavat Veikkausliigan kolmannella sijalla. Ero kärkijoukkue KuPS:iin on kuusi pistettä, kakkosena olevaan HJK:hon kolme. Honka on pelannut yhden ottelun KuPS:ia ja kaksi HJK:ta vähemmän.

Ensimmäisen puoliajan pelasimme hyvin. Pidimme palloa hyvin ja rakensimme tarpeeksi paikkoja toiseenkin maaliin. Toisella VPS alkoi painaa päälle kovaa, emmekä saaneet pidettyä palloa tai rakennettua omia hyökkäyksiä. Oma maali pidettiin kuitenkin puhtaana tiiviillä puolustuksella ja voittamalla useita tärkeitä kaksinkamppailuita. Pari kertaa VPS pääsi laukomaan, mutta Maksim torjui ne, täyden ysikymppisen Hongan puolustuksen vasemmalla laidalla urakoinut Elias Äijälä totesi ottelun jälkeen.

Äijälä oli jälleen avauskokoonpanossa tauon jälkeen.

Oli todella hyvä fiilis päästä taas avaukseen ja näyttämään omia taitojani kunnolla kentällä. Tänään pääsi taistelemaan pisteistä viimeiselle minuutille asti. Aina löytyy omasta pelistä korjattavaa, mutta päällimmäisenä hyvä fiilis pelistä ja varsinkin tästä taisteluvoitosta, hän kiteytti.

Honka jatkaa kauttaan ensi viikon lauantaina. Silloin kotona Tapiolan urheilupuistossa vastassa on IFK Mariehamn kello 15.00 alkavassa ottelussa! Nappaa lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka kolmanteen peräkkäiseen voittoon ja kohti sarjan kärkisijoja!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#4 Mohammed Adams
#6 Jerry Voutilainen (62’ Duarte Tammilehto)
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (88’ Konsta Rasimus)
#15 Edmund Arko-Mensah (62’ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (76’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#23 Aldayr Hernández
#47 Elias Äijälä

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #14 Niilo Saarikivi, #56 Dario Naamo

Hongalle upea voitto KuPS:ista

Honka palasi maajoukkuetauolta kohtaamalla KuPS:n Tapiolan urheilupuistossa. Kotijoukkue iski ensimmäisen vartin aikana kaksi osumaa ja piti oman maalinsa puhtaana läpi ottelun. Näin Honka pääsi juhlimaan upeaa voittoa sarjakärjestä.

Avausjakso

Hongan alku otteluun oli erittäin vahva. Kotijoukkue rakensi avausmaalin upealla tavalla ottelun 11. minuutilla. Edmund Arko-Mensah katkoi Diogo Tomasin syötön, käytti pallon Agon Sadikulla joka jatkoi sen vasempaan laitaan Kevin Jansenille. Jansen laittoi kauniin ulkosyrjäsyötön Sadikulle, joka viimeisteli pallon varmasti KuPs-verkkoon.

Honka iski uudelleen vartin pelin jälkeen. Florian Krebs lähetti kulmapotkun, Henri Aalto jatkoi sen taidokkaasti päällään takatolpalle, jossa Rui Modesto ohjasi pelivälineen sisään.

Hongan toisen maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi KuPS:ille, Hongan keskittyessä puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin. Sadiku kokeili 24. minuutilla boksin ulkopuolelta lähteneellä kudillaan lisätä Hongan johdon jo kolmeen, mutta Johannes Kreidl koppasi kudin helposti.

KuPS:in kavennus oli muutamaan otteeseen suht lähellä. 26. minuutilla Janis Ikaunieksin pusku meni vähän Honka-maalin ohitse. 39. minuutilla Tim Väyrynen lähetti matalan keskityksen, mutta Aldayr Hernández liukui katkoon. Tauolle siirryttiin Hongan hienossa 2-0 johdossa.

Toinen jakso

KuPS painoi pelin kohti Hongan päätyä myös toisella nelivitosella hakiessaan kavennusta. Aivan huippupaikat jäivät kuitenkin vähiin ja harvat Maksim Rudakov hoiti huipputorjunnoillaan. Honka kävi muutamaan otteeseen lähellä kolmattakin osumaa vastahyökkäyksistä.

72. minuutin pelin jälkeen Modesto oli karkaamassa läpiajoon, kun KuPS-puolustaja Daniel Carillo kaatoi portugalilaisen ulosajon arvoisesti.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Honka nappasi sarjakärjestä upean 2-0 voiton.

Ottelu oli kova, mikä toki oli odotettavissa sarjakärkeä vastaan, joka ei ollut hävinnyt yli kolmeenkymmeneen otteluun. Saimme kuitenkin hienon alun peliin, Kevin Jansen totesi.

Tuloksen myötä Honka vankisti asemiaan kolmannella sijalla. Se on kuusi pistettä perässä sarjan kärkikaksikkoa KuPS-HJK. KuPS on kuitenkin pelannut yhden, ja HJK kaksi ottelua espoolaisia enemmän.

Ilmapiiri joukkueessa on tietenkin todella hyvä, mutta meillä on peli jälleen keskiviikkona. Jos emme saa sieltä tulosta, ei tälläkään voitolla ole niin paljoa merkitystä. Hyvä esitys meiltä tänään, mutta todellinen testimme on esiintyä korkealla tasolla uudelleen keskiviikkona.

Hongan kausi jatkuu jo keskiviikkona 22.6. Silloin matka käy Vaasaan VPS:n vieraaksi. Ottelu laitetaan käyntiin klo 18.00.

Meidän täytyy käyttää käytössämme olevat päivät huolella ja palautua hyvin jo tästä illasta alkaen. Hyvää ruokaa, hyviä palauttavia treenejä, jääkylpyjä… Kaikki tietävät kyllä mitä tehdä, Jansen summasi.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#4 Mohammed Adams
#5 Henri Aalto (82’ Elias Äijälä)
#6 Jerry Voutilainen (70’ Duarte Tammilehto)
#8 Kevin Jansen (90+2’ Konsta Rasimus)
#11 Florian Krebs
#15 Edmund Arko-Mensah (82’ Niilo Saarikivi)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (70’ Lucas Kaufmann)
#20 Matias Rale
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #9 Aleksandar Katanic, #12 Roope Paunio

Maajoukkuetauolle voitto taskussa

Honka kohtasi viimeisessä ottelussaan ennen maajoukkuetaukoa HIFK:n vieraissa. Keltamustat hallitsivat läpi ottelun ja käänsivät pelin vielä voitokseen HIFK:n avausmaalin jälkeen.

Avausjakso

Honka otti pelin haltuunsa heti alkuhetkistä saakka. Keltamustat pitivät palloa eikä kotijoukkue HIFK saanut luotua lähes lainkaan omia paikkoja.

Honka oli lähellä avausmaalin tekoa jo kolmannella peliminuutilla. Aldayr Hernández vapautti hyvällä syötöllään Edmund Arko-Mensahin nousuun vasemmalta laidalta. Arko-Mensah laittoi matalan pallon maalinedustalle, mutta Rui Modesto ei aivan ehtinyt viimeistelemään.

HIFK-vahti Beto joutui venyttämään huipputorjuntaan juuri ennen neljännentoista peliminuutin täyttymistä. Henri Aallon laukaus otti kimmokkeen Obed Malolosta, mutta portugalilainen onnistui torjumaan ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

23. minuutilla Ville Koski pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta liiaksi päin Betoa.

Kotijoukkue HIFK:n paras maalipaikka avausjaksolla nähtiin 28. minuutilla. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Pipe Sáez keskitti ja Mosawer Ahadi puski takatolpalta, mutta reilusti ohi maalin.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa avauskokoonpanossa ollut Aleksandar Katanic oli muutamaan otteeseen lähellä maalintekoa. 32. minuutilla serbihöykkääjä kääntyi boksissa ja laukoi vasurillaan, mutta hyvin torjunut Beto oli jälleen pallon tiellä ja torjui myös paluupallosta lähteneen Jerry Voutilaisen puskun.

Ville Koski esitteli pallollista osaamistaan 38. minuutilla. Toppari nosti jalalla ja tarjoili pystysyötön Kevin Jansenille, jonka viimeistely-yrityksen Beto kuitenkin jälleen torjui.

Hongan avausmaali oli lähellä vielä juuri ennen taukovihellystä. Kulmapotkusta kokeili ensin Jansen päällään ja jatkotilanteesta laukoi Modesto, mutta HIFK:n maali pysyi puhtaana. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Hongan hallinnasta huolimatta ottelun maalihanat avasi HIFK toisen jakson alkupuolella. Eero Markkanen levitti Jusif Alille, jonka keskitys löysi takatolpalta Aatu Kujanpään, joka liukui pallon verkkoon.

Avausmaalin jälkeen Honka jatkoi hallintaansa ja jahtasi tasoitusosumaa kotijoukkueen puolustaessa matalalla ja kytätessä vastahyökkäyksiä. Honka nousikin tasoihin 66. minuutilla. Koski jatkoi Duarte Tammilehdon kulmapotkun aina Hernándezille asti, joka puski pallon HIFK-verkkoon ja lukemiksi tulostaululle 1-1.

Honka haki ahnaasti voittomaalia ja se palkittiin lopulta 85. minuutilla. Alakerrasta saakka lähteneen rakentelun päätteeksi Florian Krebs vapautti laidalta Modeston, joka tarjoili maalin eteen Agon Sadikulle, joka puolestaan ohjasi pelivälineen taidokkaasti vasurillaan maaliin ja Hongan vierasjohtoon.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten Honka pääsi juhlimaan 2-1 voittoa Töölön sunnuntai-illassa.

Pelasimme mielestäni hyvän ottelun ja loimme monia maalipaikkoja. Pysyimme vastustajan avausmaalin jälkeen rauhallisena ja kun saimme tasoitusmaalin olimme luottavaisia siitä, että otamme vielä voiton. Nämä olivat taas kolme tärkeää pistettä meille, tasoitusosuman puskenut ja jälleen vahvasti puolustuksessa pelannut Aldayr Hernández kommentoi.

Hongan kausi jatkuu maajoukkuetauon jälkeen kotiottelulla. Lauantaina 18.6. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu sarjan kärkikamppailussa oleva KuPS. Osta lippusi kello 15.00 alkavaan otteluun tästä, saavu nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon!

Maajoukkuetauolla joukkue saa myös lyhyen tauon joukkueharjoituksista.

– Jalkapallon ulkopuolella vietän aikaa perheeni kanssa. Lepo on tärkeää, jotta pystymme jatkamaan kovalla energialla ja pysymme tällä hyvällä polulla, Hernández kertoo.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (83′ Saku Heiskanen)
#8 Kevin Jansen (62′ Florian Krebs)
#9 Aleksandar Katanic (66′ Agon Sadiku)
#15 Edmund Arko-Mensah (62′ Niilo Saarikivi)
#17 Rui Modesto
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski (83′ Konsta Rasimus)
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #47 Elias Äijälä

Honka ja Ilves esittivät viihdyttävän ottelun, mutta jäivät maalittomaan tasapeliin

Honka pelasi kauden toisen kotiottelunsa Tapiolan urheilupuistossa, kun vastassa oli Ilves. Tasaisessa ottelussa nähtiin paikkoja molemmissa päissä, mutta maalit jäivät lopulta uupumaan. Näin pisteet jaettiin 0-0 lukemin.

Avausjakso

Vierasjoukkue Ilves tuli otteluun vahvasti ja loi ottelun alkupuolella paremmat paikat avausmaalin tekemiseen. Yhdeksännellä minuutilla Petteri Pennasen kaukolaukaus meni hieman ohi Honka-maalin.

25. minuutilla Pennanen kokeili rangaistusalueen kaarelta puolivolleystä, mutta Maksim Rudakov koppasi näyttävästi pallon hyppysiinsä.

Puolen tunnin kohdalla avausmaali oli lähellä syntyä puolestaan Hongan tekemänä. Kevin Jansen ja Agon Sadiku rakensivat ja Edmund Arko-Mensah pääsi hyökkäyksen päätteeksi laukomaan, mutta vähän ohi maalista.

Avausjakso jäi lopulta maalittomaksi.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella paremmat paikat loi puolestaan kotijoukkue Honka. Viitisen minuuttia oli toista nelivitosta kuljettu, kun Duarte Tammilehdon syöttö löysi oikealta nousseen Rui Modeston. Modesto pelasi boksiin Sadikulle, mutta laukaus jäi hieman piippuun ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Honka rakenteli seuraavillakin minuuteilla tilanteita maalintekoon, mutta viimeistely-yritykset karkasivat ohi ja yli maalista.

76. minuutilla keltamustien johto-osuma oli jälleen lähellä. Vapaapotkun jälkitilanteesta pääsivät kokeilemaan niin Jansen kuin Henri Aaltokin, mutta Leislahti torjui ensimmäisen yrityksen ja toisen blokkasi Ilves-puolustus.

Viitisen minuuttia myöhemmin vaihdosta kentälle tullut Saku Heiskanen laukoi vasurillaan boksin rajoilta, mutta tähänkin Leislahti ehti vielä tielle.

Toinen Hongan vaihdosta kentälle tullut pelaaja Niilo Saarikivi aiheutti myös ongelmia Ilveksen puolustukselle nopeudellaan ja taituruudellaan, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet tänään tarpeeksi laadukkaita. Lopulta tuomarin pilli päätti ottelun Tapiolan urheilupuiston perjantai-illassa maalittomaan tasapeliin ja pisteet menivät jakoon.

Ottelun alku oli meiltä vähän hankala, mutta loppua kohden saimme ihan hyvin pelin käyntiin. Meillä oli paikat ratkaista ottelu, mutta toisaalta Ilveskin sai luotua omansa. Aika tasainen kamppailu, toppari Ville Koski summasi.

Koski ja Aldayr Hernández ovat kantaneet suurimman vastuun tällä kaudella keltamustien toppariparina.

Olemme Aldayrin kanssa aika samantyylisiä puolustajia. Olemme erittäin liikkuvia, voimme puolustaa vähän riskillä ja mennä myös juoksukilpailuihin. Meillä synkkaa ja hyvin on peli toiminut tähän saakka, toivottavasti niin on jatkossakin, Koski avaa kaksikon yhteispeliä.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla, mutta kauas ei tarvitse joukkueen matkustaa. Keltamustat kohtaavat HIFK:n Helsingin Töölön Bolt Arenalla ensi viikon sunnuntaina 29.5. kello 16.00 alkaen.

Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan vasta maaottelutauon jälkeen. Lauantaina 18.6. kello 15.00 alkavassa ottelussa vastassa on KuPS. Osta lippusi otteluun jo nyt tästä ja nähdään kesäkuussa taas urheilupuistossa!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (78’ Saku Heiskanen)
#8 Kevin Jansen (88’ Otso Koskinen)
#15 Edmund Arko-Mensah (78’ Niilo Saarikivi)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (70’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #47 Elias Äijälä

Hongalle niukka tappio Oulussa dramaattisten vaiheiden jälkeen

Honka matkasi Ouluun kohtaamaan AC Oulun perjantai-illan ottelussa. Ottelun kaikki maalit nähtiin toisella jaksolla. Lopulta keltamustat joutuivat pettymään, kun loppuhetkien rangaistuspotkumaalilla pisteet jäivät kotijoukkueelle 2-1 lukemin.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun hyvin ja oli hallitsevampi osapuoli. Avausjaksolla huippupaikat jäivät kuitenkin molemmissa päissä vähiin. 13. minuutilla kotijoukkueen Marius Könkkölä laukoi boksin rajoilta, mutta yli Honka-maalin.

Muutamaa minuutti myöhemmin Honka hyökkäsi nopeasti vastaan. Lucas Kaufmann haki takatolpalta hyvällä pallolla sinne hiipinyttä Jerry Voutilaista, mutta Mostagh Yaghoubi pääsi vielä katkaisemaan ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Maaleja ei avausnelivitosella nähty ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu hieman alle kymmenen minuuttia, kun AC Oulu iski ottelun avausosuman. Pallo ajautui Rafael Florolle, jonka kova laukaus painui Hongan verkkoon.

Hongan tasoitus oli lähellä 67. minuutilla. Aldayr Hernándezin pitkä pallo tuli Edmund Arko-Mensahille, mutta liian kova kosketus karkasi yli päätyrajan.

AC Oulun Yaghoubi joutui jättämään kentän ulosajon myötä pelin 70. minuutilla.

Honka tuli lopulta rinnalle hienolla maalilla viisi minuuttia myöhemmin. Hyvän rakentelun päätteeksi Duarte Tammilehto pelasi juoksuun Rui Modestolle, joka käänsi vielä päätyrajan tuntumasta maalinedustalle, josta Kevin Jansen viimeisteli varmasti pallon verkkoon.

Honka sai kylmää vettä niskaansa 90. minuutilla. AC Oululle tuomittiin kulmapotkutilanteesta rangaistuspotku, jonka Floro laukoi illan toisella maalillaan verkkoon. Honka haki vielä lisäajalla tasoitusosumaa, mutta tällä kertaa se jäi syntymättä ja keltamustien pistepotti ei kasvanut.

Aloitimme ottelun hyvin ja olimme pääasiassa ihan hyvin pelin päällä. Jostain syystä meillä tuli virhesuma, jossa hävisimme monta kaksinkamppailua putkeen ennen AC Oulun ensimmäistä maalia. Pääsimme sitten uudelleen peliin kiinni, olimme hallitsevampia, loimme paikkoja ja tulimme tasoihin. Vastustajan punainen kortti toki auttoi tilannetta. Lopussa emme hoitaneet puolustuspään kulmapotkua tarpeeksi hyvin. Tämä oli jo toinen peli putkeen, jossa vastustaja tekee niistä meille maalin. Meidän täytyy olla niissä tilanteissa jatkossa vahvempia. Meillä oli tänäänkin hyökkäyksessä aihioita, mutta tällä kertaa emme olleet tarpeeksi tehokkaita, päävalmentaja Vesa Vasara summasi ottelun jälkeen.

Hyvän alkukauden pelannut Honka jatkaa tappiosta huolimatta kolmannella sijalla, kolmentoista pisteen saldolla. Joukkueessa vallitsee hyvä ilmapiiri, eikä yksi harmittava tappio sitä kaada.

Joukkue tekee kovasti töitä ja antaa kaikkensa. Virheitä sattuu, mutta meidän tulee uskoa omaan hommaamme ja jatkaa sitä. Pystymme kyllä pelaamaan laadukkaammin, tänään emme olleet parhaimmillamme. Olemme joukkue, joka tekee paljon töitä ja pelaa suht isolla riskillä koko ajan. Sinänsä pelissä ei ole mitään huolestuttavampaa, kun aiemminkaan. Tänään AC Oulu oli tehokkaampi paikoissaan ja ansaitsi siten voittonsa. Analysoimme tämän pelin, parannamme tiettyjä asioita ja sitten taas mennään, Vasara päätti.

Honka pääsee hakemaan paluuta voittokantaan hienon kotiyleisön eteen Tapiolan urheilupuistoon viikon päästä perjantaina 20.5., kun vastassa kello 18.00 alkavassa ottelussa on Ilves. Nappaa lippusi otteluun klikkaamalla tästä, saavu nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka kolmeen pisteeseen!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen (90+1’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann
#15 Edmund Arko-Mensah (80’ Elias Äijälä)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (80’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto (90+1’ Mohammed Adams)

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #24 Nasiru Banahene

Honka voittoon Interiä vastaan!

FC Honka ja FC Inter kohtasivat Tapiolan urheilupuiston lauantaisessa alkuillassa. Avausjakso mentiin maalittomana, mutta toisella tapahtui. Ottelussa nähtiin yhteensä kolme maalia, joista kotiyleisön riemuksi Honka teki kaksi ja pääsi juhlimaan kolmea pistettä.

Avausjakso

Ottelun avausjakso kuljettiin suurilta osin tasaisissa merkeissä. 13. minuutti oli juuri käynnistynyt, kun vieraiden Tommi Jyry pääsi laukomaan vasurillaan boksin rajoilta. Rudakov torjui kuitenkin laukauksen alakulmasta kulmapotkuksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi vaarallisesti. Lucas Kaufmann haki keskityksellä Agon Sadikua, mutta Rick Ketting pääsi vielä väliin ja onnistui purkamaan pallon yli päätyrajasta.

27. minuutilla oli Florian Krebsin vuoro kokeilla, mutta Ketting oli pallon tiellä ja peliä jatkettiin jälleen kulmapotkulla. Kulmapotkutilanteesta pääsi laukomaan Edmund Arko-Mensah, mutta liiaksi päin Inter-vahti Matias Riikosta.

Vierasjoukkueen johtomaali kävi vielä lähellä muutama minuutti ennen taukovihellystä. Benjamin Källmanin laukaus pysähtyi kuitenkin Rudakovin hanskoihin.

Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen alkoi vauhdilla. Vieraat siirtyivät johtoon 48. minuutin kohdalla, kun Markus Arsalon kulmapotku löysi Matias Tammisen pään ja hyökkääjä puski turkulaiset maalin edelle.

Honka ei kuitenkaan maalista lannistunut vaan kuittasi sen samantien. Vain noin minuutin päästä verkot heiluivat toisessa päädyssä. Rui Modesto taisteli päätykamppailussa pallon itselleen, Kaufmann keskitti ja Sadiku puski kauden kolmannellaan pelivälineen verkkoon ja taululle lukemiksi 1-1.

Hongan johtomaalikin oli lähellä viisi minuuttia myöhemmin. Kaufmann puski kohti alakulmaa, mutta Riikonen sai vielä näppinsä väliin.

64. minuutilla nähtiin ikävä tapahtuma. Vieraiden Arsalon taklaus osui nappulat edellä suoraan Krebsin jaloille ja keskikenttäpelaajan ilta päättyi ulosajoon. Samalla Krebs jouduttiin taluttamaan kentältä pois ja hänet korvasi Duarte Tammilehto.

Hongan johtomaali oli hyvin lähellä vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Arko-Mensah pudotti pallon Kaufmannin keskityksestä Matias Ralelle, jonka laukaus karkasi vain hieman yli Inter-maalin.

Hetkeä myöhemmin Arko-Mensah jätti Rodrigo Arcieron kuin seisoville jaloille ja pelasi matalan pallon maalille, mutta Sadikun liuku jäi muutaman sentin liian lyhyeksi.

Honka kävi lähellä taas 77. minuutin kohdalla. Rale keskitti ja Kaufmann pääsi puskemaan huippupaikalta maalin edestä, mutta Riikonen sai vielä venytettyä kätensä pallon tielle.

Honka sai ansaitun johtomaalinsa lopulta 86. minuutilla. Kaufmann antoi kulmapotkun ja Kevin Jansen sai päänsä väliin etutolpalla. Pallo upposi vielä Inter-puolustuksen kautta verkkoon ja Honka pääsi juhlimaan 2-1 maalia.

Honka kävi lisäajalla vielä muutamaan otteeseen lähellä kolmatta maalia, mutta loppulukemat kirjattiin 2-1. Näin Honka pääsi juhlimaan kolmatta peräkkäistä voittoaan Veikkausliigassa ja vahvisti asemiaan kärkipään taistossa. Ennen sunnuntaina pelattavia Veikkausliigaotteluita Honka on kolmantena, kaksi pistettä HJK:ta ja KuPS:ia perässä.

– Ottelu oli tiukka, mutta pelasimme hyvin, pysyimme positiivisina ja saimme lopulta käännettyä tuloksen voitoksemme, kolmen tähden pelaajana palkittu, läpi ottelun Interin puolustukselle vaikeuksia aiheuttanut Edmund Arko-Mensah totesi pelin päätyttyä.

Honka on kasannut kuudesta pelaamastaan Veikkausliigaottelusta neljä voittoa, yhden tasapelin ja kerran vastustaja on ollut parempi. Pisteitä on siis kasassa kolmetoista, maalieron ollessa 13-6. Kausi jatkuu vierasottelulla AC Oulua vastaan ensi viikon perjantaina 13.5. kello 18.00.

Kotikentälleen Honka palaa sitä seuraavalla viikolla, kun vieraaksi 20.5. saapuu Ilves. Ottelu käynnistyy kello 18.00! Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honkaa lisävoittoihin!

Kauden alku on ollut tosiaan meiltä oikein hyvä. Niin taustaryhmä kuin pelaajatkin tekevät hyvin töitä. Vielä on kuitenkin parannettavaakin. Tuleva AC Oulu-peli on varmasti jälleen kova ottelu. Meidän tulee pysyä keskittyneenä ja valmistautua siihenkin hyvin, Arko-Mensah päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen (90’ Konsta Rasimus)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Florian Krebs (65’ Duarte Tammilehto)
#15 Edmund Arko-Mensah
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (85’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #12 Roope Paunio, #19 Saku Heiskanen, #47 Elias Äijälä, #53 Lauri Laine

Suomen Cup-taival päättyi rangaistuspotkukilpailun jälkeen

Honka ja HIFK kohtasivat Myyrmäen stadionilla Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa. Ratkaisua haettiin lopulta rangaistuspotkukilpailusta, jonka päätteeksi HIFK pääsi juhlimaan jatkopaikkaa.

Avausjakso

Ottelu alkoi Hongan kannalta vaikeasti. HIFK siirtyi johtoon 12. minuutilla, kun Didis Lutumba-Pitah pääsi ohjaamaan kulmapotkun jälkeen vierasjoukkueen maalin edelle.

Honka sai lisää ikäviä uutisia 17. minuutilla, kun Florian Krebs joutui jättämään kentän. Tilalle vaihdettiin Kevin Jansen.

Avausjakson edetessä Honka otti peliä enemmän hallintaansa. Tasoitusosuma oli erittäin lähellä 27. minuutilla. Lucas Kaufmann vapautti upealla syötöllä Jansenin nokikkain HIFK-vahti Beton kanssa, mutta portugalilainen sai vielä kätensä laukauksen tielle ja peliä jatkettiin Hongan kulmapotkulla. Hetkeä myöhemmin Saku Heiskanen riisti pallon vahvasti ja Kaufmann pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta Beto torjui jälleen.

Honka sai palkintonsa 30. minuutilla. Mohammed Adams nousi pallon kanssa topparin tontilta korkealle. Syötön katkoi HIFK-puolustus, mutta suoraan Heiskaselle, jonka komea vasurilaukaus upposi verkkoon. Lukemiksi tulostaululle näin 1-1.

Honka oli lähellä siirtyä vielä johtoon viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Elias Äijälä vapautti Jansenin nousuun oikealta laidalta. Hollantilainen pelasi Rui Modestolle, mutta Beto venytti jälleen huipputorjuntaan.

Tauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toinen jakso

HIFK oli lähellä siirtyä uudelleen johtoon, kun toista nelivitosta oli edetty noin kymmenen minuuttia. Macario Hing-Glover keskitti, mutta Lutumba-Pitah ei Hongan onneksi aivan ylettänyt palloon.

Honka kävi puolestaan lähellä 72. minuutilla. Henri Aalon keskityksestä pääsivät maalintekoa kokeilemaan ensin Agon Sadiku ja sitten Kevin Jansen, mutta Beto oli jälleen maalillaan ohittamaton.

Molemmat joukkueet saivat luotua vielä muutamia tilanteita ysikymppisen puitteissa, mutta kun maaleja ei nähty ratkaisua lähdettiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. Hongan Adams sai vielä lisäajalla toisen keltaisen kortin ja joutui jättämään kentän.

Rangaistuspotkukilpailussa molemmilta joukkueilta onnistuivat kaksi ensimmäistä laukojaa, kun Hongan Duarte Tammilehto ja Kevin Jansen, sekä HIFK:n Sakari Mattila ja Sergei Eremenko heiluttivat maaliverkkoja. Hongalta kolmantena laukoneen Modeston yritys epäonnistui. Sen jälkeen onnistuivat niin HIFK:n Pipe Saez ja Aatu Kujanpää, kuin keltamustien Edmund Arko-Mensahkin, mutta Beton torjuessa Hongan viidentenä laukoneen Sadikun kudin, päättyi Hongan Cup-taival neljännelle kierrokselle.

Todella pettynyt joukkue oli tietenkin kopissa ottelun jälkeen. Meillä oli huono alku, emme olleet ihan valmiita peliin ja annoimme helpon erikoistilannemaalin. Onneksi pääsimme sitten paremmin peliin mukaan ja saimme tilanteen tasoihin. Meillä oli vaikeuksia murtaa HIFK:n matalaa puolustusta ja he pääsivät vastahyökkäyksiin liian monta kertaa. Loimme mielestäni kyllä tarpeeksi maalipaikkoja kahteen kolmeen maaliin, mutta annoimme toki myös niistä mainituista vastahyökkäyksistä IFK:lle muutaman paikan. Tämä ei ollut helppo ottelu emmekä me olleet tänään aivan parhaimmillamme, päävalmentaja Vesa Vasara summasi ottelun jälkeen.

Hongan pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo tämän viikon lauantaina 7.5., kun keltamustat pääsevät palaamaan kotikentälleen Tapiolan urheilupuiston stadionille ensimmäistä kertaa tällä kaudella! Kello 17.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu FC Inter. Osta lippusi tästä ja tule Tapiolaan kannustamaan Honka voittoon!

Nyt nollataan tämän nopeasti ja laitamme kaiken peliin taas lauantaina. On hienoa, että pääsemme palaamaan silloin kotikentällemme!, Vasara päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Mohammed Adams
#5 Henri Aalto (87′ Matias Rale)
#9 Aleksandar Katanic (68′ Agon Sadiku)
#10 Lucas Kaufmann (68′ Edmund Arko-Mensah)
#11 Florian Krebs (17′ Kevin Jansen)
#12 Roope Paunio (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#19 Saku Heiskanen (87′ Jerry Voutilainen)
#33 Duarte Tammilehto
#47 Elias Äijälä

Vaihdossa: #1 Maksim Rudakov (MV), #21 Ville Koski

Honka nousi kolmanneksi voitolla FC Lahdesta

Hyvävireinen Honka matkusti Veikkausliigan viidennen kierroksen otteluun Lahteen. Kotijoukkue FC Lahti ja Honka etenivät pitkään maalittomassa tilanteessa, mutta keltamustat käänsivät ottelun toisella jaksolla Jerry Voutilaisen ja Edmund Arko-Mensahin maaleilla 2-0 voitokseen.

Avausjakso

Hongan avausmaali oli lähellä jo ottelun kolmannella minuutilla. Lucas Kaufmann katkoi Lahti-puolustuksen syötön ja nousi boksiin. Antonio Reguero kuitenkin torjui brassin laukauksen ja paluupallo pomppasi epäonnekkaasti Agon Sadikun jalan ylitse.

Kotijoukkue FC Lahti pääsi puolestaan kokeilemaan avausmaalin tekoa 13. minuutin kohdalla. Albion Ademi laukoi boksin rajoilta kohti yläkulmaa, mutta Maksim Rudakov venytti upeasti kätensä pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

28. minuutilla Edmund Arko-Mensahin laukaus otti kimmokkeen Lahti-puolustuksesta, mutta Reguero piti maalinsa toistaiseksi puhtaana.

Lahdella oli vielä paikka viitisen minuuttia ennen taukoa. Eemeli Virta pääsi laukomaan pienestä kulmasta, mutta Rudakov torjui. Tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka hallitsi toista nelivitosta selvästi, eikä Lahdella ollut juurikaan vaarallisia hyökkäyksiä. Keltamustat saivat painostuksestaan palkinnon 69. minuutilla. Henri Aalto, Kevin Jansen ja Florian Krebs alustivat ja Jerry Voutilainen laukoi pallon kääntölaukauksella boksin rajoilta tarkasti takakulmaan.

Kauaa Honka ei toista maaliaan ensimmäisen jälkeen odotellut. 73. minuutilla Jansen pelasi Kaufmannille, joka jatkoi tyylikkäästi Arko-Mensahille. Ghanalaisen viimeistely alakulmaan oli kylmänviileä ja Honka näin 2-0 johtoon.

77. minuutilla nähtiin Veikkausliigadebyytti, kun vasta 16-vuotias Honka-kasvatti Lauri Laine vaihdettiin kentälle.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa. Samalla se kasvatti pistesaldonsa kymmeneen pisteeseen ja nousi sarjataulukossa KuPS:n ja HJK:n jälkeen kolmanneksi.

Pyrimme alusta asti toteuttamaan kärsivällisesti omaa pelitapaamme, vaikka kenttä tarjosi omat haasteensa. Aktiivinen prässimme tuotti Lahdelle hankaluuksia läpi ottelun. Viimeistään toisella jaksolla ottelu kääntyi täysin meidän hallintaamme ja saimme ansaitut maalit. Toisella jaksolla olimme hieman kliinisempiä pallollisessa tekemisessämme ja yhä tehokkaampia nopeissa riistoissa menetysten jälkeen, sekä voittamaan kaksinkamppailuita koko kentän alueella. Itse maaleissa korkea teknillistaktinen laatu nousi esiin niin yksilö- kuin kollektiivitasollakin, täyden ysikymppisen oikeana puolustajana urakoinut Henri Aalto kommentoi.

Honka on onnistunut viidessä Veikkausliigaottelussaan maalinteossa yksitoista kertaa. Se on FC Interin kanssa koko Veikkausliigan korkein lukema.

Olemme talvesta alkaen pystyneet kehittämään erilaisia hyökkäyspelin variaatioita ja olemaan aiempaa tehokkaampia sekä viimeisissä syötöissä että etenkin itse viimeistelyssä. Joukkueessa vallitsee erittäin positiivinen ja päättäväinen ilmapiiri, mikä ilmenee onnistumisina kentällä, Aalto sanoo.

Hongan kausi jatkuu Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelulla HIFK:ta vastaan! Ottelu pelataan Myyrmäen Stadionilla tiistaina 3.5. kello 18.00 alkaen! Osta lippusi otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka jatkoon! Hongan kauden 2022 kausikortilla vapaa pääsy!

Veikkausliigassa Honka pääsee palaamaan kotinurmelleen lauantaina 7.5.! Silloin vastaan Tapiolan urheilupuistossa asettuu FC Inter ja ottelu potkaistaan käyntiin kello 17.00! Liput Inter-matsiin tästä! Tervetuloa molempiin otteluihin!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (87’ Duarte Tammilehto)
#8 Kevin Jansen (87’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Florian Krebs
#15 Edmund Arko-Mensah (77’ Lauri Laine)
#18 Agon Sadiku (61’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #47 Elias Äijälä

Hongalle kauden toinen voitto selvin luvuin

Honka otti Veikkausliigakauden toisen voittonsa komealla tavalla, kun SJK kaatui Bolt Arenan maanantai-illassa lopulta lukemin 5-1!

Avausjakso

Honka avasi ottelun vauhdilla ja SJK:n verkossa helisi jo kolmannella peliminuutilla. Jerry Voutilaisen keskityksestä pääsi ensimmäisenä kokeilemaan Kevin Jansen, jonka kudin Markus Uusitalo vielä torjui, mutta sen jälkeen taka-alueelle pallon saanut Matias Rale viritti tyylikkään kudin johon Uusitalolla ei ollut mahdollisuuksia. Honka 1-0 johtoon.

Ottelun edetessä myös vierasjoukkue SJK pääsi paremmin peliin mukaan. 13. minuutilla Pablo Andrade kokeili boksin rajoilta matalaa laukausta, mutta se sujahti ohi takakulmasta.

19. minuutilla tasoitusmaali oli erittäin lähellä. Serge Atakayin laukauksen jälkeen pallo jäi Hongan maalinedustalle, mutta Hongan onneksi Jake Dunwoody ei saanut sitä tolppaa lähemmäksi maalia.

Maksim Rudakov otti Hongan maalilla tärkeän torjunnan 37. minuutilla. Daniel Håkans nousi vahvasti keltamustien boksiin, mutta laukaus pysähtyi Honka-maalivahtiin.

Honka puolestaan käytti oman paikkansa vain hetkeä myöhemmin. Jansen vapautti Rui Modeston nousuun vasemmalta laidalta ja portugalilainen lähetti matalan keskityksen maalille, jonka Agon Sadiku liukui sisään. Hyökkääjän Veikkausliigauran toisella maalilla Honka 2-0 johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Honka aloitti myös toisen nelivitosen ryminällä. Jansen katkoi SJK-puolustuksen syötön ja puski pallon boksiin Jerry Voutilaiselle, joka väänsi vasemman jalkansa vapaasti ja laukoi Hongan illan kolmannen maalin.

SJK kavensi eron kahteen 64. minuutilla. Rafal Wolsztynski jatkoi keskityksen maalinedustalla päivystäneelle Josepablo Monrealille, joka ei viimeistelyllään jättänyt mitään epäselvyyttä. Lukemiksi taululla muuttui 3-1.

Kauaa ei SJK päässyt kyseisistä lukemista nauttimaan. Kolme minuuttia myöhemmin Honka rakensi sivurajaheitosta tilanteen, jonka päätteeksi Lucas Kaufmann tarjoili ja Kevin Jansen laukoi yläkulmaan. Hongan johto kasvoi näin jälleen kolmeen, 4-1.

Hongan viideskin maali oli lähellä noin kaksikymmentä minuuttia ennen loppuvihellystä. Henri Aallon laukauksen jälkeen pallo jäi pyörimään SJK:n maalille, mutta lopulta seinäjokelaisten puolustus sai siivottua tilanteen.

Viisi minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi jälleen vaarallisesti. Kaufmann ohitti muutaman SJK-puolustajan, mutta Uusitalo onnistui vielä kääntämään tulisen laukauksen kulmapotkuksi.

Hongan viides maali näki päivänvalon 80. minuutin ollessa käynnissä. Florian Krebsin pitkä syöttö tuli Saku Heiskaselle, joka tarjoili nätisti Voutilaiselle keskikenttäpelaajan illan toisen osuman.

Näihin lukemiin ottelu myös päätettiin, joten Honka pääsi juhlimaan selvänumeroista 5-1 kotivoittoa. Voitolla Honka nousi sarjan neljännelle sijalle seitsemällä pisteellä.

– Hyvä peli meiltä. Ensimmäisen maalin jälkeen oli vähän heikompi jakso jossa jouduimme puolustamaan paljon. Selvisimme kuitenkin hyvin siitä ja saimme tärkeän 2-0 maalin. Toisella jaksolla olimme erittäin tehokkaita omissa paikoissa. Toki harmittaa että päästimme yhden maalin, puolustaja Matias Rale totesi ottelun jälkeen.

Rale kertasi lisäksi vielä oman maalinsa.

Meillä oli hyvä alku. Saimme rakennettua hyvän paikan ja olin odottamassa kakkospalloa. Siihen se pallo tulikin, otin vasemmalla kosketuksen, lauoin oikealla ja pallohan löytyikin sitten maalista, hän tiivisti.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla Lahdessa. FC Lahti vs Honka perjantaina 29.4. kello 18.00 Lahden Stadionilla.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (87’ Konsta Rasimus)
#8 Kevin Jansen (76’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Florian Krebs
#17 Rui Modesto (78’ Edmund Arko-Mensah)
#18 Agon Sadiku (78’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale (78’ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #4 Mohammed Adams, #12 Roope Paunio (MV)


Ahvenanmaalta tuliaisiksi tasapelipiste

Honka matkusti Veikkausliigakauden 2022 kolmannella ottelukierroksella Ahvenanmaalle, kun vierasottelussa vastassa oli IFK Mariehamn. Avausnelivitosella molemmat onnistuivat maalinteossa kerran, toinen jäi maalittomaksi ja pisteet jaettiin 1-1 lukemin.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi pelitapahtumia alkuminuuteilla. Viidennellä minuutilla Henri Aalto pääsi puskemaan Lucas Kaufmannin lähettämästä kulmapotkusta, mutta jonkin verran ohi maalin.

Hongan vahvan alun jälkeen kotijoukkue IFK Mariehamn sai peliään paremmin käyntiin ja onnistuikin tekemään ottelun avausmaalin 18. minuutin kohdalla. Robin Sid sai juuri riittävästi tilaa jalalleen boksin ulkopuolella, eikä Maksim Rudakovilla ollut mahdollisuuksia venyttää aivan tolpan juureen uponneeseen kutiin.

Honka kuittasi tilanteen kuitenkin nopeasti. Kolme minuuttia takaiskusta Honka pelasi hyvällä rakentelulla pallon oikeaa laitaa pitkin nousseelle Kaufmannille. Brassin keskitykseen pääsi väliin kotijoukkueen Timi Lahti, mutta pallo tuli suoraan taustalta nousseelle Florian Krebsille, jolla oli helppo työ viimeistellä tasoitusosuma.

Hongan johtomaali oli erittäin lähellä 39. minuutilla. Rui Modesto pelasi pallon matalana boksiin, josta Duarte Tammilehto pääsi kokeilemaan. Honka-kapteenin laukaus pysähtyi kuitenkin IFK-vahti Elmo Henrikssonin jalkoihin ja paluupallosta lähtenyt Kaufmannin yritys kolahti tolppaan.

Tauolle siirryttiin näin ollen 1-1 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka hallitsi ottelua myös toisella nelivitosella, vaikka myös IFK:lla oli muutama paikka maalintekoon. Kymmenen minuuttia oli menty, kun Kaufmann keskitti etutolpalle Jerry Voutilaiselle. Voutilaisen haltuunotto ja viimeistely eivät aivan onnistuneet ja peliä jatkettiin Hongan kulmapotkulla. Kulmapotkussa Aldayr Hernández nousi korkeimmalle ja Henriksson venytti kätensä kolumbialaistopparin puskun tielle. Toinen kulmapotku ei mainittavaa tilannetta Hongalle tarjonnut.

Tunnin kohdalla Tammilehto otti hyvän riiston syvällä IFK:n puoliskolla ja pelasi Agon Sadikun kautta paikan Voutilaiselle. Laukaus karkasi kuitenkin yli maalin ja lukemat säilyivät yhä muuttumattomina.

Florian Krebsin illan toinen osuma oli lähellä, kun kello näytti hieman yli 68. minuuttia. Saksalainen puski kulmapotkusta kohti yläkulmaa, mutta Henriksson sai vielä käden pelivälineen tielle.

Kotijoukkue IFK Mariehamnin toisen jakson paras paikka nähtiin ottelun 75. minuutilla. Joakim Latonen pääsi kokeilemaan huipputontilta, mutta laukoi Hongan onneksi hieman ohi maalin.

Honka kävi vielä ottelun loppuhetkillä lähellä maalintekoa. Viisi minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä Henri Aalto yritti sijoittaa boksin rajoilta, mutta puolustaja ei aivan saanut palloa maalipuiden väliin.

Maaleja ei lopulta toisella jaksolla nähty, joten Maarianhaminassa päädyttiin pistejakoon 1-1 numeroin.

– Pelasimme hyvän ottelun, mutta valitettavasti emme tänään saaneet käytettyä maalipaikkojamme tarpeeksi tehokkaasti. Kunniaa kuuluu toki myös vastustajalle, he taistelivat täysillä läpi ottelun, Hongan maalista vastannut Florian Krebs totesi ottelun päätyttyä.

Liigacupin loppuottelussa upean maalin laukonut Krebs osui myös viime kierroksella Hakaa vastaan. Veikkausliigauralla tilillä on kolme ottelua, 193 pelattua minuuttia ja jo kaksi maalia.

– Hongassa on hyvä olla. Olen tyytyväinen omiin esityksiini, mutta voin onnistua hyvin vain jos onnistumme yhdessä joukkueena, hän sanoo.

Honka on kolmen pelatun Veikkausliigakierroksen jälkeen sarjataulukossa viidentenä, kerättyään yhdellä voitolla, yhdellä tappiolla ja yhdellä tasapelillä neljä pistettä. Keltamustien maaliero on tasan 4-4.

Honka jahtaa sarjapisteitä seuraavan kerran ensi viikon maanantaina, kun keltamustat kohtaavat kauden toisessa kotiottelussaan SJK:n! Ottelu käynnistyy Töölön Bolt Arenalla kello 18.00! Osta liput klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (87’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann (76’ Edmund Arko-Mensah)
#11 Florian Krebs (76’ Kevin Jansen)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto
#47 Elias Äijälä (87’ Pauli Katajamäki)

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #20 Matias Rale

Yhteistyössä