Otteluraportti

Honka Veikkausliigassa 2020 neljäs

FC Honka kohtasi Veikkausliigakauden 2020 päätösottelussaan vieraskentällä Ilveksen. Honka siirtyi johtoon, mutta Ilves tuli takaa ohi ja otti kolme pistettä lukemin 4-1. Näin Hongan kausi päättyi neljänteen sijaan.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen maalipaikka siunaantui Hongalle. Mac Kandjin kuti meni kuitenkin yläriman kautta maalin ylitse.

Hetkeä myöhemmin verkko kuitenkin heilui. Honka sai pidettyä kulmapotkunsa jälkeen pallon Ilveksen päädyssä, ja lopulta Borjas Martin laukoi pelivälineen verkkoon.

Ilves sai 21. minuutilla vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajoilta, mutta Mikael Almenin kuti meni hieman maalin ylitse.

Ilves onnistui tasoittamaan ottelun, kun kellossa oli 27 minuuttia. Honka ei onnistunut purkamaan tilannetta ja lopulta Maksim Stjopin tykitti pallon ohi Markus Uusitalon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka loi huippupaikan. Kandji pelsi takaviistoon Borjasille, mutta espanjalaisen laukaus meni hieman alakulmasta ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin sama kohtalo kävi Javi Hervasin kudille.

Ilves siirtyi vielä 2-1 johtoon ennen taukoa. Stjopin pääsi karkaamaan läpiajoon ja viimeisteli illan toisen osumansa. Näin ottelussa mentiin Ilveksen maalin johdossa toiselle jaksolle.

Toinen jakso

Honka rakensi toisen nelivitosen alkajaisiksi paikan tasoittaa, kun Demba Savage nousi vahvasti ja pelasi vierelleen Borjasille. Eetu Huuhtanen Ilves-maalilla koppasi kuitenkin laukauksen käsiinsä.

Ilves oli lähellä lisätä johtoaan 67. minuutilla. Laukaus kolahti Honka-maalin tolppaan ja siitä vielä Uusitalon selkään, mutta Honka-vahti sai pidettyä pallon maaliviivan oikealla puolella.

Ilves onnistui ottelussa kuitenkin vielä kahdesti. 73. minuutilla Naatan Skyttä ampui komean vapaapotkun verkkoon ja viisi minuuttia myöhemmin Joona Vetelin vapaapotkusta lähettämä pallo löysi tiensä Hongan maaliin. Näin ottelun lopputulokseksi kirjattiin kotivoitto lukemin 4-1.

– Tämä ei todellakaan ollut sellainen tulos mitä halusimme. Todella pettynyt viimeiseen otteluun. Harmittaa suuresti, että emme pystyneet päättämään kautta voittoon, sanoi Duarte Tammilehto ottelun jälkeen.

– Ilves on hyvä joukkue ja he pystyivät aiheuttamaan meille ongelmia. Olimme vähän huolimattomia puolustuspelaamisessa ja päästimme Ilveksen liian helposti linjamme eteen. Takaa on aina vaikea tulla ohi ja lopussa sitten peli vielä repsahti. Sitä ei saisi missään nimessä tapahtua, hän kommentoi.

Tuloksen myötä Honka sijoittuu siis Veikkausliigassa kaudella 2020 neljänneksi. Mitaleita ei espoolaisten kaulaan ripusteta, mutta sijoitus tuo paikan europeleihin myös ensi kaudelle.

PS. Honkalainen futiskausi ei ole vielä ohi! Kansallisen Liigan mitalitaisto on vielä käynnissä, kun edessä on sarjan päätöskierros. Honka taistelee yhä pronssimitaleista, joten nyt jos koskaan on aika suunnata vielä kerran tänä vuonna Tapiolan urheilupuistoon nauttimaan huippujalkapallosta! FC Honka-Åland United su 8.11. kello 14.00 alkaen!

Honka kiittää kaikkia mukana olleita Veikkausliigakaudesta 2020! Nähdään jälleen ensi kaudella!

Hongan paidassa Veikkausliigaa kaudella 2020 pelasivat:

#1 Markus Uusitalo (MV)
#13 Tim Murray (MV)

#3 Tapio Heikkilä
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#19 Juan Alegria
#19 Arlind Sejdiu
#24 Nasiru Banahene
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah
#33 Duarte Tammilehto
#45 Robbie Azodo
#62 Niilo Saarikivi
#63 Ville Koski
#80 Demba Savage
#81 Roope Pyyskänen
#99 Mac Kandji

Lisäksi kokoonpanossa olivat:
#15 Otto Ollikainen
#70 Roope Paunio (MV)
#78 Matias Rale

Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa kaatui Lahti

Hongan kauden viimeinen runkosarjan kotiottelu tarjosi kolme epätavallista maalia, kun molemmissa päissä nähtiin rangaistuspotkusosumat ja yksi merkittiin omaksi maaliksi. Lopulta pisteet jäivät Espooseen ja Honka kirjautti kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Avausjakso

Honka siirtyi ottelussa johtoon jo 11. minuutilla. Lucas Kaufmann toi pallon boksiin ja lopulta Lahti-puolustaja Mikko Viitikko pelasi palloa kädellään. Mac Kandji ei pilkulta erehtynyt vaan laukoi Hongan 1-0 johtoon.

25. minuutilla Kandji ja Javi Hervas riistivät pallon syvällä Lahden alueella. Kandjin laukaus meni kuitenkin hieman maalin ylitse.

Viitisen minuuttia myöhemmin Kandji tarjoili boksin rajoille, mutta niin ikään Borjas Martinin kuti karkasi liian korkeaksi.

Viisi minuuttia ennen taukoa Lahti sai avausjakson parhaan paikkansa. Jean Christophe Coubronnen keskitys pomppi Lassi Forssille, mutta Tim Murray torjui laukauksen varmasti.

Honka lisäsi johtonsa kahteen vielä avausjakson lopulla. Kandji syötti ja Lucas Kaufmannin ohjaus meni Lahden puolustuksen kautta verkkoon. Näin tauolle Hongan kahden maalin johdossa.

Toinen jakso

Peli tasaantui toiselle jaksolle ja myös vierailijat saivat enemmä tilanteita luotua. 54. minuutilla Jasin Assehnoun ääsi kokeilemaan maalin edeustalta, mutta Tapio Heikkilän blokki piti lukemat muuttumattomina.

Hongan toisen jakson kenties paras paikka suntyi kymmenen minuuttia myöhemmin. Demba Savage laukoi läpiajosta kuitenkin malin ohitse.

Lahti tuli maalin päähän, kun kellossa oli 74. minuuttia. Pallo osui vapaapotkussa Honga-pelaajan käteen, ja Assehnoun teki pilkulta vieraiden kavennuksen,

Hongan ilta vaikeuti viisi minuuttia ennen loppua, kun Rui Modesto ajettiin ulos kentältä.

Keltamustien puolustus kuitenkin piti loppuun saakka, joten täysi pistepotti jäi Espooseen luvuin 2-1.

– Pelasimme loistavan avausjakson ja johdimme tauolla ansaitusti 2-0. Toisella jaksolla yritimme pitää saman aktiivisuuden yllä, mutta ehkä takaraivossa alkoi mietityttää pelin tärkeys. Teimme monia peruasioita väärin ja menetimme paljon palloja. Lopulta peli meni oikeastaan siihen, että puolustimme jotoasemaa. Opettelimme tänään kärsimään yhdessä joukkueen kanssa ja jäi erittäin hyvä fiilis siitä, että tulimme tästä pelistä ulos voittajina, kommentoi Hongan puolustaja Tapio Heikkilä.

Hongan kausi jatkuu runkosarjan päätösottelulla Tampereella Ilveksen vieraana. Ottelu pelataa ensi viikon sunnuntaina 1.11. kello 14.00 alkaen.

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (89′ Jonas Levänen)
#8 Javi Hervas (68′ Jerry Voutilainen)
#10 Lucas Kaufmann (89′ Dani Hatakka)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#33 Duarte Tammilehto
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (68′ Rui Modesto)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #19 Juan Alegria, #81 Roope Pyyskänen

Honka haki täyden pistepotin Kuopiosta

FC Honka nappasi toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa, kun KuPS kaatui Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen maaleilla.

Avausjakso

Kotijoukkue KuPS sai ottelun ensimmäisen maalipaikan, kun Usman Sale pääsi nokikkain Tim Murrayn kanssa. Hyökkääjän laukaus meni kuitenkin Hongan onneksi tolppan kautta ohi.

Honka loi ensimmäisen tilanteensa, kun kellossa oli 26 minuuttia. Mac Kandji voitti pääpallon ja jatkoi Borjas Martinille. Espanjalainen tarjoili Demba Savagelle, mutta Otso Virtanen torjui gambialaisen laukauksen.

Honka siirtyi johtoon 38. minuutilla. Lucas Kaufmann sai pallon rangaistusalueen rajalla ja lähetti laukauksen kohti KuPS-maalia. Pallo muutti KuPS-puolustuksesta suuntaa ja upposi vastustamattomasti verkkoon.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, joten taukoa siirryttiin viettämään Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuutia, kun Kandji karkasi KuPS-puolustukselta. Hyökkääjän laukaus jäi kuitenkin pehmeäksi ja Virtanen torjui.

Honka oli erittäin lähellä tuplata johtonsa 72. minuutilla. Kandji ehti ensimmäisenä Konsta Rasimuksen pitkään palloon ja vain ylärima pelasti kuopiolaiset.

KuPS sai muutamia laukauksia kohti Hongan maalia, mutta vahvasti pelannut Murray torjui ne vaivatta.

Honka iski toisen maalinsa kun kellossa oli 82 minuuttia. Borjas katkoi syötön ja pelasi Savagen vastakkain Virtasen kanssa. Savage viimeisteli vuorenvarmasti pallon alakulmaan ja Hongan kahden maalin karkumatkalle.

KuPS sai vielä aivan ottelun loppuhetkillä hyvän paikan kavennusosumaan, mutta Murray venytti huipputorjuntaan ja koppasi Tabi Mangan puskun. Näin Honka nappasi 2-0 voitolla pisteet mukaansa Espooseen.

– Kuopiosta ei ole ikinä helppo hakea pisteitä. Tämä oli koko joukkueelta erittäin yhtenäinen ja hyvä esitys. Vähän vaikeamman jakson jälkeen olemme saaneet nyt taas voittoja ja sillä tiellä aiomme jatkaa, sanaili avausmaalin tehnyt Kaufmann.

Hongan kausi jatkuu torstaina 22.10. Silloin runkosarjan viimeiseen kotiotteluun saapuu vieraaksi FC Lahti.

– Emme tietenkään lähde tavoittelemaan mitään muuta kuin voittoa. Lahti ei ole helppo vastustaja, mutta jos haluamme saavuttaa tavoitteemme tältä kaudelta meidän on otettava lisää voittoja, Kaufmann päätti.

Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka kolmanteen peräkkäiseen voittoon!

Hongan kokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (90′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (76′ Rui Modesto)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#33 Duarte Tammilehto
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (90+2′ Juan Alegria)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #6 Jerry Voutilainen, #26 Dani Hatakka, #81 Roope Pyyskänen

Honka kaatoi IFK Mariehamnin Tapiolassa

FC Honka otti kauden seitsemännen voittonsa Tapiolan urheilupuiston iltavalaistuksessa, kun keltamustat kaatoivat IFK Mariehamnin Konsta Rasimuksen maalilla lukemin 1-0.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan 11. peliminuutilla. Mac Kandji laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi terävän kudin kohti alakulmaa, jonka Oskari Forsman onnistui kuitenkin torjumaan kulmapotkuksi.

Seuraava huippupaikka nähtiin kymmenen minuuttia myöhemmin. Jonas Leväsen keskitys löysi Borjas Martinin pään, ja Forsman sai venyä taas parhaimpaansa torjuakseen espanjalaishyökkääjän voimakkaan puskun.

Ottelun avausmaali syntyi 33. minuutilla. Javi Hervasin kulmapotku tuli pilkun kohdilla odotelleelle Konsta Rasimukselle, joka viimeisteli kauden ensimmäisellä osumallaan IFK-puolustuksen kautta Hongan 1-0 johtoon.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin keltamustien maalin kotijohdossa.

Toinen jakso

IFK Mariehamnin ottelun vahvin jakso sijoittui toisen nelivitosen alkupuolelle. Riku Sjöroos laukoi nousun päätteeksi hieman ohi Honka-maalin.

Honka oli lähellä lisätä johtoaan noin vartti ennen päätösvihellystä. Demba Savage pudotti Jonas Leväselle, jonka vastapalloon lähettämän tykin tielle Forsman kuitenkin ehti.

Toisella jaksolla paikat jäivät molemmissa päissä melko vähiin, eikä lisämaaleja nähty. Näin Honka piti täyden pistepotin Espoossa loppulukemin 1-0 ja jatkaa Veikkausliigan neljännellä sijalla.

– Pelasimme oikein hyvän ottelun. Vaikka huonojakin hetkiä tuli, olimme suuren osan ottelusta vakaasti hallitsevampi joukkue. Emme päästäneet IFK:ta liian monille paikoille. Henkisesti tämä oli meille todella iso voitto. On aina helpompaa lähteä seuraaviin otteluihin voitto alla. Olemme pelanneet koko ajan hyvin, joten oli tärkeää saada siitä myös pisteitä palkinnoksi, kommentoi nollapelin maalillaan torjunut Tim Murray.

Hongan kausi jatkuu jo sunnuntaina, kun vastaan asettuu toinen Veikkausliigan keltamusta joukkue, KuPS. Ottelu Kuopion Savon Sanomat Areenalla käynnistyy kello 16.00.

Hongan runkosarjan viimeinen kotiottelu on vuorossa viikon päästä torstaina. Silloin vieraaksi saapuu kello 18.30 alkavaan otteluun FC Lahti. Osta lippusi ennakkoon klikkamalla tästä!

Hongan kokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen (69′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen (80′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (80′ Rui Modesto)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (85′ Juan Algeria)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #5 Henri Aalto, #81 Roope Pyyskänen

Hongalle piste mukaan Töölöstä

FC Honka kohtasi perjantai-illan paikalliskamppailussa Töölön Bolt Arenalla HIFK:n. Honka hallitsi ottelua, mutta HIFK pääsi avausjaksolla johtoon. Borjas Martin tasoitti kuitenkin vielä ottelun viimeisellä sekunnilla loppulukemiksi 1-1.

Avausjakso

Honka hallitsi peliä avausjaksolla. Ensimmäisen tilanteensa keltamustat loivat kolmannella peliminuutilla. Lucas Kaufmann pelasi hyvin takaviistoon, mutta Borjas Martinin laukaus nousi hieman liian korkeaksi ja yli HIFK-maalin.

Ottelun avausmaali oli erittäin lähellä puolen tunnin kohdalla. Demba Savage nosti pallon HIFK-puolustuksen yli Mac Kandjille, jonka noston Hannu Patronen onnistui juuri ja juuri pelastamaan maaliviivalta.

Hongan hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin iski kotijoukkue. Sakari Tukiainen pääsi laukomaan pallon ohi Markus Uusitalon, kun kellossa oli 37 minuuttia.

Muutama minuutti maalin jälkeen Kandji pääsi puskemaan, mutta Patronen oli jälleen HIFK:n viimeisenä lukkona.

Kun lisämaaleja ei avausnelivitosella nähty, siirryttiin tauolle kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisella jaksolla pelin kuva oli selvä. Honka haki ahnaasti tasoitusta ja HIFK suojeli johtoaan.

Seitsemän minuuttia oli toista jaksoa pelattu, kun Dani Hatakka lähetti keskityksen maalille. Arnold Origi kuitenkin koppasi Savagen puskun. Muutamaa minuuttia myöhemmin Borjas puski Leväsen keskityksestä ohi.

58. minuutilla tasoitus oli erittäin lähellä. Borjas keskitti ja Savage puski lähietäisyydeltä. Origi onnistui kuitenkin vielä saamaan kätensä pallon tielle, joten HIFK-maali säilyi toistaiseksi koskemattomana.

75. minuutilla Borjas laukoi Hongan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kohti alakulmaa, mutta Origi torjui jälleen.

Honka sai palkintonsa lopulta lisäajan viimeisellä minuutilla. Javi Hervas lähetti kulmapotkun maalille ja Borjas nousi korkeimmalle ja puski Hongan tasoitusosuman. Heti maalin jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi, joten Töölön illassa päädyttiin pistejakoon 1-1 lukemin.

– Ottelu oli odotetun vaikea. Päästimme maalin avausjaksolla ja jouduimme takaa-ajoasemaan. Saimme luotua muutamia hyviä paikkoja, mutta HIFK:n maalivahti torjui tänään hyvin. Siihen voimme olla tyytyväisiä, että taistelimme loppuun saakka ja saimme pisteen mukaamme, kommentoi tasoitusmaalin tekijä Borjas Martin ottelun tauottua.

Myös Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kehui joukkueensa taistelutahtoa.

– Sikäli tottakai pitää olla tyytyväinen, kun tulemme vielä lopussa tasoihin. Annoimme vähän helposti vastustajalle yhden eteen. Olisi ollut tärkeää saada meidän ensimmäinen maali aiemmin tehtyä, niin olisimme voineet taistella vielä myös kolmesta pisteestä. Täytyy kuitenkin korostaa joukkueen vahvaa uskoa omaan tekemiseen. Saimme lopussa hyvän paineen ja tasoitusmaalin. On kova joukkuesuoritus nousta vielä noin lopuhetkillä tasoihin. Joudumme tekemään jokaisen pisteen eteen paljon töitä. Ei auta kuin jatkaa työntekoa ja kehittyä, Vasara kiteytti.

Hongan kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen kotiottelulla, kun torstaina 15.10. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu IFK Mariehamn. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Osta lippusi klikkaamalla stä ja saavu kannustamaan keltamustat voittoon!

Hongan kokoonpano:
#1 Markus Uusitalo (MV)
#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen (76′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen (62′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (87′ Juan Alegria)

Vaihdossa: #13 Tim Murray (MV), #17 Rui Modesto, #63 Ville Koski, #81 Roope Pyyskänen

Hongalle kauden toinen tappio

FC Honka ja Haka pelasivat Tapiolan urheilupuiston sunnuntai-illassa jännittävän ja tapahtumarikkaan ottelun. Loppujen lopuksi pisteet matkasivat Valkeakoskelle loppulukemin 1-2.

Avausjakso

Honka oli lähellä siirtyä johtoon yhdeksännellä peliminuutilla. Javi Hervasin kulmapotku meni Haka-puolustuksen läpi, mutta Haka-vahti Michael Hartmann onnistui juuri ja juuri pitämään maalinsa puhtaana.

15. minuutilla Mac Kandji harhautti laidalla puolustajan ja pelasi matalan keskityksen boksiin, mutta Jonas Häkkinen ehti katkoon.

Honka sai avausmaalinsa 25. minuutilla. Demba Savage syötti Kandjin läpiajoon ja hyökkääjä viimeisteli varmasti keltamustat johtoon.

Honka joutui miesalivoimalle 28. minuutilla, kun Nasiru Banahene ajettiin ulos kentältä.

Miesalivoimasta huolimatta Honka oli lähellä tuplata johtonsa ennen taukoa. Edmund Arko-Mensah keskitti, mutta Kandjin pusku meni maalin ohitse. Hetkeä myöhemmin Kandji laukoi hieman maalin yli.

Haka tuli vielä avausjakson lisäajalla tasoihin, kun Antto Hilska onnistui ohittamaan Tim Murrayn. Näin tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toinen jakso

Avauskokoonpanoon noussut Arko-Mensah näytti nopeuttaan toisen jakson kymmenennellä minuutilla. Laitapuolustaja nousi pallon kanssa puolesta kentästä aina rangaistusalueelle saakka, mutta laukaus meni hieman ohitse.

70. minuutilla Honka kävi kulmapotkusta erittäin lähellä johtomaalia, mutta Haka onnistui lopulta siivoamaan tilanteen.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon 78. minuutilla, kun Salomo Ojala puski pallon Hongan verkkoon.

Honka haki tasoitusmaalia ahnaasti ja saikin luotua paikkoja. Ne pysähtyivät kuitenkin usein Hartmannin torjuntoihin.

Puntit tasoittuivat 85. minuutilla, kun Hakan Häkkinen ajettiin kentältä toisen varoituksen myötä.

Honka sai vielä ottelun lisäajalla rangaistuspotkun, mutta Hartmann torjui Lucas Kaufmannin laukauksen. Näin ollen Honka koki kauden toisen tappionsa.

– Peli oli alussa aivan meidän hallussamme. Teimme maalin ja kontrolloimme peliä. Sitten saimme punaisen ja päästimme jakson viimeisestä tilanteesta maalin. Pelasimme toisella jaksolla miesvajauksellakin ihan hyvin ja loimme enemmän paikkoja kun Haka. Vastustaja pääsi tekemään kuitenkin yhden erikoistilannemaalin. Olisimme voineet tulla tasoihin vielä lopussa. Todella paljon harmittaa, ettemme pystyneet tänään voittoon, kommentoi Tapio Heikkilä ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla Töölössä, kun keltamustat kohtaavat ensi viikon perjantaina 2.10. HIFK:n Bolt Areenalla. Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan torstaina 15.10. Kello 18.30 alkavassa ottelussa Honka kohtaa IFK Mariehamin. Osta lippusi otteluun ennakkoon tästä!

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto (87′ Juan Alegria)
#6 Jerry Voutilainen (87′ Duarte Tammilehto)
#8 Javi Hervas
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (73′ Lucas Kaufmann)
#16 Konsta Rasimus
#31 Edmund Arko-Mensah (67′ Jonas Levänen)
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (73′ Dani Hatakka)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo, #63 Ville Koski

Hongalle toinen peräkkäinen tasapeli

FC Honka pelasi toisen peräkkäisen tasapelinsä, kun joukkue kohtasi vieraskentällä FC Interin. Maaleja ei ottelussa nähty, joten molemmille joukkueille saldoksi jäi yksi sarjapiste.

Avausjakso

Honka oli lähellä siirtyä johtoon aivan ottelun alussa. Mac Kandji karkasi läpiajoon, mutta Inter-vahti Henrik Moisander sai vielä kätensä viimeistelyn tielle.

Hongan seuraava tilanne syntyi kulmapotkusta, kun kellossa oli 12 minuuttia. Duarte Tammilehto lähetti pallon boksiin ja Tapio Heikkilä pääsi jatkamaan, mutta hieman maalin ohitse.

Inter pääsi puolestaan kokeilemaan maalintekoa 25. minuutilla. Filip Valencicin laukaus oli kuitenkin Tim Murraylle helppo torjuttava.

Hieman ennen taukoa Alvaro Muniz laukoi kohti etukulmaa, mutta Murray oli jälleen hereillä ja selvitti tilanteen. Näin tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toinen jakso

Kotijoukkue Inter tuli toisen jakson alkuun vahvasti. Benjamin Källman laukoi, ja vain Murrayn hyvä reaktiotorjunta piti lukemat muuttumattomina.

71. minuutilla Martti Haukioja laukoi kaukaa, mutta Murray oli jälleen pallon tiellä. Seuraavasta tilanteesta Kandji nousi vahvasti hyvään vetopaikkaan, mutta kuti nousi hieman Inter-maalin ylitse.

Murray oli vielä ottelun lisäajalla kahdesti mies paikallaan. Ensin Honka-vahti torjui Matias Ojalan lähietäisyydeltä tulleen vedon kulmapotkuksi ja koppasi vielä kulmapotkutilanteesta Munizin puskun. Näin ottelu päätettiin maalittomaan tasatulokseen.

– Tiesimme otteluun lähtiessä, että edessä on vaikea ottelu. Inter on aina ollut meille haastava vastustaja. Meidän oli aluksi vaikea saada omaa pelirytmiämme käyntiin, mutta pelin edetessä saimme muutamia tilanteita, joista olisimme voineet sen ratkaisevan maalin tehdä. Interilläkin oli paikkoja, jotka selvitimme hyvin. Loppujen lopuksi aika oikeutettu lopputulos, sanaili toisen peräkkäisen nollapelin torjunut Murray.

Nollapeli oli Murraylle kaikenkaikkiaan kauden kuudes.

– Tottakai kaikki, mitä joukkueen auttamiseksi voi tehdä on tärkeää. Pitää muistaa, että puolustaminen on joukkuepelaamista. Jätkät blokkaavat paljon laukauksia ja pitävät vastustajat pois maalipaikoilta. Minä teen sitten oman osuuteni. Nollapeli tietenkin aina tyydyttää.

Hongan kausi jatkuu jo tämän viikon sunnuntaina 27.9., kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu Haka!
Osta lippusi ennakkoon klikkamalla tästä!

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (90+1′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas (72′ Jerry Voutilainen)
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#33 Duarte Tammilehto
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (90+1′ Juan Alegria)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #17 Rui Modesto, #26 Dani Hatakka, #63 Ville Koski

Kauden toinen Metroderby päättyi maalittomaan pistejakoon

FC Honka ja HJK tarjosivat loppuunmyydylle Tapiolan urheilupuistolle jännittävän kamppailun sarjapisteistä. Tilanteita ja kovaa taistelua ottelussa riitti, mutta maalit jäivät lopulta uupumaan ja molemmat joukkueet lisäsivät saldoonsa yhden pisteen loppulukemien 0-0 myötä.

Avausjakso

HJK kävi lähellä avausmaalia 12. minuutilla. Nikolai Alhon laukaus suuntautui kohti alakulmaa, mutta Tim Murray venytti torjuntaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Borjas Martin pääsi laukomaan boksista, mutta Hugo Keto torjui espanjalaisen kudin.

25. minuutilla Lucas Lingmanin kulmapotku kiertyi kohti Honka-maalia. Demba Savage pääsi kuitenkin katkomaan tilanteen lähes maaliviivalta.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Atomu Tanaka kokeili kaukaa, mutta Murray oli jälleen pallon tiellä.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle suunnattiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

HJK tuli toiselle nelivitosella vahvasti ja Hongalla kesti aikansa saada oma pelinsä takaisin vauhtiin tauon jälkeen.

Muutaman minuutin pelin jälkeen Rasmus Schüller kolautti puskullaan Honka-maalin ylärimaa.

70. minuutilla Mac Kandji murtautui vahvasti HJK:n boksiin, mutta syöttö ei löytänyt honkalaisia maalin edestä.

Hieman ennen loppua Lucas Kaufmann oli karata läpiajoon ja Daniel O’Shaughnessy joutui kaatamaan brassin boksin rajoilla. Javi Hervasin vapaapotku pysähtyi kuitenkin muuriin.

Kun maaleja ei nähty toisellakaan nelivitosella, päädyttiin Tapiolan sunnuntai-illassa maalittomaan pistejakoon.

– Tulos on ihan ok, mutta emme esittäneet tänään parasta mahdollista peliämme. Teimme melko paljon teknisiä virheitä ja annoimme HJK:lle liikaa mahdollisuuksia hyökätä vastaan. Toisaalta hoidimme ne hyökkäykset kohtuullisen hyvin joukkueena, emmekä antaneet vastustajalle liikaa paikkoja. 0-0 tulos on tänään ihan oikeutettu, kommentoi kapteeninnauhaa ottelussa kantanut toppari Tapio Heikkilä.

– Pystyimme tänään kohtalaisen hyvin puolustamaan niitä alueita, joista tiesimme että HJK haluaa tulla. Hyökkäyspelaaminen jäi meiltä tänään valitettavasti vähän piippuun. Emme pystyneet iskemään HJK:n puolustuspelin heikkouksiin, Heikkilä summasi.

Hongan kausi jatkuu jo keskiviikkona 23.9., kun keltamustat matkaavat Turkuun FC Interin vieraaksi. Ottelu käynnistyy Veritas Stadionilla kello 18.30. Jos et pääse paikalle, Ruutu+ näyttää ottelun tuttuun tapaan suorana!

Hongan seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 27.9. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu FC Haka Valkeakoskelta. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä!

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä (C)
#6 Jerry Voutilainen (74′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka (81′ Henri Aalto)
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji

Vaihdossa:
#1 Markus Uusitalo (MV), #31 Edmund Arko-Mensah, #61 Niilo Saarikivi, #63 Ville Koski, #81 Roope Pyyskänen

FC Honka haki pisteet Rovaniemeltä

FC Honka esiintyi vakuuttavasti vierasottelussa RoPS:ia vastaan ja nappasi pohjoisesta pisteet mukaansa Espooseen lukemin 3-1.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen paikkansa vartin kohdalla. Javi Hervas lähetti vapaapotkusta keskityksen maalille, ja Dani Hatakka pääsi jatkamaan. RoPS-puolustus blokkasi kuitenkin Hatakan yrityksen.

22. minuutilla Hatakka lähetti Mac Kandjin hyvällä syötöllä karkuun RoPS-puolustukselta, mutta hyökkääjä ajautui liiaksi laitaan ja laukaus pysähtyi sivuverkkoon.

Honka siirtyi ottelussa johtoon 26. minuutilla. Jean Marie Dongou löysi Kandjin syötöllään boksista ja varmalla viimeistelyllä pallo oli verkossa.

Puolen tunnin kohdalla Borjas Martin pääsi laukomaan, mutta RoPS-vahti Matias Niemelä torkui kudin kulmapotkuksi.

Honka lisäsi johtoaan hetkeä ennen taukoa. Hervasin kulma oli tarkka ja Tapio Heikkilä pääsi puskemaan kauden avausmaalinsa. Näin tauolle mentiin Hongan kahden maalin johdossa.

Toinen jakso

RoPS tuli maalim päähän, kun toista jaksoa oli pelattu noin kahdeksan minuuttia. Joonas Vahteran laukaus upposi ohi Markus Uusitalon.

Honka palautti kahden maalin johtoasemansa kuitenkin nopeasti. 57. minuutilla Dongou laukoi tarkasti etukulmaan.

Honka sai vapaapotkun 70. minuutilla aivan boksin rajoilta, mutta Kaufmannin laukaus karkasi maalin ylitse.

Viitisen minuuttia ennen loppua Dongou pääsi katkomaan RoPS-puolustuksen palautuksen maalivahdille, mutta ei saannut suunnattua laukausta kohti maalia. Näin ottelu päättyi keltamustien 3-1 voittoon ja pisteet matkasivat Espooseen.

– Olen tyytyväinen siihen, miten pelasimme. Monet asiat joita harjoittelimme toimivat. Saimme toki avausjaksolla kaksi maalia ja se aina helpottaa pelaamista. Lisäksi voimme olla tyytyväisiä siihen, että teimme toisessa ottelussa peräkkäin kulmapotkutilanteesta maalin. Emme muuttaneet tähän otteluun mitään suurta pelaamisessamme. Tutkimme tottakai missä RoPS:n heikkoudet ovat ja pystyimme niihin tänään iskemään, kommentoi Duarte Tammilehto ottelun jälkeen.

Hongalta Veikkausliigadebyyttinsä tekivät ottelussa Ville Koski sekä Roope Pyyskänen. Lisäksi Niilo Saarikivi ja Robbie Azodo pelasivat uransa toiset liigaottelut. Saarikivi debytoi edellisellä kierroksella Ilvestä vastaan ja Azodo viime kauden HIFK-ottelussa.

– Näytimme, että kyllä meillä materiaali riittää, vaikka muutama tärkeä pelaaja onkin sivussa. Lisäksi omista nuorista on nyt päässyt pelaajia näyttämään Veikkausliigatasolla, ja sieltä löytyy oikein hyviä pelaajia, Tammilehto sanoo.

Hongan kausi jatkuu seuraavaksi todellisella herkkupalalla, kun vuorossa on kauden toinen Metroderby HJK:ta vastaan. FC Honka-HJK ensi viikon sunnuntaina 20.9. kello 13.00 alkaen Tapiolan urheilupuistossa. Osta lippusi ennakkoon tästä!

– HJK on tottakai aivan erilainen vastustaja kun RoPS. Mutta voimme tästä lähteä erittäin hyvällä itseluottamuksella kohti sitä ottelua, Tammilehto päättää.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Markus Uusitalo (MV)
#3 Tapio Heikkilä
#8 Javi Hervas (81′ Jerry Voutilainen)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin (90′ Roope Pyyskänen)
#16 Konsta Rasimus (90′ Ville Koski)
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (71′ Robbie Azodo)
#33 Duarte Tammilehto
#99 Mac Kandji (81′ Niilo Saarikivi)

Vaihdossa: #13 Tim Murray (MV), #78 Matias Rale

Honka voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen

FC Honka ja Ilves tarjosivat Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa jännittävän kamppailun sarjapisteistä, josta ei draamaa puuttunut. Lopulta keltamustat nousivat takaa-ajoasemasta voittoon loppulukemin 3-2.

Avausjakso

Ottelu alkoi vauhdikaasti ja avausmaali nähtiin jo viidennellä peliminuutilla. Mac Kandji pääsi karkaamaan läpiajoon, kiersi Ilves-vahti Mika Hilanderin ja viimeisteli varmasti kauden avausmaalillaan Hongan 1-0 johtoon.

Kauaa ei Honka kuitenkaan saanut johtoasemastaan nauttia. Viisi minuuttia avausmaalista Tiemoko Fofana pääsi onnekkaasti tuikkaamaan Ilveksen tasoihin.

Honka loi seuraavan maalipaikan 20. minuutilla. Henri Aallon keskitys putosi maalin edustalle, mutta Kandji eikä Demba Savage saaneet palloa verkkoon. Ottelua jatkettiin Hongan kulmapotkulla.

Hetkeä myöhemmin Savage pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Hilander pääsi pallon eteen.

Ottelun 27. minuutilla Tuure Siira laukoi terävästi kohti alakulmaa, mutta Tim Murray oli hereillä ja venytti pallon tielle.

39. minuutilla Lauri Ala-Myllymäen laukaus meni puolisen metriä ohi Honka-maalin ja tauolle siirryttiin lopulta tasatilanteessa 1-1.

Toinen jakso

Honka sai pallon maaliin 50. minuutilla, kun Kandji puski Borjas Martinin keskityksen verkkoon. Tilanne kuitenkin tuomittiin paitsioksi.

Seuraavasta tilanteesta Ilves hyökkäsi vaarallisesti vastaan, mutta Joona Veteli ei saanut suunnattua laukaustaan kohti Honka-maalia.

Ilves siirtyi ottelussa johtoon 53. minuutilla. Tiemoko Fofana keskitti ja hyökkäykseen mukaan noussut toppari Diogo Tomas ohjasi pallon verkkoon.

Hongan takaa-ajo tuotti tulosta, kun kello näytti 75. peliminuuttia. Javi Hervasin kulmapotku upposi etukulmasta sisään ja lukemiksi 2-2.

Honka ei tasatilanteeseen tyytynyt, vaan jatkoi samantien painostustaan. Se palkittiin kaksi minuuttia myöhemmin. Kandji pudotti pallon boksin rajalle, josta Borjas Martin laukoi sen aivan maalin yläkulmaan ja Hongan 3-2 johtoon.

Ottelun loppuminuuteilla nähtiin myös Veikkausliigadebyytti, kun 17-vuotias Niilo Saarikivi vaihdettiin kentälle Lucas Kaufmannin tilalle.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten Honka palasi yhden tappion jälkeen jälleen voittokantaan loppulukemin 3-2.

– Ei tämä ollut meiltä missään nimessä parasta peliä, teimme paljon virheitä. Nyt ollaan siinä vaiheessa kautta, että kaikki voitot kelpaavat ja tänään se tuli tällä tavalla. Olemme voittoon tyytyväisiä ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi täyden ysiymppisen Hongan keskuspuolustuksessa luutinut Tapio Heikkilä.

Hongan seuraava ottelu pelataan jo lauantaina 12.9. Silloin keltamustat matkaavat pohjoiseen, kun edessä on vierasottelu RoPS:n vieraana. Lauantain kotijoukkue löytyy sarjan viimeiseltä sijalta, mutta Honka ei missään nimessä lähden aliarviomaan vastustajaa.

– Tottakai lähdemme hakemaan sieltä täyttä pistepottia. Rovaniemi on kuitenkin aina hyvin vaikea paikka pelata, Heikkilä toteaa.

Hongan seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa on Metroderby FC Honka-HJK sunnuntaina 20.9. kello 13.00 alkaen! Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka paikalliskamppailun voittoon!

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (85′ Duarte Tammilehto)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (90+5′ Niilo Saarikivi)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage (71′ Edmund Arko-Mensah)
#99 Mac Kandji

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #63 Ville Koski, #81 Roope Pyyskänen

Yhteistyössä