Otteluraportti

Karvas tappio tasaisen taistelun jälkeen

FC Honka kohtasi sarjakakkosen KuPS:n kotonaan Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa. Tasaisessa ottelussa kolisteltiin maalipuita molemmissa päissä. Lopulta ottelu ratkesi lisäajalla, kun KuPS iski pilkulta voittomaalin.

Avausjakso

Ottelun neljännellä minuutilla KuPS-hyökkääjä Aniekpeno Udoh pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta, mutta laukaus jäi heikoksi ja Tim Murray torjui helposti.

Honka hyökkäsi vaarallisesti kohti KuPS-maalia ottelun kymmenennellä peliminuutilla. Jerry Voutilainen pelasi Niilo Saarikivelle, joka ajoi vahvasti boksiin. Laukaus kilpistyi KuPS-puolustukseen ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

13. minuutilla Rui Modesto pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta boksin ulkopuolelta lähtenyt kuti karkasi yli maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen Urho Nissilä lähetti hyvän pallon kohti Udohia, mutta Matias Rale sai pidettyä hyökkääjän irti pallosta ja Murray hoiti loput.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä syntyi KuPS:n avausjakson paras tilanne. Santeri Haarala laukoi kohti alakulmaa, mutta Murray venytti vielä kätensä pallon tielle. Lopulta peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Maaleja ei ensimmäisen nelivitosen aikana nähty, ja tauolle mentiin lukeissa 0-0.

Toinen jakso

Honka oli toisella jaksolla vahva erityisesti kulmapotkuissa. 53. minuutilla Jonas Levänen lähetti pallon maalille ja Tapio Heikkilä pääsi puskemaan, mutta päin Johannes Kreidlia.

65. minuutilla Heikkilä oli jälleen iskeä Leväsen kulmapotkusta. Ylärima pelasti kuitenkin kuopiolaiset takaiskulta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin KuPS-toppari Paolo Ricardo näytti laukaisutaitoaan, ja tykitti kaukaa vain hieman Honka-maalin ylitse.

Honka oli erittäin lähellä maalia 86. minuutilla. Pallo jäi Dani Hatakan sivurajaheiton jälkeen pyörimään maalille. Edmund Arko-Mensah palautti pelivälineen maalinedustalle, ja Darren Smithin pusku kolahti KuPS-puolustuksen kautta ylärimaan. Pallo putosi vielä alaspäin, eikä ollut kaukana, että se olisi tippunut maaliviivan paremmalle puolelle.

Ottelun loppuhetkillä KuPS kolautti puolestaan ylärimaa kulmapotkutilanteesta.

Ottelu sai lopulta dramaattisen ratkaisun, kun KuPS:ille tuomittiin lisäajan lopulla rangaistuspotku, josta vierasjoukkue iski loppulukemat 0-1.

Harmittaa joukkueen, taustojen ja kannattajien puolesta todella paljon. Pelasimme todella hyvän ottelun, meillä oli hyviä paikkoja, kolautimme maalipuita sun muuta. Vastassa oli kuitenkin yksi sarjan parhaista joukkueista. Jalkapallo on joskus aika karua. Emme saaneet palkintoa tänään, mutta olen erittäin ylpeä joukkueesta. Tämä oli meiltä hyvä ottelu ja olisimme ehkä ansainneet enemmänkin, kommentoi toppari Tapio Heikkilä ottelun päätyttyä.

– Olen ylpeä siitä, että olemme pitäneet kovat standardit yllä treenikentällä. Pystymme kilpailemaan tasaisesti kärkijoukkueita vastaan. Tällä kaudella meidän tasomme ei ole kuitenkaan aivan riittänyt siihen, että olisimme saaneet paikan yläloppusarjaan, hän jatkoi

Ottelun lopputulos varmisti tosiaan sen, että Honka jää tällä kaudella alempaan jatkosarjaan. Se pelaa vielä yhden runkosarjan ottelun ennen jatkosarjoja, kun keltamustat kohtaavat Ilveksen sunnuntaina Ratinassa kello 18.30.

Heikkilä lupaa, että pettymyksestä huolimatta kauden lopuissakin otteluissa nähdään taisteleva ja kaikkensa antava Honka.

– Se on aivan varmaa, että meillä täällä Hongassa ei työnteko lopu koskaan, hanskat eivät koskaan putoa. Me tulemme täältä vielä, Heikkilä päätti.

Hongan avauskokoonapano:

#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen (77′ Edmund Arko-Mensah)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (67′ Demba Savage)
#16 Konsta Rasimus (67′ Izunna Uzochukwu)
#17 Rui Modesto
#20 Matias Rale
#26 Dani Hatakka
#32 Luis Henrique (67′ Darren Smith)
#88 Otso Koskinen (85′ Nasiru Banahene)

Vaihdossa: #21 Ville Koski, #70 Roope Paunio (MV)

Honka ja HJK maalittomaan pistejakoon

FC Honka ja HJK kohtasivat Tapiolan urheilupuiston koleassa sunnuntai-iltapäivässä. Tasaisessa ottelussa paremmat paikat tulivat Hongalle, mutta molemmissa päissä maaliverkot pysyivät koskemattomina ja pisteet jaettiin 0-0- loppulukemin.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan, kun kymmenen peliminuuttia oli tulossa juuri täyteen. Izunna Uzochukwu lähetti upean, millintarkan pallon boksiin Otso Koskiselle, jonka viimeistely meni hieman maalin ylitse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka katkoi HJK:n purkupallon ja Edmund Arko-Mensah laukoi vasurillaan, kuitenkin ohi maalin.

Honka hyökkäsi vaarallisesti jälleen puolen tunnin kohdalla. Konsta Rasimus riisti pallon korkealla ja levitti laitaan Arko-Mensahille. Ghanalaisen keskitys tuli takatolpalle hiipineelle Rui Modestolle, mutta Modesto ei saanut ohjattua palloa verkkoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin HJK sai avausjakson kenties parhaan tilanteensa. Miro Tenho avasi pitkällä syötöllä Riku Riskille, joka pelasi Filip Valencicille. Valencic lähetti matalan keskityspallon maalille, mutta niin Roope Riski kuin David Brownekin sutivat Hongan onneksi pelivälineestä ohi.

Uzochukwu oli avausjaksolla näkyvässä roolissa Hongan keskikentällä. 38. minuutilla hän laukoi boksin rajoilta, mutta Hugo Keto sai kopattua pallon haltuunsa.

Kun maaleja ei avausjaksolla syntynyt, siirryttiin tauolle lukemissa 0-0.

Toinen jakso

HJK hyökkäsi vaarallisesti kohti keltamustien maalia, kun viitisen minuuttia oli pelattu toista nelivitosta. Hyökkäyksen päätteeksi lähtenyt Valencicin kaukolaukaus oli kuitenkin Honka-vahti Tim Murraylle helppo torjuttava.

Honka oli lähellä siirtyä johtoon kulmapotkutilanteesta, kun pelattiin ottelun 66. minuuttia. Arko-Mensahin kulmapotkusta pallo jäi pyörimään HJK:n maalinedustalle, mutta Keto ja vierasjoukkueen puolustus saivat lopulta tilanteen selvitettyä.

HJK sai painettua peliä tunnin jälkeen enemmän Hongan päätyyn, mutta maalipaikat jäivät vähiin ja harvat kudit Murray koppasi varmasti.

Maaleja ei ysikymppisen aikana nähty, joten paikalliskamppailun pisteet jaettiin maalittomin lukemin.

– Pelasimme tänään hyvän ottelun. Voimme ottaa tästä pelistä mukaan monta hyvää asiaa. Tietenkään tulos ei ollut paras mahdollinen, sillä tarvitsemme voittoja, mutta myös tappion välttäminen oli tärkeää, totesi jälleen täyden ysikymppisen Hongan oikealla laidalla urakoinut Rui Modesto.

Kauaa ei tästä ottelusta Honka ehdi palautua, sillä seuraava koitos koittaa jo keskiviikkona 22.9. Silloin kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu KuPS Kuopiosta. Liput otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä!

– Keskitymme nyt siihen, että palaudumme tästä pelistä hyvin ja nopeasti. KuPS-ottelu on meille hyvin tärkeä ja haluamme siitä todella voiton, Modesto summasi.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Izunna Uzochukwu
#5 Henri Aalto
#10 Lucas Kaufmann (86′ Nasiru Bananehe)
#11 Darren Smith
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (77′ Jonas Levänen)
#88 Otso Koskinen (77′ Niilo Saarikivi)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #44 Idrissa Camara, #70 Roope Paunio (MV), #85 Hannes Woivalin

Hongalle kolme pistettä toisen jakson maaleilla

FC Honka ja KTP kohtasivat Tapiolan urheilupuiston lauantaipäivässä. Tasaisen avausjakson ainoan maalin iski vierasjoukkue KTP, mutta Honka osui toisella jaksolla kolmesti ja piti täyden pistepotin Espoossa.

Avausjakso

Honka sai luotua ottelun ensimmäisen tilanteensa, kun kellossa oli kolme ja puoli minuuttia. Otso Koskinen sai pallon boksissa ja lähetti kovan pallon maalille, mutta Anton Lepola koppasi pelivälineen syliinsä. Muuten ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana ei juuri paikkoja nähty ja molemmille joukkueille murtautuminen tekopaikoille oli haastavaa.

22. minuutilla Honka sai vapaapotkun hyvästä paikasta rangaistusalueen kaarelta, mutta Lucas Kaufmannin laukaus karkasi maalin ylitse. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kaufmann lähetti kulmapotkun etualueelle ja Dani Hatakka pääsi jatkamaan, mutta puolustajan yritys meni myös maalin yli.

Ottelun avausmaalin iski vierasjoukkue KTP 34. minuutilla. Ian Garret laukoi vasurillaan ja Aleksi Tarvonen ehti ensimmäisenä paluupalloon.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle nelivitoselle vahvasti ja iskikin tasoituksen, kun jaksoa oli pelattu neljä minuuttia. Koskinen sai pallon boksiin ja pelasi maalinedustalle, josta peliväline pomppi lopulta maaliin.

Izunna Uzochukwu haki avausmaaliaan Honka-paidassa 58. minuutilla. Keskikenttäpelaaja laukoi boksin ulkopuolelta oikealla jalallaan, eikä kuti mennyt paljoa maalin ohitse.

63. minuutilla KTP:n David Ramadingaye sai toisen keltaisen korttinsa ja joutui jättämään kentän. Hetkeä myöhemmin Honka siirtyi 2-1 johtoon. Rui Modeston keskitys tuli taka-alueelle Edmund Arko-Mensahille, joka laittoi matalan pallon takatolpalla vapaana olleelle Konsta Rasimukselle. Keskikenttäpelaaja viimeisteli varmasti kauden avausmaalinsa.

71. minuutilla Luis Henrique oli lähellä siirtää Hongan kahden maalin karkumatkalle. Modeston keskitys oli tarkka, mutta hyökkääjä ei aivan saanut jalkaansa väliin.

Veikkausliigadebyyttiään pelannut, vaihdosta kentälle tullut Hannes Woivalin ja Modesto rakensivat viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa paikan Darren Smithille, mutta kuti meni hieman takakulmasta ohi.

Honka iski viimeisen niitin kotkalaisten arkkuun lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Ville Koski vapautti Arko-Mensahin nousuun upealla pitkällä syötöllä. Ghanalainen pääsi nokikkain KTP-vahti Anton Lepolan kanssa ja viimeisteli varmasti tulostaululle loppulukemat 3-1.

– Ehdottomasti tärkeintä oli, että saimme voiton ja tärkeät kolme pistettä. Ei se tänään helpolla tullut. Toisaalta saimme koko ajan kokonaisvaltaista painetta enemmän Kotkan päähän, sitä kautta maalipaikkoja ja teimme lopulta pari maaliakin. KTP oli ensimmäisellä jaksolla organisoituneempi. Kyllä me avausjaksollakin aikalailla palloa hallitsimme. Ehkä vastustaja väsyi ja saimme myös sitä kautta paremman toisen jakson, kommentoi voittomaalista vastannut Konsta Rasimus.

Hongan kausi jatkuu Metroderbyllä ensi viikon sunnuntaina 19.9. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu HJK. Osta lippusi otteluun tästä!

– Voitosta tulee tietenkin aina lisää itseluottamusta. Lisäksi teimme hyviä maaleja tänään, sekin tuo lisää hyvää fiilistä. Sen kautta on aina helpompi lähteä tuleviin peleihin, Rasimus päättää.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Izunna Uzochukwu (65′ Hannes Woivalin)
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (65′ Edmund Arko-Mensah)
#10 Lucas Kaufmann (65′ Niilo Saarikivi)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#32 Luis Henrique
#88 Otso Koskinen (74′ Darren Smith)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio, #86 Pauli Katajamäki

Honka kärsi tappion HIFK:lle

FC Honka ja HIFK kohtasivat Tapiolan urheilupuiston lauantai-iltapäivässä. Vieraat karkasivat avausjaksolla kahden maalin johtoon, ja iskivät vielä yhden toisella nelivitosella. Näin pisteet matkasivat Helsinkiin.

Avausjakso

Ottelu sai Hongan kannalta huonon alun. Ville Koski kompastui epäonnisesti ja Kei Kamara pääsi siirtämään vieraat johtoon jo kolmannella peliminuutilla.

Honka kävi lähellä tasoitusta 13. minuutin kohdalla. Hienon rakentelun päätteeksi Rui Modesto pudotti takaviistoon Lucas Kaufmannille, jonka laukauksen HIFK-vahti Calum Ward torjui kulmapotkuksi.

Vierasjoukkue HIFK osui toistamiseen, kun pelattiin ottelun 20. minuuttia. Pipe Saez sai riistettyä pallon Modestolta päätyviivan tuntumassa ja keskitti maalille, josta Kamara puski pelivälineen verkkoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Luis Henrique pääsi nousemaan pallon kanssa laidalta, mutta laukaus suuntautui päin Wardia.

Hongan kavennus oli jälleen lähellä kymmenen minuutin päästä. Izunna Uzochukwu käynnisti nopean vastahyökkäyksen ja jatkoi pallon laitaan Modestolle. Portugalilainen keskitti matalana maalille, mutta Kaufmannin jatko meni hieman vasemman tolpan ohi.

Lisää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin HIFK:n kahden maalin johdossa.

Toinen jakso

Kun toista jaksoa oli pelattu noin kuusi minuuttia, rakensi Honka hyvän tilanteen. Kaufmann nosti boksin rajoilta syötön kohti takatolppaa, mutta Henrique ei aivan ehtinyt jatkamaan.

Hongan ottelu synkkeni entisestään 66. minuutilla. Jerry Voutilainen joutui kaatamaan Keaton Isakssonin ja keskikenttäpelaaja ajettiin samalla ulos punaisella kortilla. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta Sakari Mattila laukoi HIFK:n kolmen maalin johtoon.

Honka pääsi kokeilemaan kavennusta vielä viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Ward sai kätensä Kaufmannin vapaapotkun tielle, eikä tilanteesta syntynyt kulmapotkua ihmeellisempää. Näin kolme pistettä matkasivat tänään Helsinkiin.

Avausjakso oli meiltä maaleja lukuun ottamatta ihan ok. Emme olleet niin vaarallisia kuin edeltävissä peleissä ylöspäin, mutta olimme hyvin pelissä mukana. Jostain syystä teimme paljon virheitä pallollisena, joista tuli sitten myös kaksi maalia HIFK:lle. Kahden maalin tappioasemasta on tietenkin vaikea lähteä, mutta kyllä meidän olisi ilman muuta pitänyt pystyä toisella jaksolla paljon parempaan. Erikoinen tasonpudotus tuli meiltä tänään aiempiin peleihin verrattuna. HIFK oli sitten tänään tämän verran parempi. Jotain tottakai oli myös meidän valmistautumisessamme pielessä, että näin pääsi käymään, päävalmentaja Vesa Vasara sanoi ottelun jälkeen.

– Pelin jälkeen puhuimme kopissa, että nyt pitää keskittyä vaan seuraavaan otteluun. Kaikki on vielä mahdollista, vaikka teimme itsellemme hommat tänään vaikeammaksi. Seuraavaa tapahtumaa ja seuraavaa ottelua kohti, silloin annamme taas kaikkemme, Vasara päätti.

Hongan kausi jatkuu tauon jälkeen jälleen kotiottelulla, kun KTP saapuu Tapiolan urheilupuistoon keltamustien vieraaksi lauantaina 11.9. Ottelu vihelletään käyntiin kello 17.00!

Hongan avauskokoonpano:

#4 Izunna Uzochukwu (68′ Konsta Rasimus)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen (56′ Jonas Levänen)
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto (71′ Nasiru Banahene)
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#32 Luis Henrique (71′ Niilo Saarikivi)
#88 Otso Koskinen (56′ Darren Smith)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio (MV)

Honka haki täyden pistepotin Maarianhaminasta

FC Honka matkasi sunnuntai-illan Veikkausliigaotteluun Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Keltamustat olivat avausjaksolla erittäin tehokkaita paikoissaan ja Honka johtikin tauolla jo 3-0. Toinen jakso oli tasainen, mutta kun IFK Mariehamn ei saanut tehtyä yhtä kavennusosumaa enempää, nappasi Honka täyden pistepotin mukaansa Espooseen.

Avausjakso

Honka otti pelin haltuunsa alkuvihellyksestä lähtien ja oli saman tien myös tehokas. Dani Hatakka lähetti Rui Modeston vauhtiin oikealta laidalta, ja portugalilainen tarjoili Luis Henriquelle. Brassikärki pääsi viimeistelemään käytännössä tyhjään maaliin ja Honka siirtyi näin Henriquen toisella osumalla kahteen otteluun Honka-paidassa 1-0 johtoon.

Honka ei kauaa aikaillut ennen toista osumaa. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut Izunna Uzochukwu haki pystysyötöllä Henriqueta. Robin Buwalda pääsi katkoon, mutta pallo pomppi boksin rajalla olleelle Jerry Voutilaiselle, joka laukoi sen komeasti IFK-maalin takakulmaan. Näin Honka siirtyi kahden maalin johtoon jo ottelun kuudennella peliminuutilla.

Peli tasaantui Hongan kahden salamanaalin jälkeen ja myös kotijoukkue IFK Mariehamn sai luotua tilanteita Tim Murrayn vartioimalle Honka-maalille. 22. minuutilla Aapo Mäenpää keskitti matalana ja pääsi laukomaan, mutta Hatakka blokkasi upeasti kudin kulmapotkuksi.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue hyökkäsi jälleen vaarallisesti. Olawale Tehe nousi vahvasti pallon kanssa ja lähetti matalan keskityksen maalille. Yanga Baliso pääsi kokeilemaan, mutta Murray venytti kätensä pallon tielle ja Hongan maali säilyi koskemattomana.

Honka iski jälleen, kun pelattiin ottelun 33. minuuttia. Niklas Pyyhtiä ja Otso Koskinen tekivät upeasti pohjatyöt, ja Rui Modesto viimeisteli tehokkaasti Hongan jo 3-0 johtoon.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin keltamustien kolmen maalin johdossa.

Toinen jakso

IFK Mariehamn oli vahva erityisesti toisen nelivitosen alussa ja Hongalla oli vaikeuksia saada omaa peliään tauon jälkeen uudelleen käyntiin. Kotijoukkue onnistuikin maalinteossa 50. minuutilla, kun Tehen laukaus yllätti Murrayn ja upposi Honka-maalin alakulmaan.

Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen toinen maali oli lähellä. Baliso riisti pallon joukkueelleen keskialueella ja Dé laukoi boksin rajoilta. Murray torjui kuitenkin kudin kulmapotkuksi.

Hongan toisen jakson ensimmäinen kunnon tilanne nähtiin 77. minuutilla. Koskinen riisti pallon syvällä omalla puolustusalueella ja kierrätti sen Pyyhtiän kautta vasemmalta laidalta nousua tehneelle Jonas Leväselle. Leväsen syöttö tuli muutaman kimmokkeen kautta Darren Smithille, mutta hyökkääjän kuti jäi ponnettomaksi ja Oskari Forsman torjui sen helpohkosti.

Lopulta lisämaaleja ei kummassakaan päässä nähty, joten Honka haki kaikki kolme pistettä mukaansa Espooseen. Voitto oli keltamustille tärkeä, sillä sen myötä joukkue nousi kiinni yläloppusarjaan oikeuttavaan kuudenteen sijaan. Täytyy toki ottaa huomioon, että Honka on pelannut kolme ottelua enemmän kuin HIFK ja yhden enemmän kuin Ilves, jotka ovat molemmat pisteen perässä.

Olimme alusta lähtien valmiimpia pelaamaan tätä peliä ja se näkyi tulostaululla. Tämä oli erittäin tärkeä voitto meille sekä henkisesti, että sarjataulukkoa ajatellen. Itseltäni iso hatunnosto joukkueelle siitä, että olimme näin valmiina hoitamaan työmme pitkän reissaamisen jälkeen. Parannettavaa aina löytyy ja käymme tietenkin pelin läpi, mitä voisi seuraavassa ottelussa tehdä vielä paremmin, summasi täyden ysikymppisen topparina jälleen urakoinut Ville Koski.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla lauantaina 28.8. Kello 13.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun vieraaksi saapuu juuri paikallisvastustaja HIFK. Tiedotamme ottelujärjestelyistä ja lipunmyynnistä tarkemmin lähiaikoina.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Izunna Uzochukwu (68′ Niilo Saarikivi)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (17′ Konsta Rasimus)
#7 Jonas Levänen (90+2′ Edmund Arko-Mensah)
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto (90+2′ Nasiru Banahene)
#18 Niklas Pyyhtiä
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#32 Luis Henrique (68′ Darren Smith)
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio (MV)

Hongalle maalin tappio Seinäjoella

FC Honka matkasi OmaSP Stadionille kohtaamaan SJK:n. Seinäjoen maanantai-illassa nähtiin tasainen ottelu, mutta pisteet jäivät lopulta kotijoukkueelle loppulukemin 3-2.

Avausjakso

Ottelun alku mentiin tasaisessa merkeissä, SJK:n hallitessa jonkin verran enemmän palloa. Maalipaikat olivat kuitenkin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana harvassa.

Kolmannellatoista minuutilla Murilo löysi keskityksellään maalinedustalta Tucon, mutta Hongan onneksi hyökkääjän pusku nousi selvästi yli maalin.

Honka iski ottelun avausmaalin muutamaa minuuttia myöhemmin. Pallo tuli vapaapotkun jälkitilanteesta Rui Modestolle. Modeston laukaus tuli maalinedustalla päivystäneelle Luis Henriquelle, joka viimeisteli Hongan 1-0 johtoon. Henrique avasi Honka-uransa tehokkaasti, sillä hyökkääjä ehti pelata keltamustassa paidassa vain viisitoista minuuttia ennen avausmaaliaan.

SJK painoi Hongan johtomaalin jälkeen kovaa päälle. 25. minuutilla Denys Oliinyk haki keskityksellään takatolpalta Jake Jervisiä, mutta viimeistely meni kuitenkin maalin ohitse. Viitisen minuuttia myöhemmin Tuco laukoi boksin rajoilta hieman maalin ohi.

Lisää maaleja ei avausnelivitosella kuitenkaan nähty, joten tauolle mentiin Hongan maalin vierasjohdossa.

Toinen jakso

SJK tuli toiselle nelivitoselle vahvasti ja tasoitti ottelun muutaman minuutin pelin jälkeen. Murilon keskityksestä kokeili ensin Jervis ja sitten Tuco. Ensimmäisen yrityksen Tim Murray onnistui vielä torjumaan, mutta Tucon pusku upposi Honka-verkkoon.

SJK siirtyi 2-1 johtoon, kun pelattiin ottelun 55. minuuttia. Cristhian Valencia puski pallon pitkästä rajaheitosta kohti takakulmaa ja Jervis jatkoi pallon maaliin.

Hongalla oli hyvä paikka tulla tasoihin vain hetkeä myöhemmin. Jesse Öst venytti kuitenkin kätensä Lucas Kaufmannin oikeaa alakulmaa kohti menneen vapaapotkun tielle.

SJK iski vielä kolmannen kerran hieman yli tunnin pelin jälkeen. Pallo jäi kulmapotkun jälkeen pyörimään Hongan boksiin, ja lopulta Oliinyk pääsi laukomaan pelivälineen maaliin.

Honka jahtasi kahden maalin tappioasemassa lisämaaleja vahvasti ja hyökkäsi muutamaan otteeseen hyvin vaarallisesti kohti SJK-maalia. Palkinto tuli kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Rui Modesto lähti keskialueelta kuljetukseen ja päätti sen upeaan kaukolaukaukseen, jolle Öst ei maalillaan voinut yhtään mitään. Honka tuli näin vielä maalin päähän.

Honka oli pari kertaa erittäin lähellä tasoitusosumaa. 90. minuutilla Nasiru Banahenen keskitys oli löytää takatolpalta Darren Smithin, mutta Valencia ehti vielä katkoon.

Aivan loppuhetkillä Niklas Pyyhtiän kulmapotku putosi maalin eteen Smithille, mutta viimeistely karkasi yli maalin. Näin Honka joutui tyytymään tappioon 3-2 lukemin.

– Pelasimme suureksi osaksi ihan hyvin. Meidän täytyy kuitenkin pitää paketti kasassa koko ysikymppisen ajan, totesi Luis Henrique ottelun jälkeen.

Nopea avausmaali uudessa seurassa lämmitti toki hieman mieltä, mutta ei luonnollisesti ollut tappion jälkeen päällimmäisenä mielessä.

Tottakai tuntuu hyvältä tehdä maali heti debyytissä, mutta olisin kyllä ilman muuta vaihtanut sen kolmeen sarjapisteeseen, Henrique sanoi.

Hongalle tarjoutuu uusi mahdollisuus napata voitto jo sunnuntaina 22.8. Se matkaa 18.30 alkavaan otteluun IFK Mariehamnin vieraaksi. Kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa pelataan seuraavan kerran lauantaina 28.8. kello 13.00 HIFK:ta vastaan. Tiedotamme uusien rajoitusten vaikutuksesta ottelutapahtumaan ja lipunmyyntiin mahdollisimman pian.

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (69′ Izunna Uzochukwu)
#10 Lucas Kaufmann (80′ Niilo Saarikivi)
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä
#20 Matias Rale (69′ Dani Hatakka)
#21 Ville Koski
#31 Edmund Arko-Mensah (87′ Nasiru Banahene)
#32 Luis Henrique
#88 Otso Koskinen (69′ Darren Smith)

Vaihdossa: #16 Konsta Rasimus, #70 Roope Paunio (MV)

Honka komeaan voittoon Ilveksestä

Tasaisesti paikasta kuuden joukkoon ja yläloppusarjaan taistelevat Honka ja Ilves kohtasivat Tapiolan urheilupuiston sunnuntai-illassa. Kotijoukkue Honka oli ottelussa vahva ja johti ottelua vielä loppuminuuteilla 4-0. Ilves onnistui iskemään lopussa kavennuksen, mutta pisteet jäivät vahvan esityksen jälkeen Espooseen loppulukemin 4-1.

Avausjakso

Vierasjoukkue Ilves sai luotua ottelun ensimmäisen paikan 15. minuutilla. Leo Kyllösen vasemmalla jalalla lähtenyt laukaus oli kuitenkin Tim Murraylle helppo torjuttava.

Honka iski illan avausosuman muutama minuuttia myöhemmin. Keltamustat pelasivat kulmapotkun nopeasti lyhyenä ja Lucas Kaufmann lähetti keskityksen maalille. Otso Koskisen kantapääjatko kolahti ylärimaan ja ensimmäisenä haaskalla oli Juan Alegria, joka pääsi siirtämään pallon Ilves-verkkoon. Kolumbialaisen ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla Honka 1-0 johtoon.

Hetkeä myöhemmin Jonas Levänen laukoi vasurillaan. Rasmus Leislahti torjui kudin, mutta pallo kimposi Ilves-maalin edustalle. Tatu Miettunen ehti kuitenkin purkaa tilanteen kulmapotkuksi ennen kuin Kaufmann ehti paluupalloon. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Koskinen pääsi puskemaan, mutta yritys karkasi yli maalin.

Honka sai kulmapotkun kymmenisen minuuttia ennen taukoa. Niklas Pyyhtiä lähetti vasurillaan hyvän pallon maalille ja Ville Koski kokeili, mutta topparin pusku suuntautui liiaksi päin Leislahtea.

Enempää osumia ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

Ilves yritti tasoitusmaalin tekoa muutaman minuutin pelin jälkeen. Tuure Siira kokeili kulmapotkusta, mutta kuti karkasi reilusti maalin ylitse.

Hongan toinen osuma oli lähellä, kun kellossa oli 58. minuuttia. Kaufmann pujotteli Ilves-pelaajien välistä boksiin ja sai pallon vielä Pyyhtiän kautta takaisin itselleen. Brassi laukoi kohti takakulmaa, mutta Leislahti venytti vielä kätensä pelivälineen tielle.

Kaufmann näytti vaarallisuuttaan jälleen 66. minuutilla. Hän tarjoili pitkän kuljetuksen jälkeen vetopaikan Jonas Leväselle. Leväsen tulinen kuti kolahti Leislahden käsien kautta tolppaan ja siitä kulmapotkuksi.

Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Honka iski. Levänen levitti boksin oikeaan reunaan Matias Ralelle. Ralen keskitys löysi takatolpalla vapaana olleen Alegrian, joka puski illan toisellaan Hongan 2-0 johtoon.

Honka lisäsi johtonsa kolmeen pelin 80. minuutilla. Kaufmann pelasi Otso Koskiselle, jonka laukaus kilpistyi Ilves-puolustukseen. Pallo tuli kuitenkin kuin tarjottimella taustalta hyökkäykseen nousseelle Pyyhtiälle, joka laukoi upean tarkan kaukolaukauksen vasurillaan aivan maalin alakulmaan. Pyyhtiälle maali toiseen peräkkäiseen otteluun ja tulostaululle lukemat Honka 3, Ilves 0.

Honka ei nostanut jalkaa kaasulta kolmenkaan maalin johtoasemassa. Hetkeä aiemmin kentälle tullut Darren Smith sai Kaufmannilta huippusyötön, karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti kauden kolmannellaan keltamustat jo 4-0 johtoon.

Ilves onnistui vielä iskemään 4-1 kavennusosuman aivan ottelun lopussa, mutta Hongan voittoa se ei uhannut. Näin Honka nappasi vahvalla esityksellä tärkeät kolme pistettä, ja nousi kahden pisteen päähän Ilveksestä ja HIFK:sta sijoilla seitsemän ja kuusi.

Pelasimme oikein hyvin. Olimme valmistautuneet huolella ja toteutimme kentällä niitä asioita, mitä olimme harjoitelleet viikolla. Olemme erittäin onnellisia tästä voitosta, mutta tiedämme että työ ei lopu tähän vaan meidän tulee jatkaa työntekoa kovalla asenteella tästä eteenpäinkin, kaksi maalia iskenyt Juan Alegria totesi ottelun päätyttyä.

Alegria oli myös tyytyväinen omaan iltapuhteeseensa.

Olen tottakai onnellinen kahdesta maalista. Teen joka päivä kovasti töitä ja tämä oli siitä palkinto. Kunnia kuuluu koko joukkueelle, he pelasivat tänään niin hyvin, että minun oli helppo tehdä maaleja, hän päätti.

Ottelussa nähtiin kaksi Veikkausliigadebyyttiä, kun Honka suoritti tuplavaihdon 86. minuutilla. Kentälle vaihdettiin tuore vahvistus, Izunna Uzochukwu, sekä 19-vuotias Hongan oma kasvatti Pauli Katajamäki. Katajamäki on pelannut kuluneella kaudella kuudessa Honka Akatemian ottelussa Kakkosessa ja iskenyt myös yhden maalin.

Hongalla on seuraavaksi edessään kaksi vierasottelua ennen kun se palaa jälleen Tapiolan urheilupuiston kotinurmelle. Keltamustat kohtaavat ensi viikon lauantaina 14.8. SJK:n Seinäjoella ja sunnuntaina 22.8. IFK Mariehamnin Wiklöf Holding Arenalla. Seuraava kotiottelu on vuorossa elokuun lopussa, lauantaina 28.8. Silloin kello 13.00 alkavaan kamppailuun saapuu vieraaksi paikallisvastustaja HIFK!

Hongan avauskokoonpano:

#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (66′ Konsta Rasimus)
#7 Jonas Levänen (86′ Pauli Katajamäki)
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä (86′ Izunna Uzochukwu)
#19 Juan Alegria (80′ Darren Smith)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#88 Otso Koskinen (80′ Niilo Saarikivi)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #70 Roope Paunio (MV)

Honka nousi tasapeliin Interin vieraana

FC Honka kohtasi vieraskentällä FC Interin Veritas Stadionin maanantai-illassa. Kotijoukkue oli vahva avausjaksolla ja karkasi jo 2-0 johtoon, ennen kun Edmund Arko-Mensah toi Hongan maalin päähän. Toinen nelivitonen oli selvästi Hongan. Niklas Pyyhtiä iski tasoitusosuman ja paikat voittoonkin oli, mutta lopulta päädyttiin pistejakoon.

Avausjakso

Kotijoukkue Inter tuli ottelun alkuun hyvin vahvasti. Benjamin Källman laukoi muutaman minuutin jälkeen, mutta ohi Honka-maalin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Matias Ojala keskitti ja Källman pääsi puskemaan, mutta Tim Murray torjui varmasti.

Ottelun avausmaali syntyi 17. minuutilla. Juho Hyvärinen keskitti maalille ja ensimmäisenä kokeili Matias Ojala. Tämän Murray onnistui vielä torjumaan, muttei voinut mitään paluupalloon ensimmäisenä ehtineen Aleksi Paanasen kudille. Inter 1-0 johtoon.

Honka hyökkäsi vaarallisesti, kun kellossa oli 24. minuuttia. Nasiru Banahene keskitti hyvin boksissa vapaana olleelle Darren Smithille, mutta hyökkääjän laukaus epäonnistui.

Inter repäisi eron tulostaululla kahteen 32. minuutilla. Källman sai pallon boksiin Ojalalta ja pudotti sen Alejandro Sanzille, joka laukoi pelivälineen Hongan verkkoon.

Honka oli lähellä kuitata kavennusosuman samantien. Niilo Saarikiven laukaus suuntautui kuitenkin liiaksi päin Inter-vahti Aati Marttista.

Honka iski lopulta kavennusosuman 42. minuutilla. Konsta Rasimus ja Matias Rale pelasivat pallon Niklas Pyyhtiälle, joka vapautti syötöllään Edmund Arko-Mensahin boksista. Arko-Mensah tykitti pallon komeasti Inter-verkkoon. Maininnan ansaitsee myös Niilo Saarikivi, joka päästi Pyyhtiän syötön menemään läpi Arko-Mensahille saakka. Tauolle mentiin lukemista FC Inter 2-1 FC Honka.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle jaksolle selvästi ensimmäistä vaarallisempana, ja oli lähes koko nelivitosen selvästikin hallitsevampi osapuoli.

Viisi minuuttia oli pelattu, kun Lucas Kaufmann vapautti syötöllään Rui Modeston juoksuun oikealta. Modesto ehti juuri ensimmäisenä palloon, mutta Marttinen nappasi sen portugalilaisen jalasta ennen ratkaisua.

Tunnin kohdalla avautui Hongan seuraava paikka. Murray avasi pitkällä ja Kaufmann, sekä Juan Alegria taistelivat pallon Hongalle. Kaufmann laukoi kaukaa, mutta etukulmasta ohi.

Kaufmann pääsi kokeilemaan kymmenen minuuttia myöhemmin uudestaan, tällä kertaa Marttinen torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Honka iski ansaitun tasoitusosuman, kun kellossa oli 74. minuuttia. Otso Koskinen teki vahvan pystyjuoksun ja Matias Ralen syöttö löysi hyökkääjän. Koskinen pudotti takaviistoon Pyyhtiälle, joka käänsi oikealleen ja laukoi upeasti takakulmaan. Lukemat taululle 2-2.

Honka oli lähellä iskeä voittomaalin vielä muutamaan otteeseen. Kaufmannin kulmapotku tuli etutolpalle, jossa sekä Koskinen, että Ville Koski pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta peliä jatkettiin lopulta kotijoukkueen maalipotkulla.

Muutamaa minuuttia aiemmin kentälle tullut Jonas Levänen pääsi kulmapotkukuvion jälkeen laukomaan boksin rajoilta, mutta kuti meni hieman yli Inter-maalin.

Lisämaaleja ei enää nähty, joten Turussa päädyttiin pistejakoon loppuluvuin 2-2.

– Teimme pelin alussa itsellemme vaikeaksi. Näytimme toisella jaksolla hyvää honkalaista asennetta, tulimme tasoihin ja saimme vieraspisteen mukaan, puolustaja Matias Rale totesi ottelun päätyttyä.

Honka sai selvästi uutta virtaa peliinsä toiselle jaksolle. Rale kertoo, ettei taktisesti pelaamisessa tehty suuria muutoksia, vaan enemmänkin keskityttiin henkiseen puoleen.

– Emme muuttaneet tauolla mitään suurta. Enemmänkin nostimme henkisesti kopissa tunnelmaa ja sitä kautta aloimme pelaamaan paremmin.

Hongan kausi jatkuu erittäin tärkeällä ottelulla, kun Ilves saapuu sunnuntaina 8.8. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Kello 18.30 alkavassa ottelussa kohtaavat sarjan kahdeksas (Honka) ja seitsemäs (Ilves), jotka molemmat taistelevat tiukasti pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan. Ilves on ennen ottelua Honkaa viisi pistettä edellä, ja kuudentena oleva HIFK tasapisteissä Ilveksen kanssa.

Panokset ovat sunnuntaina siis suuret! Osta oma lippusi tästä ja saavu Tapiolan urheilupuistoon kannustamaan Honka erittäin tärkeisiin pisteisiin!

Hongan avauskokoonpano:
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (69′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (46′ Juan Alegria)
#16 Konsta Rasimus (69′ Jerry Voutilainen)
#18 Niklas Pyyhtiä
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#24 Nasiru Banahene (46′ Rui Modesto)
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (84′ Jonas Levänen)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #70 Roope Paunio (MV)

Hongan europelit päättyivät niukkaan tappioon

FC Honka ja NK Domžale kohtasivat Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. Avausosan päätyttyä tasan 1-1, olivat lähtökohdat otteluun tasaiset. Tasainen oli toinenkin osa, mutta Arnel Jakupovicin iskiessä vieraille ottelun ainoan maalin, päättyivät Hongan europelit tältä kaudelta yhteismaalein 1-2.

Avausjakso

Honka loi ensimmäisen tilanteen ottelun kymmenennellä minuutilla. Rui Modesto lähetti vaarallisen keskityspallon maalille, mutta Darren Smith ei aivan ehtinyt ajoissa paikalle. Domžale-vahti Mulalic ohjasi pallon päädystä yli kulmapotkuksi.

Honka joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa neljännellätoista minuutilla. Kovan tällin päähänsä saanut Ville Koski jätti kentän, ja tilalle vaihdettiin Tapio Heikkilä.

Vierasjoukkue oli ensimmäistä kertaa lähellä maalia kun pelattiin 16. minuuttia. Joukkueen kapteeni Senijad Ibričić laukoi vasurillaan boksin ulkopuolelta, mutta Murray koppasi pallon.

Vieraat siirtyivät 1-0 johtoon 22. minuutilla. Ibričić pelasi vapaapotkun viereen, ja Arnel Jakupovic laukoi vasurillaan komean kaukolaukauksen aivan Honka-maalin yläkulmaan.

Ibričić aiheutti jälleen Hongalle ongelmia 35. minuutilla. Murray torjui laukauksen yläkulmasta kulmapotkuksi. Lisäosumia ei kuitenkaan avausnelivitosella nähty, joten tauolle mentiin maalin takaa-ajoasemassa.

Toinen jakso

Honka sai toisella jaksolla ensimmäistä enemmän hallintaa itselleen, ja loi myös useampia tilanteita. Vain muutama minuutti oli pelattu, kun Lucas Kaufmann lähetti keskityspallon, Mulalic torjui Modeston laukauksen eteensä, mutta Jean Marie Dongou rikkoi puolustajaa irtopallosta taistellessaan.

Honka iski uudelleen 66. minuutilla. Kaufmann riisti pallon syvällä omalla alueella ja käynnisti vauhdikkaan vastahyökkäyksen. Ratkaisua yritti jälleen Modesto, mutta Mulalic sai vielä venytettyä näppinsä kudin tielle.

Honka painosti ahkerasti kohti vieraiden maalia, ja saikin luotua vielä tilanteita. Kokeilemaan pääsivät mm. Dongou ja Demba Savage, mutta vieraiden maali säilyi loppuun asti koskemattomana. Näin ottelun lopputulokseksi jäi 0-1 tappio, ja europelit päättyivät tältä kaudelta yhteismaalein 1-2.

– Olemme tottakai pettyneitä tulokseen. Uskomme, että olisimme voineet pystyä parempaan. Meillä oli hetkemme, jolloin saimme luotua hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa ei vain riittänyt. Nyt laitamme kaiken keskittymisemme Veikkausliigapeleihin ja sieltä hyvien tulosten ottamiseen, Rui Modesto totesi pelin päätyttyä.

Hongan kausi jatkuu Veikkausliigassa jo maanantaina 2.8. Silloin keltamustat matkaavat Turkuun FC Interin vieraaksi Veritas Stadionilla 18.30 alkavaan otteluun, Kotikentällä Tapiolan urheilupuistossa pelataan ensi kerran saman viikon sunnuntaina 8.8. Vieraaksi niin ikään 18.30 alkavaan otteluun saapuu Ilves, ja liput otteluun voit ostaa klikkaamalla tästä! Joukkue tarvitsee nyt vahvan kotiyleisön tuen, kun se taistelee noususta kohti korkeampia sijoituksia. Saavu siis Tapiolaan kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (86′ Juan Alegria)
#7 Jonas Levänen (60′ Edmund Arko-Mensah)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (60′ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä
#21 Ville Koski (14′ Tapio Heikkilä)
#26 Dani Hatakka

Vaihdossa: #14 Niilo Saarikivi, #15 Otto Ollikainen, #16 Konsta Rasimus, #20 Matias Rale, #24 Nasiru Banahene, #28 Otto Huuhtanen (MV), #70 Roope Paunio (MV), #88 Otso Koskinen

Honka ja FC Lahti tasapeliin

FC Honka ja FC Lahti kohtasivat Tapiolan urheilupuiston sunnuntai-illassa. Paikalle saapunut yleisö sai todistaa tasaista ottelua, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Lopulta päädyttiin pistejakoon tasalukemin 1-1.

Avausjakso

Vierasjoukkue FC Lahti loi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Loorents Hertsi keskitti matalana ja Mac Kandji pääsi ohjaamaan, mutta suoraan päin Tim Murrayta.

Honka iski ottelun avausosuman, kun kellossa oli 18. minuuttia. Jerry Voutilainen lähetti puhkovan syötön keskialueelta ja Juan Alegria karkasi Lahti-puolustukselta. Antonio Reguero kaatoi kolumbialaishyökkääjän ja katseli keltaista korttia. Otso Koskinen asettui laukomaan rangaistuspotkua. 18-vuotias laukoi pallon varmasti alakulmaan ja uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla Hongan 1-0 johtoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka oli iskeä jälleen. Voutilainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta kuti painui hieman takakulmasta ohitse.

27. minuutilla Honka pääsi toistamiseen kokeilemaan maalintekoa pilkulta Timi Lahden käsivirheen jälkeen. Tällä kertaa laukojaksi valikoitunut Juan Alegria täräytti pallon kuitenkin tolppaan, ja lukemat tulostaululla säilyivät muuttumattomina.

Alegria aiheutti paljon ongelmia vierasjoukkueen puolustukselle. Noin puolen tunnin kohdalla hän nousi vahvasti boksiin, mutta Reguero torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

FC Lahti oli lähellä tasoitusta 34. peliminuutilla. Hertsi laittoi jälleen matalan pallon maalinedustalle, Altin Zeqiri jatkoi sen eteenpäin ja Kandji yritti viimeistellä, mutta Murray pääsi pelivälineen tielle.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

FC Lahti tuli toiselle jaksolla vahvempana ja iskikin tasoitusosuman 52. minuutilla. Kari Arkivuo keskitti ja tauolla vaihdosta kentälle tullut Charles Geoffrey puski pallon Hongan verkkoon.

Honka hyökkäsi vaarallisesti tunnin kohdalla. Matias Rale löysi syötöllään Niilo Saarikiven, mutta Reguero torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Vierasjoukkue FC Lahti sai ottelun loppuminuuteilla vielä kaksi hyvää maalipaikkaa. Asialla molemmissa oli Kristian Yli-Hietanen, mutta maaliin asti pallo ei tietään löytänyt. Näin olleen pisteet jaettiin tasaisen ottelun päätteeksi tuloksella 1-1.

– Saimme kaksi rangaistuspotkua, joista toisen laitoimme sisään. Oli meillä tilaisuudet voittaakin tämä ottelu, mutta oli vastustajallakin hyviä tilanteita. Ehkä tasapeli oli lopulta oikeutettu tulos. Domžalea vastaan meidän pitää olla tehokkaampia. Kun sen lisäksi puolustamme vahvasti, niin voimme ottaa voiton, keskikentän Jerry Voutilainen kommentoi ottelun jälkeen.

Voutilainen on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista, ja pelit ovat jääneet vähiin. Nyt hän tekee kuitenkin vahvaa paluuta kentille.

– Oikein kiva on ollut taas päästä pelaamaan. Oli pari loukkaantumista ja paluu kesti aika kauan, mutta nyt tuntuu, että alan olemaan sataprosenttisessa kunnossa.

Honka pelaa seuraavaksi erittäin tärkeän europelin torstaina 29.7. kello 19.00 alkaen! Bolt Arenalle Töölöön vieraaksi saapuu slovenialainen NK Domžale, ja panoksena on paikka Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle! Avausosaottelu päättyi tasan 1-1, joten lähtökohdat ovat erittäin herkulliset! Osta lippusi klikkaamalla tästä, saavu paikan päälle, pukeudu keltamustaan ja kannustetaan yhdessä Honka jatkoon!

Hongan avauskokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (56′ Niklas Pyyhtiä)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (80′ Jean Marie Dongou)
#16 Konsta Rasimus (80′ Otto Ollikainen)
#19 Juan Alegria (65′ Darren Smith)
#20 Matias Rale
#24 Nasiru Banahene
#31 Edmund Arko-Mensah (80′ Rui Modesto)
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa: #21 Ville Koski, #70 Roope Paunio (MV)

Yhteistyössä