Otteluraportti

Honka nousi tasapeliin Interin vieraana

FC Honka kohtasi vieraskentällä FC Interin Veritas Stadionin maanantai-illassa. Kotijoukkue oli vahva avausjaksolla ja karkasi jo 2-0 johtoon, ennen kun Edmund Arko-Mensah toi Hongan maalin päähän. Toinen nelivitonen oli selvästi Hongan. Niklas Pyyhtiä iski tasoitusosuman ja paikat voittoonkin oli, mutta lopulta päädyttiin pistejakoon.

Avausjakso

Kotijoukkue Inter tuli ottelun alkuun hyvin vahvasti. Benjamin Källman laukoi muutaman minuutin jälkeen, mutta ohi Honka-maalin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Matias Ojala keskitti ja Källman pääsi puskemaan, mutta Tim Murray torjui varmasti.

Ottelun avausmaali syntyi 17. minuutilla. Juho Hyvärinen keskitti maalille ja ensimmäisenä kokeili Matias Ojala. Tämän Murray onnistui vielä torjumaan, muttei voinut mitään paluupalloon ensimmäisenä ehtineen Aleksi Paanasen kudille. Inter 1-0 johtoon.

Honka hyökkäsi vaarallisesti, kun kellossa oli 24. minuuttia. Nasiru Banahene keskitti hyvin boksissa vapaana olleelle Darren Smithille, mutta hyökkääjän laukaus epäonnistui.

Inter repäisi eron tulostaululla kahteen 32. minuutilla. Källman sai pallon boksiin Ojalalta ja pudotti sen Alejandro Sanzille, joka laukoi pelivälineen Hongan verkkoon.

Honka oli lähellä kuitata kavennusosuman samantien. Niilo Saarikiven laukaus suuntautui kuitenkin liiaksi päin Inter-vahti Aati Marttista.

Honka iski lopulta kavennusosuman 42. minuutilla. Konsta Rasimus ja Matias Rale pelasivat pallon Niklas Pyyhtiälle, joka vapautti syötöllään Edmund Arko-Mensahin boksista. Arko-Mensah tykitti pallon komeasti Inter-verkkoon. Maininnan ansaitsee myös Niilo Saarikivi, joka päästi Pyyhtiän syötön menemään läpi Arko-Mensahille saakka. Tauolle mentiin lukemista FC Inter 2-1 FC Honka.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle jaksolle selvästi ensimmäistä vaarallisempana, ja oli lähes koko nelivitosen selvästikin hallitsevampi osapuoli.

Viisi minuuttia oli pelattu, kun Lucas Kaufmann vapautti syötöllään Rui Modeston juoksuun oikealta. Modesto ehti juuri ensimmäisenä palloon, mutta Marttinen nappasi sen portugalilaisen jalasta ennen ratkaisua.

Tunnin kohdalla avautui Hongan seuraava paikka. Murray avasi pitkällä ja Kaufmann, sekä Juan Alegria taistelivat pallon Hongalle. Kaufmann laukoi kaukaa, mutta etukulmasta ohi.

Kaufmann pääsi kokeilemaan kymmenen minuuttia myöhemmin uudestaan, tällä kertaa Marttinen torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Honka iski ansaitun tasoitusosuman, kun kellossa oli 74. minuuttia. Otso Koskinen teki vahvan pystyjuoksun ja Matias Ralen syöttö löysi hyökkääjän. Koskinen pudotti takaviistoon Pyyhtiälle, joka käänsi oikealleen ja laukoi upeasti takakulmaan. Lukemat taululle 2-2.

Honka oli lähellä iskeä voittomaalin vielä muutamaan otteeseen. Kaufmannin kulmapotku tuli etutolpalle, jossa sekä Koskinen, että Ville Koski pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta peliä jatkettiin lopulta kotijoukkueen maalipotkulla.

Muutamaa minuuttia aiemmin kentälle tullut Jonas Levänen pääsi kulmapotkukuvion jälkeen laukomaan boksin rajoilta, mutta kuti meni hieman yli Inter-maalin.

Lisämaaleja ei enää nähty, joten Turussa päädyttiin pistejakoon loppuluvuin 2-2.

– Teimme pelin alussa itsellemme vaikeaksi. Näytimme toisella jaksolla hyvää honkalaista asennetta, tulimme tasoihin ja saimme vieraspisteen mukaan, puolustaja Matias Rale totesi ottelun päätyttyä.

Honka sai selvästi uutta virtaa peliinsä toiselle jaksolle. Rale kertoo, ettei taktisesti pelaamisessa tehty suuria muutoksia, vaan enemmänkin keskityttiin henkiseen puoleen.

– Emme muuttaneet tauolla mitään suurta. Enemmänkin nostimme henkisesti kopissa tunnelmaa ja sitä kautta aloimme pelaamaan paremmin.

Hongan kausi jatkuu erittäin tärkeällä ottelulla, kun Ilves saapuu sunnuntaina 8.8. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Kello 18.30 alkavassa ottelussa kohtaavat sarjan kahdeksas (Honka) ja seitsemäs (Ilves), jotka molemmat taistelevat tiukasti pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan. Ilves on ennen ottelua Honkaa viisi pistettä edellä, ja kuudentena oleva HIFK tasapisteissä Ilveksen kanssa.

Panokset ovat sunnuntaina siis suuret! Osta oma lippusi tästä ja saavu Tapiolan urheilupuistoon kannustamaan Honka erittäin tärkeisiin pisteisiin!

Hongan avauskokoonpano:
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (69′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (46′ Juan Alegria)
#16 Konsta Rasimus (69′ Jerry Voutilainen)
#18 Niklas Pyyhtiä
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#24 Nasiru Banahene (46′ Rui Modesto)
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (84′ Jonas Levänen)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #70 Roope Paunio (MV)

Hongan europelit päättyivät niukkaan tappioon

FC Honka ja NK Domžale kohtasivat Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. Avausosan päätyttyä tasan 1-1, olivat lähtökohdat otteluun tasaiset. Tasainen oli toinenkin osa, mutta Arnel Jakupovicin iskiessä vieraille ottelun ainoan maalin, päättyivät Hongan europelit tältä kaudelta yhteismaalein 1-2.

Avausjakso

Honka loi ensimmäisen tilanteen ottelun kymmenennellä minuutilla. Rui Modesto lähetti vaarallisen keskityspallon maalille, mutta Darren Smith ei aivan ehtinyt ajoissa paikalle. Domžale-vahti Mulalic ohjasi pallon päädystä yli kulmapotkuksi.

Honka joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa neljännellätoista minuutilla. Kovan tällin päähänsä saanut Ville Koski jätti kentän, ja tilalle vaihdettiin Tapio Heikkilä.

Vierasjoukkue oli ensimmäistä kertaa lähellä maalia kun pelattiin 16. minuuttia. Joukkueen kapteeni Senijad Ibričić laukoi vasurillaan boksin ulkopuolelta, mutta Murray koppasi pallon.

Vieraat siirtyivät 1-0 johtoon 22. minuutilla. Ibričić pelasi vapaapotkun viereen, ja Arnel Jakupovic laukoi vasurillaan komean kaukolaukauksen aivan Honka-maalin yläkulmaan.

Ibričić aiheutti jälleen Hongalle ongelmia 35. minuutilla. Murray torjui laukauksen yläkulmasta kulmapotkuksi. Lisäosumia ei kuitenkaan avausnelivitosella nähty, joten tauolle mentiin maalin takaa-ajoasemassa.

Toinen jakso

Honka sai toisella jaksolla ensimmäistä enemmän hallintaa itselleen, ja loi myös useampia tilanteita. Vain muutama minuutti oli pelattu, kun Lucas Kaufmann lähetti keskityspallon, Mulalic torjui Modeston laukauksen eteensä, mutta Jean Marie Dongou rikkoi puolustajaa irtopallosta taistellessaan.

Honka iski uudelleen 66. minuutilla. Kaufmann riisti pallon syvällä omalla alueella ja käynnisti vauhdikkaan vastahyökkäyksen. Ratkaisua yritti jälleen Modesto, mutta Mulalic sai vielä venytettyä näppinsä kudin tielle.

Honka painosti ahkerasti kohti vieraiden maalia, ja saikin luotua vielä tilanteita. Kokeilemaan pääsivät mm. Dongou ja Demba Savage, mutta vieraiden maali säilyi loppuun asti koskemattomana. Näin ottelun lopputulokseksi jäi 0-1 tappio, ja europelit päättyivät tältä kaudelta yhteismaalein 1-2.

– Olemme tottakai pettyneitä tulokseen. Uskomme, että olisimme voineet pystyä parempaan. Meillä oli hetkemme, jolloin saimme luotua hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa ei vain riittänyt. Nyt laitamme kaiken keskittymisemme Veikkausliigapeleihin ja sieltä hyvien tulosten ottamiseen, Rui Modesto totesi pelin päätyttyä.

Hongan kausi jatkuu Veikkausliigassa jo maanantaina 2.8. Silloin keltamustat matkaavat Turkuun FC Interin vieraaksi Veritas Stadionilla 18.30 alkavaan otteluun, Kotikentällä Tapiolan urheilupuistossa pelataan ensi kerran saman viikon sunnuntaina 8.8. Vieraaksi niin ikään 18.30 alkavaan otteluun saapuu Ilves, ja liput otteluun voit ostaa klikkaamalla tästä! Joukkue tarvitsee nyt vahvan kotiyleisön tuen, kun se taistelee noususta kohti korkeampia sijoituksia. Saavu siis Tapiolaan kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (86′ Juan Alegria)
#7 Jonas Levänen (60′ Edmund Arko-Mensah)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (60′ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä
#21 Ville Koski (14′ Tapio Heikkilä)
#26 Dani Hatakka

Vaihdossa: #14 Niilo Saarikivi, #15 Otto Ollikainen, #16 Konsta Rasimus, #20 Matias Rale, #24 Nasiru Banahene, #28 Otto Huuhtanen (MV), #70 Roope Paunio (MV), #88 Otso Koskinen

Honka ja FC Lahti tasapeliin

FC Honka ja FC Lahti kohtasivat Tapiolan urheilupuiston sunnuntai-illassa. Paikalle saapunut yleisö sai todistaa tasaista ottelua, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Lopulta päädyttiin pistejakoon tasalukemin 1-1.

Avausjakso

Vierasjoukkue FC Lahti loi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Loorents Hertsi keskitti matalana ja Mac Kandji pääsi ohjaamaan, mutta suoraan päin Tim Murrayta.

Honka iski ottelun avausosuman, kun kellossa oli 18. minuuttia. Jerry Voutilainen lähetti puhkovan syötön keskialueelta ja Juan Alegria karkasi Lahti-puolustukselta. Antonio Reguero kaatoi kolumbialaishyökkääjän ja katseli keltaista korttia. Otso Koskinen asettui laukomaan rangaistuspotkua. 18-vuotias laukoi pallon varmasti alakulmaan ja uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla Hongan 1-0 johtoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka oli iskeä jälleen. Voutilainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta kuti painui hieman takakulmasta ohitse.

27. minuutilla Honka pääsi toistamiseen kokeilemaan maalintekoa pilkulta Timi Lahden käsivirheen jälkeen. Tällä kertaa laukojaksi valikoitunut Juan Alegria täräytti pallon kuitenkin tolppaan, ja lukemat tulostaululla säilyivät muuttumattomina.

Alegria aiheutti paljon ongelmia vierasjoukkueen puolustukselle. Noin puolen tunnin kohdalla hän nousi vahvasti boksiin, mutta Reguero torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

FC Lahti oli lähellä tasoitusta 34. peliminuutilla. Hertsi laittoi jälleen matalan pallon maalinedustalle, Altin Zeqiri jatkoi sen eteenpäin ja Kandji yritti viimeistellä, mutta Murray pääsi pelivälineen tielle.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

FC Lahti tuli toiselle jaksolla vahvempana ja iskikin tasoitusosuman 52. minuutilla. Kari Arkivuo keskitti ja tauolla vaihdosta kentälle tullut Charles Geoffrey puski pallon Hongan verkkoon.

Honka hyökkäsi vaarallisesti tunnin kohdalla. Matias Rale löysi syötöllään Niilo Saarikiven, mutta Reguero torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Vierasjoukkue FC Lahti sai ottelun loppuminuuteilla vielä kaksi hyvää maalipaikkaa. Asialla molemmissa oli Kristian Yli-Hietanen, mutta maaliin asti pallo ei tietään löytänyt. Näin olleen pisteet jaettiin tasaisen ottelun päätteeksi tuloksella 1-1.

– Saimme kaksi rangaistuspotkua, joista toisen laitoimme sisään. Oli meillä tilaisuudet voittaakin tämä ottelu, mutta oli vastustajallakin hyviä tilanteita. Ehkä tasapeli oli lopulta oikeutettu tulos. Domžalea vastaan meidän pitää olla tehokkaampia. Kun sen lisäksi puolustamme vahvasti, niin voimme ottaa voiton, keskikentän Jerry Voutilainen kommentoi ottelun jälkeen.

Voutilainen on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista, ja pelit ovat jääneet vähiin. Nyt hän tekee kuitenkin vahvaa paluuta kentille.

– Oikein kiva on ollut taas päästä pelaamaan. Oli pari loukkaantumista ja paluu kesti aika kauan, mutta nyt tuntuu, että alan olemaan sataprosenttisessa kunnossa.

Honka pelaa seuraavaksi erittäin tärkeän europelin torstaina 29.7. kello 19.00 alkaen! Bolt Arenalle Töölöön vieraaksi saapuu slovenialainen NK Domžale, ja panoksena on paikka Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle! Avausosaottelu päättyi tasan 1-1, joten lähtökohdat ovat erittäin herkulliset! Osta lippusi klikkaamalla tästä, saavu paikan päälle, pukeudu keltamustaan ja kannustetaan yhdessä Honka jatkoon!

Hongan avauskokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (56′ Niklas Pyyhtiä)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (80′ Jean Marie Dongou)
#16 Konsta Rasimus (80′ Otto Ollikainen)
#19 Juan Alegria (65′ Darren Smith)
#20 Matias Rale
#24 Nasiru Banahene
#31 Edmund Arko-Mensah (80′ Rui Modesto)
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa: #21 Ville Koski, #70 Roope Paunio (MV)

Honka ja NK Domžale tasapeliin avausosassa

FC Honka matkasi UEFA:n Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen avausosaan Slovenian Domžaleen. Tiistai-illassa nähtiin tasainen ottelu, mutta molemmat joukkueet loivat omat hyvät paikkansa. Domžale siirtyi johtoon toisella jaksolla, mutta Honka kuittasi takaiskumaalin pian. Lopulta päädyttiin 1-1 tasatulokseen.

Avausjakso

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kotijoukkueen hallitessa hieman enemmän palloa avausminuuteilla. Jo toisella peliminuutilla Honka sai ensimmäisen tilanteen, kun Lucas Kaufmann pääsi karkaamaan Domžalen puolustukselta. Brassin kosketus karkasi kuitenkin turhan pitkäksi, ja kotijoukkueen puolustus selvitti tilanteen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka sai pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Jakson edetessä kotijoukkue hyökkäsi vahvemmin. Erityisen vaarallinen oli useasti kauempaakin laukonut Arnel Jakupovic. 28. minuutilla Janez Pišek pääsi laukomaan boksista, mutta Hongan onneksi keskikenttäpelaajan kuti karkasi maalin yli.

35. minuutilla Jakupovic sai jalkansa vapaaksi, mutta Tim Murray oli hereillä ja torjui etukulmaa kohden suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta Dario Kolobarić pääsi puskemaan, mutta yli maalin.

Avausnelivitosella ei maaleja nähty, joten tauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen oli suurilta osin ensimmäisen kaltainen. Jakson ensimmäisen tilanteen loi kotijoukkue Domžale, kun
Andraž Žinič keskitti ja Jakupovic pääsi puskemaan. Peliväline suuntautui kuitenkin päin Murrayta, joka torjui helposti.

Honka oli erittäin lähellä johtomaalia, kun 55. minuutti oli täyttymässä. Kaufmann levitti laitaan Jonas Leväselle ja puolustaja laukoi matalan kudin kohti oikeaa alakulmaa. Ajdin Mulalić sai juuri ja juuri näppinsä väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Ottelun avausmaali syntyi lopulta 69. minuutilla. Sven Karič keskitti vasemmalta ja Jakupovic pääsi puskemaan Honka-puolustuksen välistä pallon verkkoon ja NK Domžalen 1-0 johtoon.

Honka ei takaiskumaalista kuitenkaan lannistunut, vaan tasoitti tilanteen jo seitsemän minuuttia myöhemmin. Henri Aalto riisti pallon syvällä Domžale-alueella, Levänen laittoi matalan pallon maalille ja Jean Marie Dongou viimeisteli lukemat 1-1:een.

Tasoitusosuman jälkeen molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa voittomaaliin. Lähimpänä kävi Honka lisäajan kolmannella minuutilla. Kaufmann riisti pallon kotijoukkueen vapaapotkun jälkeen ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Brassi keskitti kohti Jerry Voutilaista, mutta keskikenttäpelaajan huonosta asennosta lähtenyt pusku meni yli maalin.

Kun lisämaaleja ei nähty, päädyttiin avausosassa 1-1 tasatulokseen.

– Tämä ottelu oli meiltä kelpo suoritus. Saimme mielestäni luotua paremmat maalipaikat, ja hyvä ottelu on varmasti tulossa ensi viikollakin toisessa osaottelussa. Vastustaja oli aikalailla sellainen kuin odotimmekin. He ovat hyviä pallollisessa pelissä, mutta puolustamisessa on puutteita, tiivisti keskikentällä uurastanut Niklas Pyyhtiä.

– Tulos antaa meille hyvät asetelmat toiseen osaan. Näimme, että ottelupari on täysin voitettavissa. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee silloin paikalle kannustamaan. Oli upeaa nähdä myös muutama meidän kannattaja tänään katsomossa, Pyyhtiä päättää.

Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan Bolt Arenalla ensi viikon torstaina 29.7. kello 19.00! Edessä on varmasti huippuottelu ja panokset ovat kovat! Liput tulevat myyntiin tällä viikolla, joten osta silloin omasi, ja saavu kannustamaan Honka jatkoon!

Ennen toista euro-osaottelua Honka pelaa Veikkausliigaa, kun se kohtaa kotikentällään Tapiolan urheilupuistossa FC Lahden sunnuntaina 25.7. kello 18.30 alkaen! Saavu myös sunnuntain Veikkausliigaotteluun nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon! Liput otteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (80′ Edmund Arko-Mensah)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (70′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#15 Otto Ollikainen (70′ Jerry Voutilainen)
#17 Rui Modesto (80′ Nasiru Banahene)
#18 Niklas Pyyhtiä (86′ Konsta Rasimus)
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka

Vaihdossa: #14 Niilo Saarikivi, #19 Juan Alegria, 20 Matias Rale, #28 Otto Huuhtanen (MV), #70 Roope Paunio (MV)

Honka jatkoon Euroopassa!

Honka matkasi Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toiseen osaotteluun Färsaarille, NSÍ Runavíkin vieraaksi. Avausosan päätyttyä 0-0 puntit olivat otteluun lähtiessä tasan, mutta Honka osoitti vahvuutensa ja nappasi vieraskentältä 3-1 voiton, sekä jatkopaikan.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti ja otti hallinnan heti itselleen. Avausmaalinkin espoolaiset rakensivat jo kahdeksannella minuutilla ja oikein komealla tavalla. Niklas Pyyhtiä löysi syötöllään laidasta nousseen Edmund Arko-Mensahin, joka lähetti matalan keskityspallon maalille. Siellä päiviysti Jean Marie Dongou, jonka hommaksi jäi siirtää pallo verkkoon ja Honka johtoon sekä ottelussa, että otteluparin yhteismaaleissa 1-0.

Pelin kulku tasoittui maalin jälkeen jonkin verran, mutta huippupaikat jäivät molemmissa päissä melko vähiin. Vartin kohdalla Arko-Mensah pääsi laukomaan hyvältä tontilta, mutta kotijoukkueen puolustus blokkasi kudin kulmapotkuksi.

Lisää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

NSÍ Runavík tuli toiselle jaksolle ensimmäistä vahvemmin ja haki ahnaasti tasoitusosumaa. Seuraavankin maalin iski kuitenkin Honka. Otto Ollikaisen millintarkka läpisyöttö vapautti Dongoun nokikkain Runavík-vahti Karstin Hansenin kanssa. Hyökkääjä kiersi maalivahdin ja viimeisteli varmasti illan toisen osuman, kun pelikellossa oli 60. minuuttia.

Kauaa ei seuraavaakaan maalia jouduttu odottelemaan. Honka sai vapaapotkun 64. minuutilla ja Lucas Kaufmann upotti sen taidokkaalla laukauksellaan verkkoon. Tilanne Hongalle nyt 3-0.

Runavík oli lähellä kavennusta 68. minuutilla. Kapteeni Klæmint Olsen pääsi ohjaamaan taidokkaasti matalasta keskityksestä, mutta Tim Murray torjui hyvin ja Ville Koski purki tilanteen kulmapotkuksi.

Runavík onnistui kuitenkin iskemään kavennusmaalin muutamaa minuuttia myöhemmin. Murray torjui Olsenin laukauksen, mutta paluupallo tuli suoraan takaisin hyökkääjälle, joka tarjoili viereen Jørgen Nielsenille. 17-vuotias hyökkääjä viimeisteli varmasti ja kavensi eron kahteen.

Ottelun viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana nähtiin vielä muutamia tilanteita, mutta molemmat maaliverkot pysyivät loppuajan koskemattomina. Näin Honka nappasi Färsaarilta 3-1 voiton ja nappasi samalla jatkopaikan samoin yhteismaalein.

– Olen todella onnellinen tuloksesta. Ensimmäisessä osaottelussa emme olleet parhaimmillamme, ja olimme ehkä liian hermostuneita. Nyt tunsimme paremmin vastustajamme ja pelasimme suuremmalla itseluottamuksella. Oli myös meille hyvä saada avausmaali niin ottelun alussa, jotta vastustaja ei voinut puolustaa vain matalalla. Sen rikkomisessa meillä oli avausosassa suuria haasteita, Tim Murray kommentoi ottelun jälkeen.

NK Domžale ja Swift Hesperange pelasivat tasan 1-1, joten Domžale etenee toiselle kierrokselle Hongan vastustajaksi yhteismaalin 2-1. Tiedotamme otteluiden tarkemmista aikatauluista ja kotiottelun järjestelyistä lisää mahdollisimman pian!

Veikkausliigakausi jatkuu Hongan osalta ensi viikon sunnuntaina 25.7. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu FC Lahti ja ottelu käynnistyy kello 18.30! Osta lippusi matsiin klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#9 Jean Marie Dongou (90′ Juan Alegria)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (64′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#15 Otto Ollikainen (90′ Konsta Rasimus)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (64′ Jonas Levänen)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #6 Jerry Voutilainen, #24 Nasiru Banahene, #28 Otto Huuhtanen (MV)

Hongalle tärkeä kotivoitto AC Oulusta

Honka ja AC Oulu kohtasivat helteisessä Tapiolan urheilupuistossa sunnuntai-illan ottelussa, jossa molemmille oli jaossa tärkeät sarjapisteet. Honka pelasi vahvan avausjakson ja Demba Savagen pilkulta syntyneen maalin myötä isot pisteet jäivät Espooseen.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun pirteästi. Keltamustat loivat ensimmäisen paikkansa kulmapotkusta ottelun kymmenennellä minuutilla. Niklas Pyyhtiän lähettämästä pallosta pääsivät vuorollaan kokeilemaan niin Juan Alegria, Otto Ollikainen, kuin Nasiru Banahenekin, mutta AC Oulu puolusti uhrautuvasti ja blokkasi jokaisen kudin.

18. minuutilla Tapio Heikkilä lähetti oivalla pitkällä pallolla Jonas Leväsen liikkeelle vasemmalta laidalta. Leväsen keskitys tuli Oulu-vahti Yann Fillionin käsien kautta Banahenelle, jolta pallo karkasi kuitenkin hieman yli päätyrajan.

AC Oulun ensimmäinen tilanne Hongan päähän syntyi, kun pelattiin ottelun 26. minuuttia. Severi Kähkönen pääsi ohittamaan niin Heikkilän kuin Matias Ralenkin, mutta Tim Murray torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaali syntyi 42. minuutilla. Henri Aalto keskitti ja Lassi Nurmos tönäisi Leväsen selästä kumoon. Pallo vietiin pilkulle ja laukomaan asettui Demba Savage. Hyökkääjä viimeisteli varmalla laukauksella alakulmaan ja vei Hongan 1-0 johtoon. Maali oli samalla Savagelle Veikkausliigauran kahdeksaskymmenes. Savagen saldo on aktiivipelaajien toiseksi paras koko Veikkausliigassa.

Lisäosumia ei avausnelivitosella syntynyt, joten tauolle mentiin Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

Honka hyökkäsi vahvasti 52. minuutilla. Pyyhtiä pelasi Otso Koskiselle, mutta laukaus kilpistyi vieraiden puolustukseen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ollikainen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajoilta vastapalloon, mutta Fillion venyi alakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen tielle.

Obed Malolo pääsi laukomaan vasurillaan 74. minuutilla, eikä pallo mennyt paljoa Honka-maalin ohitse.

Honka oli erittäin lähellä tuplata johtonsa muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. Banahene haki syötöllään aivan vapaana ollutta Smithiä, mutta Fillion sai tökättyä pallon pois eteläafrikkalaisen ulottuvilta. Rui Modesto nappasi pallon takaisin Hongalle, mutta laukaus meni hieman maalin ylitse.

AC Oulu sai luotua ottelun loppuhetkillä kovan paineen Honka-maalille, eikä sen tasoitus ollut kaukana. Nasiru Banahene venytti kuitenkin upeaan pelastukseen ja sai kauhottua pallon jalallaan pois maaliviivalta ja Honka purki tilanteen lopulta kulmapotkuksi.

Maaleja ei toisella jaksolla nähty, joten Honka nappasi tärkeät kolme pistettä 1-0 voitolla. Samalla keltamustien pistesaldo kasvoi kolmeentoista.

– Pelasimme mielestäni tänään hyvää futista. Olimme aktiivisia ja prässäsimme hyvin. Emme päästäneet Oulua A-luokan maalipaikoille ja loimme itse ensimmäisellä jaksolla kolme-neljä todella hyvää paikkaa. Yhdestä saatiin pilkku ja siitä 1-0 maali. Lopussa taistelimme kovaa ja onnistuimme pitämään Oulun nollilla, kertasi Otto Ollikainen ottelun päätyttyä.

Ollikaisen mukaan kolme pistettä olivat joukkueelle hyvin tärkeät myös henkisesti.

– Todella iso voitto. Puhuimme ennen ottelua, että tänään edessä on iso peli. Saimme käännettyä suunnan ylöspäin ja voimme lähteä hyvillä fiiliksillä kohti Färsaaria ja euro-ottelua torstaina.

Hongan kausi jatkuu tosiaan jo torstaina, kun joukkue suuntaa kohti Färsaaria ja Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toista osa-ottelua NSÍ Runavíkia vastaan.

Ollikaiselle itselleen illan ottelu oli myös merkityksellinen. Epäonnisesti pitkistä vammoista kärsinyt keskikenttäpelaaja pelasi nimittäin ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa Hongassa, toisen koko urallaan ja ensimmäisen sitten vuoden 2018. Viime kaudella Ollikaiselle kertyi minuutteja kolmessa Suomen Cupin ottelussa, sekä kahdessa Honka Akatemian pelissä Kakkosessa. Tällä kaudella hän on pelannut kolmessa Akatemian Kakkosen ottelussa, joissa on syntynyt myös yksi maali.

– Aamulla kun kuulin olevani avauksessa, niin tulihan siitä todella hyvä fiilis. Luotin siihen, että olen valmis pelaamaan ja olen pitänyt kuntoa yllä pelaamalla Akatemiassa. Kyllä sitä toista Veikkausliigaottelua sai odottaa vähän liiankin kauan. Yksitoista kuukautta olin sivussa ja nyt kun olen täysin terve, niin tuntuu kyllä oikein erinomaiselta!

Veikkausliigaa keltamustat pelaavat jälleen sunnuntaina 25.7. Silloin Tapiolan urheilupuistossa 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi FC Lahti!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (83′ Rui Modesto)
#8 Demba Savage (57′ Darren Smith)
#13 Tim Murray (MV)
#15 Otto Ollikainen (83′ Konsta Rasimus)
#18 Niklas Pyyhtiä
#19 Juan Alegria (76′ Jean Marie Dongou)
#20 Matias Rale
#24 Nasiru Banahene
#88 Otso Koskinen (76′ Lucas Kaufmann)

Vaihdossa: #26 Dani Hatakka, #70 Roope Paunio (MV)

Europelien avausosasta maaliton tasapeli

Honka ja färsaarelainen NSÍ Runavík kohtasivat Bolt Arenalla Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen otteluparin avausosassa. Kotijoukkue Honka oli pelissä niskan päällä, mutta maaleja ei syntynyt.

Avausjakso

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut konettaan käyntiin. Avausjakson edetessä Honka sai kuitenkin pelistä otteen, ja alkoi hyökkäämään vahvemmin kohti vieraiden maalia.

Tilanteita alkoi syntyä puolen tunnin kohdilla. Jean Marie Dongou pudotti pallon Lucas Kaufmannille boksin rajoille, mutta brassin kuti suuntautui maalin yli.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka loi kulmapotkunsa jälkitilanteesta hyvän paikan. Edmund Arko-Mensah löysi syötöllään Ville Kosken, mutta topparin kuti nousi maalin yli. Vain hetkeä myöhemmin Rui Modesto kokeili vasurillaan rangaistusalueen ajoilta, mutta peliväline meni jälleen hieman vasemmalta ohitse.

Ottelun taukoa lähdettiin näin ollen viettämään 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle jaksolle vahvasti ja otti pelin samantien haltuunsa. Kaufmannille siunaantui huippupaikka muutaman minuutin pelin jälkeen, mutta kuti ei suuntautunut maalia kohti.

Tunnin pelin kohdalla Arko-Mensah lähetti maalille hyvän keskityksen, mutta Dongoun pusku nousi liian korkealle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Dongou oli jälleen vaarallinen, mutta kääntölaukaus suuntautui liiaksi päin ja Karstin Hansen torjui.

Toisen jakson loppupuolen parhaat paikat Honka rakensi noin vartti ennen ysikymppisen täyttymistä. Ensin Niklas Pyyhtiä löysi boksiin nousun tehneen Jonas Leväsen. Hansen torjui kuitenkin Leväsen laukauksen kulmapotkuksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta Pyyhtiä viritti tulisen kaukolaukauksen, mutta hieman ohi.

Maaleja ei toisellakaan nelivitosella nähty, joten lopputulokseksi kirjattiin 0-0. Otteluparin toinen osaottelu pelataan Färsaarilla ensi viikon torstaina 15.7.

– Tämä ei tietenkään ollut tulos, jota haimme. Valmistauduimme otteluun mielestäni huolella ja harjoittelimme hyvin. Emme olleet parhaimmillamme tänään, mutta täytyy toki antaa kehuja myös vastustajalle tiiviistä puolustamisesta, Kaufmann kommentoi ottelun jälkeen.

– Tottakai näissä kaksiosaisissa ottelupareissa haluaisi ottaa ensimmäisestä osasta hyvän tuloksen ja sitä kautta päästä hyvistä asetelmista toiseen osaotteluun. Nyt kummallakaan joukkueella ei ole toiseen osaan etua. Uskon, että tulemme olemaan kuitenkin hyvin valmistuneita. Tottakai meidän olisi pitänyt voittaa tänään. Mutta emme nyt voi tehdä muuta kuin keskittyä seuraavaan Veikkausliigaotteluun ja sen jälkeen toiseen osaotteluun. Meidän vierasottelussa Färsaarilla, näyttää, että olemme parempi joukkue ja napata se jatkopaikka. Teemme varmasti kaikkemme sen eteen, hän jatkoi.

Hongan kausi jatkuu jo tämän viikon sunnuntaina 11.7. Veikkausliigan kotiottelulla AC Oulua vastaan! Ottelu Tapiolan urheilupuistossa käynnistyy kello 18.30 ja liput siihen pääset ostamaan tästä! Joukkue tarvitsee suuren tuen kotiyleisöltä, joten saavu paikalle kannustamaan keltamustat voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#9 Jean Marie Dongou (87′ Juan Alegria)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (69′ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus (46′ Niklas Pyyhtiä)
#17 Rui Modesto (74′ Nasiru Banahene)
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (74′ Jonas Levänen)
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio (MV)

Honka ja Haka pistejakoon

Toistamiseen lyhyen ajan sisään kohdanneet Honka ja Haka pelasivat jälleen tasaisen ottelun, tällä kertaa Valkeakosken Tehtaan kentällä. Kotijoukkue siirtyi johtoon avausjaksolla ja Honka tuli toisella tasoihin. Enempää maaleja ottelussa ei syntynyt, joten pisteet jaettiin tuloksella 1-1.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan seitsemännellä minuutilla. Jonas Levänen keskitti matalana Jean Marie Dongoulle, joka pudotti pelivälineen Niklas Pyyhtiälle. Keskikenttäpelaajan laukaus kimposi Haka-pelaajien kautta yli päätyrajasta ja ottelua jatkettiin kulmapotkulla.

Vartin kohdalla tapahtui kentän toisessa päässä. Henri Malundama keskitti ja Samuel Chidi kokeili laukoa suoraan ilmasta. Pallo kuitenkin Honka-maalin yli.

28. minuuttia oli kellossa, kun Honka rakensi jälleen tilanteen. Dongou pudotti Henri Aallon keskityksen Demba Savagelle, jonka laukauksen Haka-puolustus blokkasi. Samoin kävi paluupalloon ensimmäisenä ehtineen Rui Modeston kudille.

Haka onnistui iskemään ottelun avausmaalin 35. minuutilla. Seth Saarinen sai pallon boksissa ja laukoi sen varmasti takakulmaan.

Honka oli lähellä tasoitusta viisi minuuttia myöhemmin, kun Aalto pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Mika Hilander kuitenkin torjui kudin, eikä paluupallosta jatkunut tilannekaan johtanut tasoitusosumaan.

Tauolle siirryttiin näin olleen kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Haka oli lähellä lisätä johtoaan, kun muutama minuutti toista jaksoa oli pelattu. Andrija Bosniakin pusku kolahti Honka-maalin ylärimaan.

Honka tuli tasoihin 51. minuutilla. Haka-puolustus joutui repimään Dongouta, ja Lucas Kaufmann laukoi pallon pilkulta varmasti maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka loi tilanteen kulmapotkusta. Dani Hatakan laukaus kolahti tolppaan, ja jatkotilanteesta Hilander nappasi Dongoun keskityspallon.

64. minuutilla Kaufmann viritti kaukolaukauksen boksin rajoilta, eikä pallo mennyt kuin vähän maalin ylitse.

Hongalla oli paikka tehdä voittomaali kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Tammilehto löysi syötöllään huippupaikasta Dongoun, mutta Hilander torjui vielä hyökkääjän laukauksen.

– Esiinnyimme kokonaisuutena paremmin kuin viime viikolla, jo ensimmäisellä jaksolla hallitsimme pääosin kenttätapahtumia ja loimme hyviä hyökkäyksiä. Haka hyödynsi mahdollisuutensa, mutta olen ylpeä siitä, että nousimme jälleen nopeasti tasoihin, ja jatkoimme ahnaasti voiton tavoittelua. Olen kuitenkin pettynyt, että jäimme tasapeliin – meillä oli kaikki mahdollisuudet maailmassa voittaa ottelu, ja siihen olisi täytynyt pystyä. Vilpitön kunnia kuitenkin Hakalle kurinalaisesta taistelusta, kommentoi Henri Aalto ottelun jälkeen.

Hongan saaliiksi tuplaottelusta Hakaa vastaan jäi näin ollen voitto ja tasapeli, ja sitä myöten neljä pistettä. Honka jatkaa kymmenellä pisteellä sarjassa sijalla kahdeksan.

– Neljä pistettä, ja pelillisesti kolme viimeisintä puoliaikaa, olivat askel kohti parempaa, niiden arvo on tärkeä tunnistaa. Odotan meiltä yhä enemmän, mutta en suostu luopumaan uskosta ja kärsivällisyydestä. Nämä ovat suuria mahdollisuuksia pelaajille kasvaa henkisesti ja tarvittaessa ylittää itsensä, Aalto jatkoi.

Hongan kausi jatkuu UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosalla torstaina 8.7. Ottelu pelataan kello 19.00 Bolt Arenalla. Lipunmyynti käynnistyy ja lisäinfoa tapahtumasta on tulossa mahdollisimman pian.

– Odotan tietysti innolla europelejä, vastustajaa emme vielä toistaiseksi tunne kovin hyvin. Käsittelemme ensin tämän ottelun ja alamme sitten keskittyä seuraavaan. Kiehtovia otteluita odotan joka tapauksessa ja toki tuloksellisia onnistumisia, Aalto päätti.

Veikkausliigassa Honka pelaa seuraavan kerran kotinurmellaan, kun sunnuntaina 11.7. kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi AC Oulu. Liput otteluun saat ostettua klikkaamalla tästä!

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (68′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Demba Savage (68′ Darren Smith)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann (87′ Juan Alegria)
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä
#26 Dani Hatakka
#33 Duarte Tammilehto (87′ Konsta Rasimus)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #24 Nasiru Banahene, #28 Otto Huuhtanen (MV)

Hongalle tärkeä voitto kotiyleisön edessä

Honka pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisön edessä, kun se kohtasi Hakan Tapiolan urheilupuiston helteisessä torstai-illassa. Vieraat siirtyivät johtoon, mutta Hongan vahva toinen nelivitonen toi voiton 2-1.

Avausjakso:

Ensimmäisen nelivitosen ensimmäisen tilanteen rakensi Honka kahdennellatoista peliminuutilla. Rui Modesto käytti pallon Lucas Kaufmannilla ja laukoi boksin kulmalta, kuitenkin ohi maalin.

Haka sai huippupaikan siirtyä johtoon 15. minuutilla. Henri Malundama keskitti, ja Andrija Bosnak pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Tim Murray venyi kuitenkin upeaan refleksitorjuntaan ja jatkotilanteesta pallon saanut Ishamel Yartey ei Hongan onneksi osunut kunnolla pelivälineeseen.

Seuraava tilanne syntyi Hongalle 22. minuutilla. Henri Aalto katkoi Hakan pitkän pallon ja Edmund Arko-Menshah tarjoili Jean Marie Dongoulle, mutta Hilander venyi torjuntaan.

Haka avasi ottelun maalinteon, kun kellossa oli 40 minuuttia. Malundama sai pallon boksin reunoilla ja puolustajan laukaus kimposi Modeston jalan kautta Honka-verkkoon.

Maaleja ei jakson viimeisellä viisiminuuttisella nähty, joten tauolle siirryttiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen jakso:

Honka tuli toisella jaksolla vahvasti ja iski tasoituksen 49. minuutilla. Modesto riisti pallon Malundamalta ja syötti Dongoulle, joka laukoi vasurillaan tarkasti pallon Haka-verkkoon.

Kaukana ei ollut keltamustien johtomaali kymmenen minuuttia myöhemmin. Dongou pelasi vahvan nousseen tehneelle Hatakalle, mutta puolustajan laukaus ei suuntautunut kohti maalia.

Honka iski voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman 70. minuutilla. Haka purki Kaufmannin kulmapotkun, mutta jälkitilanteesta Duarte Tammilehto lähetti keskityksen maalille. Matias Rale oli aiavn vapaana maalin edustalle ja puski varmasti uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalillaan Hongan edelle.

75. minuutilla Dongou vapautti vaihdosta kentälle tulleen Demba Savagen nokikkain Hilanderin kanssa, mutta Haka-vahti onnistui torjumaan.

Toinen vaihtopelaaja Jonas Levänen pääsi paikkaan 82. minuutilla, mutta Hilander pysäytti sekä ensimmäisen, että paluupallosta lähteneen toisen kudin.

Hakan Yuori Loen pääsi vielä lisäajalla kokeilemaan vapaapotkusta, mutta laukaus meni hieman ohi Honka-maalin vasemmasta yläkulmasta.

Kun enempää maaleja ei nähty, nappasi Honka erittäin tärkeät kolme pistettä 2-1 lukemin ja nousi yhdeksään pisteeseen.

– Ensimmäisellä puoliajalla peli oli takkuista ja helpotkin asiat tuntuivat vaikeilta. Hakan 1-0 maali sai meidät heräämään, ja heti toisen puoliajan alusta alkaen teimme ennalta sovittuja asioita ja pelasimme määrätietoisemmin, voittomaalin tehnyt Matias Rale kommentoi ottelun jälkeen.

– Meillä on ollut vaikeuksia aiemmissa peleissä nousta takaiskun jälkeen takaisin peliin mukaan, mutta tänään näytimme aitoa honkalaista asennetta, tulimme tasoihin ja ohi, hän jatkoi.

Rale kertasi myös voittomaaliaan, joka jää varmasti muistoihin ikuisiksi ajoiksi.

– Oli mieletön fiilis tehdä ensimmäinen Veikkausliigamaali, ja mihin paikkaan se vielä tuli. Vielä iloisempi olen siitä, että se auttoi joukkueetta keräämään tärkeät kolme pistettä. Pelasimme fiksusti johtoasemassa, emmekä päästäneet Hakaa sen kummemmilla maalipaikoille.

Kiitoksen saivat myös kannattajat ja kotiyleisö.

– Suurin kiitos kuuluu ehdottomasti kannattajille. He antoivat meille tukensa vaikeassakin tilanteessa ja se auttoi meitä puskemaan eteenpäin. Oli mahtavaa saada pelata heille pitkän odotuksen jälkeen, Rale päätti.

Hongan kausi jatkuu uusintaottelulla Hakaa vastaan, kun Honka matkaa Valkeakoskelle juhannuksen jälkeen, keskiviikkona 30.6.

Hongan kokoonpano:
#5 Henri Aalto
#9 Jean Marie Dongou (87′ Juan Alegria)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (60′ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka (60′ Matias Rale)
#31 Edmund Arko-Mensah (73′ Jonas Levänen)
#33 Duarte Tammilehto (73′ Niklas Pyyhtiä)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #70 Roope Paunio (MV)

Hongalle karvas tappio Kuopiosta

Honka kohtasi KuPS:n Kuopion lauantai-iltapäivässä. Joukkueet pelasivat tasaisen ottelun, jossa molemmilla oli omat paikkansa. Honka siirtyi avausjaksolla johtoon, mutta kotijoukkue onnistui iskemään toisella nelivitosella kaksi maalia ja pisteet jäivät Kuopioon.

Avausjakso

KuPS:ille avautui ottelun ensimmäinen tilanne seitsemännellä peliminuutilla. Daniel Carrillo oli karata Honka-puolustukselta, mutta Tim Murray tuli oikea-aikaisesti vastaan ja nappasi pallon syliinsä.

Honka oli hyvin lähellä siirtyä johtoon kolmannellatoista peliminuutilla. Darren Smith nousi vahvasti boksiin ja pääsi laukomaan huippupaikalta, mutta Johannes Kreidl onnistui torjumaan. Jatkotilanteesta pääsi kokeilemaan Lucas Kaufmann, mutta maaliin asti pallo ei löytänyt tietään.

Honka iski ottelun avausmaalin 28. minuutilla. Jean Marie Dongou riisti pallon, sai sen takaisin ja karkasi läpiajoon. Hyökkääjä tarjoili vielä vierelleen Smithille, joka pääsi sijoittamaan pallon tyhjään maaliin.

KuPS sai avausnelivitosella monia hyviä paikkoja tasoitukseen, mutta ylärimaa lähemmäs kotijoukkue ei päässyt. Näin tauolle siirryttiin espoolaisten maalin johdossa.

Toinen jakso

KuPS tuli toiselle nelivitoselle erittäin vahvasti, eikä Honka oikein saanut omaa peliään käyntiin.

Muutaman vaarallisen tilanteen jälkeen tasoitusosuma syntyi lopulta 53. minuutilla. Urho Nissilä sai jalkansa vapaaksi ja laukoi rangaistusalueen kaarelta pallon aivan Honka-maalin yläkulmaan.

62. minuutilla Lucas Rangel pääsi nokikkain Murrayn kanssa, mutta ylärima pelasti vielä Hongan. Seuraavasta tilanteesta kotijoukkue siirtyi kuitenkin 2-1 johtoon. Hongalle sattui epäonninen virhe, ja Anton Popovitch pääsi siirtämään johtomaalin tyhjään verkkoon.

Honka iski vahvasti vastahyökkäyksellä, kun kellossa oli 76. minuuttia. Kreidl torjui Niklas Pyyhtiän laukauksen, mutta Smith oli ensimmäisenä paluupallossa. Hyökkääjän laukaus karkasi kuitenkin maalin ylitse.

Hongan seuraava tilanne tuli viitisen minuuttia myöhemmin. Demba Savage katkoi KuPS:n pelinrakentelun korkealla, kuljetti boksiin ja pääsi itse laukomaan, mutta Kreidl oli kudin tiellä.

Tasoitusosuma oli jälleen hyvin lähellä muutamaa minuuttia myöhemmin. Duarte Tammilehdon syöttö löysi upean nousun tehneen Jonas Leväsen ja puolustajan keskityspallo kimposi KuPS-puolustuksen kautta ylärimaan. Juan Alegria pääsi vielä kokeilemaan paluupallosta, mutta KuPS-puolustus blokkasi kolumbialaisen yrityksen.

Honka rakensi vielä ottelun loppuhetkillä muutaman paikan, mutta enempää osumia ei Kuopiossa nähty. KuPS oli myös lähellä onnistua iskemään kolmannen osuman, mutta Rangelin laukaus meni maalin ohitse. Näin ollen pisteet jäivät kotijoukkueelle ja loppulukemiksi kirjattiin 2-1.

– Ottelu oli hyvin tasainen. Molemmat joukkueet saivat luotua tilanteita ja pidettyä vuorollaan pallonhallintaa. Meille oli tärkeää saada avausmaali tehtyä. Toiselle jaksolle tullessa emme olleet aivan valmiina ja sitä kautta KuPS sai tehtyä kaksi maalia, Darren Smith kommentoi ottelun jälkeen.

Tulokset eivät tietenkään tyydytä, mutta Smith uskoo, että joukkueen kurssi kääntyy vielä.

– Meidän täytyy pysyä positiivisena ja yhdessä. Koko joukkue, seura ja kannattajat. Meidän tulee uskoa siihen, että meillä on hyviä pelaajia, hyvä joukkue ja tulokset tulevat kovalla työllä. Nämä ovat niitä hetkiä, jossa meidän pitää näyttää asennettamme niin joukkueena, kuin yksilöinäkin, hän sanoo.

Hongan kausi jatkuu torstaina 24.6. kello 18.30 kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa Hakaa vastaan. Otteluun pääsee ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella yleisöä, joten nyt jos koskaan kannattaa saapua kannustamaan Honka voittoon! Joukkue tarvitsee kotiyleisön tukea enemmän kuin koskaan!

Lippuja pääset ostamaan tästä! Tutustuthan huolella myös ottelutapahtumainfoon, jotta voimme taata turvallisen jalkapallokokemuksen kaikille!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#9 Jean Marie Dongou (63′ Demba Savage)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (78′ Juan Alegria)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus (68′ Niklas Pyyhtiä)
#17 Rui Modesto
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka (78′ Matias Rale)
#31 Edmund Arko-Mensah (68′ Jonas Levänen)
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #70 Roope Paunio (MV)

Yhteistyössä