Otteluraportti

Tapiolan maanantai-illassa ei maaleja nähty

Tapiolan urheilupuiston maanantai-illassa nähtiin hyvätasoinen taisto sarjapisteistä. FC Hongan ja SJK:n välisessä ottelussa ei kuitenkaan maaleja nähty, joten tuloksena oli tasapeli luvuin 0-0.

Avausjakso

Honka hyökkäsi ensimmäisen kerran vaarallisesti, kun kellossa oli 13. minuuttia. Jean-Marie Dongou syötti Arlind Sejdiulle boksiin, mutta laukaus karkasi maalin ylitse.

27. minuutilla syntyi Hongan kenties paras tilanne avausjaksolla. Duarte Tammilehto lähetti upean pallon ilmassa rangaistusalueelle, josta Borjas Martin puski sen tolppaan.

Viitisen minuuttia myöhemmin Dani Hatakka puski Tammilehdon lähettämästä kulmapotkusta hieman malin ohitse.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu noin kahdeksan minuuttia, kun Demba Savage sai hyvän laukaisupaikan, mutta gambialaisen viimeistely karkasi korkeuksiin.

68. minuutilla Sejdiu tarjoili Voutilaiselle huippupaikan, mutta keskikenttäpelaajan laukaus meni maalin yli.

SJK loi yhden harvoista toisen jakson paikoistaan 81. minuutin kohdalla. Serge Atakayi lähetti tarkan keskityksen Honka-maalille, jossa vapaaksi unohtunut Denis Oliinyk odotteli. Tim Murray torjui kuitenkin ukrainalaisen puskun kulmapotkuksi.

Honka kolautteli vielä lisäajalla maalipuita, kun vaihdosta muutamaa minuuttia aiemmin kentälle tullut Elmo Heinonen laukoi pallon Hatakan keskityksestä tolppaan.

Lähemmäksi maalia ei kuitenkaan ottelussa päästy, joten molempien joukkueiden oli tyytyminen yhteen sarjapisteeseen.

– Harmittaa kyllä, ettemme tänään pystyneet voittamaan, että emme saaneet sitä palkintoa. Pääsimme tänään ihan hyvin viimeiselle kolmannekselle ja kiusaamaan SJK:n puolustusta, mutta emme vain saaneet palloa maaliin saakka, kommentoi toppari Tapio Heikkilä ottelun jälkeen.

– Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että saisimme maalinteon toimimaan paremmin. Ajoittain pääsemme toki erittäinkin hyvin paikoille. Puolustus toimii hyvin, tänään pidimme taas nollan. Seuraava askel, jolla olemme aivan sarjan kärjessä mukana on se, että pystymme jollain keinolla iskemään ne maalit ja voittamaan. Nyt emme pysty siihen tarpeeksi tasaisesti, Heikkilä kiteytti lopuksi.

Hongan kausi jatkuu lauantaina 15.8. vierasottelulla HJK:ta vastaan. Ottelu käynnistyy Töölön Bolt Areenalla kello 17.00. Hongan seuraava kotiottelu pelataan vasta 1.9. Silloin vastaan asettuu HIFK.

Hongan kokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen (87′ Robert Ivanov)
#7 Jonas Levänen
#9 Jean-Marie Dongou (63′ Mac Kandji)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#19 Arlind Sejdiu (87′ Elmo Heinonen)
#26 Dani Hatakka
#33 Duarte Tammilehto (63′ Javi Hervas)
#80 Demba Savage (63′ Lucas Kaufmann)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #31 Edmund Arko-Mensah

Kolme pistettä mukaan Turusta

Kuva; Juhani Järvenpää

FC Honka matkasi TPS:n vieraaksi Turun Veritas Stadionille torstai-illan kamppailuun. Keltamustat olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli ja pisteet lähtivätkin mukaan Espooseen loppulukemin 0-2.

Avausjakso

Pelin kuva oli selvä heti alusta saakka. Honka hallitsi palloa, TPS:n keskittyessä hyökkäämään vastaan. Vartin kohdalla Albijon Muzaci pääsikin kokeilemaan, mutta laukaus suuntautui ohi Honka-maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi vahvasti. Javi Hervas pelasi pallon boksiin Jonas Leväselle, mutta puolustajan ensimmäinen kosketus oli hieman liian kova ja Jere Koponen TPS-maalilla ehti väliin.

Hervas lähetti 23. minuutilla kaukolaukauksen kohti oikeaa alakulmaa ja Koponen joutui venyttämään parhaimpaansa torjuakseen espanjalaisen kudin kulmapotkuksi.

Hervas pääsi vielä kokeilemaan avausmaalin tekoa hetkeä ennen taukoa, mutta vapaapotku meni hieman maalin ylitse. Näin tauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella Honka sai lopulta palkintonsa. 57. peliminuutilla Lucas Kaufmann pelasi boksiin Demba Savagelle, jonka ohitti upealla käännöksellä TPS-topparit ja viimeisteli johtomaalin Hongalle.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Honka iski toistamiseen. Savage laukoi tolppaan, Nasiru Banahene ja Jean-Marie Dongou menivät molemmat jatkotilanteeseen ja pallo päätyi verkon perukoille. Maali merkittiin lopulta Banahenelle, jolle osuma oli kauden toinen. Maalintekijä loukkasi tilanteessa epäonnisesti itseään ja joutui jättämään kentän.

Honka tuotti tänään TPS:lle vaikeuksia myös kaukolaukauksilla. 72. minuutilla Kaufmann ampui kohti yläkulmaa, ja vain Koposen huipputorjunta piti lukemat ennallaan.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten Honka otti täyden pistepotin mukaansa Espooseen loppulukemin 0-2.

– 2-0 voitto oli meille erittäin ansaittu. Hallitsimme koko ottelua ja olisimme voineet tehdä vielä enemmänkin maaleja. Puolustimme tänään jälleen hyvin, emmekä päästäneet TPS:ää vaarallisiin vastahyökkäyksiin juuri lainkaan, kommentoi Savage ottelun jälkeen.

Honka on vain neljällä päästetyllä maalilla Veikkausliigan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Savagen mukaan avain siihen on vahvassa joukkuepelissä.

– Harjoittelemme puolustamista joukkueena lähes jokaisissa harjoituksissa ja kaikki tekevät oman osansa. Jos emme jossain pelissä tee maaleja, voimme ainakin pitää vastustajan pois maalinteosta, hän sanoo.

Honka jatkaa Veikkausliigakautta neljänneltä sijalta. Eroa kärkipaikkaa jakaviin KuPS:iin ja FC Interiin on vain kaksi pistettä, joten keltamustat ovat vahvasti mukana kärkitaistossa.

Hongan kausi jatkuu maanantaina 10.8. kotiottelulla SJK:ta vastaan. Kyseessä on Hongan elokuun ainoa Veikkausliigan kotiottelu, ja kamppailu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30. Osta liput otteluun tästä! Muista myös tutustua huolella infopakettiin ottelujärjestelyistä, jonka pääset lukemaan tästä!

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#7 Jonas Levänen (81′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#9 Jean-Marie Dongou (81′ Elmo Heinonen)
#10 Lucas Kaufmann (73′ Arlind Sejdiu)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#24 Nasiru Banahene (64′ Borjas Martin)
#26 Dani Hatakka
#33 Duarte Tammilehto (73′ Jerry Voutilainen)
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #63 Ville Koski, #70 Roope Paunio (MV)

Honka Lahdessa maalittomaan tasapeliin

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka matkasi maanantai-illan otteluun Lahteen. Keltamustat ja FC Lahti tarjosivat tasaisen ottelun, jossa huippupaikat jäivät vähiin. Lopulta pisteet tasattiin loppulukemin 0-0.

Avausjakso

Honka hallitsi hienoisesti ensimmäistä nelivitosta. Se loi ensimmäisen maalipaikan kymmenennellä peliminuutilla, mutta Demba Savagen laukaus karkasi reilusti yli maalin.

19. minuutilla Lahden hyökkääjä Dimitry Imbongo pääsi vastahyökkäyksen päätteeksi laukomaan, mutta hiljaiseksi jäänyt kuti oli Tim Murraylle helppo torjuttava.

Puolen tunnin kohdalla Imbongo kokeili uudelleen, mutta laukaus suuntautui suoraan Murrayn käsiin.

Kun maaleja ei avausjaksolla nähty, siirryttiin tauolle 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Imbongo oli tekemässä pahojaan jälleen tunnin pelin kohdalla. Jerry Voutilainen puolusti kuitenkin uhrautuvasti ja ehti peittämään hyökkääjän laukauksen.

Honka tarjoili 72. minuutilla hienon vapaapotkukuvion. Duarte Tammilehto lähetti matalan pallon maalille, mutta jalkansa väliin saanut Jean-Marie Dongou oli paitsiossa.

Hetkeä myöhemmin Tammilehto oli jälleen rakentamassa maalipaikkaa. Keskikenttäpelaajan syöttö vapautti boksissa Dongoun, mutta laukaus karkasi maalin ylitse.

Molemmat joukkueet loivat ottelun loppupuolella vielä muutamia puolittaisia paikkoja, mutta lopulta pisteet tasattiin maalittomasti.

Hongan kapteenina ottelussa täyden ysikymppisen uurastanut Henri Aalto piti tasapeliä oikeutettuna tuloksena, mutta harmitteli voitotta jäämistä.

– Ottelu oli tasainen ja haastava. Olimme pääosin kontrollissa, mutta huippupaikkoja emme saaneet luotua. 0-0 on varmasti oikeutettu tulos, mutta tässä sarjassa ei vaan oikein riitä, että pelaamme näin usein tasan, hän kommentoi.

Hongalle tasapeli oli tosiaan jo kauden viides seitsemään pelattuun otteluun. Se jatkaa tappiottomana sarjan sijalla neljä. Honka on tehnyt tähän mennessä seitsemän maalia, joista neljä on syntynyt rangaistuspotkuista.

– Moni joukkue puolustaa meitä vastaan syvältä. Siinä meillä on parannettavaa. Jos pystymme kontrolloimaan palloa ja pitämään peliä hyökkäyskolmanneksella, niin miten pystymme vielä siinä muuttamaan tempoa, houkuteltua pelaajia pois linjasta, pelattua laadukkaan pallon selustaan ja laittamaan sen maaliin, Aalto sanoo.

Hongan kausi jatkuu jo torstaina, kun joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun. Elokuun ainoa kotiottelu on vuorossa maanantaina 10.8. Sillon vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu SJK. Ottelu alkaa kello 18.30. Lippukaupoille pääset tästä!

Huom! Koronarajoituksien vaatimiin poikkeusottelujärjestelyihin on tullut muutoksia. Tiedotamme muutoksista ottelutapahtumaan tarkemmin huomenna tiistaina. Jo ostetut liput kelpaavat otteluun sellaisenaan. Kausikorttilaisten tulee yhä lunastaa veloitukseton lippu otteluun heinäkuun tapaan.

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Javi Hervas (68′ Duarte Tammilehto)
#9 Jean-Marie Dongou (84′ Elmo Heinonen)
#10 Lucas Kaufmann (68′ Arlind Sejdiu)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#24 Nasiru Banahene (68′ Jonas Levänen)
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo, #26 Dani Hatakka, #31 Edmund Arko-Mensah

Hongalle kauden toinen voitto

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka nappasi kauden toisen voittonsa, kun RoPS kaatui Tapiolan urheilupuistossa luvuin 1-0. Ottelun ainoasta maalista vastasi Borjas Martin rangaistuspotkusta.

Avausjakso

Keltamusta kotijoukkue aloitti ottelun erittäin vahvasti ja painoi vahvalla pelaamisellaan pelin RoPS:n päätyyn. Avausmaali oli todella lähellä yhdennellätoista peliminuutilla, kun Duarte Tammilehto vapautti upeasti Borjas Martinin karkuun RoPS-puolustukselta. Espanjalaishyökkääjän kuti kolahti epäonnisesti tolppaan.

Seuraavasta tilanteesta Jonas Levänen lähetti maalille matalan keskityksen, mutta Jean Dongou ei aivan ylettänyt palloon.

Kauaa ei kuitenkaan enää tarvinnut maalia odottaa. Atte Sihvonen kaatoi Jerry Voutilaisen rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui Borjas Martin ja espanjalaisen tarkka laukaus vei Hongan 1-0 johtoon.

RoPS:n avausjakson paras paikka syntyi viitisen minuuttia ennen taukoa. Daniel Carr syötti Enoch Banzalle, jonka kovan laukauksen Tim Murray sai kuitenkin torjuttua kulmapotkuksi.

Aivan jakson lopussa Robert Ivanov pääsi vielä kokeilemaan Tammilehdon kulmapotkusta, mutta ohjaus suuntautui maalin ohitse.

Taukoa lähdettiin viettämään Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen oli ensimmäistä tasaisempi. RoPS sai luotua jakson ensimmäisen vaarallisen paikan 54. minuutilla, mutta Banzan laukaus karkasi yli Honka-maalin.

70. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Lucas Kaufmann laukoi boksin rajoilta. RoPS-vahti Martin Kompalla torjui kudin ja puolustus hoiti myös paluupallosta syntyneen puolittaisen tilanteen.

Loppuminuuteilla maalipaikat jäivät vähiin, eikä ottelussa nähty lisämaaleja. Näin Honka otti kauden toisen voittonsa loppulukemin 1-0.

– Varsinkin ensimmäisen puoliajan alun pelasimme todella hyvin. Pystyimme luomaan paikkoja ja sitä kautta saimme pilkun ja siitä maalin. Toinen puoliaika oli vaikeampi. Vetäydyimme turhan alas, emmekä pitäneet palloa tarpeeksi hyvin, Hongan kapteeni Duarte Tammilehto kommentoi ottelun jälkeen.

Honka nousee voitolla Veikkausliigassa neljännelle sijalle. Kahden voiton ja nléljän tasapelin myötä kasassa on yhteensä kymmenen pistettä. Tammilehto on tyytyväinen siihen, miten Honka on esiintynyt kauden ensimmäisessä kuudessa ottelussa.

– Olemme pystyneet pelaamaan melko hyvin omalla tasollamme melkein jokaisessa pelissä. Tietysti aina tulee sekä parempia, että vähän huonompiakin pelejä. Perustasomme on kuitenkin ollut korkealla pelistä toiseen, hän sanoo.

Ensi viikolla Honka ei pelaa, mutta Veikkausliigakausi jatkuu taas maanantaina 3.8. Silloin Honka matkaa FC Lahden vieraaksi. Elokuun ainoa kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa on vuorossa maanantaina 10.8. Kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu SJK. Osta lippusi tästä ja saavu paikalle kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#4 Robert Ivanov
#6 Jerry Voutilainen (76′ Javi Hervas)
#7 Jonas Levänen (57′ Demba Savage)
#9 Jean-Marie Dongou (88′ Elmo Heinonen)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (57′ Lucas Kaufmann)
#16 Konsta Rasimus
#19 Arlind Sejdiu (57′ Edmund Arko-Mensah)
#24 Nasiru Banahene
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #5 Henri Aalto

Hongalle kauden neljäs tasapeli

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja FC Inter lähtivät taisteluun sarjapisteistä tasaisista ennakkoasetelmista. Tasainen oli ottelukin. Maalit nähtiin vasta toisella nelivitosella. Jean Dongou vei Hongan johtoon, ja Taiki Kagayaman tasoituksen myötä pisteet tasattiin lopulta luvuin 1-1.

Avausjakso

Ottelu käynnistyi tasaisena, eikä kumpikaan joukkue päässyt pitkään aikaan kunnon maalipaikoille.

Puolen tunnin kohdalla alkoi kuitenkin tapahtua. Connor Ruane nousi vasemmalta ja pelasi matalan keskityksen Honka-maalin edustalle. Timo Furuholm ei saanut kuitenkaan keltamustien onneksi kunnon osumaa palloon, ja Honka pääsi purkamaan tilanteen.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka sai vapaapotkun ja juoni siihen hienon kuvion. Javi Hervas nosti pienellä tsipillä pallon boksiin Robert Ivanoville, mutta topparin viimeistely ei osunut tolppien väliin.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen tarjosi lopulta myös maalijuhlia.

Ensimmäisenä iski kotijoukkue Honka. Demba Savage kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti, ja Jean-Marie Dongou iski pilkulta jo kauden kolmannen osumansa.

Inter haki välittömästi Hongan maalin jälkeen ahnaasti tasoitusta, ja yhtenä näkyvimmistä hahmoista toimi japanilaispelaaja Taiki Kagayama. 59. minuutilla Tim Murray venytti Kagayaman alakulmaan suuntautuneen kudin tielle.

Muutamaa minuuttia möyhemmin Inter onnistui tulemaan tasoihin. Joukkue käynnisti nopean vastahyökkäyksen syvältä omalta puoliskoltaan, jonka päätteeksi Furuholm keskitti ja Kagayama puski pallon Honka-maaliin.

79. minuutilla Borjas Martin laukoi kaukaa, mutta Henrik Moisander sai kätensä väliin ja torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Inter sai vielä loppuminuuteilla vaarallisen hässäkän Honka-maalille. Hongalla oli vaikeuksia purkaa palloa pois, mutta lopulta tilanne päättyi Inter-pelaaja Alvaro Munizin käsivirheeseen.

Lisämaaleja ottelussa ei nähty, joten pisteet tasattiin luvuin 1-1.

– Tänään nähtiin tasainen ottelu, josta tasapeli on ihan oikeutettu tulos. Ottelun hallinta vaihteli paljon. Meillä oli välillä haasteita ja välillä olimme hyvinkin pelin päällä. Johtoasemasta voiton menettäminen toki harmittaa aina. Joukkue kuitenkin taistelee ja pelaa pääasiassa ihan hyvin. Parantaa tietenkin pitää, jotta saamme voittoja, kommentoi Hongan päävalmentaja Vesa Vasara ottelun jälkeen.

Honka on nyt pelannut Veikkausliigaa viiden ottelun verran. Niistä neljä on päättynyt pistejakoon, ja yhdestä on tullut voitto. Sarjataulukossa se antaa tällä hetkellä keltamustille sijan viisi.

– Se on tottakai hyvä asia, että emme ole hävinneet yhtään ottelua. Pelaamme kuitenkin melko rohkeasti, eivätkä riskitasot ole ihan nollissa. Silti meitä vastaan on tehty aikan vähän maaleja. Sillä linjalla täytyy jatkaa ja löytää tehokkuutta hyökkäyspäässä vielä lisää, Vasara sanoo.

Honka päättää heinäkuun kotiotteluputken sunnuntaina 26.7. Kello 17.00. alkavaan otteluun vieraaksi saapuu RoPS. Saavu Tapiolan urheilupuistoon kannustamaan Honka voittoon ja nappaa lippusi otteluun tästä!

Elokuussa Hongalla on vain yksi kotiottelu, SJK:ta vastaan maanantaina 10.8. kello 18.30. Ottelun liput tulevat myyntiin mahdollisimman pian sen jälkeen, kun saamme tietoomme elokuun poikkeusolosuhteet ja rajoitukset.

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (46′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#9 Jean-Marie Dongou (70′ Elmo Heinonen)
#10 Lucas Kaufmann (70′ Nasiru Banahene)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (86′ Arlind Sejdiu)
#26 Dani Hatakka (78′ Konsta Rasimus)
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #3 Tapio Heikkilä

Hongalle kauden avausvoitto TPS:n kustannuksella

Kuva: Juhani Järvenpää

Kolmella tasapelillä kauden avannut FC Honka nappasi tänään Veikkausliigakauden avausvoittonsa, kun TPS kaatui Tapiolan urheilupuistossa luvuin 3-1.

Avausjakso

Ottelun ensimmäisen maalipaikan loi vierailija TPS viidennellä peliminuutilla. Tim Murray torjui kuitenkin Olawale Tehen laukauksen.

Honka otti pelin hallintaansa avausjakson kuluessa. Kymmenen minuuttia oli pelattu, kun Lucas Kaufmann puski pallon Jonas Leväsen keskityksestä tolppaan.

35. minuutilla Honka rakensi nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Javi Hervas laukoi boksin rajoilta kohti alakulmaa. TPS-vahti Jere Koponen venyi pallon tielle, ja paluupalloon ensimmäuisenä ehtinyt Levänen oli paitsiossa.

Hetkeä myöhemmin Oskari Jakonen pääsi nokikkain Murrayn kanssa, mutta Honka-vahto piti maalinsa puhtaana.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä Borjas Martin pelasi pallon maalin eteen Leväselle, mutta puolustaja ei saanut palloa verkkoon.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Ottelun avausmaali syntyi 55. minuutilla. Robert Ivanov riisti pallon, nousi sen kanssa vahvasti, ja vapautti Jean-Marie Dongoun karkuun TPS-puolustukselta. Juhani Pikkarainen tönäisi hyökkääjän selästä kumoon, ja pallo vietiin yhteentoista metriin. Dongou ampui rankkarin itse varmasti verkkoon ja Honka siirtyi 1-0 johtoon.

TPS tuli tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin. Pallo pelattiin maalin eteen Tehelle, joka sijoitti sen Honka-verkkoon.

Honka vyörytti tasoitusmaalin jälkeen hyökkäyksiä kohti TPS-päätyä. Tulosta tuli 69. minuutilla. Henri Aalto lähetti millintarkan keskityksen Kaufmannin päähän, ja brassi puski Hongan 2-1 johtoon.

Honka iski vielä kolmannen kerran kymmenen minuuttia myöhemmin. Kaufmann taisteli pallon päätyviivalta maalille, ja Arlind Sejdiu kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Kaufmann asettui itse laukomaan, ja sijoitti pallon varmasti verkon perukoille.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten Honka nappasi kauden avausvoittonsa lukemin 3-1.

Voitolla Honka nousi kuuteen pisteeseen ja sarjataulukossa neljänneksi. Puolustaja Henri Aallon mukaan voitto oli Hongalle tärkeä.

– Rehellisesti sanottuna voitto oli suuri helpotus. Maalinteko on ollut meillä yllättävän haastavaa, mutta olemme pelanneet mielestäni kaikki ottelut kohtuu hyvin. Olen ylpeä siitä, miten jatkoimme omaa pelaamistamme ja loimme paikkoja, joista lopulta saimme ratkaisevat maalit, hän kommentoi.

Aallon mukaan joukkue on koko ajan luottanut siihen, että maalihanat aukeavat kunnolla.

– Meillä on kaikilla joukkueen pelaajilla tarvittava määrä taitoa antaa ratkaisevia syöttöjä ja viimeistellä maaleja. Pysyimme rauhallisena, luotimme itsemme ja toisiimme, ja sieltä sitä tulosta lopulta tuli,hän päätti.

Kausi jatkuu kahdella kotiottelulla. Ensi viikon keskiviikkona 22.7. kello 18.30 alkavassa ottelussa vastassa on FC Inter, ja sunnuntaina 26.7. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu RoPS. Honka-RoPS käynnistyy kello 17.00. Nappaa jo nyt lippusi molempiin otteluihin tästä!

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (86′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#9 Jean-Marie Dongou (74′ Elmo Heinonen)
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (74′ Arlind Sejdiu)
#16 Konsta Rasimus
#33 Duarte Tammilehto (64′ Jerry Voutilainen)
#80 Demba Savage (86′ Dani Hatakka)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #3 Tapio Heikkilä

Honka ja KuPS pistejakoon

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka avasi Veikkausliigakautensa myös kotiotteluiden osalta, kun vieraaksi saapui KuPS. Joukkueet tarjosivat tasaisen kamppailun, jossa riitti jännitettävää loppuun saakka. Honka tasoitti lisäajalla loppulukemiksi Jean-Marie Dongoun maalilla 1-1.

Avausjakso

Honka oli lähellä siirtyä kotijohtoon neljännellä minuutilla. Javi Hervas lähetti vapaapotkun maalille, ja Robert Ivanovin kurotus palloon jäi pienestä kiinni.

Borjas Martin nousi vahvasti pallon kanssa vartin kohdalla. Espanjalaishyökkääjän kaukolaukaus tuotti vaikeuksia Otso Virtaselle, mutta KuPS-vahti onnistui torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaalin iski vierasjoukkue KuPS 21. minuutilla. Virtanen avasi pitkällä suoraan Ilmari Niskaselle, joka pääsi nokikkain Honka-vahti Markus Uusitalon kanssa ja laukoi vieraat johtoon.

Niskanen pääsi vielä muutamaa minuuttia ennen taukoa kokeilemaan vapaapotkusta, mutta laukaus meni kuitenkin ohi Honka-maalin.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin lukemista 0-1.

Toinen jakso

KuPS oli lähellä tuplata johtonsa toisen nelivitosen alkuminuuteilla. Uusitalo ehti kuitenkin vielä Usman Salen lähietäisyydeltä tulleen ohjauksen tielle.

Honka rakensi 73. minuutilla hyvän hyökkäyksen vasemmalta laidalta. Viime hetkillä KuPS-puolustus pääsi kuitenkin tilanteessa väliin ja tuloksena oli kulmapotku kotijoukkueelle.

Henri Aalto nousi muutamaa minuuttia myöhemmin kahden vastustajan välistä ja viritti kaukolauksen kohti KuPS-maalia. Virtanen torjui puolustajan kudin kulmapotkuksi.

89. minuuttia oli kellossa, kun Honka oli jälleen lähellä tasoitusta. Vaihdosta kentälle tulleen Jean-Marie Dongoun laukaus karkasi kuitenkin maalin ohi.

Hetkeä myöhemmin Dongou kuitenkin onnistui. Demba Savage lähetti oikealta millintarkan keskityksen, ja Dongou puski pallon Virtasen käsien kautta alakulmaan. Honka tuli näin lisäajalla tasoihin.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten lopputuloksena oli pistejako numeroin 1-1.

– KuPS teki ensimmäisellä jaksolla maalin, jota meidän ei olisi pitänyt antaa tapahtua. Peli oli mielestäni meidän hallinnassamme ja olisi tästä pitänyt voitto ottaa. Onneksi saatiin kuitenkin edes tasapeli, kommentoi keskikentällä täyden ottelun urakoinut Jerry Voutilainen.

Honka on käynnistänyt Veikkausliigakautensa kolmella tasapelillä. Sarjataulukosta keltamustat löytyvät kuudennelta sijalta.

– Mielestäni olisimme ansainneet enemmän pisteitä. Hakaa vastaan tuli toki punainen kortti joka teki pelin meille vaikeammaksi, mutta sekä IFK Mariehamnia vastaan että tästä pelistä olisimme mielestäni ansainneet voitot, Voutilainen jatkaa.

Hongan kausi jatkuu kolmella kotiottelulla. Ensimmäisenä vastaan tulee TPS, ensi lauantaina 18.7. kello 13.00.

– TPS-otteluun lähdemme parantamaan viimeisen kolmanneksen ratkaisuja. Uskon, että silloin saamme siitä pelistä kolme pistettä mukaan, Voutilainen päättää.

TPS-ottelun jälkeen vieraaksi saapuu FC Inter keskiviikkona 22.7. ja lopuksi vielä RoPS sunnuntaina 26.7. Liput otteluihin tästä!

Hongan kokoonpano:

#1 Markus Uusitalo
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen (81′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas (81′ Duarte Tammilehto)
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin
#24 Nasiru Banahene (65′ Demba Savage)
#26 Dani Hatakka
#99 Mac Kandji (51′ Jean-Marie Dongou)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #13 Tim Murray (MV), #16 Konsta Rasimus

Hongalle kauden toisesta ottelusta toinen tasapeli

Kuva: Juhani Järvenpää

Tasapelillä Hakaa vastaan Veikkausliigakautensa avannut Honka matkasi Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Keltamustat hallitsivat pelin kulkua ja loivat enemmän paikkoja, mutta maaleja ei ottelussa nähty. Pisteet tasattiin siis lukemin 0-0.

Avausjakso

Kotijoukkue IFK Mariehamn onnistui luomaan ottelun ensimmäisen maalipaikan kolmannella minuutilla. Pallo pomppi epäonnekkaasti Honka-puolustukselta Gustaf Backalidenille, jonka laukauksen Markus Uusitalo kuitenkin torjui.

Honka hyökkäsi avausnelivitosella monesti kohti IFK-maalia, mutta viimeiset ratkaisut jäivät usein heikoiksi, eikä huippupaikkoja syntynyt.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen Henri Aalto kokeili kaukolaukausta, mutta Oskari Forsman piti maalinsa puhtaana.

Hetkeä myöhemmin Borjas Martin ja Jerry Voutilainen pelasivat hyvän paikan Macoumba Kandjille, mutta IFK-puolustus ehti viime hetkellä katkoon.

Noin seitsemän minuuttia ennen taukoa Demba Savage pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta gambialaisen pusku suuntautui maalin ylitse.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toinen jakso

Honka hallitsi pelin kulkua myös toisella jaksolla. Tunnin kohdalla keltamustat riistivät pallon korkealla IFK:n alueella, ja Javi Hervasin laukaus meni vain hieman maalin yli.

Lähes seuraavasta tilanteesta Borjaksen lähietäisyydeltä lähtenyt kuti karkasi yli maalin.

73. minuutilla kotijoukkue sai yhden harvoista paikoistaan toisella jaksolla, kun Akseli Pelvas pääsi puskemaan. Hyökkääjän yritys meni vain vähän Honka-maalin ylitse.

Kenties jälkimmäisen nelivitosen parhaan paikan sai Savage kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä. Forsman pystyi kuitenkin jälleen saamaan itsensä pallon tielle ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Kun maaleja ei lopulta nähty, jaettiin pisteet lukemin 0-0.

– Kyllä meidän olisi tänään pitänyt voitto ottaa, meillä oli paikat siihen. Tänään emme maalinteossa onnistuneet, joten tuloksena oli yksi piste, kiteytti ottelun keskikentän Jerry Voutilainen.

Honka avaa seuraavaksi Veikkausliigakauden myös kotiotteluiden osalta, kun KuPS saapuu sunnuntaina 12.7. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja liput myy Tiketti. Osta lippusi tästä!

Muistathan, että koronarajoitusten vuoksi kausikortilla ei pääse sisään, vaan kausikorttilaisten on lunastettava maksuton lippu otteluun. Tiketti on ollut yhteydessä kausikortin ostaneihin ohjeistaakseen asiassa.

Muista myös tutustua huolella infopakettiin poikkeusolosuhteiden mukaisista ottelujärjestelyistä. Pääset lukemaan infon tästä!

Hongan kokoonpano:

#1 Markus Uusitalo (MV)
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Javi Hervas (85′ Duarte Tammilehto)
#10 Lucas Kaufmann (85′ Edmund Arko-Mensah)
#14 Borjas Martin
#24 Nasiru Banahene
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage
#99 Macoumba Kandji (61′ Jean-Marie Dongou)

Vaihdossa: #4 Robert Ivanov, #13 Tim Murray (MV), #16 Konsta Rasimus, #18 Elmo Heinonen

Honka ja Haka avauskierroksella pistejakoon

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja Haka avasivat Veikkausliigakautensa 2020 tasaisella ottelulla, johon mahtui niin rangaistuspotku, debyyttimaali Veikkausliigassa, kuin ulosajokin. Lopulta päädyttiin 1-1 lukemin jakamaan pisteet.

Avausjakso

Ottelun avausminuutit mentiin kotijoukkueen painostaessa. Toisella peliminuutilla Salomo Ojala pääsi laukomaan, mutta Tim Murray Honka-maalilla otti helpon kopin.

Jakson kuluessa Honka sai omaa peliään käyntiin. Kolmannellatoista minuutilla Macoumba Kandji oli karata läpiajoon, mutta hyökkääjän kosketus oli hieman liian kova ja karkasi yli päätyrajasta.

Erityisesti Nasiru Banahene aiheutti Haka-puolustukselle ongelmia oikealla laidalla. 35. minuutilla ghanalaisen keskitys löysi Borjas Martinin, jonka alakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle Haka-vahti Michael Hartmann venyi vaivoin.

Ottelun avausmaali syntyi 39. minuutilla. Keskityspallo osui Ivanovin käteen, ja Eero Markkanen vei kotijoukkueen rangaistuspotkusta johtoon.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle jaksolle vahvasti ja haki ahnaasti tasoitusta. Painostus palkittiin 59. minuutilla. Javi Hervasin keskitys päätyi Banahenelle, joka viimeisteli varmasti pallon verkkoon ja toi Hongan tasoihin.

Honka joutui pelaamaan viimeiset noin kaksikymmentä minuuttia yhden miehen vajaalla, kun Jonas Levänen sai toisen varoituksen myötä ulosajon.

Miesylivoimalla Haka sai luotua muutamia paikkoja, mutta pääosin Honka piti valkeakoskelaiset hyvin poissa vaaranpaikoilta. Lähimpänä kävi Ojala, jonka laukaus suuntautui lähietäisyydeltä maalin ylitse.

Enempää osumia ei ottelussa nähty, joten pisteet tasattiin luvuin 1-1.

Hongan Lucas Kaufmann piti lopputulosta jossain määrin tyydyttävänä.

–Tietenkään täysin tyytyväinen tulokseen ei voi olla, sillä olisimme tottakai halunneet avata kauden voitolla. Olosuhteet huomioon ottaen tulos on kuitenkin tyydyttävä. Haka oli todella motivoitunut ja taisteleva ja teki pelistä vaikean. Jouduimme ottelussa takaa-ajoasemaan, mutta tulimme sieltä vielä tasoihin. Jouduimme toki myös pelaamaan jonkin aikaa miesalivoimalla. Meillä on vielä paljon parannettavaa, mutta kausi olisi voinut alkaa paljon huonomminkin, hän kommentoi.

–Ulosajo muuttaa toki aina peliä. Sen lisäksi, että olet itse miesalivoimalla, vastustaja saa varmasti lisää itseluottamusta ja hyökkää entistä kovemmin. Mielestämme pelasimme kuitenkin hyvin. Emme antaneet heille paljon tilanteita, ja pystyimme kontrolloimaankin ottelua, Kaufmann sanoo.

Luonnollisesti Kaufmann oli innoissaan paluusta Veikkausliigakentille pitkän tauon jälkeen.

–Tuntui tottakai todella hyvältä päästä taas pelaamaan Veikkausliigaa. En usko, että olemme kuitenkaan vielä parhaimmillamme. Haimme vielä rytmiämme ja peliämme. Uskon, että seuraavissa otteluissa olemme taas parempia. Tästä tulee varmasti meille vielä hieno kausi, hän päättää.

Hongan kausi jatkuu tasan viikon päästä, keskiviikkona 8.7. Silloin keltamustat matkustavat Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun.

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (87′ Arlind Sejdiu)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (73′ Edmund Arko-Mensah)
#16 Konsta Rasimus
#24 Nasiru Banahene (79′ Dani Hatakka)
#33 Duarte Tammilehto (73′ Jerry Voutilainen)
#99 Mac Kandji

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #9 Jean-Marie Dongou, #70 Roope Paunio (MV)

Honka jatkaa Suomen Cupissa puolivälieriin

Honka matkasi AC Oulun vieraaksi Raatin stadionille Suomen Cupin neljännesvälieriin. Samat joukkueet kohtasivat myös viime vuoden cupissa samassa vaiheessa, ja lopputuloskin pysyi samana. Demba Savagen avausjakson maali toi Hongalle voiton ja jatkopaikan.

Avausjakso

Mac Kandji sai jo viidennellä peliminuutilla jalkansa väliin AC Oulu-vahti Juhani Pennasen avaukseen, mutta Pennanen pysti vielä pelastamaan tilanteen.

Honka rakenteli hienon hyökkäyksen oikealta laidalta, kun kellossa oli 12 minuuttia. Pennanen torjui kuitenkin Demba Savagen pienestä kulmasta lähteneen kudin.

AC Oulun avausjakson paras paikka nähtiin 19. minuutilla. Daniel Rantanen lähetti kovan vapaapotkun, jonka Markus Uusitalo torjui. Honka-vahti sai kätensä eteen myös Jere Aallikon yritykseen paluupallosta, ja Honka onnistui purkamaan tilanteen.

Honka iski ottelun avausmaalin 26. peliminuutilla. Lucas Kaufmannin kulma putosi maalin edustalle Savagelle, joka viimeisteli varmasti keltamustat vierasjohtoon.

Kun enempää maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, mentiin tauolle Hongan maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

Kotijoukkueen Jere Kallinen pääsi kokeilemaan kaukaa 51. minuutilla, mutta Uusitalo torjui kudin kulmapotkuksi.

Muutamaa minuttia myöhemmin tapahtui toisessa päässä. Borjas Martin pääsi laukomaan Kaufmannin keskityksestä, mutta Pennanen torjui espanjalaisen laukauksen.

70 minuutin kohdilla Javi Hervasin vapaapotku suuntautui tolppaa hipoen maalin ohitse.

Kotijoukkue sai mahdollisuuden tasoitukseen 83. minuutilla. Juho Mäkelä ei kuitenkaan onnistunut ohjamaan palloa kohti Honka-maalia.

Enempää osumia ei ottelussa nähty, joten Honka jatkaa Suomen Cupin puolivälieriin.

–Olen tyytyväinen voittoon ja siihen, että emme antaneet Oululle paljoakaan maalipaikkoja. Peli oli todella haastava. Esityksemme oli riittävän kypsä ja ehjä. Parannettavaa jäi paljon, mutta teimme tietyt asian riittävän hyvin, kommentoi puolustaja Henri Aalto ottelun jälkeen.

Puolivälierässä vastaan asettuu omassa neljännesvälierässään Kolmosen PeKan selvin 8-0 lukemin kaatanut FC Lahti. Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 24.6. kello 20.00 alkaen. Tarkempaa tietoa ottelujärjestelyistä ja lipunmyynnistä on tulossa.

Hongan kokoonpano:

#1 Markus Uusitalo (MV)
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin (89′ Arlind Sejdiu)
#16 Konsta Rasimus
#33 Duarte Tammilehto (70′ Jerry Voutilainen)
#80 Demba Savage (82′ Nasiru Banahene)
#99 Mac Kandji (70′ Jean Marie Dongou)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #13 Tim Murray (MV), #21 Dani Hatakka

Yhteistyössä