Otteluraportti

Honka päätti kauden voittoon Lahdessa

FC Honka päätti Veikkausliigakauden 2021 omalta osaltaan Lahdessa, kun keltamustat kohtasivat FC Lahden. Honka pelasi tehokkaan avausnelivitosen ja siirtyi tauolle 2-0 johdossa. FC Lahti nousi tasoihin toisen jakson alussa, mutta Jerry Voutilainen iski vielä voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman ja Honka päätti kautensa voittoon.

Avausjakso

Ottelu alkoi tunnustellen, eikä kummallakaan joukkueella ollut ensimmäisen kymmenen peliminuutin aikana huippupaikkoja.

Honka iski ottelun avausmaalin 21. minuutilla. Lucas Kaufmann löysi tarkalla läpisyötöllään hyvän pystyjuoksun boksiin tehneen Jerry Voutilaisen ja keskikenttäpelaaja viimeisteli kylmänviileästi pallon Lahti-maalin alakulmaan ohi Antonio Regueron.

Pian Hongan maalin jälkeen Lahti sai oman huippupaikkansa. Uransa viimeistä ottelua pelannut Kari Arkivuo laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi akrobaattisesti, mutta Hongan onneksi ohi Roope Paunion vartioiman maalin.

Honka iski myös ottelun toisen osuman. Edmund Arko-Mensah vapautti Nasiru Banahenen keskityspaikkaan, ja ghanalainen löysi syötöllään takatolpalle hiipineen Darren Smithin, joka pääsi puttaamaan pallon verkkoon.

Lisämaaleja ei avausnelivitosella nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan kahden maalin vierasjohdossa.

Toinen jakso

Kotijoukkue FC Lahti tuli toiselle nelivitoselle todella vahvasti ja kavensi tilanteeksi 1-2 jo 49. minuutilla. Macoumba Kandji ja Chinedu Geoffrey rakensivat ja Altin Zeqiri pääsi siirtämään vapaasti pallon Hongan verkkoon.

Lahti iski uudelleen 54. minuutilla. Mikko Viitikko jatkoi kulmapotkusta päällään pallon kohti maalia ja Zeqiri tökkäsi kotijoukkueen tasoitusosuman ja päivän toisensa.

Honka nappasi johtoaseman uudelleen itselleen 65. minuutin kohdalla. Banahene leikkasi keskelle ja pelasi Kaufmannille, joka nosti upeasti pallon Lahti-puolustuksen taakse Voutilaiselle. Keskikenttäpelaaja viimeisteli ottelun toisen osumansa ja kolmannen kahteen viime otteluun.

Ottelun viimeiset parikymmentä minuuttia mentiin ilman suurempia maalipaikkoja kumpaankaan päätyyn ja Honka nappasi kauden 2021 päätösottelustaan 3-2 vierasvoiton.

Ottelussa nähtiin myös Veikkausliigadebyytti, kun 18-vuotias Daniel Heikkinen tuli vaihdosta kentälle 79. minuutilla. Heikkinen on pelannut kuluvalla kaudella kahdessakymmenessä Kakkosen ottelussa Honka Akatemian riveissä ja iskenyt niissä kolme maalia.

Tottakai on erittäin hyvät fiilikset voitosta. Pääsemme hymyissä suin viettämään lomaa ja valmistautumaan ensi kauteen. Meille tuli musta viisiminuuttinen ja FC Lahti oli todella tehokas. Vielä kovempi juttu oli mielestäni kuitenkin se, että käänsimme pelin sen jälkeen vielä voitoksemme, kommentoi Roope Paunio ottelun jälkeen.

Honka Akatemian maalia tällä kaudella Kakkosessa seitsemässätoista ottelussa vartioinut, 18-vuotias Hongan oma kasvatti teki Veikkausliigadebyyttinsä viime kierroksen AC Oulu-ottelussa tultuaan vaihdosta Hongan maalille 63. minuutilla. Tänään hän oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja pelasi täyden ysikymppisen.

 AC Oulu-peliin oli sikäli erikoista tulla, että en ole ennen tullut vaihdosta kentälle. Tänään pääsin mielestäni ensimmäisten minuuttien jälkeen hyvin peliin sisään. Tuntui hyvältä pelata ja oli siisti fiilis. Prässi on Veikkausliigatasolla kovempaa, laukaukset tarkempia ja keskitykset voimakkaampia, mutta samat perusasiat täälläkin on maalivahtina pelatessa, Paunio totesi ja vertasi Veikkausliigatasoa Kakkoseen.

Päivän tuloksien myötä FC Hongan lopullinen sijoitus Veikkausliigakaudella 2021 on yhdeksäs. Honka kiittää kaikkia kaudella 2021 mukana olleita! Nähdään jälleen ensi kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Izunna Uzochukwu
#5 Henri Aalto (87′ Dani Hatakka)
#6 Jerry Voutilainen (79′ Daniel Heikkinen)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith
#16 Konsta Rasimus
#21 Ville Koski
#24 Nasiru Banahene (87′ Jonas Levänen)
#31 Edmund Arko-Mensah (65′ Niilo Saarikivi)
#70 Roope Paunio (MV)
#88 Otso Koskinen (79′ Benjamin Heikkinen)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #13 Tim Murray (MV)

Hongalle suurinumeroinen voitto kauden viimeisessä kotiottelussa

Honka kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussaan AC Oulun Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa. Honka dominoi ottelua alusta saakka, ja iski jo avausjaksolla kolme maalia. Toisella jaksolla keltamustat iskivät vielä kolmesti lisää. AC Oulu osui kerran ottelun loppupuolella, mutta Honka otti komean 6-1 voiton.

Avausjakso

AC Oulu loi ottelun ensimmäisen paikan neljännellä peliminuutilla kulmapotkusta. Rafinha pääsi puskemaan, mutta Tim Murray koppasi varmasti topparin puskun.

Honka oli iskeä avausmaalin hetkeä myöhemmin. Edmund Arko-Mensah katkoi Rafinhan syötön alakerrassa, kiersi Yann Fillionin, mutta laukoi pienestä kulmasta hieman ohi maalista.

Ottelun avausmaali nähtiin 12. minuutilla. Honka rakenteli hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Otso Koskinen keskitti maalille ja Darren Smith viimeisteli kauden neljännellä maalillaan keltamustat 1-0 johtoon.

Honka iski uudelleen nelisen minuuttia myöhemmin. Dani Hatakka keskitti boksiin ja Smith puski pallon jo toistamiseen ohi Fillionin.

Eteläafrikkalaiskärki oli aivan liekeissä avausjaksolla ja viimeisteli hattutemppunsa ja 22. minuutilla. Hienon rakentelun päätteeksi Arko-Mensah sai vapaasti keskittää maalille, jossa Smithillä oli helppo työ siirtää pallon tyhjänä ammottavaan Oulu-maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka oli iskeä jo illan neljännen. Otso Koskinen pääsi vieraiden pelinrakenteluun väliin, mutta viimeistely jäi sivuverkkoon.

AC Oulu pääsi kokeilemaan kavennusmaalia, kun 36. minuutti tuli juuri täyteen. Samu Alangon laukaus kolahti kuitenkin Honka-maalin vasempaan tolppaan.

Seuraava paikka neljänteen maaliin Hongalle tuli muutama minuutti ennen taukoa. Arko-Mensah tykitti aivan boksin rajoilta tulleesta vapaapotkusta ylärimaan.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten Honka pääsi tauon viettoon komeassa 3-0 johdossa.

Toinen jakso

Kauaa ei toisellakaan nelivitosella tarvinnut odotella Hongan maalijuhlien jatkumista. Kellossa oli 47. minuutti, kun Arko-Mensah ja Jonas Levänen rakensivat ja Jerry Voutilainen laukoi AC Oulu-puolustuksen kautta tulostaululle lukemiksi jo 4-0.

Eikä keltamustien maalinteko jäänyt siihen. 50. minuutti oli juuri tulossa täyteen, kun Voutilainen pelasi laidalle Hatakalle, joka tarjoili jälleen Smithille vapaan paikan maalitekoon. Hyökkääjän illan neljännellä Honka siirtyi jo 5-0 johtoon.

Niilo Saarikvi tarjoili Arko-Mensahille komealla läpisyötöllä paikan 70. minuutilla, mutta läpiajoon karannut ghanalainen otti liian kovan kosketuksen ja Fillion selvitti tilanteen.

Maaleja kuitenkin nähtiin vielä. Vartti ennen täyttä aikaa Duarte Tammilehdon upea pallo vapautti Koskisen karkuun vieraiden puolustukselta ja nuori hyökkääjä nosti kylmänviileästi pallon yli Fillionin.

AC Oulu pääsi iskemään vielä 6-1 kavennusosuman ysikymppisen tullessa juuri täyteen, kun Dennis Salanovic ohitti maalille vaihdetun, Veikkausliigadebyyttinsä ottelussa tehneen Roope Paunion.

Näin Honka päätti Veikkausliigakauden 2021 kotiotteluiden osalta komeaan 6-1 voittoon.

Olen erittäin onnellinen koko joukkueen, seuran, kannattajien, sekä tietysti itsenikin puolesta. Kausi ei ole ollut helppo, mutta tällainen voitto tietenkin nostaa itseluottamustamme. Olisin ehkä voinut tehdä vielä muutaman maalin enemmän, joten se jäi vielä harmittamaan. Joukkueena pelasimme tänään oikein hyvän ottelun, ottelun kirkkaimpana tähtenä loistanut Darren Smith totesi.

Honka päättää Veikkausliigakauden 2021 sunnuntaina vierasottelulla FC Lahtea vastaan.

Tavoitteena viimeiseen otteluun on jatkaa tästä esityksestä ja tehdä asioita vieläkin paremmin. Ottelusta ei tule helppoa, FC Lahti on hyvä joukkue ja pääsee pelaamaan kotonaan. Menemme kuitenkin kentälle antamaan kaikkemme, Smith päätti.

Kiitos Tapiolan urheilupuiston kotiyleisöllä tästä kaudesta! Nähdään taas ensi kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä (90+1′ Henri Aalto)
#6 Jerry Voutilainen (63′ Benjamin Heikkinen)
#7 Jonas Levänen (63′ Nasiru Banahene)
#11 Darren Smith
#13 Tim Murray (63′ Roope Paunio)
#14 Niilo Saarikivi
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah
#33 Duarte Tammilehto (90+1′ Izunna Uzochukwu)
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa:

#44 Idrissa Camara, #86 Pauli Katajamäki

Haka Honkaa vahvempi

Honka ja Haka kohtasivat Tapiolan urheilupuiston iltapäivässä. Tasaisessa ottelussa ainoat maalit iski vierasjoukkue, joka osui kahdesti erikoistilanteista. Näin pisteet matkasivat Valkeakoskelle.

Avausjakso

Ottelu alkoi Hongan kannalta huonosti. Haka sai painettua paineen keltamustien päätyyn ja Maximus Tainio avasi maalihanat kuudennella minuutilla vapaapotkusta.

Honka sai ensimmäisen maalipaikkansa kymmenennellä peliminuutilla. Darren Smith laukoi kuitenkin maalin ohitse.

Haka hyökkäsi vaarallisesti 17. minuutilla. Honka-puolustus blokkasi ensimmäisen kudin, jonka jälkeen Henri Malundama kokeili, mutta yli maalin.

Honka sai omaa peliään paremmin käyntiin avausjakson loppupuolella. Erityisesti energisesti pelannut Niilo Saarikivi aiheutti ajoittain vaikeuksia Hakan puolustukselle.

Edmund Arko-Mensah vapautti 35. minuutilla upealla syötöllä Smithin läpiajoon, mutta Aatu Hakala otti huipputorjunnan Haka-maalilla.

Lisää maaleja ei avausnelivitosella nähty, joten tauolle mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen jakso

Haka tuli vauhdilla toiselle nelivitoselle. Tim Murray torjui Malundaman laukauksen ja Tapio Heikkilä pelasti vielä lähes maaliviivalta paluupallosta lähteneen kudin.

Hetkeä myöhemmin Arko-Mensah katkoi Hakan pelinrakentelun ja nousi boksiin, mutta viimeistely meni hieman takakulmasta ohitse. 58. minuutilla Otso Koskinen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Eero-Matti Auvinen blokkasi laukauksen, eikä jatkotilanteestakaan syntynyt sen ihmeellisempää.

Haka iski ottelun toisen osuman kulmapotkusta 62. minuutilla, kun Donaldo Açka pääsi viimeistelemään.

70. minuutilla Izunna Uzochukwu antoi vapaapotkun nopeasti ja löysi boksista Henri Aallon, mutta Luiyi de Lucas pääsi vielä kudin eteen juuri ennen kun se ylitti maaliviivan.

Haka kolautteli vielä lisäajalla maalipuita, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin ollen Haka nappasi täyden pistepotin mukaansa.

– Haka oli tänään meitä tehokkaampi, muuten näimme suht tasaisen ottelun. Saimme luotua jonkin verran hyviä maalipaikkoja. Ei Hakallakaan niitä paljoa enempää ollut, mutta molemmat heidän maalinsa tulivat toki tänään helposti. Joukkue kyllä yrittää koko ajan parhaansa. Harmittaa kaikkien puolesta, että emme saa palkintoa emmekä pysty saamaan voittoja. Otetaan tämä vastaan ja napataan voitto sitten keskiviikkona, kommentoi päävalmentaja Vesa Vasara.

Ottelussa nähtiin myös yksi Veikkausliigadebyytti, kun Benjamin Heikkinen vaihdettiin 83. minuutilla kentälle. Heikkinen on kuulunut tällä kaudella Honka Akatemian avainpelaajiin Kakkosessa.

Honka pelaa Veikkausliigakaudella 2021 vielä kaksi ottelua. Kauden viimeinen kotiottelu koittaa jo keskiviikkona 27.10., kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu AC Oulu! Ottelu käynnistyy kello 18.30! Osta lippusi klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka kotivoittoon vielä kerran tällä kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#4 Izunna Uzochukwu
#5 Henri Aalto (77′ Henri Aalto)
#7 Jonas Levänen (77′ Nasiru Banahene)
#11 Darren Smith (83′ Benjamin Heikkinen)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (63′ Pauli Katajamäki)
#16 Konsta Rasimus (77′ Duarte Tammilehto)
#21 Ville Koski
#31 Edmund Arko-Mensah
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa: #44 Idrissa Camara, #70 Roope Paunio (MV)

Hongalle tappio Kotkassa

FC Honka matkasi kauden neljänneksi viimeiseen otteluunsa Kotkan Arto Tolsa Areenalle, jossa vastassa oli KTP. Kumpikaan joukkue ei ollut selvästi hallitsevampi, mutta kotijoukkue osui toisella jaksolla kahdesti Hongan verkkoon ja pisteet jäivät siten Kotkaan.

Avausjakso

Ottelu käynnistyi hiljakseen, eikä kummassakaan päässä nähty huipputilanteita ensimmäisen vartin aikana. Honka sai 18. minuutilla kulmapotkun, jonka Edmund Arko-Mensah lähetti takatolpalle. Dani Hatakka pääsi puskemaan vaarallisesti, mutta Anton Lepola sai kätensä väliin. Paluupallosta Luis Henriquen ohjaus meni yli maalin.

Puolen tunnin kohdalla KTP kävi ensimmäistä kertaa lähellä maalintekoa. Juan Esnaider nousi vahvasti boksiin ja laukoi pienestä kulmasta hyvän kudin, jonka Tim Murray kuitenkin torjui.

Avausjakson loppuhetkinä KTP sai vielä tilanteen Honka maalille, ja pallo jäi pyörimään boksiin puolustuksen keskelle. Lopulta Murray pääsi kuitenkin koppaamaan pelivälineen syliinsä. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Hongan johtomaali oli todella lähellä toisen jakson toisella peliminuutilla. Ensin Nasiru Banahene puski takatolpalta Henri Aallon keskityksestä ja kolautti tolppaa. Otso Koskinen pelasi paluupallon maalin eteen Lucas Kaufmannille, jonka laukaus kolahti kuitenkin ylärimaan.

Ottelun avausmaali syntyi 63. minuutilla. Thomas Agyiri sai pallon boksin rajoille, käänsi vasurilleen ja laukoi komealla kudilla pallon verkkoon.

KTP iski uudelleen hieman yli kymmenen minuuttia myöhemmin. Kulmapotku tuli takatolpalle, josta Esnaiderin pusku kimposi Honka-puolustuksen kautta maaliin.

Honka haki loppuminuutit kavennus- ja sitä kautta tasoitusmaalia. 84. minuutilla Darren Smith pääsi kokeilemaan hyvän kuvion päätteeksi, mutta tuloksetta.

Hetkeä myöhemmin Duarte Tammilehto laukoi matalan kudin boksin rajoilta, mutta sekin hieman ohi.

Lisää maaleja ei ottelussa nähty, joten KTP piti täyden pistepotin Kotkassa 2-0 loppulukemin.

Hongan kausi jatkuu vielä kahdella kotiottelulla ja yhdellä, kauden päättävällä vierasottelulla Lahdessa. Kotona pelataan ensi viikon lauantaina 23.10. kello 15.00 alkaen FC Hakaa, ja keskiviikkona 27.10. 18.30 alkaen AC Oulua vastaan. Tervetuloa Tapiolan urheilupuistoon kannustamaan Honkaa vielä viimeisiä kertoja tällä kaudella. Liput molempiin kotiotteluihin pääset ostamaan tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#4 Izunna Uzochukwu
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#24 Nasiru Banahene
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah
#32 Luis Henrique
#88 Otso Koskinen

Loppusarja käynnistyi tasapelillä

FC Honka avasi loppusarjan kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Vieraat aloittivat terävästi ja iskivät johtomaalin jo ensimmäisen peliminuutin aikana. Honka otti pelin edetessä sitä enemmän hallintaansa ja onnistuikin tulemaan tasoihin 82. minuutilla. Pisteet jaettiin lopulta tuloksella 1-1.

Avausjakso

IFK Mariehamn siirtyi 1-0 johtoon alle minuutin pelin jälkeen. Joel Mattsson pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta ja sijoitti pallon ohi Tim Murrayn.

Honka sai ottelun edetessä omaa peliään paremmin käyntiin. Honka piti vapaapotkun jälkitilanteesta paineen ja pallon syvällä IFK Mariehamnin alueella. Lopulta Otso Koskinen laukoi boksin rajoilta, mutta yli maalin.

37. minuutilla Hongan tasoitusosuma oli hyvin lähellä. Konsta Rasimuksen matala keksityspallo pomppi Nasiru Banahenen kautta tolppaan. Paluupallosta kutiaan kokeili Ville Koski, mutta Forsman venytti vielä kätensä pallon tielle.

Ottelun 43. minuutti oli käynnissä, kun Honka sai vapaapotkun boksin rajoilta. Demba Savagen vapaapotku pysähtyi muuriin, mutta Banahene pääsi vielä puskemaan jatkotilanteesta. Ghanalaisen yritys meni kuitenkin ohi IFK-maalin. Näin tauolle mentiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Mattsson pääsi keskeltä nousemaan pallon kanssa. Murray kuitenkin torjui varmaotteisesti yrityksen.

Seuraavasta tilanteesta Hongan 1-1 tasoitus kävi jälleen hyvin lähellä. Jonas Leväsen kuti pysähtyi kuitenkin tolppaan.

80. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Elias Mastokangas kokeili hyvältä tontilta, mutta ei osunut kunnolla palloon.

Honka nousi lopulta tasoihin 82. minuutilla hyvän hyökkäyskuvion päätteeksi. Henri Aalto, Izunna Uzockuwu ja Lucas Kaufmann pelelasivat upeasti yhteen. Jerry Voutilainen lähetti kovan ja matalan pallon maalille, joka kimposi Mikko Sumusalon kautta verkkoon.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet jaettiin loppulukemin 1-1.

– Todella vaikea päivä meillä tänään. Päästimme vastustajan heti alussa johtoon ja teimme itsellemme pelin vaikeaksi. Ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin jälkeen hallitsimme peliä, vaikka IFK pääsi jonkin verran hyökkäämään vastaan. Helpottava tasoitusmaali ja tärkeä piste, Dani Hatakka kiteytti ottelun jälkeen.

– Täytyy miettiä mitä valmistautumisessa voisi tehdä paremmin, ettei vastustaja saisi nopeita maaleja. Ylpeä olen siitä, että pääsimme tänään tasoihin. Ei nämä ole ikinä helppoja pelejä. Teimme tänään ajoittain asioita hyvin, mutta meillä tulee välillä synkempiä hetkiä ja teemme asiat itsellemme turhan vaikeiksi, Hatakka päätti.

Hongan kausi jatkuu loppusarjan toisella ottelulla maajoukkuetauon jälkeen, kun se kohtaa vieraskentällä KTP:n lauantaina 16.10. kello 17.00. Kotiottelut jatkuvat taas sitä seuraavan viikon lauantaina 23.10. Silloin vieraaksi 15.00 alkavaan otteluun saapuu Haka. Liput matsiin tästä!

Hongan Veikkausliigakauden loput ottelut:
La 16.10.2021 klo 17.00 vs KTP, Arto Tolsa Areena, Kotka
La 23.10.2021 klo 15.00 vs FC Haka, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
Ke 27.10.2021 klo 18.30 vs AC Oulu, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
Su 31.10.2021 klo 15.00 vs FC Lahti, Lahden Stadion, Lahti

Runkosarja päätökseen tasapelillä

Honka päätti runkosarjan sunnuntai-iltana Tampereen Ratinassa, kun se kohtasi Ilveksen. Kotijoukkue oli ottelussa hieman niskan päällä, mutta huippuvaarallisia maalipaikkoja ei kummassakaan päässä nähty ja pisteet jaettiin lopulta 0-0 lukemin.

Avausjakso

Honka sai luotua hyvän tilanteen ottelun viidennellä minuutilla. Darren Smith pelasi vielä Luis Henriquelle, jonka laukaus kimposi Ilves-puolustaja Tabi Mangan kautta kulmapotkuksi. Kulmapotkusta Ville Koski pääsi puskemaan, mutta yritys suuntautui maalin ohitse.

Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka syntyi, kun kaksitoista minuuttia oli juuri tulossa täyteen. Ilves riisti pallon syvällä Hongan alueella ja lopulta Sylvanus Nimely pääsi laukomaan, mutta Hongan onneksi selvästi maalin ohitse.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Teemu Jäntti lähetti keskityspallon maalille, mutta Nimely puski hieman yli.

Henrique pääsi karkaamaan Ilves-puolustukselta muutama minuutti ennen taukovihellystä, mutta Tatu Miettunen selvitti tilanteen ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka loi hyvän tilanteen tunnin pelin kohdalla. Dani Hatakka katkoi Ilveksen pelinrakentelun, pelasi Smithille ja lähti nousemaan boksiin. Puolustaja sai pallon Smithiltä ja syötti takaviistoon Nasiru Banahenelle, jonka laukaus meni kuitenkin ohi maalin.

Avausjakson tapaan huippupaikat olivat molemmissa päissä vähissä. Ilveksen maali kävi lähellä 84. minuutilla, kun Joona Veteli tulitti pomppivasta pallosta, mutta suoraan kohti Tim Murraya. Hetkeä myöhemmin Momodou Sarr laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta Koski blokkasi kudin upeasti.

Maaleja ei Ratinan illassa nähty, ja pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä. Hongan sijoItus runkosarjan jälkeen on kahdeksas. Keltamustien kausi jatkuu siis viidellä alemman loppusarjan ottelulla. Tarkka otteluohjelma selviää lähiaikoina ja tiedotamme silloin myös kotiotteluiden lipunmyynnistä.

– Aloitimme ottelun hyvin ja onnistuimme hyödyntämään ennakoituja tiloja, mutta liian ison osan ottelua pelasimme pallollisesti huolimattomasti. Tekniset virheet johtivat rytmin katoamiseen ja vaikeuteen hyökätä laadukkaasti. Olimme kuitenkin hetikittäin vaarallisia vastahyökkäyksissä, ja puolustimme kriittiset hetket ja alueet riittävän tehokkaasti ja uhrautuvasti, sanoi Henri Aalto ottelun jälkeen.

– Olen ylpeä nollapelistä ja lopulta myös yhdestä vieraspisteestä. Jatkosarjan otteluissa haluamme todistaa tasomme ja pelata kunnialla laadukkaita otteluita, sillä edelleen, kuten aina, on todella paljon pelattavaa jäljellä!, Aalto päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Izunna Uzochukwu (67’ Konsta Rasimus)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#10 Lucas Kaufmann (86’ Niilo Saarikivi)
#11 Darren Smith
#13 Tim Murray (MV)
#21 Ville Koski
#24 Nasiru Banahene (63’ Rui Modesto)
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (86’ Pauli Katajamäki)
#32 Luis Henrique (63’ Otso Koskinen)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio (MV)

Karvas tappio tasaisen taistelun jälkeen

FC Honka kohtasi sarjakakkosen KuPS:n kotonaan Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa. Tasaisessa ottelussa kolisteltiin maalipuita molemmissa päissä. Lopulta ottelu ratkesi lisäajalla, kun KuPS iski pilkulta voittomaalin.

Avausjakso

Ottelun neljännellä minuutilla KuPS-hyökkääjä Aniekpeno Udoh pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta, mutta laukaus jäi heikoksi ja Tim Murray torjui helposti.

Honka hyökkäsi vaarallisesti kohti KuPS-maalia ottelun kymmenennellä peliminuutilla. Jerry Voutilainen pelasi Niilo Saarikivelle, joka ajoi vahvasti boksiin. Laukaus kilpistyi KuPS-puolustukseen ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

13. minuutilla Rui Modesto pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta boksin ulkopuolelta lähtenyt kuti karkasi yli maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen Urho Nissilä lähetti hyvän pallon kohti Udohia, mutta Matias Rale sai pidettyä hyökkääjän irti pallosta ja Murray hoiti loput.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä syntyi KuPS:n avausjakson paras tilanne. Santeri Haarala laukoi kohti alakulmaa, mutta Murray venytti vielä kätensä pallon tielle. Lopulta peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Maaleja ei ensimmäisen nelivitosen aikana nähty, ja tauolle mentiin lukeissa 0-0.

Toinen jakso

Honka oli toisella jaksolla vahva erityisesti kulmapotkuissa. 53. minuutilla Jonas Levänen lähetti pallon maalille ja Tapio Heikkilä pääsi puskemaan, mutta päin Johannes Kreidlia.

65. minuutilla Heikkilä oli jälleen iskeä Leväsen kulmapotkusta. Ylärima pelasti kuitenkin kuopiolaiset takaiskulta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin KuPS-toppari Paolo Ricardo näytti laukaisutaitoaan, ja tykitti kaukaa vain hieman Honka-maalin ylitse.

Honka oli erittäin lähellä maalia 86. minuutilla. Pallo jäi Dani Hatakan sivurajaheiton jälkeen pyörimään maalille. Edmund Arko-Mensah palautti pelivälineen maalinedustalle, ja Darren Smithin pusku kolahti KuPS-puolustuksen kautta ylärimaan. Pallo putosi vielä alaspäin, eikä ollut kaukana, että se olisi tippunut maaliviivan paremmalle puolelle.

Ottelun loppuhetkillä KuPS kolautti puolestaan ylärimaa kulmapotkutilanteesta.

Ottelu sai lopulta dramaattisen ratkaisun, kun KuPS:ille tuomittiin lisäajan lopulla rangaistuspotku, josta vierasjoukkue iski loppulukemat 0-1.

Harmittaa joukkueen, taustojen ja kannattajien puolesta todella paljon. Pelasimme todella hyvän ottelun, meillä oli hyviä paikkoja, kolautimme maalipuita sun muuta. Vastassa oli kuitenkin yksi sarjan parhaista joukkueista. Jalkapallo on joskus aika karua. Emme saaneet palkintoa tänään, mutta olen erittäin ylpeä joukkueesta. Tämä oli meiltä hyvä ottelu ja olisimme ehkä ansainneet enemmänkin, kommentoi toppari Tapio Heikkilä ottelun päätyttyä.

– Olen ylpeä siitä, että olemme pitäneet kovat standardit yllä treenikentällä. Pystymme kilpailemaan tasaisesti kärkijoukkueita vastaan. Tällä kaudella meidän tasomme ei ole kuitenkaan aivan riittänyt siihen, että olisimme saaneet paikan yläloppusarjaan, hän jatkoi

Ottelun lopputulos varmisti tosiaan sen, että Honka jää tällä kaudella alempaan jatkosarjaan. Se pelaa vielä yhden runkosarjan ottelun ennen jatkosarjoja, kun keltamustat kohtaavat Ilveksen sunnuntaina Ratinassa kello 18.30.

Heikkilä lupaa, että pettymyksestä huolimatta kauden lopuissakin otteluissa nähdään taisteleva ja kaikkensa antava Honka.

– Se on aivan varmaa, että meillä täällä Hongassa ei työnteko lopu koskaan, hanskat eivät koskaan putoa. Me tulemme täältä vielä, Heikkilä päätti.

Hongan avauskokoonapano:

#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen (77′ Edmund Arko-Mensah)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (67′ Demba Savage)
#16 Konsta Rasimus (67′ Izunna Uzochukwu)
#17 Rui Modesto
#20 Matias Rale
#26 Dani Hatakka
#32 Luis Henrique (67′ Darren Smith)
#88 Otso Koskinen (85′ Nasiru Banahene)

Vaihdossa: #21 Ville Koski, #70 Roope Paunio (MV)

Honka ja HJK maalittomaan pistejakoon

FC Honka ja HJK kohtasivat Tapiolan urheilupuiston koleassa sunnuntai-iltapäivässä. Tasaisessa ottelussa paremmat paikat tulivat Hongalle, mutta molemmissa päissä maaliverkot pysyivät koskemattomina ja pisteet jaettiin 0-0- loppulukemin.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan, kun kymmenen peliminuuttia oli tulossa juuri täyteen. Izunna Uzochukwu lähetti upean, millintarkan pallon boksiin Otso Koskiselle, jonka viimeistely meni hieman maalin ylitse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka katkoi HJK:n purkupallon ja Edmund Arko-Mensah laukoi vasurillaan, kuitenkin ohi maalin.

Honka hyökkäsi vaarallisesti jälleen puolen tunnin kohdalla. Konsta Rasimus riisti pallon korkealla ja levitti laitaan Arko-Mensahille. Ghanalaisen keskitys tuli takatolpalle hiipineelle Rui Modestolle, mutta Modesto ei saanut ohjattua palloa verkkoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin HJK sai avausjakson kenties parhaan tilanteensa. Miro Tenho avasi pitkällä syötöllä Riku Riskille, joka pelasi Filip Valencicille. Valencic lähetti matalan keskityspallon maalille, mutta niin Roope Riski kuin David Brownekin sutivat Hongan onneksi pelivälineestä ohi.

Uzochukwu oli avausjaksolla näkyvässä roolissa Hongan keskikentällä. 38. minuutilla hän laukoi boksin rajoilta, mutta Hugo Keto sai kopattua pallon haltuunsa.

Kun maaleja ei avausjaksolla syntynyt, siirryttiin tauolle lukemissa 0-0.

Toinen jakso

HJK hyökkäsi vaarallisesti kohti keltamustien maalia, kun viitisen minuuttia oli pelattu toista nelivitosta. Hyökkäyksen päätteeksi lähtenyt Valencicin kaukolaukaus oli kuitenkin Honka-vahti Tim Murraylle helppo torjuttava.

Honka oli lähellä siirtyä johtoon kulmapotkutilanteesta, kun pelattiin ottelun 66. minuuttia. Arko-Mensahin kulmapotkusta pallo jäi pyörimään HJK:n maalinedustalle, mutta Keto ja vierasjoukkueen puolustus saivat lopulta tilanteen selvitettyä.

HJK sai painettua peliä tunnin jälkeen enemmän Hongan päätyyn, mutta maalipaikat jäivät vähiin ja harvat kudit Murray koppasi varmasti.

Maaleja ei ysikymppisen aikana nähty, joten paikalliskamppailun pisteet jaettiin maalittomin lukemin.

– Pelasimme tänään hyvän ottelun. Voimme ottaa tästä pelistä mukaan monta hyvää asiaa. Tietenkään tulos ei ollut paras mahdollinen, sillä tarvitsemme voittoja, mutta myös tappion välttäminen oli tärkeää, totesi jälleen täyden ysikymppisen Hongan oikealla laidalla urakoinut Rui Modesto.

Kauaa ei tästä ottelusta Honka ehdi palautua, sillä seuraava koitos koittaa jo keskiviikkona 22.9. Silloin kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu KuPS Kuopiosta. Liput otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä!

– Keskitymme nyt siihen, että palaudumme tästä pelistä hyvin ja nopeasti. KuPS-ottelu on meille hyvin tärkeä ja haluamme siitä todella voiton, Modesto summasi.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Izunna Uzochukwu
#5 Henri Aalto
#10 Lucas Kaufmann (86′ Nasiru Bananehe)
#11 Darren Smith
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (77′ Jonas Levänen)
#88 Otso Koskinen (77′ Niilo Saarikivi)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #44 Idrissa Camara, #70 Roope Paunio (MV), #85 Hannes Woivalin

Hongalle kolme pistettä toisen jakson maaleilla

FC Honka ja KTP kohtasivat Tapiolan urheilupuiston lauantaipäivässä. Tasaisen avausjakson ainoan maalin iski vierasjoukkue KTP, mutta Honka osui toisella jaksolla kolmesti ja piti täyden pistepotin Espoossa.

Avausjakso

Honka sai luotua ottelun ensimmäisen tilanteensa, kun kellossa oli kolme ja puoli minuuttia. Otso Koskinen sai pallon boksissa ja lähetti kovan pallon maalille, mutta Anton Lepola koppasi pelivälineen syliinsä. Muuten ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana ei juuri paikkoja nähty ja molemmille joukkueille murtautuminen tekopaikoille oli haastavaa.

22. minuutilla Honka sai vapaapotkun hyvästä paikasta rangaistusalueen kaarelta, mutta Lucas Kaufmannin laukaus karkasi maalin ylitse. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kaufmann lähetti kulmapotkun etualueelle ja Dani Hatakka pääsi jatkamaan, mutta puolustajan yritys meni myös maalin yli.

Ottelun avausmaalin iski vierasjoukkue KTP 34. minuutilla. Ian Garret laukoi vasurillaan ja Aleksi Tarvonen ehti ensimmäisenä paluupalloon.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle nelivitoselle vahvasti ja iskikin tasoituksen, kun jaksoa oli pelattu neljä minuuttia. Koskinen sai pallon boksiin ja pelasi maalinedustalle, josta peliväline pomppi lopulta maaliin.

Izunna Uzochukwu haki avausmaaliaan Honka-paidassa 58. minuutilla. Keskikenttäpelaaja laukoi boksin ulkopuolelta oikealla jalallaan, eikä kuti mennyt paljoa maalin ohitse.

63. minuutilla KTP:n David Ramadingaye sai toisen keltaisen korttinsa ja joutui jättämään kentän. Hetkeä myöhemmin Honka siirtyi 2-1 johtoon. Rui Modeston keskitys tuli taka-alueelle Edmund Arko-Mensahille, joka laittoi matalan pallon takatolpalla vapaana olleelle Konsta Rasimukselle. Keskikenttäpelaaja viimeisteli varmasti kauden avausmaalinsa.

71. minuutilla Luis Henrique oli lähellä siirtää Hongan kahden maalin karkumatkalle. Modeston keskitys oli tarkka, mutta hyökkääjä ei aivan saanut jalkaansa väliin.

Veikkausliigadebyyttiään pelannut, vaihdosta kentälle tullut Hannes Woivalin ja Modesto rakensivat viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa paikan Darren Smithille, mutta kuti meni hieman takakulmasta ohi.

Honka iski viimeisen niitin kotkalaisten arkkuun lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Ville Koski vapautti Arko-Mensahin nousuun upealla pitkällä syötöllä. Ghanalainen pääsi nokikkain KTP-vahti Anton Lepolan kanssa ja viimeisteli varmasti tulostaululle loppulukemat 3-1.

– Ehdottomasti tärkeintä oli, että saimme voiton ja tärkeät kolme pistettä. Ei se tänään helpolla tullut. Toisaalta saimme koko ajan kokonaisvaltaista painetta enemmän Kotkan päähän, sitä kautta maalipaikkoja ja teimme lopulta pari maaliakin. KTP oli ensimmäisellä jaksolla organisoituneempi. Kyllä me avausjaksollakin aikalailla palloa hallitsimme. Ehkä vastustaja väsyi ja saimme myös sitä kautta paremman toisen jakson, kommentoi voittomaalista vastannut Konsta Rasimus.

Hongan kausi jatkuu Metroderbyllä ensi viikon sunnuntaina 19.9. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu HJK. Osta lippusi otteluun tästä!

– Voitosta tulee tietenkin aina lisää itseluottamusta. Lisäksi teimme hyviä maaleja tänään, sekin tuo lisää hyvää fiilistä. Sen kautta on aina helpompi lähteä tuleviin peleihin, Rasimus päättää.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Izunna Uzochukwu (65′ Hannes Woivalin)
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (65′ Edmund Arko-Mensah)
#10 Lucas Kaufmann (65′ Niilo Saarikivi)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#32 Luis Henrique
#88 Otso Koskinen (74′ Darren Smith)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio, #86 Pauli Katajamäki

Honka kärsi tappion HIFK:lle

FC Honka ja HIFK kohtasivat Tapiolan urheilupuiston lauantai-iltapäivässä. Vieraat karkasivat avausjaksolla kahden maalin johtoon, ja iskivät vielä yhden toisella nelivitosella. Näin pisteet matkasivat Helsinkiin.

Avausjakso

Ottelu sai Hongan kannalta huonon alun. Ville Koski kompastui epäonnisesti ja Kei Kamara pääsi siirtämään vieraat johtoon jo kolmannella peliminuutilla.

Honka kävi lähellä tasoitusta 13. minuutin kohdalla. Hienon rakentelun päätteeksi Rui Modesto pudotti takaviistoon Lucas Kaufmannille, jonka laukauksen HIFK-vahti Calum Ward torjui kulmapotkuksi.

Vierasjoukkue HIFK osui toistamiseen, kun pelattiin ottelun 20. minuuttia. Pipe Saez sai riistettyä pallon Modestolta päätyviivan tuntumassa ja keskitti maalille, josta Kamara puski pelivälineen verkkoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Luis Henrique pääsi nousemaan pallon kanssa laidalta, mutta laukaus suuntautui päin Wardia.

Hongan kavennus oli jälleen lähellä kymmenen minuutin päästä. Izunna Uzochukwu käynnisti nopean vastahyökkäyksen ja jatkoi pallon laitaan Modestolle. Portugalilainen keskitti matalana maalille, mutta Kaufmannin jatko meni hieman vasemman tolpan ohi.

Lisää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin HIFK:n kahden maalin johdossa.

Toinen jakso

Kun toista jaksoa oli pelattu noin kuusi minuuttia, rakensi Honka hyvän tilanteen. Kaufmann nosti boksin rajoilta syötön kohti takatolppaa, mutta Henrique ei aivan ehtinyt jatkamaan.

Hongan ottelu synkkeni entisestään 66. minuutilla. Jerry Voutilainen joutui kaatamaan Keaton Isakssonin ja keskikenttäpelaaja ajettiin samalla ulos punaisella kortilla. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta Sakari Mattila laukoi HIFK:n kolmen maalin johtoon.

Honka pääsi kokeilemaan kavennusta vielä viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Ward sai kätensä Kaufmannin vapaapotkun tielle, eikä tilanteesta syntynyt kulmapotkua ihmeellisempää. Näin kolme pistettä matkasivat tänään Helsinkiin.

Avausjakso oli meiltä maaleja lukuun ottamatta ihan ok. Emme olleet niin vaarallisia kuin edeltävissä peleissä ylöspäin, mutta olimme hyvin pelissä mukana. Jostain syystä teimme paljon virheitä pallollisena, joista tuli sitten myös kaksi maalia HIFK:lle. Kahden maalin tappioasemasta on tietenkin vaikea lähteä, mutta kyllä meidän olisi ilman muuta pitänyt pystyä toisella jaksolla paljon parempaan. Erikoinen tasonpudotus tuli meiltä tänään aiempiin peleihin verrattuna. HIFK oli sitten tänään tämän verran parempi. Jotain tottakai oli myös meidän valmistautumisessamme pielessä, että näin pääsi käymään, päävalmentaja Vesa Vasara sanoi ottelun jälkeen.

– Pelin jälkeen puhuimme kopissa, että nyt pitää keskittyä vaan seuraavaan otteluun. Kaikki on vielä mahdollista, vaikka teimme itsellemme hommat tänään vaikeammaksi. Seuraavaa tapahtumaa ja seuraavaa ottelua kohti, silloin annamme taas kaikkemme, Vasara päätti.

Hongan kausi jatkuu tauon jälkeen jälleen kotiottelulla, kun KTP saapuu Tapiolan urheilupuistoon keltamustien vieraaksi lauantaina 11.9. Ottelu vihelletään käyntiin kello 17.00!

Hongan avauskokoonpano:

#4 Izunna Uzochukwu (68′ Konsta Rasimus)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen (56′ Jonas Levänen)
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto (71′ Nasiru Banahene)
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#32 Luis Henrique (71′ Niilo Saarikivi)
#88 Otso Koskinen (56′ Darren Smith)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio (MV)

Yhteistyössä