Otteluraportti

Hongalle niukka tappio upean kotiyleisön edessä

Tapiolan urheilupuistossa nähtiin mahtavaa espoolaista jalkapallokulttuuria, kun yli 4000-päinen kotiyleisö seurasi runkosarjan päätöskierroksen huippuottelua Honka vs HJK. Kentälläkin nähtiin hieno ottelu, joka Hongan harmiksi päättyi kuitenkin lisäajalla tulleen maalin myötä vierasjoukkueen voittoon.

Avausjakso

Honka sai otteluun pahimman mahdollisen alun. HJK tuli alkuminuutin kovalla temmolla ja Santeri Väänänen laukoi avausmaalin kolmannella peliminuutilla.

Maalin jälkeen ote pelistä siirtyi Hongalle ja keltamustat saivat vyörytettyä hyökkäyksiä kohti vieraiden päätyä. Pelattiin ottelun kolmattatoista minuuttia, kun Edmind Arko-Mensah lähetti hienon matalan keskityspallon maalille, mutta Jerry Voutilaisen liuku jäi muutaman sentin vajaaksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka kolautteli jo maalipuita. Arko-Mensah keskitti tällä kertaa kulmapotkusta ja Ville Kosken pusku kolahti ylähirteen.

24. minuutilla Arko-Mensah oli jälleen aktiivinen. Ghanalaisen syöttö kimposi Aapo Halmeen kantapään kautta Kevin Jansenille, mutta laukaus jäi heikoksi ja oli Conor Hazardille suht helppo torjuttava.

Koski puski vielä 39. minuutilla hyvin kulmapotkusta, mutta liiaksi päin Hazardia. Tauolle siirryttiin 0-1 lukemissa.

Toinen jakso

Honka haki ahnaasti tasoitusta toisellakin jaksolla. 58. minuutilla Florian Krebs viritti oikean jalan kaukolaukauksen, joka meni vain hieman yli maalista.

HJK sai luotua huippupaikan lisätä johtoaan juuri 66. minuutin täytyttyä. Santeri Hostikan vapaapotkusta pallo tuli Miro Tenhon päähän, jonka puskun Rudakov torjui. Sen jälkeen kokeilivat Väänänen, jonka laukauksen Aldayr Hernández blokkasi ja Anthony Olusanya, jonka kuti meni ohi Honka-maalin.

Honka nousi lopulta tasoihin 84. minuutilla. Lucas Kaufmann lähetti millintarkan keskityksen maalille ja Voutilainen nousi HJK-puolustuksen välistä viimeistelemään lukemiksi 1-1.

Otteluss anähtiin kuitenkin vielä yksi maali ja Hongan kannalta se tuli väärään päähän. Tenho jatkoi kulmapotkusta pallon Olusanyalle, joka pääsi laukomaan pallon verkkoon.

Hongan kiri ei enää uudelleen tasoihin riittänyt, joten pisteet matkasivat naapurikaupunkiin.

Tapamme pelata kyllä yleisesti ottaen tyydyttää. Siihen kuuluu nyt tällä hetkellä vaan valitettavasti myös se, että teemme muutaman isomman virheen ja niitä tulee välillä myös putkeen. Esimerkiksi ensimmäisessä maalissa annoimme monta yritystä HJK:lle. Muuten olimme pelissä ihan hyvin mukana, teimme töitä hienosti ja laitoimme vastustajan ahtaalle. Tulimme hienosti vielä tasoihin. Mestaruudesta pelatessa tämä olisi ollut tärkeä voittaa. Tottakai tasapelikin olisi ollut tappiota parempi, mutta kolme pistettä olisi ollut tärkeä saada. Yritimme sitä vähän riskilläkin ja tänään se kostautui. Olen kuitenkin ylpeä siitä, mitä joukkueena teemme, valitettavasti tänään se ei vaan riittänyt ja pisteet menivät HJK:lle. Kopissa on tulokseen todella pettynyt joukkue, mutta tähän on nyt tyytyminen, päävalmentaja Vesa Vasara totesi ottelun päätyttyä.

Kyllä meidän pitäisi tietenkin palata siihen menoon, että olemme molemmissa bokseissa vastustajaa tehokkaampia. Viimeisissä kolmessa ottelussa olemme tehoissa jääneet, muuten olemme pelanneet ihan hyvin. Työmoraali ja joukkueena tekeminen on kuitenkin korkealla tasolla. Täytyy muista myös, että vaikka piste-ero karkasi nyt turhan suureksi, niin urheilussa kaikki on aina mahdollista. Kauden päätavoitteena meillä oli europaikka ja se on yhä vahvasti elossa. Sekin vaatii kuitenkin sen, että pystymme keskittymään vaan seuraavaan otteluun ja parantamaan peli peliltä, Vasara jatkoi.

Lopuksi Vasara kiitteli hienoa ja runsaslukuista kotiyleisöä.

Olen todella tyytyväinen siihen, että Espoo on herännyt ja olemme saaneet honkalaisia liikkeelle. Hieno ottelutapahtuma ja hyvätasoinen futisottelu, joka ei valitettavasti kääntynyt tänään meille.

Hongan kausi jatkuu mitalitaistossa ylemmässä loppusarjassa. Ennen loppusarjan alkua se on kolmantena. Sarjakärki HJK on kahdeksan ja kakkonen KuPS kuusi pistettä edellä. Taaksepäin eroa on Hakaan neljä, Interiin yhdeksän ja SJK:hon kymmenen pistettä. Nämä viisi joukkuetta Honka siis kohtaa loppusarjassa. Seuraavien otteluiden aikataulu selviää lähiaikoina.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (77′ Duarte Tammilehto)
#15 Edmund Arko-Mensah
#17 Rui Modesto
#20 Matias Rale (77′ Lucas Kaufmann)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#39 Drazen Bagaric (66′ Otso Koskinen)

Vaihdossa: #3 Florian Baak (MV), #12 Roope Paunio (MV), #19 Saku Heiskanen, #47 Elias Äijälä

Hongalle niukka tappio Valkeakoskella

Honka ja Haka kohtasivat molemmille tärkeässä ottelussa runkosarjan viimeistä edeltävällä kierroksella Valkeakoskella. Honka johti tauolle maalilla, mutta kotijoukkue käänsi ottelun voitokseen toisella jaksolla.

Avausjakso

Avausnelivitosen vääntö mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kummassakaan päässä nähty kovinkaan runsaissa määrin huippupaikkoja. Hongan Florian Krebsin vapaapotku karkasi yli maalin, eikä Hakan Oliver Whyte saanut nousunsa päätteeksi laukaustaan kohti maalia.

37. minuutilla kotijoukkueen Lee Erwin laukoi vaarallisesti, mutta takakulmasta ohi. Seuraavasta tilanteesta osui Honka. Ville Koski lähetti puolustuksesta pitkän avauksen, joka tuli onnekkaastikin Rui Modestolle, ja portugalilaisella oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään Haka-maaliin. Hongan 1-0 johdossa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Haka tuli kovaa toisen nelivitosen alussa. 50. minuutin juuri täyttyessä Henri Malundama pelasi pallon huippupaikkaan Logan Rogersonille, mutta huippuluokkaa oli myös Rudakovin reaktiotorjunta ja lukemat säilyivät toistaiseksi muuttumattomina.

Haka pääsi nousemaan tasoihin lopulta rangaistuspotkusta 56. minuutilla. Erwin laukoi rankkarin maaliin jättämättä Rudakoville mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

64. minuutilla Honka oli lähellä siirtyä uudelleen johtoon. Pallo pomppi Malundaman jaloista huippupaikkaan Agon Sadikulle, mutta hyökkääjän kuti karkasi hieman maalin ylitse.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Modesto voitti juoksupallon Jude Arthuria vastaan, mutta Aatu Hakala torjui laukauksen. Hetkeä myöhemmin Otso Koskiselle avautui boksissa tilaisuus, mutta Haka-puolustus hoiti homman.

Haka iski omasta tilaisuudestaan 79. minuutilla. Erwin löytyi vapaana ja skottihyökkääjä päätti illan toisella osumallaan vastahyökkäyksen vieden Hakan 2-1 johtoon.

Honka jahtasi viimeisen kympin tasoitusmaalia ahnaasti ja oli muutamaan otteeseen lähellä. 83. minuutilla Krebs puski Modeston keskityksestä, mutta Hakala sai kätensä väliin.

Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Koskinen laukoi, mutta veto jäi Haka-puolustuksen blokkiin. Lopulta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, ja Haka pääsi juhlimaan kolmea pistettä. Honka jatkaa 41 pisteen saldolla Veikkausliigan kolmannella sijalla. KuPS ja HJK ovat kaksi pistettä edellä ja pelaavat omat kierroksen ottelunsa lauantaina ja maanantaina.

Saimme avausmaalin, mutta Haka tuli sitten takaa ohi. Heikko esitys meiltä. Pitää katsoa ottelu uudelleen, jotta sen osaa pilkkoa paremmin osiin, mutta yksi iso asia oli ainakin Hakan vastahyökkäykset. Emme pystyneet pitämään niitä tarpeeksi hyvin kurissa, vaikka tiesimme Hakan olevan niissä hyvä, puolustaja Matias Rale totesi ottelun jälkeen.

Runkosarja päättyy Hongan osalta todellisella huippuottelulla! Honka vs HJK Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Tätä ottelua et halua missata! Nappaa liput ennakkoon Tiketistä klikkaamalla tästä ja täytetään katsomot!

HJK:lle ei ikinä halua hävitä, joten siinä mielessä edessä on pakkovoitto. Meillä on vähintään kuusi todella tärkeää ja kovaa ottelua tulossa, joista jokainen on edellistä tärkeämpi. Keskitymme nyt omaan tekemiseen, niin tulokset tulevat perässä, Rale summaa.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (70′ Otso Koskinen)
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (84′ Duarte Tammilehto)
#15 Edmund Arko-Mensah (70′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (70′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale (90+2′ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #3 Florian Baak, #12 Roope Paunio (MV)

Honka ja AC Oulu tasapeliin dramaattisten vaiheiden jälkeen 

Hongan kausi jatkui kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa, kun AC Oulu saapui vieraaksi. Tasaisessa  ottelussa saatiin jännittää loppuun saakka. Vieraat olivat kahdesti johdossa, mutta Honka nousi kahdesti  tasoihin. Otso Koskisen lisäajan lopussa syntynyt tärkeä tasoitus tarkoitti lopulta pistejakoon päätymistä. 

Avausjakso 

Honka oli lähellä avausmaalia jo viidennellä minuutilla. Hyvin pelatun kuvion päätteeksi Henri Aalto pääsi laukomaan. Calum Ward kuitenkin torjui puolustajan kudin ja Oulu-puolustus hoiti loput. 

Vieraiden ensimmäinen maalipaikka nähtiin 13. minuutin kohdalla. Rasmus Karjalainen pääsi vaarallisesti  boksiin ja laukoi, mutta Aldayr Hernández blokkasi laukauksen hyvin. 

Ottelun avausmaali syntyi 18.minuutilla. Vieraat saivat vapaapotkun boksin ulkopuolelta ja Karjalaisen laukaus upposi Hongan verkkoon. 

Seitsemisen minuuttia myöhemmin Karjalainen kokeili uudelleen kaukolaukauksella kohti alakulmaa. Maksim Rudakov sai kuitenkin venytettyä kättään pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. 

Honka pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta rangaistusalueen kaarelta hieman puolen tunnin pelin jälkeen. Lucas Kaufmannin yritys karkasi kuitenkin liian korkealle ja yli maalin.

Tauolle siirryttiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso 

Honka nousi tasoin, kun kello näytti ottelun 52. minuuttia. Rui Modesto lähetti jälleen yhden upean syötön ja Agon Sadiku puski pallon komeasti verkkoon. Lukemiksi 1-1.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi hyvin nopeasti ja Kaufmann kokeili laukaustaan boksin rajoilta, mutta se suuntautui liiaksi päin Wardia.

Kauaa ei odoteltu, kun vieraat siirtyivät uudelleen johtoon. Luquinhas nousi Hongan boksiin pallon kanssa ja toimitus kohti maalia kimpoili onnekkaasti Hongan pelaajien kautta sisään. AC Oulu taas maalin edelle.

Honka oli lähellä nousta tasoihin 67. minuutin täyttyessä. Modesto oli jälleen tarjoilijan roolissa Kevin Jansen pääsi puskemaan, mutta Ward oli jälleen pallon tiellä.

Honka sai pallon toisen kerran maaliin 89. minuutilla, mutta Jansen oli tilanteessa paitsiossa ja osuma hylättiin.

Hongan painostus palkittiin lopulta aivan lisäajan loppuhetkillä. Kevin Jansen lähetti keskityspallon maalille ja Otso Koskinen puski erittäin tärkeän tasoitusmaalin. Sen myötä loppulukemiksi kirjattiin 2-2 pistejako. 

Emme olleet tänään parhaimmillamme ja se näkyi pelin kaikissa osissa. Teimme paljon turhia virheitä. Emme tietenkään ole tyytyväisiä yhteen pisteeseen. Kaikilla on huonompia päiviä ja tänään meille osui sellainen, Agon Sadiku totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi on ollut vahva ja joukkue on mukana Veikkausliigan kärkitaistossa. Lauantai-iltana sijoitus on toinen, kaksi pistettä kärkijoukkue KuPS:ia perässä. Tällä hetkellä kolmantena oleva HJK pelaa kierroksen oman ottelunsa sunnuntaina. Kärkikamppailu jatkuu tiukkana runkosarjan kääntyessä kohti loppuaan ennen jatkosarjoja.

Menemme jokaiseen otteluun se yksi peli kerrallaan ja lähdemme voittamaan jokaisen mitä vastaan tulee, Sadiku toteaa.

Hongan kausi jatkuu taas torstaina, kun keltamustat matkaavat Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. Ottelu  käynnistyy Tehtaan kentällä kello 18.00. 

Runkosarja päätetään Haka-ottelun jälkeen kotona todellisella herkkupalalla! Honka vs HJK pelataan  Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Suosittelemme vahvasti ostamaan liput otteluun  etukäteen Tiketistä, klikkaamalla tästä! 

Hongan avauskokoonpano: 
#1 Maksim Rudakov 
#5 Henri Aalto 
#8 Kevin Jansen 
#10 Lucas Kaufmann (60’ Edmund Arko-Mensah) 
#11 Florian Krebs 
#17 Rui Modesto (84’ Otso Koskinen)
#18 Agon Sadiku 
#20 Matias Rale 
#21 Ville Koski 
#23 Aldayr Hernández 
#33 Duarte Tammilehto (70’ Drazen Bagaric) 

Vaihdossa: #3 Florian Baak, #19 Saku Heiskanen, #25 Mathias Ahlblad (MV), #47 Elias Äijälä

Honka Veikkausliigan kärkeen voitolla HIFK:sta!

Tapiolan urheilupuiston kauden ennätysyleisö, 3075-päinen joukko sai rahoilleen vastinetta, kun Honka kaatoi vakuuttavasti HIFK:n 4-1 ja nousi samalla maalieron turvin Veikkausliigan kärkipaikalle!

Avausjakso

Honka otti pelin haltuunsa alkuvihellyksestä lähtien, vaikka HIFK:n matala ja tiivis puolustus osoittautuikin ajoittain vaikeaksi murtaa. Neljännellä peliminuutilla Rui Modeston keskityspallo tuli Edmund Arko-Mensahille, jonka lakuaks kolahti HIFK-puolustaja Macario Hing-Gloveriin ja ottelua jatkettiin kulmapotkulla.

22. minuutilla Florian Krebs kokeili kaukolaukauksella vapaapotkusta, mutta Ramilson Almeida HIFK-maalilla koppasi kudin helposti.

Kauaa ei avausmaalia kuitenkaan jouduttu odottamaan. Hongan upean syöttökuvion jälkeen Almeida sylki Krebsin laukauksen eteensä ja Kevin Jansen oli ensimmäisenä paluupallossa. Honka 1-0 johtoon.

Honka sai luotua muutamia paikkoja vielä ennen taukoa. 35. minuutilla Almeida venyi Agon Sadikun lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen tielle ja Ståle Saethre pelasti liu’ullaan Jansenin varmalta näyttäneen toisen osuman. Tauolle mentiin lopulta Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Hongan toinen maali oli jälleen lähellä toisen nelivitosen alkuminuuteilla. Maalinedushässäkän jälkeen Henri Aalto laukoi, mutta puolustajan yritys otti kimmokkeen ja nousi hieman maalin yli.

57. minuuttia oli kellossa kn maali oli jälleen lähellä Arko-Mensah riisti Obed Malololta pallon jalasta ja karkasi läpiajoon. Laitahyökkääjän viimeistely meni kuitenkin tolppaa hipoen maalin ohitse.

63. minuuttia oli juuri täyttymässä, kun Krebs tarjoili boksiin Sadikulle. Hyökkääjä viritti nopeasti vasurillaan laukauksen, joka meni niin ikään hieman ohitse.

Honka iski illan toisen osumansa lopulta 68. minuutilla. Krebsin upea kulmaporku tuli etutolpalle, josta Ville Koski puski sen vasustamattomasti takakulmaan. Toppari osui jo toistamiseen, kauden avausmaali tuli viime kierroksella Ilveksen vieraana.

Honka oli iskeä jälleen kulmapotkusta neljä minuuttia myöhemmin. Lucas Kaufmann lähetti pallon matalan etutolpalle, josta Jansen jatkoi sen tyylikkäästi kantapäällään kohti maalia. Almeida sai kuitenkin kätensä väliin ja Hongalle samantien toinen kulmapotku.

77. minuutilla vaihdosta hetkeä aiemmin kentälle tullut Drazen Bagaric kolautti laukauksellaan tolppaa ja palupallosta lähtenyt Modeston yritys kimposi puolustuksen kautta kulmapotkuksi.

Honka iski kolmannen osumansa lopulta 80. minuutilla. Hienon rakentelun päätteeksi Modesto nousi oikealta ja nosti pallon boksiin Jansenille, joka laukoi sen upealla volleylla verkkoon.

Honka iski vielä neljännen, ja senkin komeaan tapaan. Mutamaa minuuttia aiemmin tolppaa kolauttanut Otso Koskinen sai tällä kertaa viimeistellä kauden avausmaalinsa. Jansen lähetti puolenvaihdon Kaufmannille, joka käänsi sen keskellä Koskiselle, jonka viimeistely upposi HIFK-verkkoon.

HIFK onnistui kaunistelemaan hieman lukemia 89. minuutilla. Guillermo Sotelo keskitti ja Michael Bakare pääsi puskemaan vielä lukemiksi 4-1.

Loppulukemat 4-1 Hongalle tarkoittivat myös sitä, että keltamustat nousivat voiton myötä Veikkausliigan kärkipaikalle! Honka, KuPS ja HJK ovat kaikki tasapisteissä, mutta Hongan paras maaliero oikeuttaa tällä hetkellä kärkisijaan.

Peliesitykseen voi olla tyytyväinen. Todella aktiivinen joukkuesuoritus meiltä. Paineistimme paljon pallollista pelaajaa ja prässäsimme vaikka välillä välimatkat olivatkin suuria. Sitä kautta saimme aiheutettua virheitä vastustajalle ja paljon hetkiä nopeisiin hyökkäyksiin. Avausjaksolla meillä oli vähän haasteita, HIFK oli tiiviinä emmekä saaneet koko ajan murtauduttua paikoille. Onneksi saimme ensimmäisellekin jaksolle yhden maalin aikaiseksi, se helpotti. Jatkoimme hyvin toiselle nelivitoselle ja olimme todella aktiivisia puolustaessa. Saimme aika moniakin maalipaikkoja niistä ja loppupeleissä maalejakin tuli, vaikkemme ihan jokaisesta paikasta laittaneetkaan sisään. Nyt tietenkin tulokset ja onnistumiset tuovat vielä lisää uskoa ja intoa. Oli myös todella hyvä fiilis katsomossa. Meidän kannattajat ovat aina olleet mukana ja tukena vaikka olisi mennyt vähän huonomminkin, nyt pystymme antamaan heillekin vähän palkintoa siitä. Tästä eteenpäin pitää muistaa se, että kausi on vielä kesken, meillä on paljon pelattavaa ja joka peliin meidän tulee parantaa. Muuten emme pääse niihin tavoitteisiin, mitä meillä on, päävalmentaja Vesa Vasara kiteytti maanantai-illan annin.

Honka pelaa seuraavan kerran jo tämän viikon lauantaina kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa! Vastaan klo 15.00 alkaen saapuu AC Oulu! Nyt pelataan isoista asioista ja Honka on kiivaassa mestaruustaistossa! Osta lippusi tästä ja saavu Tapiolaan nauttimaan ja kannustamaan!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (79′ Otso Koskinen)
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (79′ Duarte Tammilehto)
#15 Edmund Arko-Mensah (71′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto (86′ Elias Äijälä)
#18 Agon Sadiku (71′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #16 Konsta Rasimus, #25 Mathias Ahlblad (MV)

Honka sarjakärkeen voitolla Ilveksestä

Honka esitti jälleen yhden vahvan peliesityksen, kun se kaatoi Ilveksen Tampereen Ratinassa 4-0 lukemin. Voitolla keltamustat nousivat myös sarjakärkeen ainakin tällä hetkellä.

Avausjakso

Honka otti hallinnan ottelussa samantien. Avausmaali oli hyvin lähellä jo seitsemännellä minuutilla. Kevin Jansen pääsi nokikkain Eetu Huuhtasen kanssa, mutta Ilves-vahti sai vielä jalkaansa hieman pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Kymmenennellä minuutilla Florian Krebs pääsi laukomaan kahdesti boksin rajoilta. Ensimmäinen kilpistyi Ilves-pelaajaan, toisen Huuhtanen koppasi.

Honka avasi maalihanat 22. minuutilla. Henri Aalto lähetti tsippisyötön boksiin ja Agon Sadiku yritti kurottaa siihen. Lopulta hyökkääjä ei kosketusta saanut, mutta pallo upposi kuitenkin verkkoon ja näin Aallon maalilla Honka siirtyi johtoon.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Honka pääsi kokeilemaan johdon tuplaamista rangaistuspotkusta. Edmund Arko-Mensah lähetti keskityksen maalille, Huuhtanen torjui Sadikun yrityksen, mutta paluupallosta lähtenyt Jerry Voutilaisen laukaus osui Teemu Jäntin käteen. Ilves-puolustaja joutui samalla jättämään kentän ulosajon myötä. Rangaistuspotkua asettui laukomaan Kevin Jansen, mutta Huuhtanen sai venyttyä keskikenttäpelaajan yrityksen tielle ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Honka sai luotua avausjaksolla vielä muutamia hyviä tilaisuuksia maalintekoon, mutta tauolle siirryttiin lopulta Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Hongan toinen osuma oli jälleen lähellä, kun toista nelivitosta oli pelattu noin kymmenen minuuttia. Jansenin pusku Voutilaisen keskityksestä ei suuntautunut kuitenkaan kohti maalia.

Kaksi minuuttia myöhemmin Honka sai kuitenkin palkintonsa komealla tavalla. Toppari Ville Koski otti keskialueella loistavan katkon, nousi itse pallon kanssa rangaistusalueen rajoille ja laukoi upealla vedolla Hongan 2-0 johtoon.

64. minuutilla Hongalle avautui vastahyökkäyksestä huippumahdollisuus iskeä jo kolmas osuma, mutta Modeston syöttö Arko-Mensahille meni hieman liian eteen.

Illan kolmas osuma nähtiin lopulta 85. minuutilla. Modesto vapautti Drazen Bagaricin läpiajoon ja kroaattikärki upotti ensimmäisen maalinsa Honka-paidassa.

Ilveksen paikat olivat vähissä koko ottelun. Muutamaa minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä Eric Oteng laukoi taidokkaasti, mutta Maksim Rudakov oli hereillä ja torjui kudin kulmapotkuksi.

Honka viimeisteli loppulukemiksi vielä 4-0 lisäajalla. Joukkue sai ottelun toisen rangaistuspotkunsa ja tällä kertaa sitä ampumaan asettunut Lucas Kaufmann onnistui. Näin Hongalle komea 4-0 vierasvoitto Tampereelta tuliaisiksi.

Tärkein asia oli se, että pelasimme omalla pelityylillämme. Tässä ottelussa oli kuumat olosuhteet. Meidän piti laittaa painetta pallonmenetysten jälkeen vastustajaan ympäri kenttää ja toisaalta kontrolloida palloa ja pakottaa Ilves kuluttamaan energiaansa. Ottelu oli meillä kontrollissa, Maksim Rudakov totesi.

Nollapeli oli Hongalle ja Rudakoville jo kahdeksas Veikkausliigassa tällä kaudella.

Puolustaminen alkaa hyökkääjistä ja päättyy maalivahtiin tolppien välissä. Koko joukkue tekee töitä sen eteen, että vastustajan maalisarakkeessa säilyy nolla. Teemme tällä hetkellä joukkueena huipputyötä ja toivon, että jatkamme samalla hengellä, Rudakov sanoi.

Voitolla Honka nousi ainakin hetkeksi Veikkausliigan kärkipaikalle. Se on tasapisteissä KuPS:n ja HJK:n kanssa. Honka ja HJK ovat pelanneet kahdeksantoista ottelua, KuPS kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin. Kärkipaikka saattaa siis vaihtua jo pian, mutta joka tapauksessa kärkitaisto jatkuu erittäin tiukkana.

– Pysymme rauhallisina ja uskomme itseemme ja siihen mitä teemme kentällä. Etenemme peli kerrallaan ja uskomme tehtäväämme. Haluan lähettää myös kiitokset kannattajillemme, jotka tukevat meitä niin Tapiolassa kuin vieraissakin. Nähdään tulevissakin otteluissa!, Rudakov päätti.

Honka jatkaa kärkitaistoaan jälleen maanantaina 22.8. Silloin vastassa on klo 18.00 alkavassa ottelussa HIFK! Honka pelaa upeaa jalkapalloa ja on koko sarjan kärkitaistossa. Nyt siis todellakin kannattaa ostaa liput ja suunnata Tapiolan urheilupuiston katsomoon nauttimaan huippufutiksesta! Liput HIFK-otteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (78′ Otso Koskinen)
#8 Kevin Jansen (78′ Duarte Tammilehto)
#11 Florian Krebs
#15 Edmund Arko-Mensah (64′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (64′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale (86′ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #16 Konsta Rasimus, #25 Mathias Ahlblad (MV)

Honka ja KuPS kärkikamppailussa tasapeliin

Honka matkasi Kuopioon sarjakärki KuPS:n vieraaksi. Ennen ottelua joukkueilla oli eroa vain kolme pistettä. Sama tilanne oli myös ottelun päätyttyä, kun pisteet jaettiin 1-1 lukemin.

Avausjakso

KuPS oli ottelun alussa hallitsevampi osapuoli ja piti enemmän palloa. Kuudennella minuutilla Anton Popovitch laukoi kaukaa kohti oikeaa alakulmaa, mutta Maksim Rudakov oli hereillä ja pääsi laukauksen tielle.

Honka loi ensimmäisen tilanteensa 14. minuutilla vastahyökkäyksestä. Agon Sadiku levitti oikeaan laitaan Jerry Voutilaiselle, joka haki matalalla pallolla boksiin noussutta Sadikua. Hyökkääjä ei kuitenkaan aivan ylettänyt palloon ja KuPS-vahti Otso Virtanen koppasi sen hyppysiinsä.

KuPS sai tehtyä ottelun avausmaalin, kun kellossa oli 19 minuuttia. Axel Vidjeskog ja Tim Väyrynen pitivät pelivälineen kentän rajojen sisäpuolella ja ensin mainittu pääsi laukomaan sen ohi Rudakovin.

KuPS sai vielä minuutti ennen taukoa hyvän tilaisuuden lisätä johtoaan, mutta Filip Valencicin laukaus meni hieman ohi Honka-maalin. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen niukassa 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Honka oli toisella nelivitosella ensimmäistä aktiivisempi ja sai luotua enemmän paikkoja. Palkinto tuli maalin muodossa 58. minuutilla. Huippuvireinen Rui Modesto katkoi KuPS-puolustuksen pelinrakentelun, pyyhälsi ohi puolustajista ja viritti laukauksen kohti takakulmaa. Sen Virtanen vielä torjui, mutta Sadiku oli kärkkäänä paluupallossa ja laukoi kauden yhdeksännellä maalillaan Hongan tasoihin.

63. minuuttia oli pelattu, kun Honka näytti kekseliään kulmapotkutilanteen. Florian Krebs pelasi pallon matalana boksin rajalle, mutta Edmund Arko-Mensahin kuti karkasi yli maalin.

69. minuutilla KuPS sai vapaapotkun hyvältä tontilta, mutta Hongan onneksi Valencicin laukaus sujahti yli maalin. Hetkeä myöhemmin laukoi Gabriel Bispo, mutta ohi maalin.

Hongan johtomaali oli puolestaan erittäin lähellä muutamaa minuuttia myöhemmin. Lucas Kaufmann lähetti matalan keskityksen etutolpalle ja Voutilainen sai jalkansa väliin, mutta ohjaus karkasi liian korkeaksi.

Molemmilla joukkueilla oli vielä muutama paikka, mutta lisämaaleja ei nähty ja pisteet jaettiin 1-1 tuloksella. Tuloksen ja myöhemmin illalla pelatun AC Oulu vs HJK-ottelun (niin ikään 1-1) myötä sarjatilanne kärkikolmikossa säilyy muuttumattomana ja erittäin kutkuttavana. KuPS jatkaa kärjessä 37 pisteellä. HJK on tasapisteissä, mutta huonommalla maalierolla. Honka jahtaa kärkikaksikkoa kolmannelta sijalta, vain kolme pistettä perässä. Honka ja KuPS ovat pelanneet seitsemäntoista ottelua, HJK yhden enemmän.

Ottelu oli hyvin tasainen. Ensimmäisellä jaksolla KuPS oli meitä parempi, mutta toiselle nelivitoselle se muuttui. Korjasimme muutamia asioita ja olimme liikkeellä tuoreemmalla jalalla, Rui Modesto totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi on tähän saakka sujunut hyvin ja joukkue kamppailee tosiaan aivan sarjan kärkisijoista.

Kautemme on toistaiseksi ollut todella hyvä. Pelaamme hyvää jalkapalloa ja ideamme pelistä näkyy. Olemme vahvasti kärkikamppailussa mukana, se on todella hieno asia meille ja kannattajillemme, Modesto sanoo.

Modesto on itse päässyt huippuvireeseen. Hänet valittiin heinäkuussa Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi. Heinäkuun viidessä ottelussa Modesto kirjautti neljä maalia ja yhtä monta maalisyöttöä. Koko kauden saldona on toistaiseksi viisi maalia ja seitsemän syöttöä.

Kaikki on paljon helpompaa, kun joukkue pelaa hyvin. Kun kasassa on hyvä ryhmä pystyy pelaamaan paremmin yhteen joukkuekavereiden kanssa. Jos jatkamme joukkueena tähän malliin, vastaavasti esille nousee muitakin yksilöitä, hän jakaa kiitosta.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla Ilvestä vastaan Tampereen Ratinassa ensi viikon lauantaina 13.8. klo 17.00. Seuraavan kerran kotona Tapiolan urheilupuistossa pelataan maanantaina 22.8. Silloin klo 18.00 alkaen vastassa on HIFK! Liput otteluun tästä! Tervetuloa kannustamaan Honkaa kärkitaistossa!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (85′ Otso Koskinen)
#15 Edmund Arko-Mensah (72′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (72′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernandez

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #19 Saku Heiskanen, #47 Elias Äijälä

Honka selvään voittoon toisen jakson maaleilla

Honka kohtasi Tapiolan urheilupuistossa VPS:n. Avausjakso mentiin vielä maalittomana, mutta toisella nelivitosella Honka osui neljästi ja pääsi juhlimaan täyttä pistepottia.

Avausjakso

Honka sai ensimmäisen paikkansa, kun seitsemän minuuttia tuli juuri täyteen. Aldayr Hernández pääsi puskemaan Florian Krebsin lähettämästä kulmapotkusta, mutta ohi maalin.

VPS hyökkäsi vaarallisesti hetkeä myöhemmin. Tete Yengi nosti vielä kohti Kalle Multasta, joka ei kuitenkaan yltänyt palloon.

Edmund Arko-Mensah nousi 22. minuutilla vasemmalta laidalta ja pelasi takaviistoon boksin rajalle Agon Sadikulle. Hyökkääjän laukaus viuhui kuitenkin hieman maalin ohitse.

Maaleja ei avausjaksolla nähty ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka sai maalihanat auki 50. minuutilla. Krebs viritti kaukolaukauksen, joka muutti vielä suuntaa VPS-puolustuksesta ja upposi VPS-vahti Teppo Marttisen käsien kautta yläkulmaan.

Pian maalin jälkeen VPS oli lähellä tasoittaa. Multanen pääsi laukomaan huippupaikalta maalin edestä, mutta Rudakov venytti huipputorjuntaan. Joonas Vahtera laittoi pelivälineen paluupallosta maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Honka lisäsi johtonsa kahteen 62. minuutilla upean hyökkäyksen päätteeksi. Jerry Voutilainen riisti pallon, pelasi sen Agon Sadikulle, joka levitti laitaan Rui Modestolle. Modesto lähetti upean syötön maalille ja nousun tehnyt Voutilainen viimeisteli kylmänviileästi.

Honka rakensi kolmannen osuman 71. minuutin kohdalla. Hieno rakentelu päättyi Lucas Kaufmannin keskitykseen, joka Modesto jatkoi päälleen Krebsille, joka heilutti verkkoja vasemman jalan volleylaukauksella.

78. minuutilla Yengi pääsi pienen hässäkän jälkeen tykittämään kovaa. Laukaus otti kimmokkeen Honka-puolustuksesta ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Honka teki illan neljännen maalinsa, kun pelattiin ottelun 82. minuuttia. Otso Koskinen ja Kevin Jansen pelasivat Kaufmannille, joka löysi syötöllään Modeston. Varma viimeistely aivan tolpan juureen vei Hongan neljän maalin johtoon ja kasvatti huippuvireessä olevan portugalilaisen maalimäärän viiteen.

Lisää maaleja ei ottelussa enää nähty, joten Honka pääsi juhlimaan kotiyleisön kanssa jälleen yhtä täyttä pistepottia lisää. Voitolla Honka jatkaa kolmantena sarjassa. Ero kärkikaksikkoon KuPS ja HJK on kolme pistettä. Kuopiolaiset ovat pelanneet yhden ottelun Honkaa vähemmän, HJK yhden enemmän.

Ensimmäinen jakso ei ollut helppo, mutta jatkoimme työntekoa ja toisella jaksolla laatumme näkyi. Pystymme pelaamaan täyden ysikymppisen korkealla tasolla. Henkilökohtaisestikin peli sujui hyvin. Joukkue auttaa minua paljon ja silloin voin pelata itsekin hyvällä tasolla. Jatkamme työntekoa joka päivä. Olemme vahva joukkue ja teemme kaiken yhdessä, kaksi maalia viimeistellyt Florian Krebs totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu kahdella vierasottelulla. Se kohtaa ensin sarjakärki KuPS:n Kuopiossa 7.8. ja sitten Ilveksen Tampereella 13.8. Kotikentälleen keltamustat palaavat 22.8. Silloin vastassa paikalliskamppailussa on HIFK! Nappaa liput otteluun tästä ja tule kannustamaan Honkaa kohti voittoa!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (71′ Duarte Tammilehto )
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (79′ Otso Koskinen)
#15 Edmund Arko-Mensah (71′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (71′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale (85′ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus

Hongalle Turusta täysi pistepotti

Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa, kun FC Inter kaatui Turun Veritas Stadionilla 1-0.

Avausjakso

Honka hallitsi ensimmäistä nelivitosta ja piti palloa selvästi enemmän. Ensimmäisen noin kymmenenminuutin aikana lähimpänä maalintekoa kävi Edmund Arko-Mensah, jonka vapaapotkun Inter-vahti Matias Riikonen kuitenkin torjui yläkulmasta.

Honka sai myös muutamia hyviä paikkoja kulmapotkuista. 20. minuutilla Henri Aalton pääsi puskemaan, mutta liiaksi päin Riikosta.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkue Inter loi avausjakson parhaan paikkansa. Matias Tammisen laukaus meni kuitenkin ohi Honka-maalin. Maaleja ei avausjaksolla lopulta kummassakaan päässä nähty.

Toinen jakso

Toisen jakson Honka aloitti upealla tavalla. 49. minuutilla Agon Sadiku levitti oikeaan laitaan Rui Modestolle, joka laittoi upean syötön boksiin juosseelle Arko-Mensahille. Ghanalainen viimeisteli kauden toisen maalinsa varmasti ohi Riikosen.

Inter sai painettua maalin jälkeen enemmän peliä Hongan päätyä kohti. 56. minuutin kohdalla Joonas Lepistö pääsi ohjaamaan Petteri Forsellin matalasta keskityksestä, mutta ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Henri Aallon laukaus toisessa päässä painui puolisen metriä ohitse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Forsell lähetti hyvän keskityksen ja Rober Sierra pääsi puskemaan, mutta Maksim Rudakov venytti huipputorjuntaan ja Hongan maali pysyi puhtaana.

Interin hakiessa riskilläkin tasoitusmaalia pääsi Honka hyökkäämään muutamaan otteeseen hyvin vaarallisesti. 83. minuutilla Kevin Jansen nousi hienosti boksiin saakka, mutta Jussi Niska sai vielä katkottua maalinedustalta Honka-debyyttiään pelannutta Drazen Bagaricia tavoitelleen syötön.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Honka nappasi täyden pistepotin mukaansa Espooseen.

Kontrolloimme pitkälti kenttätapahtumia, läpi ottelun. Keskeisin tekijä tähän oli nähdäkseni tehokkaasti toteutettu korkea prässi, jota suoritimme intensiivisesti ja kurinalaisesti koko yhdeksänkymmenen minuutin ajan. Pallollisesti olisimme voineet olla hitusen kliinisempiä ja vaarallisempia, mutta loimme lopulta paikkoja useampaankin maaliin. Olen myös ylpeä kyvystämme puolustaa yhdessä Interin vaarallisemmat hetket toisella jaksolla, Henri Aalto summasi ottelun.

Honka jatkaa Veikkausliigassa kolmantena. Ero toisena olevaan HJK:hon on kolme pistettä ja helsinkiläiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän.

Pelitapamme tukee pelaajien vahvuuksia ja päinvastoin Päivittäinen vaatimustaso on mainittavan korkeaa ja pelaajat vastaavat siihen jokaisessa tapahtumassa. Ryhmädynamiikkamme on olut läpi kauden kiitettävän vahvaa ja toimivaa, se tukee suuresti myös pelaamista, Aalto kiteyttää avaimet menestyksekkääseen alkukauteen.

Aalto pelasi itse ensimmäiset minuuttinsa KuPS-ottelussa tulleen loukkaantumisen jälkeen.

Oli helpottavaa ja ilahduttavaa tehdä paluu. Kärsin urallani ensimmäistä kertaa takareiden repeämän, joten siinä oli minulle uutta opittavaa elimistöstäni ja lihasvamman kuntoutuksesta. Sydämellinen kiitos etenkin fysiollemme Max Thibaultille poikkeuksellisen omistautuneesta ja ammattimaisesta tuesta kuntoutuksessa, jälleen kerran.

Hongan pistejahti jatkuu jo tämän viikon lauantaina. Silloin palataan kotinurmelle Tapiolan urheilupuistoon, kun VPS Saapuu Hongan vieraaksi. Osta lippusi klo 17.00 alkavaan otteluun tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen
#15 Edmund Arko-Mensah (67′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (79′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto (67′ Florian Krebs)

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #14 Niilo Saarikivi, #47 Elias Äijälä, #88 Otso Koskinen

Honka komeaan voittoon FC Lahdesta

Honka haki paluuta voittokantaan kotonaan Tapiolan urheilupuistossa, kun vastaan asettui FC Lahti. Keltamusta kotijoukkue otti pelin heti haltuunsa ja johti tauolla jo 3-0. Loppulukemat kirjattiin 5-0.

Avausjakso

Kauaa ei kotiyleisön tarvinnut odottaa ottelun avausmaalia. Aldayr Hernández lähetti 7. minuutilla upean syötön, joka vapautti Rui Modeston laidalta nokikkain Lahti-vahti Joona Tiaisen kanssa. Portugalilainen viimeisteli varmasti kolmannen maalinsa kahteen viime otteluun ja vei Hongan 1-0 johtoon.

Honka iski uudelleen vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Jerry Voutilaisen laidalta lähettämä pallo tuotti Tiaiselle vaikeuksia ja peliväline putosi maalinedustalle kytänneelle Agon Sadikulle, joka laittoi sen kylmänviileästi verkkoon.

Honka osui vielä kolmannen kerran, kun kellossa oli 20. minuuttia. Voutilainen laittoi hyvän syötön, Modesto ehti palloon ennen Tiaista ja Sadiku pääsi viimeistelemään ottelun toisensa tyhjään maaliin. Maali oli Sadikulle kauden kahdeksas ja 19-vuotias hyökkääjä nousi samalla Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Hongan kolmen maalin jälkeen peli tasaantui, eikä huippupaikkoja nähty kummassakaan päässä. Honka piti kuitenkin pelin hyvin näpeissään, eikä Lahdelta nähty lähes lainkaan vaarallisia hyökkäyksiä.

Toinen jakso

Vierasjoukkue FC Lahden kenties vahvin hetki ottelussa oli toisen nelivitosen alkupuoli. Honka sai kuitenkin luotua myös omia paikkojaan. 52. minuutilla Sadiku oli lähellä jo hattutemppua, mutta lauakaus kimposi puolustuksesta kulmapotkuksi.

Honka hyökkäsi uudelleen 65. minuutilla. Kevin Jansen löysi Edmund Arko-Mensahin, joka pääsi laittamaan puolustuslinjan edestä vapaasti keskityspallon takatolpalle. Modeston komean viimeistely-yrityksen suoraan ilmasta Tiainen vielä torjui, mutta taustalta mukaan noussut Voutilainen laittoi pallon Lahden verkkoon ja Hongan 4-0 johtoon.

72. Eemeli Virta päätti kokeilla kaukaa, mutta laukaus ei tuottanut vaikeuksia Maksim Rudakoville Hongan maalilla.

Sadikun hattutemppu oli lähellä jälleen 83. minuutilla. Lahti-puolustus ehti kuitenkin jälleen juuri ja juuri väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Honka iski jo viidennen osuman. Lucas Kaufmann lähetti juuri sopivan pallon maalille ja Hernández puski pelivälineen alakulmaan.

Vierasjoukkue Lahden paras paikka nähtiin juuri ysikymppisen täyttyessä. Altin Zeqiri pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Rudakov torjui laukauksen. Lisämaaleja ei enää nähty ja Honka otti komean 5-0 voiton, joka nosti keltamustat sarjan toiselle sijalle tasapisteisiin HJK:n kanssa.

Loimme paljon paikkoja ja teimme niistä maaleja. Olimme todella hyviä niin hyökkäys- kun puolustussuuntaankin. Prässipelaamisemme onnistui myös. Tuntuu aina hyvältä tehdä maaleja ja olen todella tyytyväinen siihen, että olen pystynyt auttamaan joukkuetta. Maalipörssin kärjessä on hienoa olla, mutta kaikki kunnia siitä menee joukkueelle. Ilman tätä joukkuetta en olisi lähelläkään. Olen todella ylpeä siitä, miten jätkät painavat hommia viikosta toiseen. Nyt meidän pitää vaan jatkaa samalla lailla, Sadiku totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla Turussa maanantaina 25.7. klo 18.00. Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan lauantaina 30.7. klo 17.00 VPS:ää vastaan. Liput otteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#6 Jerry Voutilainen (69’ Florian Krebs)
#8 Kevin Jansen (77’ Otso Koskinen)
#15 Edmund Arko-Mensah (69’ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto (77’ Niilo Saarikivi)
#18 Agon Sadiku
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto (84’ Konsta Rasimus)
#47 Elias Äijälä

Vaihdossa: #5 Henri Aalto, #12 Roope Paunio (MV)

Hongalle karvas tappio

Honka ja SJK pelasivat Seinäjoen OmaSP Stadionilla tasaisen kamppailun. Lopulta keltamustat joutuivat kuitenkin pettymään, kun pisteet jäivät Seinäjoelle 3-2 numeroin.

Avausjakso

Ottelun avausnelivitonen mentiin tasaisissa merkeissä, molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa. Vartin pelin kohdalla SJK hyökkäsi vaarallisesti. Maksim Rudakov torjui Matias Vainionpään laukauksen ja Daniel Håkansin yritys paluupallosta meni ohi maalin.

Honka piti palloa ja rakensi muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta pitkään viimeiset ratkaisut jäivät liian heikoiksi.

Ottelun avausmaali nähtiin 41. minuutilla. Rui Modesto nappasi pallon matkaan, nousi boksiin ja viimeisteli kylmänviileästi Hongan johtomaalin. Keltamustien 1-0 johdossa mentiin myös tauolle.

Toinen jakso

SJK tuli tasoihin 51. minuutilla. Jake Dunwoody syötti Jake Jervisin läpiajoon ja pallo löytyi Hongan maaliverkosta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Florian Krebs pääsi laukomaan boksin rajoilta, mutta Markus Uusitalo venytti saksalaisen kudin tielle.

Honka siirtyi toistamiseen johtoon ottelun 68. minuutilla. Edmund Arko-Mensah katkoi ja pallo pelattiin Modeston kautta Kevin Jansenille. Jansenin laukauksen Uusitalo onnistui vielä torjumaan, mutta Modesto oli hereillä ja viimeisteli illan toisen osumansa paluupallosta.

Ottelun loppuhetket olivat kuitenkin synkkiä keltamustin lasein katsottuna. SJK tuli tasoihin 82. minuutilla kulmapotkusta, kun pallo meni Hongan omista pelaajista verkkoon. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla kotijoukkue nousi vielä johtoon, kun Vainionpään pusku upposi sisään. Muutamasta puolittaisesta paikasta huolimatta Honka ei enää loppuhetkillä saanut kolmatta maalia tehtyä. Näin Honka kärsi kauden kolmannen tappionsa.

– Tämä on vaikea tulos ottaa vastaan, sillä olimme kahdesti johdossa. Emme valitettavasti pystyneet pitämään johtoasemaamme ja teimme virheitä, jotka maksoivat meille pisteet tänään, toppari Aldayr Hernández totesi ottelun jälkeen.

Honka on pelannut nyt kaksi ottelua voitoitta. Siitä huolimatta vahvan kauden pelannut joukkue on hyvässä tilanteessa sarjataulukossa, sijoituksen ollessa kolmas. Ero yhden ottelun enemmän pelanneeseen, sarjakakkosena olevaan HJK:hon on kolme pistettä.

Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon ensi perjantaina 15.7.! Silloin vieraana on FC Lahti ja ottelu laitetaan käyntiin kello 18.00! Osta lippusi tästä ja tule kannustamaan Honka kolmeen pisteeseen!

Jatkamme työntekoa ja parannamme. Kehittää täytyy erityisesti toisen jakson pelaamista. Perjantaina on hyvä mahdollisuus palata kotikentällä voittojen tielle ja ottaa kolme pistettä, Hernández sanoo.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#4 Mohammed Adams
#6 Jerry Voutilainen (87′ Konsta Rasimus)
#8 Kevin Jansen (87′ Duarte Tammilehto)
#11 Florian Krebs
#15 Edmund Arko-Mensah (75′ Niilo Saarikivi)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (75′ Lucas Kaufmann)
#20 Matias Rale (90′ Ville Koski)
#23 Aldayr Hernández
#47 Elias Äijälä

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #56 Dario Naamo

Yhteistyössä