Otteluennakko

Kausi päätökseen FC Lahden vieraana

Honka päättää Veikkausliigakauden 2021 sunnuntaina, kun se matkaa Lahteen FC Lahden vieraaksi. Kello 15.00 alkavaa ottelua voi tuttuun tapaan seurata myös Ruutu+:sta, klikkaamalla tästä!

Honka on otteluun lähtiessä sarjan yhdeksännellä sijalla. Keltamustat nappasivat tasapelillä ja kahdella tappiolla alkaneen loppusarjan avausvoittonsa keskiviikkona, kun AC Oulu kaatui Tapiolassa peräti 6-1. Darren Smith osui neljästi, Jerry Voutilainen ja Otso Koskinen kerran.

Sinänsä panoksia sunnuntain ottelussa ei kummallakaan joukkueella ole, että molempien sarjapaikka ensi kaudelle on jo varmistettu. Toki jokainen joukkue haluaa aina voittaa ja saavuttaa kauden päätteeksi mahdollisimman korkean sarjasijoituksen. Honka voi sijoittua sijoille 8-10, FC Lahden lopullinen sijoitus tulee sunnuntain tuloksesta huolimatta olemaan seitsemäs.

Keskiviikon voitto tottakai nosti itseluottamustamme. Meillä on ollut vaikeita pelejä, maalinteko ja voittaminen on ollut hyvin vaikeaa. Teki todella hyvää saada kauden viimeisessä kotiottelussa selvälukuinen voitto. Vaikka tuloksella ei sunnuntaina olekaan niin suuresti väliä, haluamme tietenkin voittaa jokaisen ottelun. Helppoa peliä ei varmasti ole kuitenkaan tulossa. FC Lahti on hyvä joukkue ja he olivat erittäin lähellä paikkaa yläloppusarjassakin. Toivon, että meidän pelaamisemme olisi rentoa ja sitä kautta tehokasta, Jerry Voutilainen sanoo.

FC Lahti oli pitkään mukana jopa mitalitaistossa, mutta jäi lopulta yhden pisteen erolla seitsemänneksi ja joutui alempaan loppusarjaan. Loppusarjassa lahtelaisten meno on ollut sikäli vahvaa, että joukkue ei ole hävinnyt vielä yhtään neljästä pelaamastaan ottelusta. Toisaalta se on jäänyt tasapeleihin AC Oulua ja Hakaa vastaan.

Kauden aiemmat kaksi kohtaamista joukkueiden välillä ovat olleet tasaisia. FC Lahti voitti kotonaan Loorents Hertsin maalilla 1-0 ja Espoossa pisteet jaettiin 1-1 tuloksella. Kotiottelussa Hongan maalista vastasi Otso Koskinen, Chinedu Geoffrey tasoitti vieraille.

Hongan Veikkausliigakauden 2021 päätösottelu FC Lahti vs FC Honka Lahden Stadionilla sunnuntaina 31.10. kello 15.00 alkaen. Suora lähetys Ruutu+:sta klikkaamalla tästä!

Kauden viimeiseen kotiotteluun vain voitto mielessä

Hongan Veikkausliigakautta 2021 on jäljellä vielä kaksi ottelua. Keskiviikkona on edessä kauden viimeinen kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa, kun vastaan asettuu AC Oulu. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja liput pääset ostamaan tästä!

Hongan viime ajat ovat olleet haastavia, sillä se on pelannut voitoitta viimeiset kuusi peliä. Mukaan mahtuvat toki niukka 0-1 tappio sarjakärki KuPS:lle, sekä tasapeli sarjakakkosena olevan HJK:n kanssa, mutta joukkue haluaa tietysti myös voittoja. Viime kierroksella Haka oli Tapiolan urheilupuistossa tasaisessa ottelussa tehokkaampi maalipaikoissaan ja nappasi pisteet 2-0 lukemin.

Hongan suurin haaste viime otteluissa on ollut maalinteko, sillä viimeisessä kuudessa ottelussaan keltamustat ovat jääneet viidesti nollille.

– Maalinteko on varmaankin se tärkein asia, jota meidän täytyy parantaa. Viime ottelussa saimme muutamia hyviä paikkoja, mutta meidän pitää olla tehokkaampia. Sitä kautta saisimme myös ison kuvan varmasti paremmaksi, puolustaja Tapio Heikkilä sanoo.

Honka haluaa näyttää vielä kauden viimeisissä otteluissa, että vaikka kausi ei ole mennyt tuloksellisesti tavoitteiden mukaan, kasassa on hyvä joukkue, joka taistelee loppuun saakka. Heikkilän mukaan kauden viimeinen kotiottelu tuo vielä lisäboostia pelaamiseen.

– Olisi tietenkin hyvä päättää kauden kotiottelut voittoon. Olemme sen velkaa kotiyleisölle, kannattajille ja itsellemmekin. Kaikki tietävät, että tämä kausi on ollut vaikea ja voittaminen varmasti nostattaisi mielialaa. Haluamme päättää kauden kahteen voittoon ja ensimmäistä lähdetään keskiviikkona hakemaan. Sillä työmäärällä mitä olemme tehneet uskon, että ansaitsisimme voiton ja sitä kautta hyvän lopun kaudelle. Se vaatii toki paljon töitä, mutta meillä on siihen kyllä kaikki avaimet.

Keskiviikkona vastaan saapuva AC Oulu sijoittuu varmasti Veikkausliigassa tällä kaudella yhdenneksitoista, mikä tarkoittaa pelien jatkumista liigakarsinnassa. Vastaan tulee Ykkösen toiselle sijalle sijoittunut RoPS. AC Oulu haluaa varmasti alle hyviä otteluita ja tuloksia ennen karsintaotteluita ja taistelua ensi kauden Veikkausliigapaikasta.

Oululaisten päävalmentajana toimii portugalilainen Ricardo Duarte, joka korvasi pestissä Jyrki Aholan lokakuun alkupuolella. Gnistanista saapunut Duarte on ehtinyt valmentaa joukkuetta kahden ottelun ajan. Avausottelussa tuli 1-2 tappio IFK Mariehamnille, viime kierroksella maaliton tasapeli Lahdessa.

AC Oulunkin suurimmat vaikeudet ovat olleet hyökkäyspäässä. Joukkue on tehnyt kauden aikan kahdeksantoista maalia, joka on vähiten koko sarjassa. Oulun parhaat maalintekijät ovat tällä kaudella kolmesti osuneet Lucky Opara ja Dennis Salanovic.

Honka ja AC Oulu ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella ja molemmilla kerroilla Honka on napannut täyden pistepotin. Oulussa keltamustat voittivat 2-0, Tapiolan urheilupuistossa Demba Savage laukoi pilkulta 1-0 voittomaalin Hongalle.

Kauden viimeinen kotiottelu FC Honka vs AC Oulu keskiviikkona 27.10. kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa! Saavu vielä kerran tällä kaudella TUP:iin kannustamaan keltamustia ja päätetään kausi 2021 kotiotteluiden osalta voitokkaasti! Liput otteluun tästä!

Haka Hongan vieraaksi lauantaina

Honka pelaa kauden kolmanneksi viimeisen ottelunsa, sekä toiseksi viimeisen kotiottelunsa ylihuomenna lauantaina, kun keltamustien vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu Haka Valkeakoskelta. Ottelu käynnistyy kello 15.00. Osta lippusi tästä ja saavu vielä kannustamaan Honka kotivoittoon kauden lopun lähestyessä!

Honka kärsi viime kierroksella karvaan tappion Kotkassa. Keltamustat eivät päässeet ylärimaa lähemmäs ja KTP osui toisella nelivitosella kahdesti maalinteossa. Honka on pelannut nyt viimeiset viisi ottelua ilman voittoja. Toisaalta kyseiseen putkeen mahtuu kolme tasapeliä, sekä yksi aivan loppuhetkien osumalla tullut maalin tappio sarjan kärkijoukkue KuPS:lle. Joka tapauksessa joukkueessa halutaan varmasti kääntää vire jälleen voitokkaaksi, kauden kolmeen viimeiseen otteluun.

Haka on ollut koko kauden ajan sarjataulukon häntäpäässä, mutta viime aikoina sen vire on kääntynyt kovaan nousuun. Teemu Tainion suojatit ovat pelanneet viimeiset viisi ottelua ilman tappiota (3 voittoa, 2 tasapeliä). Haka on tuon putken aikana kaatanut mm. yläloppusarjassa pelaavat HIFK:n ja SJK:n. Erityisen hyvin on toiminut valkeakoskelaisten puolustuspää, sillä joukkue on päästänyt viimeisimmässä viidessä ottelussa vain yhden maalin. Viime kierroksella se pelasi 1-1 tasapelin FC Lahtea vastaan.

– Haka on päästänyt vähän maaleja viime otteluissaan. Meidän pitää ryhdistäytyä viime pelistä ja olla joukkue, joka muuttaa sen, toppari Ville Koski sanoo.

Honka ja Haka ovat kohdanneet tällä Veikkausliigakaudella kahdesti aiemmin. Molemmat ottelut pelattiin peräkkäisillä kierroksilla viikon sisään. Honka voitti kotonaan 2-1, Matias Ralen puskiessa voittomaalin parikymmentä minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä. Valkeakoskella päädyttiin 1-1 tasapeliin, Lucas Kaufmannin laukoessa Hongan tasoitusosuman pilkulta.

Joukkueet kohtasivat myös helmikuussa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. Silloin Rui Modesto laukoi ottelun ainoan osuman ja voiton Hongalle.

Hongan kausi ei ole tuloksellisesti mennyt tavoitteiden mukaan, mutta positiivisiakin asioita löytyy. Usea nuori pelaaja on kantanut vastuuta, monet heistä ensimmäistä kertaa Veikkausliigatasolla. Koski itse on noussut Hongan vakioavauskokoonpanon pelaajaksi topparin tontilla. Hän on pelannut viidessätoista ottelussa, joista neljätoista avauskokoonpanossa. Minuutteja on kertynyt Hongan kenttäpelaajista kuudenneksi eniten.

– Yksilötasolla kausi on ollut hyvä ja ensimmäinen kausi liigassa on tuntunut hienolta, hän summaa.

FC Honka vs FC Haka lauantaina 23.10. kello 15.00 Tapiolan urheilupuistossa! Osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka kotivoittoon!

HUOM! Muistathan, että ottelujärjestelyihin on tullut muutoksia viime otteluihin verrattuna. Ajankohtaisen infon löydät klikkaamalla tästä!

Kausi kääntyy kohti loppuaan, lauantaina vastassa KTP

FC Hongan Veikkausliigakausi 2021 suuntaa kohti päätöstään. Keltamustilla on jäljellä vielä neljä loppusarjan ottelua. Niistä ensimmäinen koittaa ylihuomenna lauantaina, kun joukkue matkaa Kotkaan KTP:n vieraaksi. Kello 17.00 alkavaa ottelua voi seurata Ruutu+:n suorasta lähetyksestä, klikkaamalla tästä!

Honka avasi alemman loppusarjan ottelunsa lokakuun alussa, kun se kohtasi kotinurmellaan Tapiolassa IFK Mariehamnin. Joel Mattsson vei vieraat heti ottelun alussa johtoon. Honka nousi kuitenkin lopulta tasoihin omaksi maaliksi merkityllä osumalla kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja pisteet jaettiin luvuin 1-1.

IFK-ottelun jälkeen koitti maajoukkuetauko, ja pelit jatkuvat vasta tänä viikonloppuna. Hongassa pidettiin hetki taukoa joukkueharjoituksista, mutta sen jälkeen harjoituksissa on menty taas kovaa ja joukkue on valmiina lauantain kamppailuun.

– Muutaman päivän tauko joukkueharjoituksista teki varmasti kaikille hyvää. Saimme hetkeksi ajatuksia pois jalkapallosta ja pääsimme palautumaan rauhassa myös mentaalisesti, toteaa jokaisessa Veikkausliigaottelussa Hongan maalia vartioinut Tim Murray.

Honka lähtee otteluun sarjan kahdeksannelta sijalta. Keltamustien loppusijoitus tulee olemaan sijojen 7-11 välillä, joskin karsijan paikalle putoaminen vaatisi heikkoa saldoa kauden viimeisistä otteluista, sekä muiden joukkueiden vahvaa suorittamista. Eroa seitsemäntenä ja alemman loppusarjan kärjessä olevaan FC Lahteen on tällä hetkellä kahdeksan pistettä.

– Joukkueessa on hyvä meininki. Haluamme näyttää tasomme ja voittaa kaikki loput ottelut. Tottakai annamme kaikkemme jokaisessa ottelussa, ovat panokset minkälaiset tahansa. Peleihin motivoituminen on sikäli helppoa. Jokainen meistä haluaa aina voittaa, Murray sanoo.

KTP:n kausi on ollut hyvin vaikea, ja kotkalaiset löytyvät sarjan viimeiseltä sijalta. Karsijan paikkaa, eli yhdennettätoista sijaa korkeammalle joukkue ei voi enää yltää, mutta luonnollisesti se haluaisi välttää suoran putoamisen Ykköseen. Ennen lauantain kierrosta kotkalaiset ovat yksitoista pistettä AC Oulua perässä, joten nousu pois suoran putoajan paikalta vaatisi voittoa kaikista lopusta neljästä ottelusta.

Murray nostaa esille erityisesti mentaalisen puolen asiat otteluun valmistautuessa.

– Menemme kohti kauden päätöstä, mutta meidän täytyy pitää keskittymisemme korkealla tasolla loppuun saakka. Pelit ovat vaikeita, sillä monilla vastustajilla on vielä suuria panoksia. Meidän täytyy pitää huoli siitä, että valmistaudumme hyvin jokaiseen otteluun. KTP on vahva erityisesti vastahyökkäyksissä. Meidän täytyy pitää paremmin huolta pallosta kuin olemme viime otteluissamme tehneet.

Honka ja KTP ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Molemmat otteluista ovat päättyneet samoihin lukemiin, Hongan 3-1 voittoon. Avauskohtaamisessa Kotkassa keltamustien maaleista vastasivat Lucas Kaufmann, sekä kahdesti osunut Demba Savage. Kotona Tapiolassa keltamustien avausmaali upposi verkkoon KTP-puolustuksen kautta, ja muista osumista vastasivat Konsta Rasimus ja Edmund Arko-Mensah.

KTP vs FC Honka Kotkan Arto Tolsa Areenalla lauantaina 16.10. kello 17.00 alkaen. Ruutu+:n suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

KTP-ottelun jälkeen Honka pelaa kauden kaksi viimeistä kotiotteluaan. Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi saapuvat FC Haka lauantaina 23.10. kello 15.00 ja AC Oulu keskiviikkona 27.10. kello 18.30. Liput molempiin otteluihin pääset ostamaan klikkaamalla tästä!

Loppusarja käyntiin huomenna

FC Honka avaa omalta osaltaan viiden ottelun mittaisen alemman loppusarjan huomenna lauantaina. Tapiolan urheilupuistossa kello 15.00 alkavassa ottelussa vastassa on IFK Mariehamn. Liput otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä!

Hongan sijoitus oli runkosarjan jälkeen kahdeksas, mikä tarkoitti paikkaa alemmassa loppusarjassa. Tämä fakta oli toki tiedossa jo ennen runkosarjan päätöskierrosta, jolla Honka pelasi Ilvestä vastaan malittoman vierastasapelin. Paikka kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan jäi Hongalta lopulta seitsemän pisteen päähän.

Alempaan loppusarjaan päätyminen oli tietenkin joukkueelle pettymys, mutta tavoitteita ja taisteluilmettä löytyy varmasti kauden viimeisiinkin otteluihin.

– Selkeä tavoitteemme on parantaa edellisestä ottelusta. Emme olleet siinä parhaimmillamme ja meidän pitää pystyä pelaamaan paremmin niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Koen, että olemme valmistautuneet hyvin ja pystymme ilman muuta parantamaan selvästi. Tavoitteenamme on aina pelata kauden paras peli ja ottaa sitä kautta kolme pistettä. Haluamme myös näyttää kotiyleisölle, että olemme hyvä joukkue, sanoo päävalmentaja Vesa Vasara.

Honka on pelannut erityisesti puolustussuuntaan vahvasti viime otteluissa. Viimeisessä kolmessa ottelussa omiin on mennyt vain yksi maali, ja sekin rangaistuspotkusta. Hyökkäyspelissä löytyy kuitenkin parantamisen varaa. Honka on jäänyt maaleitta samoissa kolmessa ottelussa, vaikka erityisesti kotiotteluissa HJK:ta ja KuPS:ia vastaan maali oli muutaman kerran hyvin lähellä.

IFK Mariehamnin sijoitus runkosarjan päätteeksi oli kymmenes. Haka nousi sen ohi yhdeksänneksi vielä eilen torstaina, voitettuaan koronasiirtojen takia muita otteluita myöhemmin pelatun runkosarjan päätösottelunsa. Ahvenanmaalaiset vaihtoivat päävalmentajaa elokuun loppupuolella, kun apuvalmentajana aiemmin toiminut Daniel Norrmen korvasi Lukas Syberyjskin.

IFK Mariehamn saapuu Honka-otteluun voitto allaan. Se kaatoi runkosarjan päätöskierroksella KTP:n 4-2. IFK sai otteluun lentävän lähdön, kun Vahid Hambo iski hattutempun alle kymmeneen minuuttiin. KTP nousi maalin päähän, mutta Olawale Tehe iski loppulukemat lisäajalla.

Loppusarjan ohjelma varmistui vasta torstai-iltana, jota ennen joukkueissa ei tiedetty varmasti tulevan kierroksen vastustajaa.

Tottakai se vaikuttaa jonkin verran valmistautumiseen, mutta sama se on molemmille joukkueille. IFK Mariehamn on valmentajanvaihdoksen jälkeen ollut suht selkeä joukkue pelaamisessaan, toki muutoksia voi aina tulla. Tiedämme hyvin heidän heikkoutensa ja vahvuutensa ja olemme valmiina huomiseen otteluun, Vasara toteaa.

– Meidän täytyy löytää selkeästi mille alueille haluamme palloa ja myös pitkien hyökkäyksiemme tulee johtaa useammin murtautumisiin. Nopeissa vastahyökkäyksissä olemme olleet ihan vaarallisia koko ajan, mutta meidän tulee saada toimintaamme selkeämmäksi myös pidemmissä hyökkäyksissä. Huomenna korostuu erityisesti reagointimme pallonmenetyksiin ja virheisiin. IFK on todella vaarallinen vastahyökkäysjoukkue ja luonut paljon vaarallisia tilanteita ja maaleja sitä kautta, hän jatkaa.

Honka ja IFK Mariehamn voittivat kummatkin yhden joukkueiden runkosarjakohtaamisista. Kauden alkupuolella IFK haki pisteet Tapiolasta 2-0 voitolla, kun taas elokuussa Ahvenanmaalla Honka nappasi täyden pistepotin 3-1 lukemin. Joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelussa, jonka 2-2 tasapeli vei Hongan jatkoon.

Kausi alkaa kääntyä kohti loppuaan ja huomisen ottelun lisäksi Honka pelaa neljä muuta ottelua loppusarjassa, joista kaksi kotona. Liput kotiotteluihin ovat myynnissä! Tervetuloa vielä kauden viimeisinkiin peleihin!

Hongan Veikkausliigakauden loput ottelut:
La 2.10.2021 klo 15.00 vs IFK Mariehamn, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
La 16.10.2021 klo 17.00 vs KTP, Arto Tolsa Areena, Kotka
La 23.10.2021 klo 15.00 vs FC Haka, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
Ke 27.10.2021 klo 18.30 vs AC Oulu, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
Su 31.10.2021 klo 15.00 vs FC Lahti, Lahden Stadion, Lahti

Honka päättää runkosarjan sunnuntaina Ilvestä vastaan

FC Honka päättää Veikkausliigan runkosarjan sunnuntaina 26.9. Tampereen Ratinassa, kun se kohtaa Ilveksen kello 18.30 alkavassa ottelussa. Mikäli et ole paikan päällä, voit seurata ottelua Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta klikkaamalla tästä!

Loppukautta kohden vireensä paremmaksi saanut Honka pelasi kaksi viimeisintä otteluaan sarjan kahta kärkijoukkuetta vastaan. HJK:ta vastaan keltamustilla oli paremmat paikat, mutta pisteet jaettiin maalittomalla tasatuloksella. Myös sarjakakkosta KuPS:ia vastaan Honka pelasi todella tasaisen ottelun, ja kolautteli muutamaan kertaan kuopiolaisten maalipuita. Ottelu ratkesi kuitenkin dramaattisesti, vierasjoukkueen iskiessä voittomaalin lisäajalla tulleesta rangaistuspotkusta.

Olemme näyttäneet erityisesti viime otteluissa, että olemme hyvä joukkue, eikä meitä ole helppo voittaa. Puolustuspelaamisemme oli erittäin vahvaa sekä HJK:ta, että KuPS:ia vastaan ja loimme myös hyviä hetkiä hyökkäyspäässä, kommentoi hyökkääjä Darren Smith.

Viime kierroksen tulokset varmistivat sen ikävän tosiasian, että Honka ei voi enää nousta kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan, vaan sen pelit jatkuvat runkosarjan päättävän Ilves-ottelun jälkeen alemmassa loppusarjassa. Smith vakuuttaa, että motivaatiota joukkueelta ei pettymyksestä huolimatta kauden lopuissa otteluissa tule puuttumaan.

Olemme tietenkin pettyneitä siihen, että emme päässeet yläloppusarjaan, mutta haluamme kääntää pettymyksen voimavaraksemme, ja napata mahdollisimman hyvän pistesaldon kauden lopuista otteluista. Lähdemme jokaiseen otteluun täysillä hakemaan voittoa, eikä se muutu mihinkään loppukaudellakaan, hän sanoo.

Ilves taistelee yhä yläloppusarjapaikasta. Se miehittää ennen viimeistä runkosarjan kierrosta seitsemännettä sijaa, ja on tasapisteissä kuudentena olevan HIFK:n kanssa. Helsinkiläiset ovat tosin pelanneet yhden ottelun vähemmän. Tamperelaiset jahtaavat siis sunnuntaina itselleen erittäin tärkeitä pisteitä.

Ilves on päässyt viime aikoina hyvään lentoon. Se on neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa, jonka aikana on kaatunut FC Lahti, IFK Mariehamn, HIFK ja Haka.

Veikkausliiga on hyvin tasainen sarja. Kaikissa otteluissa molemmilla joukkueilla on aina mahdollisuutensa ja asenne ja työnteko ratkaisee paljon. Ilves on toki hyvä joukkue, kuten heidän neljän ottelun mittainen voittoputkensa osoittaa. Meidän pitää jättää sunnuntaina kaiken kentälle ja taistella loppuun saakka toisillemme ja seuran logolle. Ilves pelaa kotonaan ja hakee tietenkin heille tärkeitä kolmea pistettä, joten he tulevat otteluun varmasti kovalla intensiteetillä. Saamme varmasti luotua paljon mahdollisuuksia maalintekoon ja kun pidämme keskittymisen kunnossa, iskemme muutaman maalin ja otamme kolme pistettä mukaamme Espooseen, Smith päättää.

Ilves vs FC Honka käynnistyy siis Tampereen Ratinan Stadionilla sunnuntaina 26.9. kello 18.30. Suora lähetys ottelusta tästä!

Runkosarjan viimeinen kotiottelu keskiviikkona

FC Hongalla on edessään Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kotiottelu ylihuomenna keskiviikkona 22.9. kello 18.30 alkaen, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu KuPS. Osta lippusi otteluun klikkaamalla tästä!

Honka kohtasi viimeksi sunnuntaina sarjakärki HJK:n ja pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä. Keltamustilla oli tasaisessa ottelussa jopa hieman paremmat tilanteet maalintekoon. Joukkueessa oltiinkin ottelun jälkeen peliesitykseen suhteellisen tyytyväisiä, vaikka voitto jäikin ottamatta.

Keskiviikon vastus ei ainakaan ennakko-odotusten mukaan ole juurikaan HJK:ta helpompi, sillä KuPS taistelee yhä mestaruudesta. Se on tällä hetkellä neljä pistettä HJK:n perässä, kun jäljellä on kaksi runkosarjaottelua ja loppusarjan pelit. Kuopiolaiset saapuvat siis varmasti erittäin nälkäisinä Espooseen.

Myös Hongalle voitto keskiviikkona olisi erittäin tärkeä. Joukkue taistelee paikasta yläloppusarjaan, joka vaatisi runkosarjan jälkeen sijoituksen kuuden parhaan joukossa. Ennen keskiviikon kierrosta Honka on sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Sijoja 5-7 miehittävät FC Lahti, HIFK ja Ilves ovat kaikki keränneet neljä pistettä Honkaa enemmän. Espoolaiset tarvitsisivat todennäköisesti siis voitot molemmista jäljellä olevista runkosarjan otteluistaan, sekä suotuisia tuloksia muista otteluista noustakseen kuuden joukkoon.

Simo Valakarin luotsaama KuPS on ollut erityisen vahva hyökkäyssuuntaan, sillä se on tehnyt koko Veikkausliigan eniten maaleja, yhteensä 37. Toki myös kuopiolaisten puolustuspeli on toiminut, sillä neljätoista omaan verkkoon päästettyä maalia on liigan toiseksi paras saldo.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tänä vuonna jo kolmesti. Ensimmäisen kerran joukkueet iskivät yhteen Suomen Cupin välierässä. Tasaisen ottelun kaikki osumat nähtiin avausjaksolla, ja se päättyi lopulta KuPS:n 2-1 voittoon. Joukkueet kohtasivat myös harjoitusottelussa viikkoa ennen Veikkausliigakauden alkua. Silloin Darren Smith, Lucas Kaufmann ja Edmund Arko-Mensah iskivät Hongan maalit 3-2 voitossa.

Veikkausliigakauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä miteltiin kesäkuussa Kuopiossa. Honka johti ottelua avausjakson jälkeen Smithin maalilla, mutta Urho Nissilä ja Anton Popovitch iskivät toisella nelivitosella maaleillaan voiton KuPS:ille.

– Pyrimme rakentamaan hyvän vireen kauden viimeisiin otteluihin. Kohtaamme keskiviikkona hyvän joukkueen, mutta kun keskitymme omaan peliimme ja onnistumme siinä hyvin, voimme ehdottomasti saada hyvän tuloksen, hyökkääjä Luis Henrique sanoo.

Hieman yli kuukauden nyt keltamustissa viettänyt Henrique kertoo sopeutuneensa hyvin joukkueeseen ja Hongan pelitapaan. Tällä hetkellä Honka-uralta tilillä on neljässä ottelussa kaksi maalia.

– Pidän henkilökohtaisesti paljon Hongan pelityylistä. Pyrimme hallitsemaan mahdollisimman paljon palloa ja voittamaan pelejä sitä kautta, hän toteaa.

Hongalta on varmasti sivussa ainoastaan korttitilinsä täyteen viime ottelussa saanut Henri Aalto. Pelikieltonsa kärsinyt Jerry Voutilainen on jälleen valmennuksen käytettävissä.

FC Honka vs KuPS siis keskiviikkona 22.9. kello 18.30 alkaen Tapiolan urheilupuistossa! Joukkue taistelee loppuun saakka paikasta yläloppusarjaan, ja siihen tarvitaan kotiyleisöltä tukea. Osta siis lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka ja HJK kohtaavat sunnuntaina

Veikkausliigan runkosarja alkaa kääntyä kohti päätöstään ja viimeisiä paikkoja loppusarjoihin ratkotaan viimeiseillä kierroksilla. Honka taistelee yhä tiukasti paikasta yläloppusarjaan ja kohtaa ylihuomenna sunnuntaina 15.00 alkaen HJK:n Tapiolan urheilupuistossa. Osta lippusi otteluun tästä!

Honka kaipaa hyvää pistesaldoa kolmesta runkosarjan viimeisestä kolmesta ottelustaan päästäkseen kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan. Ennen lauantaina pelattavia kierroksen muita otteluita keltamustat ovat kahdeksantena, neljä pistettä kuudennetta sijaa hallussaan pitävää FC Lahtea perässä. Joukkueiden välistä löytyy myös Ilves, joka on kaksi pistettä Hongan edellä.

Honka palasi HIFK-tappion jälkeen voittokantaan viime kierroksella, kun se kaatoi KTP:n kotonaan 3-1. Avausjakson jälkeen vieraat olivat vielä johdossa, mutta Honka osui toisella nelivitosella kolmesti ja piti täyden pistepotin Espoossa. 1-1 tasoitusmaali merkittiin omaksi maaliksi, voittomaalin laukoi kauden ensimmäisellään Konsta Rasimus, ja loppulukemat viimeisteli lisäajalla Edmund Arko-Mensah.

Honka on kerännyt tähän mennessä pelaamastaan yhdeksästätoista ottelusta kaksikymmentäneljä pistettä. Joukkueen tuloskunto on parantunut kauden edetessä. Tällä hetkellä keltamustat ovat neljännellä sijalla sekä viisi, että kymmenen viimeistä ottelua huomioon ottavissa kuntopuntareissa. Viidestä tuoreimmasta ottelusta saldona on kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Hongan ottelut ovat olleet tällä kaudella monimaalisia, sillä peleissä on tehty eniten maaleja kaikista Veikkausliigan joukkueista. Maalierona on tällä hetkellä 28-28. Tehtyjen maalien saldo on Veikkausliigan neljänneksi paras, enemmän maaleja ovat tehneet vain sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvat KuPS, HJK ja FC Inter. Omiin on kuitenkin uponnut yhtä monta osumaa, ja päästettyjä maaleja on niin ikään neljänneksi eniten. Hongan maalihanat ovat auenneet erityisesti viime otteluissa. Viidessä viime pelissä Honka on osunut vastustajan verkkoon keskimäärin 2,4 kertaa ottelussa.

Kenttäpelaajista eniten minuutteja on rehkinyt kapteeninnauhaakin useasti kantanut Henri Aalto, Lucas Kaufmannin, Konsta Rasimuksen ja Rui Modeston tullessa seuraavina. Moni nuori pelaaja on myös noussut tällä kaudella suureen rooliin. 19-vuotias Ville Koski on Hongan topparin tontilla vakiopelaaja avauskokoonpanossa, ja 20-vuotias Arko-Mensah on pelannut kuudessatoista yhdeksästätoista ottelusta. Modestollakin on ikää vasta 21 vuotta. Myös 18-vuotias Otso Koskinen ja 20-vuotias Matias Rale ovat joukkueen vakionimiä. Viime otteluissa myös 18-vuotiaan Niilo Saarikiven vastuu on kasvanut.

Sunnuntain vastustaja HJK löytyy sarjakärjestä. Se johtaa sarjakakkosena olevaa KuPS:ia kuudella pisteellä. Helsinkiläisten tulokset ovat kieltämättä olleet tällä kaudella vakuuttavia. Joukkue on hävinnyt vain yhden Veikkausliigaottelun, AC Oululle heinäkuussa. HJK on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, ja päästänyt niitä kaikista vähiten. Joukkueen paras maalintekijä Veikkausliigassa on kuudesti osunut, kolmantena koko sarjan maalipörssissä oleva Filip Valencic. HJK avasi myös Konferenssiliigan lohkovaiheensa torstaina, kun se koki 0-2 tappion itävaltalaiselle LASK:ille.

Honka ja HJK kohtasivat kauden avauskierroksella. Töölön Bolt Arenalla nähtiin tasainen ottelu, jossa Darren Smith vei Hongan johtoon avauskympin aikana. HJK nousi 2-1 johtoasemaan ennen kuin Honka tuli tasoihin. Loppulukemat kirjattiin kuitenkin kotijoukkueen 4-2 voitoksi, joten Honka lähtee hakemaan sunnuntaina revanssia.

Keltamustien leirissä tiedetään, että urakasta tulee haastava.

– HJK on kova vastustaja ja meidän pitää onnistua sunnuntaina hyvin saadaksemme halutun tuloksen. Edessä on tiukka ottelu, jossa meidän pitää puolustaa tiiviisti ja käyttää maalipaikat tehokkaasti. Olemme valmistautuneet otteluun hyvin ja annamme kentällä kaikkemme, Otso Koskinen toteaa.

FC Honka vs HJK siis Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 19.9. kello 15.00 alkaen! Tätä paikallisottelua et halua missata! Osta oma lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka kohti tärkeää kolmea pistettä!

Honka Akatemia isännöi EPS:aa Espoon paikalliskamppailussa

Honka Akatemia kohtaa tänään sunnuntaina kello 16.00 kotonaan Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä paikallisottelussa EPS:n. Tästä tekstistä löydät asetelmia otteluun, sekä tietoa ottelutapahtuman järjestelyistä.

Honka Akatemia on otteluun lähtiessä Kakkosen B-lohkon sijalla seitsemän, kerättyään kuuden voiton, kahden tasapelin ja viiden tappion myötä kaksikymmentä pistettä. Koronakaranteenien häirittyä monen joukkueen kautta, ei sarjataulukkoa voi kuitenkaan tutkia vain sijoitusten mukaan. Mm. Honka Akatemia on pelannut vain kolmetoista ottelua, kun kaikilla muilla joukkueilla on tilillään vähintään viisitoista, korkeintaan kahdeksantoista pelattua peliä.

Keltamustilla on menossa tällä hetkellä hieman vaikeampi jakso, sillä joukkue on kärsinyt tappion kahdessa viime ottelussaan. Ensin PIF vei pisteet loppuhetkien maalilla ja viime keskiviikkona SalPa oli kotonaan vahvempi luvuin 2-0. Nyt Abdi Mohamedin ja Juho Suuperkon luotsaamalle joukkueelle tarjoutuukin hyvä tilaisuus palata voittokantaan paikallisvastustaja EPS:ää vastaan.

Honka Akatemian parasmaalintekijä tällä kaudella on yhä kolmesti osunut Idrissa Camara. Akatemian riveissä tällä kaudella pelannut keksikenttäpelaaja Hannes Woivalin teki eilisessä Veikkausliigaotteussa pääsarjadebyyttinsä.

Vastustaja EPS

Vastustaja EPS on otteluun lähtiessä lohkon toiseksi viimeisellä sijalla, joten espoonlahtelaiset janoavat varmasti tärkeitä pisteitä itselleen. Joukkueella on kasassa kolmetoista pistettä. Toki se on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin sijaa ylempänä, viisi pistettä edellä oleva Ilves/2.

EPS:n paras malintekijä tällä Kakkosen kaudella on viidesti osunut Aleksi Hollmen. Mustafa Beyailla on kasassa neljä tehtyä maalia ja Jere Ahopellolla kolme.

Honka Akatemia ja EPS kohtasivat aiemmin tällä kaudella kesäkuussa Espoonlahdessa, jolloin päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Info ottelutapahtumasta

Honka Akatemia-EPS pelataan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä. FC Honka P09 Akatemia myy otteluun viiden euron hintaisia lippuja, ja kaikki tuotot menevät joukkueen toimintaan. Hongan Veikkausliigan kausikortilla pääsee otteluun sisään.

Ottelutapahtuma-alueella ei ole kioskipalveluita, mutta lähistöllä sijaitsee FC Honka ry:n kioski.

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa! Muistathan myös pitää huolta turvaväleistä muihin katsojiin. Älä saavu otteluun sairaana, tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustaudin oireita.

Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia voittoon!

Honka kohtaa lauantaina KTP:n kotinurmella

Honka jatkaa taistelua yläloppusarjapaikasta lauantaina 11.9. Kello 17.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun vieraaksi saapuu KTP ja jaossa on jälleen erittäin tärkeät pisteet. Tutustuthan huolella myös tämän tekstin lopusta löytyvään infoon ottelujärjestelyistä, jotta voimme taata kaikille turvallisen otteluelämyksen.

Honka kärsi ennen maaottelutaukoa karvaan kotitappion, kun HIFK haki kolme pistettä Tapiolasta luvuin 0-3. Pettymys on jo kuitenkin unohdettu ja katseet käännetty kohti lauantaita.

– Maaottelutauolla harjoittelimme muutaman päivän HIFK-ottelun jälkeen ja olimme sitten loppuviikon vapaalla. Itse pääsin tutustumaan itselleni uuteen kaupunkiin. Teki hyvää saada ajatukset hetkeksi pois jalkapallosta. Nyt pääsemme hyvällä fiiliksellä taas seuraaviin peleihin, elokuussa Honkaan saapunut keskikenttäpelaaja Izunna Uzochukwu kertoo.

HIFK-ottelusta löytyi toki parannettavaa, mutta valtaviin muutoksiin ei ole tauon aikana ryhdytty.

– Meidän täytyy jatkaa sitä hyvää työtä jota olemme tehneet. HIFK-ottelussa meille tuli liikaa virheitä ja he rankaisivat niistä. Olemme ottaneet niistä opiksemme, ja tämän viikon harjoituksissa on ehdottomasti näkynyt koko joukkueen kova asenne työntekoon. On erittäin tärkeää, että saamme lauantain ottelusta täydet kolme pistettä, Uzochukwu toteaa.

Ennen ottelua Honka löytyy Veikkausliigan seitsemänneltä sijalta. Eroa kuudentena olevaan HIFK:hon ja yläloppusarjapaikkaan on viisi pistettä. Helsinkiläiset ovat kuitenkin pelanneet kaksi ottelua Honkaa vähemmän, joten keltamustien täytyy kerätä pisteitä runkosarjan lopuista otteluista kovalla tahdilla.

Uzockuwku on ollut nyt noin kuukauden Hongan mukana. Veikkausliigadebyytti tuli Ilvestä vastaan ja ensimmäinen avauskokoonpanopaikka vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Hän kokee päässeensä hyvin joukkueeseen ja Hongan pelitapaan sisään.

Honkaan sopeutuminen on ollut todella helppoa. Joukkuekaverini ja valmentajat ovat auttaneet minua paljon kaikissa erilaisissa asioissa. Pidän pelitavastamme ja koen että se sopii minulle pelaajana erittäin hyvin.

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan palanneen KTP:n kausi on ollut vaikea. Joukkue löytyy tällä hetkellä sarjan viimeiseltä sijalta kahdeksalla pisteellä. Ainoan voittonsa se nappasi kauden kolmannella kierroksella, kun Haka kaatui Valkeakoskella selvin 3-0 lukemin.

Viimeisestä viidestä ottelussaan kotkalaiset ovat keränneet yhden tasapelipisteen. Kuten mitään muutakaan joukkuetta Veikkausliigassa, ei KTP:täkään kuitenkaan sovi aliarvioida. Joukkue on ottanut tällä kaudella tasapelipisteen mm. Honkaa sarjataulukossa ylempänä olevilta SJK:lta ja HIFK:lta.

Honka ja KTP kohtasivat Kotkassa sarjan alkukierroksilla. Honka hallitsi ottelua ja haki ansaitusti täyden pistepotin 3-1 numeroin Demba Savagen iskiessä kahdesti ja Lucas Kaufmannin kerran.

Hongalta on varmasti sivussa ainakin pelikieltoaan kärsivä Jerry Voutilainen.

FC Honka-KTP käynnistyy siis Tapiolan urheilupuistossa ylihuomenna lauantaina 11.9. kello 17.00. Honka tarvitsee kotiyleisöltä vahvan tuen, joten osta oma lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan keltamustat voittoon!

Info ottelutapahtuman järjestelyistä

Kaikkien ottelutapahtumiin osallistuvien turvallisuuden takaamiseksi ottelujärjestelyissä on muutoksia verrattuna ns. normaaliin ottelutapahtumaan. Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti.

Tämänhetkisen AVI:n ohjeistuksen mukaan stadionia ei tarvitse jakaa alueisiin eikä ulkotapahtuman osallistujamäärää ole rajattu. Jotta pystymme takaamaan turvallisten etäisyyksien säilyttämisen, on stadionin henkilömäärää edelleen rajattu.

Sisäänkäyntiin voit käyttää pääkatsomon takana, Koivu-Mankkaantien puolella olevaa pääporttia (Gate 2), sekä Pohjoisporttia (Gate 3) Urheilupuistontiellä.

Vieraskannattajien katsomoon sisäänkäynti tapahtuu Esport Arenan viereisestä eteläportista (Gate 4) ja heidän tulee ostaa lippu Etelä 1-katsomoon (19.9. HJK-ottelussa myös F-vasen)

Toivomme, että pyritte välttämään jonoja ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan vapaampia portteja.

Ottelua tulee seurata siinä katsomossa, mihin lippu on ostettu. Järjestyksenvalvojat ohjeistavat oikeisiin katsomonosiin. Kaikki katsomot ovat numeroimattomia normaalista käytännöstä poiketen. Kun valitset istuma- tai seisomapaikkaasi, ota turvavälit muihin ihmisiin huomioon. 

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa.

Anniskelua löytyy jokaiselta kioskilta. Tauolla myyntipisteet saattavat ruuhkautua. Suosittelemme käyttämään hiljaisempia aikoja, mikäli mahdollista. Muista pitää huolta turvaväleistä myös jonottaessa myyntipisteille. Kannattajatuotteita myydään Esport Arenan shopissa, sekä stadionilla.

Lipunmyynti stadionilla:
Stadionin lipunmyyntipiste löytyy Esport Arenan pääoven edestä. Myös noudettavien lippujen piste sijaitsee samassa paikassa. Muut lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Urheilupuiston metroasemalla, sekä Esport Centerin ja Arenan kahvioissa.

Jonojen välttämiseksi suosittelemme ostamaan liput etukäteen Tiketistä. Lippuja on Tiketissä myytävänä ottelun loppuun saakka.

HUOM! Kausikorttilaiset pääsevät sisään näyttämällä kausikorttia portilla!

Kausikortin oikeuttama paikka ei välttämättä ole vapaana, joten valitsethan paikkasi etäisyydet huomioiden siitä katsomosta mihin olet kausikorttisi lunastanut.

Esteettömyys:
Inva-katsomot säilyvät entisillä paikoillaan. Loungen terassilta (pääkatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä) löytyy kenttätasossa oleva viiden paikan invakatsomo. Stadionin toinen invakatsomo sijaitsee pääkatsomon Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä. Stadionalueelta löytyy invavessoja.

TÄRKEÄÄ! Saavuthan ottelutapahtumiin ajoissa. Älä saavu otteluun, jos tunnet itsesi sairaaksi tai sinulla on minkäänlaisia oireita. Nauti tällöin ottelusta Ruutu+:n välityksellä.

Kiitos, että olet mukana tekemässä turvallista ottelutapahtumaa!

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä