Otteluennakko

Honka kohtaa kauden päätösottelussa Ilveksen

FC Hongan Veikkausliigakausi päättyy huomenna keskiviikkona, kun keltamustat matkaavat Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Ilves-FC Honka käynnistyy Tampereen Ratinan Stadionilla kello 18.30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana.

Honka tulee sijoittumaan todennäköisesti neljänneksi. Ilves ei voi keltamustia saada enää kiinni, ja kolme pistettä edellä olevan FC Interin ohittaminen vaatisi myös turkulaisten selvästi paremman maalieron kiinniottamista. Neljäskin sija tuo Hongalle paikan europeleihin myös ensi kaudelle.

– Yritämme tarttua siihen pieneen oljenkorteen, että voittamalla, paljon maaleja tekemällä ja muiden tulosten suotuisuudella voisimme vielä napata pronssinkin. Laitamme kaiken peliin, sanoo Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

– Lähdimme kauteen tavoittelemaan sijoitusta kahden parhaan joukossa. Uskon, että sinne nouseminen olisikin ollut vielä mahdollista jos kausi olisi jatkunut. Oli kuitenkin erittäin tärkeää, että olimme runkosarjan loppuessa neljän joukossa, ja saimme paikan europeleihin, Vasara toteaa.

Huomisen kotijoukkueen Ilveksen lopullisessa sarjasijoituksessa ei ole jännitettävää. FC Lahti on turvallisesti takana ja Honka liian kaukana edessä. Näin tamperelaisten sijoitus Veikkausliigakauden 2020 päätteeksi tulee olemaan viides.

Ilveksen paras maalintekijä on tällä kaudella ollut tuttuun tapaan seitsemästi osunut Lauri Ala-Myllymäki. Naatan Skytällä on kuusi täysosumaa ja Ilari Mettälällä viisi.

Honka ja Ilves ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Tapiolan urheilupuistossa pelatussa ottelussa nähtiin melkoinen trilleri. Mac Kandji vei Hongan johtoon, mutta Ilves tuli vielä tasoihin ja ohi. Keltamustat käänsivät ottelun kotiyleisön tuella kuitenkin vielä voitoksi, kun Javi Hervas tasoitti ja Borjas Martin laukoi voittomaalin.

– Odotettavissa on jälleen varmasti tasainen ottelu. Ilves on erittäin työteliäs ja aina haastava vastustaja. Viime kohtaamisessa pystyimme heidät voittamaan vaikka emme olleet parhaimmillamme. Minimoidaan omat virheet ja tehdään vielä enemmän maaleja kuin silloin niin hyvä tulee, Vasara sanoo.

Vasara purki myös päätösottelun alla hieman ajatuksiaan Hongan kaudesta 2020.

– Alku oli hieman tahmea ja syksyä kohden saimme peliä koko ajan parempaan kuosiin. Jos olisimme pystyneet olemaan tehokkaampia olisimme varmasti olleet sarjassa vielä korkeammalla. Esimerkiksi kotipelit Hakaa ja HIFK:ta vastaan olivat sellaisia, jotka meidän olisi kyllä pitänyt hoitaa. Pääasiassa pelasimme koko ajan ihan ok. Puolustimme koko kauden erittäin hyvin ja päästimme todella vähän maaleja. Tavoitteena oli toki sen lisäksi tehdä sarjassa eniten maaleja. Se ei tällä kaudella onnistunut.

Hongalta ottelusta sivussa ovat ainakin loukkaantunut Nasiru Banahene, sekä pelikiellossa oleva Rui Modesto.

Runkosarjan viimeinen kotiottelu torstaina

FC Honka pelaa Veikkausliigakauden 2020 runkosarjan viimeisen kotiottelunsa torstaina 22.10. Vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu FC Lahti.

Sarjanelonen Honka pääsee lähtemään otteluun hyvässä vireessä, sillä se on voittanut kaksi ottelua peräkkäin. Ensin kaatui IFK Mariehamn kotona 1-0 ja viime kierroksella keltamustat kaatoivat vieraissa sarjakakkosen KuPS:n 2-0 Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen maaleilla.

Hongan puolustaja Henri Aallon mukaan hyvät otteet auttavat jonkin verran valmistautumisessa, mutta niihin ei voi tuudittautua yhtään.

– Luonnollisesti valmistautuminen on henkisesti hieman helpompaa, usein fyysinen rasituskin tuntuu kevyemmältä voiton jälkeen. Sinänsä valmistautuminen ei kuitenkaan muutu, ja hyvin nöyrästi lähestymme jälleen seuraavaa ottelua, Aalto kertoo.

Lahti on ollut Hongalle tänä vuonna vaikea vastustaja. Ennen kautta pelatun harjoitusottelun Honka hävisi 1-2 ja Suomen Cupin puolivälierän 0-1. Veikkausliigakauden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet menivät tasan loppulukemin 0-0.

– Olemme pelillisesti suoriutuneet kohtalaisesti, mutta epäonnistuneet tuloksenteossa. Lahti osaa parhaimmillaan tehdä otteluista hankalia ja olla mm. vastahyökkäyksissä vaarallinen. Laadukas peruspelaaminen, tehokkuus viimeisellä kolmanneksella ja oman boksin kurinalainen puolustaminen siivittävät nyt voittoon, Aalto analysoi.

FC Lahti taistelee yhä paikasta kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan. Honka-ottelun alla sen sijoitus sarjataulukossa on juurikin kuudes, kolme pistettä takana vaanivan, ottelun vähemmän pelanneen SJK:n edellä. Torstaina oelataan siis myös vieraille tärkeistä pisteistä loppukautta ajatellen.

Honka-otteluun joukkue pääsee melko hyvässä vireessä. Kolmesta viime ottelusta löytyy voitot IFK Mariehamnista sekä RoPS:sta ja viime kierroksen maaliton tasapeli Hakaa vastaan.

Lahden paras maalintekijä on tällä kaudella ollut kahdeksasti osunut Jasin Assehnoun. Tulitukea on tullut myös hyökkääjäkaksikolta Dimitry ImbongoVahid Hambo, jotka ovat iskeneet viisi ja kolme maalia mieheen.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Jean Marie Dongou sekä Nasiru Banahene.

FC Honka-FC Lahti siis torstaina 22.10. kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä!

Huom! Veikkausliiga edellyttää ottelutapahtumissaan kasvomaskin käyttöä kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä. Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn.Varauduthan tähän saapuessasi otteluun.

Pidäthän huolta myös muista turvallisuusohjeista. Älä saavu otteluun sairaana! Ottelun voit katsoa myös kotona suorana Ruudusta.Pidä huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta!

Keltamustat kohtaavat Kuopiossa

FC Honka matkustaa sunnuntaina Veikkausliigan toisen keltamustan joukkueen vieraaksi, kun suuntana on Kuopio ja Savon Sanomat Areena. KuPS-Honka käynnistyy kello 16.00.

Honka pääsee lähtemään otteluun voitto allaan, kun se kaatoi torstaina kotikentällään IFK Mariehamnin 1-0. Ottelun ainoan maalin iski kauden avausosumallaan Konsta Rasimus.

Nyt vastaan asettuu tämänhetkinen sarjakakkonen, sekä hallitseva Suomen mestari. Sunnuntaina vastus on siis kova, mutta Hongan tavoite on täysin selvä.

– Voittoa lähdemme hakemaan, niitä meidän täytyy ottaa jos haluamme nostaa sijoitustamme sarjataulukossa, sanoo puolustaja Konsta Rasimus.

KuPS kärsi viime kierroksella tappion, kun FC Inter oli kotonaan parempi luvuin 2-0. Sitä ennen Arne Erlandsenin luotsaama joukkue oli huippuvireessä, sillä pisteputki oli jo yhdeksän ottelun mittainen. Näistä yhdeksästä vain yksi oli tasapeli, ja kahdeksan voittoja.

KuPS on tehnyt Veikkausliigassa toiseksi eniten maaleja. Joukkueen paras maalintekijä tällä kaudella on jo ulkomaille siirtynyt Ilmari Niskanen. Tulivoimaa löytyy kuitenkin laajalta rintamalta. Urho Nissilällä on kasassa viisi osumaa, Lucas Rangelilla ja Aniekpeno Udohilla neljä.

Rasimus luottaa kuitenkin siihen, että Hongan vankka, sarja paras puolustuspeli pitää kuopiolaiset nollilla.

– Aika samalla tavalla voimme puolustaa, kun aikaisemmissakin otteluissa. Olemme päästäneet tällä kaudella melko vähän maaleja. Kolme pistettä Kuopiosta tulee kurinalaisella puolustamisella, sekä hyvällä ja aktiivisella hyökkäyspelaamisella.

Honka ja KuPS kohtasivat kerran aiemmin kuluvalla kaudella. Tapiolan urheilupuistossa kuopiolaiset karkasivat johtoon, mutta Honka tuli lisäajalla vielä tasoihin Jean Marie Dongoun maalilla ja näin päädyttiin pistejakoon lukemin 1-1.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Jean Marie Dongou ja Nasiru Banahene.

KuPS-ottelun jälkeen Hongalla on edessään runkosarjan viimeinen kotiottelu, kun FC Lahti saapuu vieraaksi Tapiolaan. FC Honka-FC Lahti pelataan torstaina 22.10. kello 18.30 alkaen. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja saavu paikalle kannustamaan Honka voittoon!

Honka palaa torstaina pelikentille

Honka palaa maaottelutauon jälkeen pelikentille ylihuomenna torstaina, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu IFK Mariehamn.

Honka pelasi viimeksi miltei kaksi viikkoa sitten. Vierasottelu Töölössä HIFK:n vieraana päättyi 1-1 tasatulokseen.

– Pidimme pienen tauon ja palasimme lauantaina takaisin harjoituksiin. Meillä oli raskas ottelurupeama ennen taukoa, joten pieni breikki teki kaikille varmasti hyvää. Nyt lähdemme virkeänä uusiin otteluihin kaatamaan tulevia vastustajia, kertoo keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehto.

Honka hallitsi peliä HIFK:ta vastaan, mutta kotijoukkue pääsi johtoasemaan. Borjas Martin toi puskullaan Hongan aivan loppuhetkillä vielä tasoihin. Tammilehdon mukaan ottelusta löytyi paljon hyvää, mutta tietenkin myös parannettavaa.

– Selkein parannettava asia on tietenkin se, että saisimme voiton. Pystyimme pitämään HIFK:n miltei täysin poissa pelitilannepaikoilta. Päästimme yhden maalin, mutta saimme noustua lopussa vielä tasoihin. Peli oli mielestäni meillä jälleen kontrollissa ja loimme ihan tarpeeksi paikkoja voittoon. Meidän pitää saada vielä lisää aggressiivisuutta ja selkeämpiä ratkaisuja viimeiselle kolmannekselle. Silloin saamme vielä enemmän paikkoja maalintekoon.

– HIFK-ottelussa ja monissa edeltävissäkin otteluissa olemme puolustaneet erittäin vahvasti, ja sitä meidän tulee yhä jatkaa. Periaatteessa meidän pelaamisemme on oikein hyvällä mallilla ja kun viilaamme sitä vielä paremmaksi niin tuloksetkin paranevat, Tammilehto sanoo.

Vastustaja IFK Mariehamn lähtee otteluun Veikkausliigan yhdeksänneltä sijalta. Viime kierrokset ovat olleet sille vaikeita, sillä se on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan. Voiton joukkue on ottanut viimeksi elokuussa, kaataen RoPS:n 4-0. Sen jälkeen kasassa on neljä tappiota ja kolme tasapeliä.

IFK Mariehamnin riveistä löytyy Veikkausliigan maalipörssin kärkinimi, kaksitoista maalia iskenyt Albion Ademi.

Tammilehto uskoo, että vastaan on tulossa vahva ja taisteleva joukkue.

– IFK:lla on vielä paljon pelattavaa loppukaudesta, joten ilmaiseksi emme pisteitä varmasti tule torstaina saamaan. Erityisesti yläkerrassa heillä on erittäin kovatasoisia yksilöitä, kuten juurikin Albion Ademi, sekä Akseli Pelvas. Heidän kanssaan meidän tulee olla erityisen tarkkana. IFK:n pelaamisesta löytyy kuitenkin myös heikkouksia, joihin meidän pitää pystyä iskemään, hän päättää.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Jean Marie Dongou, sekä pelikiellossa oleva Nasiru Banahene.

FC Honka-IFK Mariehamn käynnistyy siis torstaina 15.10. kello 18.30. Osta lippusi ennakkoon tästä!

Huom! Veikkausliiga edellyttää ottelutapahtumissaan kasvomaskin käyttöä kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä. Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn.Varauduthan tähän saapuessasi otteluun.

Pidäthän huolta myös muista turvallisuusohjeista. Älä saavu otteluun sairaana! Ottelun voit katsoa myös kotona suorana Ruudusta. Pidä huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta!

Perjantaina Töölöön HIFK:n vieraaksi

Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu ylihuomenna perjantaina 2.10. paikalliskamppailun merkeissä, kun keltamustat matkustavat naapurikaupunkiin Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Ottelu Bolt Arenalla käynnistyy kello 18.30.

Honka kärsi viime kierroksella dramaattisten vaiheiden jälkeen 1-2 kotitappion Hakaa vastaan. HIFK:ta vastaan ainoa tavoite onkin palata jälleen pisteiden makuun. Helpolla se ei varmasti kuitenkaan tule onnistumaan, tietää puolustaja Dani Hatakka.

– Viime HIFK-ottelu oli vaikea, siinä tuli meille kauden ensimmäinen tappio. Odotettavissa on melko samankaltainen ottelu myös perjantaina. HIFK vetäytyy vähän enemmän ja hyökkää vastaan ja pallonhallinta on enimmäkseen meillä. Olemme harjoituksissa käyneet läpi, mitä keinoja meillä on vastata heidän peliinsä. Hereillä täytyy olla, HIFK:lla on erittäin hyviä yksilöitä, hän sanoo.

Honka ja HIFK ovat tosiaan kohdanneet jo kerran tällä kaudella. Honka hallitsi ottelussa palloa ja loi enemmän tilanteita, mutta vain HIFK:n onnistuessa maalinteossa pisteet menivät punapaidoille 0-1 lukemin.

Honka miehittää otteluun lähtiessä Veikkausliigan sijaa neljä, HIFK löytyy ottelun vähemmän pelanneena kaksi sijaa alempaa kuudentena. Eroa joukkueilla on vain kolme pistettä, joten perjantaina jaossa on erittäin tärkeät sarjapisteet.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet kolme viimeisintä otteluaan samalla saldolla, kaksi tasapeliä ja tappio. HIFK kaatui viime ottelussaan SJK:n vieraana ja tasasi sitä ennen pisteet IFK Mariehamin ja FC Interin kanssa.

Tulossa on varmasti ajoittain hyvinkin vauhdikas ottelu. Luottavaisin mielin voimme lähteä sitä pelaamaan. Meillä oli Haka-ottelussakin tuloksesta huolimatta paljon hyviä juttuja. Ottelussa tulee varmasti paljon 1vs1-tilanteita. Meidän pitää olla tiiviinä, saada tuki lähelle ja sitä kautta pystymme toivottavasti pitämään nollan ja tekemään itse tarvittavat maalit, Hatakka kiteyttää.

Hongalta poissa ottelusta ovat varmasti pelikiellossa olevat Henri Aalto ja Nasiru Banahene. Lisäksi Jean Marie Dongou on todennäköisesti yhä sivussa.

Honkalaiset sijoittuvat ottelussa stadionin yläkatsomoon, johon pääset ostamaan lipun tästä! Saavu kannustamaan Honka voittoon myös vieraskentällä!

HIFK-ottelun jälkeen Hongalla on edessään miltei kahden viikon mittainen ottelutauko, sillä seuraavan kerran pelataan vasta torstaina 15.10. Silloin vuorossa on jälleen kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa ja vieraaksi saapuu IFK Mariehamn. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan keltamustat voittoon!

Honka keskiviikkona Interin vieraaksi

Sunnuntaina HJK:n Metroderbyssä kohdanneen FC Hongan kausi jatkuu nopeasti, kun joukkue matkaa jo ylihuomenna keskiviikkona Turkuun FC Interin vieraaksi. Jaossa on erittäin tärkeät pisteet, sillä ottelussa kohtaavat Veikkausliigan kolmonen ja nelonen.

Honka löytyy Veikkausliigan viisi ottelua käsittävän kuntopuntarin neljänneltä sijalta, kerättyään kolmen voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion myötä kymmenen pistettä. Viime kierroksella derby HJK:ta vastaan päättyi maalittomaan tasatulokseen.

– Ottelu oli tasainen. HJK oli ehkä hieman niskan päällä, pystyi pitämään palloa ja ajamaan meidät ajoittain matalaan blokkiin. Puolustimme kuitenkin melko hyvin, emmekä päästäneet heitä kovin vaarallisille paikoille. Meilläkin oli vastahyökkäyksiä, joista olisi kyllä voinut syntyäkin jotain, kommentoi Hongan puolustaja Jonas Levänen.

Uudet hankinnat Juan Alegria ja Rui Modesto saivat ensikosketuksensa honkalaiseen jalkapalloon pelaamalla sunnuntaina Honka Akatemian riveissä avausnelivitosen FC Viikinkejä vastaan.

Honka on otteluun lähtiessä Veikkausliigan sijalla neljä, Inter taasen kolmantena, pisteen Honkaa edellä. Keltamustat ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun Interiä vähemmän.

Interin kone on hieman yskinyt viime aikoina, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan se on onnistunut kasaamaan vain kaksi tasapelipistettä HIFK:tä ja FC Lahtea vastaan. Tappiot se on kärsinyt Turun derbyssä TPS:lle, sekä kahdesti SJK:lle.

Vaikka Interin vire ei juuri nyt ole parhaasta päästä, tietää Levänen kuinka vaarallisesta joukkueesta on kyse.

– Varmasti tulee vaikea ottelu. Inter on tasokas ja erittäin hyvin organisoitu joukkue ja kotonaan aina erittäin vahva. He pelaavat aika samanlaista jalkapalloa kuin me, joten pelistä voi ehkä odottaa aikamoista asemasotaa, hän kiteyttää.

Eritisesti turkulaisten hyökkäyskalusto on nimivahva. Sitä tähdittävät Veikkausliigan maalipörssin kolmantena kahdeksalla maalillaan oleva Timo Furuholm, Huuhkajia ja U21-maajoukkuetta edustanut Benjamin Källman, sekä kesken kauden paluun Turkuun tehnyt, Veikkausliigan viime kauden maalikuningas Filip Valencic.

Honka ja Inter ovat kohdanneet tällä kaudella Veikkausliigassa jo kerran aiemmin. Tapiolan urheilupuistossa heinäkuussa pelattussa ottelussa päädyttiin 1-1 tasapeliin. Jean Marie Dongou vei Hongan pilkulta johtoon, mutta Inter tuli Taiki Kagayaman maalilla vielä tasoihin.

Levänen löytää HJK-pelistä yhden selkeän kehityskohteen, joka on erityisen tärkeä keskiviikkona Turusta voiton nappaamiseksi.

– Huolellisuus. Meidän pitää pystyä pitämään palloa paremmin riiston jälkeen omilla, eikä menettää sitä heti takaisin. Se on aina erittäin raskasta jos saa hyvällä prässillä riistettyä pallon ja menettää sen sitten samantien, hän päättää.

HJK-ottelun sivuun jättänyt Dongou on todennäköisesti sivussa myös keskiviikkona. Muu joukkue on tällä tietoa valmennuksen käytettävissä.

FC Inter-FC Honka siis Turun Veritas Stadionilla keskiviikkona 23.9. kello 18.30 alkaen. Suosittelemme paikan päälle matkaavia honkalaisia ostamaan lipun katsomoon J1. Mikäli et pääse stadionille, voit kannustaa Hongan voittoon Ruutu+:n kautta!

Inter-ottelun jälkeen Honka palaa jälleen kotinurmelleen. Sunnuntaina 27.9. Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi Haka Valkeakoskelta! Ottelu käynnistyy kello 18.30. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja saavu paikalla kannustamaan Honka voittoon!

Kauden toinen Metroderby sunnuntaina

FC Hongan kausi jatkuu todellisella huippukamppailulla ylihuomenna sunnuntaina 20.9., kun kello 13.00 alkavassa ottelussa vuorossa on kauden toinen Metroderby. Vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu nimittäin HJK.

Honka pääsee otteluun kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Syyskuun alussa HIFK:lle kärsityn kauden avaustappion jälkeen keltamustat ovat kaataneet Ilveksen kotona 3-2 ja viimeisimpänä RoPS:n vieraissa 3-1. Rovaniemellä maalinteossa Hongalta onnistuivat Mac Kandji, Tapio Heikkilä, sekä Jean Marie Dongou.

– RoPS-peli oli meiltä hyvä ottelu. Tottakai täytyy ottaa huomioon, että heillä on ollut vaikea kausi, mutta pystyimme toteuttamaan asioita joita halusimme ja esiinnyimme varsin hyvin, kiteyttää Hongan puolustaja Konsta Rasimus.

Rovaniemellä kauden seitsemännen osumansa iskenyt Jean Marie Dongou johtaa Hongan sisäistä maalipörssiä ja on Veikkausliigan vastaavassa tilastossa neljäntenä. Loukkaantumisesta palannut Mac Kandji on ollut paluunsa jälkeen kahdesti avauskokoonpanossa ja molemmilla kerroilla verkko on heilunut. Kandjin lisäksi kahden maalin miehiä ovat Lucas Kaufmann, Borjas Martin, sekä Nasiru Banahene.

HJK on ennen viikonlopun kierrosta Veikkausliigan kärkipaikalla. Eroa toisena majailevaan KuPS:iin on kuitenkin vain kaksi pistettä, ja kuopiolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Nelossijalla olevaan Honkaan eroa on kahdeksan pistettä, joten jaossa on erittäin tärkeät pisteet.

HJK palasi voittokantaan viime kierroksella Ilvestä vastaan, kaatamalla tamperelaiset 2-1. Sitä ennen sinivalkoiset kärsivät Stadin derbyssä jännittävien vaiheiden jälkeen 4-3 tappion HIFK:lle.

Helsinkiläisten paras maalintekijä on kymmenen maalia laukonut, koko Veikkausliigan maalipörssin toista sijaa hallussaan pitävä Roope Riski. Tim Väyrysellä on kasassa kuusi osumaa.

– HJK on tietenkin aivan erilainen vastustaja, kun RoPS. Odotettavissa on varmasti erittäin kova ottelu ja joudumme tekemään varmasti täyden päivätyön pisteiden eteen, Rasimus sanoo.

Honka ja HJK ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Töölön Bolt Areenalla päädyttiin tasaisen kamppailun jälkeen pistejakoon lukemin 1-1.

– Voimme tottakai ammentaa siitä kohtaamisesta oppia sunnuntaille, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että kyseisestä pelistä on jo jonkin verran aikaa. Meidän pitää tutkia huolella myös HJK:n pelissään sen jälkeen tekemiä muutoksia, jotta olemme valmiita. Luottavaisin mielin voimme lähteä otteluun, mutta helpolla emme pisteitä tule saamaan, Rasimus päättää.

Honka pääsee lähtemään otteluun hyvästä tilanteesta, sillä varmoja poissaoloja keltamustilla ei ole.

Metroderby FC Honka-HJK siis sunnuntaina 20.9. kello 13.00 Tapiolan urheilupuistossa! Osta lippusi etukäteen klikkaamalla tästä!

Huom!

Tapiolan urheilupuiston alueella on ottelun aikaan monta muutakin yleisötapahtumaa. Tämän vuoksi parkkipaikkoja löytyy rajallisesti. Suosittelemme saapumaan otteluun mahdollisuuksien mukaan kävellen, pyörällä, tai julkisia käyttäen.

Alla olevasta kartasta näet käytössä olevat parkkialueet, sekä sunnuntaina suljettavat tiet.

FC Honka matkaa Rovaniemelle

FC Honka matkustaa huomenna Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy Rovaniemen keskuskentällä kello 17.00 ja sitä voi tuttuun tapaan seurata suorana myös Ruudusta.

Honka palasi viime ottelussaan HIFK:lle kärsityn 0-1 tappion jälkeen takaisin voittokantaan, kun se kaatoi Ilveksen kotonaan 3-2. Keltamustien avausmaalin ottelussa iskenyt Mac Kandji pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa loukkaantumisesta kuntouduttuaan.

– Ensimmäinen ysikymppinen loukkaantumisen jälkeen tuntui tottakai hyvältä. Loukkaantumisen jälkeen tarvitsee aina minuutteja päästäkseen takaisin vireeseen. Onneksi sain tehtyä maalinkin aivan alussa, se auttoi, Kandji kommentoi.

Honka oli Ilvestä vastaan 1-2 tappiolla vielä viitisentoista minuuttia ennen loppua, mutta Javi Hervasin ja Borjas Martinin maalit käänsivät voiton keltamustille.

– Ansaitsimme mielestäni voiton siitä ottelusta. Kun olet häviöllä ja tulet rinnalle ja ohi, sellaiset voitot tuntuvat aina erityisen hyvältä. Teimme joukkueena kovasti töitä ja lopulta saimme siitä palkinnon. Pelin jälkeen niin koko joukkueesta kuin taustoistakin näki, kuinka tärkeä tämä voitto meille oli. Tälläiset voitot ovat koko kauden suhteen erittäin tärkeitä, Kandji sanailee.

RoPS:ille kausi on ollut vaikea. Joukkue löytyy otteluun lähtiessä sarjan viimeiseltä sijalta, eikä se ole voittanut vielä otteluakaan. Hakaa ja Ilvestä vastaan pelattujen tasapelien myötä kasassa on kaksi sarjapistettä.

Honka ja RoPS ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kerran. Tapiolan urheilupuistossa Honka oli vahvempi Borjas Martinin laukomalla rangaistuspotkumaalilla lukemin 1-0.

– Tässä sarjassa ei voi aliarvioida yhtään joukkuetta. RoPS on parempi joukkue mitä tulokset näyttävät. Kohtasimme heidät tosiaan jo kerran ja voitimme vain 1-0. Heilläkin oli siinä pelissä omat paikkansa. Meidän täytyy olla valmiina taistelemaan koko ysikymppinen, jos haluamme pisteet mukaamme, Kandji sanoo.

Hongalta sivussa ottelusta on varmasti Nasiru Banahene. Muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta lähempänä ottelua.

RoPS-FC Honka käynnistyy siis huomenna lauantaina 12.9. kello 17.00. Mikäli et ole paikanpäällä, seuraa ottelua suorana Ruudusta!

Rovaniemen reissun jälkeen Hongan kausi jatkuu Metroderbyllä, kun HJK saapuu vieraaksi Tapiolaan sunnuntaina 20.9. Ottelu käynnistyy kello 13.00. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon!

Honka isännöi Ilvestä keskiviikkona

FC Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu huomenna keskiviikkona 9.9., kun vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30.

Honka koki viime kierroksella kauden ensimmäisen tappionsa Veikkausliigassa, kun HIFK haki täyden pistepotin Tapiolasta luvuin 0-1. Keltamustat hallitsivat ottelua, mutta HIFK:n tiukan puolustuksen murtaminen ei onnistunut.

– Pelasimme tappiosta huolimatta ihan hyvän ottelun. Teimme muutaman pahan virheen, joista yhdestä HIFK pääsi rokottomaan. Muuten olimme hallitsevampi osapuoli. Meillä oli monia hyviä tilaisuuksia päästä hyville maalintekopaikoille, mutta viimeiset ratkaisumme eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. On tietenkin aina turhauttavaa, kun ei onnistu hallinnasta huolimatta maalinteossa. Meidän täytyy vielä terävöittää pelaamistamme viimeisellä kolmanneksella. Toki HIFK puolusti myös hyvin alhaalta ja silloin on aina haastavaa rikkoa vastustajan linjoja. Loppua kohdin turhauduimme tehottomuuteemme, eivätkä kaikki pelin osa-alueet eivät toimineet enää niin hyvin, kommentoi Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

Honka ja Ilves lähtevät otteluun tasapisteistä, sillä molempien pistesarakkeessa on kahdentoista ottelun jälkeen luku yhdeksäntoista. Honka on paremmalla maalierolla neljäntenä, Ilves miehittää sarjan kuudetta sijaa.

Hongan peli on toiminut erityisesti puolustuspäässä, sillä se on kuudella päästetyllä maalilla koko Veikkausliigan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Toisaalta se on onnistunut itse maalinteossa vain kaksitoista kertaa, joka on vähiten sarjan kahdeksan parhaan joukkueen kesken.

– Hyökkäämme vaarallisesti silloin kun vastustaja prässää ylempää. Mm. HJK:ta ja SJK:ta vastaan olimme monta kertaa hyvin vaarallisia ylöspäin ja loimme paikkoja niin että olisimme voineet tehdä niissä peleissä enemmänkin maaleja. Haasteita meille on tullut silloin, kun vastustaja vetäytyy alemmas puolustamaan. Meidän pitäisi pystyä olemaan tehokkaampia pitkissä hyökkäyksissä ja saada niitä useammin päätettyä maalipaikkoihin ja maaleihin, Vasara sanoo.

Keskiviikon vastustaja Ilves on kerännyt viimeisestä viidestä ottelustaan kolmen voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion myötä kymmenen pistettä. Lisäksi se pelasi Eurooppa-liigan karsinnoissa tasaisen ottelun irlantilaista Shamrock Roversia vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan rangaistuspotkukilpailussa. Tamperelaisten paras maalintekijä on viidesti osunut Ilari Mettälä. Lauri Ala-Myllymäellä on kasassa kolme osumaa.

Hongalta varmasti sivussa on ainoastaan Nasiru Banahene.

FC Honka-Ilves siis huomenna keskiviikkona 9.9. kello 18.30 alkaen. Osta lippusi ennakkoon tästä!

FC Hongan kausi jatkuu paikalliskamppailulla, HIFK vieraaksi tiistaina

FC Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu huomenna tiistaina paikalliskamppailulla, kun HIFK saapuu keltamustien vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30 alkavaan otteluun.

Honka kohtasi viime torstaina tanskalaisen AGF:n Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Keltamustat olivat ottelussa hyvin mukana ja nousivat kahdesti kahden maalin takaa maalin päähän. Lopulta jatkopaikka meni kuitenkin AGF:lle luvuin 5-2.

– Hyökkäsimme erittäin laadukkaasti, ja loimme etenkin nopeilla hyökkäyksillä useita maalipaikkoja. Pystyimme myös ajoittain kontrolloimaan palloa ja kenttätasapainoa pidempiä jaksoja. Erikoistilanteiden puolustamisessa jäi ehdottomasti parannettavaa, puolustaja Henri Aalto analysoi joukkueen esitystä eurokentillä.

Veikkausliigassa Honka löytyy neljänneltä sijalta. Eroa kärkipaikkaa pitävään HJK:hon on yksitoista pistettä, mutta helsinkiläiset ovat pelanneet kaksi ottelua Honkaa enemmän. Yhden ottelun Honkaa enemmän pelanneet KuPS ja FC Inter ovat kuuden pisteen verran edellä.

Ennen europeliä Honka kaatoi viimeisimmässä Veikkausliigaottelussaan SJK:n Seinäjoen OmaSP Stadionilla lukemin 2-0. Jean Marie Dongou vastasi keltamustien molemmista maaleista, ja on iskenyt tällä kaudella jo kuusi täysosumaa. Dongoun lisäksi Hongan maalinteosta ovat vastanneet kahdesti osuneet Lucas Kaufmann ja Nasiru Banahene, sekä kerran vastustajan verkkoja heiluttaneet Demba Savage ja Borjas Martin.

– Olemme puolustaneet joukkueena erittäin hyvin kentän kaikilla kolmanneksilla ja luoneet tyydyttävästi maalipaikkoja. Pelimme kokonaistaso on välillä pudonnut toisella jaksolla missä meidän tulee parantaa, Aalto vastaa kysyttäessä joukkueen suurimpia onnistumisia, sekä tärkeimpiä kehityskohteita.

Tiistain vastustaja HIFK löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän. Viime kierrokset ovat olleet punapaidoille haastavia, sillä vuorollaan niin FC Inter, Haka, kuin TPS:kin ovat ottaneet joukkueelta täyden pistepotin. Honkaa vastaan saapuu siis varmasti voitonhaluinen joukkue.

HIFK:n sisäisen maalipörssin kärjessä on neljästi osunut Luis Henrique. Sakari Mattilalla on tilillään kolme maalia.

– HIFK on hieman arvaamaton, niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin. He ovat keränneet ehkä eniten pisteitä vastahyökkäyspelaamisen kautta. Joukkueessa on paljon korkean tason yksilöosaamista minkä kanssa meidän on oltava tarkkana, Aalto sanoo.

Hongalta sivussa on varmasti Nasiru Banahene, AGF-ottelun väliin jättäneen Demba Savagen pelikunto on vielä epävarma.

FC Honka-HIFK siis Tapiolan urheilupuistossa huomenna tiistaina 1.9. kello 18.30. Liput pääset hankkimaan ennakkoon klikkaamalla tästä!

Yhteistyössä