Otteluennakko

Honka avaa mestaruussarjan torstaina

Honka saa vihdoin Veikkausliigan mestaruussarjan pelit käyntiin ylihuomenna torstaina, kun HJK saapuu vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa klo 18.00 alkavaan otteluun. Liput matsiin tästä!

Honka lähtee mestaruussarjan peleihin kolmannelta sijalta. Sarjakärki HJK on yhden ottelun enemmän pelanneena edellä yksitoista pistettä, sarjakakkosena olevaan KuPS:iin ero on kuusi pistettä. Neljäntenä oleva Haka on puolestaan neljä pistettä Hongan perässä.

Meidän pitää olla valmiita ja aloittaa paremmin kuin viime HJK-kohtaamisessa. Näytimme mielestäni siinä ottelussa, että voimme olla samalla tai korkeammallakin tasolla kun HJK. Saamme vihdoinkin mestaruussarjan pelit käyntiin ja tässä sarjassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. Meidän täytyy olla sataprosenttisen valmiita jokaiseen otteluun, keskikentän Kevin Jansen kommentoi.

Upean kauden pelanneen Hongan päätös runkosarjaan oli tuloksellisesti heikompi. Viimeisestä kolmesta ottelusta ainoa piste tuli tasapelistä AC Oulua vastaan. Siitä huolimatta ottelut ovat olleet erittäin tasaisia ja kääntyneet vastustajille pienillä marginaaleilla. Esimerkiksi runkosarjan päätöskierroksella juuri HJK:ta vastaan pelattu kotiottelu kääntyi vieraille lisäajan maalilla. Honka ja HJK kohtasivat myös kauden avauskierroksella, jolloin voitto meni samaan suuntaan niin ikään niukalla yhden maalin erolla.

Boosti tähän HJK-peliin ei tule niinkään aiemmista tappioista heille, vaan halusta näyttää, että olemme parempi jalkapallojoukkue. Mielestäni olisimme ansainneet viime ottelusta enemmän, mutta jalkapallossa pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Niin oli myös siinä ottelussa. Kolmessa viimeisessä ottelussa putosimme aivan kärkitaistosta kolmannelle sijalle, mutta voimme silti päättää kauden erittäin hyvään sijoitukseen jos pelaamme niin kuin olemme pelanneet, Jansen toteaa.

Honka pelasi viimeksi 11.9. joten keltamustilla on ollut aikaa hioa peliään, sekä ajatella muutakin kun jalkapalloa.

Meillä oli muutama vapaapäivä ja itse kävin kotimaassani Alankomaissa. Sen jälkeen olemme harjoitelleet kovaa ja pyrkineet pitämään kovan tason myös tauon jälkeen.

HJK on ollut kovassa vireessä viime aikoina. Se on voittanut viimeiset viisi Veikkausliigaotteluaan, sekä pelannut viimeiset kymmenen ilman tappioita. Mestaruussarjan se avasi voittamalla SJK:n 2-1. Sarjapelien lisäksi HJK on pelannut Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, josta toistaiseksi tuloksena on 0-2 tappio Real Betisille ja 0-3 tappio AS Romalle.

Viime ottelussa HJK:ta vastaan Tapiolan urheilupuiston katsomot pullistelivat ja yli 4000-päinen yleisö loi huiman tunnelman. Jansen toivoo samaa meininkiä myös torstaina.

– Tunnelma oli mahtava, sanoisin että paras tällä kaudella! Toivon että kaikki ovat paikalla myös torstaina, tarvitsemme heitä!

Honka vs HJK siis torstaina 29.9. klo 18.00 Tapiolan urheilupuistossa! Nappaa liput tästä ja tule kannustamaan Honka tärkeisiin pisteisiin ja revanssiin!

Honka matkaa torstaina Valkeakoskelle

Veikkausliigan runkosarjan loppu häämöttää ja Honka kohtaa torstaina sen toiseksi viimeisessä ottelussaan Hakan Valkeakoskella. Tehtaan kentällä klo 18.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana yös Ruutu+sta!

Kamppailu sarjan kärkipäässä on edelleen erittäin tiukkaa. KuPS johtaa sarjaa tasapisteissä HJK:n kanssa ja Honka jahtaa kaksikkoa kahden pisteen päässä. Honka ja HJK kohtaavat vielä ennen loppusarjoja todellisessa huippukamppailussa runkosarjan päätöskierroksella Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Otteluun odotetaan suurta yleisömäärää, joten nappaa lippusi jo nyt Tiketistä ja varmista paikkasi tähän huippumatsiin!

Honka pelasi viime kierroksella kotonaan 2-2 tasapelin AC Oulua vastaan. Tapiolan urheilupuiston yleisö sai jännittää ottelussa loppuun saakka. AC Oulu kävi kahteen otteeseen johdossa ja Honka nousi kahdesti rinnalle. 2-2 tasoitusmaali syntyi Otso Koskisen puskemana ja Kevin Jansenin tarjoilemana viidennellä lisäminuutilla. Maali oli 19-vuotiaalle Koskiselle toinen kahteen viime otteluun.

Emme olleet Oulua vastaan parhaimmillamme, mutta olisimme voineet silti voittaa ottelun. Oli tuloksellisesti ja henkisesti hyvin arvokasta taistella edes yksi piste. Paremmalla laadullisella suorittamisella olemme jälleen omalla tasollamme, pelin perusteet ja usko tekemiseemme ovat lujalla pohjalla, puolustaja Henri Aalto toteaa.

Haka on Veikkausliigassa neljäntenä ja vahvasti kiinni ylemmän loppusarjan paikassa. Teemu Tainion suojatit ovat pelanneet vahvaa kautta. Viimeisen kymmenen ottelun huomioon ottavassa kuntopuntarissa Haka on toisena. Ykköstykin, kaksitoista maalia laukoneen ja Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikkaa pitävän Lee Erwinin lisäksi joukkueesta löytyy laatua muualtakin. Stavros Zarokostas on viimeistellyt jo seitsemän liigamaalia. Logan Rogerson on neljän maalinsa lisäksi syöttänyt niitä viisi.

Honka ja Haka kohtasivat kauden toisella kierroksella. Honka repi avausjaksolla johdokseen jo 3-0, mutta Haka kiri vielä maalin päähän. Pisteet jäivät lopulta keltamustille, mutta loppuun saakka sitä saatiin jännittää. Jännittävä ja hyvä ottelu on varmasti luvassa torstainakin.

Tunnemme Hakan vastustajana hyvin. He ovat erityisen vaarallisia vastahyökkäyksissä ja olleet jo tovin vahvassa vireessä. Haka tulee otteluun oletettavasti korkealla itseluottamuksella ja intensiteetillä, mutta tiedämme miten haavoittaa heitä ja missä meidän tulee onnista voittaaksemme ottelu. Niinpä lähestymme ottelua optimistisin ja rauhallisin mielin, kuitenkin kärsimättöminä palaamaan voittojen tielle. Odotan oikein korkeatasoista kamppailua monipäisen yleisön edessä, Aalto sanoo.

Haka vs Honka siis Valkeakosken Tehtaan kentällä torstaina 1.9. klo 18.00. Runkosarjan päättää Hongan osalta huippukamppailu Honka vs HJK, Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Nappaa liput huippumatsiin jo ennakkoon Tiketistä!

Honka kohtaa lauantaina AC Oulun

Hongan Veikkausliigakausi jatkuu jälleen lauantaina 27.8., kun keltamustat kohtaavat kotonaan Tapiolan urheilupuistossa AC Oulun klo 15.00 alkaen! Osta liput matsiin tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka kaatoi viime ottelussaan hienon, yli 3000-päisen yleisön edessä HIFK:n. Ottelu oli läpi ysikymppisen Hongan vahvassa kontrollissa, mutta avausjaksolla HIFK:n tiiviin puolustuksen murtamisessa oli haasteita. Kevin Jansenin 28. minuutilla syntynyt maali vei kuitenkin Hongan tauolle johto-asemassa ja toisella nelivitosella osuivat Ville Koski, Jansen toistamiseen ja Otso Koskinen. HIFK sai vielä yhden kavennusosuman ottelun loppuhetkillä, mutta Tapiolan urheilupuiston hienossa tunnelmassa saatiin juhlia 4-1 kotivoittoa.

Ensinnäkin iso kiitos kaikille, jotka tulivat HIFK-otteluun kannustamaan, tunnelma oli todella huikea. Peli oli aikalailla meidän kontrollissamme koko ajan. Ensimmäisen jakson jälkeen johdimme toki vasta maalilla. HIFK puolusti todella syvältä, mutta pallokontrolli oli koko ajan meillä. Olimme varmoja siitä, että pystymme homman hoitamaan omalla pelillämme, keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen sanoi.

Honka löytyy tällä hetkellä Veikkausliigan kärkipaikalta, tasapisteistä KuPS:n ja HJK.n kanssa, joukon parhaimmalla maalierolla. AC Oulu-ottelun lisäksi jäljellä on enää kaksi runkosarjan ottelua ennen loppusarjoja. Haka kohdataan vieraissa ja HJK kotona Tapiolassa sunnuntaina 11.6. klo 16.00. Liput HJK-otteluun tästä! Panokset ovat siis erittäin suuria jokaisessa pelissä!

Hongan maaliero ei ole ainoastaan kärkikolmikon paras, vaan koko Veikkausliigan. Keltamustat johtavat myös tehtyjen maalien tilastoa neljälläkymmenelläyhdellä osumallaan. Samalla omiin on uponnut KuPS:n kanssa vähiten, viisitoista maalia.

AC Oulu on kirjoitushetkellä sarjassa neljäntenä, tosin hyvin tasaisessa kamppailussa. Niin ikään sijoilla viisi ja kuusi olevilla SJK:lla ja Hakalla on sama pistepotti, eikä FC Interkään ole kuin kolme pistettä perässä. Oululaisten ykköstykki tällä kaudella on ollut kahdeksan maalin Michael Lopez, muut kaksikymmentä maalia ovat jakautuneet suht tasaisesti.

AC Oulu ja Honka kohtasivat Oulussa toukokuussa, jolloin pisteet jäivät dramaattisten vaiheiden jälkeen kotijoukkueelle. Ratkaisuosuma syntyi nimittäin rangaistuspotkusta ottelun yhdeksännelläkymmenennellä peliminuutilla. Hongalla on tärkeiden sarjapisteiden lisäksi siis varmasti suuri halu ottaa revanssi.

Voutilainen toivoo hyviä yleisömääriä myös tuleviin otteluihin.

Yleisön tuki on meille kuin yksi ylimääräinen pelaaja. Kun yleisö elää tunteella katsomossa mukana, siitä saa paljon virtaa kentälle, hän toteaa.

Honka vs AC Oulu siis lauantaina 27.8. Tapiolan urheilupuistossa klo 15.00! Nyt pelataan isoista asioista ja kotiyleisön tuki on elintärkeää! Nappaa liput tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Honka kohtaa HIFK:n kotonaan maanantaina

Hongan kausi ja kova kamppailu kärkipaikoista jatkuu jälleen ylihuomenna maanantaina, kun keltamustat saavat vieraakseen Tapiolan urheilupuistossa klo 18.00 alkavaan otteluun naapurikaupungin HIFK:n. Osta lippusi otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka nappasi jälleen yhden kolmen pisteen potin lisää, kun se haki 4-0 voiton Ilveksestä Tampereen Ratinasta. Henri Aallon, Ville Kosken, Drazen Bagaricin ja Lucas Kaufmannin maalit johdattivat Hongan selvään voittoon. Koko nelikolle osumat olivat tämän Veikkausliigakauden ensimmäiset. Yhteensä Hongalta maalinteossa on onnistunut kaksitoista eri pelaajaa.

Honka on ollut viime ajat kovassa vireessä. Viimeisessä viidessä ottelussa ainoa pistemenetys tuli vierastasapelissä sarjakärki KuPS:ia vastaan. Lisäksi otteluiden maaliero on Hongan hyväksi komea 15-1. Honka on maanantain otteluun lähtiessä vain kolme pistettä ottelun enemmän pelanneen KuPS:n takana. HJK pelaa oman ottelunsa sunnuntaina. Ennen sitä Honka on helsinkiläisten kanssa tasapisteissä, mutta edellä paremmalla maalierolla.

Honka on pitänyt jo kahdeksan kertaa tällä Veikkausliigakaudella oman maalinsa puhtaana. Maalivahti Maksim Rudakov antoi nollapeleistä kunniaa koko joukkueelle ja saman tekee toppari Aldayr Hernández.

Joukkue tekee asioita todella hyvin. Toimimme hyvin yhdessä ja kaikki tietävät roolinsa. Hyvä joukkuepelaaminen tekee myös puolustamisesta helpompaa, hän toteaa.

HIFK:n kausi on ollut vaikea ja joukkue onkin Veikkausliigan viimeisellä sijalla. Toistaiseksi kahdeksan pistettä kerännyttä joukkuetta ei kuitenkaan sovi aliarvioida. Joukkueesta löytyy laadukkaita pelaajia, kuten viimeisimpänä mukaan liittynyt Roman Eremenko. Myös Hongan ottelut HIFK:ta vastaan ovat tälläkin kaudella olleet tasaisia. Suomen Cupissa helsinkiläiset voittivat rangaistuspotkukilpailun jälkeen, Veikkausliigassa Honka otti Töölöstä niukan 2-1 voiton.

Vielä viime kaudella HIFK:ta edustanut Hernández tietää maanatain vastustajan vaarallisuuden.

Nämä ovat myös heille hyvin tärkeitä otteluita. Vaikka he eivät ole saaneet oikein tuloksia, he ovat hyvä joukkue. Uskon, että he yrittävät puolustaa tiiviisti ja hyökätä vaarallisesti vastaan. Meidän pitää olla hyvin keskittyneitä, jotta pystymme hallitsemaan transitioita ja sitä kautta ottelua. Sitä kautta saamme kolme pistettä ja jatkamme kohti sarjan kärkipaikkaa.

Honka vs HIFK siis maanantaina 22.8. klo 18.00 Tapiolan urheilupuistossa! Hongalla on voitolla paikka siirtyä Veikkausliigan kärkeen! Kerää siis hyvä porukka kasaan, osta lippusi klikkaamalla tästä ja tule antamaan äänesi Hongalle! Nähdään urheilupuistossa!

Honka Tampereelle lauantaina

Honka jatkaa urakkaansa Veikkausliigassa jälleen lauantaina, kun se kohtaa Ilveksen Tampereen Ratinassa klo 17.00. Ruutu+ näyttää ottelun tuttuun tapaan suorana!

Hyvävireinen Honka pelasi viime kierroksella todellisen kärkikamppailun, kun vastassa oli sarjakärki KuPS. Kuopiolaiset johtivat avausjakson jälkeen 1-0, mutta Rui Modeston alustama ja Agon Sadikun viimeistelemä maali toivat Hongan tasoihin ja pisteet jaettiin. Myöhemmin samana iltana HJK päätyi 1-1 tasapeliin AC Oulun vieraana, joten kärkikamppailu säilyi erittäin jännittävänä. 

Honka on sarjassa kolmantena, vain kolmeen pisteen päässä kärkikaksikosta KuPS ja HJK, joista HJK on pelannut yhden ottelun enemmän.

KuPS-ottelu oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. KuPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, me enemmän toista. Loppujen lopuksi tasapeli oli melko oikeutettu lopputulos, puolustaja Matias Rale sanoo.

Hongan tappiottomien otteluiden putki on neljän ottelun mittainen. Ennen KuPS-tasapeliä se kaatoi FC Lahden, FC Interin, sekä VPS:n.

Ilveksen viime ottelut eivät puolestaan ole tuloksien valossa sujuneet, kuten joukkue olisi varmasti toivonut. Joukkue on viiden ottelun voitottamassa putkessa, jonka muodostavat tappiot AC Oululle, HJK:lle ja VPS:lle, sekä tasapelit SJK:ta ja FC Lahtea vastaan. Samalla sijoitus on pudonnut yhdeksänneksi. Toki täytyy muistaa, että Veikkausliigan keskikasti on hyvin tasainen. Ilvekselläkin on eroa neljänteen sijaan vain viisi pistettä.

Ilveksen kauden paras maalintekijä on seitsemän maalin Kai Meriluoto, jota on säestänyt kuusi maalia tehnyt ja neljä syöttänyt Petteri Pennanen. Tuomas Ollilalla on kasassa neljä maalia ja kesken kauden Ykkösen EIF:stä saapuneella, Ilveksessä vasta neljässä ottelussa pelanneella Adam Larssonilla kaksi.

– Ilves on laadukas joukkue, jonka pitäisi olla korkeammalla sarjataulukossa. Joukkueessa on hyviä yksilöitä, jotka on pystyttävä pitämään aisoissa. Tällä kaudella Ilves on ollut meille hankala vastustaja, joten mielenkiintoinen ottelu on varmasti tulossa. Uskon, että nopeat vastahyökkäyksemme ja kollektiivinen puolustaminen tulevat olemaan resepti voittoon, Rale toteaa.

Ilves vs Honka siis Tampereen Ratinan Stadionilla lauantaina 13.8. klo 17.00. Suoraan Ruutu+:n lähetykseen tästä! Ilves-ottelun jälkeen Honka palaa kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon! Honka vs HIFK pelataan maanantaina 22.8. klo 18.00 alkaen! Osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka kohti voittoa!

Honka ja KuPS sunnuntaina kärkikamppailussa Kuopiossa

Hongan Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina todellisella huippuottelulla, kun vastassa on tällä hetkellä sarjan kärkipaikalla oleva KuPS. Ottelu käynnistyy Väre Areenalla kello 16.00 ja Ruutu+ näyttää sen suorana.

Honka nappasi viime kierroksella kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun VPS kaatui neljällä toisen jakson osumalla 4-0 lukemin. Sitä ennen Honka voitti FC Lahden kotonaan 5-0 ja FC Interin vieraissa 1-0. Kolmen viimeisen ottelun saldo onkin komea. Täydet yhdeksän pistettä, kymmenen tehtyä maalia eikä yhtään päästettyä. Honka on vakaasti Veikkausliigan kolmantena, kerättyään komeat 33 pistettä kuudestatoista ottelusta.

Simo Valakarin luotsaama KuPS on pelannut Hongan tapaan hyvin vahvan kauden. Ennen sunnuntain ottelua kuopiolaiset ovat kolme pistettä Honkaa edellä. Jaossa on erittäin tärkeät pisteet kärkitaistossa. Maalieroja tarkastellessa joukkueiden saldot ovat hyvin vastaavanlaiset. Honka on tehnyt 32 maalia, KuPS kaksi vähemmän. Päästettyjen maalien saldo on puolestaan kuopiolaisilla yhden maalin verran parempi, luvuin 12-13.

KuPS kärsi viime kierroksella vasta kauden toisen tappionsa, kun Haka onnistui kaatamaan sen 2-1 lukemin. Joukkueen ensimmäinen tappio tuli juuri Honkaa vastaan Tapiolan urheilupuistossa kesäkuussa. Silloin Agon Sadikun ja Rui Modeston maalit toivat Hongalle kolme pistettä 2-0 voitolla.

KuPS:n maalipörssin kärjestä löytyy Tim Väyrynen, joka on yhdeksällä osumallaan myös Veikkausliigan maalipörssin kakkonen. Hongan Agon Sadiku on jaetulla kolmannella sijalla kahdeksalla maalillaan. Huippuvireessä oleva ja heinäkuun kuukauden pelaajaksikin valittu Modesto on Hongan toiseksi paras maalintekijä viidellä maalillaan, sekä tehokkain syöttäjä seitsemällä maalisyötöllä.

KuPS on pelannut tällä kaudella myös europelejä. Se eteni jatkoon Konferenssiliigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta kaatamalla georgialaisen FC Dila Gorin yhteismaalein 2-0. Toisella karsintakierroksella kaatui puolestaan moldovalainen FC Milsami yhteismaalien ollessa 6-3 kuopiolaisten hyväksi. Kolmannella karsintakierroksella vastaan asettui kovatasoinen sveitsiläisseura Young Boys. Avausottelu päättyi sveitsiläisten 2-0 vierasvoittoon.

Lähdemme otteluun samalla ajatuksella kun kaikkiin muihinkin, haluamme ottaa voiton. Tiedämme, että tämä on iso peli ja pisteet ottamalla nousemme yhä lähemmäs kärkeä. Olemme näyttäneet, että pelaamme todella hyvää jalkapalloa ja voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa. Toki se, että voitimme heidät kotona antaa vielä lisää uskoa, että voimme tehdä saman myös vieraissa, keskikenttäpelaaja Kevin Jansen sanoo.

KuPS vs Honka siis Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 7.8. klo 16.00. Suoraan lähetykseen ottelusta pääset tästä!

KuPS-ottelun jälkeen Honka pelaa toisenkin vierasottelun, kun se kohtaa 13.8. Ilveksen Tampereella. Seuraavan kerran Honka nähdään kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa maanantaina 22.8. Silloin klo 18.00 alkaen vastaan asettuu HIFK! Liput otteluun tästä!

Honka kohtaa lauantaina kotikentällään VPS:n

Honka nähdään kotikentällään Tapiolan urheilupuistossa taas lauantaina, kun klo 17.00 alkavassa ottelussa vastassa on VPS! Liput otteluun pääset ostamaan tästä! Tervetuloa katsomoon!

Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa viime kierroksella kaatamalla FC Interin 1-0 ja vankisti asemiaan sarjan kärkipäässä. Rui Modeston tarjoilema ja Edmund Arko-Mensahin viimeistelemä voitto-osuma oli erittäin upea. Honka on ennen lauantain ottelua kolmantena Veikkausliigassa, kolme pistettä ottelun enemmän pelannutta HJK:ta perässä. Eroa neljäntenä olevaan AC Ouluun on kuusi pistettä.

Interiä vastaan pystyimme kontrolloimaan peliä pallon kanssa riittävän hyvin. Emme ehkä pystyneet luomaan niin paljon nopeita hyökkäyksiä kun olisimme halunneet, mutta tällä kertaa yksi hieno nopea vastahyökkäysmaali riitti. Saimme myös pidettyä Interin suurilta osin pois vaarallisilta paikoilta ja yhden hyvin vaarallisen tilanteen Maksim Rudakov torjui. Suht stabiili ja hyvä peli meiltä, Duarte Tammilehto kertasi Turun vierasvoittoa.

Sarjanousija VPS löytyy sarjan sijalta yhdeksän mutta on vahvasti mukana kamppailussa paikasta kuuden joukossa. Ero kirjoitushetkellä kuudentena olevaan Ilvekseen on vain kaksi pistettä. VPS on Veikkausliigan eniten maaleja tehnyt joukkue ja samalla ainoa joka on toistaiseksi ylittänyt kolmenkymmenen tehdyn maalin rajan. Vaasalaisten kova maalimäärä näkyy myös maalipörssissä, sillä peräti neljä pelaajaa on tehnyt vähintään viisi maalia. Tehokkaimpana on ollut Kalle Multanen, joka on Hongan Agon Sadikun kanssa kahdeksalla osumalla koko sarjan maalipörssin jaetulla kolmospaikalla.

Honka ja VPS kohtasivat jo kertaalleen tällä Veikkausliigakaudella. Vaasan Elisa Stadionilla pelatussa ottelussa Matias Rale vei Hongan johtoon kymmenennellä minuutilla. VPS:llä oli omat paikkansa, mutta Honka onnistui pitämään maalinsa puhtaana ja nappasi täyden pistepotin.

Aika samanlaista peliä voi odottaa kuin Vaasassa. VPS on todella laadukas joukkue, heillä on hyviä yksilöitä ja myös joukkuepelaaminen on sillä tasolla, että meidän tulee olla todella varuillamme. Heidän olisi ehkä kuulunut saada enemmän pisteitä tässä sarjassa kun he toistaiseksi ovat saaneet. VPS oli meitä aika paljon Vaasassa niskan päällä toisella jaksolla. Sieltä tulee varmasti aika sisuuntunut ryhmä, joka haluaa ottaa meiltä pisteitä, Tammilehto sanoo.

Hongan kautta tähän mennessä voidaan pitää tuloksellisesti onnistuneena. Vastuukin on jakautunut kiitettävästi eri pelaajien kesken, vaikka toki luonnollisesti jotkut pelaajat ovatkin suurempia minuutteja pelanneet.

– Meillä on koko ryhmässä hyvä ja terve kilpailuhenki. Kun esimerkiksi Florian Krebs pelaa avauksessa niin yritän tukea hänen mahdollisuuksiaan pelata paremmin ja sama toisinpäin. On todella hyvä, että tässä porukassa puhalletaan aina yhteen hiileen, vaikka joskus ollaan itse penkilläkin. Toivon että pystyn auttamaan nuorempia pelaajia ottamaan minuutteja ja vastuuta kentällä, Tammilehto toteaa.

Tammilehto toimii joukkueen kapteenina ja kantaa suurta vastuuta myös pelillisten asioiden lisäksi. Johtajuutta joukkueesta löytyy toki muualtakin.

Etunenässä puhemuotoista johtajuutta tulee varmaan minulta ja Henri Aallolta. Toki johtajuutta on erilaista. Maksim esimerkiksi pitää hyvin ääntä. Jerry Voutilainen ja Aldayr Hernández eivät välttämättä puhu paljoa, mutta johtavat omalla tekemisellään. Kevin Jansen on myös sellainen positiivinen tyyppi joukkueen sisällä ja näyttää myös esimerkillään miten tehdään hommia. Meillä on hyvin työteliäs joukkue. Vaikka ehkä puhejohtajuutta ei ole aina niin paljoa, niin jokainen kyllä esimerkillään näyttää sen, miksi meillä tulokset on näin hyviä ja pelaamme tällä hetkellä näin hyvällä tasolla, Tammilehto päättää.

Honka vs VPS siis Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 30.7. klo 17.00 alkaen! Liput tästä! Tervetuloa katsomoon nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon!

Honka maanantaina FC Interin vieraaksi

Hongan Veikkausliigakausi jatkuu maanantaina Turussa, kun keltamustat kohtaavat Veritas Stadionilla klo 18.00 alkaen FC Interin! Jos et pääse paikan päälle, ottelu näkyy tuttuun tapaan suorana Ruutu+:sta!

Honka palasi yhden tasapelin ja yhden tappion jälkeen komealla tavalla voittojen tielle, kun FC Lahti kaatui Tapiolan urheilupuiston kotinurmella peräti 5-0. Agon Sadiku iski ottelussa kaksi maalia ja jatkaa kamppailua koko Veikkausliigan maalipörssin kärkipäässä. Tällä hetkellä Sadiku on pörssissä neljännellä sijalla kahdeksalla maalillaan. Lahtea vastaan muista Hongan maaleista vastasivat Rui Modesto, Jerry Voutilainen ja Aldayr Hernández.

Lauantaina pelattujen Veikkausliigaotteluiden myötä Honka on yhä kolmantena. Ero kärkikaksikkoon KuPS ja HJK on kuusi pistettä, mutta kaksikosta helsinkiläiset ovat pelanneet Honkaa kaksi ottelua enemmän. Takana neljäntenä on AC Oulu, joka on yhden ottelun enemmän pelanneena Honkaa kolme pistettä perässä. Keltamustien asetelmat ovat siis hyvät, mutta maanantain pisteet ovat jälleen tärkeät.

FC Lahti-ottelu oli Hongalle jo Veikkausliigakauden viides nollapeli ja se onkin päästänyt toiseksi vähiten maaleja koko sarjassa. Vain sarjakärki KuPS:n puolustus on pitänyt paremmin. Hyökkäyspäässä Sadikun lisäksi tehoja ovat kirjauttaneet neljän maalin Modesto ja Voutilainen, kolmesti topparin tontilta maalannut Hernández, kaksi maalia toistaiseksi tililleen saaneet Kevin Jansen, Florian Krebs ja Matias Rale, sekä yhden osuman Edmund Arko-Mensah.

FC Inter on mukana hyvin tasaisessa keskikastissa. Sen sijoitus on tällä hetkellä seitsemäs. Eroa kymmenentenä olevaan IFK Mariehamniin ei ole kuin kolme pistettä, mutta toisaalta ero nelossijalle AC Ouluunkin on vain kuusi pistettä. Turkulaisillekin maanantain ottelu on siis erittäin tärkeä.

Inter on Veikkausliigassa kahden ottelun tappioputkessa, jonka se varmasti haluaa katkaista Honkaa vastaan. Molemmat tappiot ovat tulleet myös karvailla tavoilla, sillä FC Lahden voittomaali syntyi 89. minuutilla ja Hakan lisäajalla.

Lahti- ja Haka-otteluiden välissä Inter pelasi myös europelejä. Se voitti kotonaan Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella kosovolaisen Dritan 1-0, mutta putosi jatkosta kärsittyään 0-3 tappion vieraissa.

Interin kauden paras maalintekijä, maajoukkueessakin esiintynyt Benjamin Källman siirtyi kuun alussa Puolan pääsarjaan. Nykyjoukkueesta tehokkain on kuuden maalin ja komean seitsemän maalisyötön Petteri Forsell. Lisäksi toppari Rick Ketting matkasi VVV-Venloon. Inter hanki myös vahvistusta kesän siirtoikkunassa. Joukkueeseen liittyivät espanjalaiset, hyökkääjä Joel Rodriguez ja keskikenttäpelaaja Rober Sierra, sekä suomalaishyökkääjä Tobias Fagerström.

Honka ja Inter ovat kohdanneet tänä vuonna jo kahdesti. Liigacupin finaalissa Honka juhli 3-1 voiton myötä ja Veikkausliigakauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tapiolassa keltamustien voittolukemat olivat 2-1.

Oli tärkeää saada Lahtea vastaan ehjä peli kahden heikomman tuloksen jälkeen. Interiä vastaan pitää jatkaa samalla tavalla. Meidän pitää olla heti alusta saakka pelissä mukana ja laittaa palloa pömpeliin. Tasainen ja varmasti hyvä futismatsi on tulossa, mutta päätavoitteena on kolme pistettä mukaan Tapiolaan, toppari Ville Koski totesi.

Inter-vierasottelun jälkeen Honka palaa kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon. Vastassa lauantaina 30.7. kello 17.00 alkaen on VPS! Liput otteluun tästä! Nähdään katsomossa!

Honka kohtaa perjantaina kotonaan FC Lahden

Honka hakee perjantaina paluuta voittokantaan kotikentällään, kun vastaan asettuu FC Lahti. Ottelu käynnistyy kelo 18.00! Honka taistelee tiukasti sarjan kärkipäässä mitaleista, joten kannattaa saapua Tapiolan urheilupuistoon nauttimaan hyvästä jalkapallosta ja kannustamaan Honka voittoon! Liput tästä!

Honka kärsi viime kierroksella karvaan tappion Seinäjoella, kun SJK oli parempi kahdella loppuhetkien maalilla 3-2 lukemin. Tappiosta ja edellisellä kierroksella IFK Mariehamnia vastaan tulleesta 1-1 tasapelistä huolimatta Honka on hyvissä asemissa sarjassa. Kolmantena olevilla keltamustilla on kaksikymmentäneljä pistettä kolmestatoista ottelusta. Sarjakakkonen, yhden ottelun enemmän pelannut HJK on kolme pistettä edellä.

Kahdesta heikommasta tuloksesta huolimatta Honka on viiden ottelun kuntopuntarissa kärjessä kymmenellä pisteellä. Perjantaina paluu voittokantaan olisi silti tärkeää, ettei ero ylemmäksi kasva.

– SJK-tappio oli karvas. Uskon kuitenkin, että se myös opetti meitä ja pystymme korjaamaan pelaamisessamme tiettyjä asioita. Sen ja kannattajilta saamamme tuen myötä voimme ottaa voiton perjantaina. Kannattajien tuki oli mahtavaa myös SJK-vierasottelussa. Kotiyleisön tuki on aina meille suuri etu ja auttaa meitä kohti voittoa, SJK-ottelussa Hongan molemmat maalit viimeistellyt Rui Modesto toteaa.

Honka on tällä kaudella tehnyt kaksikymmentäkaksi maalia, mikä on sarjassa neljänneksi eniten. Omiin pallo on mennyt kolmetoista kertaa, mikä puolestaan on toiseksi paras saldo. Maalipörssin kärkinimi keltamustista on vahvaa debyyttikautta pelaava Agon Sadiku (6 maalia). Uusi hyökkäyspään vahvistus Dražen Bagarić on ensimmäistä kertaa pelikelpoinen Lahtea vastaan. Vahva puolustus viimeisenä lukkonaan Maksim Rudakov on pitänyt Hongan maalin puhtaana neljä kertaa.

Perjantain vastustaja FC Lahdelle kausi on ollut toistaiseksi vaikea. Joukkue on tällä hetkellä viimeistä edellisenä. Toki häntäpään HIFK:hon eroa on kuusi pistettä, mutta odotusten mukaisesti kausi ei ole Lahdessa sujunut. Joukkue vaihtoi hiljattain päävalmentajaa, kun Ilir Zenelin korvasi aiemmin mm. RoPS:ia luotsannut Mikko Mannila. Mannilan alaisuudessa joukkue on ehtinyt pelaamaan kolme ottelua. Suomen Cupissa Ykkösen JäPS kaatui 2-1, samoin lukemin myös FC Inter Veikkausliigassa. Viime kierroksella Lahti hävisi sarjakärki KuPS:lle 4-0. Honka saa varmasti vastaansa sisukkaan vierailijan, eikä ottelusta ole odotettavissa helppoa.

Honka vs FC Lahti Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 15.7. klo 18.00. Osta lippusi tästä, tule nauttimaan huippufutiksesta katsomoon ja tietenkin kannustamaan Honka kolmeen pisteeseen!

Honka matkaa sunnuntaina Seinäjoelle

Honka jatkaa kärkipään taistoaan Veikkausliigassa sunnuntaina, kun keltamustat matkustavat Seinäjoelle SJK:n vieraaksi. OmaSP Stadionilla kello 16.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana myös Ruutu+:sta!

Hongan kolmen ottelun mittainen voittoputki päättyi viime kierroksella, kun kotikentällä Tapiolassa pisteet jaettiin IFK Mariehamnin kanssa 1-1 lukemin. Agon Sadiku vei Hongan jo toisella peliminuutilla 1-0 johtoon. John Owoeri teki vieraiden tasoitusmaalin toisen nelivitosen alussa. Ensimmäistä liigakauttaan pelaava Sadiku on Hongan paras maalintekijä tällä kaudella kuudella Veikkausliigamaalillaan ja taistelee myös koko sarjan maalipörssin kärkipäässä.

Honka on sunnuntain otteluun lähtiessä sarjassa hyvissä asetelmissa. Sijoitus on kolmas ja piste-eroa sarjakakkosena olevaan HJK:hon on vain kolme pistettä. HJK on lisäksi pelannut kaksi ottelua Honkaa enemmän.

Veikkausliigan kesäkuun joukkueessa oli runsaasti honkalaisia. Kuukauden valmentajaksi valittiin Vesa Vasara ja pelaajista mukana olivat Matias Rale, Mohammed Adams, Kevin Jansen, sekä Maksim Rudakov. Ruudun asiantuntijat valitsivat Rudakovin omissa papereissaan myös kuukauden pelaajaksi.

Arvostan tottakai tunnustuksia pelaamisestani. Koko joukkue pelasi hyvän kesäkuun, mutta se on nyt historiaa ja meidän tulee laittaa kaikki ajatuksemme tuleviin otteluihin. Meillä on paljon töitä vielä edessämme, Rudakov sanoo.

Joukkueessa on myös erittäin hyvä yhteishenki, joka näkyy kentällä asti.

– Ilmapiiri joukkueessa on mahtava, meillä on kopissa sellaista kemiaa, jota aina tarvitaan. Olemme vahva joukkue, kun jokainen antaa kentällä kaikkensa toisten puolesta, hän jatkaa.

SJK on ennen lauantaina pelattavia otteluita Veikkausliigassa yhdeksäntenä. Se on voittanut kahdestatoista pelaamastaan ottelustaan kolme, pelannut kolme tasan ja hävinnyt kuudesti. Pisteitä on siis kaksitoista. Viimeisistä viidestä Veikkausliigaottelusta tilillä on peräti kolme tasapeliä, kahdesti Hakaa ja kerran FC Interiä vastaan. Lisäksi SJK voitti IFK Mariehamnin ja kärsi tappion AC Oululle.

SJK avasi europelinsä eilen torstaina vieraissa, kun se kärsi Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa 0-1 tappion FC Floralle.

Honka ja SJK kohtasivat jo kerran tällä Veikkausliigakaudella. Silloin Honka otti selvän 5-1 voiton. Rudakov kuitenkin tietää, että helppoa ottelua ei varmasti ole tulossa.

Odotan vaikeaa ottelua. SJK pelasi hyvin ensimmäisessä europelissään ja se näytti, että heillä on hyvätasoinen joukkue. Meillä on kuitenkin omat tavoitteemme tässä sarjassa. Etenemme ottelu ottelulta ja seuraava ottelu on aina se tärkein. Viime pelissä emme saaneet tarpeeksi maaleja. Olen varma siitä, että tasomme on sunnuntaina viime peliä korkeammalla, hän sanoo.

Joukkueet kohtasivat myös Liigacupin välierässä, jonka Honka voitti maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuspotkukilpailussa.

Hongan joukkue on saanut tuttuun tapaan tälläkin kaudella vahvaa tukea kannattajiltaan. HK05 järjestää kannattajamatkan Seinäjoelle. Lisätietoa löydät tästä! Lähde mukaan reissuun ja kannustamaan Honkaa!

Kannattajat luovat mahtavat tunnelman kotikentällämme. Haluan kiittää heitä koko joukkueen puolesta. Odotamme innolla näkevämme teidät myös vieraissa, kannatuksemme on meille erittäin tärkeää. Hyvää kesää kaikille! Rudakov kiittelee.

SJK vs Honka siis Seinäjoen OmaSP Stadionilla sunnuntaina 10.7. klo 16.00. Ruutu+:n suoraan lähetykseen tästä!

Honka palaa SJK-ottelun jälkeen kotikentälleen! Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi saapuu perjantaina 15.7. FC Lahti! Osta lippusi klo 18.00 alkavaan otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Yhteistyössä