Otteluennakko

Honka matkaa keskiviikkona Vaasaan

Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu jälleen ylihuomenna keskiviikkona 22.6. Silloin keltamustat matkustavat Pohjanmaalle, Vaasaan kohtaamaan VPS:n. Ottelu käynnistyy Elisa Stadionilla kello 18.00. Ottelua voi seurata myös suorana Ruutu+:n suorasta lähetyksestä!

Honka lähtee Vaasaan alla komea kotivoitto KuPS:sta. Agon Sadiku ja Rui Modesto viimeistelivät maalit ensimmäisen vartin aikana ja lopun aikaa Hongan puolustus Maksim Rudakov viimeisenä lukkonaan piti maalinsa puhtaana.

Honka on keskiviikon otteluun lähdettäessä sarjan kolmannella sijalla. Ero neljäntenä olevaan, ottelun enemmän pelanneeseen AC Ouluun on kaksi pistettä. Kärkikaksikko KuPS-HJK on kuusi pistettä edellä, mutta KuPS on pelannut yhden ja HJK kaksi ottelua Honkaa enemmän. Voidaan siis sanoa, että keltamustien alkukausi on sujunut hienosti.

Hongan maalipörssiä johtaa upeaa debyyttikautta Veikkausliigassa pelaava, 19-vuotias Agon Sadiku, jolla on kasassa jo viisi osumaa. Se oikeuttaa myös koko sarjan maalipörssin jaettuun toiseen sijaan. Koko Hongan joukkue on tehnyt yhteensä kahdeksantoista maalia ja omiin on mennyt yhdeksän. Keltamustien maaliero on sarjakärki KuPS:n jälkeen toiseksi paras.

Viime kaudella Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Matias Rale on vain kasvattanut rooliaan tällä kaudella. Puolustaja on ollut avauksessa kolmea ensimmäistä kierrosta lukuun ottamatta jokaisessa Hongan Veikkausliigaottelussa.

– Lisääntynyt vastuu on tietenkin tuntunut hyvältä. Yritän peli peliltä kehittää omaa pelaamistani ja asettaa itselleni yhä korkeamman vaatimustason. Kausi on lähtenyt omalta osaltani ihan hyvin käyntiin, mutta parannettavaa riittää vielä, hän sanoo.

Viime kaudella Rale pelasi yhtenä Hongan kolmesta topparista. Nyt vastuuta on tullut neljän puolustuslinjassa vasempana pakkina.

Tässä meidän neljän linjassamme minulla on huomattavasti vapaampi rooli hyökkäyssuuntaan. Vaihtelen paikkaa myös paljon esimerkiksi keskikenttäpelaajien kanssa, mikä osoittaa tiettyä joustavuutta pelitavassa. Kolmen topparin linjassa avasin peliä enemmän ja olin paljon pallossa, mutta paikkoja ei niin vaihdeltu. Puolustussuuntaan homma on molemmissa rooleissa aika samanlaista, Rale vertaa.  

Keskiviikon vastustaja VPS löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan kolmellatoista pisteellä. Se kaatoi viime kierroksella HIFK:n vieraskentällä selvin 5-1 lukemin ja sitä edellisellä tuli 3-1 voitto IFK Mariehamnista. Liigaotteluiden välissä VPS pelasi Suomen Cupin neljännesvälierän HJK:ta vastaan. Ottelu ratkaistiin maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuspotkukilpailulla, jonka helsinkiläiset voittivat.

VPS:n riveistä löytyy peräti kolme neljän maalin miestä, Tete Yengi, Kalle Multanen ja Steven Morrissey. Aleksi Pahkasalo on säestänyt kolmella osumallaan. VPS onkin koko sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue kahdellakymmenelläyhdellä maalilla. Omiin vaasalaisilla on uponnut neljätoista osumaa.

VPS on kieltämättä ollut vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja meidän täytyy löytää keinot estää heidän tehokkaat hyökkäyksensä. Saamme varmasti luotua omat paikkamme pelissä, mutta tehokkuutta pitää parantaa viime pelistä. Kaiken kaikkiaan tulossa on varmasti vauhdikas peli, Rale sanoo.

VPS vs Honka siis Vaasassa keskiviikkona 22.6. klo 18.00. Ruutu+:n suoraan lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

VPS-ottelun jälkeen Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Lauantaina 2.7. vieraaksi saapuu IFK Mariehamn ja ottelu käynnistyy kello 13.00. Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon! Nähdään TUP:issa!

Paluu maajoukkuetauolta huippuottelulla!

Honka palaa maajoukkuetauolta lauantaina 18.6. Tapiolan urheilupuistossa tarjolla on todella iso ottelu, sillä Honka kohtaa sarjan kärkipaikkaa tällä hetkellä hallussaan pitävän KuPS:n klo 15.00. Nyt jos koskaan kannattaa siis tulla paikan päälle seuraamaan huippufutista ja kannustamaan Honka voittoon! Osta lippusi tästä!

Honka lähtee otteluun Veikkausliigan kolmannelta sijalta. Joukkue on pelannut vahvan alkukauden voittaen viidesti. Tappioita on tullut kaksi ja tasapelien sarake näyttää samaa lukemaa. Pisteitä on siis kasassa seitsemäntoista. Ero kahden kärkiporukkaan, HJK:hon ja lauantain vastustaja KuPS:iin on yhdeksän pistettä. HJK on kuitenkin pelannut kaksi, ja kuopiolaiset yhden ottelun Honkaa enemmän.

Koko Hongan joukkue on esiintynyt hyvällä tasolla. Yksi ehdottomasti näkyvimmistä pelaajista on keskikentälle tälle kaudella saapunut saksalainen Florian Krebs. Krebs joutii jättämään FC Interiä vastaan tulleen loukkaantumisen vuoksi muutaman ottelun väliin, mutta palasi Hongan vahvuuteen viime kierroksen HIFK-voitossa.

Onneksi tervehdyin pikaisesti takaisin pelikuntoon. Haluankin kiittää kaikkia seurassa, jotka antoivat kaikkensa auttaakseen minua palaamaan nopeasti kentälle, hän kiittää.

Honka pelasi Veikkausliigassa viimeksi juurikin HIFK:ta vastaan, sunnuntaina 29.5. Aivan ilman ottelutuntumaa joukkueessa ei ole kuitenkaan jouduttu olemaan, sillä Honka kohtasi harjoitusottelussa Viron hallitsevan mestarin FCI Levadian viime viikon perjantaina. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin 1-1, Kevin Jansenin viimeistellessä Hongan osuman. Krebsin mielestä harjoitusottelu oli tärkeä tapahtuma maajoukkuetauon keskelle.

On aina hyvä juttu saada tasaisesti pelejä ja pitää kilpailullisuutta yllä, hän toteaa.

KuPS:n meno on ollut myös hyvin vahvaa. Joukkue on sarjan kärjessä ja yhtä tappiottomana. Kuopiolaiset tekivät myös hiljattain uuden Suomen pääsarjaennätyksen, kun tappiottomien ottelujen putki Veikkausliigassa venyi kolmeenkymmeneen. Sen jälkeen on tullut tasapeli HJK:n kanssa, eli luku on tällä hetkellä 31. Tätä putkea Honka lähtee siis lauantaina katkaisemaan.

Tapiolan urheilupuistossa pelatussa kahdessa kotiottelussa on nähty jo hyvää menoa kentän lisäksi myös katsomon puolella, ja lauantaina voidaan odottaa vieläkin parempaa. Niin HK05, innokkaasti kannattavat Hongan omat junioripelaajat kuin kaikki muukin yleisö on antanut vahvan tukensa kotijoukkueelle. Krebs uskookin, että myös lauantaina nähdään hieno ottelu.

Meidän tulee tehdä kovaa töitä ja pelata omaa peliämme. Silloin meitä on vaikea pysäyttää. Odotamme ottelua innolla ja haluamme ottaa voiton yhdessä kannattajiemme kanssa!

Honka vs KuPS siis Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 18.6. klo 15.00 alkaen! Liput tästä, nähdään TUP:issa!

Huom! Tapiolan urheilupuistossa on lauantaina myös muuta tapahtumaa. Suosittelemme saapumaan otteluun julkisilla tai kävellen.

Viimeiset pisteet ennen maajoukkuetaukoa jaossa sunnuntaina

Honka pelaa vielä ennen maaottelutaukoa yhden ottelun, kun se kohtaa paikalliskamppailussa HIFK:n sunnuntaina Bolt Arenalla kello 16.00 alkaen. Mikäli et pääse paikan päälle, Ruutu+ näyttää ottelun suorana kotisohville!

Honka on ennen lauantaina pelattavia Veikkausliigaotteluita sarjassa kolmantena neljällätoista pisteellä, joka on kertynyt neljän voiton, kahden tasapelin ja kahden tappion myötä. Vastustajan maaliverkkoja Honka on heiluttanut neljätoista kertaa, mikä on koko sarjassa neljänneksi eniten. Omiin pallo on uponnut kahdeksan kertaa, mikä taas on toiseksi paras saldo sarjakärki KuPS:n jälkeen.

Tällä hetkellä Honka on kahden ottelun voitottomassa putkessa. AC Oulu voitti keltamustat kotonaan dramaattisesti loppuhetkien osumalla 2-1 ja viime kierroksella Tapiolassa Honka jäi hyvästä esityksestä huolimatta ilman maaleja ja pisteet jaettiin Ilveksen kanssa luvuin 0-0. Kahdesta tuloksellisesti hieman heikommasta ottelusta huolimatta voidaan joukkueen alkukautta pitää suht onnistuneena. Sävelet voittojen tielle palaamiseenkin ovat selvät.

Lähdemme yksinkertaisesti siitä, että pyrimme luomaan mahdollisimman paljon maalipaikkoja ja laittamaan niistä myös sisään. Samalla meidän täytyy puolustaa varmasti, välttää turhat virheet ja pitää nolla omassa päässä, Agon Sadiku toteaa.

Portugalilaisvalmentaja Bernardo Tavaresin komennossa kauden aloittanut HIFK vaihtoi valmentajaa jo muutaman ottelun jälkeen, kun Huuhkajistakin tuttu Mixu Paatelainen otti ohjat ensimmäistä kertaa 22.4. pelatussa Haka-ottelussa. Veikkausliigassa HIFK:n voittotili on yhä avaamatta, mutta pistesaldoaan se on kartuttanut tasapeleillä IFK Mariehamnia, AC Oulua ja FC Interiä vastaan.

Honka ja HIFK kohtasivat jo kerran tällä kaudella, Suomen Cupin neljännellä kierroksella. Silloin ratkaisua haettiin 1-1 lukemissa rangaistuspotkukilpailusta, jonka helsinkiläiset veivät nimiinsä. Honka lähteekin sunnuntain kamppailuun revanssinnälkäisenä.

Haluamme tottakai revanssin HIFK:sta. Viime peli heitä vastaan ei todellakaan ollut sitä mitä haimme. Haluamme siis todella ottaa sunnuntaina voiton, Sadiku sanoo.

Täksi kaudeksi Honkaan siirtynyt Sadiku on saanut paljon vastuuta keltamustien hyökkäyksessä. Ensimmäistä Veikkausliigakauttaan pelaava hyökkääjä johtaa Hongan sisäistä maalipörssiä Jerry Voutilaisen kanssa kolmella osumallaan. Talven Liigacup-otteluissa verkko heilui niin ikään kolmesti. Hyvä alkukausi toi hiljattain myös kutsun U21-maajoukkueeseen.

Ihan hyvin on oma kausi lähtenyt käyntiin, mutta tottakai haluan tehdä vielä enemmän maaleja. Sunnuntaina HIFK:ta vastaan tavoitteena on tehdä ainakin yksi maali ja auttaa joukkuetta voittamaan, Sadiku summaa.

HIFK vs Honka siis Töölön Bolt Areenalla sunnuntaina 29.5. klo 16.00. Ruutu+:n suoraan lähetykseen ottelusta tästä! Honka pelaa seuraavan kotiottelunsa maaottelutauon jälkeen, lauantaina 18.6. kello 15.00. Silloin Tapiolan urheilupuistossa kohdataan sarjan kärkipään KuPS! Osta lippusi KuPS-matsiin ja Hongan muihinkin kesä-heinäkuun kotiotteluihin tästä!

Kotinurmelle palataan taas perjantaina!

Honka pääsee pelaamaan jälleen kotiyleisönsä eteen perjantaina, kun Ilves saapuu keltamustien vastustajaksi Tapiolan urheilupuistoon. Ottelu käynnistyy kello 18.00. Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka kärsi viime kierroksella kauden toisen tappionsa, kun AC Oulu onnistui nappaamaan voiton kotikentällään viime hetkien rangaistuspotkumaalilla 2-1 numeroin. Tappiosta huolimatta Hongan alkukautta voidaan pitää onnistuneena. Kolmantena sarjataulukosta löytyvät keltamustat ovat keränneet seitsemästä ottelusta kolmetoista pistettä.

Meidän olisi pitänyt saada luotua Oulua vastaan enemmän hyviä maalipaikkoja. Meillä oli toki myös hieman huonoa onnea mukana. Olen varma, että perjantain ottelussa onnistumme paremmin. Olemme valmistautuneet hyvin. Ilves on toki aina vaikea vastustaja, mutta uskon, että pystymme ottamaan hyvällä peillä voiton, Rui Modesto sanoo.

Monipuolinen Modesto on pelannut kauden aikana niin laitahyökkääjänä, kuin viimeiset pari ottelua myös laitapuolustajana. 22-vuotias portugalilainen on pelannut Hongan joukkueesta alkukaudella kuudenneksi eniten. Peliaikatilaston kärjessä ovat maalivahti Maksim Rudakov ja toppari Aldayr Hernández, jotka ovat ainoina pelanneet kaikki minuutit kauden ensimmäisen seitsemän ottelun aikana. Modeston edellä ovat myös Jerry Voutilainen, Lucas Kaufmann ja Ville Koski.

Ilveksen kausi Veikkausliigassa alkoi yskähdellen, kun tamperelaiset kokivat tappiot Hakalle ja KuPS:lle. Pistetili aukesi kolmannella kierroksella 2-2 tasapelillä AC Oulua vastaan, jonka jälkeen tilille on kirjattu voitot VPS:stä (3-2), SJK:sta (3-1) ja IFK Mariehamnista (1-0). Kauden kolmas tappio tuli niukasti (2-1) HJK:ta vastaan. Hyvien viime otteluiden myötä Ilves onkin noussut sarjataulukossa jo viidenneksi ja kymmeneen pisteeseen.

Kaksitoista kertaa vastustajan verkkoja heiluttaneen Ilveksen sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan neljällä maalilla HJK-laina Kai Meriluoto. Petteri Pennasella ja Tuomas Ollilalla, on kasassa kolme maalia, muut ovat jakautuneet maalin mieheen iskeneille Axel Vidjeskogille ja Mikael Almenille.

Honka ja Ilves kohtasivat Liigacupin lohkovaiheessa, jolloin Ilves oli vahvempi 1-0 lukemin. Viime kaudella Veikkausliigassa Honka voitti kotonaan 4-1, kun taas Tampereella päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Modesto odottaa jo innolla kauden toista kotiottelua Tapiolan urheilupuistossa. Avausottelu FC Interiä vastaan päättyi Hongan voitonjuhliin 2-1 ja katsomossa nähtiin ja ennen kaikkea kuultiin hyvää tunnelmaa. Vähintään samaa on odotettavissa taas perjantaina.

Kotona on paljon mukavampaa pelata kuin vieraissa. Kannattajiemme tuki on fantastista ja he antavat meille paljon energiaa kentälle. Kotiyleisön tuki on taas perjantaina ratkaisevassa roolissa!

Honka vs Ilves siis Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 20.5. kello 18.00. Liput otteluun tästä! Nähdään katsomossa!

Hongan pistejahti jatkuu perjantaina Oulussa

Honka jatkaa pistejahtiaan Veikkausliigassa taas perjantaina, kun keltamustat matkustavat Ouluun AC Oulun vieraaksi. Raatin Stadionilla pelattava ottelu käynnistyy kello 18.00 ja sitä voi seurata tietenkin suorana myös Ruutu+:n kautta!

Honka lähtee perjantain otteluun kolmen Veikkausliigaottelun voittoputkessa, jossa ovat kaatuneet SJK, FC Lahti ja FC Inter. Ennen Inter-ottelua keltamustien Suomen Cup-urakka päättyi rangaistuspotkukilpailun jälkeen tappioon HIFK:lle.

Yhteensä kolmetoista pistettä kerännyt Honka on ennen torstaina pelattavia Veikkausliigaotteluita sarjassa kolmantena. Kolmetoista kertaa vastustajan verkkoja heiluttaneet keltamustat ovat myös koko sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue.

Hongan sisäisen maalipörssin kärkinimet ovat kolmen maalin Agon Sadiku ja Jerry Voutilainen. Joukkueessa on kuitenkin ollut alkukaudella onnistujia erittäin laajalla rintamalla, puolustuspäästä ja maalivahdista lähtien, aina keskikentän kautta hyökkäykseen.

Olemme hyvässä vireessä, koko joukkue tekee hommia korkealla tasolla. Ilmapiiri joukkueessa on erittäin hyvä ja sen näkee jokaisissa harjoituksissa. Meidän tulee kuitenkin muistaa jatkaa kovaa jokapäiväistä työtä ja pysyä nöyrinä jatkaaksemme hyvien tuloksien ottamista, toppari Aldayr Hernández kommentoi.

AC Oulu avasi Veikkausliigakautensa 2-2 tasapelillä VPS:aa vastaan. Sen jälkeen se on hävinnyt FC Interille ja IFK Mariehamnille niukoin 2-1 lukemin, voittanut Hakan 3-0, sekä pelannut tasan myös Ilveksen (2-2) ja viimeisimpänä HIFK:n (1-1) kanssa.

Oululaisten ehdoton tehopelaaja on ollut neljällä osumallaan Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikkaa jakava argentiinalaiskärki Michael Lopez.

Täksi kaudeksi AC Oulun riveissä tapahtui lukuisia muutoksia. Lopezin lisäksi laivastonsinisiin liittyivät mm. HIFK:ssa viime kaudella torjunut Calum Ward, jo viime kaudella lainasopimuksella joukkueessa pelannut Dennis Salanovic, sekä Honkaakin aikanaan edustaneet Armend Kabashi, Riku Selander ja Noah Pallas.

AC Oulu on hyvä joukkue. Heillä on hyviä pelaajia ja selkeä ajatus siitä, miten he haluavat pelata. Tärkeintä on, että uskomme omaan peliimme ja lähdemme tähän otteluun samalla asenteella ja innolla, kun aiempiinkin. Pyrimme pelaamaan joka pelissä oman ideamme mukaan ja siinä onnistuminen on tärkeää myös Oulua vastaan, Hernández sanoo.

AC Oulu vs FC Honka siis perjantaina 13.5. Oulun Raatin Stadionilla kello 18.00! Ruutu+:n suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Honka pelaa kotonaan seuraavan kerran perjantaina 20.5. Silloin vastaan asettuu Ilves ja ottelu vihelletään käyntiin kello 18.00. Osta lippusi matsiin tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Paluu kotikentälle lauantaina!

Honka pääsee lauantaina pelaamaan Tapiolan urheilupuiston kotikentälleen ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella, kun keltamustat kohtaavat kello 17.00 alkaen FC Interin! Toivotetaan joukkue tervetulleeksi kotistadionille saapumalla sankoin joukoin katsomoon kannustamaan Honkaa! Osta lippusi otteluun tästä!

Vahvan alkukauden pelannut Honka on sarjassa kolmantena kymmenellä pisteellä. Avausottelussa HJK:lle tulleen niukan tappion jälkeen kaatuivat Haka, SJK ja FC Lahti, IFK Mariehamnin vieraana päädyttiin 1-1 luvuin pistejakoon.

Tiistaina kokoonpanoaan kierrättänyt Honka kärsi rangaistuspotkukilpailun jälkeen tappion HIFK:lle Suomen Cupin neljännellä kierroksella. 1-1 päättyneellä varsinaisella peliajalla Hongan maalin laukoi Honka-kasvatti Saku Heiskanen. Veikkausliigassa Hongan yksitoista tehtyä maalia ovat jakautuneet Veikkausliigan kuukauden pelaajaksikin valitulle Jerry Voutilaiselle (3), Agon Sadikulle (2), Florian Krebsille (2), Kevin Jansenille (1), Edmund Arko-Mensahille (1), Aldayr Hernándezille (1), sekä Matias Ralelle (1).

Myös lauantain vierasjoukkueen, FC Interin alkukausi on sujunut hyvin. Turkulaiset ovat neljäntenä, Honkaa pisteen perässä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Interin tasapelisarake näyttää vielä nollaa, kun tulokset ovat jakautuneet kolmeen voittoon ja kolmeen tappioon. Sinimustat juhlivat voittoja AC Oulua, IFK Mariehamnia ja HJK:ta vastaan. Tappiot sen sijaan on kirjattu KuPS:ia, Hakaa ja HJK:ta vastaan, jonka Inter on siis kohdannut jo kahdesti.

Interin tehokaksikko ei ole yllättävä. Neljä maalia viimeistellyt Benjamin Källman on koko sarjan maalipörssin kärkitaistossa mukana. Petteri Forsellilla on tilillään kaksi maalia ja neljä maalisyöttöä, mutta hän on pelikiellon vuoksi sivussa lauantaina.

Honka ja FC Inter kohtasivat jo talvella Liigacupin finaalissa. Silloin Inter siirtyi ensin johtoon, kunnes Honka käänsi ottelun voitokseen Henri Aallon, Florian Krebsin ja Lucas Kaufmannin maaleilla.

Odotan haastavaa ottelua. Inter osoitti Liigacupin finaalissa olevansa hyvä joukkue, ja he ovat pelanneet hyvin myös Veikkausliigassa. Meidän pitää pelata omaa peliämme, vaikka vastustaja prässäisikin korkealta. Olen iloinen, että pääsemme omalle kotikentällemme. Kaikki paikalle kannustamaan!, Maksim Rudakov kutsuu.

Rudakov on esittänyt vahvoja otteita Hongan maalilla. Yhdestä avauskokoonpanon paikasta on kuitenkin joukkueessa kova kilpailu. Suomen Cupin ottelussa maalilla torjui hyvällä tasolla 19-vuotias Honka-kasvatti Roope Paunio. Rudakov näkee kovan kilpailun peliajasta vain positiivisena asiana.

Kova kilpailu nostaa kaikkien tasoa niin harjoituksissa kun peleissäkin. Meillä on oikein mahtava maalivahtiunioni!

Honka vs Inter Tapiolan urheilupuiston nurmella lauantaina 7.5. kello 17.00 alkaen! Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Suomen Cupin jatkopaikka haussa huomenna

Honka jahtaa paikkaa Suomen Cupin viidennelle kierrokselle, kun se kohtaa huomenna tiistaina HIFK:n Myyrmäen Stadionilla kello 18.00. Osta lippusi otteluun tästä ja tule kannustamaan Honka jatkoon! Hongan kauden 2022 kausikortilla vapaa pääsy!

Honka pääsee lähtemään otteluun hyvässä vireessä. Veikkausliigassa sillä on viidestä ottelusta kasassa kymmenen pistettä ja sarjasijoitus kolmas. Kaksi viimeistä otteluaan Honka on voittanut maalierolla 7-1, kun SJK kaatui ensin 5-1 ja FC Lahti sitten 2-0.

Suomen Cupissa ottelu on Hongalle ensimmäinen. Se pääsi aloittamaan kyseisen kilpailun neljänneltä kierrokselta Liigacup-menestyksensä ansiosta. HIFK puolestaan on pelannut Cupissa jo yhden ottelun, kun helsinkiläiset voittivat Nelosessa pelaavan SuMu/SOB:n 10-0.

Olemme pelanneet hyviä otteluita ja saaneet niistä hyviä tuloksia. Toivon ja uskon, että pystymme jatkamaan samalla lailla sekä Cupissa että Veikkausliigassa. Valmennusryhmämme valmistaa meidät jokaiseen otteluun erittäin korkeatasoisesti ja on meistä pelaajista sitten kiinni, että esiinnymme myös kentällä hyvällä tasolla. HIFK:ta vastaan lähdemme hakemaan yhtä hyvää peliä lisää ja tietenkin voittoa, Hongan hyökkääjä Aleksandar Katanic sanoo.

Katanic oli alkukauden loukkaantumisen takia sivussa, mutta on nyt päässyt palaamaan kentälle. Hyökkääjä tuli vaihdosta kentälle noin kymmeneksi minuutiksi SJK:ta vastaan ja Lahdessa peliaikaa tuli jo puolisen tuntia.

Tuntuu mahtavalta olla takaisin kentällä. Hongassa on erittäin hyvä olla ja myös elämä Suomessa sujuu hyvin. Uskon ja toivon, että sama jatkuu myös tulevaisuudessa, hän toteaa.

HIFK:ssa on tapahtunut muutoksia viime aikoina. Talvella seuraan palkattu päävalmentaja Bernardo Tavares lähti ja uutena luotsina aloitti Suomen maajoukkueestakin tuttu Mixu Paatelainen. Paatelaisen ensimmäisessä ottelussa HIFK kärsi niukan 2-1 tappion Hakalle ja toisessa HJK oli parempi Stadin derbyssä lukemin 2-0.

Veikkausliigassa HIFK on kerännyt toistaiseksi van yhden tasapelipisteen, kun ottelu IFK Mariehamnia vastaan päättyi 1-1.

Helsinkiläisten nimekkäin pelaaja on ehdottomasti portugalilaismaalivahti Beto, joka on esittänyt hyviä otteita joukkueen heikohkoista tuloksista huolimatta. Joukkueesta löytyy myös kokemusta Suomen kentiltä mm. Sakari Mattilan, Jukka Halmeen ja Eero Markkasen kaltaisten nimien osalta.

Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelu Honka vs HIFK käynnistyy siis Myyrmäen Stadionilla Vantaalla huomenna tiistaina 3.5. kello 18.00. Liput matsiin tästä! Tervetuloa!

Pisteitä haussa perjantaina Lahdessa!

Viime kierroksella SJK:n komein 5-1 lukemin kaatanut Honka lähtee hakemaan seuraavia sarjapisteitä jo perjantaina, kun keltamustat matkustavat Lahteen FC Lahden vieraaksi. Kello 18.00 Lahden Stadionilla alkavaa ottelua voi seurata myös Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta!

Honka nappasi Veikkausliigakauden toisen voittonsa maanantaina. Matias Ralen ja Agon Sadikun maalit veivät Hongan 2-0 johdossa tauolle, ja Jerry Voutilainen lisäsi eron kolmeen toisen jakson alkuminuuteilla. SJK kavensi Josepablo Monrealin maalilla, mutta Honka kuittasi samantien Kevin Jansenin viimeistelemällä osumalla ja Voutilainen ohjasi vielä loppulukemat 5-1 illan toisellaan.  

Honka on kerännyt nyt neljästä pelaamastaan Veikkausliigaottelusta seitsemän pistettä. Saldona on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Keltamustat ovat yhdeksällä maalillaan VPS:n kanssa eniten koko sarjassa maaleja tehnyt joukkue. Sijoitus sarjataulukossa on neljäs.

SJK:ta vastaan pelasimme hyvän pelin pallollisena ja olimme maalipaikoissamme tehokkaita. Jos pystymme jatkamaan samaan malliin, edessä voi olla upea kausi meille, keskikentän Kevin Jansen totesi.

Hongan yhdeksän tehtyä maalia on myös jakautunut monelle pelaajalle, mikä kertoo potentiaalisten ratkaisijoiden laajuudesta joukkueessa. Kahden maalin miehiä ovat kolmikko Florian KrebsAgon SadikuJerry Voutilainen, yhden maalin ovat sarakkeeseensa toistaiseksi kirjauttaneet Jansenin lisäksi Aldayr Hernández ja Matias Rale.

FC Lahden kausi käynnistyi maalittomalla tasapelillä Ahvenanmaalla. Sen jälkeen se koki 0-5 tappion VPS:lle, mutta avasi sitten voittotilinsä kaatamalla HIFK:n 3-0. Viimeisimmässä ottelussaan lahtelaiset hävisivät niukasti 0-1 sarjakärki KuPS:lle.

Toistaiseksi Lahti on tehnyt kaikki kolme kauden maaliaan yhdessä ottelussa, voitossa HIFK:ta vastaan. Siinä osuivat Chinedu Geoffrey, Altin Zeqiri, sekä honkalaisillekin hyvin tuttu Mac Kandji.

Liigacupissa Honka ja FC Lahti pelasivat samassa B-lohkossa. Joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi selvin lukemin Hongan eduksi, kun Aleksandar Katanicin kaksi, sekä Edmund Arko-Mensahin ja Agon Sadikun yhdet maalit toivat Hongalle 4-0 vierasvoiton. Lahden Liigacup-urakka päättyi lohkovaiheeseen, Honka pääsi lopulta juhlimaan turnauksen voittoa. Jansen kuitenkin tietää, ettei perjantain ottelusta tule samanlaista kuin Liigacupissa.

FC Lahti on nyt varmasti paljon vahvempi ja parempi joukkue, kun talvella kohdatessamme. Mutta me olemme valmistautuneet hyvin ja tulemme olemaan erittäin valmiita otteluun, hän sanoo.

Honkaan täksi kaudeksi siirtynyt Jansen oli sivussa kaksi ensimmäistä Veikkausliigaottelua, mutta palasi vaihdosta kentälle vieraissa IFK Mariehamnia vastaan. SJK:ta vastaan avautui jo paikka avauskokoonpanossa.

Loukkaantuneena oleminen on aina todella ikävää. Olen onnellinen, että se ei kestänyt kovin pitkään. Tuntuu todella hyvältä olla takaisin kunnossa ja auttamassa joukkuetta kentällä.

FC Lahti vs Honka Lahden Stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.00! Suoraan Ruutu+:n lähetykseen ottelusta tästä!

Lahden reissun jälkeen Honka pelaa seuraavaksi Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelun HIFK:ta vastaan tiistaina 3.5. Myyrmäen Stadionilla kello 18.00 alkaen! Osta liput otteluun tästä! Hongan kauden 2022 kausikortilla vapaa pääsy!

Hongan kausi jatkuu maanantaina kotiottelulla SJK:ta vastaan

Hongan Veikkausliigakausi jatkuu jälleen maanantaina, kun keltamustat saavat SJK:n vieraakseen Töölön Bolt Arenalle kello 18.00! Osta lippusi tästä ja tule kannustamaan Honka kohti kolmea pistettä!

Honka lähtee SJK-otteluun tasapeliin päättyneen IFK Mariehamn-pelin jälkeen. Keltamustilla oli ottelussa paikat voittoonkin.

– Pelasimme Ahvenanmaalla ehjän ysikymppisen. Pystyimme kontrolloimaan esimerkiksi Haka-otteluun verrattuna peliä paremmin molemmilla nelivitosilla ja olisimme ansainneet voiton. Lisämaalit jäivät kuitenkin uupumaan, Duarte Tammilehto toteaa.

Honka on kerännyt kolmesta ensimmäisestä Veikkausliigaottelustaan yhden voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion myötä neljä pistettä. Ennen sunnuntaina pelattavaa Veikkausliigaottelua se oikeuttaa kuudenteen sijaan.

– Kokonaisuutena kolmessa pelaamassamme Veikkausliigaottelussa meillä on ollut paljon hyviä asioita. Olemme onnistuneet monessa asiassa, joissa olemme halunneetkin. Olemme esimerkiksi pystyneet prässäämään vastustajia ylhäältä ja päässeet nopeisiin vastahyökkäyksiin. Olemme olleet myös suht vaarallisia pidemmissäkin hyökkäyksissämme. Jos meillä olisi ollut vielä vähän enemmän kliinisyyttä, meillä voisi olla tässä vaiheessa vielä vähän enemmänkin pisteitä, Tammilehto jatkaa.

SJK:n kauden alku ei ole pisteiden valossa ollut varmastikaan sitä, mitä Seinäjoella olisi toivottu. Joukkue löytyy sarjataulukon sijalta kymmenen kolmella pisteellä. Toki joukkueen kaksi tappiota ovat tulleet HJK:lle ja KuPS:lle. Avausottelussaan SJK kaatoi HIFK:n 2-1, kun Denis Oliinyk tasoitti viisi minuuttia ennen täyttä aikaa ja Rafal Wolsztynski laukoi voittomaalin lisäajalla.

Honka ja SJK kohtasivat myös Liigacupin välierissä. Tasainen ottelu meni maalittomassa tasatilanteessa rangaistuspotkukilpailuun saakka, jossa Maksim Rudakov otti kaksi SJK:n laukausta kiinni ja Agon Sadiku nosti kylmänviileästi ratkaisevan pilkun, joka vei Hongan loppuotteluun.

Pelasimme SJK:ta vastaan Liigacupin välierässä ja sinänsä meillä on heistä tuoreet muistot. He pystyivät Liigacupin ottelussa tuottamaan meille ongelmia pallonhallintansa kautta, mutta myös me pystyimme tuottamaan heille vastaavia ongelmia. Meidän tulee olla vielä parempia viimeisellä kolmanneksella SJK:n linjan edessä, jotta saamme luotua vielä lisää maalipaikkoja. SJK on tasainen ja hyvä joukkue ja meidän pitää parantaa vielä viime pelistä saadaksemme voiton, Tammilehto sanoo.

Honka vs SJK maanantaina 25.4. kello 18.00 Bolt Arenalla! Osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kausi jatkuu Ahvenanmaan vierasreissulla

Hongan Veikkausliigakausi 2022 jatkuu jälleen maanantaina, kun keltamustat matkaavat Ahvenanmaalle kohtaamaan IFK Mariehamnin Wiklöf Holding Arenalla kello 18.00 alkavaan otteluun. Jos et ole paikan päällä, voit kannustaa Hongan voittoon Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta!

Honka esitti viime ottelussaan Hakaa vastaan avausjaksolla erittäin vahvoja otteita. Aldayr Hernandezin, Florian Krebsin ja Agon Sadikun maalit veivät joukkueen 3-0 johdossa tauolle. Toiselle jaksolle Haka kuitenkin tuli vahvasti ja nousi Lee Erwinin kahdella osumalla vielä maalin päähän. Honka kuitenkin sai pidettyä johtonsa loppuun saakka ja otti pisteet 3-2 lukemin.

Hakaa vastaan ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvä. Toisella päästimme heidät vähän turhaan peliin mukaan. Haka muutti tauolla omaa systeemiään ja sen jälkeen meille tuli vähän enemmän vaikeuksia. Meidän olisi kyllä pitänyt pystyä pelaamaan paremmin ottelu loppuun saakka. Kolme pistettä on toki se mikä merkitsee ja hyvä että saimme sen otettua, keskikentän Jerry Voutilainen totesi.

Avausottelussaan niukan 0-1 tappion HJK:lle kärsinyt Honka on ennen sunnuntain Veikkausliigaotteluita sarjataulukossa viidentenä kolmella pisteellä. Eroa kärkipaikalla olevaan, yhden ottelun enemmän pelanneeseen KuPS:iin on kuusi pistettä.

Maanantain vastustaja IFK Mariehamn ei ole vielä tällä Veikkausliigakaudella avannut voittotiliään, mutta toisaalta myös tappiosarake näyttää yhä nollaa. Avausottelussa saarelaiset ja FC Lahti jäivät nollille, toisella kierroksella joukkue pelasi HIFK:n vieraana 1-1 tasapelin. IFK:n tähän saakka ainoan osuman tällä Veikkausliigakaudella viimeisteli Vahid Hambo.

Liigacupissa IFK:n matka päättyi alkulohkoon. Se otti kovan päänahan avausottelussaan voittamalla HJK:n 3-2, mutta jäi FC Interille ja HIFK:lle kärsimiensä tappioiden myötä lohkon viimeiselle sijalle.

Talven aikana Maarianhaminassa on ollut paljon pelaajaliikennettä. Kesken viime kauden päävalmentajaksi nousseen Daniel Norrménin ryhmästä muualle lähtivät mm. veljekset Niilo ja Aapo Mäenpää, Vaasaan suunnannut Oskari Forsman, sekä topparit Robin Buwada ja Calle Svensson. Tulijapuolelta löytyvät mm. Lahdesta tullut Jean-Christophe Coubronne ja Timi Lahti, Kuopiosta tullut Jiri Nissinen, sekä Oulusta maalinsuulle saapunut Yann Fillion ja HJK:n lainamaalivahti Elmo Henriksson.

Odotan maanantailta hyvää ottelua, josta voittoa lähdetään tietenkin hakemaan. Meidän tulee olla erityisen hereillä IFK:n vastahyökkäyksissä, he ovat niissä hyviä, Voutilainen tiivisti.

IFK Mariehamn vs Honka maanantaina 18.4. Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla kello 18.00 alkaen! Suoraan Ruutu+:n lähetykseen pääset tästä!

IFK-ottelun jälkeen Honka pelaa kauden toisen kotiottelunsa, kun se kohtaa SJK:n Bolt Arenalla maanantaina 25.4. klo 18.00 alkaen. Osta liput otteluun klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Yhteistyössä