Otteluennakko

Liigacup käyntiin lauantaina!

Honka käynnistää kauden 2023 kilpailullisten otteluiden osalta lauantaina 21.1. kun Liigacupin lohkovaiheen avausottelussa vastaan asettuu IFK Mariehamn! Ottelu käynnistyy Esport Arenalla klo 14.00. Otteluun pääsee sisään Hongan kauden 2023 kausikortilla, jonka lisäksi siihen myydään sata lippua. Lippuja voi ostaa ennakkoon Ticketmasterista klikkaamalla tästä, sekä paikan päätä Esport Arenalta. Mikäli kauden 2023 kausikorttisi ei ole vielä saapunut, käy maksutosite siitä ottelussa ”kausikorttina”.

Honka lähtee kauteen 2023 onnistunut kausi 2022 takanaan. Viime sesonki päättyi Veikkausliigan pronssimitaleihin ja europaikkaan tälle kaudelle. Lisäksi Honka juhli talvella Liigacupin mestaruutta, joten se lähtee tämän kauden versioon hallitsevana mestarina.

Tottakai lähdemme hyvillä fiiliksellä kohti kauden ensimmäistä kilpailullista ottelua. Onhan tässä jo ollutkin taukoa kilpailullisista peleistä. On hyvä päästä mittaamaan taas omaakin tekemistä. Tottakai tämä tulee tähän vuoden alkuun vielä aika äkkiä, mutta olemme niin valmiita kuin on mahdollista, päävalmentaja Vesa Vasara toteaa.

Hongan joukkueen runko on säilynyt hyvin kasassa. Uusina niminä tämänhetkisestä joukkueesta löytyvät SJK:sta saapunut Jonathan Muzinga, sekä Honka Akatemiasta mukaan nousseet Dario Naamo ja Aapo Venermo. Marraskuun jälkeen joukkue piti joulukuun ajan taukoa joukkueharjoituksista ja palasi harjoituskentälle tammikuun alussa. Vasaran mukaan Honka pääsee lauantain avausotteluun hyvistä asemista.

Periaatteessa joukkueen tilanne on oikein hyvä. Olemme treenanneet hyvin pari kolme viikkoa ja pelanneet yhden harjoitusottelun. Pieniä vaivoja on, mutta ei montaa isompaa. Saku Heiskasella on pidempiaikainen vaiva, mutta muuten on aikalailla kaikki mukana.

Honka pelasi vuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa viime lauantaina, kun PK-35 kaatui 5-0. Maalinteossa keltamustilta onnistuivat Niilo Saarikivi, Muzinga, Jerry Voutilainen, Nasiru Banahene, sekä Lauri Laine.

Aina tietenkin pelataan voitosta ja on aina hyvä merkki, että pystymme minkä tahansa ottelun voittamaan. Olimme siinä ottelussa edellä niin valmistautumisessa kuin laadussakin, että sinänsä siitä tuli odotettu tulos. Samoin pelaamisemme oli aika odotettua, joukkue näytti suurin piirtein samalta, kun lopetimme viime vuoden päätteeksi treenit. Joukkueen runko on pysynyt niin vahvasti kasassa, että sen myötä perusasiat tulevat nopeasti näkyviin. Olemme tyytyväisiä siihen, mitä PK:tä vastaan nähtiin ja myös siihen, mitä treeneissä intensiteetin ja työnteon kannalta olemme tehneet joukkueena. Niin pelaajat kuin valmennuskin ovat näyttäneet, että olemme valmistautuneet hyvin tammikuun alkuun ja olemme valmiita aloittamaan Liigacupin pelit, Vasara sanoo.

Vasara haluaa, että Hongan aktiivinen ja viihdyttäväkin, viime kaudelta tuttu peli-ilme näkyy taas heti lauantaina.

Kyllä me edelleen haluamme pelata intensiivistä jalkapalloa, missä tapahtuu mahdollisimman usein asioita. Kun meillä ei ole palloa, haluamme riistää sen takaisin mahdollisimman nopeasti ja kun se taas meillä on, niin jos mahdollista hyökkäämme nopeasti. Jos nopea hyökkäys ei ole mahdollinen, niin löytyy etenemisestämme ja murtautumisestamme silti tietyt logiikat. Haluamme koko ajan luoda uhkaa, että pääsisimme mahdollisimman usein vastustajan boksiin tai uhkaamaan heidän viimeistä linjaansa. Näitä asioita alkaa toivottavasti näkymään heti, saamme tehtyä maaleja, oltua aktiivisia ja kaiken päälle peli-ilme on yhtenäinen. Sitä lähdetään hakemaan lauantaina, hän summaa.

Lauantain vastustaja IFK Mariehamn lähtee kauteen Daniel Norrménin johdolla. Norrmén tuli IFK:n päävalmentajaksi kesken kauden 2021 ja sai ensimmäisen täyden kautensa tehtävässä viime sesongilla, joka päättyi ahvenanmaalaisten osalta Veikkausliigan kymmenenteen sijaan. Viime kauden Liigacupissa IFK jäi alkulohkoon. Joukkueessa uusia nimiä ovat mm. Ykkösen EIF:stä saapunut Oskari Sallinen, sekä niin ikään Ykköstä viime kaudella pelannut, Pargas IF:stä siirtynyt Daniel Enqvist.

Liigacupin kilpailumuotoon on tehty jonkin verran muutoksia kauteen 2022 verrattuna. Kaudella 2023 Liigacup pelataan kahdessa maantieteellisessä lohkossa aiemman kolmen lohkon sijaan. Molemmissa lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi lohkojen kaksi parasta etenevät suoraan välieriin ja välierien voittajat kohtaavat Liigacupin finaalissa. Joukkueilla on aiempaan tapaan mahdollisuus peluuttaa Liigacupissa myös testipelaajia, joita voi nimetä kokoonpanoon kolme kappaletta.

Liigacupin ottelu Honka vs IFK Mariehamn siis lauantaina 21.1. klo 14.00 Esport Arenalla. Otteluun pääsee sisään Hongan kauden 2023 kausikortilla, jonka lisäksi siihen myydään sata lippua. Lippuja voi ostaa ennakkoon Ticketmasterista klikkaamalla tästä, sekä paikan päätä Esport Arenalta. Mikäli kauden 2023 kausikorttisi ei ole vielä saapunut, käy maksutosite siitä ottelussa ”kausikorttina”. Tervetuloa!

Honka Seinäjoelle maanantaina

Honka kohtaa mestaruussarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan SJK:n ensi maanantaina 10.10. Ottelu käynnistyy OmaSP Stadionilla kello 18.00 ja näkyy suorana Ruutu+:n kautta myös kotikatsmoihin!

Hongan loppukauden otteluissa on vielä panosta. Keltamustien tällä hetkellä hallussaan pitämä kolmas sija toisi pronssisten mitalien lisäksi suoran paikan europeleihin ensi kaudelle. Sarjanelonen joutuu vielä pelaamaan europaikasta eurofinaalissa. Tällä hetkellä ero Hakaan on kolme pistettä Hongan hyväksi, kun molemmilla on kaksi ottelua pelaamatta. Keltamustien etuna on myös parempi maaliero, +26 (Hakalla vastaava lukema on +1). Haka kohtaa omassa ottelussaan HJK:n sunnuntaina ja Honka ja Haka kohtaavat mestaruussarjan päätöskierroksella Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 16.10. klo 17.00. Liput siihen otteluun tästä! Honka voi vielä myös nousta hopealle, siinä kilvassa KuPS on tällä hetkellä neljä pistettä edellä.

Honka palasi niukan KuPS-vierastappion jälkeen takaisin voittokantaan, kun se kaatoi FC Interin torstaina Tapiolassa 2-1, Agon Sadikun viimeistellessä molemmat keltamustien maalit. Samalla Sadiku kasvatti kauden maalimääränsä jo neljääntoista ja on koko Veikkausliigan maalipörssin toisella sijalla.

Meidän pitää olla maanantaina taas 100-prosenttisesti keskittyneitä. Kaikki on omissa käsissämme. SJK on toki hyvä joukkue ja tulossa on varmasti kova ottelu, mutta meidän pitää keskittyä ennen kaikkea itseemme, keskikentän Florian Krebs sanailee.

SJK aloitti kauden heikosti, mutta on sesongin edetessä noussut kohti kärkipäätä. Tällä hetkellä seinäjokelaiset ovat viidentenä, kaksi pistettä FC Interiä edellä. Mestaruussarjan aikana SJK:n sijoitus ei paljoa enää voi muuttua. Se on joko viides tai kuudes ja pelaa sen jälkeen vielä eurolopputurnauksessa europaikasta ensi kaudelle.

SJK:n tehotilastosta löytyvät kärkipäästä nimet Tuomas Kaukua ja Jake Jervis, joilla molemmilla on kasassa kuusi maalia. Honka ja SJK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin, molempien voittaessa kertaalleen kotonaan. Honka oli vahvempi luvuin 5-1, SJK puolestaan voitti Seinäjoella loppuhetkien osumalla 3-2.

Ottelutahti on tiivis, mikä tuo omat haasteensa kropan tuoreena pitämiselle ja palautumiselle. Krebs näkee siinä kuitenkin myös hyviä puolia.

Kaikilla joukkueilla on sama taakka ja olosuhteet, mutta kyllä se toki on haastavaa. Toki se on myös sikäli mukavaa, että ei joudu ajattelemaan paljoakaan muuta, kun seuraava peli on jo ovella, hän toteaa.

SJK vs Honka siis Seinäjoen OmaSP Stadionilla maanantaina 10.10. klo 18.00! Mestaruussarjan päätöskierros Honka vs Haka Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 16.10. klo 17.00, liput tästä!

Honka saa Interin vastaansa torstaina

Hongan pelit Veikkausliigan mestaruussarjassa jatkuvat jälleen torstaina 6.10. Keltamustat kohtaavat kotinurmellaan Tapiolan urheilupuistossa FC Interin klo 17.45! Nappaa liput otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka kohtasi viime kierroksella, mestaruussarjan toisessa ottelussaan KuPS:n vieraskentällä. Pistetili ei Kuopion reissulta karttunut, sillä kotijoukkue oli niukasti parempi lukemien ollessa 3-2. Hongan maaleista vastasivat toisessa ottelussa perätysten osuneet Agon Sadiku ja Drazen Bagaric. Sadikulle maali oli jo kauden kahdestoista, jolla hän on koko Veikkausliigan maalipörssissä kolmantena.

Hongan ottelutahti on monen muun joukkueen tapaan suht tiivis. Ennen mestaruussarjan alkua sillä oli runkosarjan päätöskierroksesta yli kahden viikon tauko. Sen jälkeen pelejä on ollut torstaina 29.9., sunnuntaina 2.10. ja nyt tulevana torstaina 6.10. 

– Normaalisti tiheään rytmiin tottuisi vähän paremmin, mutta nyt se otti vähän enemmän paikoille, kun ennen sitä oli pitkä tauko peleistä. Olisi ehkä ollut helpompaa, jos normaali viikkorytmi olisi koko ajan säilynyt, toteaa toppari Ville Koski.

FC Interin valmennuksessa tapahtui muutoksia ennen mestaruussarjan alkua. Miguel Grau ei jatkanut enää päävalmentajana ja vastuun otti valmennusryhmässä mukana ollut Ramiro Muñoz.

Inter on pelannut Hongan tapaan kaksi ottelua mestaruussarjaa. Pistetili on vielä avaamatta, kun ensimmäinen päätyi 0-1 tappioon Hakaa, ja toinen 0-3 tappioon HJK:ta vastaan.

Inter on hyvä joukkue, niin kuin tietysti moni muukin tässä sarjassa. Meidän pitää karsia pois omat virheet. Kun KuPS-ottelussa tapahtuneita virheitä ei torstaina näy, uskon, että voitamme ottelun, Koski sanoo.

Honka ja Inter ovat kohdanneet tällä Veikkausliigakaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla on nähty tiukka ottelu. Tapiolassa Honka voitti 2-1 ja Kupittaalla keltamustat juhlivat 1-0 voittoa. Liigacupin finaalissakin Honka oli voitokas, silloin lukemat olivat 3-1.

Honka on ollut vahva tällä kaudella niin kotona kuin vieraissa, mutta kotikenttä ja -yleisö on ollut selvä etu keltamustille. Kahdestatoista kotiottelusta pisteitä on kertynyt kaksikymmentäseitsemän, samasta määrästä vierasotteluita saldo on seitsemäntoista pistettä.

Kotona on aina mukava pelata. Meillä on koko Veikkausliigan paras baana, jolle on aina mukava astella. Tottakai se antaa kentälle myös extraa, kun katsomossa on jengiä ja kotiyleisö luo fiilistä, Koski pättää.

Honka vs Inter siis Tapiolan urheilupuistossa torstaina 6.10. klo 17.45! Nappaa liput tästä ja nähdään katsomossa!

Honka matkaa sunnuntaiksi Kuopioon

Honka jatkaa mestaruussarjan pelejään taas sunnuntaina, kun se kohtaa Kuopiossa KuPS:n. Väre Areenalla pelattava ottelu vihelletään käyntiin klo 16.00.

Honka avasi eilen torstaina mestaruussarjan pelit omalta osaltaan hienolla tavalla, kun se kaatoi HJK:n 3-1. Helsinkiläiset johtivat ottelua vielä tauolla, mutta Honka käänsi pelin voitokseen Edmund Arko-Mensahin, Agon Sadikun ja Drazen Bagaricin osumilla.

Voiton myötä Honka myös kavensi eroaan sunnuntain vastustajaan, sarjakakkoseen KuPS:iin. Kuopiolaiset ovat ennen ottelua kolme pistettä Honkaa edellä, joten sunnuntain ottelussa jaossa on molemmille joukkueille erittäin tärkeitä pisteitä. Sarjakärki HJK on pelannut yhden ottelun sekä Honkaa, että KuPSia enemmän. Eroa HJK:lla on KuPS:iin viisi ja Honkaan kahdeksan pistettä.

Voitto oli meille todella tärkeä. Pääsimme takaisin hyviin tuloksiin, mutta vieläkin tärkeämpää oli se, että saimme hyvän alun mestaruussarjaan. Mikään ei ole parempi tapa siihen kun iso voitto, Rui Modesto kommentoi.

Syyskuun puolivälissä FC Interin Suomen Cupin finaalissa kaatanut KuPS varmisti samalla paikkansa europeleihin. Veikkausliigassa sen viime kierros ei kuitenkaan kartuttanut pistesaldoa, sillä SJK oli parempi 3-1 lukemin. Honkaa vastaan asettuu siis varmasti todella voitonhaluinen kotijoukkue.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa kahdesti. Honka voitti ensimmäisen Tapiolassa 2-0, kun Agon Sadiku ja Modesto tekivät maalit. Kuopiossa Hongan maalista vastasi niin ikään Sadiku, kun pisteet jaettiin numeroin 1-1.

Hongan väli edellisestä ottelusta torstaina jää kävin lyhyeksi. KuPS puolestaan pelasi SJK:ta vastaan keskiviikkona, joten heillä tauko on hieman pidempi.

Tiedämme, että otteluiden välissä on todella lyhyt aika, mutta teemme kaikkemme yhdessä joukkueena, että palaudumme mahdollisimman nopeasti. Kaikkein tärkeintä on pitää pää tuoreena, jotta emme ole henkisesti väsyneitä. Edessä on vaikea vierasottelu hyvää joukkuetta vastaan. Meidän tulee olla hyvin keskittyneitä saadaksemme kolme pistettä, Modesto sanoo.

KuPS vs Honka siis Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 2.10. klo 16.00. Honka pelaa kotonaan Tapiolan urheilupuistossa seuraavan kerran torstaina 6.10. klo 17.45, kun vastassa on FC Inter. Osta liput otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka avaa mestaruussarjan torstaina

Honka saa vihdoin Veikkausliigan mestaruussarjan pelit käyntiin ylihuomenna torstaina, kun HJK saapuu vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa klo 18.00 alkavaan otteluun. Liput matsiin tästä!

Honka lähtee mestaruussarjan peleihin kolmannelta sijalta. Sarjakärki HJK on yhden ottelun enemmän pelanneena edellä yksitoista pistettä, sarjakakkosena olevaan KuPS:iin ero on kuusi pistettä. Neljäntenä oleva Haka on puolestaan neljä pistettä Hongan perässä.

Meidän pitää olla valmiita ja aloittaa paremmin kuin viime HJK-kohtaamisessa. Näytimme mielestäni siinä ottelussa, että voimme olla samalla tai korkeammallakin tasolla kun HJK. Saamme vihdoinkin mestaruussarjan pelit käyntiin ja tässä sarjassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. Meidän täytyy olla sataprosenttisen valmiita jokaiseen otteluun, keskikentän Kevin Jansen kommentoi.

Upean kauden pelanneen Hongan päätös runkosarjaan oli tuloksellisesti heikompi. Viimeisestä kolmesta ottelusta ainoa piste tuli tasapelistä AC Oulua vastaan. Siitä huolimatta ottelut ovat olleet erittäin tasaisia ja kääntyneet vastustajille pienillä marginaaleilla. Esimerkiksi runkosarjan päätöskierroksella juuri HJK:ta vastaan pelattu kotiottelu kääntyi vieraille lisäajan maalilla. Honka ja HJK kohtasivat myös kauden avauskierroksella, jolloin voitto meni samaan suuntaan niin ikään niukalla yhden maalin erolla.

Boosti tähän HJK-peliin ei tule niinkään aiemmista tappioista heille, vaan halusta näyttää, että olemme parempi jalkapallojoukkue. Mielestäni olisimme ansainneet viime ottelusta enemmän, mutta jalkapallossa pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Niin oli myös siinä ottelussa. Kolmessa viimeisessä ottelussa putosimme aivan kärkitaistosta kolmannelle sijalle, mutta voimme silti päättää kauden erittäin hyvään sijoitukseen jos pelaamme niin kuin olemme pelanneet, Jansen toteaa.

Honka pelasi viimeksi 11.9. joten keltamustilla on ollut aikaa hioa peliään, sekä ajatella muutakin kun jalkapalloa.

Meillä oli muutama vapaapäivä ja itse kävin kotimaassani Alankomaissa. Sen jälkeen olemme harjoitelleet kovaa ja pyrkineet pitämään kovan tason myös tauon jälkeen.

HJK on ollut kovassa vireessä viime aikoina. Se on voittanut viimeiset viisi Veikkausliigaotteluaan, sekä pelannut viimeiset kymmenen ilman tappioita. Mestaruussarjan se avasi voittamalla SJK:n 2-1. Sarjapelien lisäksi HJK on pelannut Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, josta toistaiseksi tuloksena on 0-2 tappio Real Betisille ja 0-3 tappio AS Romalle.

Viime ottelussa HJK:ta vastaan Tapiolan urheilupuiston katsomot pullistelivat ja yli 4000-päinen yleisö loi huiman tunnelman. Jansen toivoo samaa meininkiä myös torstaina.

– Tunnelma oli mahtava, sanoisin että paras tällä kaudella! Toivon että kaikki ovat paikalla myös torstaina, tarvitsemme heitä!

Honka vs HJK siis torstaina 29.9. klo 18.00 Tapiolan urheilupuistossa! Nappaa liput tästä ja tule kannustamaan Honka tärkeisiin pisteisiin ja revanssiin!

Honka matkaa torstaina Valkeakoskelle

Veikkausliigan runkosarjan loppu häämöttää ja Honka kohtaa torstaina sen toiseksi viimeisessä ottelussaan Hakan Valkeakoskella. Tehtaan kentällä klo 18.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana yös Ruutu+sta!

Kamppailu sarjan kärkipäässä on edelleen erittäin tiukkaa. KuPS johtaa sarjaa tasapisteissä HJK:n kanssa ja Honka jahtaa kaksikkoa kahden pisteen päässä. Honka ja HJK kohtaavat vielä ennen loppusarjoja todellisessa huippukamppailussa runkosarjan päätöskierroksella Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Otteluun odotetaan suurta yleisömäärää, joten nappaa lippusi jo nyt Tiketistä ja varmista paikkasi tähän huippumatsiin!

Honka pelasi viime kierroksella kotonaan 2-2 tasapelin AC Oulua vastaan. Tapiolan urheilupuiston yleisö sai jännittää ottelussa loppuun saakka. AC Oulu kävi kahteen otteeseen johdossa ja Honka nousi kahdesti rinnalle. 2-2 tasoitusmaali syntyi Otso Koskisen puskemana ja Kevin Jansenin tarjoilemana viidennellä lisäminuutilla. Maali oli 19-vuotiaalle Koskiselle toinen kahteen viime otteluun.

Emme olleet Oulua vastaan parhaimmillamme, mutta olisimme voineet silti voittaa ottelun. Oli tuloksellisesti ja henkisesti hyvin arvokasta taistella edes yksi piste. Paremmalla laadullisella suorittamisella olemme jälleen omalla tasollamme, pelin perusteet ja usko tekemiseemme ovat lujalla pohjalla, puolustaja Henri Aalto toteaa.

Haka on Veikkausliigassa neljäntenä ja vahvasti kiinni ylemmän loppusarjan paikassa. Teemu Tainion suojatit ovat pelanneet vahvaa kautta. Viimeisen kymmenen ottelun huomioon ottavassa kuntopuntarissa Haka on toisena. Ykköstykin, kaksitoista maalia laukoneen ja Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikkaa pitävän Lee Erwinin lisäksi joukkueesta löytyy laatua muualtakin. Stavros Zarokostas on viimeistellyt jo seitsemän liigamaalia. Logan Rogerson on neljän maalinsa lisäksi syöttänyt niitä viisi.

Honka ja Haka kohtasivat kauden toisella kierroksella. Honka repi avausjaksolla johdokseen jo 3-0, mutta Haka kiri vielä maalin päähän. Pisteet jäivät lopulta keltamustille, mutta loppuun saakka sitä saatiin jännittää. Jännittävä ja hyvä ottelu on varmasti luvassa torstainakin.

Tunnemme Hakan vastustajana hyvin. He ovat erityisen vaarallisia vastahyökkäyksissä ja olleet jo tovin vahvassa vireessä. Haka tulee otteluun oletettavasti korkealla itseluottamuksella ja intensiteetillä, mutta tiedämme miten haavoittaa heitä ja missä meidän tulee onnista voittaaksemme ottelu. Niinpä lähestymme ottelua optimistisin ja rauhallisin mielin, kuitenkin kärsimättöminä palaamaan voittojen tielle. Odotan oikein korkeatasoista kamppailua monipäisen yleisön edessä, Aalto sanoo.

Haka vs Honka siis Valkeakosken Tehtaan kentällä torstaina 1.9. klo 18.00. Runkosarjan päättää Hongan osalta huippukamppailu Honka vs HJK, Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00! Nappaa liput huippumatsiin jo ennakkoon Tiketistä!

Honka kohtaa lauantaina AC Oulun

Hongan Veikkausliigakausi jatkuu jälleen lauantaina 27.8., kun keltamustat kohtaavat kotonaan Tapiolan urheilupuistossa AC Oulun klo 15.00 alkaen! Osta liput matsiin tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka kaatoi viime ottelussaan hienon, yli 3000-päisen yleisön edessä HIFK:n. Ottelu oli läpi ysikymppisen Hongan vahvassa kontrollissa, mutta avausjaksolla HIFK:n tiiviin puolustuksen murtamisessa oli haasteita. Kevin Jansenin 28. minuutilla syntynyt maali vei kuitenkin Hongan tauolle johto-asemassa ja toisella nelivitosella osuivat Ville Koski, Jansen toistamiseen ja Otso Koskinen. HIFK sai vielä yhden kavennusosuman ottelun loppuhetkillä, mutta Tapiolan urheilupuiston hienossa tunnelmassa saatiin juhlia 4-1 kotivoittoa.

Ensinnäkin iso kiitos kaikille, jotka tulivat HIFK-otteluun kannustamaan, tunnelma oli todella huikea. Peli oli aikalailla meidän kontrollissamme koko ajan. Ensimmäisen jakson jälkeen johdimme toki vasta maalilla. HIFK puolusti todella syvältä, mutta pallokontrolli oli koko ajan meillä. Olimme varmoja siitä, että pystymme homman hoitamaan omalla pelillämme, keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen sanoi.

Honka löytyy tällä hetkellä Veikkausliigan kärkipaikalta, tasapisteistä KuPS:n ja HJK.n kanssa, joukon parhaimmalla maalierolla. AC Oulu-ottelun lisäksi jäljellä on enää kaksi runkosarjan ottelua ennen loppusarjoja. Haka kohdataan vieraissa ja HJK kotona Tapiolassa sunnuntaina 11.6. klo 16.00. Liput HJK-otteluun tästä! Panokset ovat siis erittäin suuria jokaisessa pelissä!

Hongan maaliero ei ole ainoastaan kärkikolmikon paras, vaan koko Veikkausliigan. Keltamustat johtavat myös tehtyjen maalien tilastoa neljälläkymmenelläyhdellä osumallaan. Samalla omiin on uponnut KuPS:n kanssa vähiten, viisitoista maalia.

AC Oulu on kirjoitushetkellä sarjassa neljäntenä, tosin hyvin tasaisessa kamppailussa. Niin ikään sijoilla viisi ja kuusi olevilla SJK:lla ja Hakalla on sama pistepotti, eikä FC Interkään ole kuin kolme pistettä perässä. Oululaisten ykköstykki tällä kaudella on ollut kahdeksan maalin Michael Lopez, muut kaksikymmentä maalia ovat jakautuneet suht tasaisesti.

AC Oulu ja Honka kohtasivat Oulussa toukokuussa, jolloin pisteet jäivät dramaattisten vaiheiden jälkeen kotijoukkueelle. Ratkaisuosuma syntyi nimittäin rangaistuspotkusta ottelun yhdeksännelläkymmenennellä peliminuutilla. Hongalla on tärkeiden sarjapisteiden lisäksi siis varmasti suuri halu ottaa revanssi.

Voutilainen toivoo hyviä yleisömääriä myös tuleviin otteluihin.

Yleisön tuki on meille kuin yksi ylimääräinen pelaaja. Kun yleisö elää tunteella katsomossa mukana, siitä saa paljon virtaa kentälle, hän toteaa.

Honka vs AC Oulu siis lauantaina 27.8. Tapiolan urheilupuistossa klo 15.00! Nyt pelataan isoista asioista ja kotiyleisön tuki on elintärkeää! Nappaa liput tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Honka kohtaa HIFK:n kotonaan maanantaina

Hongan kausi ja kova kamppailu kärkipaikoista jatkuu jälleen ylihuomenna maanantaina, kun keltamustat saavat vieraakseen Tapiolan urheilupuistossa klo 18.00 alkavaan otteluun naapurikaupungin HIFK:n. Osta lippusi otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka nappasi jälleen yhden kolmen pisteen potin lisää, kun se haki 4-0 voiton Ilveksestä Tampereen Ratinasta. Henri Aallon, Ville Kosken, Drazen Bagaricin ja Lucas Kaufmannin maalit johdattivat Hongan selvään voittoon. Koko nelikolle osumat olivat tämän Veikkausliigakauden ensimmäiset. Yhteensä Hongalta maalinteossa on onnistunut kaksitoista eri pelaajaa.

Honka on ollut viime ajat kovassa vireessä. Viimeisessä viidessä ottelussa ainoa pistemenetys tuli vierastasapelissä sarjakärki KuPS:ia vastaan. Lisäksi otteluiden maaliero on Hongan hyväksi komea 15-1. Honka on maanantain otteluun lähtiessä vain kolme pistettä ottelun enemmän pelanneen KuPS:n takana. HJK pelaa oman ottelunsa sunnuntaina. Ennen sitä Honka on helsinkiläisten kanssa tasapisteissä, mutta edellä paremmalla maalierolla.

Honka on pitänyt jo kahdeksan kertaa tällä Veikkausliigakaudella oman maalinsa puhtaana. Maalivahti Maksim Rudakov antoi nollapeleistä kunniaa koko joukkueelle ja saman tekee toppari Aldayr Hernández.

Joukkue tekee asioita todella hyvin. Toimimme hyvin yhdessä ja kaikki tietävät roolinsa. Hyvä joukkuepelaaminen tekee myös puolustamisesta helpompaa, hän toteaa.

HIFK:n kausi on ollut vaikea ja joukkue onkin Veikkausliigan viimeisellä sijalla. Toistaiseksi kahdeksan pistettä kerännyttä joukkuetta ei kuitenkaan sovi aliarvioida. Joukkueesta löytyy laadukkaita pelaajia, kuten viimeisimpänä mukaan liittynyt Roman Eremenko. Myös Hongan ottelut HIFK:ta vastaan ovat tälläkin kaudella olleet tasaisia. Suomen Cupissa helsinkiläiset voittivat rangaistuspotkukilpailun jälkeen, Veikkausliigassa Honka otti Töölöstä niukan 2-1 voiton.

Vielä viime kaudella HIFK:ta edustanut Hernández tietää maanatain vastustajan vaarallisuuden.

Nämä ovat myös heille hyvin tärkeitä otteluita. Vaikka he eivät ole saaneet oikein tuloksia, he ovat hyvä joukkue. Uskon, että he yrittävät puolustaa tiiviisti ja hyökätä vaarallisesti vastaan. Meidän pitää olla hyvin keskittyneitä, jotta pystymme hallitsemaan transitioita ja sitä kautta ottelua. Sitä kautta saamme kolme pistettä ja jatkamme kohti sarjan kärkipaikkaa.

Honka vs HIFK siis maanantaina 22.8. klo 18.00 Tapiolan urheilupuistossa! Hongalla on voitolla paikka siirtyä Veikkausliigan kärkeen! Kerää siis hyvä porukka kasaan, osta lippusi klikkaamalla tästä ja tule antamaan äänesi Hongalle! Nähdään urheilupuistossa!

Honka Tampereelle lauantaina

Honka jatkaa urakkaansa Veikkausliigassa jälleen lauantaina, kun se kohtaa Ilveksen Tampereen Ratinassa klo 17.00. Ruutu+ näyttää ottelun tuttuun tapaan suorana!

Hyvävireinen Honka pelasi viime kierroksella todellisen kärkikamppailun, kun vastassa oli sarjakärki KuPS. Kuopiolaiset johtivat avausjakson jälkeen 1-0, mutta Rui Modeston alustama ja Agon Sadikun viimeistelemä maali toivat Hongan tasoihin ja pisteet jaettiin. Myöhemmin samana iltana HJK päätyi 1-1 tasapeliin AC Oulun vieraana, joten kärkikamppailu säilyi erittäin jännittävänä. 

Honka on sarjassa kolmantena, vain kolmeen pisteen päässä kärkikaksikosta KuPS ja HJK, joista HJK on pelannut yhden ottelun enemmän.

KuPS-ottelu oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. KuPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, me enemmän toista. Loppujen lopuksi tasapeli oli melko oikeutettu lopputulos, puolustaja Matias Rale sanoo.

Hongan tappiottomien otteluiden putki on neljän ottelun mittainen. Ennen KuPS-tasapeliä se kaatoi FC Lahden, FC Interin, sekä VPS:n.

Ilveksen viime ottelut eivät puolestaan ole tuloksien valossa sujuneet, kuten joukkue olisi varmasti toivonut. Joukkue on viiden ottelun voitottamassa putkessa, jonka muodostavat tappiot AC Oululle, HJK:lle ja VPS:lle, sekä tasapelit SJK:ta ja FC Lahtea vastaan. Samalla sijoitus on pudonnut yhdeksänneksi. Toki täytyy muistaa, että Veikkausliigan keskikasti on hyvin tasainen. Ilvekselläkin on eroa neljänteen sijaan vain viisi pistettä.

Ilveksen kauden paras maalintekijä on seitsemän maalin Kai Meriluoto, jota on säestänyt kuusi maalia tehnyt ja neljä syöttänyt Petteri Pennanen. Tuomas Ollilalla on kasassa neljä maalia ja kesken kauden Ykkösen EIF:stä saapuneella, Ilveksessä vasta neljässä ottelussa pelanneella Adam Larssonilla kaksi.

– Ilves on laadukas joukkue, jonka pitäisi olla korkeammalla sarjataulukossa. Joukkueessa on hyviä yksilöitä, jotka on pystyttävä pitämään aisoissa. Tällä kaudella Ilves on ollut meille hankala vastustaja, joten mielenkiintoinen ottelu on varmasti tulossa. Uskon, että nopeat vastahyökkäyksemme ja kollektiivinen puolustaminen tulevat olemaan resepti voittoon, Rale toteaa.

Ilves vs Honka siis Tampereen Ratinan Stadionilla lauantaina 13.8. klo 17.00. Suoraan Ruutu+:n lähetykseen tästä! Ilves-ottelun jälkeen Honka palaa kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon! Honka vs HIFK pelataan maanantaina 22.8. klo 18.00 alkaen! Osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka kohti voittoa!

Honka ja KuPS sunnuntaina kärkikamppailussa Kuopiossa

Hongan Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina todellisella huippuottelulla, kun vastassa on tällä hetkellä sarjan kärkipaikalla oleva KuPS. Ottelu käynnistyy Väre Areenalla kello 16.00 ja Ruutu+ näyttää sen suorana.

Honka nappasi viime kierroksella kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun VPS kaatui neljällä toisen jakson osumalla 4-0 lukemin. Sitä ennen Honka voitti FC Lahden kotonaan 5-0 ja FC Interin vieraissa 1-0. Kolmen viimeisen ottelun saldo onkin komea. Täydet yhdeksän pistettä, kymmenen tehtyä maalia eikä yhtään päästettyä. Honka on vakaasti Veikkausliigan kolmantena, kerättyään komeat 33 pistettä kuudestatoista ottelusta.

Simo Valakarin luotsaama KuPS on pelannut Hongan tapaan hyvin vahvan kauden. Ennen sunnuntain ottelua kuopiolaiset ovat kolme pistettä Honkaa edellä. Jaossa on erittäin tärkeät pisteet kärkitaistossa. Maalieroja tarkastellessa joukkueiden saldot ovat hyvin vastaavanlaiset. Honka on tehnyt 32 maalia, KuPS kaksi vähemmän. Päästettyjen maalien saldo on puolestaan kuopiolaisilla yhden maalin verran parempi, luvuin 12-13.

KuPS kärsi viime kierroksella vasta kauden toisen tappionsa, kun Haka onnistui kaatamaan sen 2-1 lukemin. Joukkueen ensimmäinen tappio tuli juuri Honkaa vastaan Tapiolan urheilupuistossa kesäkuussa. Silloin Agon Sadikun ja Rui Modeston maalit toivat Hongalle kolme pistettä 2-0 voitolla.

KuPS:n maalipörssin kärjestä löytyy Tim Väyrynen, joka on yhdeksällä osumallaan myös Veikkausliigan maalipörssin kakkonen. Hongan Agon Sadiku on jaetulla kolmannella sijalla kahdeksalla maalillaan. Huippuvireessä oleva ja heinäkuun kuukauden pelaajaksikin valittu Modesto on Hongan toiseksi paras maalintekijä viidellä maalillaan, sekä tehokkain syöttäjä seitsemällä maalisyötöllä.

KuPS on pelannut tällä kaudella myös europelejä. Se eteni jatkoon Konferenssiliigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta kaatamalla georgialaisen FC Dila Gorin yhteismaalein 2-0. Toisella karsintakierroksella kaatui puolestaan moldovalainen FC Milsami yhteismaalien ollessa 6-3 kuopiolaisten hyväksi. Kolmannella karsintakierroksella vastaan asettui kovatasoinen sveitsiläisseura Young Boys. Avausottelu päättyi sveitsiläisten 2-0 vierasvoittoon.

Lähdemme otteluun samalla ajatuksella kun kaikkiin muihinkin, haluamme ottaa voiton. Tiedämme, että tämä on iso peli ja pisteet ottamalla nousemme yhä lähemmäs kärkeä. Olemme näyttäneet, että pelaamme todella hyvää jalkapalloa ja voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa. Toki se, että voitimme heidät kotona antaa vielä lisää uskoa, että voimme tehdä saman myös vieraissa, keskikenttäpelaaja Kevin Jansen sanoo.

KuPS vs Honka siis Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 7.8. klo 16.00. Suoraan lähetykseen ottelusta pääset tästä!

KuPS-ottelun jälkeen Honka pelaa toisenkin vierasottelun, kun se kohtaa 13.8. Ilveksen Tampereella. Seuraavan kerran Honka nähdään kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa maanantaina 22.8. Silloin klo 18.00 alkaen vastaan asettuu HIFK! Liput otteluun tästä!

Yhteistyössä