Otteluennakko

Honka lauantaina Kuopioon KuPS:n vieraaksi

Honka metsästää jälleen kolmea tärkeää sarjapistettä lauantaina, kun joukkue matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Ottelu Kuopion keskuskentällä käynnistyy 17.00 ja sitä voi seurata myös suorana Ruutu+:sta.

Hongan vaikea kausi sai valitettavasti jatkoa viime kierroksella, kun keltamustat joutuivat taipumaan tasaisen kamppailun jälkeen HIFK:lle 0-1. Honka on kerännyt kahdeksasta pelaamastaan ottelusta kahden voiton myötä kuusi pistettä. Tasapelejä ei vielä tilillä ole, tappioita kuusi. Tätä saldoa joukkue lähtee parantamaan heti lauantaina.

Vaikka kausi on ollut toistaiseksi haastava, puolustaja Henri Aalto vakuuttaa, että joukkue uskoo yhä vahvasti parempien tulosten tulevan.

– Tunnetilat ovat luonnollisesti eläneet tulosten myötä, mutta olemme yhä kärsivällisiä ja näemme myös tulosten taakse. Olemme käsitelleet asioita syvällisesti ja avoimesti, ja siten varmistaneet, että niin yhteishenki kuin usko omaan pelaamiseen ja vahvuuksiin säilyvät vahvoina, hän sanoo.

Suurimmat kehityskohteet pelissä ovat joukkueelle selvät.

– Meidän tulee parantaa valintojen ja teknisen suorittamisen laatua, ne vaikuttavat keskeisesti myös joukkueen muotoon ja puolustamiseen. Myös kollektiivisen tilanteiden tunnistamisen ja hyökkäyspään erikoistilanteiden oltava hieman täsmällisempiä. Isossa kuvassa moni asia toteutuu kuitenkin jatkuvasti hyvin, ja on pienestä kiinni, että tuloksia tulee. Lauantaina olemme valmiita!

Lauantain kotijoukkue KuPS löytyy sarjataulukon viidenneltä sijalta. Joukkue on pelannut Hongan tapaan kahdeksan ottelua, joista saldona on neljän voiton, yhden tasapelin ja kolmen tappion myötä kolmetoista pistettä. Viime kierroksella KuPS otti komean voiton kaatamalla sarjassa toisena olevan FC Interin 1-0.

Simo Valakarin luotsaama joukkue on ollut tasaisen vahva niin hyökkäys- kun puolustussuuntaankin. KuPS on onnistunut maalinteossa yksitoista kertaa, mikä on Veikkausliigan neljänneksi paras saldo. Oma verkko on heilunut kahdeksasti, mikä on viidenneksi vähiten koko sarjassa.

Joukkueen tehokkaimpia maalintekijöitä ovat kaksi maalia mieheen iskeneet Diogo Tomas, Urho Nissilä ja Santeri Haarala. Sen lisäksi yhden maalin tehneitä joukkueesta löytyy viisi kappaletta.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tänä vuonna jo kahdesti. Ensimmäisen kerran joukkueet iskivät yhteen Suomen Cupin välierässä. Tasaisen ottelun kaikki osumat nähtiin avausjaksolla, ja se päättyi lopulta KuPS:n 2-1 voittoon. Kuopiolaiset voittivat lopulta koko Suomen Cupin kaatamalla loppuottelussa HJK:n rangaistuspotkuilla.

Joukkueet kohtasivat myös harjoitusottelussa viikkoa ennen Veikkausliigakauden alkua. Silloin Darren Smith, Lucas Kaufmann ja Edmund Arko-Mensah iskivät Hongan maalit 3-2 voitossa.

– KuPS on Valakarin johdolla hyvin valmennettu ja organisoitu, vahva ryhmä, joka osoittanut jo tasonsa mm. voittamalla Suomen cupin. Ottelut KuPs:ia vastaan ovat yleensä korkeatasoisia, joten odotan hienoa kamppailua, Aalto toteaa.

HIFK-ottelun pelikiellon vuoksi huilanneet Duarte Tammilehto ja Juan Alegria ovat jälleen käytettävissä. Jerry Voutilaisen tilannetta seurataan vielä.

Ottelun suoraa lähetystä pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

KuPS-ottelun jälkeen Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Torstaina 24.6. vastaan tulee Valkeakosken Haka ja ottelu käynnistyy kello 18.30. Tiedotamme ottelutapahtumajärjestelyistä ja lipunmyynnistä pian!

Honka tiistaina paikallisotteluun HIFK:n vieraaksi

FC Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu ylihuomenna tiistaina 15.6. Silloin keltamustat matkaavat naapurikaupunkiin, Töölön Bolt Arenalle. Kello 18.00 alkavassa ottelussa vastassa on HIFK.

Honka nappasi viime ottelustaan hyvin tärkeät kolme pistettä, kun se kaatoi AC Oulun Dani Hatakan ja Jean Marie Dongoun osumilla 2-0. Hatakan maali syntyi topparin ja Lucas Kaufmannin hienolla yhteistyöllä, Dongoun maalin alustivat hyökkäyksen käynnistänyt Konsta Rasimus, sekä maalisyötön antanut, loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Darren Smith.

– Voitto Oulusta teki kyllä meille henkisesti todella hyvää. Saimme siitä pienen helpotuksen, joka toivottavasti vaikuttaa tulevaan pelaamiseemme positiivisesti, kiteytti keskikentän Niklas Pyyhtiä.

Honka on kerännyt toistaiseksi pelaamastaan seitsemästä ottelusta yhteensä kuusi pistettä. Sarjataulukossa se tarkoittaa tällä hetkellä sijaa kahdeksan. Joukkueen tehtyjen maalin saldo, niin ikään kahdeksan, on Veikkausliigan keskikastia (seitsemänneksi eniten). Kahden maalin miehiä Hongassa ovat Dongou, Demba Savage, sekä Lucas Kaufmann, Hatakka ja Smith ovat lisäksi osuneet molemmat kertaalleen.

Tiistain kotijoukkue HIFK voitaneen lukea alkukauden onnistujiin. Joukkue on voittanut kolmesti, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt vain kerran. Yhdellätoista pisteellä se miehittää sarjataulukon neljättä sijaa.

Kahden maalin miehiä joukkueesta löytyy kaksi, espanjalainen Pipe Saez, sekä keskikentän Mostagh Yaghoubi. Heidän lisäkseen suurta vastuuta ovat kantaneet mm. Sakari Mattila, Macario Hing-Glover, sekä toppari Aldayr Hernandez.

Myös Hongan leirissä HIFK:n taso on hyvin tiedossa.

– HIFK tulee varmasti olemaan vaikea vastustaja, heillä on hyvä joukkue. Meidän pitää jatkaa siitä, mihin jäimme. Pidetään oma maali puhtaana ja isketään itse tarvittavat osumat, summasi Pyyhtiä asetelmat tiistaille.

Hongalta varmasti sivussa tiistain ottelusta on SJK-ottelusta tullutta pelikieltoaan kärsivä Juan Alegria, sekä korttitilin täyttymisen vuoksi Duarte Tammilehto. Jerry Voutilaisen pelikunnosta ei ole vielä täyttä varmuutta.

Suoraa lähetystä HIFK-FC Honka-ottelusta voit seurata Ruutu+:n kautta klikkaamalla tästä! Kotijoukkue HIFK tiedottaa ottelujärjestelyihin ja lipunmyyntiin liittyvistä asioista. Seuraa HIFK:n nettisivuja ajankohtaisen tiedon saamiseksi.

HIFK-ottelun jälkeen Hongalla on edessä vielä yksi vierasreissu, ennen kun se palaa kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon. Honka kohtaa sarjan toisen keltamustan joukkueen, KuPS:n Kuopiossa lauantaina 19.6. kello 17.00 alkaen. Sen jälkeen vuorossa on kotiottelu FC Hakaa vastaan torstaina 24.6. kello 18.30 alkaen. Tiedotamme ottelutapahtumaan ja lipunmyyntiin liittyvistä asioista mahdollisimman pian.

Honka Akatemian kausi jatkuu kotiottelulla FC Jazzia vastaan

Kautensa Kakkosen B-lohkossa komealla 4-0 voitolla TPV:stä avannut Honka Akatemia kohtaa tänään sunnuntaina 13.6. kello 18.30 alkavassa ottelussa FC Jazzin.

Keltamustien maaleista edellisen kierroksen 4-0 voitossa vastasivat Niilo Saarikivi, Otto Ollikainen, Idrissa Camara, sekä Hannes Woivalin. Nyt joukkue lähtee jatkamaan voittoputkeaan kahden ottelun mittaiseksi.

Vieraaksi Porista saapuva FC Jazz on ehtinyt pelata jo kaksi ottelua. Niistä molemmista tuloksena oli maaliton tasapeli, joten porilaisten tilillä on ennen illan ottelua kaksi sarjapistettä. Jazzin puolustus on siis pitänyt vahvasti, mutta toisaalta se ei itsekään ole onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa.

Infoa ottelutapahtumasta

Honka Akatemia-FC Jazz pelataan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä. Otteluun voidaan koronarajoitusten puitteissa ottaa katsojia kahdelle viidenkymmenen henkilön alueelle. Voit tukea FC Hongan P09 Akatemian toimintaa ostamalla viiden euron hintaisen ottelulipun, tai Akatemian 20 euroa maksavan kausikortin portilta. Ottelutapahtuma-alueella ei ole kioskipalveluita, mutta lähistöllä sijaitsee FC Honka ry:n kioski.

Edellytämme ottelutapahtumassa kasvomaskin käyttöä. Muistathan myös pitää huolta turvaväleistä muihin katsojiin. Älä saavu otteluun sairaana, tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustaudin oireita.

Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia kauden voittoon!

Honka matkaa perjantaina Ouluun

FC Honka palaa pelikentille tauon jälkeen, kun perjantaina vastassa on AC Oulu. Raatin Stadionilla pelattava ottelu käynnistyy kello 18.30. Ottelua voi tuttuun tapaan seurata suorana Ruutu+:n kautta.

Hongan alkukausi ei ole sujunut suunnitellusti. Kuuden pelatun ottelun jälkeen keltamustat ovat keränneet vain kolme pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa yhdenteentoista sijaan. Toistaiseksi ainoa voitto on tullut KTP:n vieraana.

Tulokset eivät kerro kuitenkaan koko totuutta. Useat otteluista ovat olleet hyvin tasaisia ja ratkenneet pienillä marginaaleilla. Esimerkiksi viime kierroksen SJK-ottelu ratkesi aivan ottelun loppuminuuteilla. Nyt Honka pyrkii kääntämään marginaalit itsensä eduksi. Joukkue piti pienen tauon SJK-ottelun jälkeen, ja on palannut harjoituskentälle kovalla innolla.

Keltamustien kuusi toistaiseksi tehtyä maalia ovat jakautuneet neljälle pelaajalle. Lucas Kaufmannilla ja Demba Savagella on tilillään kaksi osumaa, Darren Smithillä ja Jean Marie Dongoulla yksi mieheen.

AC Oulu nousi Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi voittamalla Ykkösen kolmen pisteen erolla KTP:hen. Suomen Cupissa se sijoittui lohkonsa kolmanneksi, kärsittyään tappiot SJK:lle sekä KuPS:ille ja kaadettuaan Ilveksen.

Hongan tapaan AC Oulun alkukausi Veikkausliigassa on ollut haastava. Oululaiset ovat hävinneet kaikki viisi pelaamansa ottelua ja ovat siis yhä ilman pisteitä, sarjan viimeisellä sijalla. Joukkue on osunut vastustajan maaliin toistaiseksi kolme kertaa, maalintekovastuun jakautuessa kolmikolle Niklas Jokelainen, Jere Kallinen ja Miika Koskela.

Puolustaja Dani Hatakka uskoo, että perjantaina vastakkain on kaksi erittäin nälkäistä joukkuetta.

– Kummallakaan joukkueella ei ole mennyt alkukausi putkeen, eikä kummassakaan leirissä varmasti olla tyytyväisiä. Tämä peli on molemmille joukkueille tavallaan uusi kauden aloitus. Uskon, että sarjataulukko näyttää meidän osalta erilaiselta tämän kuukauden pelien jälkeen, hän sanoo.

Hongalta varmasti sivussa on pelikieltoa kärsivä Juan Alegria. Jerry Voutilaisen pelikunto on vielä kysymysmerkki. Sen sijaan Darren Smithin pitäisi tällä tietoa olla mukana joukkueen vahvuudessa.

Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Honka Akatemian kausi Kakkosessa käyntiin

Veikkausliiga ja Kansallinen Liiga ovat olleet käynnissä ja hyvän aikaa ja lisäksi U17-joukkue avasi kautensa BSM-sarjassa 2-0 vierasvoitolla VJS:stä. Tänään maanantaina myös Honka Akatemia pääsee avaamaan omat ottelunsa Kakkosen B-lohkossa, kun vastaan asettuu TPV kello 18.30.

Honka Akatemia sijoittui viime kaudella lohkonsa kolmanneksi ja tavoitteet ovat korkealla myös alkavalla sesongilla. Joukkuetta luotsaa viime kaudella Hongan B-juniorit Suomen mestaruuteen johtanut Abdi Mohamed. Kahdella viime kaudella Akatemian päävalmentajana toiminut Riku Paularinne kuuluu nykyään Veikkausliigajoukkueen valmennusryhmään.

Joukkueessa on tapahtunut muutoksia viime kauteen verrattuna. Uusina niminä joukkueeseen ovat liittyneet KäPa:sta saapuneet Daniel ja Benjamin Heikkinen, HJS:ää viime kaudella edustanut Azina Alingue, HJK:n organisaatiosta siirtynyt Fidel Velasquez, sekä Peimari Unitedista tullut Egzon Avdi.

Lähtijöiden listasta löytyvät mm. monivuotiset runkopelaajat Martin Salin, Matias ja Rasmus Viitanen, sekä Robbie Azodo.

Honka Akatemia pelasi ennen kautta peräti yksitoista harjoitusottelua. Saldona oli lopulta kuusi voittoa, yksi tasapeli, sekä neljä tappiota.

Maanantain vastustaja TPV on jo ehtinyt avata kautensa yhdellä ottelulla. Se kohtasi kotonaan FC Jazzin, ja kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Hongan ja TPV:n lisäksi Kakkosen B-lohkossa pelaavat tällä kaudella GrIFK, KaaPo, SalPa, Pargas IF, FC Jazz, Ilves-Kissat, HJS, VJS, Ilves/2 ja EPS.

Info ottelutapahtumasta

Honka Akatemia-TPV pelataan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä. Otteluun voidaan koronarajoitusten puitteissa ottaa katsojia kahdelle viidenkymmenen henkilön alueelle. Voit tukea FC Hongan P09 Akatemian toimintaa ostamalla viiden euron hintaisen ottelulipun, tai Akatemian 20 euroa maksavan kausikortin portilta. Ottelutapahtuma-alueella ei ole kioskipalveluita, mutta lähistöllä sijaitsee FC Honka ry:n kioski.

Edellytämme ottelutapahtumassa kasvomaskin käyttöä. Muistathan myös pitää huolta turvaväleistä muihin katsojiin. Älä saavu otteluun sairaana, tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustaudin oireita.

Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia kauden avausvoittoon!

Lauantaina kauden kolmas kotiottelu

Hongalla on lauantaina edessä Veikkausliigakauden kolmas kotiottelu, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu SJK Seinäjoelta. Kello 15.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruutu+:sta. 

Hongan alkukausi on ollut haastava ja keltamustat ovat otteluun lähtiessä sarjataulukossa yhdennellätoista sijalla. Viidestä pelaamastaan ottelusta Honka on voittanut vain yhden, ja neljästi vastustaja on tullut ottelusta ulos voittajana. Tulokset eivät kerro kuitenkaan koko totuutta, sillä ottelut ovat olleet tasaisia ja ratkenneet pienillä marginaaleilla. Viime kierroksella keltamustat taipuivat FC Lahdelle niukasti 1-0.

– Ensimmäisessä viidessä pelissä meiltä on puuttunut tasaisuus. Meillä on ollut hyviä hetkiä, jolloin olemme hallinneet pelin virtausta. Emme kuitenkaan ole päässeet tarpeeksi maalintekopaikoille, tai sitten olemme tehneet virheen puolustussuuntaan, josta vastustaja on rankaissut, sanoo kaikissa otteluissa Hongan maalia vartioinut Tim Murray

Honka on onnistunut toistaiseksi maalinteossa kuudesti. Lucas Kaufmannilla ja Demba Savagella on molemmilla tilillään kaksi osumaa, Jean Marie Dongou ja Darren Smith ovat osuneet kertaalleen. 

Myöskään vieraaksi saapuvan SJK:n alkukausi ei ole mennyt aivan tavoitellussa tahdissa. Joukkue avasi kautensa kahdella kotitasapelillä KTP:ta ja HIFK:ta vastaan. Kolmannessa ottelussa SJK nappasi avausvoittonsa, kun AC Oulu kaatui 2-0. Viime kierroksella HJK oli vastaavin lukemin seinäjokelaisia vahvempi. Viidellä pisteellä SJK löytyy Veikkausliigan kahdeksannelta sijalta. Joukkueen maalipörssin kärjessä on englantilaishyökkääjä Jake Jervis kahdella osumallaan.

– Odotamme saavamme vastaan aggressiivisen joukkueen, jolla on paljon vaarallisia vaihtoehtoja hyökkäyspäässä. On tärkeää, että pelaamme tasaisen varman ottelun. Meidän pitää olla vaarallisempia hyökkäyspäässä ja saada karsittua helpot takaiskumaalit pois, Murray summaa.

Jerry Voutilainen ja Darren Smith ovat todennäköisesti vielä sivussa lauantain ottelusta.

Suoraa lähetystä ottelusta pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

Honka matkaa lauantaina Lahteen

FC Hongan Veikkausliigakausi on edennyt viidenteen otteluun. Keltamustat kohtaavat lauantaina vieraskentällä 17.00 alkaen FC Lahden. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Honka eteni Suomen Cupissa aina välieriin saakka, mutta Veikkausliigakauden alku on ollut joukkueella haastava. Neljästä ensimmäisestä ottelusta kasassa on yhden voiton ja kolmen tappion myötä vain kolme pistettä, joka oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Hongan voitto tuli KTP:n vieraana, HJK, IFK Mariehamn ja viimeisimpänä FC Inter ovat pystyneet keltamustat voittamaan.

– Tuloksiin ei voi olla tyytyväinen. Peliesitykset ovat heitelleet pelien sisällä, mikä on osaltaan johtanut huonoihin tuloksiin. Parannettavat asiat ovat olleet jonkin verran vastustajasta ja ottelusta riippuvaisia. Meidän on oleellista kehittyä pelin jokaisella osa-alueella, keskuspuolustaja Konsta Rasimus kommentoi joukkueen alkukautta.

Honka on onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoja toistaiseksi kuudesti. Lucas Kaufmann ja Demba Savage ovat kahden maalin miehiä, Jean Marie Dongoulla ja Darren Smithillä on yksi maali tilillään.

FC Lahti on pelannut yhden toistaiseksi yhden ottelun Honkaa vähemmän, eli kolme kappaletta. Joukkue aloitti kauden vahvasti kaatamalla FC Interin, mutta sen jälkeen lahtelaisten kohtalona on ollut kokea kaksi tappiota. Ensin voiton haki KuPS ja viime kierroksella HJK oli kotonaan parempi.

Lauantain vastustajan pelaajistosta esiin nousee mm. viime Veikkausliigakaudella yhdeksän maalia iskenyt Jasin Assehnoun, joka valittiin juuri mukaan myös Huuhkajien leiriryhmään. Tällä kaudella Assehnoun on osunut kahdesti, molemmat maalit syntyivät avauskierroksen ottelussa Interiä vastaan.

Keskikentällä lahtelaisten peliä pyörittää espanjalainen, joka ei honkalaisille esittelyjä kaipaa. Edelliset kolme kautta Hongan paitaa kantanut Javi Hervas vaihtoi täksi kaudeksi Lahden riveihin.

FC Lahden joukkueesta löytyy Hervasin lisäksi muitakin Hongasta tuttuja nimiä. Arlind Sejdiu siirtyi seuraan kesken viime kauden, ja Macoumba Kandji Hervasin tapaan täksi kaudeksi.

– Lahdessa on useampikin tuttu viimeiseltä muutamalta kaudelta, mikä tekee ottelusta kiinnostavan pelata. Luulen, että aktiivisuus ja jatkuva liike tulevat olemaan suuressa roolissa lopputuloksen kannalta, Rasimus toteaa.

Hongan joukkueesta löytyy laatua laajalla rintamalla ja avauskokoonpanon paikoista käydään kovaa kilpailua. Erityisesti kolmen avaavan topparin paikalle löytyy laajuutta. Alkukaudella minuutteja kyseisellä pelipaikalla ovat saaneet Rasimuksen lisäksi Henri Aalto, Tapio Heikkilä, Dani Hatakka, Matias Rale, sekä Ville Koski.

– En koe kilpailutilanteen vaikuttavan juurikaan omaan toimintaani. Teen joka tapauksessa aina parhaani voittaakseni peleissä ja kehittyäkseni harjoituksissa. Toki laaja ja laadukas pelaajarinki mahdollistaa lepuuttamisen tarvittaessa ja vähentää loukkaantumisten vaikutusta otteluihin, Rasimus sanoo.

Hongalta poissa ottelusta ovat ainakin Jerry Voutilainen, pelikieltoa kärsivä Edmund Arko-Mensah, sekä todennäköisesti myös Darren Smith. Viime ottelun sivuun jättänyt Tapio Heikkilä sen sijaan on jälleen valmennuksen käytettävissä.

Suoraa lähetystä ottelusta pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

Haussa Veikkausliigakauden toinen voitto, FC Inter Hongan vieraaksi

Viime kierroksella KTP:n kaatanut Honka lähtee hakemaan toista peräkkäistä voittoaan, kun huomenna perjantaina vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu FC Inter. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Se pelataan ilman yleisöä, mutta taistelua pisteistä voi seurata suorana Ruutu+:sta!

Kahdessa ensimmäisessä ottelussaan tappiot kärsinyt Honka käänsi kurssinsa viime viikolla Kotkassa. Demba Savage ja Lucas Kaufmann veivät keltamustat maaleillaan tauolle kahden maalin johdossa. KTP tuli toisella jaksolla maalin päähän, mutta Savage iski illan toisellaan loppulukemiksi Hongan 3-1 voiton. Hyökkääjä nousi samalla Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

– Olen onnellinen ja ylpeä edellisestä pelistä KTP:ta vastaan, varsinkin kun olimme hävinneet kaksi ensimmäistä ottelua. Asenne ja reaktio olivat erittäin hyviä, kahden maalin mies kommentoi.

Honka lähtee otteluun Veikkausliigan sijalta kahdeksan. Sarja on kuitenkin vasta alkuvaiheessaan ja yhä erittäin tasainen. Esimerkiksi toisena ja kolmantena majaileviin IFK Mariehamniin ja perjantain vastustaja FC Interiin eroa on vain kolme pistettä.

Inter on avannut kautensa kolmella tasaisella ottelulla, sillä jokainen on ratkennut vain yhden maalin erolla. Avausottelussaan se kaatoi KuPS:n kotinurmella 1-0, kun sankariksi nousi Juho Hyvärinen. Toisella kierroksella FC Lahti oli kotonaan parempi luvuin 2-1. Viime ottelussaan Inter palasi jälleen voittokantaan, kun se kaatoi Jesper Engströmin lisäajan maalilla Hakan 2-1.

– Interillä on hyvä joukkue ja valmentaja. Odotamme siis vaikeaa ottelua. Meille tärkeimpiä asioita on työskennellä kovasti joukkueena ja säilyttää keskittyminen pelisuunnitelmaan koko 90 minuuttia, Savage sanoo perjantain vastustajasta.

Savage on viettänyt viimeisen kuukauden ajan Ramadanin ajan paastoa. Sen aikana esimerkiksi syöminen on Koraanin ohjeiden mukaan kielletty auringonnousun ja -laskun välisenä aikana.

– Viimeiset neljä viikkoa ovat olleet fyysisesti raskaista Ramadanin aikana pelatessa ja harjoitellessa, mutta nyt se on ohi, hän toteaa.

Hongan ainoa varma poissaolo perjantain ottelusta on Jerry Voutilainen. Darren Smithin ja Tapio Heikkilän pelikunto on vielä epävarmaa.

FC Honka-FC Inter pelataan siis valitettavasti ilman yleisöä, suoraan Ruutu+:n lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Veikkausliigakauden avausvoitto haussa Kotkasta

Honka matkaa perjantaina Veikkausliigakauden kolmanteen otteluunsa Kotkaan, kun keltamustat kohtaavat Arto Tolsa Areenalla kello 18.30 alkavassa ottelussa KTP:n. Ottelua voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Hongan alku on ollut haastava, sillä kahden ottelun jälkeen tilillä on nolla pistettä. Avausottelussa HJK oli kotonaan 4-2 lukemin vahvempi, ja maanantaina IFK Mariehamn haki Tapiolasta pisteet loppulukemin 0-2. Hongan kauden kahdesta osumasta ovat vastanneet kaksi molemmat ottelut avauskokoonpanossa ollutta hyökkääjää, Darren Smith, sekä Jean Marie Dongou.

– Emme tietenkään ole tyytyväisiä siihen, miten kaksi ensimmäistä ottelua ovet menneet. Tottakai tavoittelimme parempaa pistesaalista. Mutta ei meidän tarvitse olla liian huolissamme. Emme ole pelanneet erityisen huonosti, kommentoi Lucas Kaufmann.

– Ei tule miettiä liikaa edellisiä otteluita. Uskon, että tapamme tehdä töitä on hyvä, eikä meidän tarvitse liikaa epäillä itseämme. Meidän täytyy vain jatkaa työntekoa ja nostaa tasoamme vielä korkeammalle, hän jatkaa.

KTP palasi täksi kaudeksi Veikkausliigaan. Viimeksi se on pelannut pääsarjatasolla kaudella 2015. Kotkalaiset sijoittuivat viime kaudella Ykkösessä toiseksi ja liigakarsinnoissa vastaan tuli TPS. Tasainen karsintapari ratkesi lopulta vierasmaalisäännöllä. Otteluparin avausottelu päättyi Kotkassa 0-0. TPS johti ratkaisevaa ottelua Turussa 1-0, mutta Honkaakin monena kautena edustaneen Antti Mäkijärven kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa tekemä 1-1 tasoitusmaali vei kotkalaiset Veikkausliigaan.

Alkaneelle kaudelle KTP vahvistui mm. kahdella paluumuuttajalla, kun Johannes Laaksonen ja Aleksi Tarvonen palasivat KTP-paitaan. Suurimpina menetyksinä voidaan pitää AC Ouluun siirtynyttä puolustaja Ruxia, sekä Suomen kentät Aasiaan vaihtanutta, KTP:n viime kauden maalikuningasta Mikaa.

KTP kohtasi Veikkausliigakauden avausottelussaan SJK:n vieraskentällä ja haki Seinäjoelta pisteen 1-1 tasatuloksen myötä. Kotkalaisten maalista vastasi upealla tavalla Matias Lindfors.

Honka lähtee Kotkaan mielessään selvä tavoite, kauden avausvoitto.

– Tottakai meidän täytyy ottaa perjantaina pisteitä. Olemme ottaneet oppia kahdesta ensimmäisestä ottelusta. Meidän täytyy parantaa erityisesti puolustuspelaamistamme. Nyt olemme päästäneet kuusi maalia kahteen otteluun, Kaufmann sanoo.

Hongan ainoa varma poissaolija perjantain ottelusta on Jerry Voutilainen.

Suoraa lähetystä KTP:n ja FC Hongan välisestä kamppailusta pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

KTP-ottelun jälkeen Honka pelaa jälleen kotona. Perjantaina 14.5. vieraaksi saapuu FC Inter. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Kotiavaus edessä maanantaina

FC Honka avaa Veikkausliigakauden 2021 myös kotiotteluiden osalta ylihuomenna maanantaina 3.5. Vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu IFK Mariehamn. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Honka avasi kautensa vieraissa HJK:ta vastaan. Ottelu oli tasainen, mutta lopulta helsinkiläiset olivat parempia lukemin 4-2. Keltamustien maaleista vastasivat kärkikaksikkona pelanneet Darren Smith, sekä Jean Marie Dongou.

– Avauksesta jäi mieleen hyviä asioita enimmäkseen pallollisesta pelistä. Saimme pidettyä palloa ja pääsimme maalintekopaikoille riittävästi. Kehitettävää on puolustuspelissä, jotta saamme pidettyä oman päämme puhtaana. On vaikeaa voittaa pelejä, jos päästämme neljä maalia, toteaa Niklas Pyyhtiä.

Kauden avausottelussa Hongan pelaajista Veikkausliigadebyyttinsä tekivät viime kaudella Ykkösessä pelanneen Smithin lisäksi vaihdosta kentälle tulleet Matias Rale ja Otso Koskinen.

Lukas Syberyjskin luotsaama, viime kauden päätteeksi yhdeksänneksi sijoittunut IFK Mariehamn on muuttunut talven aikana. Poispäin siirtyneistä nimekkäimmät ovat Ruotsiin lähtenyt Albion Ademi, sekä Seinäjoelle matkannut Gustaf Backaliden. Uusina niminä joukkueessa ovat mm. Vahid Hambo, sekä Ruotsista saapuneet Calle Svensson ja Mohammed Abubakari.

IFK Mariehamnille maanantain ottelu on Veikkausliigakauden ensimmäinen. Suomen Cupissa se oli samassa lohkossa Hongan kanssa. Ahvenanmaalaiset jäivät lohkon viimeiselle sijalle. Joukkue kärsi tappiot Hakalle (0-3) ja FC Interille (0-2). Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat lohkon päätöspelissä Maarianhaminassa. Kotijoukkue meni kahdesti johtoon, ja Honka tuli kahdesti tasoihin. Näin loppulukemiksi kirjattiin 2-2.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Maarianhaminassa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja Tapiolassa Honka oli Konsta Rasimuksen maalin verran parempi voittaen 1-0.

– Otteluun valmistautuminen on sujunut meiltä hyvin. Olemme pystyneet parantamaan puolustamista ja katsoneet, miten voimme pallollisesti vahingoittaa vastustajaa. Pelistä tulee varmasti tasainen, vastassa on hyvä joukkue. Kunhan pelaamme omaa peliämme ja saamme ehjän ottelun niin hyvä tulee, Pyyhtiä summaa.

Hongan ainoa varma poissaolo maanantain ottelusta on Jerry Voutilainen.

Suoraa lähetystä ottelusta pääset katsoman klikkaamalla tästä!

Yhteistyössä