Otteluennakko

Honka päättää runkosarjan sunnuntaina Ilvestä vastaan

FC Honka päättää Veikkausliigan runkosarjan sunnuntaina 26.9. Tampereen Ratinassa, kun se kohtaa Ilveksen kello 18.30 alkavassa ottelussa. Mikäli et ole paikan päällä, voit seurata ottelua Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta klikkaamalla tästä!

Loppukautta kohden vireensä paremmaksi saanut Honka pelasi kaksi viimeisintä otteluaan sarjan kahta kärkijoukkuetta vastaan. HJK:ta vastaan keltamustilla oli paremmat paikat, mutta pisteet jaettiin maalittomalla tasatuloksella. Myös sarjakakkosta KuPS:ia vastaan Honka pelasi todella tasaisen ottelun, ja kolautteli muutamaan kertaan kuopiolaisten maalipuita. Ottelu ratkesi kuitenkin dramaattisesti, vierasjoukkueen iskiessä voittomaalin lisäajalla tulleesta rangaistuspotkusta.

Olemme näyttäneet erityisesti viime otteluissa, että olemme hyvä joukkue, eikä meitä ole helppo voittaa. Puolustuspelaamisemme oli erittäin vahvaa sekä HJK:ta, että KuPS:ia vastaan ja loimme myös hyviä hetkiä hyökkäyspäässä, kommentoi hyökkääjä Darren Smith.

Viime kierroksen tulokset varmistivat sen ikävän tosiasian, että Honka ei voi enää nousta kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan, vaan sen pelit jatkuvat runkosarjan päättävän Ilves-ottelun jälkeen alemmassa loppusarjassa. Smith vakuuttaa, että motivaatiota joukkueelta ei pettymyksestä huolimatta kauden lopuissa otteluissa tule puuttumaan.

Olemme tietenkin pettyneitä siihen, että emme päässeet yläloppusarjaan, mutta haluamme kääntää pettymyksen voimavaraksemme, ja napata mahdollisimman hyvän pistesaldon kauden lopuista otteluista. Lähdemme jokaiseen otteluun täysillä hakemaan voittoa, eikä se muutu mihinkään loppukaudellakaan, hän sanoo.

Ilves taistelee yhä yläloppusarjapaikasta. Se miehittää ennen viimeistä runkosarjan kierrosta seitsemännettä sijaa, ja on tasapisteissä kuudentena olevan HIFK:n kanssa. Helsinkiläiset ovat tosin pelanneet yhden ottelun vähemmän. Tamperelaiset jahtaavat siis sunnuntaina itselleen erittäin tärkeitä pisteitä.

Ilves on päässyt viime aikoina hyvään lentoon. Se on neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa, jonka aikana on kaatunut FC Lahti, IFK Mariehamn, HIFK ja Haka.

Veikkausliiga on hyvin tasainen sarja. Kaikissa otteluissa molemmilla joukkueilla on aina mahdollisuutensa ja asenne ja työnteko ratkaisee paljon. Ilves on toki hyvä joukkue, kuten heidän neljän ottelun mittainen voittoputkensa osoittaa. Meidän pitää jättää sunnuntaina kaiken kentälle ja taistella loppuun saakka toisillemme ja seuran logolle. Ilves pelaa kotonaan ja hakee tietenkin heille tärkeitä kolmea pistettä, joten he tulevat otteluun varmasti kovalla intensiteetillä. Saamme varmasti luotua paljon mahdollisuuksia maalintekoon ja kun pidämme keskittymisen kunnossa, iskemme muutaman maalin ja otamme kolme pistettä mukaamme Espooseen, Smith päättää.

Ilves vs FC Honka käynnistyy siis Tampereen Ratinan Stadionilla sunnuntaina 26.9. kello 18.30. Suora lähetys ottelusta tästä!

Runkosarjan viimeinen kotiottelu keskiviikkona

FC Hongalla on edessään Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kotiottelu ylihuomenna keskiviikkona 22.9. kello 18.30 alkaen, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu KuPS. Osta lippusi otteluun klikkaamalla tästä!

Honka kohtasi viimeksi sunnuntaina sarjakärki HJK:n ja pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä. Keltamustilla oli tasaisessa ottelussa jopa hieman paremmat tilanteet maalintekoon. Joukkueessa oltiinkin ottelun jälkeen peliesitykseen suhteellisen tyytyväisiä, vaikka voitto jäikin ottamatta.

Keskiviikon vastus ei ainakaan ennakko-odotusten mukaan ole juurikaan HJK:ta helpompi, sillä KuPS taistelee yhä mestaruudesta. Se on tällä hetkellä neljä pistettä HJK:n perässä, kun jäljellä on kaksi runkosarjaottelua ja loppusarjan pelit. Kuopiolaiset saapuvat siis varmasti erittäin nälkäisinä Espooseen.

Myös Hongalle voitto keskiviikkona olisi erittäin tärkeä. Joukkue taistelee paikasta yläloppusarjaan, joka vaatisi runkosarjan jälkeen sijoituksen kuuden parhaan joukossa. Ennen keskiviikon kierrosta Honka on sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Sijoja 5-7 miehittävät FC Lahti, HIFK ja Ilves ovat kaikki keränneet neljä pistettä Honkaa enemmän. Espoolaiset tarvitsisivat todennäköisesti siis voitot molemmista jäljellä olevista runkosarjan otteluistaan, sekä suotuisia tuloksia muista otteluista noustakseen kuuden joukkoon.

Simo Valakarin luotsaama KuPS on ollut erityisen vahva hyökkäyssuuntaan, sillä se on tehnyt koko Veikkausliigan eniten maaleja, yhteensä 37. Toki myös kuopiolaisten puolustuspeli on toiminut, sillä neljätoista omaan verkkoon päästettyä maalia on liigan toiseksi paras saldo.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tänä vuonna jo kolmesti. Ensimmäisen kerran joukkueet iskivät yhteen Suomen Cupin välierässä. Tasaisen ottelun kaikki osumat nähtiin avausjaksolla, ja se päättyi lopulta KuPS:n 2-1 voittoon. Joukkueet kohtasivat myös harjoitusottelussa viikkoa ennen Veikkausliigakauden alkua. Silloin Darren Smith, Lucas Kaufmann ja Edmund Arko-Mensah iskivät Hongan maalit 3-2 voitossa.

Veikkausliigakauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä miteltiin kesäkuussa Kuopiossa. Honka johti ottelua avausjakson jälkeen Smithin maalilla, mutta Urho Nissilä ja Anton Popovitch iskivät toisella nelivitosella maaleillaan voiton KuPS:ille.

– Pyrimme rakentamaan hyvän vireen kauden viimeisiin otteluihin. Kohtaamme keskiviikkona hyvän joukkueen, mutta kun keskitymme omaan peliimme ja onnistumme siinä hyvin, voimme ehdottomasti saada hyvän tuloksen, hyökkääjä Luis Henrique sanoo.

Hieman yli kuukauden nyt keltamustissa viettänyt Henrique kertoo sopeutuneensa hyvin joukkueeseen ja Hongan pelitapaan. Tällä hetkellä Honka-uralta tilillä on neljässä ottelussa kaksi maalia.

– Pidän henkilökohtaisesti paljon Hongan pelityylistä. Pyrimme hallitsemaan mahdollisimman paljon palloa ja voittamaan pelejä sitä kautta, hän toteaa.

Hongalta on varmasti sivussa ainoastaan korttitilinsä täyteen viime ottelussa saanut Henri Aalto. Pelikieltonsa kärsinyt Jerry Voutilainen on jälleen valmennuksen käytettävissä.

FC Honka vs KuPS siis keskiviikkona 22.9. kello 18.30 alkaen Tapiolan urheilupuistossa! Joukkue taistelee loppuun saakka paikasta yläloppusarjaan, ja siihen tarvitaan kotiyleisöltä tukea. Osta siis lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka ja HJK kohtaavat sunnuntaina

Veikkausliigan runkosarja alkaa kääntyä kohti päätöstään ja viimeisiä paikkoja loppusarjoihin ratkotaan viimeiseillä kierroksilla. Honka taistelee yhä tiukasti paikasta yläloppusarjaan ja kohtaa ylihuomenna sunnuntaina 15.00 alkaen HJK:n Tapiolan urheilupuistossa. Osta lippusi otteluun tästä!

Honka kaipaa hyvää pistesaldoa kolmesta runkosarjan viimeisestä kolmesta ottelustaan päästäkseen kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan. Ennen lauantaina pelattavia kierroksen muita otteluita keltamustat ovat kahdeksantena, neljä pistettä kuudennetta sijaa hallussaan pitävää FC Lahtea perässä. Joukkueiden välistä löytyy myös Ilves, joka on kaksi pistettä Hongan edellä.

Honka palasi HIFK-tappion jälkeen voittokantaan viime kierroksella, kun se kaatoi KTP:n kotonaan 3-1. Avausjakson jälkeen vieraat olivat vielä johdossa, mutta Honka osui toisella nelivitosella kolmesti ja piti täyden pistepotin Espoossa. 1-1 tasoitusmaali merkittiin omaksi maaliksi, voittomaalin laukoi kauden ensimmäisellään Konsta Rasimus, ja loppulukemat viimeisteli lisäajalla Edmund Arko-Mensah.

Honka on kerännyt tähän mennessä pelaamastaan yhdeksästätoista ottelusta kaksikymmentäneljä pistettä. Joukkueen tuloskunto on parantunut kauden edetessä. Tällä hetkellä keltamustat ovat neljännellä sijalla sekä viisi, että kymmenen viimeistä ottelua huomioon ottavissa kuntopuntareissa. Viidestä tuoreimmasta ottelusta saldona on kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Hongan ottelut ovat olleet tällä kaudella monimaalisia, sillä peleissä on tehty eniten maaleja kaikista Veikkausliigan joukkueista. Maalierona on tällä hetkellä 28-28. Tehtyjen maalien saldo on Veikkausliigan neljänneksi paras, enemmän maaleja ovat tehneet vain sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvat KuPS, HJK ja FC Inter. Omiin on kuitenkin uponnut yhtä monta osumaa, ja päästettyjä maaleja on niin ikään neljänneksi eniten. Hongan maalihanat ovat auenneet erityisesti viime otteluissa. Viidessä viime pelissä Honka on osunut vastustajan verkkoon keskimäärin 2,4 kertaa ottelussa.

Kenttäpelaajista eniten minuutteja on rehkinyt kapteeninnauhaakin useasti kantanut Henri Aalto, Lucas Kaufmannin, Konsta Rasimuksen ja Rui Modeston tullessa seuraavina. Moni nuori pelaaja on myös noussut tällä kaudella suureen rooliin. 19-vuotias Ville Koski on Hongan topparin tontilla vakiopelaaja avauskokoonpanossa, ja 20-vuotias Arko-Mensah on pelannut kuudessatoista yhdeksästätoista ottelusta. Modestollakin on ikää vasta 21 vuotta. Myös 18-vuotias Otso Koskinen ja 20-vuotias Matias Rale ovat joukkueen vakionimiä. Viime otteluissa myös 18-vuotiaan Niilo Saarikiven vastuu on kasvanut.

Sunnuntain vastustaja HJK löytyy sarjakärjestä. Se johtaa sarjakakkosena olevaa KuPS:ia kuudella pisteellä. Helsinkiläisten tulokset ovat kieltämättä olleet tällä kaudella vakuuttavia. Joukkue on hävinnyt vain yhden Veikkausliigaottelun, AC Oululle heinäkuussa. HJK on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, ja päästänyt niitä kaikista vähiten. Joukkueen paras maalintekijä Veikkausliigassa on kuudesti osunut, kolmantena koko sarjan maalipörssissä oleva Filip Valencic. HJK avasi myös Konferenssiliigan lohkovaiheensa torstaina, kun se koki 0-2 tappion itävaltalaiselle LASK:ille.

Honka ja HJK kohtasivat kauden avauskierroksella. Töölön Bolt Arenalla nähtiin tasainen ottelu, jossa Darren Smith vei Hongan johtoon avauskympin aikana. HJK nousi 2-1 johtoasemaan ennen kuin Honka tuli tasoihin. Loppulukemat kirjattiin kuitenkin kotijoukkueen 4-2 voitoksi, joten Honka lähtee hakemaan sunnuntaina revanssia.

Keltamustien leirissä tiedetään, että urakasta tulee haastava.

– HJK on kova vastustaja ja meidän pitää onnistua sunnuntaina hyvin saadaksemme halutun tuloksen. Edessä on tiukka ottelu, jossa meidän pitää puolustaa tiiviisti ja käyttää maalipaikat tehokkaasti. Olemme valmistautuneet otteluun hyvin ja annamme kentällä kaikkemme, Otso Koskinen toteaa.

FC Honka vs HJK siis Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 19.9. kello 15.00 alkaen! Tätä paikallisottelua et halua missata! Osta oma lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka kohti tärkeää kolmea pistettä!

Honka Akatemia isännöi EPS:aa Espoon paikalliskamppailussa

Honka Akatemia kohtaa tänään sunnuntaina kello 16.00 kotonaan Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä paikallisottelussa EPS:n. Tästä tekstistä löydät asetelmia otteluun, sekä tietoa ottelutapahtuman järjestelyistä.

Honka Akatemia on otteluun lähtiessä Kakkosen B-lohkon sijalla seitsemän, kerättyään kuuden voiton, kahden tasapelin ja viiden tappion myötä kaksikymmentä pistettä. Koronakaranteenien häirittyä monen joukkueen kautta, ei sarjataulukkoa voi kuitenkaan tutkia vain sijoitusten mukaan. Mm. Honka Akatemia on pelannut vain kolmetoista ottelua, kun kaikilla muilla joukkueilla on tilillään vähintään viisitoista, korkeintaan kahdeksantoista pelattua peliä.

Keltamustilla on menossa tällä hetkellä hieman vaikeampi jakso, sillä joukkue on kärsinyt tappion kahdessa viime ottelussaan. Ensin PIF vei pisteet loppuhetkien maalilla ja viime keskiviikkona SalPa oli kotonaan vahvempi luvuin 2-0. Nyt Abdi Mohamedin ja Juho Suuperkon luotsaamalle joukkueelle tarjoutuukin hyvä tilaisuus palata voittokantaan paikallisvastustaja EPS:ää vastaan.

Honka Akatemian parasmaalintekijä tällä kaudella on yhä kolmesti osunut Idrissa Camara. Akatemian riveissä tällä kaudella pelannut keksikenttäpelaaja Hannes Woivalin teki eilisessä Veikkausliigaotteussa pääsarjadebyyttinsä.

Vastustaja EPS

Vastustaja EPS on otteluun lähtiessä lohkon toiseksi viimeisellä sijalla, joten espoonlahtelaiset janoavat varmasti tärkeitä pisteitä itselleen. Joukkueella on kasassa kolmetoista pistettä. Toki se on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin sijaa ylempänä, viisi pistettä edellä oleva Ilves/2.

EPS:n paras malintekijä tällä Kakkosen kaudella on viidesti osunut Aleksi Hollmen. Mustafa Beyailla on kasassa neljä tehtyä maalia ja Jere Ahopellolla kolme.

Honka Akatemia ja EPS kohtasivat aiemmin tällä kaudella kesäkuussa Espoonlahdessa, jolloin päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Info ottelutapahtumasta

Honka Akatemia-EPS pelataan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä. FC Honka P09 Akatemia myy otteluun viiden euron hintaisia lippuja, ja kaikki tuotot menevät joukkueen toimintaan. Hongan Veikkausliigan kausikortilla pääsee otteluun sisään.

Ottelutapahtuma-alueella ei ole kioskipalveluita, mutta lähistöllä sijaitsee FC Honka ry:n kioski.

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa! Muistathan myös pitää huolta turvaväleistä muihin katsojiin. Älä saavu otteluun sairaana, tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustaudin oireita.

Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia voittoon!

Honka kohtaa lauantaina KTP:n kotinurmella

Honka jatkaa taistelua yläloppusarjapaikasta lauantaina 11.9. Kello 17.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun vieraaksi saapuu KTP ja jaossa on jälleen erittäin tärkeät pisteet. Tutustuthan huolella myös tämän tekstin lopusta löytyvään infoon ottelujärjestelyistä, jotta voimme taata kaikille turvallisen otteluelämyksen.

Honka kärsi ennen maaottelutaukoa karvaan kotitappion, kun HIFK haki kolme pistettä Tapiolasta luvuin 0-3. Pettymys on jo kuitenkin unohdettu ja katseet käännetty kohti lauantaita.

– Maaottelutauolla harjoittelimme muutaman päivän HIFK-ottelun jälkeen ja olimme sitten loppuviikon vapaalla. Itse pääsin tutustumaan itselleni uuteen kaupunkiin. Teki hyvää saada ajatukset hetkeksi pois jalkapallosta. Nyt pääsemme hyvällä fiiliksellä taas seuraaviin peleihin, elokuussa Honkaan saapunut keskikenttäpelaaja Izunna Uzochukwu kertoo.

HIFK-ottelusta löytyi toki parannettavaa, mutta valtaviin muutoksiin ei ole tauon aikana ryhdytty.

– Meidän täytyy jatkaa sitä hyvää työtä jota olemme tehneet. HIFK-ottelussa meille tuli liikaa virheitä ja he rankaisivat niistä. Olemme ottaneet niistä opiksemme, ja tämän viikon harjoituksissa on ehdottomasti näkynyt koko joukkueen kova asenne työntekoon. On erittäin tärkeää, että saamme lauantain ottelusta täydet kolme pistettä, Uzochukwu toteaa.

Ennen ottelua Honka löytyy Veikkausliigan seitsemänneltä sijalta. Eroa kuudentena olevaan HIFK:hon ja yläloppusarjapaikkaan on viisi pistettä. Helsinkiläiset ovat kuitenkin pelanneet kaksi ottelua Honkaa vähemmän, joten keltamustien täytyy kerätä pisteitä runkosarjan lopuista otteluista kovalla tahdilla.

Uzockuwku on ollut nyt noin kuukauden Hongan mukana. Veikkausliigadebyytti tuli Ilvestä vastaan ja ensimmäinen avauskokoonpanopaikka vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Hän kokee päässeensä hyvin joukkueeseen ja Hongan pelitapaan sisään.

Honkaan sopeutuminen on ollut todella helppoa. Joukkuekaverini ja valmentajat ovat auttaneet minua paljon kaikissa erilaisissa asioissa. Pidän pelitavastamme ja koen että se sopii minulle pelaajana erittäin hyvin.

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan palanneen KTP:n kausi on ollut vaikea. Joukkue löytyy tällä hetkellä sarjan viimeiseltä sijalta kahdeksalla pisteellä. Ainoan voittonsa se nappasi kauden kolmannella kierroksella, kun Haka kaatui Valkeakoskella selvin 3-0 lukemin.

Viimeisestä viidestä ottelussaan kotkalaiset ovat keränneet yhden tasapelipisteen. Kuten mitään muutakaan joukkuetta Veikkausliigassa, ei KTP:täkään kuitenkaan sovi aliarvioida. Joukkue on ottanut tällä kaudella tasapelipisteen mm. Honkaa sarjataulukossa ylempänä olevilta SJK:lta ja HIFK:lta.

Honka ja KTP kohtasivat Kotkassa sarjan alkukierroksilla. Honka hallitsi ottelua ja haki ansaitusti täyden pistepotin 3-1 numeroin Demba Savagen iskiessä kahdesti ja Lucas Kaufmannin kerran.

Hongalta on varmasti sivussa ainakin pelikieltoaan kärsivä Jerry Voutilainen.

FC Honka-KTP käynnistyy siis Tapiolan urheilupuistossa ylihuomenna lauantaina 11.9. kello 17.00. Honka tarvitsee kotiyleisöltä vahvan tuen, joten osta oma lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan keltamustat voittoon!

Info ottelutapahtuman järjestelyistä

Kaikkien ottelutapahtumiin osallistuvien turvallisuuden takaamiseksi ottelujärjestelyissä on muutoksia verrattuna ns. normaaliin ottelutapahtumaan. Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti.

Tämänhetkisen AVI:n ohjeistuksen mukaan stadionia ei tarvitse jakaa alueisiin eikä ulkotapahtuman osallistujamäärää ole rajattu. Jotta pystymme takaamaan turvallisten etäisyyksien säilyttämisen, on stadionin henkilömäärää edelleen rajattu.

Sisäänkäyntiin voit käyttää pääkatsomon takana, Koivu-Mankkaantien puolella olevaa pääporttia (Gate 2), sekä Pohjoisporttia (Gate 3) Urheilupuistontiellä.

Vieraskannattajien katsomoon sisäänkäynti tapahtuu Esport Arenan viereisestä eteläportista (Gate 4) ja heidän tulee ostaa lippu Etelä 1-katsomoon (19.9. HJK-ottelussa myös F-vasen)

Toivomme, että pyritte välttämään jonoja ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan vapaampia portteja.

Ottelua tulee seurata siinä katsomossa, mihin lippu on ostettu. Järjestyksenvalvojat ohjeistavat oikeisiin katsomonosiin. Kaikki katsomot ovat numeroimattomia normaalista käytännöstä poiketen. Kun valitset istuma- tai seisomapaikkaasi, ota turvavälit muihin ihmisiin huomioon. 

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa.

Anniskelua löytyy jokaiselta kioskilta. Tauolla myyntipisteet saattavat ruuhkautua. Suosittelemme käyttämään hiljaisempia aikoja, mikäli mahdollista. Muista pitää huolta turvaväleistä myös jonottaessa myyntipisteille. Kannattajatuotteita myydään Esport Arenan shopissa, sekä stadionilla.

Lipunmyynti stadionilla:
Stadionin lipunmyyntipiste löytyy Esport Arenan pääoven edestä. Myös noudettavien lippujen piste sijaitsee samassa paikassa. Muut lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Urheilupuiston metroasemalla, sekä Esport Centerin ja Arenan kahvioissa.

Jonojen välttämiseksi suosittelemme ostamaan liput etukäteen Tiketistä. Lippuja on Tiketissä myytävänä ottelun loppuun saakka.

HUOM! Kausikorttilaiset pääsevät sisään näyttämällä kausikorttia portilla!

Kausikortin oikeuttama paikka ei välttämättä ole vapaana, joten valitsethan paikkasi etäisyydet huomioiden siitä katsomosta mihin olet kausikorttisi lunastanut.

Esteettömyys:
Inva-katsomot säilyvät entisillä paikoillaan. Loungen terassilta (pääkatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä) löytyy kenttätasossa oleva viiden paikan invakatsomo. Stadionin toinen invakatsomo sijaitsee pääkatsomon Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä. Stadionalueelta löytyy invavessoja.

TÄRKEÄÄ! Saavuthan ottelutapahtumiin ajoissa. Älä saavu otteluun, jos tunnet itsesi sairaaksi tai sinulla on minkäänlaisia oireita. Nauti tällöin ottelusta Ruutu+:n välityksellä.

Kiitos, että olet mukana tekemässä turvallista ottelutapahtumaa!

#MeOllaanHonka

Honka ja HIFK taistelevat lauantaina tärkeistä pisteistä

FC Hongalla on edessään ylihuomenna lauantaina 28.8. erittäin tärkeä ottelu, kun keltamustat kohtaavat kotinurmellaan Tapiolan urheilupuistossa kello 13.00 alkaen HIFK:n. Joukkueet taistelevat tasaisesti paikasta kuuden joukkoon ja yläloppusarjaan, joten edessä on varmasti jännittävä ottelu, jota kannattaa saapua katsomaan paikan päälle! Muistathan tutustua huolella rajoitusten aiheuttamiin muutoksiin ottelutapahtumassa. Kattavan infon aiheesta pääset lukemaan klikkaamalla tästä! Liput otteluun pääset hankkimaan tästä!

Honka lähtee otteluun suht hyvässä vireessä, sillä se on kerännyt viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä, ja kärsinyt vain yhden tappion, niukasti SJK:n vieraana. Keltamustien maalihanatkin ovat auenneet kunnolla, sillä vastustajan verkot ovat heiluneet viimeisessä neljässä ottelussa peräti yksitoista kertaa.

– Kauden alku oli meille vaikea, onneksi olemme nyt kovalla työllä saaneet parannettua pelaamistamme ja ottaneet myös hyviä tuloksia. Lauantain ottelu on tietysti todella tärkeä taistellussa kuuden joukkoon pääsystä, joten molemmat joukkueet jättävät varmasti kaikkensa kentälle. Kyseessä on tietenkin myös paikallisottelu, joten tunnelma tulee nousemaan korkealle ja kannattajamme antavat meille varmasti lisää voimaa, kommentoi Lucas Kaufmann.

– Joukkueemme nuorentui selvästi tälle kaudelle ja mukana on paljon uusiakin pelaajia, joten on ihan luonnollista, että kuluu aikaa, ennen kuin palaset loksahtavat täysin kohdalleen. Olemme kauden aikana kasvaneet joukkueena ja tiedämme mitä voittaminen vaatii. Voitot eivät aina tule kauniilla pelillä ja upeilla maaleilla, vaan myös taisteleminen loppuun saakka ja tiukasti puolustaminen on hyvin tärkeää. Olemme nostaneet tasoamme alkukaudesta ja on tärkeää, että olemme parhaimmillamme kun edessä ovat kaikkein tärkeimmät ottelut, hän jatkaa.

Viime kierroksella Honka kohtasi vieraskentällä IFK Mariehamnin ja oli avausjaksolla todella tehokas. Luis Henrique ja Jerry Voutilainen veivät keltamustat jo kahden maalin johtoon ensimmäisen kuuden peliminuutin aikana, ja Rui Modesto lisäsi johdon kolmeen vielä ennen taukoa. Toinen nelivitonen oli selvästi tasaisempi ja IFK nousi maalin päähän, mutta Honka piti pakkansa kasassa ja toi kolme pistettä mukanaan Espooseen.

Myös IFK Mariehamnia vastaan osunut, juuri ennen SJK-ottelua joukkueeseen liittynyt Henrique on avannut Honka-uransa komeasti. Kahteen pelattuun otteluun kasassa on kaksi maalia. Henrique kohtaa lauantaina vanhan seuransa, sillä hyökkääjä pelasi HIFK:n paidassa kausilla 2019 ja 2020. 23-vuotias hyökkääjä on myös Hongan pelaajista Veikkausliigan maalipörssissä korkeimmalla, viisi maalia oikeuttaa jaettuun neljänteen sijaan. Maaleista kolme syntyi toki ennen siirtoa Honkaan, mutta mikäli Henriquen maalitahti keltamustissa jatkuu samaan tahtiin, nousee mies hyvää tahtia myös Hongan sisäisen maalipörssin kärkeen. Tällä hetkellä sitä paikkaa pitävät hallussaan kolmesti tällä Veikkausliigakaudella Hongalle osuneet Lucas Kaufmann, Jean Marie Dongou, Darren Smith ja Demba Savage.

Myös Hongan toinen kesken kauden mukaan liittynyt hankinta, Izunna Uzochukwu on päässyt hetki hetkeltä enemmän joukkueeseen sisään. Keskikenttäpelaaja teki debyyttinsä Hongassa 8.8. pelatussa Ilves-ottelussa, ja oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Ahvenanmaalla.

Yksi Hongan avainpelaajista tällä kaudella on ollut oikean wingbackin paikalla pelannut Rui Modesto. Portugalilainen on esiintynyt läpi kauden vahvasti ja kellottanut joukkueen kuudenneksi eniten minuutteja (996). Kahdessa viime ottelussa Modesto on onnistunut myös maalinteossa, joten tehojakin on löytynyt. Kesken viime kauden Espooseen saapuneelle Modestolle siunaantui vastuuta edelliskaudella vain kolmessa Veikkausliigaottelussa, joten minuutit ovat nousseet selvästi ja ansaitusti tällä sesongilla.

Lauantaina vastustajaksi naapurikaupungista saapuva HIFK on otteluun lähdettäessä pisteen Hongan takana seitsemäntenä. Joukkue on kuitenkin pelannut koronaviruksen aiheuttamien ottelusiirtojen vuosi kolme ottelua keltamustia vähemmän, joten voitto olisi Hongalle lauantaina hyvin tärkeä.

HIFK pelasi ensimmäisen ottelunsa lähes kuukauden mittaisen koronatauon jälkeen viime kierroksella. Se johti KuPS:ia vielä tauolla 1-0, mutta sarjakakkonen osoitti vahvuutensa toisella jaksolla ja HIFK taipui loppulukemin 1-5. Ottelussa HIFK:n ainoan osuman laukonut Mostagh Yaghoubi on kolmella maalillaan joukkueensa paras maalintekijä.

Honka ja HIFK kohtasivat harjoitusottelussa tammikuussa. Honka voitti tuon ottelun 4-3. Veikkausliigakauden avauskohtaaminen joukkueiden välillä miteltiin puolestaan Bolt Arenalla kesäkuun puolivälissä. Silloin HIFK oli voitokas, Jusif Alin iskiessä ottelun ainoan maalin. Honka lähtee siis hakemaan lauantaina revanssia kesäkuun tappiosta.

– HIFK on aina vaikea vastustaja. He taistelevat loppuun saakka eivätkä usein anna monia maalipaikkoja vastustajalleen. He eivät toki ole pelanneet viime aikoina kovinkaan paljoa, joten koitamme kääntää sen eduksemme. He kärsivät viime ottelussaan selvän tappion, joten voi olla, että näemme suuriakin muutoksia lauantain ottelussa. HIFK:ssa on taitavia yksilöitä ja he pelaavat hyvin yhteen joukkueena. Odotamme siis varmasti vaikeaa haastetta lauantaina, Kaufmann toteaa.

FC Honka vs HIFK siis Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 28.8. kello 13.00 alkaen! Edessä on paikalliskamppailu ja jaossa tärkeät pisteet, joten tätä ottelua kannattaa saapua seuraamaan paikan päälle! Koronarajoitusten vuoksi otteluun voidaan ottaa tuhat katsojaa.

Osta lippusi otteluun klikkaamalla tästä! Muista tutustua huolella myös infoon ottelutapahtuman järjestelyistä, sillä koronarajoitukset aiheuttavat niihin suuria muutoksia. Infon pääset lukemaan tästä!

Ethän saavu otteluun sairaana! Kannusta Honka silloin voittoon Ruutu+:n kautta! Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Honka Akatemia isännöi VJS:ää

Honka Akatemia kohtaa tänään lauantaina kello 17.00 kotonaan Tapiolan urheilupuistossa VJS:n. Tästä tekstistä löydät asetelmia otteluun, sekä tietoa ottelutapahtuman järjestelyistä.

Monen Kakkosen joukkueen kautta ovat häirinneet koronakaranteenit, ja joukkueiden ottelumäärät vaihtelevat suurestikin. Siksi sarjataulukkoa kannattaakin tarkastella tarkemmin, kuin vain pisteiden ja sijoitusten osalta.

Honka Akatemia löytyy ennen tämänpäiväistä ottelua Kakkosen B-lohkon seitsemänneltä sijalta neljällätoista pisteellä. Se on kuitenkin pelannut vasta kahdeksan ottelua, kun lohkon muilla joukkueilla on tilillään vähintään kymmenen peliä, FC Jazzilla jo neljätoista. Akatemian ero lohkokärjessä olevaan Jazziin on kaksitoista pistettä, toisena oleva, viisi ottelua keltamustia enemmän pelannut HJS on yhdeksän pistettä edellä. Rästiottelunsa voittamalla Honka voi siis nousta sarjassa hyviin asemiin.

Kahdella voitolla ja tasapelillä kautensa avannut Honka Akatemia koki kesäkuun lopulla lyhyen heikomman jakson, kun se hävisi peräkkäin HJS:lle ja Ilves-Kissoille. Sen jälkeen vire on kääntynyt jälleen paremmaksi, sillä viimeisestä kolmesta ottelusta tilillä on kaksi voittoa ja tasapeli. Kaiken kaikkiaan joukkueen saldo kahdeksasta pelatusta ottelusta on siis neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Pelaajista kaikissa kahdeksassa ottelussa vastuuta ovat saaneet Noah Pallas sekä Benjamin Heikkinen. Seitsemässä ottelussa pelanneita löytyy yhteensä yhdeksän kappaletta, mm. Veikkausliigadebyyttinsäkin jo tehnyt Pauli Katajamäki.

Akatemia on iskenyt kahdeksaan otteluun viisitoista maalia. Vastuu maalinteosta on jakautunut laajalle, sillä peräti yksitoista pelaajaa on saanut maalin tililleen. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa kolmen maalin Idrissa Camara.

Vastustaja VJS

VJS:lle kausi on toistaiseksi ollut vaikea. Joukkue on tällä hetkellä B-lohkon viimeisenä, kerättyään yhdestätoista ottelusta seitsemän pistettä. Toki kaksi ottelua enemmän pelannut, sijaa ylempänä oleva TPV on napannut vain kaksi pistettä vantaalaisia enemmän.

VJS nappasi kauden toisen voittonsa 7.8. kaatamalla Pargas IF:n 2-0. Sen jälkeen joukkue on kuitenkin kokenut kaksi tappiota, kun PIF otti ensin revanssin 4-0 ja viime kierroksella GrIFK haki Myyrmäestä pisteet 3-0 lukemin.

Joukkueen riveistä löytyy suomalaisella jalkapalloyleisölle varmasti tuttu nimi. Veikkausliigatasolla Hongan lisäksi mm. KuPS:ia, FC Lahtea ja HIFK:ta edustanut, sekä myös Ruotsin ja Norjan pääsarjoissa pelannut Tomi Maanoja torjuu nimittäin vantaalaisten maalilla. Maanoja on pelannut joukkueen tämän kauden yhdestätoista ottelusta seitsemässä.

Info ottelutapahtumasta

Honka Akatemia-VJS pelataan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä. Otteluun voidaan koronarajoitusten puitteissa ottaa katsojia kahdelle viidenkymmenen henkilön alueelle. Lipunmyynnin (5€) järjestää FC Honka P09 Akatemia ja kaikki tuotot menevät joukkueen toimintaan. Hongan Veikkausliigan kausikortilla pääsee otteluun sisään.

Ottelutapahtuma-alueella ei ole kioskipalveluita, mutta lähistöllä sijaitsee FC Honka ry:n kioski.

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa! Muistathan myös pitää huolta turvaväleistä muihin katsojiin. Älä saavu otteluun sairaana, tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustaudin oireita.

Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia voittoon!

Honka sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraaksi

Honka matkaa huomenna sunnuntaina Veikkausliigan runkosarjan toiseksi viimeiseen vierasotteluunsa, kun se kohtaa IFK Mariehamnin Wiklöf Holding Arenalla 18.30 alkavassa ottelussa!

Hongan kuuden ottelun mittainen tappioton putki katkesi viime kierroksella, kun keltamustat kokivat niukan 3-2 tappion SJK:n vieraana. Honka-paidassa debytoinut tuore hankinta Luis Henrique vei keltamustat johtoon, ennen kuin seinäjokelaiset osuivat kolmesti lyhyen ajan sisään. Rui Modeston upea laukaus toi Hongan vielä maalin päähän, mutta lähemmäs keltamustat eivät päässeet.

Hongalla on runkosarjaa jäljellä sunnuntain peli mukaan lukien kuusi ottelua. Taisto paikasta kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan on hyvin tiukkaa. Ennen viikonlopun otteluita Honka on sarjassa kahdeksantena. Eroa sekä seitsemäntenä olevaan Ilvekseen, että kuudentena olevaan HIFK:hon on kaksi pistettä. Toki täytyy huomioida, että Honka (16) on pelannut molempia joukkueita enemmän otteluita. (Ilves 15, HIFK 13)

Honka ei ole tällä kaudella vielä onnistunut voittamaan IFK Mariehamnia. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelussa, josta Honka tarvitsi jatkoon voiton tai tasapelin. IFK Mariehamn johti kuitenkin ottelua aivan loppuhetkille saakka, kunnes Juan Alegrian osuma tasoitti tilanteen ja vei Hongan jatkoon.

Veikkausliigakauden avauskohtaaminen joukkueiden välillä miteltiin toukokuun alussa Tapiolan urheilupuistossa. Silloin vierasjoukkue oli paikoissaan tehokkaampi ja haki kahden maalin voiton Olawale Tehen ja Elias Mastokankaan osumilla.

IFK Mariehamnille kausi on ollut haastava. Joukkue voitti kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta on sen jälkeen saanut kolmestatoista pelaamastaan ottelusta vain yhden voiton. Sarjataulukosta ahvenanmaalaiset löytyvät toiseksi viimeiseltä sijalta. Tosin joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin sijan ylempänä, neljä pistettä edellä oleva Haka.

Hongan leirissä tiedetään, että vaikka sunnuntain vastustajan vire ei ole paras mahdollinen, ei ottelusta tule varmasti helppoa.

Meidän täytyy pysyä keskittyneenä ja pitää tasomme koko ottelun ajan. IFK on ollut meille tällä kaudella vaikea vastustaja ja odotettavissa on jälleen tasainen ottelu. On tärkeää, että pystymme keskittymään vai yhteen otteluun kerrallaan, vaikka runkosarja lähenee päätöstään ja taistelu sarjassa on tiukkaa, maalivahti Tim Murray sanoo.

IFK Mariehamn vs FC Honka siis Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 22.8. kello 18.30 alkaen! Ottelua voi seurata suorana Ruutu+:ta klikkaamalla tästä!

Honka kohtaa maanantaina SJK:n vieraissa

Hyvään vireeseen viime otteluissaan päässyt Honka matkaa seuraavaksi Seinäjoelle, kun se kohtaa maanantaina SJK:n OmaSP Stadionilla 18.30 alkavassa ottelussa. Mikäli et pääse paikan päälle Seinäjoelle, voit kannustaa Hongan voittoon Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta!

Alkukauden hankaluuksien jälkeen Hongan otteet, ja tärkeänä asiana tietenkin myös tulokset ovat kohenneet viime aikoina. Keltamustat ovat pelanneet viimeiset kuusi ottelua tappioitta ja napanneet niistä kolme voittoa. Honka löytyykin viimeiset viisi ottelua huomioon ottavasta kuntopuntarista neljänneltä sijalta. Viime kierroksella joukkue otti komean 4-1 kotivoiton Ilveksestä, Juan Alegrian osuessa kahdesti. Keltamustien kaksi muuta maalia syntyivät Niklas Pyyhtiän sekä Darren Smithin toimesta.

Toteutamme ottelusuunnitelman eri vaiheita hitusen kliinisemmin kuin alkukaudesta, mutta olemme myös suoriutuneet paremmin molempien boksien edustoilla sekä hyökkäyspään erikoistilanteissa. Kyse ei ole isoista asioista, peliteot on vain saatu paremmin ulosmitattua pisteiksi, puolustaja Henri Aalto vastaa kysymykseen siitä, miksi joukkueen tuloskunto on parantunut.

Honka lähtee maanantain otteluun Veikkausliigan kahdeksannelta sijalta. Pisteitä on kasassa kahdeksantoista ja ero sekä seitsemäntenä olevaan Ilvekseen, että tällä hetkellä kuudennella sijalla viimeistä yläloppusarjapaikkaa hallussaan pitävään HIFK:hon on vain kaksi pistettä. Taisto yläloppusarjan paikoista käy siis kuumana.

Hongassa vastuuta on tällä kaudella tullut laajalle ryhmälle, sillä minuutteja Veikkausliigassa on saanut kaksikymmentäneljä eri pelaajaa. Moni vielä ensiaskeliaan pääsarjatasolla ottava pelaajakin on noussut jo suureen roolin, kuten ensimmäiset liigaminuuttinsa tällä kaudella saaneet Matias Rale ja Otso Koskinen, sekä viime kaudella debytoineet, mutta hyvin vähälle vastuulle silloin jääneet Ville Koski ja Niilo Saarikivi.

– Kilpailu pelipaikoista on tasainen ja kova. Jokaiselle paikalle on vaihtoehtoja ja terveystilanne on melko hyvä. Kilpailutilanne on käytännössä aina sekä joukkueen että yksilön etu, se pakottaa parhaaseen valmistautumiseen ja suorittamiseen, Aalto sanoo.

Eniten minuutteja on kellottanut maalivahti Tim Murray, joka on ainoana pelannut kaikki Veikkausliigakauden ottelut alusta loppuun. Murrayn lisäksi Lucas Kaufmann, Aalto ja Konsta Rasimus ovat saaneet toistaiseksi tililleen yli tuhat peliminuuttia. Viime kierroksella debyyttinsä tekivät uusi vahvistus Izunna Uzochukwu, sekä Hongan oma kasvatti, 19-vuotias Pauli Katajamäki.

Maanantain vastustaja SJK on Hongan tapaan kovassa vireessä. Joukkueen tappioton putki on Hongan vastaavaa lyhyempi, kolmen ottelun mittainen, mutta viimeisestä kymmenestä ottelusta kasassa on kuusi voittoa ja yksi tasapeli, kolmen tappion lisäksi. SJK onkin vahvasti mukana taistelemassa jopa mitaleista. Tällä hetkellä se on vain kolme pistettä pronsseissa kiinni olevaa FC Lahtea perässä, kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Erityisen vahvaa on ollut seinäjokelaisten oman pään peli. Yksitoista päästettyä maalia on yhdessä KuPS:n ja HIFK:n kanssa toiseksi vähiten koko sarjassa. Vähemmän maaleja on päästänyt vain sarjakärki HJK. Myös hyökkäyspäästä löytyy onnistujia. Joukkueen paras maalintekijä on neljästi osunut englantilaiskärki Jake Jervis.

– SJK:sta löytyy paljon laadukasta yksilöosaamista, oletettavasti keskityksiä ja pidempiä syöttöjä linjan taakse, sekä hetkittäin korkeaa ja aggressiivista prässäämistä, toteaa puolustaja Henri Aalto.

– Oman kolmanneksen ja boksin laadukas puolustaminen, onnistunut pelinavaaminen ja tilojen hyödyntäminen SJK:n prässiä ja muotoa vastaan, sekä tehokas murtautumispeli ja viimeisteleminen yläkolmanneksella, hän luettelee erityisen tärkeiksi asioiksi, joissa Hongan tulee onnistua maanantain kamppailussa hakeakseen täyden pistepotin Espooseen.

Honka ja SJK ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin. Tapiolassa Honka koki karvaan 0-1 tappion loppuhetkien osumalla. Keltamustien revanssihalut ovat maanantaina siis varmasti hyvin korkealla!

SJK-FC Honka käynnistyy siis maanantaina 16.8. OmaSP Stadionilla kello 18.30, Suoraan Ruutu+:n lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

Honka ja Ilves taistelevat tärkeistä pisteistä sunnuntaina

FC Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuiston nurmelle sunnuntaina 8.8., kun vastaan asettuu Ilves. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 18.30.

Panokset ovat kovat, sillä molemmat joukkueet taistelevat tiukasti paikasta kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan. Ennen sunnuntain ottelua Honka on kahdeksantena viidellätoista pisteellä ja Ilves sijan ylempänä seitsemäntenä, kahdenkymmenen pisteen saldolla. Kuudetta sijaa hallussaan tällä hetkellä pitävällä HIFK:lla on niin ikään kasassa kaksikymmentä pistettä.

Honka on saanut vaikean alkukauden jälkeen pelinsä paremmin käyntiin. Keltamustat ovat pelanneet viimeiset viisi Veikkausliigaottelua ilman tappiota, saldona on kaksi voittoa ja kolme tasapeliä.

Ilves kaatoi viime kierroksen ottelussaan AC Oulun Eetu Mömmön osumalla. Sitä ennen tamperelaiset olivat kärsineet kaksi peräkkäistä tappiota, ensin SJK:lle ja sitten KuPS:lle. Mömmö on neljällä osumallaan Ilveksen kauden paras maalintekijä yhdessä Eetu Vertaisen kanssa.

Hongan puolella maalintekovastuu on jakautunut laajalle rintamalle. Tehokkaimpia ovat olleet kolmesti osuneet Lucas Kaufmann, Jean Marie Dongou, sekä Demba Savage.

Ilves on ainoa Veikkausliigan joukkue, jota Honka ei ole vielä tällä kaudella kohdannut. Hongassa on kuitenkin tutustuttu sunnuntain vastustajan pelaamiseen huolella.

– Lähdemme otteluun hyvällä valmiudella ja uskomme siihen, että saamme hyvän tuloksen. Ilves on vahva joukkue, mutta pääsemme varmasti maalipaikoille, joista pitää ottaa kaikki hyöty, Otso Koskinen kommentoi tulevaa kamppailua.

Viime kaudella Hongan BSM-joukkueessa, sekä Honka Akatemian riveissä Kakkosessa pelannut Koskinen teki Veikkausliigadebyyttinsä tällä kaudella. 18-vuotias on näyttänyt taitonsa suomalaiselle jalkapalloyleisölle, ja avausmaalikin syntyi FC Lahtea vastaan.

– On ollut hyvä fiilis päästä pelaamaan Veikkausliigassa ja omaan tekemiseen on luottavainen fiilis. En mieti paljoakaan eroa BSM-sarjaan tai Kakkoseen, vaan pelaan omaa peliäni ja pärjään sillä, hän toteaa.

Edelliskaudella Honka ja Ilves voittivat kummatkin yhden keskinäisen ottelun, molemmat kotonaan. Honka vei pisteet Tapiolan urheilupuistossa luvuin 3-2, Ilves oli sarjan päätöskierroksella vahvempi 4-1.

FC Honka-Ilves käynnistyy siis Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30! Osta lippusi tästä, saavu paikan päälle ja kannusta Honka voittoon!

Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös suorana Ruutu+:n lähetyksenä. Lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

Yhteistyössä