Veikkausliiga

Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa kaatui Lahti

Hongan kauden viimeinen runkosarjan kotiottelu tarjosi kolme epätavallista maalia, kun molemmissa päissä nähtiin rangaistuspotkusosumat ja yksi merkittiin omaksi maaliksi. Lopulta pisteet jäivät Espooseen ja Honka kirjautti kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Avausjakso

Honka siirtyi ottelussa johtoon jo 11. minuutilla. Lucas Kaufmann toi pallon boksiin ja lopulta Lahti-puolustaja Mikko Viitikko pelasi palloa kädellään. Mac Kandji ei pilkulta erehtynyt vaan laukoi Hongan 1-0 johtoon.

25. minuutilla Kandji ja Javi Hervas riistivät pallon syvällä Lahden alueella. Kandjin laukaus meni kuitenkin hieman maalin ylitse.

Viitisen minuuttia myöhemmin Kandji tarjoili boksin rajoille, mutta niin ikään Borjas Martinin kuti karkasi liian korkeaksi.

Viisi minuuttia ennen taukoa Lahti sai avausjakson parhaan paikkansa. Jean Christophe Coubronnen keskitys pomppi Lassi Forssille, mutta Tim Murray torjui laukauksen varmasti.

Honka lisäsi johtonsa kahteen vielä avausjakson lopulla. Kandji syötti ja Lucas Kaufmannin ohjaus meni Lahden puolustuksen kautta verkkoon. Näin tauolle Hongan kahden maalin johdossa.

Toinen jakso

Peli tasaantui toiselle jaksolle ja myös vierailijat saivat enemmä tilanteita luotua. 54. minuutilla Jasin Assehnoun ääsi kokeilemaan maalin edeustalta, mutta Tapio Heikkilän blokki piti lukemat muuttumattomina.

Hongan toisen jakson kenties paras paikka suntyi kymmenen minuuttia myöhemmin. Demba Savage laukoi läpiajosta kuitenkin malin ohitse.

Lahti tuli maalin päähän, kun kellossa oli 74. minuuttia. Pallo osui vapaapotkussa Honga-pelaajan käteen, ja Assehnoun teki pilkulta vieraiden kavennuksen,

Hongan ilta vaikeuti viisi minuuttia ennen loppua, kun Rui Modesto ajettiin ulos kentältä.

Keltamustien puolustus kuitenkin piti loppuun saakka, joten täysi pistepotti jäi Espooseen luvuin 2-1.

– Pelasimme loistavan avausjakson ja johdimme tauolla ansaitusti 2-0. Toisella jaksolla yritimme pitää saman aktiivisuuden yllä, mutta ehkä takaraivossa alkoi mietityttää pelin tärkeys. Teimme monia peruasioita väärin ja menetimme paljon palloja. Lopulta peli meni oikeastaan siihen, että puolustimme jotoasemaa. Opettelimme tänään kärsimään yhdessä joukkueen kanssa ja jäi erittäin hyvä fiilis siitä, että tulimme tästä pelistä ulos voittajina, kommentoi Hongan puolustaja Tapio Heikkilä.

Hongan kausi jatkuu runkosarjan päätösottelulla Tampereella Ilveksen vieraana. Ottelu pelataa ensi viikon sunnuntaina 1.11. kello 14.00 alkaen.

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (89′ Jonas Levänen)
#8 Javi Hervas (68′ Jerry Voutilainen)
#10 Lucas Kaufmann (89′ Dani Hatakka)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#33 Duarte Tammilehto
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (68′ Rui Modesto)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #19 Juan Alegria, #81 Roope Pyyskänen

Runkosarjan viimeinen kotiottelu torstaina

FC Honka pelaa Veikkausliigakauden 2020 runkosarjan viimeisen kotiottelunsa torstaina 22.10. Vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu FC Lahti.

Sarjanelonen Honka pääsee lähtemään otteluun hyvässä vireessä, sillä se on voittanut kaksi ottelua peräkkäin. Ensin kaatui IFK Mariehamn kotona 1-0 ja viime kierroksella keltamustat kaatoivat vieraissa sarjakakkosen KuPS:n 2-0 Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen maaleilla.

Hongan puolustaja Henri Aallon mukaan hyvät otteet auttavat jonkin verran valmistautumisessa, mutta niihin ei voi tuudittautua yhtään.

– Luonnollisesti valmistautuminen on henkisesti hieman helpompaa, usein fyysinen rasituskin tuntuu kevyemmältä voiton jälkeen. Sinänsä valmistautuminen ei kuitenkaan muutu, ja hyvin nöyrästi lähestymme jälleen seuraavaa ottelua, Aalto kertoo.

Lahti on ollut Hongalle tänä vuonna vaikea vastustaja. Ennen kautta pelatun harjoitusottelun Honka hävisi 1-2 ja Suomen Cupin puolivälierän 0-1. Veikkausliigakauden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet menivät tasan loppulukemin 0-0.

– Olemme pelillisesti suoriutuneet kohtalaisesti, mutta epäonnistuneet tuloksenteossa. Lahti osaa parhaimmillaan tehdä otteluista hankalia ja olla mm. vastahyökkäyksissä vaarallinen. Laadukas peruspelaaminen, tehokkuus viimeisellä kolmanneksella ja oman boksin kurinalainen puolustaminen siivittävät nyt voittoon, Aalto analysoi.

FC Lahti taistelee yhä paikasta kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan. Honka-ottelun alla sen sijoitus sarjataulukossa on juurikin kuudes, kolme pistettä takana vaanivan, ottelun vähemmän pelanneen SJK:n edellä. Torstaina oelataan siis myös vieraille tärkeistä pisteistä loppukautta ajatellen.

Honka-otteluun joukkue pääsee melko hyvässä vireessä. Kolmesta viime ottelusta löytyy voitot IFK Mariehamnista sekä RoPS:sta ja viime kierroksen maaliton tasapeli Hakaa vastaan.

Lahden paras maalintekijä on tällä kaudella ollut kahdeksasti osunut Jasin Assehnoun. Tulitukea on tullut myös hyökkääjäkaksikolta Dimitry ImbongoVahid Hambo, jotka ovat iskeneet viisi ja kolme maalia mieheen.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Jean Marie Dongou sekä Nasiru Banahene.

FC Honka-FC Lahti siis torstaina 22.10. kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä!

Huom! Veikkausliiga edellyttää ottelutapahtumissaan kasvomaskin käyttöä kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä. Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn.Varauduthan tähän saapuessasi otteluun.

Pidäthän huolta myös muista turvallisuusohjeista. Älä saavu otteluun sairaana! Ottelun voit katsoa myös kotona suorana Ruudusta.Pidä huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta!

Honka haki täyden pistepotin Kuopiosta

FC Honka nappasi toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa, kun KuPS kaatui Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen maaleilla.

Avausjakso

Kotijoukkue KuPS sai ottelun ensimmäisen maalipaikan, kun Usman Sale pääsi nokikkain Tim Murrayn kanssa. Hyökkääjän laukaus meni kuitenkin Hongan onneksi tolppan kautta ohi.

Honka loi ensimmäisen tilanteensa, kun kellossa oli 26 minuuttia. Mac Kandji voitti pääpallon ja jatkoi Borjas Martinille. Espanjalainen tarjoili Demba Savagelle, mutta Otso Virtanen torjui gambialaisen laukauksen.

Honka siirtyi johtoon 38. minuutilla. Lucas Kaufmann sai pallon rangaistusalueen rajalla ja lähetti laukauksen kohti KuPS-maalia. Pallo muutti KuPS-puolustuksesta suuntaa ja upposi vastustamattomasti verkkoon.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, joten taukoa siirryttiin viettämään Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuutia, kun Kandji karkasi KuPS-puolustukselta. Hyökkääjän laukaus jäi kuitenkin pehmeäksi ja Virtanen torjui.

Honka oli erittäin lähellä tuplata johtonsa 72. minuutilla. Kandji ehti ensimmäisenä Konsta Rasimuksen pitkään palloon ja vain ylärima pelasti kuopiolaiset.

KuPS sai muutamia laukauksia kohti Hongan maalia, mutta vahvasti pelannut Murray torjui ne vaivatta.

Honka iski toisen maalinsa kun kellossa oli 82 minuuttia. Borjas katkoi syötön ja pelasi Savagen vastakkain Virtasen kanssa. Savage viimeisteli vuorenvarmasti pallon alakulmaan ja Hongan kahden maalin karkumatkalle.

KuPS sai vielä aivan ottelun loppuhetkillä hyvän paikan kavennusosumaan, mutta Murray venytti huipputorjuntaan ja koppasi Tabi Mangan puskun. Näin Honka nappasi 2-0 voitolla pisteet mukaansa Espooseen.

– Kuopiosta ei ole ikinä helppo hakea pisteitä. Tämä oli koko joukkueelta erittäin yhtenäinen ja hyvä esitys. Vähän vaikeamman jakson jälkeen olemme saaneet nyt taas voittoja ja sillä tiellä aiomme jatkaa, sanaili avausmaalin tehnyt Kaufmann.

Hongan kausi jatkuu torstaina 22.10. Silloin runkosarjan viimeiseen kotiotteluun saapuu vieraaksi FC Lahti.

– Emme tietenkään lähde tavoittelemaan mitään muuta kuin voittoa. Lahti ei ole helppo vastustaja, mutta jos haluamme saavuttaa tavoitteemme tältä kaudelta meidän on otettava lisää voittoja, Kaufmann päätti.

Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka kolmanteen peräkkäiseen voittoon!

Hongan kokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (90′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (76′ Rui Modesto)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#33 Duarte Tammilehto
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (90+2′ Juan Alegria)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #6 Jerry Voutilainen, #26 Dani Hatakka, #81 Roope Pyyskänen

Keltamustat kohtaavat Kuopiossa

FC Honka matkustaa sunnuntaina Veikkausliigan toisen keltamustan joukkueen vieraaksi, kun suuntana on Kuopio ja Savon Sanomat Areena. KuPS-Honka käynnistyy kello 16.00.

Honka pääsee lähtemään otteluun voitto allaan, kun se kaatoi torstaina kotikentällään IFK Mariehamnin 1-0. Ottelun ainoan maalin iski kauden avausosumallaan Konsta Rasimus.

Nyt vastaan asettuu tämänhetkinen sarjakakkonen, sekä hallitseva Suomen mestari. Sunnuntaina vastus on siis kova, mutta Hongan tavoite on täysin selvä.

– Voittoa lähdemme hakemaan, niitä meidän täytyy ottaa jos haluamme nostaa sijoitustamme sarjataulukossa, sanoo puolustaja Konsta Rasimus.

KuPS kärsi viime kierroksella tappion, kun FC Inter oli kotonaan parempi luvuin 2-0. Sitä ennen Arne Erlandsenin luotsaama joukkue oli huippuvireessä, sillä pisteputki oli jo yhdeksän ottelun mittainen. Näistä yhdeksästä vain yksi oli tasapeli, ja kahdeksan voittoja.

KuPS on tehnyt Veikkausliigassa toiseksi eniten maaleja. Joukkueen paras maalintekijä tällä kaudella on jo ulkomaille siirtynyt Ilmari Niskanen. Tulivoimaa löytyy kuitenkin laajalta rintamalta. Urho Nissilällä on kasassa viisi osumaa, Lucas Rangelilla ja Aniekpeno Udohilla neljä.

Rasimus luottaa kuitenkin siihen, että Hongan vankka, sarja paras puolustuspeli pitää kuopiolaiset nollilla.

– Aika samalla tavalla voimme puolustaa, kun aikaisemmissakin otteluissa. Olemme päästäneet tällä kaudella melko vähän maaleja. Kolme pistettä Kuopiosta tulee kurinalaisella puolustamisella, sekä hyvällä ja aktiivisella hyökkäyspelaamisella.

Honka ja KuPS kohtasivat kerran aiemmin kuluvalla kaudella. Tapiolan urheilupuistossa kuopiolaiset karkasivat johtoon, mutta Honka tuli lisäajalla vielä tasoihin Jean Marie Dongoun maalilla ja näin päädyttiin pistejakoon lukemin 1-1.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Jean Marie Dongou ja Nasiru Banahene.

KuPS-ottelun jälkeen Hongalla on edessään runkosarjan viimeinen kotiottelu, kun FC Lahti saapuu vieraaksi Tapiolaan. FC Honka-FC Lahti pelataan torstaina 22.10. kello 18.30 alkaen. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja saavu paikalle kannustamaan Honka voittoon!

Honka kaatoi IFK Mariehamnin Tapiolassa

FC Honka otti kauden seitsemännen voittonsa Tapiolan urheilupuiston iltavalaistuksessa, kun keltamustat kaatoivat IFK Mariehamnin Konsta Rasimuksen maalilla lukemin 1-0.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan 11. peliminuutilla. Mac Kandji laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi terävän kudin kohti alakulmaa, jonka Oskari Forsman onnistui kuitenkin torjumaan kulmapotkuksi.

Seuraava huippupaikka nähtiin kymmenen minuuttia myöhemmin. Jonas Leväsen keskitys löysi Borjas Martinin pään, ja Forsman sai venyä taas parhaimpaansa torjuakseen espanjalaishyökkääjän voimakkaan puskun.

Ottelun avausmaali syntyi 33. minuutilla. Javi Hervasin kulmapotku tuli pilkun kohdilla odotelleelle Konsta Rasimukselle, joka viimeisteli kauden ensimmäisellä osumallaan IFK-puolustuksen kautta Hongan 1-0 johtoon.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin keltamustien maalin kotijohdossa.

Toinen jakso

IFK Mariehamnin ottelun vahvin jakso sijoittui toisen nelivitosen alkupuolelle. Riku Sjöroos laukoi nousun päätteeksi hieman ohi Honka-maalin.

Honka oli lähellä lisätä johtoaan noin vartti ennen päätösvihellystä. Demba Savage pudotti Jonas Leväselle, jonka vastapalloon lähettämän tykin tielle Forsman kuitenkin ehti.

Toisella jaksolla paikat jäivät molemmissa päissä melko vähiin, eikä lisämaaleja nähty. Näin Honka piti täyden pistepotin Espoossa loppulukemin 1-0 ja jatkaa Veikkausliigan neljännellä sijalla.

– Pelasimme oikein hyvän ottelun. Vaikka huonojakin hetkiä tuli, olimme suuren osan ottelusta vakaasti hallitsevampi joukkue. Emme päästäneet IFK:ta liian monille paikoille. Henkisesti tämä oli meille todella iso voitto. On aina helpompaa lähteä seuraaviin otteluihin voitto alla. Olemme pelanneet koko ajan hyvin, joten oli tärkeää saada siitä myös pisteitä palkinnoksi, kommentoi nollapelin maalillaan torjunut Tim Murray.

Hongan kausi jatkuu jo sunnuntaina, kun vastaan asettuu toinen Veikkausliigan keltamusta joukkue, KuPS. Ottelu Kuopion Savon Sanomat Areenalla käynnistyy kello 16.00.

Hongan runkosarjan viimeinen kotiottelu on vuorossa viikon päästä torstaina. Silloin vieraaksi saapuu kello 18.30 alkavaan otteluun FC Lahti. Osta lippusi ennakkoon klikkamalla tästä!

Hongan kokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen (69′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen (80′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (80′ Rui Modesto)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (85′ Juan Algeria)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #5 Henri Aalto, #81 Roope Pyyskänen

Palloliitto ja Veikkausliiga edellyttävät maskin käyttöä ottelutapahtumissaan

Koronavirusepidemian toisen aallon kiihtyessä jalkapalloperhe on päivittänyt omaa ohjeistustaan koronavirusepidemian hillitsemiseksi.

THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Palloliitto ottaa käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia katsomossa Palloliiton valtakunnallisten sarjojen ottelutapahtumissa, mukaan lukien naisten ja miesten korkeimmat sarjatasot Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan.

Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnankin osalta. Lisäksi ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa (myös lipunmyynti, myyntipalvelut). 

Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskin käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.

Honka palaa torstaina pelikentille

Honka palaa maaottelutauon jälkeen pelikentille ylihuomenna torstaina, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu IFK Mariehamn.

Honka pelasi viimeksi miltei kaksi viikkoa sitten. Vierasottelu Töölössä HIFK:n vieraana päättyi 1-1 tasatulokseen.

– Pidimme pienen tauon ja palasimme lauantaina takaisin harjoituksiin. Meillä oli raskas ottelurupeama ennen taukoa, joten pieni breikki teki kaikille varmasti hyvää. Nyt lähdemme virkeänä uusiin otteluihin kaatamaan tulevia vastustajia, kertoo keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehto.

Honka hallitsi peliä HIFK:ta vastaan, mutta kotijoukkue pääsi johtoasemaan. Borjas Martin toi puskullaan Hongan aivan loppuhetkillä vielä tasoihin. Tammilehdon mukaan ottelusta löytyi paljon hyvää, mutta tietenkin myös parannettavaa.

– Selkein parannettava asia on tietenkin se, että saisimme voiton. Pystyimme pitämään HIFK:n miltei täysin poissa pelitilannepaikoilta. Päästimme yhden maalin, mutta saimme noustua lopussa vielä tasoihin. Peli oli mielestäni meillä jälleen kontrollissa ja loimme ihan tarpeeksi paikkoja voittoon. Meidän pitää saada vielä lisää aggressiivisuutta ja selkeämpiä ratkaisuja viimeiselle kolmannekselle. Silloin saamme vielä enemmän paikkoja maalintekoon.

– HIFK-ottelussa ja monissa edeltävissäkin otteluissa olemme puolustaneet erittäin vahvasti, ja sitä meidän tulee yhä jatkaa. Periaatteessa meidän pelaamisemme on oikein hyvällä mallilla ja kun viilaamme sitä vielä paremmaksi niin tuloksetkin paranevat, Tammilehto sanoo.

Vastustaja IFK Mariehamn lähtee otteluun Veikkausliigan yhdeksänneltä sijalta. Viime kierrokset ovat olleet sille vaikeita, sillä se on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan. Voiton joukkue on ottanut viimeksi elokuussa, kaataen RoPS:n 4-0. Sen jälkeen kasassa on neljä tappiota ja kolme tasapeliä.

IFK Mariehamnin riveistä löytyy Veikkausliigan maalipörssin kärkinimi, kaksitoista maalia iskenyt Albion Ademi.

Tammilehto uskoo, että vastaan on tulossa vahva ja taisteleva joukkue.

– IFK:lla on vielä paljon pelattavaa loppukaudesta, joten ilmaiseksi emme pisteitä varmasti tule torstaina saamaan. Erityisesti yläkerrassa heillä on erittäin kovatasoisia yksilöitä, kuten juurikin Albion Ademi, sekä Akseli Pelvas. Heidän kanssaan meidän tulee olla erityisen tarkkana. IFK:n pelaamisesta löytyy kuitenkin myös heikkouksia, joihin meidän pitää pystyä iskemään, hän päättää.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Jean Marie Dongou, sekä pelikiellossa oleva Nasiru Banahene.

FC Honka-IFK Mariehamn käynnistyy siis torstaina 15.10. kello 18.30. Osta lippusi ennakkoon tästä!

Huom! Veikkausliiga edellyttää ottelutapahtumissaan kasvomaskin käyttöä kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä. Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn.Varauduthan tähän saapuessasi otteluun.

Pidäthän huolta myös muista turvallisuusohjeista. Älä saavu otteluun sairaana! Ottelun voit katsoa myös kotona suorana Ruudusta. Pidä huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta!

Hongalle piste mukaan Töölöstä

FC Honka kohtasi perjantai-illan paikalliskamppailussa Töölön Bolt Arenalla HIFK:n. Honka hallitsi ottelua, mutta HIFK pääsi avausjaksolla johtoon. Borjas Martin tasoitti kuitenkin vielä ottelun viimeisellä sekunnilla loppulukemiksi 1-1.

Avausjakso

Honka hallitsi peliä avausjaksolla. Ensimmäisen tilanteensa keltamustat loivat kolmannella peliminuutilla. Lucas Kaufmann pelasi hyvin takaviistoon, mutta Borjas Martinin laukaus nousi hieman liian korkeaksi ja yli HIFK-maalin.

Ottelun avausmaali oli erittäin lähellä puolen tunnin kohdalla. Demba Savage nosti pallon HIFK-puolustuksen yli Mac Kandjille, jonka noston Hannu Patronen onnistui juuri ja juuri pelastamaan maaliviivalta.

Hongan hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin iski kotijoukkue. Sakari Tukiainen pääsi laukomaan pallon ohi Markus Uusitalon, kun kellossa oli 37 minuuttia.

Muutama minuutti maalin jälkeen Kandji pääsi puskemaan, mutta Patronen oli jälleen HIFK:n viimeisenä lukkona.

Kun lisämaaleja ei avausnelivitosella nähty, siirryttiin tauolle kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisella jaksolla pelin kuva oli selvä. Honka haki ahnaasti tasoitusta ja HIFK suojeli johtoaan.

Seitsemän minuuttia oli toista jaksoa pelattu, kun Dani Hatakka lähetti keskityksen maalille. Arnold Origi kuitenkin koppasi Savagen puskun. Muutamaa minuuttia myöhemmin Borjas puski Leväsen keskityksestä ohi.

58. minuutilla tasoitus oli erittäin lähellä. Borjas keskitti ja Savage puski lähietäisyydeltä. Origi onnistui kuitenkin vielä saamaan kätensä pallon tielle, joten HIFK-maali säilyi toistaiseksi koskemattomana.

75. minuutilla Borjas laukoi Hongan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kohti alakulmaa, mutta Origi torjui jälleen.

Honka sai palkintonsa lopulta lisäajan viimeisellä minuutilla. Javi Hervas lähetti kulmapotkun maalille ja Borjas nousi korkeimmalle ja puski Hongan tasoitusosuman. Heti maalin jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi, joten Töölön illassa päädyttiin pistejakoon 1-1 lukemin.

– Ottelu oli odotetun vaikea. Päästimme maalin avausjaksolla ja jouduimme takaa-ajoasemaan. Saimme luotua muutamia hyviä paikkoja, mutta HIFK:n maalivahti torjui tänään hyvin. Siihen voimme olla tyytyväisiä, että taistelimme loppuun saakka ja saimme pisteen mukaamme, kommentoi tasoitusmaalin tekijä Borjas Martin ottelun tauottua.

Myös Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kehui joukkueensa taistelutahtoa.

– Sikäli tottakai pitää olla tyytyväinen, kun tulemme vielä lopussa tasoihin. Annoimme vähän helposti vastustajalle yhden eteen. Olisi ollut tärkeää saada meidän ensimmäinen maali aiemmin tehtyä, niin olisimme voineet taistella vielä myös kolmesta pisteestä. Täytyy kuitenkin korostaa joukkueen vahvaa uskoa omaan tekemiseen. Saimme lopussa hyvän paineen ja tasoitusmaalin. On kova joukkuesuoritus nousta vielä noin lopuhetkillä tasoihin. Joudumme tekemään jokaisen pisteen eteen paljon töitä. Ei auta kuin jatkaa työntekoa ja kehittyä, Vasara kiteytti.

Hongan kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen kotiottelulla, kun torstaina 15.10. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu IFK Mariehamn. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Osta lippusi klikkaamalla stä ja saavu kannustamaan keltamustat voittoon!

Hongan kokoonpano:
#1 Markus Uusitalo (MV)
#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen (76′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen (62′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (87′ Juan Alegria)

Vaihdossa: #13 Tim Murray (MV), #17 Rui Modesto, #63 Ville Koski, #81 Roope Pyyskänen

Perjantaina Töölöön HIFK:n vieraaksi

Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu ylihuomenna perjantaina 2.10. paikalliskamppailun merkeissä, kun keltamustat matkustavat naapurikaupunkiin Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Ottelu Bolt Arenalla käynnistyy kello 18.30.

Honka kärsi viime kierroksella dramaattisten vaiheiden jälkeen 1-2 kotitappion Hakaa vastaan. HIFK:ta vastaan ainoa tavoite onkin palata jälleen pisteiden makuun. Helpolla se ei varmasti kuitenkaan tule onnistumaan, tietää puolustaja Dani Hatakka.

– Viime HIFK-ottelu oli vaikea, siinä tuli meille kauden ensimmäinen tappio. Odotettavissa on melko samankaltainen ottelu myös perjantaina. HIFK vetäytyy vähän enemmän ja hyökkää vastaan ja pallonhallinta on enimmäkseen meillä. Olemme harjoituksissa käyneet läpi, mitä keinoja meillä on vastata heidän peliinsä. Hereillä täytyy olla, HIFK:lla on erittäin hyviä yksilöitä, hän sanoo.

Honka ja HIFK ovat tosiaan kohdanneet jo kerran tällä kaudella. Honka hallitsi ottelussa palloa ja loi enemmän tilanteita, mutta vain HIFK:n onnistuessa maalinteossa pisteet menivät punapaidoille 0-1 lukemin.

Honka miehittää otteluun lähtiessä Veikkausliigan sijaa neljä, HIFK löytyy ottelun vähemmän pelanneena kaksi sijaa alempaa kuudentena. Eroa joukkueilla on vain kolme pistettä, joten perjantaina jaossa on erittäin tärkeät sarjapisteet.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet kolme viimeisintä otteluaan samalla saldolla, kaksi tasapeliä ja tappio. HIFK kaatui viime ottelussaan SJK:n vieraana ja tasasi sitä ennen pisteet IFK Mariehamin ja FC Interin kanssa.

Tulossa on varmasti ajoittain hyvinkin vauhdikas ottelu. Luottavaisin mielin voimme lähteä sitä pelaamaan. Meillä oli Haka-ottelussakin tuloksesta huolimatta paljon hyviä juttuja. Ottelussa tulee varmasti paljon 1vs1-tilanteita. Meidän pitää olla tiiviinä, saada tuki lähelle ja sitä kautta pystymme toivottavasti pitämään nollan ja tekemään itse tarvittavat maalit, Hatakka kiteyttää.

Hongalta poissa ottelusta ovat varmasti pelikiellossa olevat Henri Aalto ja Nasiru Banahene. Lisäksi Jean Marie Dongou on todennäköisesti yhä sivussa.

Honkalaiset sijoittuvat ottelussa stadionin yläkatsomoon, johon pääset ostamaan lipun tästä! Saavu kannustamaan Honka voittoon myös vieraskentällä!

HIFK-ottelun jälkeen Hongalla on edessään miltei kahden viikon mittainen ottelutauko, sillä seuraavan kerran pelataan vasta torstaina 15.10. Silloin vuorossa on jälleen kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa ja vieraaksi saapuu IFK Mariehamn. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan keltamustat voittoon!

Hongalle kauden toinen tappio

FC Honka ja Haka pelasivat Tapiolan urheilupuiston sunnuntai-illassa jännittävän ja tapahtumarikkaan ottelun. Loppujen lopuksi pisteet matkasivat Valkeakoskelle loppulukemin 1-2.

Avausjakso

Honka oli lähellä siirtyä johtoon yhdeksännellä peliminuutilla. Javi Hervasin kulmapotku meni Haka-puolustuksen läpi, mutta Haka-vahti Michael Hartmann onnistui juuri ja juuri pitämään maalinsa puhtaana.

15. minuutilla Mac Kandji harhautti laidalla puolustajan ja pelasi matalan keskityksen boksiin, mutta Jonas Häkkinen ehti katkoon.

Honka sai avausmaalinsa 25. minuutilla. Demba Savage syötti Kandjin läpiajoon ja hyökkääjä viimeisteli varmasti keltamustat johtoon.

Honka joutui miesalivoimalle 28. minuutilla, kun Nasiru Banahene ajettiin ulos kentältä.

Miesalivoimasta huolimatta Honka oli lähellä tuplata johtonsa ennen taukoa. Edmund Arko-Mensah keskitti, mutta Kandjin pusku meni maalin ohitse. Hetkeä myöhemmin Kandji laukoi hieman maalin yli.

Haka tuli vielä avausjakson lisäajalla tasoihin, kun Antto Hilska onnistui ohittamaan Tim Murrayn. Näin tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toinen jakso

Avauskokoonpanoon noussut Arko-Mensah näytti nopeuttaan toisen jakson kymmenennellä minuutilla. Laitapuolustaja nousi pallon kanssa puolesta kentästä aina rangaistusalueelle saakka, mutta laukaus meni hieman ohitse.

70. minuutilla Honka kävi kulmapotkusta erittäin lähellä johtomaalia, mutta Haka onnistui lopulta siivoamaan tilanteen.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon 78. minuutilla, kun Salomo Ojala puski pallon Hongan verkkoon.

Honka haki tasoitusmaalia ahnaasti ja saikin luotua paikkoja. Ne pysähtyivät kuitenkin usein Hartmannin torjuntoihin.

Puntit tasoittuivat 85. minuutilla, kun Hakan Häkkinen ajettiin kentältä toisen varoituksen myötä.

Honka sai vielä ottelun lisäajalla rangaistuspotkun, mutta Hartmann torjui Lucas Kaufmannin laukauksen. Näin ollen Honka koki kauden toisen tappionsa.

– Peli oli alussa aivan meidän hallussamme. Teimme maalin ja kontrolloimme peliä. Sitten saimme punaisen ja päästimme jakson viimeisestä tilanteesta maalin. Pelasimme toisella jaksolla miesvajauksellakin ihan hyvin ja loimme enemmän paikkoja kun Haka. Vastustaja pääsi tekemään kuitenkin yhden erikoistilannemaalin. Olisimme voineet tulla tasoihin vielä lopussa. Todella paljon harmittaa, ettemme pystyneet tänään voittoon, kommentoi Tapio Heikkilä ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla Töölössä, kun keltamustat kohtaavat ensi viikon perjantaina 2.10. HIFK:n Bolt Areenalla. Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan torstaina 15.10. Kello 18.30 alkavassa ottelussa Honka kohtaa IFK Mariehamin. Osta lippusi otteluun ennakkoon tästä!

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto (87′ Juan Alegria)
#6 Jerry Voutilainen (87′ Duarte Tammilehto)
#8 Javi Hervas
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (73′ Lucas Kaufmann)
#16 Konsta Rasimus
#31 Edmund Arko-Mensah (67′ Jonas Levänen)
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (73′ Dani Hatakka)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo, #63 Ville Koski

Yhteistyössä