Veikkausliiga

Kauden viimeiseen kotiotteluun vain voitto mielessä

Hongan Veikkausliigakautta 2021 on jäljellä vielä kaksi ottelua. Keskiviikkona on edessä kauden viimeinen kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa, kun vastaan asettuu AC Oulu. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja liput pääset ostamaan tästä!

Hongan viime ajat ovat olleet haastavia, sillä se on pelannut voitoitta viimeiset kuusi peliä. Mukaan mahtuvat toki niukka 0-1 tappio sarjakärki KuPS:lle, sekä tasapeli sarjakakkosena olevan HJK:n kanssa, mutta joukkue haluaa tietysti myös voittoja. Viime kierroksella Haka oli Tapiolan urheilupuistossa tasaisessa ottelussa tehokkaampi maalipaikoissaan ja nappasi pisteet 2-0 lukemin.

Hongan suurin haaste viime otteluissa on ollut maalinteko, sillä viimeisessä kuudessa ottelussaan keltamustat ovat jääneet viidesti nollille.

– Maalinteko on varmaankin se tärkein asia, jota meidän täytyy parantaa. Viime ottelussa saimme muutamia hyviä paikkoja, mutta meidän pitää olla tehokkaampia. Sitä kautta saisimme myös ison kuvan varmasti paremmaksi, puolustaja Tapio Heikkilä sanoo.

Honka haluaa näyttää vielä kauden viimeisissä otteluissa, että vaikka kausi ei ole mennyt tuloksellisesti tavoitteiden mukaan, kasassa on hyvä joukkue, joka taistelee loppuun saakka. Heikkilän mukaan kauden viimeinen kotiottelu tuo vielä lisäboostia pelaamiseen.

– Olisi tietenkin hyvä päättää kauden kotiottelut voittoon. Olemme sen velkaa kotiyleisölle, kannattajille ja itsellemmekin. Kaikki tietävät, että tämä kausi on ollut vaikea ja voittaminen varmasti nostattaisi mielialaa. Haluamme päättää kauden kahteen voittoon ja ensimmäistä lähdetään keskiviikkona hakemaan. Sillä työmäärällä mitä olemme tehneet uskon, että ansaitsisimme voiton ja sitä kautta hyvän lopun kaudelle. Se vaatii toki paljon töitä, mutta meillä on siihen kyllä kaikki avaimet.

Keskiviikkona vastaan saapuva AC Oulu sijoittuu varmasti Veikkausliigassa tällä kaudella yhdenneksitoista, mikä tarkoittaa pelien jatkumista liigakarsinnassa. Vastaan tulee Ykkösen toiselle sijalle sijoittunut RoPS. AC Oulu haluaa varmasti alle hyviä otteluita ja tuloksia ennen karsintaotteluita ja taistelua ensi kauden Veikkausliigapaikasta.

Oululaisten päävalmentajana toimii portugalilainen Ricardo Duarte, joka korvasi pestissä Jyrki Aholan lokakuun alkupuolella. Gnistanista saapunut Duarte on ehtinyt valmentaa joukkuetta kahden ottelun ajan. Avausottelussa tuli 1-2 tappio IFK Mariehamnille, viime kierroksella maaliton tasapeli Lahdessa.

AC Oulunkin suurimmat vaikeudet ovat olleet hyökkäyspäässä. Joukkue on tehnyt kauden aikan kahdeksantoista maalia, joka on vähiten koko sarjassa. Oulun parhaat maalintekijät ovat tällä kaudella kolmesti osuneet Lucky Opara ja Dennis Salanovic.

Honka ja AC Oulu ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella ja molemmilla kerroilla Honka on napannut täyden pistepotin. Oulussa keltamustat voittivat 2-0, Tapiolan urheilupuistossa Demba Savage laukoi pilkulta 1-0 voittomaalin Hongalle.

Kauden viimeinen kotiottelu FC Honka vs AC Oulu keskiviikkona 27.10. kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa! Saavu vielä kerran tällä kaudella TUP:iin kannustamaan keltamustia ja päätetään kausi 2021 kotiotteluiden osalta voitokkaasti! Liput otteluun tästä!

Haka Honkaa vahvempi

Honka ja Haka kohtasivat Tapiolan urheilupuiston iltapäivässä. Tasaisessa ottelussa ainoat maalit iski vierasjoukkue, joka osui kahdesti erikoistilanteista. Näin pisteet matkasivat Valkeakoskelle.

Avausjakso

Ottelu alkoi Hongan kannalta huonosti. Haka sai painettua paineen keltamustien päätyyn ja Maximus Tainio avasi maalihanat kuudennella minuutilla vapaapotkusta.

Honka sai ensimmäisen maalipaikkansa kymmenennellä peliminuutilla. Darren Smith laukoi kuitenkin maalin ohitse.

Haka hyökkäsi vaarallisesti 17. minuutilla. Honka-puolustus blokkasi ensimmäisen kudin, jonka jälkeen Henri Malundama kokeili, mutta yli maalin.

Honka sai omaa peliään paremmin käyntiin avausjakson loppupuolella. Erityisesti energisesti pelannut Niilo Saarikivi aiheutti ajoittain vaikeuksia Hakan puolustukselle.

Edmund Arko-Mensah vapautti 35. minuutilla upealla syötöllä Smithin läpiajoon, mutta Aatu Hakala otti huipputorjunnan Haka-maalilla.

Lisää maaleja ei avausnelivitosella nähty, joten tauolle mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen jakso

Haka tuli vauhdilla toiselle nelivitoselle. Tim Murray torjui Malundaman laukauksen ja Tapio Heikkilä pelasti vielä lähes maaliviivalta paluupallosta lähteneen kudin.

Hetkeä myöhemmin Arko-Mensah katkoi Hakan pelinrakentelun ja nousi boksiin, mutta viimeistely meni hieman takakulmasta ohitse. 58. minuutilla Otso Koskinen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Eero-Matti Auvinen blokkasi laukauksen, eikä jatkotilanteestakaan syntynyt sen ihmeellisempää.

Haka iski ottelun toisen osuman kulmapotkusta 62. minuutilla, kun Donaldo Açka pääsi viimeistelemään.

70. minuutilla Izunna Uzochukwu antoi vapaapotkun nopeasti ja löysi boksista Henri Aallon, mutta Luiyi de Lucas pääsi vielä kudin eteen juuri ennen kun se ylitti maaliviivan.

Haka kolautteli vielä lisäajalla maalipuita, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin ollen Haka nappasi täyden pistepotin mukaansa.

– Haka oli tänään meitä tehokkaampi, muuten näimme suht tasaisen ottelun. Saimme luotua jonkin verran hyviä maalipaikkoja. Ei Hakallakaan niitä paljoa enempää ollut, mutta molemmat heidän maalinsa tulivat toki tänään helposti. Joukkue kyllä yrittää koko ajan parhaansa. Harmittaa kaikkien puolesta, että emme saa palkintoa emmekä pysty saamaan voittoja. Otetaan tämä vastaan ja napataan voitto sitten keskiviikkona, kommentoi päävalmentaja Vesa Vasara.

Ottelussa nähtiin myös yksi Veikkausliigadebyytti, kun Benjamin Heikkinen vaihdettiin 83. minuutilla kentälle. Heikkinen on kuulunut tällä kaudella Honka Akatemian avainpelaajiin Kakkosessa.

Honka pelaa Veikkausliigakaudella 2021 vielä kaksi ottelua. Kauden viimeinen kotiottelu koittaa jo keskiviikkona 27.10., kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu AC Oulu! Ottelu käynnistyy kello 18.30! Osta lippusi klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka kotivoittoon vielä kerran tällä kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#4 Izunna Uzochukwu
#5 Henri Aalto (77′ Henri Aalto)
#7 Jonas Levänen (77′ Nasiru Banahene)
#11 Darren Smith (83′ Benjamin Heikkinen)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (63′ Pauli Katajamäki)
#16 Konsta Rasimus (77′ Duarte Tammilehto)
#21 Ville Koski
#31 Edmund Arko-Mensah
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa: #44 Idrissa Camara, #70 Roope Paunio (MV)

Haka Hongan vieraaksi lauantaina

Honka pelaa kauden kolmanneksi viimeisen ottelunsa, sekä toiseksi viimeisen kotiottelunsa ylihuomenna lauantaina, kun keltamustien vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu Haka Valkeakoskelta. Ottelu käynnistyy kello 15.00. Osta lippusi tästä ja saavu vielä kannustamaan Honka kotivoittoon kauden lopun lähestyessä!

Honka kärsi viime kierroksella karvaan tappion Kotkassa. Keltamustat eivät päässeet ylärimaa lähemmäs ja KTP osui toisella nelivitosella kahdesti maalinteossa. Honka on pelannut nyt viimeiset viisi ottelua ilman voittoja. Toisaalta kyseiseen putkeen mahtuu kolme tasapeliä, sekä yksi aivan loppuhetkien osumalla tullut maalin tappio sarjan kärkijoukkue KuPS:lle. Joka tapauksessa joukkueessa halutaan varmasti kääntää vire jälleen voitokkaaksi, kauden kolmeen viimeiseen otteluun.

Haka on ollut koko kauden ajan sarjataulukon häntäpäässä, mutta viime aikoina sen vire on kääntynyt kovaan nousuun. Teemu Tainion suojatit ovat pelanneet viimeiset viisi ottelua ilman tappiota (3 voittoa, 2 tasapeliä). Haka on tuon putken aikana kaatanut mm. yläloppusarjassa pelaavat HIFK:n ja SJK:n. Erityisen hyvin on toiminut valkeakoskelaisten puolustuspää, sillä joukkue on päästänyt viimeisimmässä viidessä ottelussa vain yhden maalin. Viime kierroksella se pelasi 1-1 tasapelin FC Lahtea vastaan.

– Haka on päästänyt vähän maaleja viime otteluissaan. Meidän pitää ryhdistäytyä viime pelistä ja olla joukkue, joka muuttaa sen, toppari Ville Koski sanoo.

Honka ja Haka ovat kohdanneet tällä Veikkausliigakaudella kahdesti aiemmin. Molemmat ottelut pelattiin peräkkäisillä kierroksilla viikon sisään. Honka voitti kotonaan 2-1, Matias Ralen puskiessa voittomaalin parikymmentä minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä. Valkeakoskella päädyttiin 1-1 tasapeliin, Lucas Kaufmannin laukoessa Hongan tasoitusosuman pilkulta.

Joukkueet kohtasivat myös helmikuussa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. Silloin Rui Modesto laukoi ottelun ainoan osuman ja voiton Hongalle.

Hongan kausi ei ole tuloksellisesti mennyt tavoitteiden mukaan, mutta positiivisiakin asioita löytyy. Usea nuori pelaaja on kantanut vastuuta, monet heistä ensimmäistä kertaa Veikkausliigatasolla. Koski itse on noussut Hongan vakioavauskokoonpanon pelaajaksi topparin tontilla. Hän on pelannut viidessätoista ottelussa, joista neljätoista avauskokoonpanossa. Minuutteja on kertynyt Hongan kenttäpelaajista kuudenneksi eniten.

– Yksilötasolla kausi on ollut hyvä ja ensimmäinen kausi liigassa on tuntunut hienolta, hän summaa.

FC Honka vs FC Haka lauantaina 23.10. kello 15.00 Tapiolan urheilupuistossa! Osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka kotivoittoon!

HUOM! Muistathan, että ottelujärjestelyihin on tullut muutoksia viime otteluihin verrattuna. Ajankohtaisen infon löydät klikkaamalla tästä!

Hongalle tappio Kotkassa

FC Honka matkasi kauden neljänneksi viimeiseen otteluunsa Kotkan Arto Tolsa Areenalle, jossa vastassa oli KTP. Kumpikaan joukkue ei ollut selvästi hallitsevampi, mutta kotijoukkue osui toisella jaksolla kahdesti Hongan verkkoon ja pisteet jäivät siten Kotkaan.

Avausjakso

Ottelu käynnistyi hiljakseen, eikä kummassakaan päässä nähty huipputilanteita ensimmäisen vartin aikana. Honka sai 18. minuutilla kulmapotkun, jonka Edmund Arko-Mensah lähetti takatolpalle. Dani Hatakka pääsi puskemaan vaarallisesti, mutta Anton Lepola sai kätensä väliin. Paluupallosta Luis Henriquen ohjaus meni yli maalin.

Puolen tunnin kohdalla KTP kävi ensimmäistä kertaa lähellä maalintekoa. Juan Esnaider nousi vahvasti boksiin ja laukoi pienestä kulmasta hyvän kudin, jonka Tim Murray kuitenkin torjui.

Avausjakson loppuhetkinä KTP sai vielä tilanteen Honka maalille, ja pallo jäi pyörimään boksiin puolustuksen keskelle. Lopulta Murray pääsi kuitenkin koppaamaan pelivälineen syliinsä. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Hongan johtomaali oli todella lähellä toisen jakson toisella peliminuutilla. Ensin Nasiru Banahene puski takatolpalta Henri Aallon keskityksestä ja kolautti tolppaa. Otso Koskinen pelasi paluupallon maalin eteen Lucas Kaufmannille, jonka laukaus kolahti kuitenkin ylärimaan.

Ottelun avausmaali syntyi 63. minuutilla. Thomas Agyiri sai pallon boksin rajoille, käänsi vasurilleen ja laukoi komealla kudilla pallon verkkoon.

KTP iski uudelleen hieman yli kymmenen minuuttia myöhemmin. Kulmapotku tuli takatolpalle, josta Esnaiderin pusku kimposi Honka-puolustuksen kautta maaliin.

Honka haki loppuminuutit kavennus- ja sitä kautta tasoitusmaalia. 84. minuutilla Darren Smith pääsi kokeilemaan hyvän kuvion päätteeksi, mutta tuloksetta.

Hetkeä myöhemmin Duarte Tammilehto laukoi matalan kudin boksin rajoilta, mutta sekin hieman ohi.

Lisää maaleja ei ottelussa nähty, joten KTP piti täyden pistepotin Kotkassa 2-0 loppulukemin.

Hongan kausi jatkuu vielä kahdella kotiottelulla ja yhdellä, kauden päättävällä vierasottelulla Lahdessa. Kotona pelataan ensi viikon lauantaina 23.10. kello 15.00 alkaen FC Hakaa, ja keskiviikkona 27.10. 18.30 alkaen AC Oulua vastaan. Tervetuloa Tapiolan urheilupuistoon kannustamaan Honkaa vielä viimeisiä kertoja tällä kaudella. Liput molempiin kotiotteluihin pääset ostamaan tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#4 Izunna Uzochukwu
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#24 Nasiru Banahene
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah
#32 Luis Henrique
#88 Otso Koskinen

Kausi kääntyy kohti loppuaan, lauantaina vastassa KTP

FC Hongan Veikkausliigakausi 2021 suuntaa kohti päätöstään. Keltamustilla on jäljellä vielä neljä loppusarjan ottelua. Niistä ensimmäinen koittaa ylihuomenna lauantaina, kun joukkue matkaa Kotkaan KTP:n vieraaksi. Kello 17.00 alkavaa ottelua voi seurata Ruutu+:n suorasta lähetyksestä, klikkaamalla tästä!

Honka avasi alemman loppusarjan ottelunsa lokakuun alussa, kun se kohtasi kotinurmellaan Tapiolassa IFK Mariehamnin. Joel Mattsson vei vieraat heti ottelun alussa johtoon. Honka nousi kuitenkin lopulta tasoihin omaksi maaliksi merkityllä osumalla kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja pisteet jaettiin luvuin 1-1.

IFK-ottelun jälkeen koitti maajoukkuetauko, ja pelit jatkuvat vasta tänä viikonloppuna. Hongassa pidettiin hetki taukoa joukkueharjoituksista, mutta sen jälkeen harjoituksissa on menty taas kovaa ja joukkue on valmiina lauantain kamppailuun.

– Muutaman päivän tauko joukkueharjoituksista teki varmasti kaikille hyvää. Saimme hetkeksi ajatuksia pois jalkapallosta ja pääsimme palautumaan rauhassa myös mentaalisesti, toteaa jokaisessa Veikkausliigaottelussa Hongan maalia vartioinut Tim Murray.

Honka lähtee otteluun sarjan kahdeksannelta sijalta. Keltamustien loppusijoitus tulee olemaan sijojen 7-11 välillä, joskin karsijan paikalle putoaminen vaatisi heikkoa saldoa kauden viimeisistä otteluista, sekä muiden joukkueiden vahvaa suorittamista. Eroa seitsemäntenä ja alemman loppusarjan kärjessä olevaan FC Lahteen on tällä hetkellä kahdeksan pistettä.

– Joukkueessa on hyvä meininki. Haluamme näyttää tasomme ja voittaa kaikki loput ottelut. Tottakai annamme kaikkemme jokaisessa ottelussa, ovat panokset minkälaiset tahansa. Peleihin motivoituminen on sikäli helppoa. Jokainen meistä haluaa aina voittaa, Murray sanoo.

KTP:n kausi on ollut hyvin vaikea, ja kotkalaiset löytyvät sarjan viimeiseltä sijalta. Karsijan paikkaa, eli yhdennettätoista sijaa korkeammalle joukkue ei voi enää yltää, mutta luonnollisesti se haluaisi välttää suoran putoamisen Ykköseen. Ennen lauantain kierrosta kotkalaiset ovat yksitoista pistettä AC Oulua perässä, joten nousu pois suoran putoajan paikalta vaatisi voittoa kaikista lopusta neljästä ottelusta.

Murray nostaa esille erityisesti mentaalisen puolen asiat otteluun valmistautuessa.

– Menemme kohti kauden päätöstä, mutta meidän täytyy pitää keskittymisemme korkealla tasolla loppuun saakka. Pelit ovat vaikeita, sillä monilla vastustajilla on vielä suuria panoksia. Meidän täytyy pitää huoli siitä, että valmistaudumme hyvin jokaiseen otteluun. KTP on vahva erityisesti vastahyökkäyksissä. Meidän täytyy pitää paremmin huolta pallosta kuin olemme viime otteluissamme tehneet.

Honka ja KTP ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Molemmat otteluista ovat päättyneet samoihin lukemiin, Hongan 3-1 voittoon. Avauskohtaamisessa Kotkassa keltamustien maaleista vastasivat Lucas Kaufmann, sekä kahdesti osunut Demba Savage. Kotona Tapiolassa keltamustien avausmaali upposi verkkoon KTP-puolustuksen kautta, ja muista osumista vastasivat Konsta Rasimus ja Edmund Arko-Mensah.

KTP vs FC Honka Kotkan Arto Tolsa Areenalla lauantaina 16.10. kello 17.00 alkaen. Ruutu+:n suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

KTP-ottelun jälkeen Honka pelaa kauden kaksi viimeistä kotiotteluaan. Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi saapuvat FC Haka lauantaina 23.10. kello 15.00 ja AC Oulu keskiviikkona 27.10. kello 18.30. Liput molempiin otteluihin pääset ostamaan klikkaamalla tästä!

Loppusarja käynnistyi tasapelillä

FC Honka avasi loppusarjan kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Vieraat aloittivat terävästi ja iskivät johtomaalin jo ensimmäisen peliminuutin aikana. Honka otti pelin edetessä sitä enemmän hallintaansa ja onnistuikin tulemaan tasoihin 82. minuutilla. Pisteet jaettiin lopulta tuloksella 1-1.

Avausjakso

IFK Mariehamn siirtyi 1-0 johtoon alle minuutin pelin jälkeen. Joel Mattsson pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta ja sijoitti pallon ohi Tim Murrayn.

Honka sai ottelun edetessä omaa peliään paremmin käyntiin. Honka piti vapaapotkun jälkitilanteesta paineen ja pallon syvällä IFK Mariehamnin alueella. Lopulta Otso Koskinen laukoi boksin rajoilta, mutta yli maalin.

37. minuutilla Hongan tasoitusosuma oli hyvin lähellä. Konsta Rasimuksen matala keksityspallo pomppi Nasiru Banahenen kautta tolppaan. Paluupallosta kutiaan kokeili Ville Koski, mutta Forsman venytti vielä kätensä pallon tielle.

Ottelun 43. minuutti oli käynnissä, kun Honka sai vapaapotkun boksin rajoilta. Demba Savagen vapaapotku pysähtyi muuriin, mutta Banahene pääsi vielä puskemaan jatkotilanteesta. Ghanalaisen yritys meni kuitenkin ohi IFK-maalin. Näin tauolle mentiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Mattsson pääsi keskeltä nousemaan pallon kanssa. Murray kuitenkin torjui varmaotteisesti yrityksen.

Seuraavasta tilanteesta Hongan 1-1 tasoitus kävi jälleen hyvin lähellä. Jonas Leväsen kuti pysähtyi kuitenkin tolppaan.

80. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Elias Mastokangas kokeili hyvältä tontilta, mutta ei osunut kunnolla palloon.

Honka nousi lopulta tasoihin 82. minuutilla hyvän hyökkäyskuvion päätteeksi. Henri Aalto, Izunna Uzockuwu ja Lucas Kaufmann pelelasivat upeasti yhteen. Jerry Voutilainen lähetti kovan ja matalan pallon maalille, joka kimposi Mikko Sumusalon kautta verkkoon.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet jaettiin loppulukemin 1-1.

– Todella vaikea päivä meillä tänään. Päästimme vastustajan heti alussa johtoon ja teimme itsellemme pelin vaikeaksi. Ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin jälkeen hallitsimme peliä, vaikka IFK pääsi jonkin verran hyökkäämään vastaan. Helpottava tasoitusmaali ja tärkeä piste, Dani Hatakka kiteytti ottelun jälkeen.

– Täytyy miettiä mitä valmistautumisessa voisi tehdä paremmin, ettei vastustaja saisi nopeita maaleja. Ylpeä olen siitä, että pääsimme tänään tasoihin. Ei nämä ole ikinä helppoja pelejä. Teimme tänään ajoittain asioita hyvin, mutta meillä tulee välillä synkempiä hetkiä ja teemme asiat itsellemme turhan vaikeiksi, Hatakka päätti.

Hongan kausi jatkuu loppusarjan toisella ottelulla maajoukkuetauon jälkeen, kun se kohtaa vieraskentällä KTP:n lauantaina 16.10. kello 17.00. Kotiottelut jatkuvat taas sitä seuraavan viikon lauantaina 23.10. Silloin vieraaksi 15.00 alkavaan otteluun saapuu Haka. Liput matsiin tästä!

Hongan Veikkausliigakauden loput ottelut:
La 16.10.2021 klo 17.00 vs KTP, Arto Tolsa Areena, Kotka
La 23.10.2021 klo 15.00 vs FC Haka, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
Ke 27.10.2021 klo 18.30 vs AC Oulu, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
Su 31.10.2021 klo 15.00 vs FC Lahti, Lahden Stadion, Lahti

Loppusarja käyntiin huomenna

FC Honka avaa omalta osaltaan viiden ottelun mittaisen alemman loppusarjan huomenna lauantaina. Tapiolan urheilupuistossa kello 15.00 alkavassa ottelussa vastassa on IFK Mariehamn. Liput otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä!

Hongan sijoitus oli runkosarjan jälkeen kahdeksas, mikä tarkoitti paikkaa alemmassa loppusarjassa. Tämä fakta oli toki tiedossa jo ennen runkosarjan päätöskierrosta, jolla Honka pelasi Ilvestä vastaan malittoman vierastasapelin. Paikka kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan jäi Hongalta lopulta seitsemän pisteen päähän.

Alempaan loppusarjaan päätyminen oli tietenkin joukkueelle pettymys, mutta tavoitteita ja taisteluilmettä löytyy varmasti kauden viimeisiinkin otteluihin.

– Selkeä tavoitteemme on parantaa edellisestä ottelusta. Emme olleet siinä parhaimmillamme ja meidän pitää pystyä pelaamaan paremmin niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Koen, että olemme valmistautuneet hyvin ja pystymme ilman muuta parantamaan selvästi. Tavoitteenamme on aina pelata kauden paras peli ja ottaa sitä kautta kolme pistettä. Haluamme myös näyttää kotiyleisölle, että olemme hyvä joukkue, sanoo päävalmentaja Vesa Vasara.

Honka on pelannut erityisesti puolustussuuntaan vahvasti viime otteluissa. Viimeisessä kolmessa ottelussa omiin on mennyt vain yksi maali, ja sekin rangaistuspotkusta. Hyökkäyspelissä löytyy kuitenkin parantamisen varaa. Honka on jäänyt maaleitta samoissa kolmessa ottelussa, vaikka erityisesti kotiotteluissa HJK:ta ja KuPS:ia vastaan maali oli muutaman kerran hyvin lähellä.

IFK Mariehamnin sijoitus runkosarjan päätteeksi oli kymmenes. Haka nousi sen ohi yhdeksänneksi vielä eilen torstaina, voitettuaan koronasiirtojen takia muita otteluita myöhemmin pelatun runkosarjan päätösottelunsa. Ahvenanmaalaiset vaihtoivat päävalmentajaa elokuun loppupuolella, kun apuvalmentajana aiemmin toiminut Daniel Norrmen korvasi Lukas Syberyjskin.

IFK Mariehamn saapuu Honka-otteluun voitto allaan. Se kaatoi runkosarjan päätöskierroksella KTP:n 4-2. IFK sai otteluun lentävän lähdön, kun Vahid Hambo iski hattutempun alle kymmeneen minuuttiin. KTP nousi maalin päähän, mutta Olawale Tehe iski loppulukemat lisäajalla.

Loppusarjan ohjelma varmistui vasta torstai-iltana, jota ennen joukkueissa ei tiedetty varmasti tulevan kierroksen vastustajaa.

Tottakai se vaikuttaa jonkin verran valmistautumiseen, mutta sama se on molemmille joukkueille. IFK Mariehamn on valmentajanvaihdoksen jälkeen ollut suht selkeä joukkue pelaamisessaan, toki muutoksia voi aina tulla. Tiedämme hyvin heidän heikkoutensa ja vahvuutensa ja olemme valmiina huomiseen otteluun, Vasara toteaa.

– Meidän täytyy löytää selkeästi mille alueille haluamme palloa ja myös pitkien hyökkäyksiemme tulee johtaa useammin murtautumisiin. Nopeissa vastahyökkäyksissä olemme olleet ihan vaarallisia koko ajan, mutta meidän tulee saada toimintaamme selkeämmäksi myös pidemmissä hyökkäyksissä. Huomenna korostuu erityisesti reagointimme pallonmenetyksiin ja virheisiin. IFK on todella vaarallinen vastahyökkäysjoukkue ja luonut paljon vaarallisia tilanteita ja maaleja sitä kautta, hän jatkaa.

Honka ja IFK Mariehamn voittivat kummatkin yhden joukkueiden runkosarjakohtaamisista. Kauden alkupuolella IFK haki pisteet Tapiolasta 2-0 voitolla, kun taas elokuussa Ahvenanmaalla Honka nappasi täyden pistepotin 3-1 lukemin. Joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelussa, jonka 2-2 tasapeli vei Hongan jatkoon.

Kausi alkaa kääntyä kohti loppuaan ja huomisen ottelun lisäksi Honka pelaa neljä muuta ottelua loppusarjassa, joista kaksi kotona. Liput kotiotteluihin ovat myynnissä! Tervetuloa vielä kauden viimeisinkiin peleihin!

Hongan Veikkausliigakauden loput ottelut:
La 2.10.2021 klo 15.00 vs IFK Mariehamn, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
La 16.10.2021 klo 17.00 vs KTP, Arto Tolsa Areena, Kotka
La 23.10.2021 klo 15.00 vs FC Haka, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
Ke 27.10.2021 klo 18.30 vs AC Oulu, Tapiolan urheilupuisto/Liput tästä!
Su 31.10.2021 klo 15.00 vs FC Lahti, Lahden Stadion, Lahti

Veikkausliigan haastajasarjan ohjelma valmiina – vielä kaksi vaihtoehtoista ohjelmaa

Veikkausliigakauden 2021 kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjan ohjelma julkaistiin tiistaina ja myös sijoille 7.-12. sijoittuneiden joukkueitten Haastajasarjan ohjelma on valmiina – tosin tarjolla on vielä kaksi vaihtoehtoista versiota.

Haastajasarjaan lähdetään Mestaruussarjan tavoin runkosarjan pisteistä ja pelataan kuuden joukkueen yksinkertainen sarja. Sarjan päätteeksi viimeiseksi jäänyt putoaa Ykköseen kaudelle 2022 ja sijalle 11. sijoittuva joukkue karsii Veikkausliigapaikasta Ykkösen ylemmän loppusarjan kakkosen kanssa.

Haastajasarjan joukkueet ovat selvillä, mutta runkosarjan torstaina pelattava viimeinen ottelu FC Haka – HIFK saattaa vielä vaikuttaa sijoituksiin. Sijoille 7.-9. runkosarjassa sijoittuneet saavat Haastajasarjaan kolme kotiottelua ja mikäli Haka voittaa HIFK:n, se nousee IFK Mariehamnin ohi 9. sijalle.

Haastajasarjan ohjelma on rakennettu valmiin kaavion pohjalle runkosarjan sijoitusten pohjalta molemmissa tapauksissa. Vaikka lopullinen otteluohjelma vahvistuu vasta torstai-iltana, haluttiin vaihtoehdot tuoda esille jo tässä vaiheessa.

– Kuten Mestaruussarjassa myös Haastajasarjassa pelataan ensimmäinen kierros jo tulevana viikonloppuna. Seuroille ja totta kai myös kannattajille on tärkeä tietää otteluiden mahdolliset ajankohdat mahdollisimman pian ja sen takia päädyimme julkaisemaan molemmat otteluohjelmavaihtoehdot jo nyt, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa taustoittaa.

– Haastajasarja pelataan samoina ajankohtina Mestaruussarjan kanssa ja kaksi viimeistä kierrosta samanaikaisesti ottelut aloittaen.

Vaihtoehto 1: Nykyiset sijoitukset säilyvät, IFK Mariehamn sijalla 9., FC Haka sijalla 10.

la 2.10. klo 17.00 KTP – FC Honka
su 3.10. klo 17.00 AC Oulu – FC Haka
su 3.10. klo 18.30 IFK Mariehamn – FC Lahti

pe 15.10. klo 18.30 FC Lahti – KTP
la 16.10. klo 15.00 FC Honka – FC Haka
la 16.10. klo 18.30 IFK Mariehamn – AC Oulu

la 23.10. klo 15.00 FC Honka – IFK Mariehamn
la 23.10. klo 17.00 FC Haka – KTP
su 24.10. klo 15.00 FC Lahti – AC Oulu

ke 27.10. klo 18.30 KTP – IFK Mariehamn
ke 27.10. klo 18.30 FC Haka – FC Lahti
ke 27.10. klo 18.30 FC Honka – AC Oulu

su 31.10. klo 15.00 FC Lahti – FC Honka
su 31.10. klo 15.00 IFK Mariehamn – FC Haka
su 31.10. klo 15.00 AC Oulu – KTP

Vaihtoehto 2: FC Haka nousee sijalle 9., IFK Mariehamn sijalla 10.

la 2.10. klo 15.00 FC Honka – IFK Mariehamn
su 3.10. klo 15.00 FC Lahti – KTP
su 3.10. klo 17.00 FC Haka – AC Oulu

la 16.10. klo 17.00 FC Haka – FC Lahti
la 16.10. klo 17.00 KTP – FC Honka
la 16.10. klo 17.00 AC Oulu – IFK Mariehamn

pe 22.10. klo 17.30 FC Lahti – AC Oulu
la 23.10. klo 15.00 FC Honka – FC Haka
la 23.10. klo 17.00 IFK Mariehamn – KTP

ke 27.10. klo 18.30 KTP – FC Haka
ke 27.10. klo 18.30 IFK Mariehamn – FC Lahti
ke 27.10. klo 18.30 FC Honka – AC Oulu

su 31.10. klo 15.00 FC Lahti – FC Honka
su 31.10. klo 15.00 FC Haka – IFK Mariehamn
su 31.10. klo 15.00 AC Oulu – KTP

Runkosarja päätökseen tasapelillä

Honka päätti runkosarjan sunnuntai-iltana Tampereen Ratinassa, kun se kohtasi Ilveksen. Kotijoukkue oli ottelussa hieman niskan päällä, mutta huippuvaarallisia maalipaikkoja ei kummassakaan päässä nähty ja pisteet jaettiin lopulta 0-0 lukemin.

Avausjakso

Honka sai luotua hyvän tilanteen ottelun viidennellä minuutilla. Darren Smith pelasi vielä Luis Henriquelle, jonka laukaus kimposi Ilves-puolustaja Tabi Mangan kautta kulmapotkuksi. Kulmapotkusta Ville Koski pääsi puskemaan, mutta yritys suuntautui maalin ohitse.

Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka syntyi, kun kaksitoista minuuttia oli juuri tulossa täyteen. Ilves riisti pallon syvällä Hongan alueella ja lopulta Sylvanus Nimely pääsi laukomaan, mutta Hongan onneksi selvästi maalin ohitse.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Teemu Jäntti lähetti keskityspallon maalille, mutta Nimely puski hieman yli.

Henrique pääsi karkaamaan Ilves-puolustukselta muutama minuutti ennen taukovihellystä, mutta Tatu Miettunen selvitti tilanteen ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka loi hyvän tilanteen tunnin pelin kohdalla. Dani Hatakka katkoi Ilveksen pelinrakentelun, pelasi Smithille ja lähti nousemaan boksiin. Puolustaja sai pallon Smithiltä ja syötti takaviistoon Nasiru Banahenelle, jonka laukaus meni kuitenkin ohi maalin.

Avausjakson tapaan huippupaikat olivat molemmissa päissä vähissä. Ilveksen maali kävi lähellä 84. minuutilla, kun Joona Veteli tulitti pomppivasta pallosta, mutta suoraan kohti Tim Murraya. Hetkeä myöhemmin Momodou Sarr laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta Koski blokkasi kudin upeasti.

Maaleja ei Ratinan illassa nähty, ja pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä. Hongan sijoItus runkosarjan jälkeen on kahdeksas. Keltamustien kausi jatkuu siis viidellä alemman loppusarjan ottelulla. Tarkka otteluohjelma selviää lähiaikoina ja tiedotamme silloin myös kotiotteluiden lipunmyynnistä.

– Aloitimme ottelun hyvin ja onnistuimme hyödyntämään ennakoituja tiloja, mutta liian ison osan ottelua pelasimme pallollisesti huolimattomasti. Tekniset virheet johtivat rytmin katoamiseen ja vaikeuteen hyökätä laadukkaasti. Olimme kuitenkin hetikittäin vaarallisia vastahyökkäyksissä, ja puolustimme kriittiset hetket ja alueet riittävän tehokkaasti ja uhrautuvasti, sanoi Henri Aalto ottelun jälkeen.

– Olen ylpeä nollapelistä ja lopulta myös yhdestä vieraspisteestä. Jatkosarjan otteluissa haluamme todistaa tasomme ja pelata kunnialla laadukkaita otteluita, sillä edelleen, kuten aina, on todella paljon pelattavaa jäljellä!, Aalto päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Izunna Uzochukwu (67’ Konsta Rasimus)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#10 Lucas Kaufmann (86’ Niilo Saarikivi)
#11 Darren Smith
#13 Tim Murray (MV)
#21 Ville Koski
#24 Nasiru Banahene (63’ Rui Modesto)
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (86’ Pauli Katajamäki)
#32 Luis Henrique (63’ Otso Koskinen)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio (MV)

Honka päättää runkosarjan sunnuntaina Ilvestä vastaan

FC Honka päättää Veikkausliigan runkosarjan sunnuntaina 26.9. Tampereen Ratinassa, kun se kohtaa Ilveksen kello 18.30 alkavassa ottelussa. Mikäli et ole paikan päällä, voit seurata ottelua Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta klikkaamalla tästä!

Loppukautta kohden vireensä paremmaksi saanut Honka pelasi kaksi viimeisintä otteluaan sarjan kahta kärkijoukkuetta vastaan. HJK:ta vastaan keltamustilla oli paremmat paikat, mutta pisteet jaettiin maalittomalla tasatuloksella. Myös sarjakakkosta KuPS:ia vastaan Honka pelasi todella tasaisen ottelun, ja kolautteli muutamaan kertaan kuopiolaisten maalipuita. Ottelu ratkesi kuitenkin dramaattisesti, vierasjoukkueen iskiessä voittomaalin lisäajalla tulleesta rangaistuspotkusta.

Olemme näyttäneet erityisesti viime otteluissa, että olemme hyvä joukkue, eikä meitä ole helppo voittaa. Puolustuspelaamisemme oli erittäin vahvaa sekä HJK:ta, että KuPS:ia vastaan ja loimme myös hyviä hetkiä hyökkäyspäässä, kommentoi hyökkääjä Darren Smith.

Viime kierroksen tulokset varmistivat sen ikävän tosiasian, että Honka ei voi enää nousta kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan, vaan sen pelit jatkuvat runkosarjan päättävän Ilves-ottelun jälkeen alemmassa loppusarjassa. Smith vakuuttaa, että motivaatiota joukkueelta ei pettymyksestä huolimatta kauden lopuissa otteluissa tule puuttumaan.

Olemme tietenkin pettyneitä siihen, että emme päässeet yläloppusarjaan, mutta haluamme kääntää pettymyksen voimavaraksemme, ja napata mahdollisimman hyvän pistesaldon kauden lopuista otteluista. Lähdemme jokaiseen otteluun täysillä hakemaan voittoa, eikä se muutu mihinkään loppukaudellakaan, hän sanoo.

Ilves taistelee yhä yläloppusarjapaikasta. Se miehittää ennen viimeistä runkosarjan kierrosta seitsemännettä sijaa, ja on tasapisteissä kuudentena olevan HIFK:n kanssa. Helsinkiläiset ovat tosin pelanneet yhden ottelun vähemmän. Tamperelaiset jahtaavat siis sunnuntaina itselleen erittäin tärkeitä pisteitä.

Ilves on päässyt viime aikoina hyvään lentoon. Se on neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa, jonka aikana on kaatunut FC Lahti, IFK Mariehamn, HIFK ja Haka.

Veikkausliiga on hyvin tasainen sarja. Kaikissa otteluissa molemmilla joukkueilla on aina mahdollisuutensa ja asenne ja työnteko ratkaisee paljon. Ilves on toki hyvä joukkue, kuten heidän neljän ottelun mittainen voittoputkensa osoittaa. Meidän pitää jättää sunnuntaina kaiken kentälle ja taistella loppuun saakka toisillemme ja seuran logolle. Ilves pelaa kotonaan ja hakee tietenkin heille tärkeitä kolmea pistettä, joten he tulevat otteluun varmasti kovalla intensiteetillä. Saamme varmasti luotua paljon mahdollisuuksia maalintekoon ja kun pidämme keskittymisen kunnossa, iskemme muutaman maalin ja otamme kolme pistettä mukaamme Espooseen, Smith päättää.

Ilves vs FC Honka käynnistyy siis Tampereen Ratinan Stadionilla sunnuntaina 26.9. kello 18.30. Suora lähetys ottelusta tästä!

Yhteistyössä