Veikkausliiga

Viimeiset pisteet ennen maajoukkuetaukoa jaossa sunnuntaina

Honka pelaa vielä ennen maaottelutaukoa yhden ottelun, kun se kohtaa paikalliskamppailussa HIFK:n sunnuntaina Bolt Arenalla kello 16.00 alkaen. Mikäli et pääse paikan päälle, Ruutu+ näyttää ottelun suorana kotisohville!

Honka on ennen lauantaina pelattavia Veikkausliigaotteluita sarjassa kolmantena neljällätoista pisteellä, joka on kertynyt neljän voiton, kahden tasapelin ja kahden tappion myötä. Vastustajan maaliverkkoja Honka on heiluttanut neljätoista kertaa, mikä on koko sarjassa neljänneksi eniten. Omiin pallo on uponnut kahdeksan kertaa, mikä taas on toiseksi paras saldo sarjakärki KuPS:n jälkeen.

Tällä hetkellä Honka on kahden ottelun voitottomassa putkessa. AC Oulu voitti keltamustat kotonaan dramaattisesti loppuhetkien osumalla 2-1 ja viime kierroksella Tapiolassa Honka jäi hyvästä esityksestä huolimatta ilman maaleja ja pisteet jaettiin Ilveksen kanssa luvuin 0-0. Kahdesta tuloksellisesti hieman heikommasta ottelusta huolimatta voidaan joukkueen alkukautta pitää suht onnistuneena. Sävelet voittojen tielle palaamiseenkin ovat selvät.

Lähdemme yksinkertaisesti siitä, että pyrimme luomaan mahdollisimman paljon maalipaikkoja ja laittamaan niistä myös sisään. Samalla meidän täytyy puolustaa varmasti, välttää turhat virheet ja pitää nolla omassa päässä, Agon Sadiku toteaa.

Portugalilaisvalmentaja Bernardo Tavaresin komennossa kauden aloittanut HIFK vaihtoi valmentajaa jo muutaman ottelun jälkeen, kun Huuhkajistakin tuttu Mixu Paatelainen otti ohjat ensimmäistä kertaa 22.4. pelatussa Haka-ottelussa. Veikkausliigassa HIFK:n voittotili on yhä avaamatta, mutta pistesaldoaan se on kartuttanut tasapeleillä IFK Mariehamnia, AC Oulua ja FC Interiä vastaan.

Honka ja HIFK kohtasivat jo kerran tällä kaudella, Suomen Cupin neljännellä kierroksella. Silloin ratkaisua haettiin 1-1 lukemissa rangaistuspotkukilpailusta, jonka helsinkiläiset veivät nimiinsä. Honka lähteekin sunnuntain kamppailuun revanssinnälkäisenä.

Haluamme tottakai revanssin HIFK:sta. Viime peli heitä vastaan ei todellakaan ollut sitä mitä haimme. Haluamme siis todella ottaa sunnuntaina voiton, Sadiku sanoo.

Täksi kaudeksi Honkaan siirtynyt Sadiku on saanut paljon vastuuta keltamustien hyökkäyksessä. Ensimmäistä Veikkausliigakauttaan pelaava hyökkääjä johtaa Hongan sisäistä maalipörssiä Jerry Voutilaisen kanssa kolmella osumallaan. Talven Liigacup-otteluissa verkko heilui niin ikään kolmesti. Hyvä alkukausi toi hiljattain myös kutsun U21-maajoukkueeseen.

Ihan hyvin on oma kausi lähtenyt käyntiin, mutta tottakai haluan tehdä vielä enemmän maaleja. Sunnuntaina HIFK:ta vastaan tavoitteena on tehdä ainakin yksi maali ja auttaa joukkuetta voittamaan, Sadiku summaa.

HIFK vs Honka siis Töölön Bolt Areenalla sunnuntaina 29.5. klo 16.00. Ruutu+:n suoraan lähetykseen ottelusta tästä! Honka pelaa seuraavan kotiottelunsa maaottelutauon jälkeen, lauantaina 18.6. kello 15.00. Silloin Tapiolan urheilupuistossa kohdataan sarjan kärkipään KuPS! Osta lippusi KuPS-matsiin ja Hongan muihinkin kesä-heinäkuun kotiotteluihin tästä!

Honka ja Ilves esittivät viihdyttävän ottelun, mutta jäivät maalittomaan tasapeliin

Honka pelasi kauden toisen kotiottelunsa Tapiolan urheilupuistossa, kun vastassa oli Ilves. Tasaisessa ottelussa nähtiin paikkoja molemmissa päissä, mutta maalit jäivät lopulta uupumaan. Näin pisteet jaettiin 0-0 lukemin.

Avausjakso

Vierasjoukkue Ilves tuli otteluun vahvasti ja loi ottelun alkupuolella paremmat paikat avausmaalin tekemiseen. Yhdeksännellä minuutilla Petteri Pennasen kaukolaukaus meni hieman ohi Honka-maalin.

25. minuutilla Pennanen kokeili rangaistusalueen kaarelta puolivolleystä, mutta Maksim Rudakov koppasi näyttävästi pallon hyppysiinsä.

Puolen tunnin kohdalla avausmaali oli lähellä syntyä puolestaan Hongan tekemänä. Kevin Jansen ja Agon Sadiku rakensivat ja Edmund Arko-Mensah pääsi hyökkäyksen päätteeksi laukomaan, mutta vähän ohi maalista.

Avausjakso jäi lopulta maalittomaksi.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella paremmat paikat loi puolestaan kotijoukkue Honka. Viitisen minuuttia oli toista nelivitosta kuljettu, kun Duarte Tammilehdon syöttö löysi oikealta nousseen Rui Modeston. Modesto pelasi boksiin Sadikulle, mutta laukaus jäi hieman piippuun ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Honka rakenteli seuraavillakin minuuteilla tilanteita maalintekoon, mutta viimeistely-yritykset karkasivat ohi ja yli maalista.

76. minuutilla keltamustien johto-osuma oli jälleen lähellä. Vapaapotkun jälkitilanteesta pääsivät kokeilemaan niin Jansen kuin Henri Aaltokin, mutta Leislahti torjui ensimmäisen yrityksen ja toisen blokkasi Ilves-puolustus.

Viitisen minuuttia myöhemmin vaihdosta kentälle tullut Saku Heiskanen laukoi vasurillaan boksin rajoilta, mutta tähänkin Leislahti ehti vielä tielle.

Toinen Hongan vaihdosta kentälle tullut pelaaja Niilo Saarikivi aiheutti myös ongelmia Ilveksen puolustukselle nopeudellaan ja taituruudellaan, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet tänään tarpeeksi laadukkaita. Lopulta tuomarin pilli päätti ottelun Tapiolan urheilupuiston perjantai-illassa maalittomaan tasapeliin ja pisteet menivät jakoon.

Ottelun alku oli meiltä vähän hankala, mutta loppua kohden saimme ihan hyvin pelin käyntiin. Meillä oli paikat ratkaista ottelu, mutta toisaalta Ilveskin sai luotua omansa. Aika tasainen kamppailu, toppari Ville Koski summasi.

Koski ja Aldayr Hernández ovat kantaneet suurimman vastuun tällä kaudella keltamustien toppariparina.

Olemme Aldayrin kanssa aika samantyylisiä puolustajia. Olemme erittäin liikkuvia, voimme puolustaa vähän riskillä ja mennä myös juoksukilpailuihin. Meillä synkkaa ja hyvin on peli toiminut tähän saakka, toivottavasti niin on jatkossakin, Koski avaa kaksikon yhteispeliä.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla, mutta kauas ei tarvitse joukkueen matkustaa. Keltamustat kohtaavat HIFK:n Helsingin Töölön Bolt Arenalla ensi viikon sunnuntaina 29.5. kello 16.00 alkaen.

Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan vasta maaottelutauon jälkeen. Lauantaina 18.6. kello 15.00 alkavassa ottelussa vastassa on KuPS. Osta lippusi otteluun jo nyt tästä ja nähdään kesäkuussa taas urheilupuistossa!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (78’ Saku Heiskanen)
#8 Kevin Jansen (88’ Otso Koskinen)
#15 Edmund Arko-Mensah (78’ Niilo Saarikivi)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (70’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #47 Elias Äijälä

Kotinurmelle palataan taas perjantaina!

Honka pääsee pelaamaan jälleen kotiyleisönsä eteen perjantaina, kun Ilves saapuu keltamustien vastustajaksi Tapiolan urheilupuistoon. Ottelu käynnistyy kello 18.00. Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka kärsi viime kierroksella kauden toisen tappionsa, kun AC Oulu onnistui nappaamaan voiton kotikentällään viime hetkien rangaistuspotkumaalilla 2-1 numeroin. Tappiosta huolimatta Hongan alkukautta voidaan pitää onnistuneena. Kolmantena sarjataulukosta löytyvät keltamustat ovat keränneet seitsemästä ottelusta kolmetoista pistettä.

Meidän olisi pitänyt saada luotua Oulua vastaan enemmän hyviä maalipaikkoja. Meillä oli toki myös hieman huonoa onnea mukana. Olen varma, että perjantain ottelussa onnistumme paremmin. Olemme valmistautuneet hyvin. Ilves on toki aina vaikea vastustaja, mutta uskon, että pystymme ottamaan hyvällä peillä voiton, Rui Modesto sanoo.

Monipuolinen Modesto on pelannut kauden aikana niin laitahyökkääjänä, kuin viimeiset pari ottelua myös laitapuolustajana. 22-vuotias portugalilainen on pelannut Hongan joukkueesta alkukaudella kuudenneksi eniten. Peliaikatilaston kärjessä ovat maalivahti Maksim Rudakov ja toppari Aldayr Hernández, jotka ovat ainoina pelanneet kaikki minuutit kauden ensimmäisen seitsemän ottelun aikana. Modeston edellä ovat myös Jerry Voutilainen, Lucas Kaufmann ja Ville Koski.

Ilveksen kausi Veikkausliigassa alkoi yskähdellen, kun tamperelaiset kokivat tappiot Hakalle ja KuPS:lle. Pistetili aukesi kolmannella kierroksella 2-2 tasapelillä AC Oulua vastaan, jonka jälkeen tilille on kirjattu voitot VPS:stä (3-2), SJK:sta (3-1) ja IFK Mariehamnista (1-0). Kauden kolmas tappio tuli niukasti (2-1) HJK:ta vastaan. Hyvien viime otteluiden myötä Ilves onkin noussut sarjataulukossa jo viidenneksi ja kymmeneen pisteeseen.

Kaksitoista kertaa vastustajan verkkoja heiluttaneen Ilveksen sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan neljällä maalilla HJK-laina Kai Meriluoto. Petteri Pennasella ja Tuomas Ollilalla, on kasassa kolme maalia, muut ovat jakautuneet maalin mieheen iskeneille Axel Vidjeskogille ja Mikael Almenille.

Honka ja Ilves kohtasivat Liigacupin lohkovaiheessa, jolloin Ilves oli vahvempi 1-0 lukemin. Viime kaudella Veikkausliigassa Honka voitti kotonaan 4-1, kun taas Tampereella päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Modesto odottaa jo innolla kauden toista kotiottelua Tapiolan urheilupuistossa. Avausottelu FC Interiä vastaan päättyi Hongan voitonjuhliin 2-1 ja katsomossa nähtiin ja ennen kaikkea kuultiin hyvää tunnelmaa. Vähintään samaa on odotettavissa taas perjantaina.

Kotona on paljon mukavampaa pelata kuin vieraissa. Kannattajiemme tuki on fantastista ja he antavat meille paljon energiaa kentälle. Kotiyleisön tuki on taas perjantaina ratkaisevassa roolissa!

Honka vs Ilves siis Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 20.5. kello 18.00. Liput otteluun tästä! Nähdään katsomossa!

Hongalle niukka tappio Oulussa dramaattisten vaiheiden jälkeen

Honka matkasi Ouluun kohtaamaan AC Oulun perjantai-illan ottelussa. Ottelun kaikki maalit nähtiin toisella jaksolla. Lopulta keltamustat joutuivat pettymään, kun loppuhetkien rangaistuspotkumaalilla pisteet jäivät kotijoukkueelle 2-1 lukemin.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun hyvin ja oli hallitsevampi osapuoli. Avausjaksolla huippupaikat jäivät kuitenkin molemmissa päissä vähiin. 13. minuutilla kotijoukkueen Marius Könkkölä laukoi boksin rajoilta, mutta yli Honka-maalin.

Muutamaa minuutti myöhemmin Honka hyökkäsi nopeasti vastaan. Lucas Kaufmann haki takatolpalta hyvällä pallolla sinne hiipinyttä Jerry Voutilaista, mutta Mostagh Yaghoubi pääsi vielä katkaisemaan ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Maaleja ei avausnelivitosella nähty ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu hieman alle kymmenen minuuttia, kun AC Oulu iski ottelun avausosuman. Pallo ajautui Rafael Florolle, jonka kova laukaus painui Hongan verkkoon.

Hongan tasoitus oli lähellä 67. minuutilla. Aldayr Hernándezin pitkä pallo tuli Edmund Arko-Mensahille, mutta liian kova kosketus karkasi yli päätyrajan.

AC Oulun Yaghoubi joutui jättämään kentän ulosajon myötä pelin 70. minuutilla.

Honka tuli lopulta rinnalle hienolla maalilla viisi minuuttia myöhemmin. Hyvän rakentelun päätteeksi Duarte Tammilehto pelasi juoksuun Rui Modestolle, joka käänsi vielä päätyrajan tuntumasta maalinedustalle, josta Kevin Jansen viimeisteli varmasti pallon verkkoon.

Honka sai kylmää vettä niskaansa 90. minuutilla. AC Oululle tuomittiin kulmapotkutilanteesta rangaistuspotku, jonka Floro laukoi illan toisella maalillaan verkkoon. Honka haki vielä lisäajalla tasoitusosumaa, mutta tällä kertaa se jäi syntymättä ja keltamustien pistepotti ei kasvanut.

Aloitimme ottelun hyvin ja olimme pääasiassa ihan hyvin pelin päällä. Jostain syystä meillä tuli virhesuma, jossa hävisimme monta kaksinkamppailua putkeen ennen AC Oulun ensimmäistä maalia. Pääsimme sitten uudelleen peliin kiinni, olimme hallitsevampia, loimme paikkoja ja tulimme tasoihin. Vastustajan punainen kortti toki auttoi tilannetta. Lopussa emme hoitaneet puolustuspään kulmapotkua tarpeeksi hyvin. Tämä oli jo toinen peli putkeen, jossa vastustaja tekee niistä meille maalin. Meidän täytyy olla niissä tilanteissa jatkossa vahvempia. Meillä oli tänäänkin hyökkäyksessä aihioita, mutta tällä kertaa emme olleet tarpeeksi tehokkaita, päävalmentaja Vesa Vasara summasi ottelun jälkeen.

Hyvän alkukauden pelannut Honka jatkaa tappiosta huolimatta kolmannella sijalla, kolmentoista pisteen saldolla. Joukkueessa vallitsee hyvä ilmapiiri, eikä yksi harmittava tappio sitä kaada.

Joukkue tekee kovasti töitä ja antaa kaikkensa. Virheitä sattuu, mutta meidän tulee uskoa omaan hommaamme ja jatkaa sitä. Pystymme kyllä pelaamaan laadukkaammin, tänään emme olleet parhaimmillamme. Olemme joukkue, joka tekee paljon töitä ja pelaa suht isolla riskillä koko ajan. Sinänsä pelissä ei ole mitään huolestuttavampaa, kun aiemminkaan. Tänään AC Oulu oli tehokkaampi paikoissaan ja ansaitsi siten voittonsa. Analysoimme tämän pelin, parannamme tiettyjä asioita ja sitten taas mennään, Vasara päätti.

Honka pääsee hakemaan paluuta voittokantaan hienon kotiyleisön eteen Tapiolan urheilupuistoon viikon päästä perjantaina 20.5., kun vastassa kello 18.00 alkavassa ottelussa on Ilves. Nappaa lippusi otteluun klikkaamalla tästä, saavu nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka kolmeen pisteeseen!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen (90+1’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann
#15 Edmund Arko-Mensah (80’ Elias Äijälä)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (80’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto (90+1’ Mohammed Adams)

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #24 Nasiru Banahene

Hongan pistejahti jatkuu perjantaina Oulussa

Honka jatkaa pistejahtiaan Veikkausliigassa taas perjantaina, kun keltamustat matkustavat Ouluun AC Oulun vieraaksi. Raatin Stadionilla pelattava ottelu käynnistyy kello 18.00 ja sitä voi seurata tietenkin suorana myös Ruutu+:n kautta!

Honka lähtee perjantain otteluun kolmen Veikkausliigaottelun voittoputkessa, jossa ovat kaatuneet SJK, FC Lahti ja FC Inter. Ennen Inter-ottelua keltamustien Suomen Cup-urakka päättyi rangaistuspotkukilpailun jälkeen tappioon HIFK:lle.

Yhteensä kolmetoista pistettä kerännyt Honka on ennen torstaina pelattavia Veikkausliigaotteluita sarjassa kolmantena. Kolmetoista kertaa vastustajan verkkoja heiluttaneet keltamustat ovat myös koko sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue.

Hongan sisäisen maalipörssin kärkinimet ovat kolmen maalin Agon Sadiku ja Jerry Voutilainen. Joukkueessa on kuitenkin ollut alkukaudella onnistujia erittäin laajalla rintamalla, puolustuspäästä ja maalivahdista lähtien, aina keskikentän kautta hyökkäykseen.

Olemme hyvässä vireessä, koko joukkue tekee hommia korkealla tasolla. Ilmapiiri joukkueessa on erittäin hyvä ja sen näkee jokaisissa harjoituksissa. Meidän tulee kuitenkin muistaa jatkaa kovaa jokapäiväistä työtä ja pysyä nöyrinä jatkaaksemme hyvien tuloksien ottamista, toppari Aldayr Hernández kommentoi.

AC Oulu avasi Veikkausliigakautensa 2-2 tasapelillä VPS:aa vastaan. Sen jälkeen se on hävinnyt FC Interille ja IFK Mariehamnille niukoin 2-1 lukemin, voittanut Hakan 3-0, sekä pelannut tasan myös Ilveksen (2-2) ja viimeisimpänä HIFK:n (1-1) kanssa.

Oululaisten ehdoton tehopelaaja on ollut neljällä osumallaan Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikkaa jakava argentiinalaiskärki Michael Lopez.

Täksi kaudeksi AC Oulun riveissä tapahtui lukuisia muutoksia. Lopezin lisäksi laivastonsinisiin liittyivät mm. HIFK:ssa viime kaudella torjunut Calum Ward, jo viime kaudella lainasopimuksella joukkueessa pelannut Dennis Salanovic, sekä Honkaakin aikanaan edustaneet Armend Kabashi, Riku Selander ja Noah Pallas.

AC Oulu on hyvä joukkue. Heillä on hyviä pelaajia ja selkeä ajatus siitä, miten he haluavat pelata. Tärkeintä on, että uskomme omaan peliimme ja lähdemme tähän otteluun samalla asenteella ja innolla, kun aiempiinkin. Pyrimme pelaamaan joka pelissä oman ideamme mukaan ja siinä onnistuminen on tärkeää myös Oulua vastaan, Hernández sanoo.

AC Oulu vs FC Honka siis perjantaina 13.5. Oulun Raatin Stadionilla kello 18.00! Ruutu+:n suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Honka pelaa kotonaan seuraavan kerran perjantaina 20.5. Silloin vastaan asettuu Ilves ja ottelu vihelletään käyntiin kello 18.00. Osta lippusi matsiin tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka voittoon Interiä vastaan!

FC Honka ja FC Inter kohtasivat Tapiolan urheilupuiston lauantaisessa alkuillassa. Avausjakso mentiin maalittomana, mutta toisella tapahtui. Ottelussa nähtiin yhteensä kolme maalia, joista kotiyleisön riemuksi Honka teki kaksi ja pääsi juhlimaan kolmea pistettä.

Avausjakso

Ottelun avausjakso kuljettiin suurilta osin tasaisissa merkeissä. 13. minuutti oli juuri käynnistynyt, kun vieraiden Tommi Jyry pääsi laukomaan vasurillaan boksin rajoilta. Rudakov torjui kuitenkin laukauksen alakulmasta kulmapotkuksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi vaarallisesti. Lucas Kaufmann haki keskityksellä Agon Sadikua, mutta Rick Ketting pääsi vielä väliin ja onnistui purkamaan pallon yli päätyrajasta.

27. minuutilla oli Florian Krebsin vuoro kokeilla, mutta Ketting oli pallon tiellä ja peliä jatkettiin jälleen kulmapotkulla. Kulmapotkutilanteesta pääsi laukomaan Edmund Arko-Mensah, mutta liiaksi päin Inter-vahti Matias Riikosta.

Vierasjoukkueen johtomaali kävi vielä lähellä muutama minuutti ennen taukovihellystä. Benjamin Källmanin laukaus pysähtyi kuitenkin Rudakovin hanskoihin.

Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen alkoi vauhdilla. Vieraat siirtyivät johtoon 48. minuutin kohdalla, kun Markus Arsalon kulmapotku löysi Matias Tammisen pään ja hyökkääjä puski turkulaiset maalin edelle.

Honka ei kuitenkaan maalista lannistunut vaan kuittasi sen samantien. Vain noin minuutin päästä verkot heiluivat toisessa päädyssä. Rui Modesto taisteli päätykamppailussa pallon itselleen, Kaufmann keskitti ja Sadiku puski kauden kolmannellaan pelivälineen verkkoon ja taululle lukemiksi 1-1.

Hongan johtomaalikin oli lähellä viisi minuuttia myöhemmin. Kaufmann puski kohti alakulmaa, mutta Riikonen sai vielä näppinsä väliin.

64. minuutilla nähtiin ikävä tapahtuma. Vieraiden Arsalon taklaus osui nappulat edellä suoraan Krebsin jaloille ja keskikenttäpelaajan ilta päättyi ulosajoon. Samalla Krebs jouduttiin taluttamaan kentältä pois ja hänet korvasi Duarte Tammilehto.

Hongan johtomaali oli hyvin lähellä vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Arko-Mensah pudotti pallon Kaufmannin keskityksestä Matias Ralelle, jonka laukaus karkasi vain hieman yli Inter-maalin.

Hetkeä myöhemmin Arko-Mensah jätti Rodrigo Arcieron kuin seisoville jaloille ja pelasi matalan pallon maalille, mutta Sadikun liuku jäi muutaman sentin liian lyhyeksi.

Honka kävi lähellä taas 77. minuutin kohdalla. Rale keskitti ja Kaufmann pääsi puskemaan huippupaikalta maalin edestä, mutta Riikonen sai vielä venytettyä kätensä pallon tielle.

Honka sai ansaitun johtomaalinsa lopulta 86. minuutilla. Kaufmann antoi kulmapotkun ja Kevin Jansen sai päänsä väliin etutolpalla. Pallo upposi vielä Inter-puolustuksen kautta verkkoon ja Honka pääsi juhlimaan 2-1 maalia.

Honka kävi lisäajalla vielä muutamaan otteeseen lähellä kolmatta maalia, mutta loppulukemat kirjattiin 2-1. Näin Honka pääsi juhlimaan kolmatta peräkkäistä voittoaan Veikkausliigassa ja vahvisti asemiaan kärkipään taistossa. Ennen sunnuntaina pelattavia Veikkausliigaotteluita Honka on kolmantena, kaksi pistettä HJK:ta ja KuPS:ia perässä.

– Ottelu oli tiukka, mutta pelasimme hyvin, pysyimme positiivisina ja saimme lopulta käännettyä tuloksen voitoksemme, kolmen tähden pelaajana palkittu, läpi ottelun Interin puolustukselle vaikeuksia aiheuttanut Edmund Arko-Mensah totesi pelin päätyttyä.

Honka on kasannut kuudesta pelaamastaan Veikkausliigaottelusta neljä voittoa, yhden tasapelin ja kerran vastustaja on ollut parempi. Pisteitä on siis kasassa kolmetoista, maalieron ollessa 13-6. Kausi jatkuu vierasottelulla AC Oulua vastaan ensi viikon perjantaina 13.5. kello 18.00.

Kotikentälleen Honka palaa sitä seuraavalla viikolla, kun vieraaksi 20.5. saapuu Ilves. Ottelu käynnistyy kello 18.00! Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honkaa lisävoittoihin!

Kauden alku on ollut tosiaan meiltä oikein hyvä. Niin taustaryhmä kuin pelaajatkin tekevät hyvin töitä. Vielä on kuitenkin parannettavaakin. Tuleva AC Oulu-peli on varmasti jälleen kova ottelu. Meidän tulee pysyä keskittyneenä ja valmistautua siihenkin hyvin, Arko-Mensah päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen (90’ Konsta Rasimus)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Florian Krebs (65’ Duarte Tammilehto)
#15 Edmund Arko-Mensah
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (85’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #12 Roope Paunio, #19 Saku Heiskanen, #47 Elias Äijälä, #53 Lauri Laine

Paluu kotikentälle lauantaina!

Honka pääsee lauantaina pelaamaan Tapiolan urheilupuiston kotikentälleen ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella, kun keltamustat kohtaavat kello 17.00 alkaen FC Interin! Toivotetaan joukkue tervetulleeksi kotistadionille saapumalla sankoin joukoin katsomoon kannustamaan Honkaa! Osta lippusi otteluun tästä!

Vahvan alkukauden pelannut Honka on sarjassa kolmantena kymmenellä pisteellä. Avausottelussa HJK:lle tulleen niukan tappion jälkeen kaatuivat Haka, SJK ja FC Lahti, IFK Mariehamnin vieraana päädyttiin 1-1 luvuin pistejakoon.

Tiistaina kokoonpanoaan kierrättänyt Honka kärsi rangaistuspotkukilpailun jälkeen tappion HIFK:lle Suomen Cupin neljännellä kierroksella. 1-1 päättyneellä varsinaisella peliajalla Hongan maalin laukoi Honka-kasvatti Saku Heiskanen. Veikkausliigassa Hongan yksitoista tehtyä maalia ovat jakautuneet Veikkausliigan kuukauden pelaajaksikin valitulle Jerry Voutilaiselle (3), Agon Sadikulle (2), Florian Krebsille (2), Kevin Jansenille (1), Edmund Arko-Mensahille (1), Aldayr Hernándezille (1), sekä Matias Ralelle (1).

Myös lauantain vierasjoukkueen, FC Interin alkukausi on sujunut hyvin. Turkulaiset ovat neljäntenä, Honkaa pisteen perässä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Interin tasapelisarake näyttää vielä nollaa, kun tulokset ovat jakautuneet kolmeen voittoon ja kolmeen tappioon. Sinimustat juhlivat voittoja AC Oulua, IFK Mariehamnia ja HJK:ta vastaan. Tappiot sen sijaan on kirjattu KuPS:ia, Hakaa ja HJK:ta vastaan, jonka Inter on siis kohdannut jo kahdesti.

Interin tehokaksikko ei ole yllättävä. Neljä maalia viimeistellyt Benjamin Källman on koko sarjan maalipörssin kärkitaistossa mukana. Petteri Forsellilla on tilillään kaksi maalia ja neljä maalisyöttöä, mutta hän on pelikiellon vuoksi sivussa lauantaina.

Honka ja FC Inter kohtasivat jo talvella Liigacupin finaalissa. Silloin Inter siirtyi ensin johtoon, kunnes Honka käänsi ottelun voitokseen Henri Aallon, Florian Krebsin ja Lucas Kaufmannin maaleilla.

Odotan haastavaa ottelua. Inter osoitti Liigacupin finaalissa olevansa hyvä joukkue, ja he ovat pelanneet hyvin myös Veikkausliigassa. Meidän pitää pelata omaa peliämme, vaikka vastustaja prässäisikin korkealta. Olen iloinen, että pääsemme omalle kotikentällemme. Kaikki paikalle kannustamaan!, Maksim Rudakov kutsuu.

Rudakov on esittänyt vahvoja otteita Hongan maalilla. Yhdestä avauskokoonpanon paikasta on kuitenkin joukkueessa kova kilpailu. Suomen Cupin ottelussa maalilla torjui hyvällä tasolla 19-vuotias Honka-kasvatti Roope Paunio. Rudakov näkee kovan kilpailun peliajasta vain positiivisena asiana.

Kova kilpailu nostaa kaikkien tasoa niin harjoituksissa kun peleissäkin. Meillä on oikein mahtava maalivahtiunioni!

Honka vs Inter Tapiolan urheilupuiston nurmella lauantaina 7.5. kello 17.00 alkaen! Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Honka nousi kolmanneksi voitolla FC Lahdesta

Hyvävireinen Honka matkusti Veikkausliigan viidennen kierroksen otteluun Lahteen. Kotijoukkue FC Lahti ja Honka etenivät pitkään maalittomassa tilanteessa, mutta keltamustat käänsivät ottelun toisella jaksolla Jerry Voutilaisen ja Edmund Arko-Mensahin maaleilla 2-0 voitokseen.

Avausjakso

Hongan avausmaali oli lähellä jo ottelun kolmannella minuutilla. Lucas Kaufmann katkoi Lahti-puolustuksen syötön ja nousi boksiin. Antonio Reguero kuitenkin torjui brassin laukauksen ja paluupallo pomppasi epäonnekkaasti Agon Sadikun jalan ylitse.

Kotijoukkue FC Lahti pääsi puolestaan kokeilemaan avausmaalin tekoa 13. minuutin kohdalla. Albion Ademi laukoi boksin rajoilta kohti yläkulmaa, mutta Maksim Rudakov venytti upeasti kätensä pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

28. minuutilla Edmund Arko-Mensahin laukaus otti kimmokkeen Lahti-puolustuksesta, mutta Reguero piti maalinsa toistaiseksi puhtaana.

Lahdella oli vielä paikka viitisen minuuttia ennen taukoa. Eemeli Virta pääsi laukomaan pienestä kulmasta, mutta Rudakov torjui. Tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka hallitsi toista nelivitosta selvästi, eikä Lahdella ollut juurikaan vaarallisia hyökkäyksiä. Keltamustat saivat painostuksestaan palkinnon 69. minuutilla. Henri Aalto, Kevin Jansen ja Florian Krebs alustivat ja Jerry Voutilainen laukoi pallon kääntölaukauksella boksin rajoilta tarkasti takakulmaan.

Kauaa Honka ei toista maaliaan ensimmäisen jälkeen odotellut. 73. minuutilla Jansen pelasi Kaufmannille, joka jatkoi tyylikkäästi Arko-Mensahille. Ghanalaisen viimeistely alakulmaan oli kylmänviileä ja Honka näin 2-0 johtoon.

77. minuutilla nähtiin Veikkausliigadebyytti, kun vasta 16-vuotias Honka-kasvatti Lauri Laine vaihdettiin kentälle.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa. Samalla se kasvatti pistesaldonsa kymmeneen pisteeseen ja nousi sarjataulukossa KuPS:n ja HJK:n jälkeen kolmanneksi.

Pyrimme alusta asti toteuttamaan kärsivällisesti omaa pelitapaamme, vaikka kenttä tarjosi omat haasteensa. Aktiivinen prässimme tuotti Lahdelle hankaluuksia läpi ottelun. Viimeistään toisella jaksolla ottelu kääntyi täysin meidän hallintaamme ja saimme ansaitut maalit. Toisella jaksolla olimme hieman kliinisempiä pallollisessa tekemisessämme ja yhä tehokkaampia nopeissa riistoissa menetysten jälkeen, sekä voittamaan kaksinkamppailuita koko kentän alueella. Itse maaleissa korkea teknillistaktinen laatu nousi esiin niin yksilö- kuin kollektiivitasollakin, täyden ysikymppisen oikeana puolustajana urakoinut Henri Aalto kommentoi.

Honka on onnistunut viidessä Veikkausliigaottelussaan maalinteossa yksitoista kertaa. Se on FC Interin kanssa koko Veikkausliigan korkein lukema.

Olemme talvesta alkaen pystyneet kehittämään erilaisia hyökkäyspelin variaatioita ja olemaan aiempaa tehokkaampia sekä viimeisissä syötöissä että etenkin itse viimeistelyssä. Joukkueessa vallitsee erittäin positiivinen ja päättäväinen ilmapiiri, mikä ilmenee onnistumisina kentällä, Aalto sanoo.

Hongan kausi jatkuu Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelulla HIFK:ta vastaan! Ottelu pelataan Myyrmäen Stadionilla tiistaina 3.5. kello 18.00 alkaen! Osta lippusi otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka jatkoon! Hongan kauden 2022 kausikortilla vapaa pääsy!

Veikkausliigassa Honka pääsee palaamaan kotinurmelleen lauantaina 7.5.! Silloin vastaan Tapiolan urheilupuistossa asettuu FC Inter ja ottelu potkaistaan käyntiin kello 17.00! Liput Inter-matsiin tästä! Tervetuloa molempiin otteluihin!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (87’ Duarte Tammilehto)
#8 Kevin Jansen (87’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Florian Krebs
#15 Edmund Arko-Mensah (77’ Lauri Laine)
#18 Agon Sadiku (61’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #47 Elias Äijälä

Pisteitä haussa perjantaina Lahdessa!

Viime kierroksella SJK:n komein 5-1 lukemin kaatanut Honka lähtee hakemaan seuraavia sarjapisteitä jo perjantaina, kun keltamustat matkustavat Lahteen FC Lahden vieraaksi. Kello 18.00 Lahden Stadionilla alkavaa ottelua voi seurata myös Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta!

Honka nappasi Veikkausliigakauden toisen voittonsa maanantaina. Matias Ralen ja Agon Sadikun maalit veivät Hongan 2-0 johdossa tauolle, ja Jerry Voutilainen lisäsi eron kolmeen toisen jakson alkuminuuteilla. SJK kavensi Josepablo Monrealin maalilla, mutta Honka kuittasi samantien Kevin Jansenin viimeistelemällä osumalla ja Voutilainen ohjasi vielä loppulukemat 5-1 illan toisellaan.  

Honka on kerännyt nyt neljästä pelaamastaan Veikkausliigaottelusta seitsemän pistettä. Saldona on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Keltamustat ovat yhdeksällä maalillaan VPS:n kanssa eniten koko sarjassa maaleja tehnyt joukkue. Sijoitus sarjataulukossa on neljäs.

SJK:ta vastaan pelasimme hyvän pelin pallollisena ja olimme maalipaikoissamme tehokkaita. Jos pystymme jatkamaan samaan malliin, edessä voi olla upea kausi meille, keskikentän Kevin Jansen totesi.

Hongan yhdeksän tehtyä maalia on myös jakautunut monelle pelaajalle, mikä kertoo potentiaalisten ratkaisijoiden laajuudesta joukkueessa. Kahden maalin miehiä ovat kolmikko Florian KrebsAgon SadikuJerry Voutilainen, yhden maalin ovat sarakkeeseensa toistaiseksi kirjauttaneet Jansenin lisäksi Aldayr Hernández ja Matias Rale.

FC Lahden kausi käynnistyi maalittomalla tasapelillä Ahvenanmaalla. Sen jälkeen se koki 0-5 tappion VPS:lle, mutta avasi sitten voittotilinsä kaatamalla HIFK:n 3-0. Viimeisimmässä ottelussaan lahtelaiset hävisivät niukasti 0-1 sarjakärki KuPS:lle.

Toistaiseksi Lahti on tehnyt kaikki kolme kauden maaliaan yhdessä ottelussa, voitossa HIFK:ta vastaan. Siinä osuivat Chinedu Geoffrey, Altin Zeqiri, sekä honkalaisillekin hyvin tuttu Mac Kandji.

Liigacupissa Honka ja FC Lahti pelasivat samassa B-lohkossa. Joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi selvin lukemin Hongan eduksi, kun Aleksandar Katanicin kaksi, sekä Edmund Arko-Mensahin ja Agon Sadikun yhdet maalit toivat Hongalle 4-0 vierasvoiton. Lahden Liigacup-urakka päättyi lohkovaiheeseen, Honka pääsi lopulta juhlimaan turnauksen voittoa. Jansen kuitenkin tietää, ettei perjantain ottelusta tule samanlaista kuin Liigacupissa.

FC Lahti on nyt varmasti paljon vahvempi ja parempi joukkue, kun talvella kohdatessamme. Mutta me olemme valmistautuneet hyvin ja tulemme olemaan erittäin valmiita otteluun, hän sanoo.

Honkaan täksi kaudeksi siirtynyt Jansen oli sivussa kaksi ensimmäistä Veikkausliigaottelua, mutta palasi vaihdosta kentälle vieraissa IFK Mariehamnia vastaan. SJK:ta vastaan avautui jo paikka avauskokoonpanossa.

Loukkaantuneena oleminen on aina todella ikävää. Olen onnellinen, että se ei kestänyt kovin pitkään. Tuntuu todella hyvältä olla takaisin kunnossa ja auttamassa joukkuetta kentällä.

FC Lahti vs Honka Lahden Stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.00! Suoraan Ruutu+:n lähetykseen ottelusta tästä!

Lahden reissun jälkeen Honka pelaa seuraavaksi Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelun HIFK:ta vastaan tiistaina 3.5. Myyrmäen Stadionilla kello 18.00 alkaen! Osta liput otteluun tästä! Hongan kauden 2022 kausikortilla vapaa pääsy!

Hongalle kauden toinen voitto selvin luvuin

Honka otti Veikkausliigakauden toisen voittonsa komealla tavalla, kun SJK kaatui Bolt Arenan maanantai-illassa lopulta lukemin 5-1!

Avausjakso

Honka avasi ottelun vauhdilla ja SJK:n verkossa helisi jo kolmannella peliminuutilla. Jerry Voutilaisen keskityksestä pääsi ensimmäisenä kokeilemaan Kevin Jansen, jonka kudin Markus Uusitalo vielä torjui, mutta sen jälkeen taka-alueelle pallon saanut Matias Rale viritti tyylikkään kudin johon Uusitalolla ei ollut mahdollisuuksia. Honka 1-0 johtoon.

Ottelun edetessä myös vierasjoukkue SJK pääsi paremmin peliin mukaan. 13. minuutilla Pablo Andrade kokeili boksin rajoilta matalaa laukausta, mutta se sujahti ohi takakulmasta.

19. minuutilla tasoitusmaali oli erittäin lähellä. Serge Atakayin laukauksen jälkeen pallo jäi Hongan maalinedustalle, mutta Hongan onneksi Jake Dunwoody ei saanut sitä tolppaa lähemmäksi maalia.

Maksim Rudakov otti Hongan maalilla tärkeän torjunnan 37. minuutilla. Daniel Håkans nousi vahvasti keltamustien boksiin, mutta laukaus pysähtyi Honka-maalivahtiin.

Honka puolestaan käytti oman paikkansa vain hetkeä myöhemmin. Jansen vapautti Rui Modeston nousuun vasemmalta laidalta ja portugalilainen lähetti matalan keskityksen maalille, jonka Agon Sadiku liukui sisään. Hyökkääjän Veikkausliigauran toisella maalilla Honka 2-0 johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Honka aloitti myös toisen nelivitosen ryminällä. Jansen katkoi SJK-puolustuksen syötön ja puski pallon boksiin Jerry Voutilaiselle, joka väänsi vasemman jalkansa vapaasti ja laukoi Hongan illan kolmannen maalin.

SJK kavensi eron kahteen 64. minuutilla. Rafal Wolsztynski jatkoi keskityksen maalinedustalla päivystäneelle Josepablo Monrealille, joka ei viimeistelyllään jättänyt mitään epäselvyyttä. Lukemiksi taululla muuttui 3-1.

Kauaa ei SJK päässyt kyseisistä lukemista nauttimaan. Kolme minuuttia myöhemmin Honka rakensi sivurajaheitosta tilanteen, jonka päätteeksi Lucas Kaufmann tarjoili ja Kevin Jansen laukoi yläkulmaan. Hongan johto kasvoi näin jälleen kolmeen, 4-1.

Hongan viideskin maali oli lähellä noin kaksikymmentä minuuttia ennen loppuvihellystä. Henri Aallon laukauksen jälkeen pallo jäi pyörimään SJK:n maalille, mutta lopulta seinäjokelaisten puolustus sai siivottua tilanteen.

Viisi minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi jälleen vaarallisesti. Kaufmann ohitti muutaman SJK-puolustajan, mutta Uusitalo onnistui vielä kääntämään tulisen laukauksen kulmapotkuksi.

Hongan viides maali näki päivänvalon 80. minuutin ollessa käynnissä. Florian Krebsin pitkä syöttö tuli Saku Heiskaselle, joka tarjoili nätisti Voutilaiselle keskikenttäpelaajan illan toisen osuman.

Näihin lukemiin ottelu myös päätettiin, joten Honka pääsi juhlimaan selvänumeroista 5-1 kotivoittoa. Voitolla Honka nousi sarjan neljännelle sijalle seitsemällä pisteellä.

– Hyvä peli meiltä. Ensimmäisen maalin jälkeen oli vähän heikompi jakso jossa jouduimme puolustamaan paljon. Selvisimme kuitenkin hyvin siitä ja saimme tärkeän 2-0 maalin. Toisella jaksolla olimme erittäin tehokkaita omissa paikoissa. Toki harmittaa että päästimme yhden maalin, puolustaja Matias Rale totesi ottelun jälkeen.

Rale kertasi lisäksi vielä oman maalinsa.

Meillä oli hyvä alku. Saimme rakennettua hyvän paikan ja olin odottamassa kakkospalloa. Siihen se pallo tulikin, otin vasemmalla kosketuksen, lauoin oikealla ja pallohan löytyikin sitten maalista, hän tiivisti.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla Lahdessa. FC Lahti vs Honka perjantaina 29.4. kello 18.00 Lahden Stadionilla.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (87’ Konsta Rasimus)
#8 Kevin Jansen (76’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Florian Krebs
#17 Rui Modesto (78’ Edmund Arko-Mensah)
#18 Agon Sadiku (78’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale (78’ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #4 Mohammed Adams, #12 Roope Paunio (MV)


Yhteistyössä