Veikkausliiga

Honka nousi tasapeliin Interin vieraana

FC Honka kohtasi vieraskentällä FC Interin Veritas Stadionin maanantai-illassa. Kotijoukkue oli vahva avausjaksolla ja karkasi jo 2-0 johtoon, ennen kun Edmund Arko-Mensah toi Hongan maalin päähän. Toinen nelivitonen oli selvästi Hongan. Niklas Pyyhtiä iski tasoitusosuman ja paikat voittoonkin oli, mutta lopulta päädyttiin pistejakoon.

Avausjakso

Kotijoukkue Inter tuli ottelun alkuun hyvin vahvasti. Benjamin Källman laukoi muutaman minuutin jälkeen, mutta ohi Honka-maalin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Matias Ojala keskitti ja Källman pääsi puskemaan, mutta Tim Murray torjui varmasti.

Ottelun avausmaali syntyi 17. minuutilla. Juho Hyvärinen keskitti maalille ja ensimmäisenä kokeili Matias Ojala. Tämän Murray onnistui vielä torjumaan, muttei voinut mitään paluupalloon ensimmäisenä ehtineen Aleksi Paanasen kudille. Inter 1-0 johtoon.

Honka hyökkäsi vaarallisesti, kun kellossa oli 24. minuuttia. Nasiru Banahene keskitti hyvin boksissa vapaana olleelle Darren Smithille, mutta hyökkääjän laukaus epäonnistui.

Inter repäisi eron tulostaululla kahteen 32. minuutilla. Källman sai pallon boksiin Ojalalta ja pudotti sen Alejandro Sanzille, joka laukoi pelivälineen Hongan verkkoon.

Honka oli lähellä kuitata kavennusosuman samantien. Niilo Saarikiven laukaus suuntautui kuitenkin liiaksi päin Inter-vahti Aati Marttista.

Honka iski lopulta kavennusosuman 42. minuutilla. Konsta Rasimus ja Matias Rale pelasivat pallon Niklas Pyyhtiälle, joka vapautti syötöllään Edmund Arko-Mensahin boksista. Arko-Mensah tykitti pallon komeasti Inter-verkkoon. Maininnan ansaitsee myös Niilo Saarikivi, joka päästi Pyyhtiän syötön menemään läpi Arko-Mensahille saakka. Tauolle mentiin lukemista FC Inter 2-1 FC Honka.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle jaksolle selvästi ensimmäistä vaarallisempana, ja oli lähes koko nelivitosen selvästikin hallitsevampi osapuoli.

Viisi minuuttia oli pelattu, kun Lucas Kaufmann vapautti syötöllään Rui Modeston juoksuun oikealta. Modesto ehti juuri ensimmäisenä palloon, mutta Marttinen nappasi sen portugalilaisen jalasta ennen ratkaisua.

Tunnin kohdalla avautui Hongan seuraava paikka. Murray avasi pitkällä ja Kaufmann, sekä Juan Alegria taistelivat pallon Hongalle. Kaufmann laukoi kaukaa, mutta etukulmasta ohi.

Kaufmann pääsi kokeilemaan kymmenen minuuttia myöhemmin uudestaan, tällä kertaa Marttinen torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Honka iski ansaitun tasoitusosuman, kun kellossa oli 74. minuuttia. Otso Koskinen teki vahvan pystyjuoksun ja Matias Ralen syöttö löysi hyökkääjän. Koskinen pudotti takaviistoon Pyyhtiälle, joka käänsi oikealleen ja laukoi upeasti takakulmaan. Lukemat taululle 2-2.

Honka oli lähellä iskeä voittomaalin vielä muutamaan otteeseen. Kaufmannin kulmapotku tuli etutolpalle, jossa sekä Koskinen, että Ville Koski pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta peliä jatkettiin lopulta kotijoukkueen maalipotkulla.

Muutamaa minuuttia aiemmin kentälle tullut Jonas Levänen pääsi kulmapotkukuvion jälkeen laukomaan boksin rajoilta, mutta kuti meni hieman yli Inter-maalin.

Lisämaaleja ei enää nähty, joten Turussa päädyttiin pistejakoon loppuluvuin 2-2.

– Teimme pelin alussa itsellemme vaikeaksi. Näytimme toisella jaksolla hyvää honkalaista asennetta, tulimme tasoihin ja saimme vieraspisteen mukaan, puolustaja Matias Rale totesi ottelun päätyttyä.

Honka sai selvästi uutta virtaa peliinsä toiselle jaksolle. Rale kertoo, ettei taktisesti pelaamisessa tehty suuria muutoksia, vaan enemmänkin keskityttiin henkiseen puoleen.

– Emme muuttaneet tauolla mitään suurta. Enemmänkin nostimme henkisesti kopissa tunnelmaa ja sitä kautta aloimme pelaamaan paremmin.

Hongan kausi jatkuu erittäin tärkeällä ottelulla, kun Ilves saapuu sunnuntaina 8.8. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Kello 18.30 alkavassa ottelussa kohtaavat sarjan kahdeksas (Honka) ja seitsemäs (Ilves), jotka molemmat taistelevat tiukasti pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan. Ilves on ennen ottelua Honkaa viisi pistettä edellä, ja kuudentena oleva HIFK tasapisteissä Ilveksen kanssa.

Panokset ovat sunnuntaina siis suuret! Osta oma lippusi tästä ja saavu Tapiolan urheilupuistoon kannustamaan Honka erittäin tärkeisiin pisteisiin!

Hongan avauskokoonpano:
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (69′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (46′ Juan Alegria)
#16 Konsta Rasimus (69′ Jerry Voutilainen)
#18 Niklas Pyyhtiä
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#24 Nasiru Banahene (46′ Rui Modesto)
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (84′ Jonas Levänen)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #70 Roope Paunio (MV)

Honka maanantaina FC Interin vieraaksi

FC Honka palaa europelien jälkeen Veikkausliigakentille, kun se kohtaa maanantaina 2.8. FC Interin Turussa. Veritas Stadionilla 18.30 alkavaa ottelua voi tuttuun tapaan seurata suorana myös Ruutu+:n kautta, mikäli ei paikan päälle pääse.

Honka kärsi torstaina kirvelevän 0-1 tappion NK Domžalelle, jonka myötä europelit päättyivät Konferenssiliigan toiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 1-2.

Nyt Honka pääsee keskittymään ainoastaan Veikkausliigaan. Joukkue lähtee maanantain Inter-otteluun sarjan kahdeksannelta sijalta, mutta halu kuuden joukkoon ja yläloppusarjaan on kova. Tällä hetkellä eroa kuutospaikalla olevaan HIFK:hon on kuusi pistettä. Taisto yläloppusarjan paikoista on siis kovaa ja tärkeitä pisteitä on jaossa jo maanantaina.

Honka on päässyt viime aikoina kelpo vireeseen vaikean alkukauden jälkeen. Viimeisestä viidestä ottelusta se on voittanut kaksi, pelannut niin ikään kaksi tasan, ja hävinnyt vain yhden. Vielä on kuitenkin napattava enemmän voittoja, jotta sarjasijoitus kohenisi.

Honka on viime otteluissaan kierrättänyt ryhmäänsä ja antanut peliaikaa aiemmin vähemmälle vastuulle jääneille. Muun muassa viime kierroksella FC Lahtea vastaan Niilo Saarikivi oli ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa avauskokoonpanossa, ja palkittiinkin ottelun kolmen tähden pelaajana. Lisäksi Otso Koskinen iski pelissä Veikkausliigauransa avausmaalin.

Tällä Veikkausliigakaudella peliminuutteja on kertynyt kahdellekymmenellekahdelle eri pelaajalle. Ainoastaan Tim Murray on pelannut maalillaan joka ottelussa täydet minuutit. Murrayn lisäksi peliaikatilaston kärjestä löytyvät Henri Aalto, Lucas Kaufmann, sekä Konsta Rasimus.

FC Inter kulki ennen viime kierrosta kolmen ottelun voitottomassa putkessa, johon sisältyi tappiot Ilvestä ja HIFK:ta vastaan, sekä tasapeli FC Lahden kanssa. Viime viikon sunnuntaina joukkue kaatoi vapauttavasti IFK Mariehamnin 2-0, Taiki Kagayaman, sekä Benjamin Källmannin maaleilla.

Turkulaiset ovat vahvasti mukana taistossa mitalisijoista. Ennen maanantain ottelua sarjasijoitus on neljäs, pisteen FC Lahtea, sekä kolme pistettä sarjakakkosena olevaa KuPS:ia perässä. Interin kauden paras maalitekijä on kuudesti osunut Källman, Timo Furuholmin, Kagayaman, sekä Martti Haukiojan antaessa tulitukea kolmella osumalla mieheen.

– Mielenkiintoinen peli edessä. Olemme toki pettyneitä, että emme päässeet europeleissä jatkoon. Se on yksi haaste meille, että miten unohdamme sen tappion ja käännämme katseet liigapeleihin. Hyvä asia on se, että meillä on monta pelaajaa hyvällä pelituntumalla valmiina hyppäämään kentälle ja kilpailutilanne pelipaikoista on kova. Olemme pystyneet viime liigapeleissä ottamaan hyvin tulosta ja pelanneet suuresta rotaatiosta huolimatta suht hyvin. Pelirytmi palaa nyt vähän normaalimpaan, heinäkuussa oli aika kova ruuhka. Edessä on isoja pelejä, meidän pitää onnistua Veikkausliigassa vielä paremmin, jotta pääsisimme pelaamaan europelejä myös ensi vuonna, puolustaja Dani Hatakka sanoo.

Inter-vierasottelun jälkeen Honka palaa kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon! Sunnuntaina 8.8. keltamustien vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta. 18.30 alkavaan otteluun liput pääset ostamaan tästä! Nappaa lippusi, pue keltamustaa päälle ja saavu Tapiolaan kannustamaan Honka tärkeisiin sarjapisteisiin!

Honka ja FC Lahti tasapeliin

FC Honka ja FC Lahti kohtasivat Tapiolan urheilupuiston sunnuntai-illassa. Paikalle saapunut yleisö sai todistaa tasaista ottelua, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Lopulta päädyttiin pistejakoon tasalukemin 1-1.

Avausjakso

Vierasjoukkue FC Lahti loi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Loorents Hertsi keskitti matalana ja Mac Kandji pääsi ohjaamaan, mutta suoraan päin Tim Murrayta.

Honka iski ottelun avausosuman, kun kellossa oli 18. minuuttia. Jerry Voutilainen lähetti puhkovan syötön keskialueelta ja Juan Alegria karkasi Lahti-puolustukselta. Antonio Reguero kaatoi kolumbialaishyökkääjän ja katseli keltaista korttia. Otso Koskinen asettui laukomaan rangaistuspotkua. 18-vuotias laukoi pallon varmasti alakulmaan ja uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla Hongan 1-0 johtoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka oli iskeä jälleen. Voutilainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta kuti painui hieman takakulmasta ohitse.

27. minuutilla Honka pääsi toistamiseen kokeilemaan maalintekoa pilkulta Timi Lahden käsivirheen jälkeen. Tällä kertaa laukojaksi valikoitunut Juan Alegria täräytti pallon kuitenkin tolppaan, ja lukemat tulostaululla säilyivät muuttumattomina.

Alegria aiheutti paljon ongelmia vierasjoukkueen puolustukselle. Noin puolen tunnin kohdalla hän nousi vahvasti boksiin, mutta Reguero torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

FC Lahti oli lähellä tasoitusta 34. peliminuutilla. Hertsi laittoi jälleen matalan pallon maalinedustalle, Altin Zeqiri jatkoi sen eteenpäin ja Kandji yritti viimeistellä, mutta Murray pääsi pelivälineen tielle.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

FC Lahti tuli toiselle jaksolla vahvempana ja iskikin tasoitusosuman 52. minuutilla. Kari Arkivuo keskitti ja tauolla vaihdosta kentälle tullut Charles Geoffrey puski pallon Hongan verkkoon.

Honka hyökkäsi vaarallisesti tunnin kohdalla. Matias Rale löysi syötöllään Niilo Saarikiven, mutta Reguero torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Vierasjoukkue FC Lahti sai ottelun loppuminuuteilla vielä kaksi hyvää maalipaikkaa. Asialla molemmissa oli Kristian Yli-Hietanen, mutta maaliin asti pallo ei tietään löytänyt. Näin olleen pisteet jaettiin tasaisen ottelun päätteeksi tuloksella 1-1.

– Saimme kaksi rangaistuspotkua, joista toisen laitoimme sisään. Oli meillä tilaisuudet voittaakin tämä ottelu, mutta oli vastustajallakin hyviä tilanteita. Ehkä tasapeli oli lopulta oikeutettu tulos. Domžalea vastaan meidän pitää olla tehokkaampia. Kun sen lisäksi puolustamme vahvasti, niin voimme ottaa voiton, keskikentän Jerry Voutilainen kommentoi ottelun jälkeen.

Voutilainen on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista, ja pelit ovat jääneet vähiin. Nyt hän tekee kuitenkin vahvaa paluuta kentille.

– Oikein kiva on ollut taas päästä pelaamaan. Oli pari loukkaantumista ja paluu kesti aika kauan, mutta nyt tuntuu, että alan olemaan sataprosenttisessa kunnossa.

Honka pelaa seuraavaksi erittäin tärkeän europelin torstaina 29.7. kello 19.00 alkaen! Bolt Arenalle Töölöön vieraaksi saapuu slovenialainen NK Domžale, ja panoksena on paikka Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle! Avausosaottelu päättyi tasan 1-1, joten lähtökohdat ovat erittäin herkulliset! Osta lippusi klikkaamalla tästä, saavu paikan päälle, pukeudu keltamustaan ja kannustetaan yhdessä Honka jatkoon!

Hongan avauskokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (56′ Niklas Pyyhtiä)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (80′ Jean Marie Dongou)
#16 Konsta Rasimus (80′ Otto Ollikainen)
#19 Juan Alegria (65′ Darren Smith)
#20 Matias Rale
#24 Nasiru Banahene
#31 Edmund Arko-Mensah (80′ Rui Modesto)
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa: #21 Ville Koski, #70 Roope Paunio (MV)

Honka isännöi sunnuntaina FC Lahtea

FC Honka palaa europelin avausosan jälkeen Veikkausliigakentille sunnuntaina 25.7., kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu FC Lahti. Kello 18.30 alkavassa ottelussa on jälleen jaossa tärkeät sarjapisteet, joten saavu kannustamaan Honka kohti voittoa! Liput otteluun tästä!

Honka pelasi tiistaina Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen otteluparin avausosan Sloveniassa NK Domžalea vastaan. Ottelu päättyi 1-1 tasapeliin, Jean Marie Dongoun kuitatessa kotijoukkueen 1-0 johtomaalin.

Europelistä meidän täytyy ottaa mukaan vahva tiivis pelaaminen joukkueena, sekä vahva usko siihen, että olemme hyvä joukkue ja pystymme luomaan tarpeeksi maalipaikkoja ottelun voittaaksemme, hyökkääjä Darren Smith sanoo.

Veikkausliigassa Honka on pelannut viimeiset kolme otteluaan tappioitta. Hakaa vastaan tilille tuli voitto ja tasapeli, sekä tuoreimpana voitto AC Oulua vastaan. Sarjataulukosta keltamustat löytyvät tällä hetkellä kahdeksannelta sijalta.

Myös Sloveniassa vastustajan maaliin osunut Dongou on noussut monesti keltamustien ratkaisijaksi viime aikoina. Hän iski kaksi maalia edellisen europelikierroksen vierasottelussa NSÍ Runavíkia vastaan, sekä 1-1 tasoitusosuman 2-1 voitossa Hakasta kesäkuun loppupuolella. Dongou onkin Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen kanssa kolmella Veikkausliigaosumalla Hongan tämän kauden paras maalintekijä liigaotteluissa.

FC Lahti löytyy ennen sunnuntain kierrosta Veikkausliigan sarjataulukon sijalta neljä. Vahvan kauden pelannut lahtelaisnippu on vain kolme pistettä kakkossijalla olevaa KuPS:ia perässä, joten joukkue on vahvasti mukana mitalitaistossa. Lahti ei ole hävinnyt otteluakaan sitten toukokuun HJK-ottelun. Tämänhetkinen tappiottomien otteluiden saldo on kasvanut jo yhdeksään, josta viisi on voittoja.

– Voimme odottaa Lahdesta vastustajaa, joka tulee otteluun kovalla itseluottamuksella. He ovat pelanneet tällä kaudella hyvin ja pystyvät sekä hallitsemaan palloa, että iskemään vaarallisesti vastahyökkäyksillä, Smith analysoi.

Honka ja FC Lahti kohtasivat tällä kaudella jo kerran aiemmin. Lahden Stadionilla nähtiin tasainen kamppailu pisteistä, jonka kotijoukkue kuitenkin voitti Loorents Hertsin osumalla. Honka lähtee nyt hakemaan revanssia kotikentällä.

– Meidän täytyy ennen kaikkea uskoa itseemme joukkueena, ja selkeä tavoitteemme on ottaa sunnuntaina kolme pistettä. Onneksi pelaamme kotikentällä, joten saamme varmasti kannattajien ja kotiyleisön vahvan tuen. Haluamme tottakai myös ottaa revanssin kauden ensimmäisestä kohtaamisesta, Smith päättää.

FC Honka-FC Lahti siis sunnuntaina 25.7. kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa! Osta lippusi otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Muista myös ensi viikon torstaina 29.7. pelattava europelien toinen osaottelu NK Domžalea vastaan! Avausottelun päätyttyä 1-1 kaikki on auki ja panoksena on paikka Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle! Ottelu käynnistyy kello 19.00 Bolt Arenalla ja liput pääset ostamaan tästä! Edessä on varmasti huippuottelu! Näytetään suuren honkalaisen perheen voima, saavutaan joukolla stadionille ja viedään kaikki yhdessä Honka jatkoon!

Hongalle tärkeä kotivoitto AC Oulusta

Honka ja AC Oulu kohtasivat helteisessä Tapiolan urheilupuistossa sunnuntai-illan ottelussa, jossa molemmille oli jaossa tärkeät sarjapisteet. Honka pelasi vahvan avausjakson ja Demba Savagen pilkulta syntyneen maalin myötä isot pisteet jäivät Espooseen.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun pirteästi. Keltamustat loivat ensimmäisen paikkansa kulmapotkusta ottelun kymmenennellä minuutilla. Niklas Pyyhtiän lähettämästä pallosta pääsivät vuorollaan kokeilemaan niin Juan Alegria, Otto Ollikainen, kuin Nasiru Banahenekin, mutta AC Oulu puolusti uhrautuvasti ja blokkasi jokaisen kudin.

18. minuutilla Tapio Heikkilä lähetti oivalla pitkällä pallolla Jonas Leväsen liikkeelle vasemmalta laidalta. Leväsen keskitys tuli Oulu-vahti Yann Fillionin käsien kautta Banahenelle, jolta pallo karkasi kuitenkin hieman yli päätyrajan.

AC Oulun ensimmäinen tilanne Hongan päähän syntyi, kun pelattiin ottelun 26. minuuttia. Severi Kähkönen pääsi ohittamaan niin Heikkilän kuin Matias Ralenkin, mutta Tim Murray torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaali syntyi 42. minuutilla. Henri Aalto keskitti ja Lassi Nurmos tönäisi Leväsen selästä kumoon. Pallo vietiin pilkulle ja laukomaan asettui Demba Savage. Hyökkääjä viimeisteli varmalla laukauksella alakulmaan ja vei Hongan 1-0 johtoon. Maali oli samalla Savagelle Veikkausliigauran kahdeksaskymmenes. Savagen saldo on aktiivipelaajien toiseksi paras koko Veikkausliigassa.

Lisäosumia ei avausnelivitosella syntynyt, joten tauolle mentiin Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

Honka hyökkäsi vahvasti 52. minuutilla. Pyyhtiä pelasi Otso Koskiselle, mutta laukaus kilpistyi vieraiden puolustukseen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ollikainen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajoilta vastapalloon, mutta Fillion venyi alakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen tielle.

Obed Malolo pääsi laukomaan vasurillaan 74. minuutilla, eikä pallo mennyt paljoa Honka-maalin ohitse.

Honka oli erittäin lähellä tuplata johtonsa muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. Banahene haki syötöllään aivan vapaana ollutta Smithiä, mutta Fillion sai tökättyä pallon pois eteläafrikkalaisen ulottuvilta. Rui Modesto nappasi pallon takaisin Hongalle, mutta laukaus meni hieman maalin ylitse.

AC Oulu sai luotua ottelun loppuhetkillä kovan paineen Honka-maalille, eikä sen tasoitus ollut kaukana. Nasiru Banahene venytti kuitenkin upeaan pelastukseen ja sai kauhottua pallon jalallaan pois maaliviivalta ja Honka purki tilanteen lopulta kulmapotkuksi.

Maaleja ei toisella jaksolla nähty, joten Honka nappasi tärkeät kolme pistettä 1-0 voitolla. Samalla keltamustien pistesaldo kasvoi kolmeentoista.

– Pelasimme mielestäni tänään hyvää futista. Olimme aktiivisia ja prässäsimme hyvin. Emme päästäneet Oulua A-luokan maalipaikoille ja loimme itse ensimmäisellä jaksolla kolme-neljä todella hyvää paikkaa. Yhdestä saatiin pilkku ja siitä 1-0 maali. Lopussa taistelimme kovaa ja onnistuimme pitämään Oulun nollilla, kertasi Otto Ollikainen ottelun päätyttyä.

Ollikaisen mukaan kolme pistettä olivat joukkueelle hyvin tärkeät myös henkisesti.

– Todella iso voitto. Puhuimme ennen ottelua, että tänään edessä on iso peli. Saimme käännettyä suunnan ylöspäin ja voimme lähteä hyvillä fiiliksillä kohti Färsaaria ja euro-ottelua torstaina.

Hongan kausi jatkuu tosiaan jo torstaina, kun joukkue suuntaa kohti Färsaaria ja Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toista osa-ottelua NSÍ Runavíkia vastaan.

Ollikaiselle itselleen illan ottelu oli myös merkityksellinen. Epäonnisesti pitkistä vammoista kärsinyt keskikenttäpelaaja pelasi nimittäin ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa Hongassa, toisen koko urallaan ja ensimmäisen sitten vuoden 2018. Viime kaudella Ollikaiselle kertyi minuutteja kolmessa Suomen Cupin ottelussa, sekä kahdessa Honka Akatemian pelissä Kakkosessa. Tällä kaudella hän on pelannut kolmessa Akatemian Kakkosen ottelussa, joissa on syntynyt myös yksi maali.

– Aamulla kun kuulin olevani avauksessa, niin tulihan siitä todella hyvä fiilis. Luotin siihen, että olen valmis pelaamaan ja olen pitänyt kuntoa yllä pelaamalla Akatemiassa. Kyllä sitä toista Veikkausliigaottelua sai odottaa vähän liiankin kauan. Yksitoista kuukautta olin sivussa ja nyt kun olen täysin terve, niin tuntuu kyllä oikein erinomaiselta!

Veikkausliigaa keltamustat pelaavat jälleen sunnuntaina 25.7. Silloin Tapiolan urheilupuistossa 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi FC Lahti!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (83′ Rui Modesto)
#8 Demba Savage (57′ Darren Smith)
#13 Tim Murray (MV)
#15 Otto Ollikainen (83′ Konsta Rasimus)
#18 Niklas Pyyhtiä
#19 Juan Alegria (76′ Jean Marie Dongou)
#20 Matias Rale
#24 Nasiru Banahene
#88 Otso Koskinen (76′ Lucas Kaufmann)

Vaihdossa: #26 Dani Hatakka, #70 Roope Paunio (MV)

Honka isännöi AC Oulua sunnuntaina

Honka pelaa kauden kahdennentoista Veikkausliigaottelunsa ylihuomenna sunnuntaina, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu AC Oulu! Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja liput pääset ostamaan tästä!

Honka pelasi viime Veikkausliigakierroksella 1-1 tasapelin Hakan vieraana, Lucas Kaufmannin iskiessä tasoitusmaalin kauden kolmannellaan pilkulta. Edellisellä kierroksella Honka ja Haka kohtasivat Tapiolassa, jossa Jean Marie Dongoun ja Matias Ralen maalit toisella nelivitosella toivat Hongalle 2-1 voiton. Honka on kerännyt viimeisestä viidestä liigaottelustaan seitsemän pistettä. Sunnuntain otteluun se lähtee sarjataulukon kahdeksannelta sijalta.

AC Oululle kausi on ollut toistaiseksi vaikea, ja joukkue löytyykin sarjan häntäpäästä. Joukkueen neljä pistettä ovat kaikki tulleet otteluista KTP:ta vastaan, ensin 3-1 voitolla ja viime kierroksen 1-1 tasapelillä. Oululaiset ovat vahvistuneet kolmella uudella pelaajalla, kun joukkueeseen ovat liittyneet lainasopimuksilla Sergei Eremenko FK Spartak Jürmalasta, sekä Magnus Breitenmoser ja Dennis Salanović sveitsiläisestä FC Thunista. Kyseiset pelaajat eivät ole kuitenkaan vielä pelikelpoisia sunnuntaina, joten Tapiolan urheilupuistossa heitä ei kentällä nähdä.

Honka ja AC Oulu ovat kohdanneet jo kerran tällä kaudella. Honka haki Oulun Raatista 11.6. pelatussa ottelussa varmalla esityksellä täydet kolme pistettä. Dani Hatakka iski ottelun avausmaalin ja Dongou viimeisteli loppulukemat 2-0.

Viime kauteen verrattuna moni Hongan nuori pelaaja on saanut tällä kaudella enemmän vastuuta Veikkausliigatasolla. Ehkä suurimpaan rooliin on noussut toppari Ville Koski, joka on pelannut toistaiseksi kuudessa ottelussa, joista viisi avauskokoonpanossa. 19-vuotias Koski teki Veikkausliigadebyyttinsä jo viime kaudella, tultuaan RoPS-ottelun lisäajalla vaihdosta kentälle. Suurin osa minuuteista tuli silloin vielä kuitenkin Kakkosen Honka Akatemiassa, saldona kaksitoista sarjaottelua, 1029 peliminuuttia ja yksi maali.

– En rehellisesti odottanut, että saisin vielä näin paljon minuutteja, mutta otan tietenkin vastuun ilomielin vastaan ja haluan näyttää olevani peliajan arvoinen. Kyllähän Veikkausliigassa on luonnollisesti paljon parempia pelaajia kuin Kakkosessa. Kakkosessa pelaaminen ei ole niin kontrolloitua ja peleissä tapahtuu paljon enemmän yllättäviä asioita kuin liigatasolla, Koski sanoo.

– Viime kohtaamisessamme Oulu keskittyi enemmän vastahyökkäyksiin, vaikka he välillä pitivät myös palloa. Tiukka ottelu ja kuuma päivä on varmasti jälleen tulossa sunnuntaina. Pallonhallinta on tärkeässä asemassa, mutta meidän pitää saada se johtamaan myös maaleihin, hän analysoi sunnuntain ottelua.

Joukkue tarvitsee kotiyleisön vahvan tuen, joten osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Muistathan saapua otteluun ainoastaan täysin terveenä! Jos sinulla on minkäänlaisia oireita tai olet karanteenissa, seuraa ottelua Ruutu+:n kautta klikkaamalla tästä!

Infoa ottelutapahtumasta

Kaikkien ottelutapahtumiin osallistuvien turvallisuuden takaamiseksi ottelujärjestelyissä on muutoksia verrattuna ns. normaaliin ottelutapahtumaan. Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti.

Seuraamme AVI:n ohjeistuksia.

Tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan stadionia ei tarvitse jakaa alueisiin eikä ulkotapahtuman osallistujamäärää ole rajattu. Jotta pystymme takaamaan turvallisten etäisyyksien säilyttämisen, on stadionin henkilömäärää edelleen rajattu.

Sisäänkäyntiin voit käyttää pääkatsomon takana, Koivu-Mankkaantien puolella olevaa pääporttia (Gate 2), sekä Pohjoisporttia (Gate 3) Urheilupuistontiellä.

Vieraskannattajien katsomoon sisäänkäynti tapahtuu Esport Arenan viereisestä eteläportista (Gate 4) ja heidän tulee ostaa lippu Etelä 1-katsomoon.

Toivomme, että pyritte välttämään jonoja ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan vapaampia portteja.

Ottelua tulee seurata siinä katsomossa, mihin lippu on ostettu. Järjestyksenvalvojat ohjeistavat oikeisiin katsomonosiin.

Kaikki katsomot ovat numeroimattomia normaalista käytännöstä poiketen. Kun valitset istuma- tai seisomapaikkaasi, ota turvavälit muihin ihmisiin huomioon.

Ottelutapahtumassa on voimassa kasvomaskisuositus.

Anniskelua löytyy jokaiselta kioskilta. Tauolla myyntipisteet saattavat ruuhkautua. Suosittelemme käyttämään hiljaisempia aikoja, mikäli mahdollista. Muista pitää huolta turvaväleistä myös jonottaessa myyntipisteille.

Kannattajatuotteita myydään Esport Arenan shopissa, sekä stadionilla.

Lipunmyynti stadionilla

Stadionin lipunmyyntipiste löytyy Esport Arenan pääoven edestä. Myös noudettavien lippujen piste sijaitsee samassa paikassa. Muut lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Urheilupuiston metroasemalla, sekä Esport Centerin ja Arenan kahvioissa.

Jonojen välttämiseksi suosittelemme ostamaan liput etukäteen Tiketistä. Lippuja on Tiketissä myytävänä ottelun loppuun saakka.

HUOM! Kausikorttilaisille vapaa kulku kausikorttia näyttämällä!

Kausikortin oikeuttama paikka ei välttämättä ole vapaana, joten valitsethan paikkasi etäisyydet huomioiden siitä katsomosta mihin olet kausikorttisi lunastanut. Stadionin henkilömäärä on edelleen rajattu.

Esteettömyys

Inva-katsomot säilyvät entisillä paikoillaan. Loungen terassilta (pääkatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä) löytyy kenttätasossa oleva viiden paikan invakatsomo. Stadionin toinen invakatsomo sijaitsee pääkatsomon Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä. Stadionalueelta löytyy invavessoja.

Honka ja Haka pistejakoon

Toistamiseen lyhyen ajan sisään kohdanneet Honka ja Haka pelasivat jälleen tasaisen ottelun, tällä kertaa Valkeakosken Tehtaan kentällä. Kotijoukkue siirtyi johtoon avausjaksolla ja Honka tuli toisella tasoihin. Enempää maaleja ottelussa ei syntynyt, joten pisteet jaettiin tuloksella 1-1.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan seitsemännellä minuutilla. Jonas Levänen keskitti matalana Jean Marie Dongoulle, joka pudotti pelivälineen Niklas Pyyhtiälle. Keskikenttäpelaajan laukaus kimposi Haka-pelaajien kautta yli päätyrajasta ja ottelua jatkettiin kulmapotkulla.

Vartin kohdalla tapahtui kentän toisessa päässä. Henri Malundama keskitti ja Samuel Chidi kokeili laukoa suoraan ilmasta. Pallo kuitenkin Honka-maalin yli.

28. minuuttia oli kellossa, kun Honka rakensi jälleen tilanteen. Dongou pudotti Henri Aallon keskityksen Demba Savagelle, jonka laukauksen Haka-puolustus blokkasi. Samoin kävi paluupalloon ensimmäisenä ehtineen Rui Modeston kudille.

Haka onnistui iskemään ottelun avausmaalin 35. minuutilla. Seth Saarinen sai pallon boksissa ja laukoi sen varmasti takakulmaan.

Honka oli lähellä tasoitusta viisi minuuttia myöhemmin, kun Aalto pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Mika Hilander kuitenkin torjui kudin, eikä paluupallosta jatkunut tilannekaan johtanut tasoitusosumaan.

Tauolle siirryttiin näin olleen kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Haka oli lähellä lisätä johtoaan, kun muutama minuutti toista jaksoa oli pelattu. Andrija Bosniakin pusku kolahti Honka-maalin ylärimaan.

Honka tuli tasoihin 51. minuutilla. Haka-puolustus joutui repimään Dongouta, ja Lucas Kaufmann laukoi pallon pilkulta varmasti maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka loi tilanteen kulmapotkusta. Dani Hatakan laukaus kolahti tolppaan, ja jatkotilanteesta Hilander nappasi Dongoun keskityspallon.

64. minuutilla Kaufmann viritti kaukolaukauksen boksin rajoilta, eikä pallo mennyt kuin vähän maalin ylitse.

Hongalla oli paikka tehdä voittomaali kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Tammilehto löysi syötöllään huippupaikasta Dongoun, mutta Hilander torjui vielä hyökkääjän laukauksen.

– Esiinnyimme kokonaisuutena paremmin kuin viime viikolla, jo ensimmäisellä jaksolla hallitsimme pääosin kenttätapahtumia ja loimme hyviä hyökkäyksiä. Haka hyödynsi mahdollisuutensa, mutta olen ylpeä siitä, että nousimme jälleen nopeasti tasoihin, ja jatkoimme ahnaasti voiton tavoittelua. Olen kuitenkin pettynyt, että jäimme tasapeliin – meillä oli kaikki mahdollisuudet maailmassa voittaa ottelu, ja siihen olisi täytynyt pystyä. Vilpitön kunnia kuitenkin Hakalle kurinalaisesta taistelusta, kommentoi Henri Aalto ottelun jälkeen.

Hongan saaliiksi tuplaottelusta Hakaa vastaan jäi näin ollen voitto ja tasapeli, ja sitä myöten neljä pistettä. Honka jatkaa kymmenellä pisteellä sarjassa sijalla kahdeksan.

– Neljä pistettä, ja pelillisesti kolme viimeisintä puoliaikaa, olivat askel kohti parempaa, niiden arvo on tärkeä tunnistaa. Odotan meiltä yhä enemmän, mutta en suostu luopumaan uskosta ja kärsivällisyydestä. Nämä ovat suuria mahdollisuuksia pelaajille kasvaa henkisesti ja tarvittaessa ylittää itsensä, Aalto jatkoi.

Hongan kausi jatkuu UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosalla torstaina 8.7. Ottelu pelataan kello 19.00 Bolt Arenalla. Lipunmyynti käynnistyy ja lisäinfoa tapahtumasta on tulossa mahdollisimman pian.

– Odotan tietysti innolla europelejä, vastustajaa emme vielä toistaiseksi tunne kovin hyvin. Käsittelemme ensin tämän ottelun ja alamme sitten keskittyä seuraavaan. Kiehtovia otteluita odotan joka tapauksessa ja toki tuloksellisia onnistumisia, Aalto päätti.

Veikkausliigassa Honka pelaa seuraavan kerran kotinurmellaan, kun sunnuntaina 11.7. kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi AC Oulu. Liput otteluun saat ostettua klikkaamalla tästä!

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (68′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Demba Savage (68′ Darren Smith)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann (87′ Juan Alegria)
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä
#26 Dani Hatakka
#33 Duarte Tammilehto (87′ Konsta Rasimus)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #24 Nasiru Banahene, #28 Otto Huuhtanen (MV)

Honka kohtaa Hakan toistamiseen keskiviikkona

Viime torstaina Hakan 2-1 voittanut Honka kohtaa valkeakoskelaiset uudelleen keskiviikkona 30.6., kun joukkueiden välinen kamppailu käynnistyy Valkeakosken Tehtaan kentällä kello 18.30.

Viime kierroksella joukkueet tahkosivat Tapiolan urheilupuiston nurmella tasaisen kamppailun. Haka johti vielä tauolla Henri Malundaman maalilla, mutta Honka iski toisella jaksolla kahdesti. Keltamustien maaleista vastasivat Jean Marie Dongou, sekä Veikkausliigauransa avausmaalin makoisaan paikkaan iskenyt Matias Rale. Dongou nousi samalla yksin Hongan sisäisen maalipörssin kärkeen ja samalla koko sarjan pörssin jaetulle kolmannelle sijalle.

– Viime ottelussa erityisen hyvää oli se, että nousimme maalin takaa-ajoasemasta vielä tasoihin ja ohi. Tasoitusmaalin saaminen toisen jakson alkuminuuteille oli itseluottamuksen kannalta erittäin tärkeä asia. Voitto oli meille erittäin tärkeä. Haluamme nyt rakentaa tästä hyvää virettä haastavan alkukauden jälkeen, toteaa hyökkääjä Demba Savage.

– Meillä on kuitenkin vielä monia asioita, joita täytyy parantaa. Erityisesti meidän pitää keskiviikkona pystyä aloittamaan peli paremmin, kuin viime ottelussa, hän sanoo.

Honka nousi viime ottelun voitollaan yhdeksään pisteeseen ja kahdeksaksi, juuri Hakan ohitse. Eroa on tällä hetkellä kaksi pistettä Hongan hyväksi, joten keskiviikkona pelataan jälleen tärkeistä sarjapisteistä. Honka jatkaisi voitolla nousua kohti korkeampia sijoituksia, mutta jos Haka onnistuu voittamaan, nousisi se uudelleen Hongan yläpuolelle.

Viime kierroksen Haka-ottelu oli Hongan kauden ensimmäinen kotiottelu, johon pääsi yleisöä. Savage lähetti vielä lopuksi kiitokset kannattajille ja koko kotiyleisölle tuesta.

– Olemme todella iloisia siitä, että kannattajat ja kotiyleisö ovat taas mukana. He ovat meille erittäin tärkeitä ja antavat meille aina lisää voimaa. Kaipasimme heitä paljon.

Jerry Voutilaisen pelikuntoa seurataan yhä päivä kerrallaan. Muu joukkue on tällä tietoa käytettävissä.

Ruutu+:n suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Haka-ottelun jälkeen Hongan Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina 11.7. Silloin joukkue kohtaa AC Oulun kotinurmellaan kello 18.30 alkaen. Liput otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä! Sitä ennen Honka kohtaa kuitenkin UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella färsaarelaisen Runavikin torstaina 8.7. Tiedotamme ottelun tarkemmista järjestelyistä mahdollisimman pian, kun kaikki yksityiskohdat varmistuvat.

Hongalle tärkeä voitto kotiyleisön edessä

Honka pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisön edessä, kun se kohtasi Hakan Tapiolan urheilupuiston helteisessä torstai-illassa. Vieraat siirtyivät johtoon, mutta Hongan vahva toinen nelivitonen toi voiton 2-1.

Avausjakso:

Ensimmäisen nelivitosen ensimmäisen tilanteen rakensi Honka kahdennellatoista peliminuutilla. Rui Modesto käytti pallon Lucas Kaufmannilla ja laukoi boksin kulmalta, kuitenkin ohi maalin.

Haka sai huippupaikan siirtyä johtoon 15. minuutilla. Henri Malundama keskitti, ja Andrija Bosnak pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Tim Murray venyi kuitenkin upeaan refleksitorjuntaan ja jatkotilanteesta pallon saanut Ishamel Yartey ei Hongan onneksi osunut kunnolla pelivälineeseen.

Seuraava tilanne syntyi Hongalle 22. minuutilla. Henri Aalto katkoi Hakan pitkän pallon ja Edmund Arko-Menshah tarjoili Jean Marie Dongoulle, mutta Hilander venyi torjuntaan.

Haka avasi ottelun maalinteon, kun kellossa oli 40 minuuttia. Malundama sai pallon boksin reunoilla ja puolustajan laukaus kimposi Modeston jalan kautta Honka-verkkoon.

Maaleja ei jakson viimeisellä viisiminuuttisella nähty, joten tauolle siirryttiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen jakso:

Honka tuli toisella jaksolla vahvasti ja iski tasoituksen 49. minuutilla. Modesto riisti pallon Malundamalta ja syötti Dongoulle, joka laukoi vasurillaan tarkasti pallon Haka-verkkoon.

Kaukana ei ollut keltamustien johtomaali kymmenen minuuttia myöhemmin. Dongou pelasi vahvan nousseen tehneelle Hatakalle, mutta puolustajan laukaus ei suuntautunut kohti maalia.

Honka iski voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman 70. minuutilla. Haka purki Kaufmannin kulmapotkun, mutta jälkitilanteesta Duarte Tammilehto lähetti keskityksen maalille. Matias Rale oli aiavn vapaana maalin edustalle ja puski varmasti uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalillaan Hongan edelle.

75. minuutilla Dongou vapautti vaihdosta kentälle tulleen Demba Savagen nokikkain Hilanderin kanssa, mutta Haka-vahti onnistui torjumaan.

Toinen vaihtopelaaja Jonas Levänen pääsi paikkaan 82. minuutilla, mutta Hilander pysäytti sekä ensimmäisen, että paluupallosta lähteneen toisen kudin.

Hakan Yuori Loen pääsi vielä lisäajalla kokeilemaan vapaapotkusta, mutta laukaus meni hieman ohi Honka-maalin vasemmasta yläkulmasta.

Kun enempää maaleja ei nähty, nappasi Honka erittäin tärkeät kolme pistettä 2-1 lukemin ja nousi yhdeksään pisteeseen.

– Ensimmäisellä puoliajalla peli oli takkuista ja helpotkin asiat tuntuivat vaikeilta. Hakan 1-0 maali sai meidät heräämään, ja heti toisen puoliajan alusta alkaen teimme ennalta sovittuja asioita ja pelasimme määrätietoisemmin, voittomaalin tehnyt Matias Rale kommentoi ottelun jälkeen.

– Meillä on ollut vaikeuksia aiemmissa peleissä nousta takaiskun jälkeen takaisin peliin mukaan, mutta tänään näytimme aitoa honkalaista asennetta, tulimme tasoihin ja ohi, hän jatkoi.

Rale kertasi myös voittomaaliaan, joka jää varmasti muistoihin ikuisiksi ajoiksi.

– Oli mieletön fiilis tehdä ensimmäinen Veikkausliigamaali, ja mihin paikkaan se vielä tuli. Vielä iloisempi olen siitä, että se auttoi joukkueetta keräämään tärkeät kolme pistettä. Pelasimme fiksusti johtoasemassa, emmekä päästäneet Hakaa sen kummemmilla maalipaikoille.

Kiitoksen saivat myös kannattajat ja kotiyleisö.

– Suurin kiitos kuuluu ehdottomasti kannattajille. He antoivat meille tukensa vaikeassakin tilanteessa ja se auttoi meitä puskemaan eteenpäin. Oli mahtavaa saada pelata heille pitkän odotuksen jälkeen, Rale päätti.

Hongan kausi jatkuu uusintaottelulla Hakaa vastaan, kun Honka matkaa Valkeakoskelle juhannuksen jälkeen, keskiviikkona 30.6.

Hongan kokoonpano:
#5 Henri Aalto
#9 Jean Marie Dongou (87′ Juan Alegria)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (60′ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka (60′ Matias Rale)
#31 Edmund Arko-Mensah (73′ Jonas Levänen)
#33 Duarte Tammilehto (73′ Niklas Pyyhtiä)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #70 Roope Paunio (MV)

Honka ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen torstaina

FC Honka pääsee ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella pelaamaan kotiyleisönsä edessä torstaina, kun 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi FC Haka Valkeakoskelta. Lippuja otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä! Tutustuthan huolella myös tämän tekstin lopusta löytyvään ottelutapahtumainfoon, jotta voimme taata kaikille turvallisen jalkapallokokemuksen.

Hongalle kausi on ollut toistaiseksi haastava, mutta joukkue pääsee hakemaan käännettä sesonkiinsa kotiyleisön edessä.

Kauden yhdeksästä ottelusta joukkue on napannut kaksi voittoa, joten pisteitä on kasassa kuusi. Se oikeuttaa sarjassa tällä hetkellä yhdeksänteen sijaan.

Ottelut ovat tappiosta huolimatta olleet tasaisia ja kääntyneet vastustajien eduksi pienillä marginaaleilla. Seitsemästä tappiosta viisi onkin tullut yhden maalin erolla. Viime kierroksella Honka johti Kuopiossa Darren Smithin maalilla vielä tauolla, mutta joutui lopulta taipumaan 1-2 tappioon.

Niukan tappiot eivät toki lohduta, sillä pisteitä ne eivät kartuta.

– Meidän täytyy ennen kaikkea uskoa itseemme ja laatuumme. Me olemme hyvä joukkue ja teemme joka päivä kovasti töitä tulosten kääntämiseksi parempaan suuntaan. Haka osaa olla aina hankala vastus. Odotan torstailta hyvin tiukkaa ja fyysistä ottelua, Rui Modesto toteaa.

Haka löytyy sarjataulukosta sijan Honkaa ylempää, kahdeksannelta paikalta. Pisteitäkin on kahden voiton, yhden tasapelin ja neljän tappion myötä yksi enemmän. Toki valkeakoskelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua Honkaa vähemmän. Torstaina jaossa ovat siis erittäin tärkeät pisteet. Otteluun antaa mielenkiintoisen mausteen myös se fakta, että joukkueet kohtaavat uudelleen jo seuraavalla ottelukierroksella, keskiviikkona 30.6. Valkeakoskella.

Honka ja Haka kohtasivat myös talvella Suomen Cupin lohkovaiheessa. Silloin keltamustat veivät voiton niukasti 1-0, juuri Modeston iskiessä voittomaalin.

Joukkue tarvitsee nyt kaikkien Honka-mielisten tuen, joten saavu paikan päälle kannustamaan keltamustat tärkeään voittoon!

– On aivan mahtavaa, että yleisö pääsee stadionille! Kannattajamme ovat meille erittäin tärkeitä. Varsinkin tällä hetkellä tarvitsemme paljon tukea. Kotiyleisön myötä saamme varmasti vahvan edun, Modesto kehuu.

Jerry Voutilaisen pelikunnosta ei ole vielä varmuutta. Muu joukkue on tällä tietoa käytettävissä.

Ottelutapahtumainfo

Kaikkien ottelutapahtumiin osallistuvien turvallisuuden takaamiseksi ottelujärjestelyissä on muutoksia verrattuna ns. normaaliin ottelutapahtumaan. Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti.

Seuraamme AVI:n ohjeistuksia. Nämä ohjeet ovat voimassa Hongan kotiotteluissa toistaiseksi.

Liput otteluihin pääset hankkimaan täältä!

Tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan stadionia ei tarvitse jakaa alueisiin eikä ulkotapahtuman osallistujamäärää ole rajattu. Jotta pystymme takaamaan turvallisten etäisyyksien säilyttämisen, on stadionin henkilömäärää edelleen rajattu.

Sisäänkäyntiin voit käyttää pääkatsomon takana, Koivu-Mankkaantien puolella olevaa pääporttia (Gate 2), sekä Pohjoisporttia (Gate 3) Urheilupuistontiellä.

Vieraskannattajien katsomoon sisäänkäynti tapahtuu Esport Arenan viereisestä eteläportista (Gate 4) ja heidän tulee ostaa lippu Etelä 1-katsomoon.

Toivomme, että pyritte välttämään jonoja ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan vapaampia portteja.

Ottelua tulee seurata siinä katsomossa, mihin lippu on ostettu. Järjestyksenvalvojat ohjeistavat oikeisiin katsomonosiin.

Kaikki katsomot ovat numeroimattomia normaalista käytännöstä poiketen. Kun valitset istuma- tai seisomapaikkaasi, ota turvavälit muihin ihmisiin huomioon.

Ottelutapahtumassa on voimassa kasvomaskisuositus.

Anniskelua löytyy jokaiselta kioskilta. Tauolla myyntipisteet saattavat ruuhkautua. Suosittelemme käyttämään hiljaisempia aikoja, mikäli mahdollista. Muista pitää huolta turvaväleistä myös jonottaessa myyntipisteille.

Kannattajatuotteita myydään Esport Arenan shopissa, sekä stadionilla.

Lipunmyynti stadionilla

Stadionin lipunmyyntipiste löytyy Esport Arenan pääoven edestä. Myös noudettavien lippujen piste sijaitsee samassa paikassa. Muut lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Urheilupuiston metroasemalla, sekä Esport Centerin ja Arenan kahvioissa.

Jonojen välttämiseksi suosittelemme ostamaan liput etukäteen Tiketistä. Lippuja on Tiketissä myytävänä ottelun loppuun saakka.

HUOM! Kausikorttilaisille vapaa kulku kausikorttia näyttämällä!

Kausikortin oikeuttama paikka ei välttämättä ole vapaana, joten valitsethan paikkasi etäisyydet huomioiden siitä katsomosta mihin olet kausikorttisi lunastanut. Stadionin henkilömäärä on edelleen rajattu.

Esteettömyys

Inva-katsomot säilyvät entisillä paikoillaan. Loungen terassilta (pääkatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä) löytyy kenttätasossa oleva viiden paikan invakatsomo. Stadionin toinen invakatsomo sijaitsee pääkatsomon Urheilupuistontien puoleisessa päädyssä. Stadionalueelta löytyy invavessoja.

TÄRKEÄÄ! Saavuthan ottelutapahtumiin ajoissa. Älä saavu otteluun, jos tunnet itsesi sairaaksi tai sinulla on minkäänlaisia oireita. Nauti tällöin ottelusta Ruutu+:n välityksellä. Suoraan ottelulähetykseen torstain ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Kiitos, että olet mukana tekemässä turvallista ottelutapahtumaa!

Yhteistyössä