Veikkausliiga

SJK maanantaina vieraaksi elokuun ainoaan kotiotteluun Veikkausliigassa

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kohtaa huomenna maanantaina elokuun ainoassa Veikkausliigan kotiottelussaan SJK:n. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30.

Honka kaatoi viime ottelussaan TPS:n 2-0 lukemin. Ottelun avausjakso oli maaliton, mutta Demba Savagen ja Nasiru Banehenen toisen nelivitosen maaleilla pisteet matkasivat Espooseen. Voitto oli Hongalle kauden kolmas. Viisi muuta ottelua ovat päättyneet pistejakoon.

Hongan pelaamisessa erityisen hyvin on toiminut puolustus, sillä yksikään joukkue ei ole päästänyt keltamustia vähemmän maaleja. Honka on joutunut kaivamaan pallon omasta verkostaan vain neljästi, eikä se ole päästänyt yhdessäkään ottelussa omiin yhtä maalia enempää.

SJK:n kauden alku on ollut epätasainen. Seitsemästä ottelustaan se on voittanut yhden, kauden avausottelunsa TPS:ää vastaan. Sekä tasapeli- että tappiosarakkeesta löytyy luku kolme. Viime kierroksella SJK pelasi tasan 1-1 KuPS:n kanssa. Joukkueen päävalmentajana toimii viime kaudella KuPS:n Suomen mestariksi luotsannut Jani Honkavaara.

– SJK on vahva joukkue, vaikka heidän pelinsä ja tuloksensa ovatkin vaihdelleet. Joukkueen valmennus on myös kovalla tasolla, kun vastuussa on hallitseva mestarivalmentaja. Kova ottelu on varmasti edessä, kommentoi Hongan keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen.

Hongan otteluohjelma on muiden joukkueiden tapaan tiivis. Viimeksi keltamustat pelasivat torstaina, ja sitä ennen saman viikon maanantaina. Harjoituspäiviä otteluiden väliin ei jää liikaa. Voutilaisen mukaan tiivis ottelutahti vaikuttaa myös siihen, miten otteluihin valmistaudutaan.

– Huolellisen palautumisen merkitys nousee, kun otteluita on kovassa tahdissa. Pelien voittamisessa myös jalkojen terävyys nousee suureksi tekijäksi. Tottakai myös pelillisiin asioihin täytyy kiinnittää mahdollisimman paljon huomiota, hän sanoo.

Hongan pelaajista Veikkausliigaa SJK:n paidassa ovat pelanneet Dani Hatakka, sekä Henri Aalto. SJK:n maalia vartioivalla Walter Viitalalla puolestaan on tilillään 52 Veikkausliigaottelua Hongan paidassa.

SJK-ottelu on tosiaan keltamustien ainoa kotikentällä Tapiolan urheilupuistossa elokuussa pelattava Veikkausliigakamppailu. Maanantain jälkeen Hongan seuraava kotiottelu kotimaisessa pääsarjassa on vasta tiistaina 1.9. HIFK:n saapuessa vieraaksi.

Elokuun toinen mahdollinen kotiottelu on Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelu. Yksiosaisena pelattavan karsintakierroksen vastustaja sekä kotijoukkue arvotaan maanantaina kello 14.00 alkaen. Tiedotamme europeleistä lisää mahdollisimman pian.

– Haluamme tietenkin aina voittaa, niin kotona kuin vieraissakin. Mutta nyt kun edessä on ainoa kotiottelu vähään aikaan, haluamme näyttää kotiyleisölle mihin pystymme. Yleisön tuki on aina hyvin tärkeää ja antaa kentälle lisää voimaa, Voutilainen sanoo.

Hongan loukkaantumistilanne on otteluun lähtiessä melko hyvä. Banahene sai edellisessä ottelussa kovan tällin ja on hyvin todennäköisesti maanantaina sivussa. TPS-ottelun väliin jättäneen Henri Aallon pelikunto on vielä epävarma. Mac Kandji sen sijaan on hyvin todennäköisesti valmennuksen käytettävissä.

Osta liput ennakkoon klikkaamalla tästä! Tutustu myös ennen saapumistasi infopakettiin ottelujärjestelyistä. Pääset lukemaan infon tästä.

Kolme pistettä mukaan Turusta

Kuva; Juhani Järvenpää

FC Honka matkasi TPS:n vieraaksi Turun Veritas Stadionille torstai-illan kamppailuun. Keltamustat olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli ja pisteet lähtivätkin mukaan Espooseen loppulukemin 0-2.

Avausjakso

Pelin kuva oli selvä heti alusta saakka. Honka hallitsi palloa, TPS:n keskittyessä hyökkäämään vastaan. Vartin kohdalla Albijon Muzaci pääsikin kokeilemaan, mutta laukaus suuntautui ohi Honka-maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi vahvasti. Javi Hervas pelasi pallon boksiin Jonas Leväselle, mutta puolustajan ensimmäinen kosketus oli hieman liian kova ja Jere Koponen TPS-maalilla ehti väliin.

Hervas lähetti 23. minuutilla kaukolaukauksen kohti oikeaa alakulmaa ja Koponen joutui venyttämään parhaimpaansa torjuakseen espanjalaisen kudin kulmapotkuksi.

Hervas pääsi vielä kokeilemaan avausmaalin tekoa hetkeä ennen taukoa, mutta vapaapotku meni hieman maalin ylitse. Näin tauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella Honka sai lopulta palkintonsa. 57. peliminuutilla Lucas Kaufmann pelasi boksiin Demba Savagelle, jonka ohitti upealla käännöksellä TPS-topparit ja viimeisteli johtomaalin Hongalle.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Honka iski toistamiseen. Savage laukoi tolppaan, Nasiru Banahene ja Jean-Marie Dongou menivät molemmat jatkotilanteeseen ja pallo päätyi verkon perukoille. Maali merkittiin lopulta Banahenelle, jolle osuma oli kauden toinen. Maalintekijä loukkasi tilanteessa epäonnisesti itseään ja joutui jättämään kentän.

Honka tuotti tänään TPS:lle vaikeuksia myös kaukolaukauksilla. 72. minuutilla Kaufmann ampui kohti yläkulmaa, ja vain Koposen huipputorjunta piti lukemat ennallaan.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten Honka otti täyden pistepotin mukaansa Espooseen loppulukemin 0-2.

– 2-0 voitto oli meille erittäin ansaittu. Hallitsimme koko ottelua ja olisimme voineet tehdä vielä enemmänkin maaleja. Puolustimme tänään jälleen hyvin, emmekä päästäneet TPS:ää vaarallisiin vastahyökkäyksiin juuri lainkaan, kommentoi Savage ottelun jälkeen.

Honka on vain neljällä päästetyllä maalilla Veikkausliigan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Savagen mukaan avain siihen on vahvassa joukkuepelissä.

– Harjoittelemme puolustamista joukkueena lähes jokaisissa harjoituksissa ja kaikki tekevät oman osansa. Jos emme jossain pelissä tee maaleja, voimme ainakin pitää vastustajan pois maalinteosta, hän sanoo.

Honka jatkaa Veikkausliigakautta neljänneltä sijalta. Eroa kärkipaikkaa jakaviin KuPS:iin ja FC Interiin on vain kaksi pistettä, joten keltamustat ovat vahvasti mukana kärkitaistossa.

Hongan kausi jatkuu maanantaina 10.8. kotiottelulla SJK:ta vastaan. Kyseessä on Hongan elokuun ainoa Veikkausliigan kotiottelu, ja kamppailu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30. Osta liput otteluun tästä! Muista myös tutustua huolella infopakettiin ottelujärjestelyistä, jonka pääset lukemaan tästä!

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#7 Jonas Levänen (81′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#9 Jean-Marie Dongou (81′ Elmo Heinonen)
#10 Lucas Kaufmann (73′ Arlind Sejdiu)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#24 Nasiru Banahene (64′ Borjas Martin)
#26 Dani Hatakka
#33 Duarte Tammilehto (73′ Jerry Voutilainen)
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #63 Ville Koski, #70 Roope Paunio (MV)

Honka torstaina TPS:n vieraaksi Turkuun

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Hongan pistejahti Veikkausliigassa jatkuu jo ylihuomenna torstaina, kun keltamustat matkaavat Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu Veritas Stadionilla käynnistyy kello 18.30 ja tuttuun tapaan voit seurata sitä suorana myös Ruutu+-palvelusta.

FC Honka jäi viime kierroksella FC Lahden vieraana maalittomaan tasapeliin. Pistejako oli Hongalle tällä kaudella jo viides. Joukkue etenee yhä tappioitta, mutta voittoja on toistaiseksi vain kaksi kappaletta.

– Lahtea vastaan oli vaikea pelata, sillä olemme kohdanneet heidät niin monesti jo tänä vuonna, että pelitapamme ovat toisillemme hyvin tuttuja. Siltikään otteluun ei voi olla tyytyväinen, meidän täytyy olla hyökkäyspäässä vaarallisempia ja saada tehtyä enemmän maaleja, kommentoi hyökkääjä Borjas Martin.

– Henkisesti se on tottakai vaikeaa, kun maalinteko ei tunnu onnistuvan. Silloin pitää vaan luottaa itseensä ja joukkueeseen, eikä lannistua. Uskon, että ne maalit sieltä tulevat. Meillä on kuitenkin joukkue täynnä huippupelaajia, jotka osaavat rakentaa paikkoja ja tehdä maaleja, Borjas jatkaa.

FC Honka ja TPS ovat kohdanneet tällä kaudella jo kerran. Silloin Honka piti täyden pistepotin Espoossa, kaatamalla turkulaiset loppulukemin 3-1. Ottelussa Hongan maaleista kahdesta vastasi Lucas Kaufmann ja yhden iski Jean-Marie Dongou.

TPS:ssä on tapahtunut muutoksia sitten viime kohtaamisen. Tommi Pikkarainen sai väistyä päävalmentajan tehtävästä ja nyt joukkuetta luotsaa maajoukkuelegenda Jonatan Johansson. Johansson aloitti valmennuskautensa vahvasti, sillä TPS nappasi kauden avausvoittonsa kaatamalla RoPS:n 3-2.

– TPS on kotonaan aina vaikea vastustaja. Meille lisähaasteen tuo toki myös vain kahden päivän palautumisaika pelien välissä. Mutta emme me saa selitellä yhtään, vaan voittoa lähdemme itsevarmana hakemaan. Tutkimme TPS:n pelaamisen tarkkaan läpi ja uskon, että löydämme sieltä asiat johon voimme iskeä torstaina, Borjas päättää.

FC TPS-FC Honka pelataan siis torstaina 6.8. Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Mac Kandji on vielä sivussa ottelusta.

TPS-ottelun jälkeen Hongalla on vuorossa sen ainoa kotiottelu elokuussa. Maanantaina 10.8. keltamustien vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu SJK. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja lippuja pääset ostamaan klikkaamalla tästä!

Muistathan myös tutustua infoon ottelujärjestelyistä. Pyydämme lukemaan infopaketin huolella, sillä järjestelyihin on tullut muutoksia heinäkuun otteluihin verrattuna. Infoon pääset tästä!

Honka Lahdessa maalittomaan tasapeliin

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka matkasi maanantai-illan otteluun Lahteen. Keltamustat ja FC Lahti tarjosivat tasaisen ottelun, jossa huippupaikat jäivät vähiin. Lopulta pisteet tasattiin loppulukemin 0-0.

Avausjakso

Honka hallitsi hienoisesti ensimmäistä nelivitosta. Se loi ensimmäisen maalipaikan kymmenennellä peliminuutilla, mutta Demba Savagen laukaus karkasi reilusti yli maalin.

19. minuutilla Lahden hyökkääjä Dimitry Imbongo pääsi vastahyökkäyksen päätteeksi laukomaan, mutta hiljaiseksi jäänyt kuti oli Tim Murraylle helppo torjuttava.

Puolen tunnin kohdalla Imbongo kokeili uudelleen, mutta laukaus suuntautui suoraan Murrayn käsiin.

Kun maaleja ei avausjaksolla nähty, siirryttiin tauolle 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Imbongo oli tekemässä pahojaan jälleen tunnin pelin kohdalla. Jerry Voutilainen puolusti kuitenkin uhrautuvasti ja ehti peittämään hyökkääjän laukauksen.

Honka tarjoili 72. minuutilla hienon vapaapotkukuvion. Duarte Tammilehto lähetti matalan pallon maalille, mutta jalkansa väliin saanut Jean-Marie Dongou oli paitsiossa.

Hetkeä myöhemmin Tammilehto oli jälleen rakentamassa maalipaikkaa. Keskikenttäpelaajan syöttö vapautti boksissa Dongoun, mutta laukaus karkasi maalin ylitse.

Molemmat joukkueet loivat ottelun loppupuolella vielä muutamia puolittaisia paikkoja, mutta lopulta pisteet tasattiin maalittomasti.

Hongan kapteenina ottelussa täyden ysikymppisen uurastanut Henri Aalto piti tasapeliä oikeutettuna tuloksena, mutta harmitteli voitotta jäämistä.

– Ottelu oli tasainen ja haastava. Olimme pääosin kontrollissa, mutta huippupaikkoja emme saaneet luotua. 0-0 on varmasti oikeutettu tulos, mutta tässä sarjassa ei vaan oikein riitä, että pelaamme näin usein tasan, hän kommentoi.

Hongalle tasapeli oli tosiaan jo kauden viides seitsemään pelattuun otteluun. Se jatkaa tappiottomana sarjan sijalla neljä. Honka on tehnyt tähän mennessä seitsemän maalia, joista neljä on syntynyt rangaistuspotkuista.

– Moni joukkue puolustaa meitä vastaan syvältä. Siinä meillä on parannettavaa. Jos pystymme kontrolloimaan palloa ja pitämään peliä hyökkäyskolmanneksella, niin miten pystymme vielä siinä muuttamaan tempoa, houkuteltua pelaajia pois linjasta, pelattua laadukkaan pallon selustaan ja laittamaan sen maaliin, Aalto sanoo.

Hongan kausi jatkuu jo torstaina, kun joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun. Elokuun ainoa kotiottelu on vuorossa maanantaina 10.8. Sillon vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu SJK. Ottelu alkaa kello 18.30. Lippukaupoille pääset tästä!

Huom! Koronarajoituksien vaatimiin poikkeusottelujärjestelyihin on tullut muutoksia. Tiedotamme muutoksista ottelutapahtumaan tarkemmin huomenna tiistaina. Jo ostetut liput kelpaavat otteluun sellaisenaan. Kausikorttilaisten tulee yhä lunastaa veloitukseton lippu otteluun heinäkuun tapaan.

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Javi Hervas (68′ Duarte Tammilehto)
#9 Jean-Marie Dongou (84′ Elmo Heinonen)
#10 Lucas Kaufmann (68′ Arlind Sejdiu)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#24 Nasiru Banahene (68′ Jonas Levänen)
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo, #26 Dani Hatakka, #31 Edmund Arko-Mensah

FC Honka maanantaina FC Lahden vieraaksi

Kuva: Juhani Järvenpää

Neljä viime otteluaan kotikentällään Tapiolassa pelannut FC Honka matkaa huomenna, maanantaina 3.8. FC Lahden vieraaksi. FC Lahti on ollut Hongalle tänä vuonna vaikea vastus, joten odotettavissa on tiukka ottelu.

Honka on pelannut Veikkausliigaa kuusi ottelua. Kahdella voitolla ja neljällä tasapelillä se on toinen ainoastaan kahdesta sarjan joukkueesta, jotka kulkevat yhtä tappioitta. Tosin keltamustien neljä tasapeliä rokottaa pistesaldoa jonkin verran muihin kärkijoukkueisiin verrattuna. Ennen maanantain ottelua Honka on sarjataulukossa sijalla neljä. Eroa yhden ottelun enemmän pelanneeseen, kärkipaikkaa pitävään FC Interiin on kuusi pistettä.

Honka on onnistunut maalinteossa tällä kaudella seitsemästi. Omiin pallo on mennyt vain neljä kertaa, mikä on vähiten koko Veikkausliigassa. Myös HJK ja KuPS ovat kokeneet neljä takaiskumaalia.

FC Lahti on avannut kautensa epätasaisesti. Viidestä pelaamastaan ottelusta se on voittanut kaksi, pelannut yhden tasan ja hävinnyt myös kaksi. Seitsemällä pisteellä se löytyy myös sarjataulukosta sijalta seitsemän. Viime kierroksella lahtelaiset kaatoivat TPS:n vieraissa 1-3.

FC Lahti on tosiaan ollut Hongalle vaikea vastustaja kuluvalla kaudella. Koronatauon jälkeen joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa, jossa Lahti oli parempi numeroin 1-2. Maalin erolla päättyi myös Suomen Cupin puolivälierä. Silloin aivan ottelun alussa syntyneellä maalilla jatkopaikka meni lahtelaisille luvuin 0-1.

– Meillä on ollut vaikeaa viime otteluissamme Lahtea vastaan. Nyt haluamme pitää huolen siitä, että olemme valmiina taistelemaan heti avauspotkusta saakka. Heillä on monta hyvää pelaajaa, jotka ovat vaarallisia erityisesti vastahyökkäyksissä. Niissä meidän täytyy olla hereillä. Kun lisäksi toteutamme omaa pelisuunnitelmaamme ja pelaamme yhdessä joukkueena, olemme vahvoja maanantaina, sanoo Hongan maalivahti Tim Murray.

Hongan maalivahtiosastolla on käynnissä kova kilpailu avauskokoonpanon paikasta. Murray ja Markus Uusitalo pelasivat Suomen Cupin ottelut käytännössä puoliksi, ja myös Veikkausliigassa vastuu on jakautunut. Uusitalo on pelannut kaksi ottelua, Murray neljä.

Murrayn mukaan kova kilpailu on vain hyväksi.

– Maalivahdit viettävät toki suuren osan harjoituksista erillään muista pelaajista. On tärkeää, että me puskemme toisiamme suoriutumaan koko ajan paremmin ja paremmin. Joukkue pystyy varmasti luottamaan maalivahtiin ottelussa, on avauksessa kumpi vaan, hän kommentoi.

Viime kaudella suurilta osin 4-4-2 ryhmityksellä pelannut Honka on luottanut tällä kaudella uuteen systeemiin. Puolustuksen pohja rakentuu kolmen keskuspuolustajan varaan. Laidoilta löytyvät nousevat wingbackit, keskikentän keskeltä kaksi pelaajaa, ja hyökkäyksestä vahva kolmikko.

– Pyrimme uudella systeemillämme prässäämään korkeammalta kuin ennen. Maalivahdeilta tämä systeemi vaatii saumatonta yhteyttä muun joukkueen kanssa. Kauden alussa mukautuminen on tietysti vielä hieman kesken, mutta meillä on todella kova joukkue, joka pystyy kyllä muuntautumaan erilaisiin pelitapoihin, Murray sanoo.

Mac Kandji on Hongan ainoa varma poissaolija maanantain ottelusta.

FC Lahti-FC Honka pelataan siis Lahden Stadionilla maanantaina 3.8. kello 18.30 alkaen. Jos et pääse paikalle, Ruutu+ näyttää ottelun suorana.

Honka pelaa elokuun ainoan kotiottelunsa maanantaina 10.8. Kello 18.30 alkavaan otteluun Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi SJK Seinäjoelta. Liput otteluun klikkaamalla tästä!

Hongalle kauden toinen voitto

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka nappasi kauden toisen voittonsa, kun RoPS kaatui Tapiolan urheilupuistossa luvuin 1-0. Ottelun ainoasta maalista vastasi Borjas Martin rangaistuspotkusta.

Avausjakso

Keltamusta kotijoukkue aloitti ottelun erittäin vahvasti ja painoi vahvalla pelaamisellaan pelin RoPS:n päätyyn. Avausmaali oli todella lähellä yhdennellätoista peliminuutilla, kun Duarte Tammilehto vapautti upeasti Borjas Martinin karkuun RoPS-puolustukselta. Espanjalaishyökkääjän kuti kolahti epäonnisesti tolppaan.

Seuraavasta tilanteesta Jonas Levänen lähetti maalille matalan keskityksen, mutta Jean Dongou ei aivan ylettänyt palloon.

Kauaa ei kuitenkaan enää tarvinnut maalia odottaa. Atte Sihvonen kaatoi Jerry Voutilaisen rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui Borjas Martin ja espanjalaisen tarkka laukaus vei Hongan 1-0 johtoon.

RoPS:n avausjakson paras paikka syntyi viitisen minuuttia ennen taukoa. Daniel Carr syötti Enoch Banzalle, jonka kovan laukauksen Tim Murray sai kuitenkin torjuttua kulmapotkuksi.

Aivan jakson lopussa Robert Ivanov pääsi vielä kokeilemaan Tammilehdon kulmapotkusta, mutta ohjaus suuntautui maalin ohitse.

Taukoa lähdettiin viettämään Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen oli ensimmäistä tasaisempi. RoPS sai luotua jakson ensimmäisen vaarallisen paikan 54. minuutilla, mutta Banzan laukaus karkasi yli Honka-maalin.

70. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Lucas Kaufmann laukoi boksin rajoilta. RoPS-vahti Martin Kompalla torjui kudin ja puolustus hoiti myös paluupallosta syntyneen puolittaisen tilanteen.

Loppuminuuteilla maalipaikat jäivät vähiin, eikä ottelussa nähty lisämaaleja. Näin Honka otti kauden toisen voittonsa loppulukemin 1-0.

– Varsinkin ensimmäisen puoliajan alun pelasimme todella hyvin. Pystyimme luomaan paikkoja ja sitä kautta saimme pilkun ja siitä maalin. Toinen puoliaika oli vaikeampi. Vetäydyimme turhan alas, emmekä pitäneet palloa tarpeeksi hyvin, Hongan kapteeni Duarte Tammilehto kommentoi ottelun jälkeen.

Honka nousee voitolla Veikkausliigassa neljännelle sijalle. Kahden voiton ja nléljän tasapelin myötä kasassa on yhteensä kymmenen pistettä. Tammilehto on tyytyväinen siihen, miten Honka on esiintynyt kauden ensimmäisessä kuudessa ottelussa.

– Olemme pystyneet pelaamaan melko hyvin omalla tasollamme melkein jokaisessa pelissä. Tietysti aina tulee sekä parempia, että vähän huonompiakin pelejä. Perustasomme on kuitenkin ollut korkealla pelistä toiseen, hän sanoo.

Ensi viikolla Honka ei pelaa, mutta Veikkausliigakausi jatkuu taas maanantaina 3.8. Silloin Honka matkaa FC Lahden vieraaksi. Elokuun ainoa kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa on vuorossa maanantaina 10.8. Kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu SJK. Osta lippusi tästä ja saavu paikalle kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#4 Robert Ivanov
#6 Jerry Voutilainen (76′ Javi Hervas)
#7 Jonas Levänen (57′ Demba Savage)
#9 Jean-Marie Dongou (88′ Elmo Heinonen)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (57′ Lucas Kaufmann)
#16 Konsta Rasimus
#19 Arlind Sejdiu (57′ Edmund Arko-Mensah)
#24 Nasiru Banahene
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #5 Henri Aalto

Hongalle kauden neljäs tasapeli

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja FC Inter lähtivät taisteluun sarjapisteistä tasaisista ennakkoasetelmista. Tasainen oli ottelukin. Maalit nähtiin vasta toisella nelivitosella. Jean Dongou vei Hongan johtoon, ja Taiki Kagayaman tasoituksen myötä pisteet tasattiin lopulta luvuin 1-1.

Avausjakso

Ottelu käynnistyi tasaisena, eikä kumpikaan joukkue päässyt pitkään aikaan kunnon maalipaikoille.

Puolen tunnin kohdalla alkoi kuitenkin tapahtua. Connor Ruane nousi vasemmalta ja pelasi matalan keskityksen Honka-maalin edustalle. Timo Furuholm ei saanut kuitenkaan keltamustien onneksi kunnon osumaa palloon, ja Honka pääsi purkamaan tilanteen.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka sai vapaapotkun ja juoni siihen hienon kuvion. Javi Hervas nosti pienellä tsipillä pallon boksiin Robert Ivanoville, mutta topparin viimeistely ei osunut tolppien väliin.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen tarjosi lopulta myös maalijuhlia.

Ensimmäisenä iski kotijoukkue Honka. Demba Savage kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti, ja Jean-Marie Dongou iski pilkulta jo kauden kolmannen osumansa.

Inter haki välittömästi Hongan maalin jälkeen ahnaasti tasoitusta, ja yhtenä näkyvimmistä hahmoista toimi japanilaispelaaja Taiki Kagayama. 59. minuutilla Tim Murray venytti Kagayaman alakulmaan suuntautuneen kudin tielle.

Muutamaa minuuttia möyhemmin Inter onnistui tulemaan tasoihin. Joukkue käynnisti nopean vastahyökkäyksen syvältä omalta puoliskoltaan, jonka päätteeksi Furuholm keskitti ja Kagayama puski pallon Honka-maaliin.

79. minuutilla Borjas Martin laukoi kaukaa, mutta Henrik Moisander sai kätensä väliin ja torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Inter sai vielä loppuminuuteilla vaarallisen hässäkän Honka-maalille. Hongalla oli vaikeuksia purkaa palloa pois, mutta lopulta tilanne päättyi Inter-pelaaja Alvaro Munizin käsivirheeseen.

Lisämaaleja ottelussa ei nähty, joten pisteet tasattiin luvuin 1-1.

– Tänään nähtiin tasainen ottelu, josta tasapeli on ihan oikeutettu tulos. Ottelun hallinta vaihteli paljon. Meillä oli välillä haasteita ja välillä olimme hyvinkin pelin päällä. Johtoasemasta voiton menettäminen toki harmittaa aina. Joukkue kuitenkin taistelee ja pelaa pääasiassa ihan hyvin. Parantaa tietenkin pitää, jotta saamme voittoja, kommentoi Hongan päävalmentaja Vesa Vasara ottelun jälkeen.

Honka on nyt pelannut Veikkausliigaa viiden ottelun verran. Niistä neljä on päättynyt pistejakoon, ja yhdestä on tullut voitto. Sarjataulukossa se antaa tällä hetkellä keltamustille sijan viisi.

– Se on tottakai hyvä asia, että emme ole hävinneet yhtään ottelua. Pelaamme kuitenkin melko rohkeasti, eivätkä riskitasot ole ihan nollissa. Silti meitä vastaan on tehty aikan vähän maaleja. Sillä linjalla täytyy jatkaa ja löytää tehokkuutta hyökkäyspäässä vielä lisää, Vasara sanoo.

Honka päättää heinäkuun kotiotteluputken sunnuntaina 26.7. Kello 17.00. alkavaan otteluun vieraaksi saapuu RoPS. Saavu Tapiolan urheilupuistoon kannustamaan Honka voittoon ja nappaa lippusi otteluun tästä!

Elokuussa Hongalla on vain yksi kotiottelu, SJK:ta vastaan maanantaina 10.8. kello 18.30. Ottelun liput tulevat myyntiin mahdollisimman pian sen jälkeen, kun saamme tietoomme elokuun poikkeusolosuhteet ja rajoitukset.

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (46′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#9 Jean-Marie Dongou (70′ Elmo Heinonen)
#10 Lucas Kaufmann (70′ Nasiru Banahene)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (86′ Arlind Sejdiu)
#26 Dani Hatakka (78′ Konsta Rasimus)
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #3 Tapio Heikkilä

Hongan kotipeliputki jatkuu, keskiviikkona vieraana FC Inter

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka pelaa keskiviikkona 22.7. kolmannen perättäisen kotiottelunsa, kun kello 18.30 alkavaan kamppailuun saapuu vieraaksi FC Inter Turusta.

Honka nappasi kauden avausvoittonsa viime lauantaina, kun se kaatoi TPS:n kotikentällään luvuin 3-1. Lucas Kaufmann iski osumista kaksi, ja avausmaalin viimeisteli pilkulta Jean-Marie Dongou.

– Pelasimme hyvin ja ansaitsimme voiton. Voitto oli meille tärkeä myös henkisesti. Mielestäni olemme pelanneet myös aiemmissa otteluissa ihan hyvin, mutta emme olleet saaneet tulosta. Voitto tuo itseluottamusta ja näyttää, että teemme treenikentällä oikeita asioita, kommentoi Kaufmann.

Voiton myötä Honka löytyy kuudella pisteellä Veikkausliigan sijalta viisi. Kärkipaikkaa pitää juurikin Inter, jolla on kasassa yhdeksän pistettä.

Viime kaudella hopeamitalit napannut, ja viimeiseen otteluun saakka mestaruudestakin taistellut FC Inter on tasokas joukkue myös tällä kaudella, vaikka joukkue menettikin parhaan maalitykkinsä Filip Valencicin. Monivuotinen luottohyökkääjä Timo Furuholm on ollut alkukaudella kovassa viereessä ja on iskenyt neljään otteluun yhtä monta maalia.

Inter on kaatanut RoPS:n, Ilveksen ja viimeisimpänä HJK:n. Ainoa tappio tuli KuPS:ia vastaan Kuopiossa.

– Tiedämme tottakai, että Inter on hyvä joukkue. Meidän täytyy kuitenkin enimmäkseen keskittyä omaan pelaamiseemme. Kotikentällä pelaaminen on myös tietenkin etu. Meidän täytyy saada yleisön ja kannattajien tuesta kaikki irti, Kaufmann sanoo.

Veikkausliigan ottelutahti on tällä poikkeuskaudella tiukka. Kaufmann kertoo, että kropan lisäksi myös mielen on palauduttava jokaiseen otteluun, jotta tuloksia tulee.

– Joka pelistä löytyy aina korjattavaa, mutta niitä ei voi jäädä murehtimaan liiaksi. Tässä ottelutahdissa ajatukset täytyy suunnata nopeasti jo seuraavaan haasteeseen. Tiukka ottelutahti voi olla myös hyväksi, jos voittoputki on päällä. Silloin joukkue usein haluaa pelata mahdollisimman pian uudelleen.

Hongan ainoa varma poissaolija keskiviikon ottelusta on Mac Kandji.

Osta lippusi otteluun tästä!

Muistathan myös tutustua infopakettiin ottelujärjestelyistä. Pääset lukemaan sen tästä.

Hongalle kauden avausvoitto TPS:n kustannuksella

Kuva: Juhani Järvenpää

Kolmella tasapelillä kauden avannut FC Honka nappasi tänään Veikkausliigakauden avausvoittonsa, kun TPS kaatui Tapiolan urheilupuistossa luvuin 3-1.

Avausjakso

Ottelun ensimmäisen maalipaikan loi vierailija TPS viidennellä peliminuutilla. Tim Murray torjui kuitenkin Olawale Tehen laukauksen.

Honka otti pelin hallintaansa avausjakson kuluessa. Kymmenen minuuttia oli pelattu, kun Lucas Kaufmann puski pallon Jonas Leväsen keskityksestä tolppaan.

35. minuutilla Honka rakensi nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Javi Hervas laukoi boksin rajoilta kohti alakulmaa. TPS-vahti Jere Koponen venyi pallon tielle, ja paluupalloon ensimmäuisenä ehtinyt Levänen oli paitsiossa.

Hetkeä myöhemmin Oskari Jakonen pääsi nokikkain Murrayn kanssa, mutta Honka-vahto piti maalinsa puhtaana.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä Borjas Martin pelasi pallon maalin eteen Leväselle, mutta puolustaja ei saanut palloa verkkoon.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Ottelun avausmaali syntyi 55. minuutilla. Robert Ivanov riisti pallon, nousi sen kanssa vahvasti, ja vapautti Jean-Marie Dongoun karkuun TPS-puolustukselta. Juhani Pikkarainen tönäisi hyökkääjän selästä kumoon, ja pallo vietiin yhteentoista metriin. Dongou ampui rankkarin itse varmasti verkkoon ja Honka siirtyi 1-0 johtoon.

TPS tuli tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin. Pallo pelattiin maalin eteen Tehelle, joka sijoitti sen Honka-verkkoon.

Honka vyörytti tasoitusmaalin jälkeen hyökkäyksiä kohti TPS-päätyä. Tulosta tuli 69. minuutilla. Henri Aalto lähetti millintarkan keskityksen Kaufmannin päähän, ja brassi puski Hongan 2-1 johtoon.

Honka iski vielä kolmannen kerran kymmenen minuuttia myöhemmin. Kaufmann taisteli pallon päätyviivalta maalille, ja Arlind Sejdiu kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Kaufmann asettui itse laukomaan, ja sijoitti pallon varmasti verkon perukoille.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten Honka nappasi kauden avausvoittonsa lukemin 3-1.

Voitolla Honka nousi kuuteen pisteeseen ja sarjataulukossa neljänneksi. Puolustaja Henri Aallon mukaan voitto oli Hongalle tärkeä.

– Rehellisesti sanottuna voitto oli suuri helpotus. Maalinteko on ollut meillä yllättävän haastavaa, mutta olemme pelanneet mielestäni kaikki ottelut kohtuu hyvin. Olen ylpeä siitä, miten jatkoimme omaa pelaamistamme ja loimme paikkoja, joista lopulta saimme ratkaisevat maalit, hän kommentoi.

Aallon mukaan joukkue on koko ajan luottanut siihen, että maalihanat aukeavat kunnolla.

– Meillä on kaikilla joukkueen pelaajilla tarvittava määrä taitoa antaa ratkaisevia syöttöjä ja viimeistellä maaleja. Pysyimme rauhallisena, luotimme itsemme ja toisiimme, ja sieltä sitä tulosta lopulta tuli,hän päätti.

Kausi jatkuu kahdella kotiottelulla. Ensi viikon keskiviikkona 22.7. kello 18.30 alkavassa ottelussa vastassa on FC Inter, ja sunnuntaina 26.7. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu RoPS. Honka-RoPS käynnistyy kello 17.00. Nappaa jo nyt lippusi molempiin otteluihin tästä!

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (86′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#9 Jean-Marie Dongou (74′ Elmo Heinonen)
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (74′ Arlind Sejdiu)
#16 Konsta Rasimus
#33 Duarte Tammilehto (64′ Jerry Voutilainen)
#80 Demba Savage (86′ Dani Hatakka)

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #3 Tapio Heikkilä

TPS keltamustien vieraaksi lauantaina

Kuva: Juhani Järvenpää

Kolmella tasapelillä Veikkausliigakautensa avannut FC Honka kohtaa toisessa kotiottelussaan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 18.7. TPS:n. Ottelu käynnistyy jo kello 13.00.

Avauskierroksella Valkeakoskella Hakan vieraana Honka pelasi 1-1 tasapelin, toisessa ottelussa tuloksena oli maaliton pistejako IFK Mariehamnin vieraana, ja viime kierroksella Jean-Marie Dongoun lisäajan tasoitusmaali toi loppulukemiksi KuPS:ia vastaan 1-1.

Honka on ennen perjantaina pelattavia Veikkausliigaotteluita sarjassa sijalla kuusi. Joukkueesta maalinteossa on onnistunut Dongoun lisäksi Nasiru Banahene.

On jonkin verran pettynyt fiilis, että emme ole saaneet toivottua tulosta edellisistä peleistä. Olemme pelanneet hyvin, mutta tehokkuus ja laatu on puuttunut ratkaisevista suorituksista, sanoo puolustaja Jonas Levänen.

Suurimmat parannuskohteet keltamustien pelissä ovat tosiaan selvillä.

– Meidän täytyy saada lisää laatua viimeisellä kolmanneksella. Olemme päässeet murtautumaan vaarallisille paikoille, mutta ratkaisevat syötöt ja viimeistely eivät ole olleet riittävän laadukkaita, Levänen kommentoi.

Levänen uskoo, että lauantaina verkotkin alkavat heilua.

– Olemme tosiaan pelanneet koko ajan hyvin. Uskon, että lauantaina onnistumme myös hyökkäyspäässä, hän päättää.

Veikkausliigaan yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen palannut TPS on pelannut kaksi ottelua ennen Honka-kohtaamista ja kokenut kaksi niukkaa tappiota. Ensin SJK voitti 1-0, ja viimeksi Ilves oli parempi vastaavin luvuin. Molemmat joukkueet metsästävät siis vielä kauden avausvoittoaan.

Joukkueet kohtasivat talvella Suomen Cupin ottelussa. Silloin Turussa päädyttiin maalittomaan tasatulokseen.

Saavu paikan päälle Tapiolan urheilupuistoon kannustamaan Honka voittoon! Liput myy Tiketti, osta omasi tästä!

Muistathan tutustua ennen otteluun saapumista tärkeään infoon ottelutapahtuman järjestelyistä poikkeusaikana klikkaamalla tästä.

Kausikorttilaisten on lunastettava koronarajoitusten vuoksi veloitukseton lippu otteluun. Kausikortti itsessään ei oikeuta vapaaseen sisäänpääsyyn. Tiketti on ollut kausikortin ostaneisiin yhteydessä asiasta.

TPS-ottelun jälkeen Honka pelaa heinäkuussa vielä kaksi muutakin kotiottelua. Keskiviikkona 22.7. kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu FC Inter ja sunnuntaina 26.7. kello 17.00 alkaen kohdataan RoPS. Liput otteluihin tästä!

Yhteistyössä