Veikkausliiga

Liigacup jatkuu lauantaina Lahdessa

Hongan urakka Liigacupissa jatkuu jälleen ylihuomenna lauantaina, kun keltamustat matkaavat vierasotteluun Lahteen. FC Lahti ja Honka kohtaavat kello 16.00 alkaen Mukkulan hallissa. Ruutu+:n suoraa lähetystä pääset katsomaan klikkaamalla tästä!

Honka avasi Liigacup-kautensa viime viikonloppuna kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Paikkoja maalintekoonkin oli ja lähimmillään pallo kävi tolpassa, mutta vielä toistaiseksi maaleitta jäätiin ja pisteet laitettiin jakoon 0-0 lukemin.

Ensimmäinen peli oli tiukka. Emme päästäneet yhtään maalia, joka on tietenkin hyvä asia. Meidän olisi vain pitänyt lisäksi tehdä itse maali. Meillä on vielä paljon parannettavaa, mutta täytyy muistaa, että olemme vasta preseasonin alkupuolella. Olisi tietenkin hienoa, jos pelaisimme jo nyt huipputasolla, mutta niin se ei tietenkään mene. Parannamme ja kehitymme viikko viikolta, keskikenttäpelaaja Kevin Jansen toteaa.

Lauantain vastustaja FC Lahti sijoittui viime kauden Veikkausliigassa yhdenneksitoista. Karsintapeleissä joukkue säilytti paikkansa Veikkausliigassa voittamalla TPS:n yhteismaalein 3-2. Kesken viime kauden päävalmentajaksi siirtyneen Mikko Mannilan joukkueessa on tapahtunut jonkin verran muutoksia. Lähtijöiden puolelta löytyy muun muassa Hongastakin tutut Macoumba Kandji ja Arlind Sejdiu, sekä KuPS:iin siirtyneet Pyry Lampinen ja Arttu Heinonen. Tulijapuolelta löytyvät mm. seuraan Yhdysvalloista palannut Mikko Kuningas, sekä AC Oulusta saapunut Marius Könkkölä.

Odotan Lahti-ottelusta vähän samankaltaista kuin IFK Mariehamnia vastaan. Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka ovat preseasonin alussa eivätkä vielä sataprosenttisen valmiita. Me haemme tottakai voittoa, mutta niin tekee Lahtikin, Jansen sanoo.

30-vuotias keskikenttäpelaaja aloittaa nyt toisen kautensa Suomessa. Hän kertoo viihtyneensä hyvin myös kentän ulkopuolella.

Olen todella nauttinut ajastani täällä ensimmäisestä päivästä lähtien. Uskon, että toinen kausi tulee olemaan vielä helpompi, sillä minun ei tarvitse sopeutua enää. Tunnen suurimman osan pelaajista ja ihmisistä jo valmiiksi. Toivon, että tästä vuodesta tulee vielä ensimmäistäkin parempi.

Hongan joukkueesta löytyy paljon nuoria pelaajia ja esimerkiksi IFK Mariehamnia vastaan avauskokoonpanossa nähtiin 17-vuotiaat Dario Naamo ja Lauri Laine. Jansen kokee, että hän voi yhtenä joukkueen kokeneimmista pelaajista olla avuksi myös nuorille pelaajille.

Olen aina halunnut olla avuksi nuoremmille pelaajille. Puhun heille paljon ja sitä haluan jatkaa myös tällä kaudella. Haluan auttaa heitä saamaan itsestään parhaan mahdollisen irti ja liialliset paineet pois. Heidän pitää myös nauttia pelaamisesta.

Honka pelasi viime kaudella hyvien tuloksien lisäksi myös yleisölle viihdyttävää jalkapalloa. Jansen lupaa samaa myös tällä kaudella.

Toivon, että voimme tarjota yleisölle samanlaista futista, kuin viime kaudella. Haluamme kilpailla vieläkin paremmin kärkisijoista, pelata viihdyttävää jalkapalloa ja näyttää ihmisille, mihin pystymme, hän päättää.

FC Lahti vs Honka Lahden Mukkulan hallissa lauantaina 28.1. klo 16.00. Jos et pääse paikalle, voit seurata ottelua Ruutu+:n kautta klikkaamalla tästä!

Lahti-ottelun jälkeen Hongalla on Liigacupissa vuorossa kaksi kotiottelua. Esport Arenalla nähdään ottelut KTP:tä vastaan 4.2. klo 15.00 ja FC Interiä vastaan 11.2. klo 15.00. Osta liput molempiin otteluihin klikkaamalla tästä!

Ville Koski ja Agon Sadiku Huuhkajiin!

Hongan toppari Ville Koski ja hyökkääjä Agon Sadiku on valittu ensimmäistä kertaa Huuhkajien matkaan, kun maajoukkue matkaa leirille Portugaliin tammikuussa! Suomi kohtaa leirillä Ruotsin 9.1. ja Viron 12.1.!

Ville Koski
(s. 2002)

Honkaan kaudelle 2019 PKKU:sta siirtynyt Koski teki Veikkausliigadebyyttinsä jo 18-vuotiaana kaudella 2020. Jo seuraavalla kaudella hän nousi suureen rooliin ja pelasi seitsemässätoista Veikkausliigaottelussa. Päättyneellä kaudella 2022 Kosken otteet olivat entistäkin vakuuttavampia ja toppari oli yksi iso palanen yhdessä Veikkausliigan parhaimmista puolustuksista pelaten 24 Veikkausliigaottelua. Koski on ollut viime aikoina U21-maajoukkeen vakiopelaajia ja hakee nyt ensimmäistä A-maaotteluaan.

Agon Sadiku
(s. 2003)

Honkaan kaudelle 2022 saapunut Sadiku pelasi upean kauden keltamustissa. 19-vuotias hyökkääjä viimeisteli ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan peräti neljätoista maalia ja oli näin ollen koko Veikkausliigan kolmanneksi paras maalintekijä. Kolmessa U21-maajoukkueen ottelussa yhden maalinkin viimeistellyt Sadiku hakee Kosken tapaan tammikuussa ensimmäistä A-maaotteluaan Huuhkajissa.

Katso koko joukkue Palloliiton sivuilta klikkaamalla tästä!

Onnea Ville ja Agon!

Hongan sopimustilanne hyvä, joukkue palaa harjoituksiin alkuvuodesta

Honka suuntaa hyvällä vauhdilla kohti kautta 2023. Marraskuun vielä harjoituskentällä viettänyt joukkue palaa harjoituksiin alkuvuodesta ja Liigacupin ottelut avaavat kauden 2023 kilpailullisten otteluiden osalta. Joukkueen ja taustojen tämänhetkinen sopimustilanne on hyvä ja viime kaudella pronssimitalit ja europaikan saavuttaneesta joukkueesta säilyy vahva runko.

Olen erittäin tyytyväinen sopimustilanteeseemme kokonaisuutena. Myös taustojen suhteen tilanne on erinomainen. Voimme nyt rauhassa seurata markkinan tilannetta ja reagoida tarpeen mukaan. Pelaajamyynnit saattavat myös tammikuussa kasvattaa tarvettamme vahvistaa ryhmää. Joukkue on vahva ja tämä nyt päättyvä kuuden viikon harjoitusjakso onnistui erinomaisesti. Myös Kakkosessa pelaava akatemiajoukkueemme ja U17-edustusjoukkueemme ovat samalla polulla. Ryhmät käytännössä valmiina ja hyvä kuusiviikkoinen jakso takana, manageri Hexi Arteva toteaa.

Tämänhetkinen sopimustilanne 30.11.2022

Maksim Rudakov (MV) s.1996
Roope Paunio (MV) s. 2002
Mathias Ahlblad (MV) s. 2003
Ville Koski s. 2002
Aldayr Hernandez s. 1995
Florian Baak s. 1999
Elias Äijälä s. 2003
Henri Aalto s. 1989
Matias Rale s. 2001
Nasiru Banahene s. 2000
Dario Naamo s. 2005
Florian Krebs s. 1999
Kevin Jansen s. 1992
Jerry Voutilainen s. 1995
Saku Heiskanen s. 2001
Aapo Venermo s. 2003
Niilo Saarikivi s. 2003
Otso Koskinen s. 2003
Edmund Arko-Mensah s. 2001
Pauli Katajamäki s. 2002
Lucas Kaufmann s. 1991
Drazen Bagaric s. 1992
Agon Sadiku s. 2003
Jonathan Muzinga s. 2002

Taustat:
Vesa Vasara
Riku Paularinne
Sampo Koskinen
Toni Huuhka
Iikka Miettinen
Miika Salmi
Edgar Reina
Max Thibault
Luca Fleres
Hexi Arteva
Petri Vuorinen

Rui Modesto siirtyy AIK:hon

Rui Modesto siirtyy Ruotsin pääsarjajoukkue AIK:n riveihin. Kesken kauden 2020 Honkaan kotimaastaan Portugalista siirtynyt laitapelaaja esitti päättyneellä kaudella erittäin vahvoja otteita. Hän voitti koko Veikkausliigan syöttöpörssin tarjoilemalla maalisyötön kahteentoista keltamustien maaliin.  Lisäksi Modesto oli Hongan toiseksi paras maalintekijä viimeistellen itse seitsemän Veikkausliigaosumaa.

Modesto valittiin päättyneellä kaudella kahdesti Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen ja kerran kuukauden pelaajaksi. Talven Liigacupissa hän onnistui neljässä pelaamassaan ottelussa maalinteossa kertaalleen ja kirjautti myös yhden maalisyötön. Koko Honka-uralta Modeston tilastoista löytyy viisikymmentä Veikkausliigaottelua, yhdeksän maalia ja neljätoista maalisyöttöä.

Haluan kiittää Honkaa ja kaikkia mukana olleita, erityisesti joukkuekavereitani, seuran taustoja ja kannattajia. Aika Hongassa oli hienoa, opin sen aikana paljon ja kehityin myös ihmisenä. Nautin todella joka hetkestä. Olen hyvin kiitollinen kaikesta siitä tuesta, mitä sain kannattajilta näiden kahden ja puolen vuoden aikana. Meillä oli vaikeitakin aikoja, mutta kuljimme niiden läpi yhdessä, eivätkä he koskaan lopettaneet tukemistamme. Nyt elämäni jatkuu muualla, mutta näytän siellä parhaani mukaan sen, mitä olen täällä oppinut. Honka on aina mukanani, Modesto kiittää.

Nämä ovat hienoja hetkiä meille kaikille. Saimme kaksi ja puoli vuotta sitten tänne hiljaisen, mutta uteliaan nuoren miehen. Nyt tänään lähetämme maailmalle hienon ja esimerkillisen herrasmiehen. Rui on hyvällä polulla ja tiedän, että hän pärjää elämässään hyvin. Niin kentällä, kuin kentän ulkopuolella, manageri Hexi Arteva sanoo.

Jag vill tacka AIK för en mycket bra och professionell process, där både spelarintresset och klubbarnas intressen stod i centrum hela tiden. Speciellt tack Manuel och hela teamet. Vi fortsätter att utveckla samarbetet.

Rui, I want to thank you for the time here in Honka from the bottom of my heart. You showed us how a true talent and big warm heart can lead to a huge development and next levels on the career. You will do well. We all know that, Arteva päättää.

Koko Hongan organisaatio kiittää Ruita ajastaan seurassa ja toivottaa onnea ja menestystä tulevaan!

Vesa Vasara jatkaa Hongan päävalmentajana

Esport Honka ja Vesa Vasara ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen. Kausi 2023 on Vasaralle jo seitsemäs Hongan päävalmentajana. Kulunut kausi 2022 päättyi Hongan osalta hienosti Veikkausliigan pronssimitaleihin ja europaikkaan ensi kaudelle. Vasaran ensimmäisellä päävalmentajakaudella 2017 Honka nousi takaisin Veikkausliigaan, jossa tulokset ovat myös olleet hyvällä tasolla.

Hyvät fiilikset siitä, että hommat Hongassa jatkuu. Saimme viime kaudella tehtyä hyviä muutoksia, valmennustiimin kanssa hommat toimivat ja pelaajat lähtivät hyvin mukaan. Nyt täytyy tietenkin analysoida mennyt tarkkaan ja ymmärtää, että aina löytyy kehitettävää. Tavoitteena on tietenkin saada iskukykyinen ryhmä myös ensi kaudelle ja lisäksi se, että pelaajat saavat otettua pre-seasonilla seuraavan askeleen, Vasara kommentoi.

Hänen mukaansa seurassa on menty vuosien aikana vahvasti eteenpäin.

Tottakai kuuteen menneeseen kauteen Hongassa on mahtunut monenlaista. Olen onnekas siinä, että olen saanut tehdä töitä hyvien pelaajatyyppien kanssa ja olemme saaneet myös valmennustiimistä koko ajan suuremman, jossa on yhä enemmän spesifiä osaamista eri osa-alueilla. Sitä kautta on syntynyt parempi kokonaisuus ja pääsemme kiinni pienempiin yksityiskohtiin. Pelaajakehitystyössä ja tuloksen tekemisessä olemme onnistuneet pääasiassa hyvin. Koko ajan myös iso kuva, yhteistyö esimerkiksi Akatemian kanssa on kehittynyt ja tuntuu siltä, että sieltä tulee taas vähän parempia pelaajia ylös. Se on ollut itselleni ja meille kaikille tärkeä asia. Haluamme pitää hyvän tuloskunnon yllä, mutta samalla myös kehittää pelaajiamme seuraavalle tasolle.

Jatkamme Veskun kanssa yhteistä matkaa hyvillä mielin. Mennyt kausi osoitti sen, että pitkäjänteisesti asioita tehden saavutetaan haluttuja tuloksia. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta, kertoo Esport Hongan puheenjohtaja Färid Ainetdin.

– Yhteistyö Veskun kanssa on laadukasta ja siksikin jatko luontevaa. Selkeys, tavoitteellisuus ja suoruus kuvaavat ehkä parhaiten sitä urheilupuolen dialogia, mitä käymme kolmistaan Veskun ja Vuorisen Petrin kanssa. Tämä on asia, jota arvostan todella korkealle, toteaa puolestaan manageri Hexi Arteva.

Honka valmistautuu kohti kautta 2023

Hongan kausi 2022 päättyi hienosti Veikkausliigan pronssimitaleihin ja kolmannen sijan myötä myös paikkaan europeleihin, UEFA:n Konferenssiliigan karsintoihin tulevalle kaudelle. Veikkausliigajoukkue harjoittelee vielä marraskuun ajan, jonka jälkeen se jää tauolle ja palaa harjoituksiin alkuvuodesta.

Kausi 2022 oli hyvä myös Esport Hongan muilta joukkueilta. Akatemia sijoittui Kakkosen lohkossaan toiseksi ja BSM-joukkue sai kaulaansa kauden päätteeksi hopeamitalit.

Pelaajatilanne kaudelle 2023 on hyvä ja siitä tiedotetaan lisää lähiaikoina.

– Viime kauden tulokset joukkueillamme olivat tasaiset ja hyvät. U17 oli BSM:ssä kakkonen, Akatemia myös omassa Kakkosen lohkossaan toinen ja Veikkausliigan kolmas sija toi europaikan ensi kesäksi. Hieno työ valmennukselta ja pelaajilta palkittiin. Sopimustilanne seurassa on todella hyvä, sitoutuneita nuoria pelaajia matkalla eteenpäin. Toki talven siirtoikkuna voi vielä tuoda muutoksia. Lähiaikoina julkistetaan varmasti joukkueiden sopimustilanteista, urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen sanoo.

Honka Veikkausliigan OK-kilpailun kärjessä!

Hongassa pelasi päättyneellä kaudella koko Veikkausliigasta eniten OK-pelaajia. OK-pelaajaksi luetaan pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä edustamaansa seuraan vähintään kolmen vuoden ajan 12–21 -vuotiaana. Hongassa OK-pelaajien osuus pelatuista minuuteista oli 35,2%, Veikkausliigan keskiarvon ollessa 13,5%.

Honka oli myös ainoa Veikkausliigajoukkue, jossa OK-pelaajien minuuttien osuus kasvoi viime kaudesta. Kasvua kauteen 2021 verrattuna oli hienot yhdeksän prosenttiyksikköä.

FC Hongassa tehdyssä strategiatyössä on määritelty tavoitteet koskien omia kasvatteja menestyvässä edustusjoukkueessa myös pelaajamyynnin ja kasvavan seurayhteisön suhteen. Lukemamme OK-pelaajissa on osa tavoitettamme. Veikkausliigassa olemme saavuttaneet mitalin ja europaikan. Se on saavutettu tällä määrällä omia kasvatteja ja olemme näyttäneet, että se on mahdollista. Tämä on mahdollista vain, kun koko seura osallistuu ja sitoutuu näihin tavoitteisiin, kommentoi urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

FC Hongan pelaajapolku näyttää nyt ja tulevaisuudessa hyvältä. Meidän nuorissa on paljon hyviä honkalaisia ja espoolaisia pelaajia. Maajoukkueita edustaneiden pelaajien määrät ovat suuret sekä poika- että tyttöpuolella. Muissa Veikkausliigajoukkueissa pelaa myös useita Honkaa edustaneita pelaajia. Kaikki asiat eivät toki näy näissä tilastoissa. Kuitenkin honkalainen ja espoolainen pelaaja on meille tärkeä, mistä myös OK-pelaajien osuus kertoo. Kaikki nämä asiat luovat meille uskoa. Hienointa tässä on se, että vaikka olemme onnistuneet asioissa, niin tiedostamme, että meillä on vielä seurassa paljon kehitettävää. Suunta on kuitenkin oikea tällä hetkellä ja tulevat toimenpiteet selkeät. Koko seurassa on tehty hyvää työtä useita vuosia ja myös tämän vuoden aikana. Kiitos kaikille, Vuorinen summaa.

Honka päätti kauden tasapeliin

Jo pronssimitalit ja europaikan ensi kaudelle ennen ottelua varmistanut Honka päätti kautensa kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa Hakaa vastaan. Kentällä nähtiin kova kamppailu, jonka päätteeksi pisteet jaettiin 1-1.

Avausjakso

Ottelun alkuminuutit mentiin tasaisissa merkeissä ja molemmissa päissä nähtiin muutamia puolittaisia maalipaikkoja. Toistaiseksi molemmat maalit pysyivät kuitenkin puhtaina.

Honka iski ottelun avausosuman viidennellätoista minuutilla. Jerry Voutilainen tarjoili hienon syötön Rui Modestolle, joka pääsi nokikkain Haka-vahti Mika Hilanderin kanssa. Portugalilainen viimeisteli varmasti kauden seitsemännellä osumallaan Hongan 1-0 johtoon.

Haka kävi lähellä tasoitusta 20. minuutilla. Salomo Ojala lähetti matalan pallon takatolpalle, mutta Florian Baak venytti tärkeään katkoon ja Hongan maali säilyi puhtaana.

Hongan toinen maali oli lähellä puolen tunnin kohdalla. Voutilainen tarjoili hienon keskityksen Kevin Jansenille, jonka laukauksen Hilander kuitenkin vielä onnistui torjumaan.

Tauolle siirryttiin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Pelattiin toisen jakson ensimmäistä minuuttia, kun Honka oli jälleen lähellä tuplata johtonsa. Otso Koskinen haastoi hyvin Haka-puolustusta ja laukoi vaarallisesti, mutta Hilander sai vielä näppinsä väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Ville Koski pääsi puskemaan, mutta hieman yli maalin.

56. minuutilla Haka sai hyvän paikan tasoittaa. Logan Rogerson pääsi nokikkain Honka-vahti Roope Paunion kanssa, joka otti kuitenkin huikean torjunnan ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Hongan ilta vaikeutui 70. minuutilla, kun Baak joutui jättämään kentän toisen varoituksen myötä. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta Elias Mastokangas laukoi hyvin kohti Honka-maalia, Paunio torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Haka kävi muutamaan kertaan lähellä tasoitusta ja onnistui lopulta 88. minuutilla, kun Jude Arthur pääsi puskemaan lähietäisyydeltä pallon Hongan verkkoon.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten pisteet jaettiin 1-1 lukemin. Honka pääsi näin juhlimaan jo ennen ottelua varmistuneita pronssimitaleita ja europaikkaa, sekä kotiyleisö kiittämään Honka-uransa päättäneitä Duarte Tammilehtoa, Jonas Levästä ja Konsta Rasimusta.

Pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan ja teimme meille tyypillisen maalin, prässin jälkeen riistämällä pallon ja siitä nopealla vastahyökkäyksellä. Toinen jakso oli vähän vaikeampi, jouduimme vajaalle ja peli meni vähän puolustustaisteluksi. Haka saikin sitten sen yhden maalin tehtyä ja oli tyytyminen tasapeliin, päävalmentaja Vesa Vasara summasi ottelun.

Täytyy ehdottomasti kiittää valmennusstaffia, he ovat tehneet hienosti töitä. Pelaajat ovat myös upeasti sitoutuneet meidän pelitapaan ja muutoksiin, joita halusimme tehdä. Onnistuimme niissä pääosin hyvin ja saimme vietyä muutoksia kentälle saakka. Joukkueelta oli hieno suoritus, että teimme eniten maaleja sarjassa ja meillä oli sarjan paras maaliero. Viime kausi oli kuitenkin vaikea ja tämä oli meiltä sen jälkeen kova suoritus. Tavoite tähän kauteen oli se, että lähdemme kamppailemaan europaikoista ja siihen me pystyimme. Todella tyytyväinen olen joukkueen ja taustojen työhön, Vasara päätti.

Honka kiittää kaikkia kaudesta 2022! Nähdään jälleen ensi kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Florian Baak
#6 Jerry Voutilainen (62′ Florian Krebs)
#7 Jonas Levänen (62′ Henri Aalto)
#8 Kevin Jansen
#12 Roope Paunio (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (68′ Drazen Bagaric)
#21 Ville Koski
#33 Duarte Tammilehto (62′ Saku Heiskanen)
#47 Elias Äijälä
#88 Otso Koskinen (72′ Aldayr Hernandez)

Vaihdossa: #1 Maksim Rudakov (MV), #15 Edmund Arko-Mensah

Eurooppaan! Honka varmisti pronssin ja europaikan ensi kaudelle!

Hongan kolmas sija ja sitä myötä pronssiset mitalit ja europaikka oli jo hyvin lähellä varmaa ennen illan ottelua Seinäjoella. Viimeisen silauksen se sai kuitenkin ottelun SJK:ta vastaan päätyttyä maalittomaan tasapeliin. Näin Honka saa kaulaansa Veikkausliigan pronssimitalit ja pelaa europeleissä jälleen kaudella 2023!

Avausjakso

Hogan avauskokoonpanossa nähtiin kierrätystä. Veikkausliigakauden ensimmäiset avauskokoonpanopaikkansa saivat keskikentällä Saku Heiskanen, keskuspuolustuksessa Florian Baak, ja oikeana laitapuolustajana pelannut, viime ottelussa vaihdosta paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen tehnyt Jonas Levänen.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä, eikä kummassakaan päässä nähty mainittavia malipaikkoja ensimmäisen parikymmenen minuutin aikana. Juuri 20. minuutin täyttyessä Jake Jervis pääsi laukomaan hyvältä paikalta boksin rajoilta, mutta Maksim Rudakov torjui helposti. Maalivahti avasi nopeasti ja Honka rakensi hyvän hyökkäyksen, joka päättyi kuitenkin Florian Krebsin yli maalin menneeseen laukaukseen.

SJK sai luotua vaarallisen tilanteen 33. peliminuutilla. Mostagh Yaghoubi laittoi kulmapotkusta pallon Pyry Hannolalle, joka palautti sen vielä Yaghoubille. Keskikenttäpelaajan laukauksessa oli vaarallinen kierre, mutta Rudakov sai sen torjuttua kulmaksi.

Muutamaa minuuttia ennen takoa Heiskanen laukoi vasurillaan kohit alakulmaa, mutta Markus Uusitalo SJK-maalilla hoiti tilanteen.

Toinen jakso

Honka aloitti toisen nelivitosen vahvasti. Levänen jatkoi päällään Kevin Jansenin keskityksen kohti maalia, mutta Uusitalo sai nyrkkeiltyä sen pois.

Hetkeä myöhemmin SJK hyökkäsi nopeasti. Honka-puolustus sai katkottua ensimmäisen tilanteen, mutta pallo tuli suoraan Felipe Aspegrenille. Rudakov kuitenkin poimi puolustajan laukauksen alakulmasta.

Molemmat joukkueet saivat kenties parhaat paikkansa viimeisen kympin aikana. Rudakov näytti peliavaamistaitojaan 84. minuutin kohdalla, kun maalivahdin pitkä avaus puhkaisi SJK:n puolustuslinjan. Uusitalo ehti kuitenkin palloon juuri ja juuri ennen Drazen Bagaricia.

Minuuttia myöhemmin SJK sai kulmapotkun, josta Ville Koski puski pallon kauemmas maalista. Diego Rojas riisti kuitenkin pelivälineen nopeasti ja viritti boksin ulkopuolelta komean laukauksen, joka meni vain hieman Hongan maalin ylitse.

Juuri ennen ysikymppisen täyttymistä Otso Koskinen ohitti vielä upeasti kaksi SJK-puolustajaa ja nousi boksiin, mutta laukaus meni ohi maalin. Pisteet jaettiin Seinäjoen OmaSP Stadionilla lopulta 0-0 numeroin.

Ei ollut tänään helpoin mahdollinen ottelu, aika vaikeaa oli päästä paikoille. Emme me kuitenkaan mitenkään pulassa olleet, tiukka vääntö, summasi ottelun ysikymppisen Hongan vasemman puolustajan paikalla urakoinut Elias Äijälä.

Hyvä kausi meiltä. Mitali kaulaan viime kauden yhdeksännen sijan jälkeen, se on loistava fiilis. Kiva saada mitali ja sitä kautta europaikka sitä kautta, itsekin hienon debyyttikauden pelannut Äijälä totesi.

Honka päättää kautensa sunnuntaina 16.10. klo 17.00 Hakaa vastaan kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa! Keltamustat saavat ottelussa myös pronssiset mitalit kaulaansa! Tule kannustamaan vielä kerran Honka voittoon ja nauttimaan yhdessä hienon kauden päätöksestä! Liput otteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#3 Florian Baak (83′ Aldayr Hernández)
#7 Jonas Levänen (83′ Henri Aalto)
#8 Kevin Jansen (63′ Jerry Voutilainen)
#11 Florian Krebs
#15 Edmund Arko-Mensah (70′ Rui Modesto)
#18 Agon Sadiku (63′ Drazen Bagaric)
#19 Saku Heiskanen
#21 Ville Koski
#47 Elias Äijälä
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #33 Duarte Tammilehto

Honka Seinäjoelle maanantaina

Honka kohtaa mestaruussarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan SJK:n ensi maanantaina 10.10. Ottelu käynnistyy OmaSP Stadionilla kello 18.00 ja näkyy suorana Ruutu+:n kautta myös kotikatsmoihin!

Hongan loppukauden otteluissa on vielä panosta. Keltamustien tällä hetkellä hallussaan pitämä kolmas sija toisi pronssisten mitalien lisäksi suoran paikan europeleihin ensi kaudelle. Sarjanelonen joutuu vielä pelaamaan europaikasta eurofinaalissa. Tällä hetkellä ero Hakaan on kolme pistettä Hongan hyväksi, kun molemmilla on kaksi ottelua pelaamatta. Keltamustien etuna on myös parempi maaliero, +26 (Hakalla vastaava lukema on +1). Haka kohtaa omassa ottelussaan HJK:n sunnuntaina ja Honka ja Haka kohtaavat mestaruussarjan päätöskierroksella Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 16.10. klo 17.00. Liput siihen otteluun tästä! Honka voi vielä myös nousta hopealle, siinä kilvassa KuPS on tällä hetkellä neljä pistettä edellä.

Honka palasi niukan KuPS-vierastappion jälkeen takaisin voittokantaan, kun se kaatoi FC Interin torstaina Tapiolassa 2-1, Agon Sadikun viimeistellessä molemmat keltamustien maalit. Samalla Sadiku kasvatti kauden maalimääränsä jo neljääntoista ja on koko Veikkausliigan maalipörssin toisella sijalla.

Meidän pitää olla maanantaina taas 100-prosenttisesti keskittyneitä. Kaikki on omissa käsissämme. SJK on toki hyvä joukkue ja tulossa on varmasti kova ottelu, mutta meidän pitää keskittyä ennen kaikkea itseemme, keskikentän Florian Krebs sanailee.

SJK aloitti kauden heikosti, mutta on sesongin edetessä noussut kohti kärkipäätä. Tällä hetkellä seinäjokelaiset ovat viidentenä, kaksi pistettä FC Interiä edellä. Mestaruussarjan aikana SJK:n sijoitus ei paljoa enää voi muuttua. Se on joko viides tai kuudes ja pelaa sen jälkeen vielä eurolopputurnauksessa europaikasta ensi kaudelle.

SJK:n tehotilastosta löytyvät kärkipäästä nimet Tuomas Kaukua ja Jake Jervis, joilla molemmilla on kasassa kuusi maalia. Honka ja SJK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin, molempien voittaessa kertaalleen kotonaan. Honka oli vahvempi luvuin 5-1, SJK puolestaan voitti Seinäjoella loppuhetkien osumalla 3-2.

Ottelutahti on tiivis, mikä tuo omat haasteensa kropan tuoreena pitämiselle ja palautumiselle. Krebs näkee siinä kuitenkin myös hyviä puolia.

Kaikilla joukkueilla on sama taakka ja olosuhteet, mutta kyllä se toki on haastavaa. Toki se on myös sikäli mukavaa, että ei joudu ajattelemaan paljoakaan muuta, kun seuraava peli on jo ovella, hän toteaa.

SJK vs Honka siis Seinäjoen OmaSP Stadionilla maanantaina 10.10. klo 18.00! Mestaruussarjan päätöskierros Honka vs Haka Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 16.10. klo 17.00, liput tästä!

Yhteistyössä