Etsi tältä sivustolta

Hongalle kolme pistettä Seinäjoelta

Honka matkasi Veikkausliigan mestaruussarjan avausotteluunsa Seinäjoelle. Keltamustille voiton toi erityisesti vahva avausjakso, jolla syntyivät myös joukkueen molemmat osumat.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäinen maalipaikka nähtiin jo kolmen peliminuutin täyttyessä. Florian Krebs levitti oikeaan laitaan Clésiolle, joka haki matalalla keskityspallolla maalin edestä Michael Lópezia. López ei aivan kuitenknaan ehtinyt palloon ja Edmund Arko-Mensahin keskityksen nappasi SJK-vahti Krisjanis Zviedris.

SJK-toppari Ville Tikkanen kokeili kaukolaukauksella maalintekoa vartin kohdalla, mutta hieman ohi Honka-maalin.

Honka avasi maalihanat puolen tunnin pelin kohdalla. Joukkue sai vapaapotkun noin kahdestakymmenestäviidestä metristä ja sitä asettui laukomaan Johannes Wurtz. Saksalaisen tarkka kuti löysi tiensä SJK-maalin alakulmaan ja Honka maalin edelle.

Honka ja Wurtz osuivat uudelleen 38. minuutilla. Krebs katkoi SJK:n pelinavaamisen ja nosti pallon Wurtzille, joka sijoitti sen eleettömästi alakulmaan ja Honka kaksi maalia edelle.

Näissä lukemissa siirryttiin myös tauon viettoon.

Toinen jakso

SJK oli toisen jakson alussa vahva ja kavensikin tilanteeksi 1-2 jo 48. minuutilla. Murilo keskitti ja Jake Dunwoody pääsi puskemaan pallon Honka-verkkoon.

Murilon keskitys aiheutti Hongalle vaikeuksia jälleen 54 minuutin kohdalla. Maksim Rudakov nyrkkeili sen Jaime Morenolle, mutta Hongan onneksi hyökkääjän laukaus oli Rudakoville helppo torjuttava.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Murilo laukoi itse, mutta Rudakov venytti torjuntaan ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

SJK:n tasoitus oli lähimmillään 72. minuutilla. Dunwoody pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta tolppa pelasti Hongan.

Lisämaaleja ei enää nähty ja Honka otti näin kotiinviemiseksi Espooseen täyden pistepotin 2-1 voitolla.

Olen erittäin ylpeä joukkuesuorituksestamme tänään. Olimme hyvin aktiivisia, aggressiivisia ja aina yhdessä. Siksi saimme luotua monia paikkoja. Toinen maali oli tulosta täydellisesti korkeasta prässistä. Kaiken kaikkiaan tämä oli ansaittu voitto kovaa vastustajaa vastaan, Johannes Wurtz kommentoi ottelun jälkeen.

Olen tottakai todella iloinen maaleistani, mutta vielä iloisempi voitosta ja siitä, kuinka olemme kehittyneet viime viikkoina. Nyt meidän täytyy jatkaa sitä. Iso kiitos myös kannattajillemme tuesta. He tekivät pitkän reissun ja arvostamme sitä, Wurtz kiitti.

Ottelussa nähtiin myös kaksi ilahduttavaa paluuta Veikkausliigakentille, kun loukkaantumisten kanssa kamppailleet Kevin Jansen ja Henri Aalto tulivat vaihdosta kentälle. Jansenille Veikkausliigaottelu oli ensimmäinen sitten kesäkuun, Aalto pelasi Veikkausliigaa viimeksi toukokuussa.

Honka nousi voitolla jaetulle kolmannelle sijalle, tasoihin juuri SJK:n kanssa, mutta paremmalla maalierolla. Kierroksen oman ottelunsa huomenna sunnuntaina pelaava VPS on kaksi pistettä kaksikkoa perässä, joten tilanne voi toki muuttua jo huomenna. Erittäin tasaista mitalikamppailu kuitenkin on.

Hongan kausi jatkuu kotona Tapiolan urheilupuistossa suurella ottelulla, kun VPS saapuu vieraaksi perjantaina 22.9. klo 18.00 alkavaan otteluun. Nappaa liput tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Muistathan myös, että Honka pelaa Suomen Cupin finaalissa Helsingin Olympiastadionilla Ilvestä vastaan lauantaina 30.9. Liput Cupin finaaliin tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV) (C)
#4 Florian Baak
#7 Clésio (60′ Lauri Laine)
#9 Johannes Wurtz
#11 Florian Krebs
#13 Roman Eremenko
#15 Edmund Arko-Mensah
#19 Michael López (76′ Kevin Jansen)
#20 Matias Rale (89′ Henri Aalto)
#23 Aldayr Hernández
#26 Dario Naamo

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Jonathan Muzinga, #24 Nasiru, #47 Vincent Ulundu

Back to top