Uutiset

Kesän siirtoikkuna tuo muutoksia Esport Hongan joukkueeseen

Esport Honka valmistautuu Veikkausliigakauden jälkimmäiseen puoliskoon paitsi tiiviillä harjoitus- ja pelirytmillä, mutta myös kehittämällä jatkuvasti joukkuettaan. Kesän siirtoikkunan myötä Hongan jättävät keskuspuolustaja Zeljko Savic sekä hyökkääjä Nemanja Obradovic. Paluumuuttajina Honkaa saapuvat puolustaja Henri Aalto (29v) ja keskikenttäpelaaja Armend Kabashi (22v).

– Päädyimme yhteisymmärryksessä purkamaan Zeljkon ja Obran sopimukset. Vähäinen peliaika ei ole tämän tason pelaajille eduksi missään olosuhteissa. Haluan kiittää molempia herroja erittäin ammattimaisesta asenteesta vaikeinakin, vähäisen peliajan hetkinä ja myös toivottaa molemmille menestystä jatkoon, kommentoi Esport Hongan GM Hexi Arteva.

Henri Aalto on Hongan oma kasvatti, joka tekee nyt paluun keltamustaan paitaan neljän vuoden tauon jälkeen. 29-vuotias puolustaja siirtyy Honkaan Saksasta, jossa hän edusti maan neljännellä sarjatasolla pelannutta VfB Oldenburgia. Samassa seurassa pelasi myös kauden alussa Espooseen palannut Antti Mäkijärvi. Aalto tuo keltamustien puolustukseen runsaasti kokemusta, sillä miehellä on kasassa miltei 200 Veikkausliigaottelua.

– Neljä vuotta sitten, kun aloittelimme Esport Hongan tarinaa, niin Henkka treenasi pätkän aikaa meidän mukana ja jatkoi sitten matkaansa Seinäjoelle. Silloin jo ”sovimme”, että jossain vaiheessa paluu Honkaan tapahtuu. Henkka on erittäin fiksu ja urheilullinen kaveri, joka pystyy pelaamaan kaikkia rooleja puolustuslinjassa. Hän on myös tuttu päävalmentaja Vasaralle aiemmilta vuosilta ja siksikin sopiva palanen meille, Arteva kommentoi.

Aallon tapaan myös Kabashia voidaan pitää Hongan kasvattina, sillä keskikenttäpelaaja saapui keltamustaan paitaan jo 12-vuotiaana. Kabashi on pelannut viime vuodet Saksassa, johon hän siirtyi Hongasta vuonna 2015. Kabashi ehti pelata Hongan paidassa 26 Veikkausliigaottelua ennen siirtoaan ulkomaille. Saksassa 22- vuotias keskikenttäpelaaja on edustanut Eintracht Braunschweigia, sekä viimeisimpänä TuS Erndtebrückia.

– Arkka on saanut aikanaan Hongassa hyvän futiskoulutuksen ja on myös Vasaralle tuttu kaveri. Nuori kundi, rauhallinen, raamikas ja nyt muutamien treenien jälkeen hyvässä kunnossakin. Odotan, että hän tulevaisuudessa pystyy ottamaan keskikentältämme avauksen roolin, Arteva summaa.

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä