Harjoitusottelut

Pelaajaennakko – Sampo Koskinen vs. Nömme Kalju

Esport Honka kohtaa tänään Virossa Nömme Kaljun. Kello 14 alkavaa ottelua ja koko aikaisempaa harjoituskautta ennakoi Hongan apuvalmentaja Sampo Koskinen.

Honka on pelannut tällä kaudella kolme harjoitusottelua. Saldo on myös ihan mukava kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Se on siinäkin mielessä hyvä lukema, että kaksi otteluista on pelattu Ykkösen joukkueita vastaan.

– Kaikki ottelut ovat olleet siinä mielessä samanlaisia, että on menty isolla pelaajarotaatiolla. Vain harva pelaaja on pelannut täydet 90 minuuttia. Vaihtorumba näkyy siis viel toisen puoliajan peliesityksessä.

Koskisen mukaan pelaaminen aiemmissa harjoitusotteluissa on ollut varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ensimmäiset puoli tuntia todella mallikasta. Muun muassa harjoituksissa harjoiteltuja syöttökuvioita on näkynyt paljon pelin sisällä.

– Erittäin positiivista on ollut, että niin paljon harjoiteltuja kuvioita on siirtynyt myös itse peliin. Myös hyvä viimeistely on ilahduttanut. Toisaalta omiin on mennyt myös helppoja maaleja, eli puolustuspelaamisessa on vielä parannettavaa. Emme ole vielä tarpeeksi organisoituja ottamaan vastaan vastustajan vastahyökkäyksiä, joka tulee olemaan avainasemassa ensi kaudella.

Koskinen kertoi, että Honka on harjoitellut kovaa nyt kaksi viikkoa, ja se saattaa myös harjoituspeleissä näkyä.

– Pelaajat ovat kovilla ja ehkä vähän huomaa myös sen, ettei olla vielä fyysisesti täydellisessä kunnossa. Ilme on kuitenkin ollut hyvä ja yritystä on.

Tänään, perjantaina Honka kohtaa Viron pääsarjajoukkue Nömme Kaljun. Ottelu toimii jälleen hyvänä tasonmittarina espoolaisille.

– Vastustaja pudotti HJK:n pari kautta sitten europeleistä. Kovan luokan joukkue, joka on pelannut suomalaisia joukkueita vastaan aina hyvin. Samalla ottelu ensimmäinen kansainvälinen ottelu Esport Hongalle. Tasollisesti ja koko organisaatiolle hyvä mittari.

Honka valmistautui Suomen Cupin puolivälierään harjoitusottelulla – Jaro oli tällä kertaa niukasti parempi

Esport Honka pelasi perjantai-iltapäivänä harjoitusottelun Pietarsaaren Jaroa vastaan Matinkylän urheilupuistossa.

Keltamustan lähes koko ottelun kestäneestä hallinnasta huolimatta voiton vei vierasjoukkue, joka onnistui yllättämään Tim Murrayn kerran. Maali syntyi kaukolaukauksella juuri ennen taukovihellystä.

Honka voitti Suomen Cupin lohkonsa ja joukkue pääsi näin ollen suoraan puolivälieriin, jossa vastaan asettuu SJK. Puolivälieräkamppailu pelataan vajaan kahden viikon kuluttua torstaina 29.3. Seinäjoella. Kyseisen pelitauon vuoksi Honka halusi harjoituspelin tälle viikolle.

”Halusimme pelata yhden ottelun ennen puolivälierää. Ensi viikolla tehdään testit, sinä viikonloppuna emme pelaa. Pelillisesti olemme käyneet viikolla läpi pelinavaamista, ja nyt saimme harjoitella sitä hyvää vastustajaa vastaan, kommentoi Esport Hongan valmentaja Sampo Koskinen.”

Tappiosta huolimatta Jaro-kohtaamisesta saatiin Koskisen mukaan paljonkin irti, vaikka parannettavaakin luonnollisesti löytyi.

”Ottelu oli tappiosta huolimatta ihan hyvä. Saimme taas pidettyä enemmän palloa, ja ottelu oli melko hyvin meidän kontrollissamme. Pääpaino oli pelin rakentelussa, ja siinä onnistuimme melko hyvin ja pääsimme taas joukkueena eteenpäin. Oli myös hyvä saada toinen ottelu ulkona. Peli on ulkona kuitenkin aina vähän erilaista.”

”Murtautumisvaiheessa olisimme voineet olla tehokkaampia. Myös puolustamisen pitää olla joukkueelta tiiviimpää ja yhtenäisempää. Jaro on hyvä joukkue, ja tänään se pystyi käyttämään maalipaikat meitä tehokkaammin.”

Hongan Suomen Cup-urakka jatkuu siis noin kahden viikon päästä SJK:ta vastaan. SJK ja Honka kohtasivat viime vuonna Cupin välierissä. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelun ratkaisu tuli vasta rangaistuspotkukilpailussa, jossa seinäjokelaiset vetivät lopulta pidemmän korren. Koskinen vakuuttaa, että joukkue haluaa revanssin viime vuodelta.

”Kaikille jäi varmasti viime vuotisesta hampaankoloon, joten nyt on hyvä mahdollisuus kuitata se. Meille Suomen Cup on myös loistavaa valmistautumista kauteen. Pääsemme tutustumaan jälleen yhteen uuteen joukkueeseen ja stadioniin ennen Veikkausliigan alkua.”

SJK ja Honka taistelevat välieräpaikasta torstaina 29.3. kello 18.30 alkaen Seinäjoen OmaSP-stadionilla.

Esport Honka kohtaa Pietarsaaren Jaron harjoitusottelussa

Esport Honka kohtaa Pietarsaaren Jaron harjoitusottelussa huomenna perjantaina. Ottelu alkaa kello 14.00, ja se pelataan Matinkylän urheilupuistossa säävarauksella. Mikäli lämpötila laskee alle kymmenen pakkasasteen, pelataan kamppailu Esport Arenalla. Otteluun on vapaa pääsy. 

Honka hoiti Suomen Cupin lohkovaiheen puhtaalla pelillä, ja pääsi näin ollen suoraan puolivälieriin, joissa vastaan asettuu SJK. Puolivälieräottelu pelataan 29.3. Seinäjoella. Honka sai näin siis cupista vapaan viikon harjoituskäyttöön, kun lohkokakkoset, sekä paras lohkokolmonen pelaavat puolivälieräkarsintoja lopuista paikoista puolivälieriin.

Talven otteluiden aikana vastuuta on jaettu laajasti, ja kokoonpanossa on nähty paljon myös nuoria, lupaavia honkalaisia. Esimerkiksi Doni Arifi ja Juho Ojanen tekivät debyyttinsä edustusjoukkueessa Gnistania vastaan. Huomisen harjoitusottelussa nähdään mahdollisesti lisää Hongan tulevaisuuden tähtiä.

Perjantaina vastaan asettuva Jaro pelaa ensi kaudellakin Ykkösessä, jossa se sijoittui viime kaudella viidenneksi. Hongan ja Jaron keskinäiset kohtaamiset viime kaudella olivat tasaisia. Kerran päädyttiin pistejakoon, ja kahdesti keltamusta oli niukasti parempi. Jarossa pelaa alkavalla kaudella tuttu mies, sillä peräti 14 vuoden ajan Hongan paitaa kantanut Toni Sjöstedt siirtyi täksi kaudeksi Pietarsaareen. Joukkueesta löytyy myös runsaasti Veikkausliigakokemusta, sillä pääsarjan maalikuninkuudenkin voittanut Jonas Emet, sekä Suomen mestaruutta SJK:ssa nyky-Honka Zeljko Savicin kanssa juhlinut Pavle Milosavljevic edustavat punapaitoja.

Honka-Jaro käynnistyy siis huomenna perjantaina kello 14.00, lähtökohtaisesti Matinkylässä. Jos et pääse paikalle, voi ottelua seurata Esport Hongan twittertilin liveseurannasta.

Voitto ja tasapeli tuliaisena Virosta

Esport Hongan Veikkausliigajoukkue ja Honka Akatemia viettivät kaksi päivää torstaista perjantaihin Tallinnassa pelimatkalla. Molemmat pelasivat harjoitusottelun paikallisen Nõmme Kaljun joukkueita vastaan.

Heti satamaan saapumisen jälkeen joukkueet suuntasivat harjoituksiin. Edustusjoukkueesta mukana oli koko rinki, lukuunottamatta operaatiosta toipuvaa Lucas Kaufmannia. Myös vasta edellisenä päivänä Suomeen saapunut Alex Nimely oli siis mukana.

Perjantaina vuorossa olivat harjoitusottelut. Akatemia kohtasi Nõmme Kaljun U21-joukkueen 11.30 alkaneessa kamppailussa. Ottelu oli alusta asti Hongan hallintaa, ja kotijoukkue keskittyi puolustamaan ja hyökkäämään vastaan. Akatemian runsaasta pallonhallinnnasta huolimatta todelliset maalipaikat jäivät vähiin, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika mentiin pitkälti samalla kaavalla, Hongan hallitessa peliä. Kuparisen pääsi rikkomaan viimein Ville Kiiski, joka karkasi puolustukselta ja viimeisteli varmasti pallon maaliin. Honka loi vielä muutaman hyvän maalipaikan, mutta enempää maaleja ei nähty. Lopputulokseksi kirjattiin näin keltamustien maalin voitto.

Heti Akatemian ottelun jälkeen Hongan Veikkausliigajoukkue kohtasi viime kaudella Viron pääsarjassa Meistriliigassa kolmanneksi sijoittuneen Nõmmen edutuksen. Korijoukkue oli alkuminuuteilla vahva, ja loi muutaman hyvin vaarallisen tilanteen. Tim Murrayn pelastukset Honka-maalilla pitivät lukemat kuitenkin nollilla. Hongan paras paikka avautui Joel Perovuolle, jonka tulinen kaukolaukaus kolahti ylärimaan. Tauolle siirryttiin tässäkin ottelussa maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso oli ensimmäistä tasaisempi, ja ajoittain jopa selvästi Hongan hallussa. Avausmaalin iski kuitenkin Nõmme, jonka hyökkääjä pääsi rokottamaan Hongan puolustuksen kommunikaatiovirheestä.

Honka lähti kuitenkin heti kovasti hakemaan tasoitusmaalia, ja se syntyikin lopulta viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Levänen ja Obradovic pelasivat vasemmalla laidalla upean kuvion, ja keskitys löysi maalilta debyyttiään Honka-paidassa pelanneen Alex Nimelyn. Nõmme-vahti Teles onnistui torjumaan englantilaisen laukauksen, mutta paluupallossa ensimmäisenä oli Zeljko Savic, joka viimeisteli näin ensimmäisen maalinsa Hongalle. Viimeisen viiden peliminuutin aikana kovinkaan vaarallisia tilanteita ei nähty kummassakaan päässä, ja lopputulokseksi jäi 1-1.

Honka jatkaa cup-urakkaansa ensi viikon perjantaina 16.2. kello 19.00, kun Talin Hallissa vastassa on HIFK. Akatemian seuraava ottelu on maanantaina 26.2. kello 17.30, kun EIF isännöi keltamustia. Lisäksi Hongan B-junioreiden SM-karsinta jatkuu jo tänään lauantaina kello 14.30. Vastassa Matinkylän tekonurmella on NJS.

Honka Akatemian kokoonpano vs Nõmme Kalju U21:
Felix Ferahyan (MV) (46´ Niklas Hakkila)
Sebastian Veijola
Burak Kilic
Joona Rahikka
Joakim Nivala
Veeti Väätäinen
Mohamed Sheikh
Klaus Huovila
Niko Pulkkinen (46´ Eemil Vuornos)
Nathael Ishii
Ville Kiiski (70´ Niko Pulkkinen)

Maalintekijät:

65´ 0-1 Ville Kiiski


Hongan kokoonpano vs Nõmme Kalju:

#5 Zeljko Savic
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#9 Masar Ömer (83´ Alex Nimely)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#15 Jatuli Laevuo (55´ Robert Ivanov)
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (76´ Mosawer Ahadi)
#89 Nemanja Obradovic

Maalintekijä:

85´ 1-1 Zeljko Savic

Lahti oli Honkaa vahvempi harjoitusottelussa

FC Lahti oli Honkaa vahvempi harjoitusottelussa, ja voitti lopulta luvuin 1-4. Hongan maalin viimeisteli Masar Ömer.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä, ja molemmat joukkueet saivat luotua muutamia maalipaikkoja. 29 peliminuutin kohdalla vierailijoiden Teemu Jäntti avasi maalinteon tarkalla laukauksella Honka-maalin kulmaan.

Hongan paras tilanne ensimmäisellä jaksolla syntyi Borjas Martinin läpisyötöstä, josta Nemanja Obradovic pääsi karkaamaan puolustukselta. Nopeasti maaliltaan vastaan tullut Taleski onnistui kuitenkin torjumaan serbin laukauksen. Näin tauolle siirryttiin lahtelaisten maalin johdossa.

Toiselle jaksolle Honka suoritti kolme vaihtoa. Jonas Levänen, Borjas Martin ja Javi Hervas tulivat penkille, ja Jatuli Laevo, Masar Ömer, sekä Doni Arifi pääsivät kentälle.

Vaihtojen myötä vasemmaksi laitapuolustajaksi siirtyneen Ahmed El-Amaranin jalasta lähteneet erikoistilanteet aiheuttivat vaikeuksia FC Lahden puolustukselle. Taleski onnistui vain vaivoin torjumaan norjalaisen vapaapotkun kulmaksi.

El-Amranin antamasta kulmapotkusta syntyi myös Hongan tasoitusmaali. Matala pallo tuli aina maalin eteen asti, jossa päivystänyt Masar Ömer laukoi sen verkkoon. Kovassa vireessä olevalle Ömerille maali oli talvikauden neljään otteluun jo viides osuma.

Jon Villanueva (Kuva: Juhani Järvenpää)

Peli jatkui tasaisena loppuun asti, mutta maalit iski Lahti. 73 minuutin kohdalla vieralijoille vihellettiin rangaistuspotku.
Hongan testattavana oleva maalivahti Jon Villanueva venytti pallon tielle, muta Fareed Sadat ehti ensimmäisenä paluupalloon ja vei Lahden johtoon.

Sadat pääsi rokottamaan vielä toistamiseen, ja loppulukemat viimeisteli komealla kaukolaukauksella Eemeli Virta aivan loppuminuuteilla.

Kooste:

Hongan kausi jatkuu Suomen Cupin muodossa perjantaina 16.2. kello 19.00, kun Talin hallissa vastaan asettuu HIFK. Honka Akatemia sen sijaan jatkaa cup-urakkaansa jo lauantaina, kun Klubi 04 isännöi Sergio Almenaran ryhmää kello 12.00 alkavassa ottelussa. Pelipaikkana tässäkin ottelussa on Talin halli.

Harjoitusottelussa vastassa FC Lahti

Esport Honka kohtaa FC Lahden harjoitusottelussa Esport Arenalla tänään kello 14.00. Otteluun on vapaa pääsy. 

Honka avasi cup-urakkansa viime lauantaina, kun KTP kaatui tasaisen kamppailun jälkeen Masar Ömerin maalilla luvuin 1-0. Talven otteluissa jo neljä maalia iskenyt Ömer onkin ollut Hongan tähän menessä tehokkain pelaaja. KTP:tä vastaan Honka-paidassa debytoivat Javi Hervas, Ahmed El-Amrani sekä Mosawer Ahadi. Lahti-harjoitusottelussa nähdään mahdollisesti lisääkin debytantteja, mm. Nemanja Obradovicin ja Zeljko Savicin muodossa. Lisäksi Honka testaa ottelussa 27-vuotiasta espanajalaismaalivahtia Jon Villanuevaa. Sivussa ottelusta ovat ainakin Lucas Kaufmann sekä Duarte Tammilehto.

FC Lahti sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa jännittävien vaiheiden jälkeen neljänneksi, ja pelaa tulevalla kaudella kotimaisen sarjan lisäksi myös europelejä. Hongan tapaan tappiottomana talven pelanneet lahtelaiset marsittavat Espoossa kentälle muutamia nuoria lupauksia, sekä testipelaajia. Testipelaajista mukana ovat ainakin makedonialaismaalivahti Davor Taleski, Sierra Leonesta saapuva keskikenttäpelaaja Mamadu Jalloh, sekä Nuutti Laaksonen, Timi Voutilainen ja Ville Ahola.

Honka ja Lahti ovat viimeksi kohdanneet vastaavassa harjoitusottelussa viime kauden alla. Silloin Lahti oli maalin verran parempi, ja loppulukemat 2-1. Hongalta maalinteossa tuossa ottelussa onnistui Kasperi Liikonen.

Seuraa heitä:

Jon Villanueva

Honka testaa 198cm pitkää espanjalaista maalivahtia. Villanuevan viimeisin seura on Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaava SD Amorebieta. Tätä ennen mies on edustanut muun muassa Real Valladolidin ja Córdoban B-joukkueita.

Nemanja Obradovic

Joukkueeseen viime viikolla liittynyt serbialainen hyökkääjä omaa kokemusta niin Serbian, Kreikan, Bosnian ja Hertsegovinan, kuin Ukrainankin sarjoista. 187-senttisen serbin viimeisin seura on Ukrainan pääsarjan PFK Stal. Monipuolinen hyökkääjä pystyy pelaaman sekä laidoissa että keskushyökkääjänä.

RAPORTTI: Harjoitusottelu GrIFK 1-3 Honka

Honka kaatoi viimeisessä harjoitusottelussaan ennen Ykkösen alkua paikallisvastustaja GrIFK:n Kauniaisten keskuskentällä numeroin 1-3.

Honka aloitti ottelun todella vahvasti. Parin ensimmäisen minuutin aikana syntyi jo kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta Douglas Silveira ja Joel Perovuo eivät onnistuneet maalinteossa. Peli oli enimmäkseen Hongan hallinnassa, mutta myös kotijoukkue sai luotua muutamia vaarallisia paikkoja.

37 minuutin kohdalla Perovuo pääsi laukomaan vapaasti, mutta ylärima pelasti GrIFK:n takaiskumaalilta. Kauaa ei Hongan johtomaalia tarvinnut kuitenkaan odottaa. Jean Silva pelattiin upealla syöttökuviolla läpiajoon, ja brassihyökkääjä ei erehtynyt. Pallo kylmänviileästi maalin alakulmaan ja Honka maalin johtoon.

Vain minuutti ehti kulua, kun Honka iski jo uudelleen. Kasperi Liikonen nousi vahvasti laidalta ja keskitti matalana Silvalle, joka sijoitti pallon toistamiseen ohi GrIFK-maalivahdin. Hongan 0-2 vierasjohdossa mentiin myös tauolle.

Honka suoritti runsaasti pelaajavaihtoja toiselle puoliajalle. Kentälle tulivat mm. Maximo Tolonen sekä Filipe Mello. Muutama minuutti oli toista puoliakaa pelattu, kun GrIFK pääsi kaventamaan rangaistuspotkusta.

Honka ei kuitenkaan kavennusmaalista lannistunut, vaan otti pelin jälleen hallintaansa. Douglas Silveira pääsi Perovuon kauniin puolevaihdon jälkeen kokeilemaan, mutta maalivahti venytti kovan laukauksen tielle.

69 minuuttia oli pelattu, kun Silva sai pallon rangaistualueen sisään. Hyökkääjä sai kääntyä täysin rauhassa, ja laittoi pallon kolmannen kerran maaliin.

Honka painosti ottelun loppuhetket hakien lisäosumia, mutta enempää maaleja ei nähty. Näin joukkue päätti harjoituskauden voittoon.

Päävalmentaja Vesa Vasara oli tyytyväinen ottelun antiin.

-Ottelun tavoitteet toteutuivat, saimme kovan ja fyysisen pelin ennen kauden alkua.

Honka on päässyt käyttämään laajaa materiaaliaan läpi talvikauden, ja miltei kaikki pelaajat ovatkin kunnossa kauden alkaessa.

-Saatiin monelle pelaajalle hyviä minuutteja, isosta ryhmästä saadaan valita avauskokoonpano seuraavaan peliin.

Honka avaa Ykkösen kautensa ensi lauantaina Valkeakoskella, kun vastaan asettuu Haka. Vasaralla on selvät ajatukset siitä, miten kausi aloitetaan voitokkaasti.

-Tarvitaan hyvä valmistautuminen ja pelisuunnitelma, jota lähdetään toteuttamaan.

Honka avaa kauden kahdella vierasottelulla. Ensi lauantaina pelattavan Haka-ottelun jälkeen vastaan tulee Gnistan Telia 5G Areenalla. Ensimmäinen kotipeli on 13.5. klo 17.00, kun vastustajaksi saapuu KPV Kokkolasta.

Hongan kokoonpano:
#1 Ville Hursti (MV) (46′ Tim Murray)
#4 Robert Ivanov
#9 Jean Silva
#10 Lucas Kaufmann (46′ Maximo Tolonen)
#14 Ilari Äijälä (46′ Antti Uimaniemi)
#15 Jatuli Laevuo (63′ Joachim Böckerman)
#16 Konsta Rasimus (46′ Tommi Saarinen)
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (46′ Toni Sjöstedt)
#25 Douglas Silveira (63′ Joni Korhonen)
#33 Duarte Tammilehto (46′ Filipe Mello)

Maalintekijät:
42′ 0-1 Jean Silva
43′ 0-2 Jean Silva
69′ 1-3 Jean Silva

RAPORTTI: Harjoitusottelu Honka – Legirus Inter

Hongan valmistautuminen huhtikuun lopulla alkavaan Ykkösen kauteen jatkui voitokkaissa merkeissä, kun Legirus Inter kaatui harjoitusottelussa lukemin 5-0.
Honka kierrätti ottelussa paljon pelaajia, ja mm. Jean Silva oli ensimmäistä kertaa tänä vuonna avauskokoonpanossa.

Ottelu oli alusta asti Hongan selvässä hallinnassa. Ensimmäisen vartin aikana maalipaikkoja siunaantui niin Silvalle kun Toni Sjöstedtillekin, mutta maali pysyi toistaiseksi puhtaana.

21 minuutin kohdalla Sjöstedt nousi väkevästi kohti maalia. Pallo ajautui Maximo Toloselle, joka tarjoili Silvalle täysin tyhjän maalin. Silva ei tästä erehtynyt, ja Honka siirtyi 1-0 johtoon.

Puolen tunnin kohdalla Tommi Saarinen pääsi vapaasti puskemaan Lucas Kaufmannin antamasta kulmapotkusta, mutta tolppa pelasti vierasjoukkueen toiselta takaiskulta. Näin ollen tauolle siirryttiin Hongan 1-0 johdossa.

Toiselle jaksolla Honka nosti prässiä entisestään ja Legiruksen puolustus oli ajoittain hätää kärsimässä. Vain muutama minuutti ehti kulua toista jaksoa, kun Maximo Tolonen ehti ensimmäisenä matalaan keskityksen, ja viimeisteli lukemiksi 2-0.

3-0 maali syntyi jälleen Hongan kovan prässin ansiosta. Lucas Kaufmann riisti pallon rangaistusalueen rajalla, ja viimeisteli itse maalin alakulmaan. Maali oli Kaufmannille jo kolmas kahteen Hongan paidassa pelattuun otteluun.

Hongan riveistä löytyi tänään useita onnistujia. Talven aikana edustusjoukkueen mukaan noussut Onni Puhalainen viimeisteli sekä Hongan 4-0, että 5-0 maalit.  Nuori hyökkääjä kehui joukkuekavereidensa tarjoilua.

-Ömerin ja Äijälän hyvistä tarjoiluista oli helppo laittaa sisään.

19-vuotias hyökkääjä iski viime kaudella Honka Akatemialle Kolmosessa 10 maalia. Alkavan kauden tavoitteet ovat Puhalaiselle selvät.

-Tavoitteena on kehittyä mahdollisimman paljon, tehdä paljon maaleja ja nousta Veikkausliigaan.

ENNAKKO: Harjoitusottelu Honka – Legirus Inter

onka jatkaa valmistautumista kohti huhtikuun lopussa alkavaa Ykkösen kautta, kun Tapiolan urheilupuiston tekonurmella vastaan asettuu vantaalainen Legirus Inter. Ottelu pelataan perjantaina 7.4. klo 18 alkaen, ja siihen on ilmainen sisäänpääsy.

Legirus Inter on venäläis-suomalainen seura, joka pelaa kotiottelunsa Vantaan Korsossa. Vuonna 2015 perustettu Legirus on noussut suomalaisen jalkapallon sarjaportaita nopeasti. Aloitettuaan Nelosessa, se on noussut joka vuosi sarjaportaan ylemmäs. Alkavalla kaudella Legirus pelaa sarjatason Honkaa alempana, Kakkosessa.

Talven Suomen Cupissa Legirus jäi lohkovaiheeseen, mutta antoi kovan osoituksen tasostaan kaatamalla Hongan tavoin Ykkösessä ensi kaudella pelaavan TPS:n.

-Legirus on hyvin valmennettu ja hyvin organisoidusti pelaava joukkue, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi tulevaa vastustajaa.

Honka on esiintynyt talvella hyvin ja vaikka Cupin välierissä tuli niukka tappio, on Vasara tyytyväinen kuluneeseen pre-seasoniin.

-Pääasiassa on mennyt hyvin. Ollaan päästy pelaamaan paljon kovia kilpailullisia pelejä, Vasara toteaa ja mainitsee vastustajista mm. HJK:n, SJK:n ja KuPS:n.

Suomen Cupissa peliaika on painottunut melko tiiviille ryhmälle ja harjoitusottelun yksi tavoitteista onkin sisäistää pelitapaa laajalle ryhmälle, sekä lisätä joukkueen sisäistä kilpailua pelipaikoista.

-Kaikista suurin tavoite on kuitenkin se, että esiinnytään edelleen hyvällä intensiteetillä, toteutetaan tehtäviä kentällä maksimaalisen hyvin ja haetaan voittoa.

ESPORT HONKA – LEGIRUS INTER
PE 6.4, klo 18
Tapiolan Urheilupuisto tekonurmi 1
OTTELUUN ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY!

Pelaajaraportti – Silva vs. Klubi 04

Esport Honka kaatoi eilen, lauantaina Klubi 04:n vakuuttavin 1-6-lukemin. Ottelu pelattiin torstain HIFK-kamppailun tavoin Sonera Stadionilla. Hongalta maalinteossa onnistuivat Jean Silva peräti neljästi, Rony Huhtala ja Calvin N`Sombo tekivät molemmat maalit mieheen. 

– Se oli hyvä peli meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla hallitsimme palloa ja rakensimme paljon paikkoja, Silva sanoi.

Silva kertasi maalejaan seuraavasti.

– Ensimmäisen maalini tein kulmasta. Alex(Lehtinen) antoi hyvän kulman, jonka lauoin maaliin vasemmalla jalalla. Toiseen osumaan ”Kassu”(Liikonen) teki hyvän esityön ja itse laitoin vain jalkani laukauksen eteen ja pallo kimposi siitä maaliin. Kolmannen puskin sisään ja neljäs maali syntyi saksipotkulla, mies naureskeli.

Viime kauden päätteeksi Silva loukkaantui ja oli lähes viisi kuukautta koskematta palloon ja juoksematta.

– Olen onnellinen, että olen päässyt taas pelaamaan. Kuntoni paranee koko ajan ja pian olen sataprosenttisessa kunnossa ja täynnä energiaa.

Ensi viikolla Hongalla on yksi harjoitusottelu KTP:ta vastaan.

– Jatkan kovaa työntekoa, ja kun valmentaja tarvitsee minua, olen valmis pelaamaan!

Hongan avaus:

Lauri Jylhä (mv)

Alex Lehtinen

Eero Haapala

Tommi Saarinen

Robert Ivanov

Niki Otaru

Toni Sjöstedt

Kasperi Liikonen

Antonio Inutile

Jean Silva

Vaihdossa:

Elias Tuomela

Roope Lappalainen

Calvin N`Sombo

Rony Huhtala

Riku Selander

Antti Uimaniemi

Jere Siltala

Yhteistyössä