Harjoitusottelut

Espanjan leirin toinen harjoitusottelu päättyi niukkaan tappioon

Honka päätti yli viikon mittaisen harjoitusleirinsä Espanjassa leirin toisella harjoitusottelulla. Tällä kertaa vastassa oli viime kaudella Norjan pääsarjassa kuudenneksi sijoittunut Kristiansund BK. Norjalaiset onnistuivat avausjaksolla maalinteossa kahdesti. Honka nousi toisella maalin päähän, mutta ei päässyt tällä kertaa tasoihin saakka.

Avausjakso

Honka oli päästä varkain maalipaikkaan neljännellä minuutilla, kun Jerry Voutilainen oli päästä väliin Kristiansund-puolustajan pudotukseen omalle maalivahdille. Norjalaisten maalia vartioinut Morice Mbaye ehti kuitenkin ensimmäisenä palloon. Muilta osin ottelun ensimmäinen vartti mentiin ilman mainitsemisen arvoisia maalipaikkoja kummassakaan päässä.

Kristiansundin ensimmäinen huippupaikka tuli 22. minuutilla, kun Agon Mucolli riisti pallon Honka-puolustukselta ja pääsi laukomaan kohti alakulmaa. Roope Paunio torjui kudin ja Honka-puolustus hoiti loput.

Ottelun avausmaali nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin. Kristiansund pelasi pallon matalana keskityksenä boksiin. Benfik Bye laukoi ohi pallosta, mutta se tuli pilkun kohdille Sander Erik Kartumille, joka viimeisteli varmasti lukemiksi 1-0.

Norjalaiset lisäsivät johtonsa kahteen puolen tunnin kohdalla. Vastahyökkäyksen päätteeksi Kartum pääsi kokeilemaan kahdesti. Ensimmäinen kuti pysähtyi Honka-puolustukseen, mutta paluupallosta lähtenyt laukaus kimposi Hongan kannalta epäonnekkaasti yli Paunion maaliverkkoon.

Hongan kavennusosuma oli suht lähellä vain hetkeä myöhemmin. Henri Aalto keskitti maalille ja sekä Agon Sadiku, että Rui Modesto hyppäsivät pääpalloon, mutta eivät saaneet puskua aikaiseksi kohti vieraiden maalia.

Lisämaaleja avausjaksolla ei nähty, joten tauolle siirryttiin norjalaisten kahden maalin johdossa.

Toinen jakso

Hongan kavennus oli todella lähellä samantien toisen nelivitosen käynnistyttyä. Jerry Voutilainen riisti pallon keksialueella ja käynnisti nopean hyökkäyksen. Pallo kävi Modestolla, joka pelasi takaisin Voutilaiselle. Keskikenttäpelaajan viimeistely pilkun kohdilta nousi kuitenkin yli maalin.

Honka tuli maalin päähän 56. minuutilla. Modesto riisti pallon syvällä Kristiansundin alueella, ja pelasi Sadikulle, joka jatkoi Niilo Saarikivelle. Saarikivi viimeisteli kylmänviileästi ja pallo löytyi norjalaisten maaliverkosta.

Noin varttia myöhemmin Honka kävi jo lähellä tasoitusosumaa. Voutilainen lähetti maalille kovan ja matalan keskityksen, mutta Saarikivi ei osunut kunnolla palloon ja peliä jatkettiin maalipotkulla.

Pian käytiin lähellä maalia toisessa päässä. Kristiansundin David Agbo tykitti kaukaa. Paunio venytti komeasti kätensä kudin tielle ja torjunnasta pallo kolahti ylärimaan. Peli jatkoi samantien aaltoilleimmistaan päästä päähän ja seuraavaksi lähellä maalia oli jälleen Honka. Nopean vastahyökkäyksen jälkeen Aalto nosti yli maalivahdin, mutta epäonnekseen myös hieman yli maalin ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Saarikivi käänsi pelivälineen oikealla jalalleen boksissa, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten Hongan leiri päättyi niukkaan 1-2 tappioon.

Meillä oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla välillä vaikeuksia päästä vastustajan prässin läpi ja siten luomaan useammin boksiin uhkaa. Päästimme kaksi vähän turhan helppoa maalia, ja toisessa oli vastustajalle vielä vähän onnekas pomppukin. Nostimme puoliajalla paljon omaa tasoamme ja aktiivisuuttamme ja aloimme pärjäämään paremmin myös kaksikamppailuissa.  Saimme paljon riistoja ylempänä kentällä ja pääsimme luomaan neljä-viisi hyvää maalipaikkaa. Tällä kertaa saimme niistä tehtyä vain yhden maalin ja olisimme ehkä tänään ansainneet vähintään sen toisen. Tietenkin harmittaa ettemme voittaneet, mutta olen ylpeä siitä miten kasvoimme ottelun sisällä ja esitimme toisella jaksolla oikeinkin hyviä otteita, päävalmentaja Vesa Vasara summasi ottelun annin.

Honka kaatoi leirin ensimmäisessä harjoitusottelussaan ruotsalaisen Helsingborgs IF:n 2-1. Vasaran mukaan nyt vastassa oli taktisesti hyvin samantyylinen nippu.

Taktisesti Kristiansund ei eronnut kovin paljoa Helsingborgista. Laidan ylimiehittämisessä he olivat hyviä ja saivat sitä kautta avausmaalinkin tehtyä. Laadultaan he olivat vielä hieman Helsingborgia kovempia, mutta laitoimme kyllä tänään ihan hyvin kampoihin.

Vasara näkee tärkeänä, että joukkue saa pelejä myös muita, kuin suomalaisia joukkueita vastaan.

On tietenkin tärkeää pelata mahdollisimman paljon kansainvälisiä pelejä. Hienoa, että saimme tällaisen leirin järjestettyä. Olen tyytyväinen siihen, että olemme saaneet tälle pre-seasonille kolme kansainvälistä ottelua, joista Djurgården-peli on vielä jäljellä.

Honka saapui Espanjaan torstaina ja on saanut viettää paljon aikaa yhdessä, niin harjoituskentällä kun sen ulkopuolellakin.

Yhdessäoloa, pelien kautta ongelmien ratkaisua ja lisäksi olemme saaneet kehitettyä myös pelaamistamme. Saimme myös harjoiteltua hyvissä olosuhteissa. Yhtenäisyys on myös tärkeää, joukkue on osoittanut erittäin hyvää ammattimaisuutta ja sitoutumista projektiimme. Kaikin puolin tämä oli erittäin onnistunut reissu, ainoastaan jäi harmittamaan, että hävisimme tämän viimeisen pelin, Vasara kiteytti leirin.

Honka matkaa takaisin Suomeen lauantaina aamupäivästä. Kauaa ei joukkue pääse lepäämään, sillä Liigacupin väierä SJK:ta vastaan koittaa OmaSP Stadionilla jo maanantaina. Kello 18.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

On tietenkin haastavaa, kun matkustamme lauantaina Suomeen ja jo maanantaina sitten pelaamaan Seinäjoelle. Sikäli on sääli, että emme saaneet sovittua ottelua myöhemmäksi. Nyt tehdään kaikki palautumisen eteen ja ollaan maanantaina taas valmiita voittamaan. Haasteellinen peli on tottakai tulossa, toivottavasti saisimme pelimme kulkemaan heti alusta asti, Vasara päättää.

Hongan avauskokoonpano:

#5 Henri Aalto (74’ Pauli Katajamäki)
#6 Jerry Voutilainen (74’ Saku Heiskanen)
#8 Kevin Jansen
#10 Lucas Kaufmann (46’ Niilo Saarikivi)
#12 Roope Paunio (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (62’ Otso Koskinen)
#20 Matias Rale (75’ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernandez
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #1 Maksim Rudakov (MV), #4 Mohammed Adams, #11 Florian Krebs, #25 Mathias Ahlblald (MV), #54 Amos Ramström

Honka kaatoi Helsingborgin, harjoitusleiri alkanut hyvin

Honka avasi harjoitusottelunsa Espanjan leirillä voitolla, kun ruotsalainen Helsingborgs IF kaatui 2-1.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen vartti mentiin ruotsalaisten hallitessa enemmän palloa ja Hongan puolustaessa vahvasti. Maalipaikkoja ei kummallakaan joukkueella juuri ollut.

Ottelun ensimmäinen hyvä maalipaikka nähtiin 23. minuutilla. Rasmus Jönsson pääsi laukomaan vasurillaan boksin rajoilta, mutta Hongan onneksi vähän ohi maalin. Jönssön kokeili myös hetkeä myöhemmin kaukolaukausta oikeallaan, mutta pallo meni selvästi maalin ylitse.

Hongan avausmaali on erittäin lähellä 39. minuutilla. Niilo Saarikivi heitti rajaheiton nopeasti ja pallo pelattiin lopulta Jerry Voutilaiselle, jonka laukaus meni kuitenkin vähän ohi maalin.

Avausjakso päätettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka hyökkäsi, kun toista nelivitosta oli palttu pari minuuttia. Voutilainen vapautti Saarikiven nousuun vasemmalta laidalta, mutta laukaus jäi vaisuksi.

Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun avausmaali. Helsingborgs sai rangaistuspotkun, jonka Rasmus Karjalainen upotti varmasti verkkoon.

Honka tuli tasoihin 68. minuutilla upealla tavalla. Keskialueen vapaapotkun jälkeen Ville Koski laittoi tarkan pitkän syötön Otso Koskille, joka ohitti vastustajan ja pelasi Voutilaiselle, joka laukoi tasoitusosuman.

Kauaa ei Honka odotellut tasoitusmaalin jälkeen. Duarte Tammilehto lähetti kulmapotkun ja Ville Koski puski pelivälineen takakulmaan. Honka 2-1 johtoon.

Honka oli iskeä jo kolmannen maalin hetkeä myöhemmin, mutta Helsingborg-vahti Kalle Joelssonin vastaantulo piti lukemat muuttumattomina.

Helsingborg painosti vahvasti kohti Hongan maalia erityisesti viimeisen kympin aikana, mutta Hongan puolustus kesti maaivahti Maksim Rudakovin johdolla ja näin ottelun lopputulokseksi kirjattiin keltamustien 2-1 voitto.

Meillä oli tietenkin sikäli haastava valmistautuminen, että viime pelistä oli vain muutama päivä ja matkustimme myös välissä. Siinä mielessä onnistuimme hyvin. Ennaltakin odotimme, että tulee haastavampi ottelu. Jouduimme puolustamaan myös enemmän syvältä, kun aikaisemmissa peleissä. Suoriuduimme siinä aika hyvin, vastustaja sai vain yhden maalin ja senkin vähän turhasta rangaistuspotkusta. Jouduimme isompaan haasteeseen ja sopeutumaan ja meidän oli aiempia pelejä vaikeampi prässätä ylhäältä. Joukkue osoitti kuitenkin hyvin luonnetta. Pyrimme toteuttamaan pelisuunnitelmaamme. Emme siinä aivan täydellisesti toki onnistuneet, mutta pystyimme ajoittain pelaamaan erittäin hyvinkin ja teimme kaksi hienoa maalia. Olen todella tyytyväinen joukkueen moraaliin ja sitoutuneisuuden ja voimme olla ylpeitä siitä, että voitimme tasokkaan kansainvälisen ottelun, päävalmentaja Vesa Vasara summasi.

Leiri sujunut suunnitelmien mukaan

Honka saapui Espanjaan torstaiaamuna ja harjoitteli kevyesti jo samana päivänä. Myös seuraavana päivänä vuorossa oli harjoitukset, sekä tärkeä palaveri ennen lauantain ottelua.

 Toistaiseksi yksi iso painotus on ollut palautumisessa. Eri pelaajat ovat toki vähän eri rasitustasoilla, niin osa on harjoitellut vähän enemmänkin. Lähinnä kävimme ennen peliä vastustajaa läpi ja keskityimme siihen. Perjantaina kävimme myös pitkän palaverin, joukkueemme arvoista ja tulevista tavoitteistamme. Kaikki pelaajat ja valmentajat olivat vahvasti mukana ja saimme iskostettua omat arvomme tällekin joukkueelle, Vasara kuvaa leirin alkupäiviä.

Honka matkustaa takaisin Suomeen lauantaina 12.3. Sitä ennen edessä on harjoittelua, maanantain vapaapäivä jalkapallosta, sekä toinen harjoitusottelu norjalaista Kristiansund BK:ta vastaan perjantaina 11.3. kello 17.00 Suomen aikaa.

Nyt taas palautellaan ensin tästä ottelusta. Sen jälkeen saamme pari hyvää harjoituspäivää alle, seuraavaan otteluun on kuitenkin vähän pidempi aika vielä. Lisäksi meillä on yksilöiden kehityskeskusteluita päävalmentajan kanssa. Siinä on aina iso rupeama, kun käydään jokainen pelaaja läpi. Sitä kautta tullaan taas vähä paremmin tutuiksi pelaajien kanssa, Vasara päättää.

Hongan avauskokonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (79’ Saku Heiskanen)
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (63’ Duarte Tammilehto)
#14 Niilo Saarikivi (63’ Otso Koskinen)
#17 Rui Modesto (44’ Pauli Katajamäki)
#18 Agon Sadiku (63’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale (79’ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernandez

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #25 Mathias Ahlblad (MV), #32 Mohammed Adams, #54 Amos Ramström

Paide Linnameeskond maalin verran Honkaa parempi harjoitusottelussa

Honka kohtasi lauantai-iltapäivän harjoitusottelussa virolaisen Paide Linnameeskondin, joka sijoittui viime kauden Meistriliigassa kolmanneksi.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti. Kolmannella minuutilla Niilo Saarikivi lähetti matalan pallon maalille, mutta Aleksandar Katanic ei aivan ylettänyt viimeistelemään.

Ottelun ensimmäinen vartti mentiin tasaisissa merkeissä, Hongan ollessa hieman enemmän pallossa. Jakson edetessä myös pallonhallinta tasaantui. Paide yritti muutaman kerran puhkoa Hongan puolustuslinjaa pidemmillä syötöillä, mutta keltamustien puolustus piti vieraiden hyökkääjät kurissa.

Paiden ensimmäinen huippupaikka nähtiin ottelun 26. minuutilla. Robi Saarma oli päästä viimeistelemään matalasta keskityksestä, mutta Honka-puolustus ja Maksim Rudakov maalilla hoitivat tilanteen.

Honka kävi vielä muutama minuutti ennen taukoa lähellä maalintekoa. Rui Modesto keskitti matalana maalille, mutta Paide-puolustus onnistui purkamaan pallon maalinsa ylitse. Tauolle siirryttiin näin ollen maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Paide oli vahva toisen jakson alussa ja saikin tehtyä ottelun avausmaalin. Pallo tuli boksin rajoille Karl Möölille, jolla oli tarpeeksi tilaa virittää laukaus oikealla jalallaan. Roope Paunio ei voinut kudille mitään ja vieraat siirtyivät näin johtoon.

Maalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia rakentaa huippupaikkoja.

78. minuutilla Honka pelasi Kevin Jansenin, Saku Heiskasen ja Pauli Katajamäen kautta pallon Rui Modestolle. Modeston keskityspallo kimposi Paide-puolustukselta Lucas Kaufmannille, jonka volley-laukaus suuntautui kuitenkin maalin ohitse.

Paide sai luotua hyvän paikan kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa kulmapotkun jälkitilanteesta. Saarman boksin rajoilta lähtenyt laukaus meni kuitenkin oikealta maalin ohitse.

Muutama minuutti ennen täyttä aikaa Kaufmann pelasi pallon rangaistualueelle Jansenille, joka suojasi pelivälinettä hyvin ja jatkoi kohti nousun tehnyttä Heiskasta. Paide-puolustaja ehti kuitenkin liukua syötön väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Vieraat olivat vielä lähellä tuplata johtonsa aivan ottelun lopulla, mutta Möölin laukaus nousi maalin ylitse. Näin ollen lopputulokseksi kirjattiin Paiden 1-0 voitto.

  Pelin alussa pystyimme olemaan hyvin aktiivisia ja luomaan painetta. Se kesti kuitenkin liian vähän aikaa ja peli alkoi aaltoilemaan. Sekavuutta ja virheitä oli liikaa, töitä riittää vielä. Saimme kuitenkin ihan hyvän pelitapahtuman ja paljon peliaikaa monelle eri pelaajalle. Olemme nyt valmiimpia aloittamaan Liigacupin, päävalmentaja Vesa Vasara totesi ottelun jälkeen.

Honka voitti edellisessä harjoitusottelussaan JäPS:n 5-4. Vasara veti hieman yhteen vuoden 2022 ensimmäistä kuukautta.

  Tottakai toistaiseksi paino on ollut suuresti harjoittelussa ja siinä, että saamme pelillisiä asioita kehitettyä, vaikka aina pelaamme tietenkin myös voitosta. Aiemmassa pelissä saimme tehtyä runsaasti maaleja, toki omiin meni myös liikaa. Tänään emme sitten olleet tarpeeksi tehokkaita. Peli osoitti, että töitä meillä on vielä edessämme. Haluamme tietenkin parantaa selvästi viime vuodesta. Voimme kuitenkin mennä luottavaisin mielin kohti Liigacupin avausta, meillä on kasassa hyvä ja työteliäs ryhmä, hän sanoi.

Hongan kokoonpano 1. jaksolla:
#1 Maksim Rudakov
#5 Henri Aalto
#9 Aleksandar Katanic
#11 Florian Krebs
#14 Niilo Saarikivi
#15 Edmund Arko-Mensah
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#20 Matias Rale
#23 Aldayr Hernandez
#88 Otso Koskinen

2. jakson avauskokoonpano:
#4 Mohammed Adams
#10 Lucas Kaufmann
#11 Florian Krebs
#14 Niilo Saarikivi
#15 Edmund Arko-Mensah
#17 Rui Modesto
#19 Saku Heiskanen
#20 Matias Rale
#23 Aldayr Hernandez
#70 Roope Paunio (MV)
#88 Otso Koskinen

Vaihdot 65 min
Kentältä pois:
Hernandez
Rale
Krebs
Saarikivi
Arko-Mensah
Koskinen

Kentälle:
Ramström
Äijälä
Rasimus
Jansen
Katajamäki
Sadiku

Pelaajaennakko – Sampo Koskinen vs. Nömme Kalju

Esport Honka kohtaa tänään Virossa Nömme Kaljun. Kello 14 alkavaa ottelua ja koko aikaisempaa harjoituskautta ennakoi Hongan apuvalmentaja Sampo Koskinen.

Honka on pelannut tällä kaudella kolme harjoitusottelua. Saldo on myös ihan mukava kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Se on siinäkin mielessä hyvä lukema, että kaksi otteluista on pelattu Ykkösen joukkueita vastaan.

– Kaikki ottelut ovat olleet siinä mielessä samanlaisia, että on menty isolla pelaajarotaatiolla. Vain harva pelaaja on pelannut täydet 90 minuuttia. Vaihtorumba näkyy siis viel toisen puoliajan peliesityksessä.

Koskisen mukaan pelaaminen aiemmissa harjoitusotteluissa on ollut varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ensimmäiset puoli tuntia todella mallikasta. Muun muassa harjoituksissa harjoiteltuja syöttökuvioita on näkynyt paljon pelin sisällä.

– Erittäin positiivista on ollut, että niin paljon harjoiteltuja kuvioita on siirtynyt myös itse peliin. Myös hyvä viimeistely on ilahduttanut. Toisaalta omiin on mennyt myös helppoja maaleja, eli puolustuspelaamisessa on vielä parannettavaa. Emme ole vielä tarpeeksi organisoituja ottamaan vastaan vastustajan vastahyökkäyksiä, joka tulee olemaan avainasemassa ensi kaudella.

Koskinen kertoi, että Honka on harjoitellut kovaa nyt kaksi viikkoa, ja se saattaa myös harjoituspeleissä näkyä.

– Pelaajat ovat kovilla ja ehkä vähän huomaa myös sen, ettei olla vielä fyysisesti täydellisessä kunnossa. Ilme on kuitenkin ollut hyvä ja yritystä on.

Tänään, perjantaina Honka kohtaa Viron pääsarjajoukkue Nömme Kaljun. Ottelu toimii jälleen hyvänä tasonmittarina espoolaisille.

– Vastustaja pudotti HJK:n pari kautta sitten europeleistä. Kovan luokan joukkue, joka on pelannut suomalaisia joukkueita vastaan aina hyvin. Samalla ottelu ensimmäinen kansainvälinen ottelu Esport Hongalle. Tasollisesti ja koko organisaatiolle hyvä mittari.

Honka valmistautui Suomen Cupin puolivälierään harjoitusottelulla – Jaro oli tällä kertaa niukasti parempi

Esport Honka pelasi perjantai-iltapäivänä harjoitusottelun Pietarsaaren Jaroa vastaan Matinkylän urheilupuistossa.

Keltamustan lähes koko ottelun kestäneestä hallinnasta huolimatta voiton vei vierasjoukkue, joka onnistui yllättämään Tim Murrayn kerran. Maali syntyi kaukolaukauksella juuri ennen taukovihellystä.

Honka voitti Suomen Cupin lohkonsa ja joukkue pääsi näin ollen suoraan puolivälieriin, jossa vastaan asettuu SJK. Puolivälieräkamppailu pelataan vajaan kahden viikon kuluttua torstaina 29.3. Seinäjoella. Kyseisen pelitauon vuoksi Honka halusi harjoituspelin tälle viikolle.

”Halusimme pelata yhden ottelun ennen puolivälierää. Ensi viikolla tehdään testit, sinä viikonloppuna emme pelaa. Pelillisesti olemme käyneet viikolla läpi pelinavaamista, ja nyt saimme harjoitella sitä hyvää vastustajaa vastaan, kommentoi Esport Hongan valmentaja Sampo Koskinen.”

Tappiosta huolimatta Jaro-kohtaamisesta saatiin Koskisen mukaan paljonkin irti, vaikka parannettavaakin luonnollisesti löytyi.

”Ottelu oli tappiosta huolimatta ihan hyvä. Saimme taas pidettyä enemmän palloa, ja ottelu oli melko hyvin meidän kontrollissamme. Pääpaino oli pelin rakentelussa, ja siinä onnistuimme melko hyvin ja pääsimme taas joukkueena eteenpäin. Oli myös hyvä saada toinen ottelu ulkona. Peli on ulkona kuitenkin aina vähän erilaista.”

”Murtautumisvaiheessa olisimme voineet olla tehokkaampia. Myös puolustamisen pitää olla joukkueelta tiiviimpää ja yhtenäisempää. Jaro on hyvä joukkue, ja tänään se pystyi käyttämään maalipaikat meitä tehokkaammin.”

Hongan Suomen Cup-urakka jatkuu siis noin kahden viikon päästä SJK:ta vastaan. SJK ja Honka kohtasivat viime vuonna Cupin välierissä. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelun ratkaisu tuli vasta rangaistuspotkukilpailussa, jossa seinäjokelaiset vetivät lopulta pidemmän korren. Koskinen vakuuttaa, että joukkue haluaa revanssin viime vuodelta.

”Kaikille jäi varmasti viime vuotisesta hampaankoloon, joten nyt on hyvä mahdollisuus kuitata se. Meille Suomen Cup on myös loistavaa valmistautumista kauteen. Pääsemme tutustumaan jälleen yhteen uuteen joukkueeseen ja stadioniin ennen Veikkausliigan alkua.”

SJK ja Honka taistelevat välieräpaikasta torstaina 29.3. kello 18.30 alkaen Seinäjoen OmaSP-stadionilla.

Esport Honka kohtaa Pietarsaaren Jaron harjoitusottelussa

Esport Honka kohtaa Pietarsaaren Jaron harjoitusottelussa huomenna perjantaina. Ottelu alkaa kello 14.00, ja se pelataan Matinkylän urheilupuistossa säävarauksella. Mikäli lämpötila laskee alle kymmenen pakkasasteen, pelataan kamppailu Esport Arenalla. Otteluun on vapaa pääsy. 

Honka hoiti Suomen Cupin lohkovaiheen puhtaalla pelillä, ja pääsi näin ollen suoraan puolivälieriin, joissa vastaan asettuu SJK. Puolivälieräottelu pelataan 29.3. Seinäjoella. Honka sai näin siis cupista vapaan viikon harjoituskäyttöön, kun lohkokakkoset, sekä paras lohkokolmonen pelaavat puolivälieräkarsintoja lopuista paikoista puolivälieriin.

Talven otteluiden aikana vastuuta on jaettu laajasti, ja kokoonpanossa on nähty paljon myös nuoria, lupaavia honkalaisia. Esimerkiksi Doni Arifi ja Juho Ojanen tekivät debyyttinsä edustusjoukkueessa Gnistania vastaan. Huomisen harjoitusottelussa nähdään mahdollisesti lisää Hongan tulevaisuuden tähtiä.

Perjantaina vastaan asettuva Jaro pelaa ensi kaudellakin Ykkösessä, jossa se sijoittui viime kaudella viidenneksi. Hongan ja Jaron keskinäiset kohtaamiset viime kaudella olivat tasaisia. Kerran päädyttiin pistejakoon, ja kahdesti keltamusta oli niukasti parempi. Jarossa pelaa alkavalla kaudella tuttu mies, sillä peräti 14 vuoden ajan Hongan paitaa kantanut Toni Sjöstedt siirtyi täksi kaudeksi Pietarsaareen. Joukkueesta löytyy myös runsaasti Veikkausliigakokemusta, sillä pääsarjan maalikuninkuudenkin voittanut Jonas Emet, sekä Suomen mestaruutta SJK:ssa nyky-Honka Zeljko Savicin kanssa juhlinut Pavle Milosavljevic edustavat punapaitoja.

Honka-Jaro käynnistyy siis huomenna perjantaina kello 14.00, lähtökohtaisesti Matinkylässä. Jos et pääse paikalle, voi ottelua seurata Esport Hongan twittertilin liveseurannasta.

Voitto ja tasapeli tuliaisena Virosta

Esport Hongan Veikkausliigajoukkue ja Honka Akatemia viettivät kaksi päivää torstaista perjantaihin Tallinnassa pelimatkalla. Molemmat pelasivat harjoitusottelun paikallisen Nõmme Kaljun joukkueita vastaan.

Heti satamaan saapumisen jälkeen joukkueet suuntasivat harjoituksiin. Edustusjoukkueesta mukana oli koko rinki, lukuunottamatta operaatiosta toipuvaa Lucas Kaufmannia. Myös vasta edellisenä päivänä Suomeen saapunut Alex Nimely oli siis mukana.

Perjantaina vuorossa olivat harjoitusottelut. Akatemia kohtasi Nõmme Kaljun U21-joukkueen 11.30 alkaneessa kamppailussa. Ottelu oli alusta asti Hongan hallintaa, ja kotijoukkue keskittyi puolustamaan ja hyökkäämään vastaan. Akatemian runsaasta pallonhallinnnasta huolimatta todelliset maalipaikat jäivät vähiin, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika mentiin pitkälti samalla kaavalla, Hongan hallitessa peliä. Kuparisen pääsi rikkomaan viimein Ville Kiiski, joka karkasi puolustukselta ja viimeisteli varmasti pallon maaliin. Honka loi vielä muutaman hyvän maalipaikan, mutta enempää maaleja ei nähty. Lopputulokseksi kirjattiin näin keltamustien maalin voitto.

Heti Akatemian ottelun jälkeen Hongan Veikkausliigajoukkue kohtasi viime kaudella Viron pääsarjassa Meistriliigassa kolmanneksi sijoittuneen Nõmmen edutuksen. Korijoukkue oli alkuminuuteilla vahva, ja loi muutaman hyvin vaarallisen tilanteen. Tim Murrayn pelastukset Honka-maalilla pitivät lukemat kuitenkin nollilla. Hongan paras paikka avautui Joel Perovuolle, jonka tulinen kaukolaukaus kolahti ylärimaan. Tauolle siirryttiin tässäkin ottelussa maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso oli ensimmäistä tasaisempi, ja ajoittain jopa selvästi Hongan hallussa. Avausmaalin iski kuitenkin Nõmme, jonka hyökkääjä pääsi rokottamaan Hongan puolustuksen kommunikaatiovirheestä.

Honka lähti kuitenkin heti kovasti hakemaan tasoitusmaalia, ja se syntyikin lopulta viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Levänen ja Obradovic pelasivat vasemmalla laidalla upean kuvion, ja keskitys löysi maalilta debyyttiään Honka-paidassa pelanneen Alex Nimelyn. Nõmme-vahti Teles onnistui torjumaan englantilaisen laukauksen, mutta paluupallossa ensimmäisenä oli Zeljko Savic, joka viimeisteli näin ensimmäisen maalinsa Hongalle. Viimeisen viiden peliminuutin aikana kovinkaan vaarallisia tilanteita ei nähty kummassakaan päässä, ja lopputulokseksi jäi 1-1.

Honka jatkaa cup-urakkaansa ensi viikon perjantaina 16.2. kello 19.00, kun Talin Hallissa vastassa on HIFK. Akatemian seuraava ottelu on maanantaina 26.2. kello 17.30, kun EIF isännöi keltamustia. Lisäksi Hongan B-junioreiden SM-karsinta jatkuu jo tänään lauantaina kello 14.30. Vastassa Matinkylän tekonurmella on NJS.

Honka Akatemian kokoonpano vs Nõmme Kalju U21:
Felix Ferahyan (MV) (46´ Niklas Hakkila)
Sebastian Veijola
Burak Kilic
Joona Rahikka
Joakim Nivala
Veeti Väätäinen
Mohamed Sheikh
Klaus Huovila
Niko Pulkkinen (46´ Eemil Vuornos)
Nathael Ishii
Ville Kiiski (70´ Niko Pulkkinen)

Maalintekijät:

65´ 0-1 Ville Kiiski


Hongan kokoonpano vs Nõmme Kalju:

#5 Zeljko Savic
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#9 Masar Ömer (83´ Alex Nimely)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#15 Jatuli Laevuo (55´ Robert Ivanov)
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (76´ Mosawer Ahadi)
#89 Nemanja Obradovic

Maalintekijä:

85´ 1-1 Zeljko Savic

Lahti oli Honkaa vahvempi harjoitusottelussa

FC Lahti oli Honkaa vahvempi harjoitusottelussa, ja voitti lopulta luvuin 1-4. Hongan maalin viimeisteli Masar Ömer.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä, ja molemmat joukkueet saivat luotua muutamia maalipaikkoja. 29 peliminuutin kohdalla vierailijoiden Teemu Jäntti avasi maalinteon tarkalla laukauksella Honka-maalin kulmaan.

Hongan paras tilanne ensimmäisellä jaksolla syntyi Borjas Martinin läpisyötöstä, josta Nemanja Obradovic pääsi karkaamaan puolustukselta. Nopeasti maaliltaan vastaan tullut Taleski onnistui kuitenkin torjumaan serbin laukauksen. Näin tauolle siirryttiin lahtelaisten maalin johdossa.

Toiselle jaksolle Honka suoritti kolme vaihtoa. Jonas Levänen, Borjas Martin ja Javi Hervas tulivat penkille, ja Jatuli Laevo, Masar Ömer, sekä Doni Arifi pääsivät kentälle.

Vaihtojen myötä vasemmaksi laitapuolustajaksi siirtyneen Ahmed El-Amaranin jalasta lähteneet erikoistilanteet aiheuttivat vaikeuksia FC Lahden puolustukselle. Taleski onnistui vain vaivoin torjumaan norjalaisen vapaapotkun kulmaksi.

El-Amranin antamasta kulmapotkusta syntyi myös Hongan tasoitusmaali. Matala pallo tuli aina maalin eteen asti, jossa päivystänyt Masar Ömer laukoi sen verkkoon. Kovassa vireessä olevalle Ömerille maali oli talvikauden neljään otteluun jo viides osuma.

Jon Villanueva (Kuva: Juhani Järvenpää)

Peli jatkui tasaisena loppuun asti, mutta maalit iski Lahti. 73 minuutin kohdalla vieralijoille vihellettiin rangaistuspotku.
Hongan testattavana oleva maalivahti Jon Villanueva venytti pallon tielle, muta Fareed Sadat ehti ensimmäisenä paluupalloon ja vei Lahden johtoon.

Sadat pääsi rokottamaan vielä toistamiseen, ja loppulukemat viimeisteli komealla kaukolaukauksella Eemeli Virta aivan loppuminuuteilla.

Kooste:

Hongan kausi jatkuu Suomen Cupin muodossa perjantaina 16.2. kello 19.00, kun Talin hallissa vastaan asettuu HIFK. Honka Akatemia sen sijaan jatkaa cup-urakkaansa jo lauantaina, kun Klubi 04 isännöi Sergio Almenaran ryhmää kello 12.00 alkavassa ottelussa. Pelipaikkana tässäkin ottelussa on Talin halli.

Harjoitusottelussa vastassa FC Lahti

Esport Honka kohtaa FC Lahden harjoitusottelussa Esport Arenalla tänään kello 14.00. Otteluun on vapaa pääsy. 

Honka avasi cup-urakkansa viime lauantaina, kun KTP kaatui tasaisen kamppailun jälkeen Masar Ömerin maalilla luvuin 1-0. Talven otteluissa jo neljä maalia iskenyt Ömer onkin ollut Hongan tähän menessä tehokkain pelaaja. KTP:tä vastaan Honka-paidassa debytoivat Javi Hervas, Ahmed El-Amrani sekä Mosawer Ahadi. Lahti-harjoitusottelussa nähdään mahdollisesti lisääkin debytantteja, mm. Nemanja Obradovicin ja Zeljko Savicin muodossa. Lisäksi Honka testaa ottelussa 27-vuotiasta espanajalaismaalivahtia Jon Villanuevaa. Sivussa ottelusta ovat ainakin Lucas Kaufmann sekä Duarte Tammilehto.

FC Lahti sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa jännittävien vaiheiden jälkeen neljänneksi, ja pelaa tulevalla kaudella kotimaisen sarjan lisäksi myös europelejä. Hongan tapaan tappiottomana talven pelanneet lahtelaiset marsittavat Espoossa kentälle muutamia nuoria lupauksia, sekä testipelaajia. Testipelaajista mukana ovat ainakin makedonialaismaalivahti Davor Taleski, Sierra Leonesta saapuva keskikenttäpelaaja Mamadu Jalloh, sekä Nuutti Laaksonen, Timi Voutilainen ja Ville Ahola.

Honka ja Lahti ovat viimeksi kohdanneet vastaavassa harjoitusottelussa viime kauden alla. Silloin Lahti oli maalin verran parempi, ja loppulukemat 2-1. Hongalta maalinteossa tuossa ottelussa onnistui Kasperi Liikonen.

Seuraa heitä:

Jon Villanueva

Honka testaa 198cm pitkää espanjalaista maalivahtia. Villanuevan viimeisin seura on Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaava SD Amorebieta. Tätä ennen mies on edustanut muun muassa Real Valladolidin ja Córdoban B-joukkueita.

Nemanja Obradovic

Joukkueeseen viime viikolla liittynyt serbialainen hyökkääjä omaa kokemusta niin Serbian, Kreikan, Bosnian ja Hertsegovinan, kuin Ukrainankin sarjoista. 187-senttisen serbin viimeisin seura on Ukrainan pääsarjan PFK Stal. Monipuolinen hyökkääjä pystyy pelaaman sekä laidoissa että keskushyökkääjänä.

RAPORTTI: Harjoitusottelu GrIFK 1-3 Honka

Honka kaatoi viimeisessä harjoitusottelussaan ennen Ykkösen alkua paikallisvastustaja GrIFK:n Kauniaisten keskuskentällä numeroin 1-3.

Honka aloitti ottelun todella vahvasti. Parin ensimmäisen minuutin aikana syntyi jo kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta Douglas Silveira ja Joel Perovuo eivät onnistuneet maalinteossa. Peli oli enimmäkseen Hongan hallinnassa, mutta myös kotijoukkue sai luotua muutamia vaarallisia paikkoja.

37 minuutin kohdalla Perovuo pääsi laukomaan vapaasti, mutta ylärima pelasti GrIFK:n takaiskumaalilta. Kauaa ei Hongan johtomaalia tarvinnut kuitenkaan odottaa. Jean Silva pelattiin upealla syöttökuviolla läpiajoon, ja brassihyökkääjä ei erehtynyt. Pallo kylmänviileästi maalin alakulmaan ja Honka maalin johtoon.

Vain minuutti ehti kulua, kun Honka iski jo uudelleen. Kasperi Liikonen nousi vahvasti laidalta ja keskitti matalana Silvalle, joka sijoitti pallon toistamiseen ohi GrIFK-maalivahdin. Hongan 0-2 vierasjohdossa mentiin myös tauolle.

Honka suoritti runsaasti pelaajavaihtoja toiselle puoliajalle. Kentälle tulivat mm. Maximo Tolonen sekä Filipe Mello. Muutama minuutti oli toista puoliakaa pelattu, kun GrIFK pääsi kaventamaan rangaistuspotkusta.

Honka ei kuitenkaan kavennusmaalista lannistunut, vaan otti pelin jälleen hallintaansa. Douglas Silveira pääsi Perovuon kauniin puolevaihdon jälkeen kokeilemaan, mutta maalivahti venytti kovan laukauksen tielle.

69 minuuttia oli pelattu, kun Silva sai pallon rangaistualueen sisään. Hyökkääjä sai kääntyä täysin rauhassa, ja laittoi pallon kolmannen kerran maaliin.

Honka painosti ottelun loppuhetket hakien lisäosumia, mutta enempää maaleja ei nähty. Näin joukkue päätti harjoituskauden voittoon.

Päävalmentaja Vesa Vasara oli tyytyväinen ottelun antiin.

-Ottelun tavoitteet toteutuivat, saimme kovan ja fyysisen pelin ennen kauden alkua.

Honka on päässyt käyttämään laajaa materiaaliaan läpi talvikauden, ja miltei kaikki pelaajat ovatkin kunnossa kauden alkaessa.

-Saatiin monelle pelaajalle hyviä minuutteja, isosta ryhmästä saadaan valita avauskokoonpano seuraavaan peliin.

Honka avaa Ykkösen kautensa ensi lauantaina Valkeakoskella, kun vastaan asettuu Haka. Vasaralla on selvät ajatukset siitä, miten kausi aloitetaan voitokkaasti.

-Tarvitaan hyvä valmistautuminen ja pelisuunnitelma, jota lähdetään toteuttamaan.

Honka avaa kauden kahdella vierasottelulla. Ensi lauantaina pelattavan Haka-ottelun jälkeen vastaan tulee Gnistan Telia 5G Areenalla. Ensimmäinen kotipeli on 13.5. klo 17.00, kun vastustajaksi saapuu KPV Kokkolasta.

Hongan kokoonpano:
#1 Ville Hursti (MV) (46′ Tim Murray)
#4 Robert Ivanov
#9 Jean Silva
#10 Lucas Kaufmann (46′ Maximo Tolonen)
#14 Ilari Äijälä (46′ Antti Uimaniemi)
#15 Jatuli Laevuo (63′ Joachim Böckerman)
#16 Konsta Rasimus (46′ Tommi Saarinen)
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (46′ Toni Sjöstedt)
#25 Douglas Silveira (63′ Joni Korhonen)
#33 Duarte Tammilehto (46′ Filipe Mello)

Maalintekijät:
42′ 0-1 Jean Silva
43′ 0-2 Jean Silva
69′ 1-3 Jean Silva

Yhteistyössä