Akatemia, Harjoitusottelut, Otteluraportti

Voitto ja tasapeli tuliaisena Virosta

Esport Hongan Veikkausliigajoukkue ja Honka Akatemia viettivät kaksi päivää torstaista perjantaihin Tallinnassa pelimatkalla. Molemmat pelasivat harjoitusottelun paikallisen Nõmme Kaljun joukkueita vastaan.

Heti satamaan saapumisen jälkeen joukkueet suuntasivat harjoituksiin. Edustusjoukkueesta mukana oli koko rinki, lukuunottamatta operaatiosta toipuvaa Lucas Kaufmannia. Myös vasta edellisenä päivänä Suomeen saapunut Alex Nimely oli siis mukana.

Perjantaina vuorossa olivat harjoitusottelut. Akatemia kohtasi Nõmme Kaljun U21-joukkueen 11.30 alkaneessa kamppailussa. Ottelu oli alusta asti Hongan hallintaa, ja kotijoukkue keskittyi puolustamaan ja hyökkäämään vastaan. Akatemian runsaasta pallonhallinnnasta huolimatta todelliset maalipaikat jäivät vähiin, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika mentiin pitkälti samalla kaavalla, Hongan hallitessa peliä. Kuparisen pääsi rikkomaan viimein Ville Kiiski, joka karkasi puolustukselta ja viimeisteli varmasti pallon maaliin. Honka loi vielä muutaman hyvän maalipaikan, mutta enempää maaleja ei nähty. Lopputulokseksi kirjattiin näin keltamustien maalin voitto.

Heti Akatemian ottelun jälkeen Hongan Veikkausliigajoukkue kohtasi viime kaudella Viron pääsarjassa Meistriliigassa kolmanneksi sijoittuneen Nõmmen edutuksen. Korijoukkue oli alkuminuuteilla vahva, ja loi muutaman hyvin vaarallisen tilanteen. Tim Murrayn pelastukset Honka-maalilla pitivät lukemat kuitenkin nollilla. Hongan paras paikka avautui Joel Perovuolle, jonka tulinen kaukolaukaus kolahti ylärimaan. Tauolle siirryttiin tässäkin ottelussa maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso oli ensimmäistä tasaisempi, ja ajoittain jopa selvästi Hongan hallussa. Avausmaalin iski kuitenkin Nõmme, jonka hyökkääjä pääsi rokottamaan Hongan puolustuksen kommunikaatiovirheestä.

Honka lähti kuitenkin heti kovasti hakemaan tasoitusmaalia, ja se syntyikin lopulta viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Levänen ja Obradovic pelasivat vasemmalla laidalla upean kuvion, ja keskitys löysi maalilta debyyttiään Honka-paidassa pelanneen Alex Nimelyn. Nõmme-vahti Teles onnistui torjumaan englantilaisen laukauksen, mutta paluupallossa ensimmäisenä oli Zeljko Savic, joka viimeisteli näin ensimmäisen maalinsa Hongalle. Viimeisen viiden peliminuutin aikana kovinkaan vaarallisia tilanteita ei nähty kummassakaan päässä, ja lopputulokseksi jäi 1-1.

Honka jatkaa cup-urakkaansa ensi viikon perjantaina 16.2. kello 19.00, kun Talin Hallissa vastassa on HIFK. Akatemian seuraava ottelu on maanantaina 26.2. kello 17.30, kun EIF isännöi keltamustia. Lisäksi Hongan B-junioreiden SM-karsinta jatkuu jo tänään lauantaina kello 14.30. Vastassa Matinkylän tekonurmella on NJS.

Honka Akatemian kokoonpano vs Nõmme Kalju U21:
Felix Ferahyan (MV) (46´ Niklas Hakkila)
Sebastian Veijola
Burak Kilic
Joona Rahikka
Joakim Nivala
Veeti Väätäinen
Mohamed Sheikh
Klaus Huovila
Niko Pulkkinen (46´ Eemil Vuornos)
Nathael Ishii
Ville Kiiski (70´ Niko Pulkkinen)

Maalintekijät:

65´ 0-1 Ville Kiiski


Hongan kokoonpano vs Nõmme Kalju:

#5 Zeljko Savic
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#9 Masar Ömer (83´ Alex Nimely)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#15 Jatuli Laevuo (55´ Robert Ivanov)
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (76´ Mosawer Ahadi)
#89 Nemanja Obradovic

Maalintekijä:

85´ 1-1 Zeljko Savic

Yhteistyössä