Europelit

Hongan europelit päättyivät niukkaan tappioon

FC Honka ja NK Domžale kohtasivat Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. Avausosan päätyttyä tasan 1-1, olivat lähtökohdat otteluun tasaiset. Tasainen oli toinenkin osa, mutta Arnel Jakupovicin iskiessä vieraille ottelun ainoan maalin, päättyivät Hongan europelit tältä kaudelta yhteismaalein 1-2.

Avausjakso

Honka loi ensimmäisen tilanteen ottelun kymmenennellä minuutilla. Rui Modesto lähetti vaarallisen keskityspallon maalille, mutta Darren Smith ei aivan ehtinyt ajoissa paikalle. Domžale-vahti Mulalic ohjasi pallon päädystä yli kulmapotkuksi.

Honka joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa neljännellätoista minuutilla. Kovan tällin päähänsä saanut Ville Koski jätti kentän, ja tilalle vaihdettiin Tapio Heikkilä.

Vierasjoukkue oli ensimmäistä kertaa lähellä maalia kun pelattiin 16. minuuttia. Joukkueen kapteeni Senijad Ibričić laukoi vasurillaan boksin ulkopuolelta, mutta Murray koppasi pallon.

Vieraat siirtyivät 1-0 johtoon 22. minuutilla. Ibričić pelasi vapaapotkun viereen, ja Arnel Jakupovic laukoi vasurillaan komean kaukolaukauksen aivan Honka-maalin yläkulmaan.

Ibričić aiheutti jälleen Hongalle ongelmia 35. minuutilla. Murray torjui laukauksen yläkulmasta kulmapotkuksi. Lisäosumia ei kuitenkaan avausnelivitosella nähty, joten tauolle mentiin maalin takaa-ajoasemassa.

Toinen jakso

Honka sai toisella jaksolla ensimmäistä enemmän hallintaa itselleen, ja loi myös useampia tilanteita. Vain muutama minuutti oli pelattu, kun Lucas Kaufmann lähetti keskityspallon, Mulalic torjui Modeston laukauksen eteensä, mutta Jean Marie Dongou rikkoi puolustajaa irtopallosta taistellessaan.

Honka iski uudelleen 66. minuutilla. Kaufmann riisti pallon syvällä omalla alueella ja käynnisti vauhdikkaan vastahyökkäyksen. Ratkaisua yritti jälleen Modesto, mutta Mulalic sai vielä venytettyä näppinsä kudin tielle.

Honka painosti ahkerasti kohti vieraiden maalia, ja saikin luotua vielä tilanteita. Kokeilemaan pääsivät mm. Dongou ja Demba Savage, mutta vieraiden maali säilyi loppuun asti koskemattomana. Näin ottelun lopputulokseksi jäi 0-1 tappio, ja europelit päättyivät tältä kaudelta yhteismaalein 1-2.

– Olemme tottakai pettyneitä tulokseen. Uskomme, että olisimme voineet pystyä parempaan. Meillä oli hetkemme, jolloin saimme luotua hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa ei vain riittänyt. Nyt laitamme kaiken keskittymisemme Veikkausliigapeleihin ja sieltä hyvien tulosten ottamiseen, Rui Modesto totesi pelin päätyttyä.

Hongan kausi jatkuu Veikkausliigassa jo maanantaina 2.8. Silloin keltamustat matkaavat Turkuun FC Interin vieraaksi Veritas Stadionilla 18.30 alkavaan otteluun, Kotikentällä Tapiolan urheilupuistossa pelataan ensi kerran saman viikon sunnuntaina 8.8. Vieraaksi niin ikään 18.30 alkavaan otteluun saapuu Ilves, ja liput otteluun voit ostaa klikkaamalla tästä! Joukkue tarvitsee nyt vahvan kotiyleisön tuen, kun se taistelee noususta kohti korkeampia sijoituksia. Saavu siis Tapiolaan kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (86′ Juan Alegria)
#7 Jonas Levänen (60′ Edmund Arko-Mensah)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (60′ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä
#21 Ville Koski (14′ Tapio Heikkilä)
#26 Dani Hatakka

Vaihdossa: #14 Niilo Saarikivi, #15 Otto Ollikainen, #16 Konsta Rasimus, #20 Matias Rale, #24 Nasiru Banahene, #28 Otto Huuhtanen (MV), #70 Roope Paunio (MV), #88 Otso Koskinen

Tärkeä toinen osaottelu torstaina!

FC Hongalla on ylihuomenna torstaina 29.7. edessään erittäin iso ottelu, kun se kohtaa klo 19.00 alkaen Bolt Arenalla NK Domžalen. Joukkueiden välinen avausosaottelu päättyi tasan 1-1, joten panokset ovat erittäin kovat. Otteluparin voittaja jatkaa Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle. Liput otteluun tästä!

Honka selvitti tiensä toiselle karsintakierrokselle kaatamalla färsaarelaisen NSÍ Runavíkin yhteismaalein 3-1. NK Domžale voitti puolestaan luxemburgilaisen Swift Hesperangen 2-1.

Joukkueiden avauskohtaaminen Sloveniassa oli tasainen. Kotijoukkue Domžalella oli enemmän laukauksia, mutta Honka loi vaarallisemmat paikat. Ottelun molemmat osumat nähtiin toisella nelivitosella. Domžale siirtyi johtoon kellon näyttäessä 69. minuuttia. Sven Karič keskitti vasemmalta ja Arnel Jakupovic pääsi puskemaan johto-osuman.

Honka ei takaiskusta kuitenkaan lannistunut, vaan tuli tasoihin seitsemän minuuttia myöhemmin. Jonas Levänen tarjoili maalin edustalle ja Jean Marie Dongou viimeisteli 1-1 maalin.

– Domžale oli avausosassa aikalailla odotetun lainen vastustaja. Heidän vahvuutensa ovat erityisesti hyökkäämisvaiheessa, he laittavat useasti keskityksiä ja paljon miehiä boksiin. Meidän pitää torstaina saada avausosaa enemmän paineistettua heitä korkealla prässillä ja napata pallonriistoja myös ylempänä kenttää, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara sanoo.

– Pystyimme aiheuttamaan heille hyvin ongelmia ensimmäisessä kohtaamisessa erityisesti nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta myös omalla pallonhallinnallamme ja sen kautta pitkillä hyökkäyksillä. Kun parannamme vielä hyökkäyspelaamistamme, olemme maalipaikoissamme tehokkaampia, sekä tietenkin pidämme puolustuksen tiiviinä, niin hyvä tulee. Iso haaste meillä on toki edessä, vastassa on hyvä joukkue. Hienoa, että saamme ratkaista tämän nyt kotiottelussa, hän jatkaa.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet avausosan jälkeen yhden sarjaottelun. Honka kohtasi sunnuntaina kotonaan FC Lahden. Otso Koskinen laukoi pilkulta keltamustat johtoon, mutta vieraiden Charles Geoffrey puski loppulukemiksi 1-1.

Domžale puolestaan avasi liigakautensa niin ikään sunnuntaina Slovenian suurseura NK Mariboria vastaan vieraskentällä. Kotijoukkue iski jo avausjaksolla kolme osumaa, eikä Domžale päässyt Zeni Husmanin kavennusmaalia lähemmäksi.

Otteluparin voittaja kohtaa kolmannella karsintakierroksella voittajan otteluparista Hafnarfjördur (ISL) vs Rosenborg (NOR). Rosenborg voitti avausosan vieraissa 2-0.

FC Honka vs NK Domžale Bolt Arenalla Töölössä torstaina 29.7. kello 19.00 alkaen! Tarjolla on varmasti huippuottelu ja panokset ovat kovat! Saavutaan joukolla stadionille, pukeudutaan keltamustaan, kannustetaan Honkaa ja mennään yhdessä jatkoon! Osta lippusi klikkaamalla tästä!

Kausikortilla ei pääsyä europeliin. Lippuja myydään verkossa Tiketissä, sekä Tiketin myyntipisteissä, jotka voit tarkistaa täältä! Stadionilla ei ole lipunmyyntiä. Liput ovat myynnissä koko ottelun ajan, mutta ennakkoon ostettu lippu on edullisempi, kuin ottelupäivänä.

Muistathan saapua otteluun ainoastaan täysin terveenä!

Tervetuloa matsiin!

Honka ja NK Domžale tasapeliin avausosassa

FC Honka matkasi UEFA:n Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen avausosaan Slovenian Domžaleen. Tiistai-illassa nähtiin tasainen ottelu, mutta molemmat joukkueet loivat omat hyvät paikkansa. Domžale siirtyi johtoon toisella jaksolla, mutta Honka kuittasi takaiskumaalin pian. Lopulta päädyttiin 1-1 tasatulokseen.

Avausjakso

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kotijoukkueen hallitessa hieman enemmän palloa avausminuuteilla. Jo toisella peliminuutilla Honka sai ensimmäisen tilanteen, kun Lucas Kaufmann pääsi karkaamaan Domžalen puolustukselta. Brassin kosketus karkasi kuitenkin turhan pitkäksi, ja kotijoukkueen puolustus selvitti tilanteen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka sai pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Jakson edetessä kotijoukkue hyökkäsi vahvemmin. Erityisen vaarallinen oli useasti kauempaakin laukonut Arnel Jakupovic. 28. minuutilla Janez Pišek pääsi laukomaan boksista, mutta Hongan onneksi keskikenttäpelaajan kuti karkasi maalin yli.

35. minuutilla Jakupovic sai jalkansa vapaaksi, mutta Tim Murray oli hereillä ja torjui etukulmaa kohden suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta Dario Kolobarić pääsi puskemaan, mutta yli maalin.

Avausnelivitosella ei maaleja nähty, joten tauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen oli suurilta osin ensimmäisen kaltainen. Jakson ensimmäisen tilanteen loi kotijoukkue Domžale, kun
Andraž Žinič keskitti ja Jakupovic pääsi puskemaan. Peliväline suuntautui kuitenkin päin Murrayta, joka torjui helposti.

Honka oli erittäin lähellä johtomaalia, kun 55. minuutti oli täyttymässä. Kaufmann levitti laitaan Jonas Leväselle ja puolustaja laukoi matalan kudin kohti oikeaa alakulmaa. Ajdin Mulalić sai juuri ja juuri näppinsä väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Ottelun avausmaali syntyi lopulta 69. minuutilla. Sven Karič keskitti vasemmalta ja Jakupovic pääsi puskemaan Honka-puolustuksen välistä pallon verkkoon ja NK Domžalen 1-0 johtoon.

Honka ei takaiskumaalista kuitenkaan lannistunut, vaan tasoitti tilanteen jo seitsemän minuuttia myöhemmin. Henri Aalto riisti pallon syvällä Domžale-alueella, Levänen laittoi matalan pallon maalille ja Jean Marie Dongou viimeisteli lukemat 1-1:een.

Tasoitusosuman jälkeen molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa voittomaaliin. Lähimpänä kävi Honka lisäajan kolmannella minuutilla. Kaufmann riisti pallon kotijoukkueen vapaapotkun jälkeen ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Brassi keskitti kohti Jerry Voutilaista, mutta keskikenttäpelaajan huonosta asennosta lähtenyt pusku meni yli maalin.

Kun lisämaaleja ei nähty, päädyttiin avausosassa 1-1 tasatulokseen.

– Tämä ottelu oli meiltä kelpo suoritus. Saimme mielestäni luotua paremmat maalipaikat, ja hyvä ottelu on varmasti tulossa ensi viikollakin toisessa osaottelussa. Vastustaja oli aikalailla sellainen kuin odotimmekin. He ovat hyviä pallollisessa pelissä, mutta puolustamisessa on puutteita, tiivisti keskikentällä uurastanut Niklas Pyyhtiä.

– Tulos antaa meille hyvät asetelmat toiseen osaan. Näimme, että ottelupari on täysin voitettavissa. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee silloin paikalle kannustamaan. Oli upeaa nähdä myös muutama meidän kannattaja tänään katsomossa, Pyyhtiä päättää.

Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan Bolt Arenalla ensi viikon torstaina 29.7. kello 19.00! Edessä on varmasti huippuottelu ja panokset ovat kovat! Liput tulevat myyntiin tällä viikolla, joten osta silloin omasi, ja saavu kannustamaan Honka jatkoon!

Ennen toista euro-osaottelua Honka pelaa Veikkausliigaa, kun se kohtaa kotikentällään Tapiolan urheilupuistossa FC Lahden sunnuntaina 25.7. kello 18.30 alkaen! Saavu myös sunnuntain Veikkausliigaotteluun nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon! Liput otteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (80′ Edmund Arko-Mensah)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (70′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#15 Otto Ollikainen (70′ Jerry Voutilainen)
#17 Rui Modesto (80′ Nasiru Banahene)
#18 Niklas Pyyhtiä (86′ Konsta Rasimus)
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka

Vaihdossa: #14 Niilo Saarikivi, #19 Juan Alegria, 20 Matias Rale, #28 Otto Huuhtanen (MV), #70 Roope Paunio (MV)

Honka matkaa Sloveniaan

FC Honka matkaa maanantaina kohti Sloveniaa, jossa odottaa tiistaina pelattava UEFA:n Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu NK Domžalea vastaan. Ottelu käynnistyy kello 18.55 Suomen aikaa.

Honka kohtasi edellisellä karsintakierroksella färsaarelaisen NSÍ Runavíkin. Ensimmäinen osaottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta vieraissa Honka oli selvästi vahvempi. Jean Marie Dongou avasi maalihanat jo kahdeksannella peliminuutilla ja lisäsi Hongan johdon kahteen, kun kellossa oli 60 minuuttia. Lucas Kaufmann laukoi vielä vapaapotkusta 3–0 ja Jorgin Nielsenin kavennusmaali jäi laihaksi lohduksi isännille.

Hongan kaikki kolme maalia olivat kaunista katseltavaa. Avausmaalin rakensivat Niklas Pyyhtiä ja Edmund Arko-Mensah, toisessa Otto Ollikainen vapautti läpisyötöllään Dongoun läpiajoon ja kolmannen Kaufmann laukoi suoran vapaapotkusta.

– Voitto Färsaarilta oli tärkeä saada ja siitä on hyvä jatkaa tähän seuraavaan ottelupariin, josta olisi myös tärkeää saada jatkopaikka. Vastus toki kovenee edellisestä, mutta uskon että meillä on hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon, kommentoi Konsta Rasimus asetelmia ottelupariin.

Vastustaja NK Domžale

NK Domžale on vuonna 1920 perustettu seura. Domžale on noin 13 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee aivan maan pääkaupungin, Ljubljanan kyljessä. Seuran kotistadion vetää 3100 henkeä.

Slovenian mestaruuden joukkue on voittanut kahdesti, kausilla 2006-2007 ja 2007-2008. Sen jälkeen joukkue on asemoitunut kymmenjoukkueisen sarjan ylempään keskikastiin, lukuun ottamatta muutamia heikompia kausia. Viime kauden päätteeksi sijoitus oli neljäs. Slovenian Cupin Domžale on voittanut niin ikään kahdesti, kausilla 2010-2011, sekä 2016-2017.

Ensimmäisellä karsintakierroksella Domžale pelasi tasaisen otteluparin luxemburgilaisen Swift Hesperangen kanssa. Avausosa päättyi Sloveniassa kotijoukkueen 1-0 voittoon, ja vieraskentällä tulostaululla seisoivat tasalukemat 1-1. Näin jatkopaikka aukesi yhteismaalein 2-1.

– Ennakoisin vastustajan pitävän kovempaa vauhtia edelliseen verrattuna. Sen perusteella mitä olemme heidän pelaamistaan käyneet läpi, niin he ovat erittäin voimakkaasti hyökkäävä joukkue, Rasimus sanoo.

Seuraa häntä: #9 Dario Kolobaric

21-vuotias slovenialaishyökkääjä on pelannut seurassa jo juniorina. Hän siirtyi Red Bull Salzburgin akatemiaan 2016, mutta palasi pian takaisin Sloveniaan. Läpimurtonsa hyökkääjä teki viime kaudella, iskien kaksitoista liigamaalia, mikä oikeutti myös koko sarjan maalipörssin kolmanteen sijaan. Kolobaric on edustanut Sloveniaa myös nuorismaajoukkueissa.

Otteluparin toinen osaottelu, Hongan kotiottelu, pelataan torstaina 29.7. kello 19.00 alkaen Töölön Bolt Arenalla! Liput otteluun tulevat myyntiin alkavalla viikolla! Saavu siis kannustamaan Honka voittoon ja jatkoon europeleissä!

Ennen europelien toista osaa Honka pelaa myös Veikkausliigaa kotinurmellaan Tapiolan urheilupuistossa! Sunnuntaina 25.7. vieraaksi saapuu FC Lahti ja avauspotku nähdään 18.30! Osta lippusi otteluun klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honkaa kohti kolmea pistettä!

Honka jatkoon Euroopassa!

Honka matkasi Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toiseen osaotteluun Färsaarille, NSÍ Runavíkin vieraaksi. Avausosan päätyttyä 0-0 puntit olivat otteluun lähtiessä tasan, mutta Honka osoitti vahvuutensa ja nappasi vieraskentältä 3-1 voiton, sekä jatkopaikan.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti ja otti hallinnan heti itselleen. Avausmaalinkin espoolaiset rakensivat jo kahdeksannella minuutilla ja oikein komealla tavalla. Niklas Pyyhtiä löysi syötöllään laidasta nousseen Edmund Arko-Mensahin, joka lähetti matalan keskityspallon maalille. Siellä päiviysti Jean Marie Dongou, jonka hommaksi jäi siirtää pallo verkkoon ja Honka johtoon sekä ottelussa, että otteluparin yhteismaaleissa 1-0.

Pelin kulku tasoittui maalin jälkeen jonkin verran, mutta huippupaikat jäivät molemmissa päissä melko vähiin. Vartin kohdalla Arko-Mensah pääsi laukomaan hyvältä tontilta, mutta kotijoukkueen puolustus blokkasi kudin kulmapotkuksi.

Lisää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

NSÍ Runavík tuli toiselle jaksolle ensimmäistä vahvemmin ja haki ahnaasti tasoitusosumaa. Seuraavankin maalin iski kuitenkin Honka. Otto Ollikaisen millintarkka läpisyöttö vapautti Dongoun nokikkain Runavík-vahti Karstin Hansenin kanssa. Hyökkääjä kiersi maalivahdin ja viimeisteli varmasti illan toisen osuman, kun pelikellossa oli 60. minuuttia.

Kauaa ei seuraavaakaan maalia jouduttu odottelemaan. Honka sai vapaapotkun 64. minuutilla ja Lucas Kaufmann upotti sen taidokkaalla laukauksellaan verkkoon. Tilanne Hongalle nyt 3-0.

Runavík oli lähellä kavennusta 68. minuutilla. Kapteeni Klæmint Olsen pääsi ohjaamaan taidokkaasti matalasta keskityksestä, mutta Tim Murray torjui hyvin ja Ville Koski purki tilanteen kulmapotkuksi.

Runavík onnistui kuitenkin iskemään kavennusmaalin muutamaa minuuttia myöhemmin. Murray torjui Olsenin laukauksen, mutta paluupallo tuli suoraan takaisin hyökkääjälle, joka tarjoili viereen Jørgen Nielsenille. 17-vuotias hyökkääjä viimeisteli varmasti ja kavensi eron kahteen.

Ottelun viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana nähtiin vielä muutamia tilanteita, mutta molemmat maaliverkot pysyivät loppuajan koskemattomina. Näin Honka nappasi Färsaarilta 3-1 voiton ja nappasi samalla jatkopaikan samoin yhteismaalein.

– Olen todella onnellinen tuloksesta. Ensimmäisessä osaottelussa emme olleet parhaimmillamme, ja olimme ehkä liian hermostuneita. Nyt tunsimme paremmin vastustajamme ja pelasimme suuremmalla itseluottamuksella. Oli myös meille hyvä saada avausmaali niin ottelun alussa, jotta vastustaja ei voinut puolustaa vain matalalla. Sen rikkomisessa meillä oli avausosassa suuria haasteita, Tim Murray kommentoi ottelun jälkeen.

NK Domžale ja Swift Hesperange pelasivat tasan 1-1, joten Domžale etenee toiselle kierrokselle Hongan vastustajaksi yhteismaalin 2-1. Tiedotamme otteluiden tarkemmista aikatauluista ja kotiottelun järjestelyistä lisää mahdollisimman pian!

Veikkausliigakausi jatkuu Hongan osalta ensi viikon sunnuntaina 25.7. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu FC Lahti ja ottelu käynnistyy kello 18.30! Osta lippusi matsiin klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#9 Jean Marie Dongou (90′ Juan Alegria)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (64′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#15 Otto Ollikainen (90′ Konsta Rasimus)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (64′ Jonas Levänen)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #6 Jerry Voutilainen, #24 Nasiru Banahene, #28 Otto Huuhtanen (MV)

Honka matkaa Färsaarille toiseen osaotteluun

FC Honka matkaa keskiviikkona Färsaarille, jossa se kohtaa torstaina 15.7. kello 20.00 pelattavassa Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa NSÍ Runavíkin.

Viime viikon torstaina Bolt Arenalla pelattu otteluparin avausottelu päättyi Hongan selvästä hallinnasta huolimatta maalittomaan 0-0 tasapeliin. Keltamustilla oli paikat iskeä ratkaisevat maalit erityisesti toisella nelivitosella, mutta färsaarelaisten maali pysyi koskemattomana. Puolustuspelaaminen taasen toimi avausosassa hyvin, eikä Runavík päässyt käytännössä lainkaan vaarallisille paikoille. Honka lähteekin parantamaan erityisesti hyökkäyspään tehokkuutta toiseen osa-otteluun.

– Meillä on mahdollisuus prässätä heitä aktiivisemmin kuin avausosassa, niin että etäisyydet pysyvät tiiviinä ja saamme riistoja ylempänä. Jos ja kun suoritamme ns. likaisen työn kovalla tasolla ja pidämme intensiteetin korkealla, olemme vahvoilla, kommentoi toppari Tapio Heikkilä.

Heikkilän mukaan europeleissä on osittain erilainen asetelma Veikkausliigapeleihin verrattuna. Vastassa on etukäteen tuntemattomampi vastustaja, ja jatkopaikan ratkeaminen kahdessa ottelussa on erilainen haaste.

– Europelit ovat aina erityisiä ja mielenkiintoisia. Nämä ovat niitä hetkiä, missä toivoo vimmatusti, että tehty työ joukkueen kanssa realisoituu oman potentiaalin maksimoinniksi kentällä.

Honka pääsee lähtemään otteluun hyvästä tilanteesta, sillä varmoja poissaoloja ei tällä tietoa ole. Moni pienemmälle vastuulle tällä kaudella jäänyt pääsi pelaamaan sunnuntain Veikkausliigaottelussa AC Oulua vastaan, ja halajaa varmasti minuutteja myös torstaina.

Ottelu pelataan Toftir Stadiumilla, joka sijaitsee Runavikin naapurikylässä Toftirissa. Se käynnistyy Suomen aikaa kello 20.00. Otteluparin voittaja kohtaa toisella karsintakierroksella voittajan otteluparista, jossa kohtaavat slovenialainen Domžale, sekä Swift Hesper Luxemburgista. Domžale voitti avausosan kotonaan 1-0.

Europelien avausosasta maaliton tasapeli

Honka ja färsaarelainen NSÍ Runavík kohtasivat Bolt Arenalla Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen otteluparin avausosassa. Kotijoukkue Honka oli pelissä niskan päällä, mutta maaleja ei syntynyt.

Avausjakso

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut konettaan käyntiin. Avausjakson edetessä Honka sai kuitenkin pelistä otteen, ja alkoi hyökkäämään vahvemmin kohti vieraiden maalia.

Tilanteita alkoi syntyä puolen tunnin kohdilla. Jean Marie Dongou pudotti pallon Lucas Kaufmannille boksin rajoille, mutta brassin kuti suuntautui maalin yli.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka loi kulmapotkunsa jälkitilanteesta hyvän paikan. Edmund Arko-Mensah löysi syötöllään Ville Kosken, mutta topparin kuti nousi maalin yli. Vain hetkeä myöhemmin Rui Modesto kokeili vasurillaan rangaistusalueen ajoilta, mutta peliväline meni jälleen hieman vasemmalta ohitse.

Ottelun taukoa lähdettiin näin ollen viettämään 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle jaksolle vahvasti ja otti pelin samantien haltuunsa. Kaufmannille siunaantui huippupaikka muutaman minuutin pelin jälkeen, mutta kuti ei suuntautunut maalia kohti.

Tunnin pelin kohdalla Arko-Mensah lähetti maalille hyvän keskityksen, mutta Dongoun pusku nousi liian korkealle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Dongou oli jälleen vaarallinen, mutta kääntölaukaus suuntautui liiaksi päin ja Karstin Hansen torjui.

Toisen jakson loppupuolen parhaat paikat Honka rakensi noin vartti ennen ysikymppisen täyttymistä. Ensin Niklas Pyyhtiä löysi boksiin nousun tehneen Jonas Leväsen. Hansen torjui kuitenkin Leväsen laukauksen kulmapotkuksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta Pyyhtiä viritti tulisen kaukolaukauksen, mutta hieman ohi.

Maaleja ei toisellakaan nelivitosella nähty, joten lopputulokseksi kirjattiin 0-0. Otteluparin toinen osaottelu pelataan Färsaarilla ensi viikon torstaina 15.7.

– Tämä ei tietenkään ollut tulos, jota haimme. Valmistauduimme otteluun mielestäni huolella ja harjoittelimme hyvin. Emme olleet parhaimmillamme tänään, mutta täytyy toki antaa kehuja myös vastustajalle tiiviistä puolustamisesta, Kaufmann kommentoi ottelun jälkeen.

– Tottakai näissä kaksiosaisissa ottelupareissa haluaisi ottaa ensimmäisestä osasta hyvän tuloksen ja sitä kautta päästä hyvistä asetelmista toiseen osaotteluun. Nyt kummallakaan joukkueella ei ole toiseen osaan etua. Uskon, että tulemme olemaan kuitenkin hyvin valmistuneita. Tottakai meidän olisi pitänyt voittaa tänään. Mutta emme nyt voi tehdä muuta kuin keskittyä seuraavaan Veikkausliigaotteluun ja sen jälkeen toiseen osaotteluun. Meidän vierasottelussa Färsaarilla, näyttää, että olemme parempi joukkue ja napata se jatkopaikka. Teemme varmasti kaikkemme sen eteen, hän jatkoi.

Hongan kausi jatkuu jo tämän viikon sunnuntaina 11.7. Veikkausliigan kotiottelulla AC Oulua vastaan! Ottelu Tapiolan urheilupuistossa käynnistyy kello 18.30 ja liput siihen pääset ostamaan tästä! Joukkue tarvitsee suuren tuen kotiyleisöltä, joten saavu paikalle kannustamaan keltamustat voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#9 Jean Marie Dongou (87′ Juan Alegria)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (69′ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus (46′ Niklas Pyyhtiä)
#17 Rui Modesto (74′ Nasiru Banahene)
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (74′ Jonas Levänen)
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio (MV)

Europelit käyntiin torstaina!

Honka avaa europelinsä torstaina 8.7. UEFA:n uuden Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella keltamustat saavat vastaansa färsaarelaisen NSÍ Runavíkin. Otteluparin avausosa pelataan siis torstaina 8.7. Töölön Bolt Arenalla kello 19.00 alkaen! Liput pääset ostamaan klikkaamalla tästä! Tämä ennakko sisältää asiaa Hongan tilanteesta otteluun lähdettäessä, vastustaja NSÍ Runavíkista, sekä infoa ottelutapahtumasta.

FC Hongan asetelmat otteluun

Hongan kausi Veikkausliigassa ei ole sujunut tavoitteiden mukaisesti, mutta suunta on viime otteluissa ollut jo parempi. Honka on kerännyt viidestä viime ottelustaan seitsemän pistettä. Kaksi viimeisintä ottelua on mennyt tappioitta, kun Honka ensin kaatoi Hakan kotonaan, ja Valkeakoskella joukkueet päätyivät 1-1 tasapeliin. Yhteensä pisteitä on kasassa kymmenen, joka tuo tällä hetkellä sijan kahdeksan. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärjessä ovat kolmella maalillaan kaksikko Lucas Kaufmann ja Jean Marie Dongou.

Europelit ovat kuitenkin aina eri asia kuin kotoinen Veikkausliiga. Honka on tutustunut torstain vastustajaan huolella.

– Vastaan tulee erittäin hyvin valmennettu joukkue. Siellä on taktisessa mielessä muutamia aika kiinnostavia asioita, mitä he tekevät omassa pelitavassaan. Runavík on tehnyt omassa sarjassaan aika paljon maaleja erikoistilanteista ja vastahyökkäyksistä, joten erityisesti niissä meidän tulee olla tarkkana. Toki he ovat puolestaan päästäneet aika paljon maaleja, siinä on meillä mahdollinen iskunpaikka, sanoo keskikentän Duarte Tammilehto.

Suuri osa Hongan joukkueesta oli mukana europeleissä jo viime vuonna, mutta muutamalta pelaajalta ei kokemusta vielä löydy. Europeliminuutit olisivat miesten tasolla ensimmäiset mm. tällä kaudella puolustuksessa vastuuta saaneille Ville Koskelle ja Matias Ralelle, keskikentän Otso Koskiselle, sekä hyökkääjä Darren Smithille.

Valmistautuminen europeleihin on suurilta osin hyvin samanlaista kuin Veikkausliigaotteluihinkin.

– Sinänsä valmistautuminen ei eroa Veikkausliigapeleistä, mutta toki kun vastaan tulee täysin ennalta tuntematon joukkue, niin täytyy tutkia vieläkin tarkemmin joukkueen ja pelaajien vahvuuksia. Esimerkiksi heidän hyökkääjänsä on Färsaarten maajoukkuepelaaja ja pelannut EM- ja MM-karsintoja jo useamman vuoden, eli kyllä sieltä laatua löytyy myös kansainvälisistä peleistä, Tammilehto toteaa.

Tammilehdon mukaan avaimet hyvän tuloksen ottamiseen avausosasta ovat yksinkertaiset.

– Meidän valmistautumisemme täytyy tottakai olla tiptop ja niin se on ollutkin. Haluamme dominoida peliä omilla vahvuuksillamme, luoda maalipaikkoja, ja käyttää ne hyväksi. Lisäksi meidän tulee olla hyviä eliminoimaan vastustajan vahvuudet, kuten jo mainitut erikoistilanteet.

Viime vuoden europeleissä Honka osallistui Eurooppa-liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle. Koronatilanteen vuoksi kierrokset pelattiin normaalista poiketen yksiosaisina, ja Honka sai vastaansa vieraskentällä tanskalaisen AGF:n. Honka taisteli tasaisesti ennakkosuosikki AGF:aa vastaan, ja vielä ottelun loppuhetkillä lukemat olivatkin vain 3-2 tanskalaisille. Hongan hakiessa rohkeasti tasoitusosumaa pääsi kotijoukkue kuitenkin iskemään lisäajalla vielä kahdesti ja loppulukemiksi kirjattiin 5-2.

Vastustaja NSÍ Runavík

Eysturoyn saarella sijaitsevasta Runavíkin kylästä kotoisin oleva joukkue on perustettu 1957. Se pelaa Färsaarten korkeimmalla sarjatasolla. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa toiseksi, jääden kuusi pistettä mestaruuden voittaneen HB Torshavnin jälkeen. NSÍ Runavík on kuulunut Färsaarten kärkijoukkueisiin jo pitkään, sillä se on sijoittunut kymmenjoukkueisen sarjan neljän kärkeen viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana peräti kuusitoista kertaa. Vuonna 2007 joukkue juhli ensimmäistä mestaruuttaan. Färsaarten Cupin joukkue on voittanut kolmesti (1986, 2002 ja 2017).

Kuluneella kaudella NSÍ Runavík on kerännyt viidestätoista pelaamastaan ottelusta kahdeksan voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Niiden kerryttämät 27 pistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjan neljänteen sijaan. Sarjakärki Klaksvik on karussa jo neljätoista pistettä, mutta toisella sijalla olevaan Vikinguriin on eroa vain neljä, ja kolmantena olevaan HB Torshavniin kolme pistettä.

NSÍ Runavík pelasi viime vuonna Eurooppa-liigan karsinnoissa. Se voitti esikarsinnassa walesilaisen Barry Townin 5-1 (koronaviruspandemiasta johtuen ottelut pelattiin yksiosaisina), mutta hävisi ensimmäisellä varsinaisella karsintakierroksella skotlantilaiselle Aberdeenille 6-0.

Runavíkin paras maalintekijä tällä liigakaudella on ollut Petur Knudsen. Hän siirtyi kuitenkin juuri Tanskan toisella sarjatasolla pelaavan Lyngby BK:n riveihin, eikä siten ole mukana Honkaa vastaan.

Seuraa häntä: #10 Klæmint Olsen

30-vuotias hyökkääjä on pelannut koko uransa seurassa, ja pelejä onkin kertynyt komeat 306 kappaletta. Maalejakin hyökkääjä osaa tehdä, josta osoituksena on 206 liigamaalia, joka on eniten Färsaarten pääsarjan historiassa. Olsen onkin voittanut sarjan maalikuninkuuden peräti kuudesti. Seitsemällä maajoukkuemaalillaan hän on Färsaarten A-maajoukkueen historian neljänneksi paras maalintekijä.

Olsenin lisäksi viimeaikoina maajoukkuetta NSÍ Runavíkin pelaajista ovat edustaneet maalivahti Tórður Thomsen, sekä keskikentän Tróndur Jensen.

Info ottelutapahtumasta

Lippuja otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä!
Europelit eivät kuulu Hongan kausikorttiin.

Lippuja myydään vain Tiketissä. Stadionilla ei ole lipunmyyntiä.

Muistathan saapua otteluun ainoastaan täysin terveenä! Älä myöskään saavu paikalle, jos olet karanteenissa. Suosittelemme tapahtumassa kasvomaskin käyttöä. Huolehdi myös hyvästä käsihygieniasta, sekä vältä lähikontakteja.

UEFA:n päätöksellä vieraskannattajat eivät voi osallistua ottelutapahtumaan.

Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

UEFA:n Konferenssiliiga

Tällä kaudella ensimmäistä kertaa pelattava Konferenssiliiga on UEFA:n kolmannen tason seurajoukkueturnaus. Korkeatasoisempia turnauksia ovat Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga. Suomalaisista joukkueista Konferenssiliigaan tänä vuonna osallistuvat Hongan tapaan ensimmäiseltä karsintakierrokselta aloittavat KuPS ja FC Inter. Itse kilpailun lohkovaiheeseen selviää 32 joukkuetta.

Yhteistyössä