Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka tappio avausottelusta

Julkaistu

Honka kohtasi UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosassa kazakstanilaisen FC Tobolin vieraskentällä. Keltamustat johtivat vielä tauolla, mutta kotijoukkue käänsi ottelun lopulta voitokseen 2-1.

Avausjakso

Kotijoukkue Tobol oli ottelun alussa vahvempi ja enemmän pallossa, mutta paikat jäivät ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana molemmissa päissä vähiin.

22. minuutilla Tobol sai vapaapotkun boksin rajoilta, mutta Maksim Rudakov hoiti tilanteen.

Pari minuuttia myöhemmin Miljan Vukadinovic pääsi laukomaan boksista oikeallaan, mutta selvästi yli maalin.

Hongan ensimmäinen hyvä maalipaikka syntyi 34. minuutilla. Roman Eremenko vapautti Clésion pitkällä syötöllä hyvään paikkaan, mutta laukaus jäi puolustukseen.

Honka iski ottelun avausmaalin 39. minuutilla. Mateo Ortíz nousi Tobol-pelaajien välistä pallon kanssa ja pelasi sen Clésiolle, joka jatkoi Otso Koskiselle. Koskinen löysi vapaana boksin kaaren takana odotelleen Lucas Kaufmannin ja kapteeninnauhaa ottelussa kantaneen brassin laukaus upposi maalin alakulmaan. Tauolle mentiin Hongan maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

Tobolin tasoitus oli erittäin lähellä 54. minuutilla. Islam Chesnokov pääsi puskemaan kulmapotkusta. Rudakov torjui laukauksen tolppaan, josta se tuli Tobol-hyökkääjä Serge Déblén ulottuville. Hän ei kuitenkaan osunut kunnolla palloon ja Eremenko siivosi pelivälineen yli päätyrajasta.

61. minuutilla Chesnokovin pusku nousi yli Honka-maalin. Hetkeä myöhemmin tasoitusosuma kuitenkin nähtiin. Vukadinovic sai pallon boksiin oikealle jalalleen ja laukoi pelivälineen Honka-verkkoon.

Vukadinovic osui uudelleen ottelun 75. minuutilla. Tobol sai katkottua Hongan pelinrakentelun syvällä keltamustien alueella ja pienten pomppujen jälkeen Vukadinovic laukoi pallon yläkulmaan.

Honka loi hyvän paikan vain hetki maalin jälkeen. Ortíz laukoi boksin kaarelta, ja kuti painui puolustajan blokin kautta kulmapotkuksi. Kulmapotkusta yrittämään pääsi Ville Koski, mutta yli maalin.

Honka hyökkäsi 84. minuutilla nopeasti vastaan. Ortíz pudotti takaviistoon Elias Äijälälle, jonka laukaus jäi kuitenkin blokkiin.

Kotijoukkueen Pavel Zabelin osoitti kaukolaukauksiensa vaarallisuutta lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Rudakov torjui kuitenkin pallon kulmapotkuksi. Lisämaaleja ottelussa ei nähty, joten loppulukemat kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 2-1.

Oli tiedossa, että vastustaja on laadukas, erityisesti hyökkäyspäässä. He myös prässäsivät aggressiivisesti ylhäältä, joka poiki meille vähän vaikeuksia. Toki samalla sitten muutamia nopean hyökkäyksen mahdollisuuksia ja saimme pari paikkaa tehdä maalin. Toisesta niistä Kaufmann teki kaukolaukauksella meille erittäin tärkeän maalin. Muuten vastustaja pystyi tuomaan uhkaa meidän boksiin enemmän kuin me heidän, joten maalin johtoasema oli ensimmäisestä jaksosta oikein hyvä tulos, summasi päävalmentaja Vesa Vasara ensimmäisen nelivitosen.

Toisella puoliajalla sama meno vähän jatkui. Teimme muutaman virheen enemmän, joista vastustaja pääsi tekemään kaksi maalia. Ottelupari on kuitenkin vasta puolessavälissä. Nyt pitää oppia nopeasti enemmän kuin vastustaja, saada lisää laatua kotiotteluun ja saadaan sitten siitä enemmän meidän näköinen peli. Takaa lähdemme tietenkin, se on selvä. Seuraavan maalin merkitys on aika suuri. Lähdetään tekemään sitä seuraavaa maalia ja sitten tilanne on auki uudelleen. Toki yhden maalin tappio ei vielä ratkaise mitään, kaikki on vielä ihan auki. Tarvitsemme ensi viikolla hyvän pelisuunnitelman ja hyvän joukkuesuorituksen, niin meillä on mahdollisuus mennä jatkoon. Kaikki on mahdollista, Vasara päätti.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan Myyrmäen Stadionilla Vantaalla ensi torstaina 20.7. klo 19.00! Nappaa liput otteluun tästä! Lue info ottelutapahtuman järjestelyistä tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#7 Clésio
#10 Lucas Kaufmann (C)
#13 Roman Eremenko
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#24 Nasiru (77′ Niilo Saarikivi)
#32 Mateo Ortìz
#47 Elias Äijälä
#88 Otso Koskinen (67′ Juan Alegria)

Vaihdossa: #4 Florian Baak, #12 Roope Paunio (MV), #16 Jonathan Muzinga, #17 Lauri Laine, #26 Dario Naamo, #48 Vincent Ulundu, #60 Jussi Tanska (MV)

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top