Ykkönen

RAPORTTI: Kausi jatkuu nousukarsinnoissa – Honka 1-1 TPS

Honka taisteli loppuun saakka, mutta kun Tapiolassa päädyttiin lopulta 1-1 tasapeliin, saavutti TPS suoran liiganousun.

Honka tarvitsi ottelusta voiton, ja se näkyi alusta asti. Keltamusta kotijoukkue oli selvästi aktiivisempi ja hallitsi palloa. Erityisesti aktiivisesti esiintynyt Kasperi Liikonen loi tilanteita TPS-maalille, mutta maaliin asti pallo ei päätynyt.

Hongan hallinnasta huolimatta myös TPS sai muutaman hyvän paikan Hongan päähän. Vaarallisin tilanne syntyi Juri Kinnusen lähettämästä kulmapotkusta, mutta Tim Murray onnistui pelastamaan Hongan takaiskulta. Maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, ja tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Ottelun avausmaali syntyi 52 minuutin kohdalla. TPS-vahti Jonathan Viscosi ei pystynyt liimaamaan Lucas Kaufmannin matalaa laukausta, ja Liikonen viimeisteli paluupallosta Hongan 1-0 johtoon ja kiinni liiganousuun.

Hongan johtomaalin jälkeen pelin kuva muuttui. Erityisesti TPS:n nopeat vastahyökkäykset tuottivat ongelmia Hongan puolustukselle. Murray venyi maalillaan muutamaan upeaan pelastukseen, mutta lopulta sekään ei riittänyt. 82 minuuttia oli pelattu, kun Ilari Mettälä laukoi rangaistusalueen rajoilta pallon ohi Murrayn. Tilanteeksi 1-1 ja TPS jälleen kiinni nousussa.

Kovasta loppuminuuttien painostuksesta huolimatta Honka ei maalinteossa toista kertaa onnistunut. Näin TPS voitti Ykkösen kaudella 2017 ja nousee suoraan Veikkausliigaan. Hongan pelit jatkuvat vielä nousukarsinnoissa, jossa vastaan asettuu joko HIFK tai PS Kemi. Hongan kotiottelu on keskiviikkona 1.11. ja vieraissa pelataan lauantaina 4.11. Ennakkolipunmyynti kotiotteluun alkaa alkuviikosta.

Hongan kokoonpano:

#5 Carlos Portela
#10 Lucas Kaufmann
#11 Masar Ömer (79´ Robert Ivanov)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Ilari Äijälä
#15 Jatuli Laevuo
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (65´ Borjas Martin)
#28 Tommi Saarinen (C)
#31 Joni Korhonen

Maalintekijät:
52´ 1-0 Kasperi Liikonen

ENNAKKO: Honka-TPS

Lauantaina ei pelistä panosta puutu. Kyseessä on kauden tärkein ottelu. Ykkösen kaksi parasta joukkuetta kohtaavat Tapiolan Urheilupuistossa, kun Honka ja TPS ratkaisevat, kumpi joukkue nousee suoraan Veikkausliigaan. Toista joukkuetta odottaa nousukarsinnat Veikkausliigan yhdenneksitoista sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun hyvävireisinä, ja kuuden ottelun voittoputkessa. Molemmat ovat putkensa aikana kaataneet OPS:n, GrIFK:n, AC Oulun ja Jaron. Lisäksi KPV ja EIF ovat kaatuneet Hongan käsittelyssä, ja Gnistan sekä Haka todenneet TPS:n liian vahvaksi.

Honka on esiintynyt koko kauden vahvasti, lukuunottamatta joukkuetta heinäkuun loppupuolella ja elokuussa koetellutta heikompaa jaksoa. Joukkueessa maalintekovastuu on jakaantunut laajalle rintamalle, sillä kauden aikana maalinteossa on onnistunut jopa neljätoista eri pelaajaa.

-On siinä omat hyvät puolensa. Ei yhden alueen puolustamisella pysty estämään meitä tekemästä maalia. Ei tietenkään haittaisi jos olisi joku hyökkääjä joka tekisi 25 maalia kaudessa. Sinänsä toki ihan sama kuka maalit tekee, kunhan tehdään ainakin yksi enemmän kuin vastustaja, kommentoi päävalmentaja Vesa Vasara.

Ratkaiseva ottelu on kiinnostanut suuresti, ja ottelu onkin myyty käytännössä loppuun.

-Se tuo tottakai pelaajille, valmentajille ja kaikille muille eri fiiliksen ja lisää pelin tasoa. Sellainen asia välillä unohdetaan, että jos me pelataan kotikentällä, saadaan me vahva tuki myös yleisöstä. Se parantaa myös meidän joukkuetta. Yleisön tuoma tuki on erittäin tärkeä ja voi olla jopa ratkaiseva tekijä tässä ottelussa. Se kun muistetaan ja kaikki Hongan kannattajat tulevat sillä fiiliksellä peliin, saadaan sieltä vielä yksi lisäarvo lisää. Pienet asiat voi ratkaista pelin.

Tällä kaudella Honka ja TPS ovat kohdanneet kahdesti aiemmin. Molemmat ottelut ovat olleet hyvin tasaisia ja jännittäviä. Espoossa Joel Perovuo vei Hongan johtoon, mutta Mikko Hyyrynen tasoitti loppulukemiksi 1-1. Veritas Stadionilla kotijoukkue oli hiukan vahvempi. Onni Valakarin toisella puoliajalla syntynyt maali jäi ottelun ainoaksi, ja pisteet jäivät 1-0 numeroin Turkuun.

Vasara ja koko joukkue tietää kuinka vaikea vastustaja TPS on.

-TPS on hyvä joukkue, tasainen, ja siellä on paljon tepsiläisiä pelaajia. Joka suhteessa hyvin organisoitu joukkue ja vaikea vastus.

Hongalta sivussa lauantaina ovat ainakin loukkaantuneet Duarte Tammilehto, sekä Joachim Böckerman. Muutaman edellisen ottelun sivussa olleen espanjalaishyökkääjä Borjas Martinin pelikunto on vielä epävarma. OPS-pelistä sairastumisen takia poissa olleet Rony Huhtala ja Miko Puuskari ovat taas käytettävissä.

Honka-TPS käynnistyy Tapiolan Urheilupuiston nurmella kello 15.00.

Infoa Honka-TPS ottelun katsomojärjestelyistä

Honka kohtaa lauantaina TPS:n Tapiolan Urheilupuistossa kello 15.00 alkavassa ottelussa. Otteluun on järjestetty lisäkatsomoita, jotta mahdollisimman moni pääsisi seuraamaan suoran liiganousun ratkaisevaa ottelua. Lisäksi kenttäalueella on seisoma-alueita, josta peliä voi seurata. Suosittelemme myös saapumaan ottelutapahtumaan ajoissa jonojen välttämiseksi.

TPS-alueelle sisäänkäynti on kentän eteläpäädystä, eli Esport Arenan puoleisesta päädystä. Kaikkiin muihin katsomoihin sisään pohjoispäädyn portista.

Lippukategoriat:

VIP: Pääsy VIP-katsomoon, (pääkatsomon keskellä, C-vasen ja C-oikea)
Katsomot A-E: Pääsy numeroidulle paikalle pääkatsomoon.
Aurinkokatsomo: Pääsy kentän itäsivulla (kartan alareunassa) sijaitsevaan katsomoon.
Lisäkatsomo: Pääsy lisäkatsomoon.
Seisomapaikka: Pääsy ottelualueelle. Katselu yleisiltä ”seisoma”-alueilta
TPS-katsomo: Pääsy punaisella katkoviivalla rajatulle, eristetylle TPS-alueelle.
HK-05 fanikatsomo: Pääsy HK-05 katsomoon (A-vasen)

Kohti ratkaisevaa ottelua – Ilari Äijälä

Hongalla on edessä kauden tärkein ottelu, kun suoran nousijan paikka ratkaistaan sarjan viimeisellä kierroksella. Ykkösen piikkipaikkaa tällä hetkellä hallussaan pitävä TPS saapuu vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon lauantaina. Honka-TPS käynnistyy kello 15.00.

Keltamustien treeneissä vauhti on kova, ja joukkueen keskuudessa vallitsee hyvä fiilis ja vahva luotto omaan tekemiseen. Elokuussa joukkuetta koetelleen heikomman jakson jälkeen Honka on taas kovassa vireessä, ja tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa.

-Kopissa on tosi hyvä fiilis. Meillä on hyvä voittoputki päällä, ja loppukauden aikana ollaan hitsaannuttu joukkueena vielä enemmän yhteen, kommentoi Hongan puolustaja Ilari Äijälä.

Yhteispeli Äijälän kanssa vasemmalla laidalla pelaavan, ja joukkueen sisäistä maalipörssiä johtavan Joni Korhosen kanssa on toiminut hyvin. Vasemman laidan kaksikko on myös esittänyt kauden mittaan useita katsojia viihdyttäneitä maalituuletuksia.

Joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva Äijälä uskoo, että kokemuksesta on hyötyä tämänkaltaisiin tärkeisiin otteluihin valmistautuessa.

-Varmaankin pystyn tuomaan tietynlaista rentoutta. Olen kuitenkin ollut vastaavissa peleissä aikaisemmin, niin ei enää niin paljoa jännitä.

Äijälä on tälläkin kaudella kuulunut joukkueen luottopelaajiin, ja onkin urakoinut muutamaa ottelua lukuunottamatta koko kauden vasemman puolustajan paikalla. Maaliverkkojakin mies on venyttänyt tällä kaudella kolmesti, viimeisimpänä viime lauantaina OPS:aa vastaan. Lisäksi vasenjalkaisen puolustajan kulmapotkuista on syntynyt Hongalle tällä kaudella monta maalia. Esimerkiksi samaisessa OPS-pelissä Tommi Saarinen puski Äijälän tarjoilusta Hongan avausmaalin.

Äijälä tietää, millä eväillä TPS kaatuu.

-Pitää saada hyvä treeniviikko alle. Se on tärkein tekijä hyvälle pelille lauantaina.

Aina tärkeän yleisön merkitys vain korostuu tärkeissä peleissä.

-Tottakai yleisöllä on vaikutusta. Mielummin näitä pelejä pelaisi aina niin, että olisi paljon yleisöä. Kyllä se tuo tunnelman peliin.

Pääkatsomo on jo myyty täyteen, mutta muissa katsomoissa on ainakin toistaiseksi vielä tilaa. Liput otteluun tästä.

-Tervetuloa kaikki espoolaiset paikan päälle. Nyt on aika ainutlaatuinen peli. Nyt jos koskaan kannattaa siis tulla paikalle, Äijälä päättää.

RAPORTTI: Suvereenilla esityksellä selvä voitto – OPS 0-10 Honka

Honka kaatoi OPS:n vieraissa suvereenilla esityksellä selvin 0-10 lukemin. Näin ollen Ykkösen ratkaisu jää viimeiselle kierrokselle.

Ottelu oli alusta asti Hongan hallinnassa. Avausmaalin puski jo viidennellä minuutilla Ilari Äijälän antamasta kulmapotkusta takatolpalle vapaaksi jäänyt Tommi Saarinen. Joukkueen kapteenille maali oli kauden kolmas.

Neljäntoista minuutin kohdalla Honka sai kulmapotkun. Lucas Kaufmann lähetti pallon maalille, jossa kaksinkamppailutilanteessa OPS:n Alex Arinze rikkoi Jatuli Laevuota. Tuloksena Arinzelle ulosajo ja Hongalle rangaistuspotku. Kaufmann asettui pallon taakse ja viimeisteli varmasti pilkulta Hongan 0-2 johtoon.

Honka ei löysännyt otettaan. Avausjaksolla osuivat vielä Masar Ömer, sekä Joel Perovuo, joten taukoa lähdettiin viettämään keltamustien 0-4 johdossa.

Toiselle jaksolle Honka tuli vielä vahvempana, ja OPS jäi täysin espoolaisten jalkoihin. Viidenkymmenen minuutin kohdalla 0-5 maalin viimeisteli Jatuli Laevuo.

Honka suoritti ensimmäisen vaihtonsa pian 0-5 maalin jälkeen. Ömer jätti kentän, ja Maximo Tolonen tuli hänen tilalleen. Kauaa ei Tolonen peliaikaa tarvinnut, kun verkko jo heilui. 55 peliminuuttia oli kellossa, kun HK05:den ansiosta super-Maximonakin tunnettu nuorukainen viimeisteli uransa ensimmäisellä Ykkösen maalilla Hongan 0-6 johtoon.

Vain kolmen minuutin kuluttua Tolosen maalista numerot tulostaululla näyttivät jo 0-7, kun Kasperi Liikonen teki Hongan seitsemännen osuman. Ottelussa Hongan maalintekovastuu jakautui tasaisesti, sillä jokaisesta seitsemästä ensimmäisestä maalista vastuussa oli eri pelaaja.

Loppunumerot Oulun Raatissa kirjattiin lopulta siis 0-10. Kasperi Liikonen ja Maximo Tolonen osuivat vielä toistamiseen, ja Ilari Äijälä laukoi 0-9 maalin tarkalla vedolla alakulmaan.

TPS voitti samaan aikaan Turussa oman ottelunsa Gnistania vastaan 3-1. Tulokset tarkoittavat sitä, että sarjajohtaja TPS:n piste-ero Honkaan pysyi kolmessa pisteessä, mutta Hongan maaliero on nyt turkulaisia parempi.

Suoran nousun kohtalo ratkaistaan viimeisellä kierroksella Tapiolassa. Honka tarvitsee ottelusta voiton, TPS:lle riittää myös tasapeli. Ratkaiseva ottelu Honka-TPS käynnistyy ensi lauantaina 21.10. kello 15.00 Tapiolan urheilupuiston nurmella. Kotijoukkue tarvitsee otteluun kaiken mahdollisen tuen! Viedään Honka takaisin Veikkausliigaan!
Ennakkolippuja otteluun tästä!

Hongan kokoonpano:

#5 Carlos Portela
#10 Lucas Kaufmann
#11 Masar Ömer (52´ Maximo Tolonen)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Ilari Äijälä
#15 Jatuli Laevuo
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen
#28 Tommi Saarinen (C) (72´ Jorge Cano)
#31 Joni Korhonen (72´ Cristian Echavarria)

Maalintekijät:

5´ 0-1 Tommi Saarinen
14´ 0-2 Lucas Kaufmann (rp.)
30´ 0-3 Masar Ömer
39´ 0-4 Joel Perovuo
48´ 0-5 Jatuli Laevuo
55´ 0-6 Maximo Tolonen
58´ 0-7 Kasperi Liikonen
74´ 0-8 Kasperi Liikonen
81´ 0-9 Ilari Äijälä
88´ 0-10 Maximo Tolonen

ENNAKKO: OPS-Honka

Miesten Ykkösen kausi 2017 kääntyy loppusuoralle. Hongalla on edessä vielä kaksi sarjaottelua, sekä mahdolliset nousukarsintaottelut. Lauantaina joukkue kohtaa vieraskentällä Oulun Raatissa vielä sarjapaikastaan taistelevan OPS:n.

Honka on varmistanut paikkansa kahden parhaan joukossa. Tiukka taistelu sarjavoitosta ja sen tuomasta suorasta noususta jatkuu kuitenkin vielä kauden loppuun asti. Tällä hetkellä kärkipaikkaa miehittää TPS kolme pistettä Hongalta karussa.

Viime otteluissaan Honka on päässyt kovaan vireeseen, ja voittoputki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi. Edellisessä ottelussa kaatui vahvan toisen puoliajan myötä AC Oulu. Sekä Joni Korhonen, että Robert Ivanov osuivat kahdesti, ja loppulukemat olivat 4-1. Syksyn ratkaisupelien tullen yhä suurempaan rooliin noussut Korhonen johtaa kymmenellä maalillaan keltamustien sisäistä maalitilastoa. ”Korkin” maaleista jopa kuusi on syntynyt viimeisissä viidessä ottelussa. Kahdeksan kertaa verkkoja heiluttanut Masar Ömer on joukkueen toiseksi tehokkain maalitykki.

OPS on viimeisen säilyjän paikalla, viisi pistettä Gnistania edellä. Se siis kaipaa vielä pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa myös ensi kaudelle. Joukkueen otteita on leimannut epätasaisuus, sillä alkukaudesta se oli sarjan kärkipäässä. Oululaiset ovat pelanneet kolme peräkkäistä ottelua voitoitta, mutta sitä ennen kaatuivat niin Gnistan, kuin paikallisvastustaja AC Oulukin samoin 3-1 lukemin. Kovimmassa maalivireessä on ollut seitsemästi tällä kaudella osunut brassi Thiago Trindade.

Honka on ollut niskan päällä kauden aikaisemmissa kohtaamisissa. Kesäkuun kamppailussa Lucas Kaufmann aloitti maalinteon komealla vapaapotkumaalilla, ja Kasperi Liikosen kaksi osumaa sinetöivät Hongan 0-3 vierasvoiton. Tapiolassa Kaufmann iski kahdesti ja Korhonen kerran. Leandro Costa pääsi vielä kaventamaan vartti ennen loppua, ja Hongan voiton loppulukemiksi merkattiin 3-1.

Historiaa näiden joukkueiden väliltä löytyy tietenkin myös viime kauden nousukarsinnoista Ykköseen. Ensimmäinen osaottelu Tapiolassa päättyi tasan 2-2, mutta Oulussa Robert Ivanov ratkaisi kylmäpäisellä rangaistuslaukauksellaan nousun Hongalle. Lopulta myös OPS nousi Ykköseen täydennysmenettelyn kautta.

Hongan ainoa varma poissaolija lauantain ottelusta on Duarte Tammilehto.

OPS-ottelun jälkeen, lauantaina 21.10. vuorossa on kauden viimeinen sarjapeli, kun TPS saapuu Tapiolan Urheilupuistoon. Mikäli joukkueiden ero ei lauantain otteluissa kasva kolmea pistettä suuremmaksi, ratkaistaan kyseisessä ottelussa kumpi nousee suoraan, ja kumpi karsii noususta Veikkausliigan toiseksi viimeiselle sijalle sijoittuneen joukkueen kanssa. Honka-TPS käynnistyy kello 15.00.

RAPORTTI: Honka 4-1 AC Oulu

Honka varmisti paikkansa Ykkösen kahden parhaan joukossa ja vähintään nousukarsinnoissa kaatamalla AC Oulun kotikentällään 4-1.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat jälleen kerran keltamustilta vahvaa peliä. Neljännellä peliminuutilla Joel Perovuovapautti Kasperi Liikosen nousuun oikealta laidalta. Liikonen ohitti ensimmäisen vastustajan, ja keskitti pallon matalana maalille. Ensimmäisenä tilanteessa oli Joni Korhonen, joka liukui pallon vastustamattomasti ohi Johannes Wentinin. Korhosen kauden yhdeksännellä osumalla Honka 1-0 johtoon.

Avausmaalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän. Molemmat joukkueet saivat luotua muutamia maalitilanteita, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa parikymmentä minuuttia.

26 minuutin kohdalla AC Oulu pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Sharp Räsänen lähetti keskityksen kohti Tuomas Mustosta. Mustosen puskun Tim Murray onnistui torjumaan, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä Alvarado Morin, joka tasoitti ottelun lukemiin 1-1.

Honka loi ensimmäisellä jaksolla vielä monta hyvää maalipaikkaa, mutta pallo ei löytänyt toista kertaa vierasjoukkueen verkkoon. Näin taukoa lähdettiin viettämään 1-1 tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi jälleen hyvin tasaisena, mutta minuutti minuutilta Honka otti pelin hallintaa enemmän itselleen. Masar Ömer ja Joni Korhonen pääsivät kokeilemaan hyvistä paikoista johtomaalin tekoa, mutta kummankaan viimeistely ei suuntautunut kohti maalia.

78 minuutilla kovassa vireessä oleva Korhonen onnistui jälleen. Perovuon millintarkka keskitys löysi maalinedustalle aivan vapaaksi jääneen Korhosen, ja ”Korkki” puski illan toisellaan Hongan 2-1 johtoon. Maali oli Korhoselle jo kauden kymmenes, ja kuudes viimeiseen neljään otteluun.

Honka ei johtomaalin jälkeen löysännyt otettaan, vaan haki rohkeasti lisämaaleja. Tämä asenne palkittiinkin 82 minuutin kohdalla, kun kymmenen minuuttia aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Robert Ivanov onnistui maalinteossa. Ilari Äijälä syötti linjan taakse Ömerille, jonka ensimmäinen kosketus karkasi hieman. Ivanov oli kuitenkin paikalla, ja laitettuaan pallon ohi Wentinin, liukui sen vielä maaliin AC Oulu-puolustuksen estelyistä huolimatta.

Ottelun kolmannella lisäaikaminuutilla nähtiin Hongan neljäskin maali. Cristian Echavarria laittoi pallon maalille, josta Ivanov viimeisteli illan toisen osumansa ja kaunisteli näin lukemiksi vielä 4-1. Näihin lukemiin ottelu päättyi, joten kolme pistettä jäivät Espooseen. Honka venytti samalla voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Yleensä keskuspuolustajana tai keskikentän keskellä pelaava Ivanov on nyt muutamassa ottelussa tullut vaihdosta selkeästi hyökkäävämpään rooliin. Kauden toisen ja kolmannen osumansa viimeistellyt Ivanov oli luonnollisesti tyytyväinen omaan esitykseensä.

-Tuli koutsilta selvät ohjeet, jotain lisää piti tuoda hyökkäykseen. Pari peliä olen tullut siihen ylös ja nyt osui kaksi kertaa. Pitää olla tyytyväinen, tosi siistiä tehdä maaleja.

Päävalmentaja Vesa Vasara oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

-Pyrittiin tekemään parempi suunnitelma ja valmistautuminen kun edellisessä pelissä. Kauniaisissa olimme joka suhteessa vähän vaisuja. Siinä onnistuttiin.

Vasara korosti myös koko joukkueen panosta voittojen saavuttamiseen.

-Se iso juttu, mikä me tarvitaan jos halutaan voittaa sarja tai pärjätä siinä, on se, että meillä ei ole vain ne yksitoista kenttäpelaajaa, jotka sitä ratkoo, vaan kaikki noin kaksikymmentäviisi, mitä meillä on ringissä. Kahdeksantoista on ottelussa mukana, niistä kaikkien pitää olla valmiina ja tulla kentälle hyvin valmistautuneena. Tänään saimme sieltä sen tuen, mitä tarvitaan kun emme pysty ennen 70 minuuttia ratkaisemaan pelejä. Erittäin tyytyväinen olen siihen asenteeseen ja muutokseen jonka pystyimme penkiltä tänään saamaan.

Hongan voitto tarkoittaa siis sitä, että se varmisti paikkansa vähintäänkin nousukarsintoihin. Myös sarjajohtaja TPS voitti oman ottelunsa, joten ero Honkaan pysyi kolmessa pisteessä. Honka pelaa seuraavan ottelunsa kahden viikon kuluttua Oulussa OPS:aa vastaan. TPS isännöi samaan aikaan Gnistania kotikentällään Turussa. Näiden kamppailuiden jälkeen Ykkösen viimeisellä kierroksella on Espoossa huippukamppailu Honka-TPS, jossa mahdollisesti ratkaistaan kumpi joukkueista nousee suoraan ja kumpi karsii. Honka-TPS käynnistyy Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 21.10. klo 15.00.

Sekä Ivanov että Vasara korostivat, että peli kerrallaan edetään.

-Peli kerrallaan. OPS on aina hankala vastustaja, ollaan tosin pelattu niitä vastaan tällä kaudella hyvin. Kiva, että on panosta vielä, Ivanov kommentoi.

-Turha TPS-peliä vielä miettiä. Jos me ei hoideta Oulussa, niin ei tule mitään grande finalea. Kyllä meidän täytyy keskittyä täysin siihen. OPS on omalla tavallaan haastava vastustaja, ja joukkue täytyy nyt pitää vireessä. Kaksi viikkoa on aikaa, tehdään taas töitä sen eteen, että ollaan hyvin valmistautuneita ja sitä kautta saadaan etu siihen peliin. Ollaan fyysisesti ja henkisesti iskussa kun pilliin vihelletään. Mitään muuta ei ole mielessä, tiivisti Vasara.

 

Hongan kokoonpano:

#5 Carlos Portela
#10 Lucas Kaufmann
#11 Masar Ömer (86′ Rony Huhtala)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Ilari Äijälä
#15 Jatuli Laevuo
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (72′ Robert Ivanov)
#28 Tommi Saarinen (C)
#31 Joni Korhonen (90+2′ Cristian Echavarria)

Maalintekijät:

4’ 1-0 Joni Korhonen
79’ 2-1 Joni Korhonen
82’ 3-1 Robert Ivanov
90+3’ 4-1 Robert Ivanov

Juhani Järvenpään kuvat ottelusta tästä.

ENNAKKO: Kauden toiseksi viimeinen kotiottelu Honka-AC Oulu

Honka lähtee kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluunsa neljän ottelun voittoputkessa. Lauantaina Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi saapuu AC Oulu.

Honka on kaatanut peräkkäin nyt KPV:n, EIF:n, Jaron ja viimeisimpänä GrIFK:n. Ottelu Kauniaisissa oli Hongalle vaikea, mutta Joni Korhonen viimeisteli 1-2 voittomaalin 86 minuutin kohdalla. Korhonen löytyy kahdeksalla maalillaan Hongan sisäisen maalipörssin jaetulta kärkisijalta. Myös Masar Ömerillä on kahdeksan osumaa.

Voittoputken myötä Honka on vahvistanut asemaansa sarjan toisella sijalla. Sarjajohtaja Turun Palloseuraan eroa on kolme pistettä. Viimeisimmissä otteluissaan vaikeuksissa ollut KPV jahtaa Honkaa kahdeksan pisteen päässä. Voitolla lauantaina Honka varmistaisi saavuttavansa vähintäänkin nousukarsintapaikan, kaksi ottelua ennen kauden päätöstä.

AC Oulu on jo ulkona nousukamppailusta, mutta haluaa varmasti päättää kautensa mahdollisimman korkealle sijalle, ja antaa laivastonsinisiä viimeistä kautta valmentavalle Rauno Ojaselle kunniakkaat jäähyväiset. Oululaiset ovat viisi pistettä KPV:n perässä ottelun vähemmän pelanneena. Viime perjantaina kaatui juurikin KPV 2-1. Useimmiten verkkoja on heiluttanut viidesti osunut Titi EssombaAlberto Alvarado Morinilla kasassa on neljä maalia.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Hongan selvään 4-0 voittoon. Kasperi Liikonen laukoi upean avausmaalin, ja Jatuli LaevuoJoni Korhonen, sekä Joel Perovuo iskivät loput osumat. Elokuun alussa Oulun Raatissa pelattu ottelu oli paljon tasaisempi. Hongan maaleista vastasivat Masar Ömer ja Perovuo, ja loppulukemat olivat tasan 2-2.

Sivussa Hongalta on ainakin Duarte Tammilehto, sekä todennäköisesti Jorge Cano. GrIFK-ottelun pienen loukkaantumisen takia väliin jättäneen Borjas Martinin tilannetta katsotaan päivä kerrallaan, ja pelikunto lauantaina on vielä epävarma.

Honka-AC Oulu käynnistyy Tapiolan Urheilupuiston nurmella lauantaina 30.9. kello 17.00.

Liput ennakkoon: Lippuautomaatti

RAPORTTI: Vaikeuksien kautta voittoon – GrIFK 1-2 Honka

GrIFK tuotti kotikentällään Hongalle vaikeuksia, mutta keltamustat onnistuivat lopulta nappaamaan mukaansa kaikki kolme pistettä.

Honka loi ottelun ensiminuuteilla muutaman maalipaikan, mutta kotijoukkueen maali pysyi varjeltuna. Avausmaali kuitenkin nähtiin melko pian. Yhdennellätoista peliminuutilla Lucas Kaufmann pelasi Joni Korhoselle, joka jatkoi taitavasti rangaistusalueen rajoille Joel Perovuolle. Kokenut Perovuo ei tästä erehtynyt, vaan viimeisteli pallon varmasti alakulmaan ja Hongan 0-1 vierasjohtoon.

Maalin jälkeen ottelu tasoitti selvästi, ja myös vihreäpaitainen kotijoukkue loi useita tilanteita Honka-maalille. 25 minuutilla se onnistui myös maalinteossa, kun Daniel Langhoffin tarkka laukaus upposi tolpan kautta Honka-maaliin. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toisella puoliajalla peli jatkui tasaisena. Molemmat joukkueet saivat omat paikkansa siirtyä johtoon, mutta Tim Murray ja Toni Vuorinen maaleillaan pitivät lukemat ennallaan aivan loppuminuuteille asti.

86 minuutin kohdalla nähtiin ottelun ratkaisu. Pitkän Hongan painostuksen jälkeen Carlos Portela laittoi pallon ilmassa kohti maalia, josta Masar Ömer pudotti sen Kaufmannille.  Kaufmannin matalan laukauksen Vuorinen onnistui torjumaan, mutta ensimmäisenä paluupallossa oli Joni Korhonen. Korhonen sijoitti pallon GrIFK-maalin verkkoon, ja juoksi tuulettamaan osumaansa runsaslukuisen ja totutun äänekkäästi Honkaa kannattaneen HK05-kannattajaporukan luokse.

Korhosen maalin jäätyä toisen puoliajan ainoaksi, ja näin ollen myös koko ottelun viimeiseksi, otti Honka vaikeiden vaiheiden jälkeen täyden pistepotin mukaansa Espooseen. Samalla se kasvatti voittoputkensa neljään otteluun.

Taistelu nousu- ja nousukarsintapaikasta jatkuu jännittävänä. Sarjaa johtava TPS voitti kierroksen omassa ottelussaan Jaron 3-0. Hongan takana kolmantena oleva KPV taasen hävisi AC Oululle 2-1, joten ero Honkaan kasvoi kahdeksaan pisteeseen. Hongan ja TPS:n ero pysyi kolmessa pisteessä. Jokaisella kärkikolmikon joukkueella on pelattavana vielä kolme ottelua.

Hongan osalta taistelu jatku kotinurmella, ensi viikon lauantaina 30.9., kun AC Oulu saapuu vieraaksi. Ottelu on Hongan tämän Ykkösen kauden toiseksi viimeinen kotiottelu. Tiukassa nousutaistelussa jokaisen tuki joukkueelle on tärkeää. Honka-AC Oulu potkaistaan käyntiin kello 17.00.

Hongan kokoonpano:

#5 Carlos Portela
#10 Lucas Kaufmann
#11 Masar Ömer (90+1 Rony Huhtala)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Ilari Äijälä
#15 Jatuli Laevuo
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (69’ Robert Ivanov)
#28 Tommi Saarinen (C)
#31 Joni Korhonen

Maalintekijät:

11’ 0-1 Joel Perovuo
86’ 1-2 Joni Korhonen

ENNAKKO: Paikalliskamppailu Kauniaisissa – GrIFK-Honka

Honka kohtaa perjantaina paikalliskamppailussa Kauniaisten keskuskentällä GrIFK:n.

Honka lähtee naapurikaupunkiin kolmen ottelun voittoputkessa. Viimeksi kaatui FF Jaro Pietarsaaressa. Jaro pääsi Thomas Kulan maalilla johtoon, mutta Borjas Martinin tasoitettua ja kapteeni Tommi Saarisen puskettua voittomaalin vain kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa, nappasi Honka mukaansa täyden pistepotin.

Hongan paras, ja koko Ykkösen neljänneksi paras maalintekijä on kahdeksan kertaa verkkoja heiluttanut Masar ÖmerJoni Korhosella on kasassa seitsemän maalia. Tehokas on ollut myös espanjalaishyökkääjä Borjas Martin, joka on osunut nyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

GrIFK on vaikeassa paikassa, sillä se on Ykkösen viimeisellä sijalla, kymmenen pistettä viimeisen säilyjän paikalla olevan OPS:n perässä. Viime lauantaina se kärsi niukan 2-1 tappion AC Oululle. Kauniaislaisten parhaat maalintekijät ovat neljästi osuneet Samuel Langhoff ja Faton Seferi.

Honka ja GrIFK ovat kohdanneet tämän kauden Ykkösessä kahdesti, ja molemmilla kerroilla Honka on ollut vahvempi. Ensimmäisessä kohtaamisessa vaihdosta kentälle tullut Rony Huhtala viimeisteli hattutempun vain kahdessakymmenessä minuutissa, ja Honka voitti lukemin 5-0. Heinäkuussa pelatun toisen kohtaamisen maalit iskivät Joel Perovuo, sekä kahdesti osunut Ömer, ja loppunumerot olivat 3-0.

Hongan ainoa varma poissaolija perjantain ottelusta on Duarte TammilehtoLucas Kaufmann kärsi pelikieltonsa Jaro-ottelussa ja on jälleen käytettävissä.

GrIFK-Honka potkaistaan käyntiin Kauniaisten keskuskentällä kello 18.30.

Honka pelaa kotonaan seuraavan kerran lauantaina 30.9. kello 17.00, kun Tapiolaan saapuu AC Oulu. Ottelu on Hongan  tämän Ykkösen kauden toiseksi viimeinen kotiottelu. Keltamustat taistelevat vielä tiukasti noususta Veikkausliigaan, joten jokaisen tuki joukkueelle on nyt tärkeää.

Yhteistyössä