Akatemia

Honka Akatemialla edessä monta harjoitusottelua lähikuukausina

Honka Akatemia pelaa lähiaikoina monta harjoitusottelua valmistautuessaan Kakkosen kauteen. Otteluihin kansainvälistä väriä tuovat AIK:n U19-joukkue, sekä virolainen Harju JK!

Honka Akatemian tämänhetkinen otteluohjelma:

21.1. NJS vs Honka Akatemia, Klaukkala
5.2. Honka Akatemia vs HJK Klubi 04, Laaksolahti
11.2. Honka Akatemia vs AIK U19 (SWE), Esport Arena
18.2. Honka Akatemia vs Harju JK (EST), Esport Arena
4.3. SalPa vs Honka Akatemia, Salo
11.3. KäPa vs Honka Akatemia, Helsinki
18.3. JäPS vs Honka Akatemia, Järvenpää
25.3. Honka Akatemia vs NJS, Esport Arena
1.4. Honka Akatemia vs PK-35 Tapiolan urheilupuisto

Honka valmistautuu kohti kautta 2023

Hongan kausi 2022 päättyi hienosti Veikkausliigan pronssimitaleihin ja kolmannen sijan myötä myös paikkaan europeleihin, UEFA:n Konferenssiliigan karsintoihin tulevalle kaudelle. Veikkausliigajoukkue harjoittelee vielä marraskuun ajan, jonka jälkeen se jää tauolle ja palaa harjoituksiin alkuvuodesta.

Kausi 2022 oli hyvä myös Esport Hongan muilta joukkueilta. Akatemia sijoittui Kakkosen lohkossaan toiseksi ja BSM-joukkue sai kaulaansa kauden päätteeksi hopeamitalit.

Pelaajatilanne kaudelle 2023 on hyvä ja siitä tiedotetaan lisää lähiaikoina.

– Viime kauden tulokset joukkueillamme olivat tasaiset ja hyvät. U17 oli BSM:ssä kakkonen, Akatemia myös omassa Kakkosen lohkossaan toinen ja Veikkausliigan kolmas sija toi europaikan ensi kesäksi. Hieno työ valmennukselta ja pelaajilta palkittiin. Sopimustilanne seurassa on todella hyvä, sitoutuneita nuoria pelaajia matkalla eteenpäin. Toki talven siirtoikkuna voi vielä tuoda muutoksia. Lähiaikoina julkistetaan varmasti joukkueiden sopimustilanteista, urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen sanoo.

Honka ja brassihyökkääjä Reidiner sopimukseen

Honka on tehnyt sopimuksen nuoren hyökkäyspään pelaajan, brasilialaisen Reidiner Nascimento de Jesusin kanssa. 18-vuotias Reidiner saapuu kotimaastaan, jossa hän on pelannut Ituano FC:n junioreissa.

Olen iloinen ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta tulla Honkaan. Lupaan tehdä täällä joka päivä parhaani, haluan voittaa Hongan kanssa ja antaa ilonaiheita seuran kannattajille. Pidän maalinteosta ja teen parhaani myös luodakseni paikkoja joukkueelle. Olen tutkinut jonkin verran suomalaista jalkapalloa ja Honkaa. Uskon, että pelityyli sopii minulle hyvin, Reidiner kommentoi.

– Reidiner on ollut talvesta asti meillä työpöydällä. Hän on erittäin mielenkiintoinen nuori mies ja nyt kun hän pari kuukautta sitten täytti 18 vuotta, tuli siirto lopullisesti ajankohtaiseksi. Pääsimme loppujen lopuksi varsin helposti hänen kasvattajaseuransa Ituano FC:n kanssa sopimukseen siirron ehdoista. Pelaajan kartoituksessa auttoi myös Ituanossa valmentava ja meille tuttu Luiz Antonio. Ensivaikutelma pojasta on jotain hyvän ja erinomaisen aihion välimaastoa, manageri Hexi Arteva toteaa.

Baba Haruna ja Honka sopimukseen

Honka on tehnyt sopimuksen nuoren hyökkäyspään pelaaja Baba Harunan kanssa. 19-vuotias Haruna on pelannut jo tällä kaudella Honka Akatemian riveissä. Kymmenessä ottelussa ghanalainen on tehnyt kuusi maalia.

Kaikki on sujunut hyvin niin kentällä, kun sen ulkopuolellakin. Olen hyvin tyytyväinen. Pelaajana koen olevani kova työntekijä. Loppukaudesta haluan saada vielä lisää maaleja ja syöttöjä. Tulevaisuudessa haluaisin nähdä itseni edustusjoukkueessa ja auttaa heitä voittamaan tärkeitä otteluita, Haruna toteaa.

Baban oli alun perin tarkoitus siirtyä Norjan pääsarjan erääseen johtavaan seuraan, mutta korona ja Norjan pään henkilövaihdokset sotkivat lopullisen siirron. Haruna on nuori pelaaja, jolla on tiettyjä hyvän jalkapalloilijan erityisominaisuuksia, mutta vastapainona myös paljon kehitettävää ja opittavaa. Mikä parasta, hän on asenteeltaan erittäin työteliäs ja oppimishalukas. Meillä on hänen kanssaan nyt syksyn jälkeen mahdollisuus aktivoida monivuotinen optio ja tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että sen myös tulemme käyttämään, manageri Hexi Arteva puolestaan kommentoi.

Honka Akatemian kausi Kakkosessa jo pitkällä

Honka Akatemian kausi Kakkosen B-lohkossa on edennyt jo pitkälle. Tällä hetkellä lohkonsa viidentenä olevat keltamustat ovat pelanneet neljätoista ottelua. Lohko on hyvin tasainen ja eroa esimerkiksi kärkipaikkaa pitävään, yhden ottelun enemmän pelanneeseen Ilves-Kissoihin on vain viisi pistettä. Akatemian seuraava koitos on edessä torstaina Tampereella Tampere Unitedia vastaan.

Kauden alussa Akatemia pelasi paljon runsasmaalisia otteluita, joissa monessa nähtiin maaleja vielä aivan loppuhetkilläkin. Avausottelussaan Klubi 04:sta vastaan keltamustat nousivat lisäajalla tasoihin, kotiottelussa Ilves-Kissoja vastaan vieraat onnistuivat tekemään saman tempun. Viidestä Akatemian ensimmäisestä ottelusta neljä päättyi tasan ja niistä kolme vielä samoin 3-3 lukemin.

Meillä ei ollut toivottu startti sarjaan ja menetimme liikaa pisteitä peleistä, jotka meidän olisi ehdottomasti pitänyt hoitaa. Pelimme on kuitenkin kehittynyt koko ajan, joka on johtanut myös parempiin tuloksiin, keskikenttäpelaaja Asla Peltola sanoo.

Meillä oli alkukaudesta vaikeuksia tuloksellisesti ja teimme ensimmäisissä peleissä huolimattomuusvirheitä joukkueena. Kun johdimme peliä, saatoimme passivoitua liian helposti ja vastustaja pääsi rokottamaan, Dario Naamo puolestaan toteaa.

Akatemia nappasi avausvoittonsa kuudennessa ottelussaan, kun SalPa kaatui kotikentällä Baba Harunan ja Aleksi Tannisen maaleilla 2-0. Sitä seurasi maaliton tasapeli EPS:n vieraana ja tappio HJS:lle. Sen jälkeen Akatemia nappasi peräti viisi peräkkäistä voittoa, kun Ilves/2, VJS, MuSa, KaaPo ja FC Jazz kaatuivat otteluiden yhteismaalieron ollessa 16-4. Viime kierroksella voittoputki katkesi niukkaan 0-1 tappioon Ilves-Kissoille.

Naamo pelasi vielä viime kaudella BSM-sarjaa ja tämän kauden ottelut ovat 17-vuotiaalle ensimmäiset miesten sarjoissa. Hän on ollut myös kolmesti Veikkausliigajoukkueen mukana ja teki Veikkausliigadebyyttinsä heinäkuun alussa IFK Mariehamnia vastaan. Kakkosessa Naamo on pelannut tähän mennessä kahdeksassa ottelussa 714 minuuttia, joissa on syntynyt myös yksi maali.

Yksi suurimpia eroja BSM-sarjan ja Kakkosen välillä on fyysisyys. Kun on tottunut pelaamaan junnusarjoissa ja hyppää aikuisten sarjaan mukaan, vastaan tulee pelaajia, jotka voivat olla paljon isompia ja vahvempia, hän sanoo.

Myös Peltola pelaa ensimmäisiä otteluitaan miesten sarjassa. Minuutteja on tullut kymmenessä ottelussa 490 ja maaleja tilillä on niin ikään yksi. Hänkin nostaa esiin fyysisyyden.

Pelaajat voivat olla isompia ja vahvempia, mutta jalkapallossa hienoa on se, että tapoja pärjätä on monia. Olen myös sitä mieltä, että laadukkaan akatemiapolun läpikäyneillä pelaajilla taitotaso ja vauhti riittää kyllä hyvin tälle tasolle. Kaksinkamppailupelaamisessa on suuri ero BSM-sarjaan, mutta siihenkin tottuu nopeasti. Oma kausi on sujunut ihan mukavasti. Onnistumisia on tietysti tullut, mutta olen vaativa itseäni kohtaan ja parantamisen varaa on vielä paljon. On kuitenkin ollut hienoa, että kovan työn tuloksena olen saanut vastuuta. Pelit kehittävät pelaajaa parhaiten, joten on tärkeää saada vastuuta ja päästä sitä kautta kehittymään.

Puolustaja Oliver Östergård teki debyyttinsä Honka Akatemian riveissä jo viime kaudella, mutta nousi tälle kaudella vakituisesti joukkueen mukaan. Tähän mennessä minuutteja on tullut viidessä ottelussa 227.

Teknisesti BSM-sarjan ja Kakkosen välillä ei ole niin suurta eroa. Kakkosessa on kokeneempia ja vahvempia pelaajia, jota osaavat käyttää fyysisiä ominaisuuksiaan hyvin. Tempo on Kakkosessa kovempi. Oma alkukausi on sujunut ihan ok. Pääsin alkukesästä myös debytoimaan maajoukkueessa Unkaria vastaan, mikä oli hieno kokemus, Östergård kommentoi.

Honka Akatemia on hyvin tärkeä osa Hongan pelaajapolkua. Nykyisin edustusjoukkueessa pelaavista esimerkiksi Ville Koski, Matias Rale, Niilo Saarikivi, Roope Paunio, Elias Äjälä, Otso Koskinen ja Pauli Katajamäki ovat pelanneet Akatemian riveissä ennen nousuaan Veikkausliigajoukkueen mukaan. Joukkueen peleissä voikin päästä näkemään tulevaisuuden Veikkausliigapelaajia. Honka Akatemia pelaa kotiottelunsa Tapiolan urheilupuiston TN1:llä ja seuraava kotipeli on vuorossa maanantaina 8.8. Kello 18.30 vastassa on naapurikaupungin GrIFK. Tervetuloa!

Luca Fleres Honka Akatemian fysiikkavalmentajaksi!

Italialainen Luca Fleres on aloittanut Honka Akatemian fysiikkavalmentajana. Fleres saapui Suomeen 2016 ja opiskeli fysioterapeutiksi Porissa. Hän valmistui vuonna 2019 ja aloitti myöhemmin maisteriopintonsa Jyväskylässä pääaineenaan valmennustiede ja kuntotestaus, sekä sivuaineenaan biomekaniikka. Samalla Fleres toimi FC Espoossa fysiikkavalmentajana.

Päättötyöni oli osa suurta tutkimusta, joka koski Veikkausliigapelaajien reisilihasvammojen ehkäisyä. Työskentelin Hongan, HJK:n, HIFK:n, FC Interin ja SJK:n kanssa. Kaikista vierailemistani seuroista Honka tuntui erityiseltä. Seuralla on yksi parhaista taustaryhmistä koko maassa ja koulutusta arvostetaan täällä suuresti. Olosuhteet, ammattimaisuus ja perheenomainen ilmapiiri tekevät Hongasta unelmapaikan kaltaiselleni ammattilaiselle, Fleres avaa syitä Honkaan tulemiselle.

Fleres onkin aloittanut työt seurassa innoissaan.

Olen erittäin empaattinen ihminen, mikä on mielestäni toivottavaa elämässä ja siten myös valmentajana. Sen avulla voin tarkastella urheilijoita monelta eri kantilta, enkä ainoastaan suorituskyvyn osalta. Ajattelen, että jokaisessa on suuri potentiaali ja meidän tehtävämme on luoda pelaajille sopiva ympäristö kehittyä täyteen potentiaaliinsa. Minulla on asiantuntemusta biomekaniikasta ja kinemaattisesta analyysistä ja toivon sen tuovan yhdessä fysioterapiataustani kanssa lisää tähän ympäristöön, joka on jo valmiiksi täynnä korkeasti koulutettuja ihmisiä. Yhteistyö on valmennuksessa avaintekijä ja meillä on toisiltamme aina opittavaa, hän kertoo.

Tervetuloa Honkaan Luca!

Honka Akatemia isännöi EPS:aa Espoon paikalliskamppailussa

Honka Akatemia kohtaa tänään sunnuntaina kello 16.00 kotonaan Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä paikallisottelussa EPS:n. Tästä tekstistä löydät asetelmia otteluun, sekä tietoa ottelutapahtuman järjestelyistä.

Honka Akatemia on otteluun lähtiessä Kakkosen B-lohkon sijalla seitsemän, kerättyään kuuden voiton, kahden tasapelin ja viiden tappion myötä kaksikymmentä pistettä. Koronakaranteenien häirittyä monen joukkueen kautta, ei sarjataulukkoa voi kuitenkaan tutkia vain sijoitusten mukaan. Mm. Honka Akatemia on pelannut vain kolmetoista ottelua, kun kaikilla muilla joukkueilla on tilillään vähintään viisitoista, korkeintaan kahdeksantoista pelattua peliä.

Keltamustilla on menossa tällä hetkellä hieman vaikeampi jakso, sillä joukkue on kärsinyt tappion kahdessa viime ottelussaan. Ensin PIF vei pisteet loppuhetkien maalilla ja viime keskiviikkona SalPa oli kotonaan vahvempi luvuin 2-0. Nyt Abdi Mohamedin ja Juho Suuperkon luotsaamalle joukkueelle tarjoutuukin hyvä tilaisuus palata voittokantaan paikallisvastustaja EPS:ää vastaan.

Honka Akatemian parasmaalintekijä tällä kaudella on yhä kolmesti osunut Idrissa Camara. Akatemian riveissä tällä kaudella pelannut keksikenttäpelaaja Hannes Woivalin teki eilisessä Veikkausliigaotteussa pääsarjadebyyttinsä.

Vastustaja EPS

Vastustaja EPS on otteluun lähtiessä lohkon toiseksi viimeisellä sijalla, joten espoonlahtelaiset janoavat varmasti tärkeitä pisteitä itselleen. Joukkueella on kasassa kolmetoista pistettä. Toki se on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin sijaa ylempänä, viisi pistettä edellä oleva Ilves/2.

EPS:n paras malintekijä tällä Kakkosen kaudella on viidesti osunut Aleksi Hollmen. Mustafa Beyailla on kasassa neljä tehtyä maalia ja Jere Ahopellolla kolme.

Honka Akatemia ja EPS kohtasivat aiemmin tällä kaudella kesäkuussa Espoonlahdessa, jolloin päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Info ottelutapahtumasta

Honka Akatemia-EPS pelataan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä. FC Honka P09 Akatemia myy otteluun viiden euron hintaisia lippuja, ja kaikki tuotot menevät joukkueen toimintaan. Hongan Veikkausliigan kausikortilla pääsee otteluun sisään.

Ottelutapahtuma-alueella ei ole kioskipalveluita, mutta lähistöllä sijaitsee FC Honka ry:n kioski.

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa! Muistathan myös pitää huolta turvaväleistä muihin katsojiin. Älä saavu otteluun sairaana, tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustaudin oireita.

Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia voittoon!

Jasper Samooja siirtyy Lecceen

Maalivahti Jasper Samooja siirtyy vuoden mittaisella lainasopimuksella italialaisen US Leccen riveihin. Sopimuksessa on myös osto-optio.

18-vuotias maalivahti on edustanut Honkaa vuodesta 2014 saakka. Hän on pelannut tällä kaudella neljässä Honka Akatemian ottelussa Kakkosessa. Kahdella edeltävällä kaudella hän torjui BSM-joukkueen maalilla.

Jasper Samoojan kehitys Hongassa on kaikkien mielestä mennyt todella hyvin. Suunnitelmanamme on ollut että Jasper olisi jatkossa edustusjoukkueessa maalivahtina taistelemassa peliajasta. Nyt asiat ovat tapahtuneet todella nopeasti, moni henkilö seurassa on ollut tekemässä töitä sen eteen, että tämä siirto toteutui. Toivotamme Japelle onnea Lecceen!, kommentoi urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

Honka Akatemia isännöi VJS:ää

Honka Akatemia kohtaa tänään lauantaina kello 17.00 kotonaan Tapiolan urheilupuistossa VJS:n. Tästä tekstistä löydät asetelmia otteluun, sekä tietoa ottelutapahtuman järjestelyistä.

Monen Kakkosen joukkueen kautta ovat häirinneet koronakaranteenit, ja joukkueiden ottelumäärät vaihtelevat suurestikin. Siksi sarjataulukkoa kannattaakin tarkastella tarkemmin, kuin vain pisteiden ja sijoitusten osalta.

Honka Akatemia löytyy ennen tämänpäiväistä ottelua Kakkosen B-lohkon seitsemänneltä sijalta neljällätoista pisteellä. Se on kuitenkin pelannut vasta kahdeksan ottelua, kun lohkon muilla joukkueilla on tilillään vähintään kymmenen peliä, FC Jazzilla jo neljätoista. Akatemian ero lohkokärjessä olevaan Jazziin on kaksitoista pistettä, toisena oleva, viisi ottelua keltamustia enemmän pelannut HJS on yhdeksän pistettä edellä. Rästiottelunsa voittamalla Honka voi siis nousta sarjassa hyviin asemiin.

Kahdella voitolla ja tasapelillä kautensa avannut Honka Akatemia koki kesäkuun lopulla lyhyen heikomman jakson, kun se hävisi peräkkäin HJS:lle ja Ilves-Kissoille. Sen jälkeen vire on kääntynyt jälleen paremmaksi, sillä viimeisestä kolmesta ottelusta tilillä on kaksi voittoa ja tasapeli. Kaiken kaikkiaan joukkueen saldo kahdeksasta pelatusta ottelusta on siis neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Pelaajista kaikissa kahdeksassa ottelussa vastuuta ovat saaneet Noah Pallas sekä Benjamin Heikkinen. Seitsemässä ottelussa pelanneita löytyy yhteensä yhdeksän kappaletta, mm. Veikkausliigadebyyttinsäkin jo tehnyt Pauli Katajamäki.

Akatemia on iskenyt kahdeksaan otteluun viisitoista maalia. Vastuu maalinteosta on jakautunut laajalle, sillä peräti yksitoista pelaajaa on saanut maalin tililleen. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa kolmen maalin Idrissa Camara.

Vastustaja VJS

VJS:lle kausi on toistaiseksi ollut vaikea. Joukkue on tällä hetkellä B-lohkon viimeisenä, kerättyään yhdestätoista ottelusta seitsemän pistettä. Toki kaksi ottelua enemmän pelannut, sijaa ylempänä oleva TPV on napannut vain kaksi pistettä vantaalaisia enemmän.

VJS nappasi kauden toisen voittonsa 7.8. kaatamalla Pargas IF:n 2-0. Sen jälkeen joukkue on kuitenkin kokenut kaksi tappiota, kun PIF otti ensin revanssin 4-0 ja viime kierroksella GrIFK haki Myyrmäestä pisteet 3-0 lukemin.

Joukkueen riveistä löytyy suomalaisella jalkapalloyleisölle varmasti tuttu nimi. Veikkausliigatasolla Hongan lisäksi mm. KuPS:ia, FC Lahtea ja HIFK:ta edustanut, sekä myös Ruotsin ja Norjan pääsarjoissa pelannut Tomi Maanoja torjuu nimittäin vantaalaisten maalilla. Maanoja on pelannut joukkueen tämän kauden yhdestätoista ottelusta seitsemässä.

Info ottelutapahtumasta

Honka Akatemia-VJS pelataan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä. Otteluun voidaan koronarajoitusten puitteissa ottaa katsojia kahdelle viidenkymmenen henkilön alueelle. Lipunmyynnin (5€) järjestää FC Honka P09 Akatemia ja kaikki tuotot menevät joukkueen toimintaan. Hongan Veikkausliigan kausikortilla pääsee otteluun sisään.

Ottelutapahtuma-alueella ei ole kioskipalveluita, mutta lähistöllä sijaitsee FC Honka ry:n kioski.

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa! Muistathan myös pitää huolta turvaväleistä muihin katsojiin. Älä saavu otteluun sairaana, tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustaudin oireita.

Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia voittoon!

Honka-kolmikko U19-maajoukkueen matkaan!

Hongasta on valittu kolme pelaajaa U19-maajoukkueen mukaan 4.9. ja 7.9. pelattaviin tuplamaaotteluun Ruotsia vastaan!

Mukana ovat Veikkausliigassakin vastuuta saaneet Otso Koskinen ja Niilo Saarikivi, sekä Akatemian luottotoppari Jesse Nikki. Lisäksi joukkueesta löytyy kuusivuotiaasta asti Hongassa pelannut, kesällä lainasopimuksella Italian pääsarjajoukkue Venezia FC:hen siirtynyt Matias Kivikko.

Yhteistyössä