Etsi tältä sivustolta

Mika Väyrynen Honka Akatemian päävalmentajaksi

Julkaistu

Honka Akatemian päävalmentajana aloittaa Mika Väyrynen. Väyrysellä on takanaan hieno pelaajaura, jolla hän pelasi mm. 63 ottelua Huuhkajissa. Pelaajauran päätyttyä kauden 2017 jälkeen Väyrynen siirtyi valmennuspuolelle ja toimi HJK Klubi 04:sessa Ykkösessä apuvalmentajana. Väyrynen siirtyi kesken kauden 2019 HJK:n Veikkausliigajoukkueen valmennukseen, kunnes palasi Klubi 04:sen penkille, toimien kauden 2021 joukkueen päävalmentajana Ykkösessä. Sen jälkeen valmennushommista joukkueessa oli taukoa kevääseen 2023 asti. Silloin Väyrynen alkoi valmentamaan Hongan P14 Musta-joukkuetta, jossa hänen keskimmäinen poikansa myös pelaa.

En ollut ajatellut, että lähtisin lasten valmentajaksi, mutta sitten vanhemmat saivat minut houkuteltua mukaan. Nyt kun jälkeenpäin miettii, oli se loistava päätös. Olen viihtynyt todella hyvin ja koen, että olen myös kehittynyt itse niin henkilönä kuin valmentajanakin. Lapset tarvitsevat vielä enemmän paloittelua niin jalkapalloon liittyvissä asioissa kuin psyykkisessäkin puolessa. Heitä pitää osata rohkaista ja kannustaa, Väyrynen pohtii.

Väyryselle valmennusura oli selvä polku peliuran päättymisen jälkeen. Hän kävi UEFA B-kurssin jo peliuransa aikana, A-kurssin heti sen päättymisen jälkeen ja on nyt käynyt myös UEFA Pro-kurssin.

Jo monta vuotta ennen pelaajauran loppumista olin miettinyt, että valmentaminen kiinnostaa. Jalkapallo on aina kiinnostanut minua todella paljon muutenkin kuin pelaamisen kautta. Olen analysoinut peliä myös television puolella jo aika pitkään. Opiskelin jalkapalloa paljon jo pelaajauran aikana ja mietin miten ja miksi joitain tiettyjä asioita ja pelitekoja tehdään ja niin edelleen. Kun tätä lajia aika paljon rakastan ja se on intohimoni, en halunnut pitää taukoa peliuran ja valmentamisen välillä. Oikeastaan missään vaiheessa ei edes ollut sellainen vaihtoehto ollut mielessä, että en lähtisi valmentamaan. Minulla on edelleen halua opiskella peliä ja oppia siitä uutta, hän kertoo.

Väyrynen näkee, että pitkä pelaajaura tuo työkaluja myös valmentajauralle.

Pelaajauran jälkeen pystyn varmaankin jollakin tavalla aistimaan, miten pelaaja eri hetkissä ajattelee ja mitä se kaipaa. Varsinkin kun mietitään tätä ikäryhmää, joka on tavallaan viimeinen steppi ennen ammattilaismaailmaa, niin tiedän vähän mitä nuoret pelaajat käyvät mielessään läpi. Pystyn omalla esimerkilläni ja omilla kokemuksillani kertomaan pelaajille, mitä sen viimeisen stepin ottaminen vaatii. Se onkin yksi asia mitä haluan seuraan mukanani tuoda, että pystyn auttamaan pelaajia askeleella ammattilaiseksi ja puskemaan heitä eteenpäin.

Koen, että olen sosiaalinen valmentaja, pelaajien ja muiden valmennustiimin jäsenien on helppo lähestyä minua. Olen aika vaativa, mutta mielestäni positiivisella tavalla. Yritän puskea pelaajia ja olla innostava ja energinen valmentaja kentällä. Olen todella kilpailuhenkinen ja haluan voittaa. Sen lisäksi minulla on myös tietty tapa, jollaista peliä ihailen. Sitä pyrin varmasti tuomaan mukaan.

Miksi Väyrynen sitten tarttui pestiin Honka Akatemian päävalmentajana?

Olen tykännyt todella paljon Hongan ilmapiiristä, mikä on ollut aina tuolla pienemmissäkin asti. On ollut sellainen fiilis, että täällä halutaan nuoria pelaajia viedä eteenpäin. Keskusteluissamme ilmaisin myös sen, että haluan tehdä oman työni niin hyvin, että pystyn auttamaan nuoria pelaajiamme saavuttamaan edustusjoukkueen ja saamme sinne enemmän omavaraisuutta. Jos pystyn auttamaan pelaajia, he ovat valmiina tekemään vaadittavan työn ja pelaavat jossain vaiheessa Tapiolan nurmella edustusjoukkueessa, sitten voimme olla ihan tyytyväisiä, hän päättää.

On hienoa että saimme Mika Väyrysen päävalmentajaksi Akatemiaan. Mika on erittäin motivoitunut ja innostunut viemään meidän nuoria pelaajia eteenpäin. Tämä positio on erittäin tärkeä pelaajakehityksen näkökulmasta, sillä se on vaihe ennen edustusjoukkuetta. Uskomme vahvasti että Mikalla on paljon annettavaa pelaajille ja seuralle. Staffissa jatkaa myös useampi henkilö tulevalla kaudella. Tämä varmistaa meille korkean laadun valmennuksessa. Tervetuloa!, kommentoi puolestaan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top