Etsi tältä sivustolta

Espanjan leirin toinen harjoitusottelu päättyi niukkaan tappioon

Honka päätti yli viikon mittaisen harjoitusleirinsä Espanjassa leirin toisella harjoitusottelulla. Tällä kertaa vastassa oli viime kaudella Norjan pääsarjassa kuudenneksi sijoittunut Kristiansund BK. Norjalaiset onnistuivat avausjaksolla maalinteossa kahdesti. Honka nousi toisella maalin päähän, mutta ei päässyt tällä kertaa tasoihin saakka.

Avausjakso

Honka oli päästä varkain maalipaikkaan neljännellä minuutilla, kun Jerry Voutilainen oli päästä väliin Kristiansund-puolustajan pudotukseen omalle maalivahdille. Norjalaisten maalia vartioinut Morice Mbaye ehti kuitenkin ensimmäisenä palloon. Muilta osin ottelun ensimmäinen vartti mentiin ilman mainitsemisen arvoisia maalipaikkoja kummassakaan päässä.

Kristiansundin ensimmäinen huippupaikka tuli 22. minuutilla, kun Agon Mucolli riisti pallon Honka-puolustukselta ja pääsi laukomaan kohti alakulmaa. Roope Paunio torjui kudin ja Honka-puolustus hoiti loput.

Ottelun avausmaali nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin. Kristiansund pelasi pallon matalana keskityksenä boksiin. Benfik Bye laukoi ohi pallosta, mutta se tuli pilkun kohdille Sander Erik Kartumille, joka viimeisteli varmasti lukemiksi 1-0.

Norjalaiset lisäsivät johtonsa kahteen puolen tunnin kohdalla. Vastahyökkäyksen päätteeksi Kartum pääsi kokeilemaan kahdesti. Ensimmäinen kuti pysähtyi Honka-puolustukseen, mutta paluupallosta lähtenyt laukaus kimposi Hongan kannalta epäonnekkaasti yli Paunion maaliverkkoon.

Hongan kavennusosuma oli suht lähellä vain hetkeä myöhemmin. Henri Aalto keskitti maalille ja sekä Agon Sadiku, että Rui Modesto hyppäsivät pääpalloon, mutta eivät saaneet puskua aikaiseksi kohti vieraiden maalia.

Lisämaaleja avausjaksolla ei nähty, joten tauolle siirryttiin norjalaisten kahden maalin johdossa.

Toinen jakso

Hongan kavennus oli todella lähellä samantien toisen nelivitosen käynnistyttyä. Jerry Voutilainen riisti pallon keksialueella ja käynnisti nopean hyökkäyksen. Pallo kävi Modestolla, joka pelasi takaisin Voutilaiselle. Keskikenttäpelaajan viimeistely pilkun kohdilta nousi kuitenkin yli maalin.

Honka tuli maalin päähän 56. minuutilla. Modesto riisti pallon syvällä Kristiansundin alueella, ja pelasi Sadikulle, joka jatkoi Niilo Saarikivelle. Saarikivi viimeisteli kylmänviileästi ja pallo löytyi norjalaisten maaliverkosta.

Noin varttia myöhemmin Honka kävi jo lähellä tasoitusosumaa. Voutilainen lähetti maalille kovan ja matalan keskityksen, mutta Saarikivi ei osunut kunnolla palloon ja peliä jatkettiin maalipotkulla.

Pian käytiin lähellä maalia toisessa päässä. Kristiansundin David Agbo tykitti kaukaa. Paunio venytti komeasti kätensä kudin tielle ja torjunnasta pallo kolahti ylärimaan. Peli jatkoi samantien aaltoilleimmistaan päästä päähän ja seuraavaksi lähellä maalia oli jälleen Honka. Nopean vastahyökkäyksen jälkeen Aalto nosti yli maalivahdin, mutta epäonnekseen myös hieman yli maalin ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Saarikivi käänsi pelivälineen oikealla jalalleen boksissa, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten Hongan leiri päättyi niukkaan 1-2 tappioon.

Meillä oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla välillä vaikeuksia päästä vastustajan prässin läpi ja siten luomaan useammin boksiin uhkaa. Päästimme kaksi vähän turhan helppoa maalia, ja toisessa oli vastustajalle vielä vähän onnekas pomppukin. Nostimme puoliajalla paljon omaa tasoamme ja aktiivisuuttamme ja aloimme pärjäämään paremmin myös kaksikamppailuissa.  Saimme paljon riistoja ylempänä kentällä ja pääsimme luomaan neljä-viisi hyvää maalipaikkaa. Tällä kertaa saimme niistä tehtyä vain yhden maalin ja olisimme ehkä tänään ansainneet vähintään sen toisen. Tietenkin harmittaa ettemme voittaneet, mutta olen ylpeä siitä miten kasvoimme ottelun sisällä ja esitimme toisella jaksolla oikeinkin hyviä otteita, päävalmentaja Vesa Vasara summasi ottelun annin.

Honka kaatoi leirin ensimmäisessä harjoitusottelussaan ruotsalaisen Helsingborgs IF:n 2-1. Vasaran mukaan nyt vastassa oli taktisesti hyvin samantyylinen nippu.

Taktisesti Kristiansund ei eronnut kovin paljoa Helsingborgista. Laidan ylimiehittämisessä he olivat hyviä ja saivat sitä kautta avausmaalinkin tehtyä. Laadultaan he olivat vielä hieman Helsingborgia kovempia, mutta laitoimme kyllä tänään ihan hyvin kampoihin.

Vasara näkee tärkeänä, että joukkue saa pelejä myös muita, kuin suomalaisia joukkueita vastaan.

On tietenkin tärkeää pelata mahdollisimman paljon kansainvälisiä pelejä. Hienoa, että saimme tällaisen leirin järjestettyä. Olen tyytyväinen siihen, että olemme saaneet tälle pre-seasonille kolme kansainvälistä ottelua, joista Djurgården-peli on vielä jäljellä.

Honka saapui Espanjaan torstaina ja on saanut viettää paljon aikaa yhdessä, niin harjoituskentällä kun sen ulkopuolellakin.

Yhdessäoloa, pelien kautta ongelmien ratkaisua ja lisäksi olemme saaneet kehitettyä myös pelaamistamme. Saimme myös harjoiteltua hyvissä olosuhteissa. Yhtenäisyys on myös tärkeää, joukkue on osoittanut erittäin hyvää ammattimaisuutta ja sitoutumista projektiimme. Kaikin puolin tämä oli erittäin onnistunut reissu, ainoastaan jäi harmittamaan, että hävisimme tämän viimeisen pelin, Vasara kiteytti leirin.

Honka matkaa takaisin Suomeen lauantaina aamupäivästä. Kauaa ei joukkue pääse lepäämään, sillä Liigacupin väierä SJK:ta vastaan koittaa OmaSP Stadionilla jo maanantaina. Kello 18.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

On tietenkin haastavaa, kun matkustamme lauantaina Suomeen ja jo maanantaina sitten pelaamaan Seinäjoelle. Sikäli on sääli, että emme saaneet sovittua ottelua myöhemmäksi. Nyt tehdään kaikki palautumisen eteen ja ollaan maanantaina taas valmiita voittamaan. Haasteellinen peli on tottakai tulossa, toivottavasti saisimme pelimme kulkemaan heti alusta asti, Vasara päättää.

Hongan avauskokoonpano:

#5 Henri Aalto (74’ Pauli Katajamäki)
#6 Jerry Voutilainen (74’ Saku Heiskanen)
#8 Kevin Jansen
#10 Lucas Kaufmann (46’ Niilo Saarikivi)
#12 Roope Paunio (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (62’ Otso Koskinen)
#20 Matias Rale (75’ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernandez
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #1 Maksim Rudakov (MV), #4 Mohammed Adams, #11 Florian Krebs, #25 Mathias Ahlblald (MV), #54 Amos Ramström

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top