Etsi tältä sivustolta

Honka Liigacupin finaaliin!

Honka matkusti Liigacupin välierään Seinäjoelle, kun se kohtasi OmaSP Stadionilla SJK:n. Honka lähti otteluun nuorella joukkueella, sillä avauskokoonpanon pelaajista seitsemän oli syntynyt 2000-luvulla. OmaSP Stadionilla nähtiin tasainen vääntö, jonka Honka voitti lopulta rangaistuspotkukilpailulla Agon Sadikun upotettua ratkaisevan pilkun.

Avausjakso

Kotijoukkue SJK aloitti ottelun vahvasti ja sai painettua alkuminuuteilla pelin Hongan päähän. Toinen minuutti oli juuri täyttynyt, kun Denys Oliinyk lauoi kovaa pienestä kulmasta, mutta Maksim Rudakov torjui kudin kulmapotkuksi.

Honka sai pian oman pelinsä myös käyntiin. Seitsemännellä minuutilla Henri Aalto lähetti keskityksen ja Saku Heiskanen pääsi puskemaan pilkun kohdilta, mutta Markus Uusitalo koppasi pelivälineen.

Hongan aktiivinen prässi tuotti ajoittain ongelmia SJK:lle. 21. minuutin kohdalla Niilo Saarikivi ja Agon Sadiku riisitivät pallon, Otso Koskinen alusti ja Heiskanen laukoi boksin rajoilta, mutta Uusitalo torjui jälleen.

Maaleja ei avausjaksolla kummassakaan päässä nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu noin viisi minuuttia, kun SJK:n Alfie Bates kokeili maalintekoa kaukolaukauksella, mutta Rudakov oli jälleen hereillä ja torjui.

Ensimmäistä kertaa kilpailullisessa ottelussa edustusjoukkueen avauskokoonpanossa ollut Elias Äijälä näytti joukkueen eteen uhrautumisen mallia tunnin kohdalla. SJK pääsi vaaralliseen nopeaan hyökkäykseen, mutta 18-vuotias puolustaja blokkasi upeasti Serge Atakayin laukauksen.

Vasta 16-vuotias Lauri Laine teki edustusjoukkuedebyyttinsä ottelussa. Laitahyökkääjä vaihdettiin 77. minuutilla Pauli Katajamäen tilalle.

Hongan johtomaali oli lähellä noin viisi minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä. Konsta Rasimus ja Kevin Jansen juonivat pallon nousun tehneelle Äijälälle, joka pelasi Sadikulle. Hyökkääjä jatkoi Laineelle, jonka hyvään laukaukseen Uusitalo sai kuitenkin vielä kätensä väliin.

Maaleja ei toisellakaan nelivitosella nähty. Liigacupissa ei jatko-ottelua pelata, joten finaalipaikka ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla.

Rangaistuspotkukilpailu

Ensimmäisenä pallon taakse asettui SJK:n Rafal Wolsztynski, mutta Rudakov veti pidemmän korren ja torjui kotijoukkueen ensimmäisen yrityksen. Hongan ensimmäisenä laukojana toiminut Kevin Jansen sen sijaan upotti oman pilkkunsa varmasti alakulmaan.

SJK:n Tuomas Kaukua onnistui toisella kierroksella ja kun Uusitalo torjui Otso Koskisen laukauksen, oltiin tilanteessa 1-1.

Maksim Rudakov näytti jälleen taitojaan, kun maalivahti venytti kolmantena laukoneen Verrti Hännisen kudin tielle. Hongan kolmantena laukojana toiminut Niilo Saarikivi puolestaan laukoi varmasti pallon maaliin.

Neljännellä kierroksella onnistuivat sekä SJK Jake Dunwoody, että Hongan Jerry Voutilainen. Kun myös SJK:n viidentenä laukonut Cristhian Valencia teki maalin, oli Hongan viidenneksi yrittäjäksi valitulla Agon Sadikulla paikka viedä Honka finaaliin.

Eikä 19-vuotiaalla hyökkääjällä päätä kylmännyt, vaan Sadiku nosti upeasti pallon verkkoon ohi Uusitalon ja vei Hongan Liigacupin finaaliin!

Meillä on vielä yksi askel tässä kilpailussa jäljellä ja se on se tärkein. Ottelu oli maalivahdille psykologisessa mielessä vaikea, sillä vaarallisia hetkiä ei ollut kovin paljoa, mutta maalin lähistöllä tapahtui lähes koko ajan. Tällaisilla peleillä rakennetaan joukkuetta. Olen erittäin iloinen että voitimme tänään ja nyt suuntaamme kaikki ajatukset finaaliin. Tiedän, että FC Inter on laadukas joukkue, mutta valmistaudumme otteluun hyvin ja olemme varmasti valmiita, Maksim Rudakov kommentoi ottelun jälkeen.

Rudakov kertoi rakastavansa rangaistuspotkukilpailuja maalivahdin näkökulmasta. Kaikkia salaisuuksiaan hän ei kuitenkaan suostunut paljastamaan.

– Rakastan rangaistuspotkukilpailuja todella paljon. Nautin hetkestä ja kovasta paineesta.
Jonain päivänä ehkä kerron kuinka valmistaudun, mutta toistaiseksi se on salaisuus.

Honkaan täksi kaudeksi saapunut maalivahti on nauttinut ajastaan seurassa.

Nautin joka hetkestä! Pidän erittäin paljon järjestelmällisestä työstä, jota tässä joukkueessa tekevät niin valmentajat, kaikki taustahenkilöt, kuin jokainen pelaajakin. Haluan vielä erikseen mainita maalivahtiunionin, meillä on aivan mahtava ilmapiiri! Kiitos jokaisella seuran ihmiselle! Olen todella kiitollinen enkä olisi voinut pyytää parempaa vastaanottoa, hän päätti.

Honka kohtaa tosiaankin Liigacupin finaalissa FC Interin. Ottelun ajankohdasta, pelipaikasta ja muista järjestelyistä tiedotetaan mahdollisimman pian.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#4 Mohammed Adams
#5 Henri Aalto (64′ Matias Rale)
#14 Niilo Saarikivi
#16 Konsta Rasimus
#18 Agon Sadiku
#19 Saku Heiskanen (77′ Kevin Jansen)
#22 Pauli Katajamäki (77′ Lauri Laine)
#33 Duarte Tammilehto (64′ Jerry Voutilainen)
#88 Otso Koskinen

Vaihdossa: #21 Ville Koski, #23 Aldayr Hernandez, #44 Idrissa Camara, #52 Nico Serjala (MV), #83 Hannes Woivalin

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top