Uutiset

Nasiru Banahene pitkään sopimukseen Hongan kanssa

Honka ja 20-vuotias ghanalainen laitapelaaja Nasiru Banahene ovat tehneet kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Banahene saapui viime kaudella Honkaan lainalle unkarilaisesta MTK Budapestista, ja nyt hän siirtyy keltamustiin pysyvästi.

Banahene saapui Honkaan viime elokuussa. Viime kaudella hän pelasi viidessä Veikkausliigaottelussa. Tällä kaudella numerolla 24 pelaava ghanalainen on ollut avauskokoonpanossa kolmessa neljästä pelatusta ottelusta. Banahene iski myös Hongan Veikkausliigakauden avausmaalin avauskierroksen 1-1 tasapelissä Hakaa vastaan.

Banahene pystyy pelaamaan oikealla laidalla monessa roolissa. Tällä kaudella hänet on nähty oikean wingbackin paikalla. Ennen siirtoaan Unkariin Banahene edusti kotimaansa Liberty Professionalsia.

Banahene on innoissaan jatkosta Hongan paidassa.

– Olen todella onnellinen, että saan jatkaa uraani täällä. Honka on hieno seura, ja olen tuntenut oloni alusta saakka kotoisaksi. Koen, että täällä voin kehittyä koko ajan paremmaksi ja paremmaksi pelaajaksi, ja samalla auttaa joukkuetta menestymään, hän sanoo.

Myös Hongan manageri Hexi Arteva on tyytyväinen sopimukseen.

– Pitkän prosessin jälkeen saimme tänään illalla Nasirun pysyvän siirron kaikki ehdot sovittua. Erilaisista ennenaikaisista tiedoista ja niiden motiiveista voisi kirjoittaa ihan oman tarinansa. Nasiru on yllättänyt tämän viimeisen vajaan vuoden aikana meidät todella positiivisesti. Neuvottelimme pitkään MTK Budapestin kanssa välillämme olleen lunastusoption ehdoista. Olemme kaikki tyytyväisiä lopputulokseen ja uskomme vahvasti siihen, että Nasiru jatkaa kehitystään samalla uralla mitä nyt olemme nähneet, Arteva kommentoi.

Yhteistyössä