Otteluennakko, Veikkausliiga

Hongan kotipeliputki jatkuu, keskiviikkona vieraana FC Inter

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka pelaa keskiviikkona 22.7. kolmannen perättäisen kotiottelunsa, kun kello 18.30 alkavaan kamppailuun saapuu vieraaksi FC Inter Turusta.

Honka nappasi kauden avausvoittonsa viime lauantaina, kun se kaatoi TPS:n kotikentällään luvuin 3-1. Lucas Kaufmann iski osumista kaksi, ja avausmaalin viimeisteli pilkulta Jean-Marie Dongou.

– Pelasimme hyvin ja ansaitsimme voiton. Voitto oli meille tärkeä myös henkisesti. Mielestäni olemme pelanneet myös aiemmissa otteluissa ihan hyvin, mutta emme olleet saaneet tulosta. Voitto tuo itseluottamusta ja näyttää, että teemme treenikentällä oikeita asioita, kommentoi Kaufmann.

Voiton myötä Honka löytyy kuudella pisteellä Veikkausliigan sijalta viisi. Kärkipaikkaa pitää juurikin Inter, jolla on kasassa yhdeksän pistettä.

Viime kaudella hopeamitalit napannut, ja viimeiseen otteluun saakka mestaruudestakin taistellut FC Inter on tasokas joukkue myös tällä kaudella, vaikka joukkue menettikin parhaan maalitykkinsä Filip Valencicin. Monivuotinen luottohyökkääjä Timo Furuholm on ollut alkukaudella kovassa viereessä ja on iskenyt neljään otteluun yhtä monta maalia.

Inter on kaatanut RoPS:n, Ilveksen ja viimeisimpänä HJK:n. Ainoa tappio tuli KuPS:ia vastaan Kuopiossa.

– Tiedämme tottakai, että Inter on hyvä joukkue. Meidän täytyy kuitenkin enimmäkseen keskittyä omaan pelaamiseemme. Kotikentällä pelaaminen on myös tietenkin etu. Meidän täytyy saada yleisön ja kannattajien tuesta kaikki irti, Kaufmann sanoo.

Veikkausliigan ottelutahti on tällä poikkeuskaudella tiukka. Kaufmann kertoo, että kropan lisäksi myös mielen on palauduttava jokaiseen otteluun, jotta tuloksia tulee.

– Joka pelistä löytyy aina korjattavaa, mutta niitä ei voi jäädä murehtimaan liiaksi. Tässä ottelutahdissa ajatukset täytyy suunnata nopeasti jo seuraavaan haasteeseen. Tiukka ottelutahti voi olla myös hyväksi, jos voittoputki on päällä. Silloin joukkue usein haluaa pelata mahdollisimman pian uudelleen.

Hongan ainoa varma poissaolija keskiviikon ottelusta on Mac Kandji.

Osta lippusi otteluun tästä!

Muistathan myös tutustua infopakettiin ottelujärjestelyistä. Pääset lukemaan sen tästä.

Yhteistyössä