Akatemia, Kakkonen, Otteluraportti

Honka Akatemia kaatoi vakuuttavasti HIFK/2:n

Honka Akatemia vieraili tiistai-iltana Töölön pallokentällä, kun vastassa oli HIFK/2. Espoolaiset hallitsivat ottelua ja veivätkin täyden pistepotin Espooseen Joona Rämön ja Nathael Ishiin avausjaksolla syntyneillä osumilla. Tuloksen myötä Akatemia nousi Kakkosen B-lohkossa neljännelle sijalle.

Avausjakso

Avausjakso mentiin Hongan hienoisessa hallinnassa. Erityisesti Kasperi Liikonen aiheutti kotijoukkueen puolustukselle runsaasti ongelmia. 12. minuutilla Liikonen nousi vahvasti ja levitti laitaan Niko Pulkkiselle, jonka millintarkka keskitys löysi Joona Rämön. Rämö viimeisteli kauden viidennellään keltamustat 0-1 vierasjohtoon.

Akatemia oli lähellä tuplata johtonsa 33 minuutilla. Liikonen nousi jälleen läpi kentän ja vapautti Rämön nokikkain Atte Otrosen kanssa. Otronen venytti kuitenkin laukauksen tielle.

Minuuttia myöhemmin Honka onnistui maalinteossa toistamiseen. Liikonen keskitti, ja Nathael Ishii viimeisteli tyylikkäästi lukemiksi 0-2. Kun avausjaksolla ei enempää osumia nähty, näissä lukemissa lähdettiin myös viettämään taukoa.

Toinen jakso

Honka hallitsi myös suurta osaa toisesta nelivitosesta, eikä HIFK saanut kunnon kiriä aikaan. Keltamustat saivat pallon maaliin kolmannenkin kerran, mutta pienen harkinnan jälkeen osuma hylättiin paitsiona. Simo Räsänen pääsi 66. minuutin kohdalla oikealta laidalta nousuun ja keskitti matalana maalille – Ishiin laukaus suuntautui kuitenkin lähietäisyydeltä hieman yli HIFK-maalin. Toisella jaksolla ei maaleja nähty, joten täysi pistepotti matkasi Espooseen luvuin 0-2.

Esport Honka Akatemian päävalmentaja Sergio Almenara kehui ottelun jälkeen omiensa esitystä.

-Pelasimme oikein hyvän pelin. Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla meillä oli kaikki pelin vaiheet kunnossa. Kontrolloimme peliä koko ajan ja saimme hyviä maalipaikkoja. Ennen kautta tiesimme, että jos haluamme olla viiden parhaan joukossa, täytyy meidän voittaa myös tämänkaltaiset pelit vieraissa. Pelkät kotivoitot eivät riitä, Almenara summasi.

Hyvästä esityksestä huolimatta parannettavaakin luonnollisesti löytyi.

-Ainoa heikko kohta meillä oli pelin viimeiset noin viisitoista minuuttia. Sama on tapahtunut meillä monissa muissakin peleissä tällä kaudella. Olemme johdossa ja sitten unohdamme tehdä pelin tärkeitä asioita ja kärsimme siitä.

Kausi jatkuu Espoon paikalliskamppailulla

Honka Akatemialla on seuraavana vuorossa Espoon paikalliskamppailu, kun FC Espoo saapuu maanantaina 6.8. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Ottelussa on varmasti ilmassa myös revanssihenkeä, sillä joukkueiden kauden aikaisemmassa kohtaamisessa FC Espoo oli selvästi vahvempi luvuin 3-0. Paikalliskamppailu potkaistaan käyntiin kello 18.30. Tule kannustamaan Honka Akatemia täysiin pisteisiin!

Yhteistyössä