Otteluennakko, Suomen Cup

Suomen Cup käyntiin Interin kohtaamisella

Hongan urakka Suomen Cupissa kaudella 2021 käynnistyy ylihuomenna lauantaina 6.2. kello 18.00 alkaen. Eerikkilässä pelattavassa ottelussa vastaan asettuu FC Inter.

Hongan joukkue on pysynyt suurilta osin hyvin kasassa ja uudet hankinnat ovat päässeet joukkueeseen sisään.

Honka on pelannut talven aikana kaksi harjoitusottelua. Ensimmäisessä kaatui FC Lahti Niklas Pyyhtiän lauottua ottelun ainoan osuman. Viime lauantaina Honka oli HIFK:ta vahvempi luvuin 4-3. Maalinteossa keltamustilta onnistuivat silloin Juan Alegria, Niilo Saarikivi, sekä Darren Smith kahdesti.

– Harjoitusotteluissa on näkynyt pelissä asioita, joita olemme harjoituksien kautta sinne halunneetkin saada. Tottakai kun tehdään paljon vaihtoja ja jaetaan sitä kautta kuormitusta, tulee välillä heikompiakin jaksoja. Pääasiassa voimme kuitenkin olla tyytyväisiä joukkueen ja valmennuksen työmoraaliin ja yhtenäisyyteen. Hyvät merkit on ilmassa ja lauantaina sitten nähdään pystymmekö tekemään heti myös tulosta, sanoo päävalmentaja Vesa Vasara.

Muutaman uuden hankinnan lisäksi joukkueen mukana on ollut viime kausilla Kakkosen Honka Akatemiassa ja B-junioreissa pelanneita, lupaavia pelaajia. Vastuuta molemmissa harjoitusotteluissa ovat saaneet esimerkiksi Matias Rale, Niilo Saarikivi, sekä viime kaudella BSM-sarjan maalipörssin voittanut Otso Koskinen.

Lauantain vastustaja, viime kauden päätteeksi hopeaa napannut Inter on pelannut niin ikään kaksi harjoitusottelua. Ensin kaatui Kakkosen Atlantis 3-1, ja viimeksi Ykköseen noussutta PK-35:ttä vastaan päädyttiin 1-1 tasapeliin.

Turkulaisten joukkue on Hongan tapaan rungoltaan hyvin samanlainen kuin viime kaudella. Suurimpana menetyksenä voitaneen pitää HJK:hon siirtynyttä Filip Valencicia. Tulopuolelta löytyvät mm. nuorten maajoukkuepuolustaja Juho Hyvärinen, sekä Espanjan sarjoista saapunut kaksikko Alejandro Sanz ja Pibe.

Vasara tietää vastustajan vaarallisuuden.

– Inter on kova vastustaja ja he tulevat varmasti lauantain otteluun voitonnälkäisellä asenteella. Hekin haluavat varmasti aloittaa Cupin voitolla. Interiltä ei yhtään pistettä ilmaiseksi tule. Meidän täytyy varmasti taistella kovaa ja toimia joukkueena mahdollisimman hyvin, hän toteaa.

Ottelu pelataan yleisöltä suljettuna, mutta sitä voi seurata suorana Ruudusta!

Yhteistyössä