Otteluraportti, Veikkausliiga

Sarjakärki kaatui keltamustien käsittelyssä – Esport Honka kauden avausvoittoon Rovaniemellä

Esport Honka ja RoPS kohtasivat Rovaniemellä torstaina. Kotijoukkue ei ollut päästänyt maaliakaan tällä kaudella ja joukkue oli voittanut kuudesta pelaamastaan ottelustaan viisi. Honka sen sijaan haki ensimmäisiä täysiä pisteitään, jotka keltamustat saivatkin ansaitusti upealla 2–1 voitolla sarjakärjestä.

Avauspuoliaika

Honka hallitsi avauspuoliaikaa luoden enemmän vaarallisia maalipaikkoja kuin kotijoukkue. Yksi espoolaisten parhaista paikoista siunaantui Jonas Leväselle, mutta hänen hienon puolivolleynsa tielle venyi RoPS-vahti Antonio Reguero.

Keltamustien painostuksesta huolimatta ensimmäisen nelivitosen ainut osuma meni RoPSin nimiin. Huikeaa alkukautta pelaava Lassi Lappalainen sai hyvän pallon laitaan – mies nousi vahvasti boksiin ja ohitti varmasti kauden neljännellä osumallaan Honka-vahti Tim Murrayn.

Toinen puoliaika

Espoolaiset olivat toisellakin puoliajalla pirteitä – joukkue piti jälleen palloa hallussaan ja pystyi luomaan suhteellisen vaarallisia maalipaikkoja. Viimeinen silaus tuntui kuitenkin puuttuvan, vaikka hyviä vetopaikkoja siunaantui muun muassa Alex Nimelylle sekä Joel Perovuolle. RoPS sai myös muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä aikaiseksi, mutta Honka-puolustus, ja Tim Murray maalillaan kestivät.

Viime kaudella Interissä pelannut Macoumba Kandji debytoi keltamustissa, kun hänet vaihdettiin Alex Nimelyyn 63. peliminuutin kohdalla. Ei mennyt kuin reilut kymmenen minuuttia, kun Kandji viimeisteli vakuuttavan nousun jälkeen tasoitusosuman – mikä mahtava debyytti 32-vuotiaalle senegalilaiselle hyökkääjälle keltamustissa. Maali oli samalla ensimmäinen RoPS-verkkoon tehty täysosuma Veikkausliigakaudella 2018.

Kandjilla oli vielä loistopaikka tehdä illan toinen ja viedä Honka 2–1 johtoon. Tällä kertaa senegalilaishyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut, vaan Reguero RoPS-maalilla vei pidemmän korren. Lisäajalla nähtiin kuitenkin jotain mitä espoolaisten keskuudessa on odotettu koko alkukausi – Youness Rahimi iski nimittäin pallon verkon perukoille hienon yksilösuorituksensa jälkeen.

Näin ollen Esport Honka nappasi kauden ensimmäiset täydet pisteensä sarjan piikkipaikalla olevasta RoPSista ja nousi voitollaan sarjataulukossa kahdeksannelle sijalle.

– Sika siistiä. Ansaitsimme voittomme 110-prosenttisesti. Peli oli vaikea, mutta luotimme omaan tekemiseen ja tänään se palkittiin. RoPS pelasi hyvin, mutta me pelasimme tänään paremmin, silminnähden tyytyväinen Honka-puolustaja Robert Ivanov kertasi ottelua ja fiiliksiään avausvoiton jälkeen.

Maanantaina pelataan jälleen Tapiolassa

IFK Mariehamn saapuu maanantaina Esport Hongan vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Tule paikalle ajoissa nauttimaan Happy Half Hourista, joka on tuttuun tapaan 17.30-18.00.
Osta lippusi kätevästi ennakkoon tästä ja vältä lippujonot sekä säästä rahaa – liput myy Tiketti.

Tervetuloa nauttimaan Veikkausliigajalkapallosta Tapiolan urheilupuistoon sekä kannustamaan Espoon ylpeys toiseen peräkkäiseen voittoon!

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä