Otteluennakko, Veikkausliiga

Revanssihenkeä ilmassa – TPS saapuu lauantaina Tapiolan urheilupuistoon

Esport Honka kohtaa TPS:n kotinurmellaan lauantaina. Sarjan kolmospaikalla majailevalla Hongalla on ottelussa paljon revanssihenkeä, sillä turkulaiset veivät viime syksynä suoran Veikkausliigan paikan espoolaisten nenän edestä.
Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella Turussa. Silloin päädyttiin maalittomaan tasapeliin, vaikka Honka hallitsikin peliä pallollisesti. Tosin kummallakin joukkueella oli omat paikkansa ratkaista ottelu, joten tasapeli oli täysin oikeutettu tulos. 


TPS parantanut kauden edetessä

TPS löytyy Veikkausliigan sarjataulukosta sijalta kymmenen. Turkulaiset ovat olleet hyvässä iskussa viime aikoina. Siitä kertoo se, että viimeisestä neljästä pelistään joukkue on voittanut kaksi. Koko kaudella TPS on voittanut yhteensä kolme kertaa, joten mustavalkoisten otteet ovat selvästi parantuneet myös pisteiden valossa. Joukkueen ykkösmaalitykkinä on häärinyt alkukaudesta 33-vuotias Mika Ääritalo viidellä osumallaan.
Vieraskentällä joukkue on voittanut yhden ottelun ja senkin FC Interin vieraana, joten käytännössä sekin tuli kotikentällä. TPS:n on saalistanut kauden yhdeksästä vierasottelusta viisi pistettä, joten vakuuttavaa turkulaisten peli vieraissa ei ole ollut.

Nyt edessä on kuitenkin uusi ottelu ja uudet kujeet.

– Haastava ottelu tiedossa. TPS on hyvä vastahyökkäysjoukkue ja heillä on paljon nopeita pelaajia etenkin laidassa. Yritämme pallonhallinnan kautta estää heidän aikeet. Joka tapauksessa turkulaiset ovat paranteet joka osa-alueella ja saaneet ensimmäisen vaiheen pelinavaamisessa hyväksi eikä sitä ole helppo prässätä ylhäältä. Nämä ovat ne isot asiat, joihin pitää keskittyä, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara analysoi tulevaa vastustajaa.

Honka taistelee yhä europaikasta – todella kovia kotiotteluita luvassa

Keltamustien otteet eivät ole viime peleissä olleet pisteiden valossa aivan yhtä hyviä kuin viime aikoina ollaan totuttu näkemään. Viimeisestä viidestä ottelustaan Honka on kuitenkin raapinut kasaan kiitettävät kahdeksan pistettä, millä espoolaiset ovat hyvin pysyneet mukana kärjen tahdissa.

Viime ottelussa PS Kemiä vastaan oli tyytyminen tasapeliin. Vesa Vasara totesi kuitenkin, että vaikka piste ei tyydytä, on se otettava nöyrästi mukaan ja jatkettava matkaa. Hongan ainokaisen ottelussa iski kauden viidennellään Lucas Kaufmann.

Nyt olisi jälleen mahdollisuus palata voittojen tielle Tapiolan urheilupuistossa, kun viime kotiottelussa VPS vei kolme pistettä mukanaan Vaasaan. Samalla katkesi huikea 51 ottelun tappioton putki kotinurmella. Olisiko aika aloittaa uusi putki ja rikkoa vanha ennätys?

– Hienoa palata jälleen kotikentälle. Meillä on edelleen TPS:lle kalavelkoja maksettavana viime vuodelta. Toivottavasti pystymme tällä kertaa voittamaan täällä kotona. Se tulee oman toiminnan kautta, vastustajaa vähän huomioon ja sitten toteutus kuntoon. Pitää olla heti valmiina, kun pilliin vihelletään, Vasara summaa.

Nyt eletään mielenkiintoista vaiheitta kaudesta, sillä sarjapisteet ja voitot ovat elintärkeitä europaikkaa ajatellen. Seuraavasta neljästä ottelusta Honka pelaa kotonaan kolme ja vastukset ovat huippumielenkiintoisia – ensiksi TPS, sitten Metroderby Honka–HJK ja vielä uudestaan rakas vastustaja TPS.

Pelit ovat kuumat, niin ovat kelitkin! Ostamalla ottelulipun tai lippupaketin saat kaupan päälle 2kk Ruutu+ lahjakortin. Näin voit katsoa kaikki Hongan vierasottelut suorana sekä lempisarjojasi mielesi mukaan!
Tervetuloa nauttimaan Veikkausliigajalkapallosta Tapiolan urheilupuistoon. Näihin kolmeen seuraavaan kotiotteluun myydään edullinen lippupaketti yhteishintaan 30€. Älä siis epäröi, vaan tule kannustamaan Espoon ylpeys huippusuorituksiin!

Hongan tilanne

Hongalta sivussa TPS-ottelusta on varmuudella vain loppukauden sivussa oleva Masar Ömer. Youness Rahimin sekä Joel Perovuon terveystilannetta tarkkaillaan sen sijaan päivittäin.

Kolmen ottelun lippupaketti >> Tiketti
Liput TPS-otteluun >> Tiketti

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä