Otteluraportti, Suomen Cup

RAPORTTI: Suomen cup lohkovaihe KTP 0-2 Esport Honka

Esport Honka päätti Suomen Cupin lohkovaiheen osalta vierasvoittoon, kun KTP kaatui lukemin 0-2. Jo ennen ottelua oli varmistunut, että Honka jatkaa puolivälieräkarsintaan ja KTP jää lohkovaiheeseen. Tästä huolimatta molemmat joukkueet lähtivät peliin aktiivisesti ja hakemaan voittoa.

Hongan avauskokoonpanossa nähtiin yksi debytantti, kun alkuviikosta Honkaan saapunut Tim Murray vahti keltamustien maalia. Myös loukkaantumisesta palannut Filipe Mello oli pitkästä aikaa mukana kokoonpanossa. Brassikeskikenttä aloitti ottelun vaihtopenkiltä.

Ensimmäiset viisi minuuttia Honka hallitsi peliä selvästi, mutta ei päässyt maalipaikoille. Ottelun edetessä peli tasaantui ja myös kotijoukkue loi muutaman vaarallisen tilanteen. Lähimpänä maalia kävi aikaisemmin Honkaakin edustanut Lucas Dos Santos, jonka vapaapotku suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin. Muut tilanteet Murray hoiti maalillaan varmasti.

38 minuuttia oli pelattu, kun Kasperi Liikonen murtautui laidalta KTP:n rangaistusalueelle. Liikonen harhautti ensimmäisen vastustajan, ja tämä joutui kaatamaan laitahyökkääjän. Tuloksena rangaistuspotku Hongalle. Douglas Silveira ei pilkulta erehtynyt, ja Honka siirtyi maalin johtoon. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan yhden maalin vierasjohdossa.

Toiselle puoliajalle Honka tuli erittäin aktiivisesti ja kova prässi tuotti vaikeuksia kotijoukkueen puolustukselle. 50 minuuttia oli täynnä, kun Douglas Silveira vapautti upealla kantapääsyötöllä Joni Korhosen maalipaikkaan, josta kokenut laitahyökkääjä ei erehtynyt. Pallo alakulmaan ja lukemiksi 0-2.

Honka suoritti ensimmäisen vaihtonsa 63:n minuutin kohdalla. Rony Huhtala jätti kentän ja nuori Onni Puhalainen pääsi tekemään ensiesiintymisensä Hongan paidassa Suomen Cupissa.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin odotettu paluu, kun Filipe Mello vaihdettiin kentälle.

Mello pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli puoleen vuoteen.

Ottelun loppupuolella Honka loi vielä muutaman hyvän maalipaikan, mutta enempää maaleja ei nähty. Näin Honka nappasi Kotkasta mukaansa kolme pistettä ja päätti lohkovaiheen osaltaan voittoon.

Esport Hongan cup-taipale jatkuu puolivälieräkarsintaan, jonka vastustaja arvotaan maanantaina 6.3. Helppoa vastustajaa ei ole missään nimessä tulossa, sillä kaikki mahdolliset vastustajat ovat Veikkausliigajoukkueita. Hongan mahdolliset vastustajat ovat RoPS, VPS, SJK, FC Inter, sekä Ilves tai KuPS, jotka pelaavat viimeiset lohkopelinsä vasta arvonnan jälkeen tiistaina.

Hongan kokoonpano:

#6 Antti Uimaniemi

#7 Miko Puuskari

#13 Tim Murray (MV)

#15 Jatuli Laevuo

#16 Konsta Rasimus

#23 Kasperi Liikonen (78′ Toni Sjöstedt)

#24 Rony Huhtala (63′ Onni Puhalainen)

#25 Douglas Silveira

#28 Tommi Saarinen

#31 Joni Korhonen

#33 Duarte Tammilehto (C) (71′ Filipe Mello)

Maalintekijät:

39′ Douglas Silveira 0-1 rp.

50′ Joni Korhonen 0-2

Yhteistyössä