Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka jatkaa europaikan metsästystä torstaina Tampereella

Tampereen Ilves isännöi torstaina Esport Honkaa Tammelan stadionilla klo 18.30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana. Lähtökohdat otteluun ovat todella mielenkiintoiset – Esport Honka on kamppailuun lähdettäessä sarjataulukossa neljännellä, ja Ilves viidennellä sijalla. Keltamustat ovat keränneet 26 ottelustaan 41 pistettä, ja tamperelaiset 25:sta kamppailustaan 40 pistettä.

Kumpikin joukkue taistelee siis kärkisijoista ja sitä kautta paikasta europeleihin.

– Tiedämme hyvin Ilveksen pelityylin ja loppukauden pelit ovat kaikki yhtä tärkeitä. Sille joukkueelle, joka pystyy pelaamaan tasaisimmin ja saamaan sitä kautta eniten pisteitä, niin irtoaa se 1–2 europaikkaa. Todella tiukka taistelu käynnissä, mutta nyt pitää vaan raapia täysiä pisteitä mahdollisimman paljon, Hongan valmentaja Sampo Koskinen kertoo.

Joukkueiden viime kohtaaminen kuukausi sitten päättyi jännien vaiheiden jälkeen 3–3 lukemiin. Honka johti ottelua jo luvuin 2–0 ja 3–1, mutta Ilves tuli vielä lopussa tasoihin. Kauden ensimmäisessä väännössä espoolaiset olivat kotinurmellaan parempia luvuin 4–1.

– Odotan tiukkaa ottelua. Tammelassa ei ole kukaan päässyt helpolla. Viimeksi saimme hyvän alun, muttemme pystyneet pitämään peliä hallussamme loppuun asti. Nyt lähdemme parantamaan viime kerrasta.

Ilves on ollut pelottavan tehokas

Tamperelaiset ovat mättäneet uskomattoman määrän maaleja viimeiseen viiteen peliin, peräti 15 maalia. Joukkue on kerännyt näistä otteluista kiitettävät kymmenen pistettä, joten vire on ollut hyvä ja Ilves onkin pysynyt hyvin kärjen tuntumassa. Tehokkain pelaaja on kuluneella kaudella ollut Belgiaan siirtynyt Marius Noubissi yhdeksällä osumallaan. Nykyisistä pelaajista joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeä pitävät hallussaan viidesti osuneet Issa Thiaw ja Lauri Ala-Myllymäki.

Hongan vire

Esport Honka on kerännyt viime aikoina pisteitä tasaiseen tahtiin. Viimeisestä viidestä pelistään keltamustien saldona on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Tällä hetkellä espoolaiset ovat tasapisteissä kolmospaikkaa miehittävän KuPS:n kanssa. Sarja on todella tasainen ja jokainen piste on tärkeä loppukautta ajatellen. Pelit ja panokset vain kovenevat, mutta silti joukkueessa vallitsee rauhallisuus. Usko omaan tekemiseen on kova.

– Ei tässä ole ollut mitään sen ihmeempää. Viikon olemme saaneet treenata kovaa ja tekemisemme on ollut erittäin hyvällä tasolla. Pidän tilannettamme positiivisena ja se antaa hyvän syyn keskittyä jokapäiväiseen tekemiseen, kun taistelemme kärkisijoista ja europaikasta, Koskinen summaa.

Viritä itsesi tunnelmaan Ruutu+:n avulla ja kannusta keltamustat todella tärkeisiin sarjapisteisiin. Jos sinulla ei vielä ole Ruutu+: aa, saat kahden kuukauden lahjakortin ostamalla ottelulipun/lippupakettimme Esport Arenalta tai Esport Centeristä!

Esport Hongalla on jäljellä enää kolme kivenkovaa kotiottelua:

Esport Honka – PS Kemi ma 17.9.2018 klo 18.30
Esport Honka – HJK la 29.9.2018 klo 15.00
Esport Honka – VPS la 27.10.2018 klo 15.00

Hongan tilanne

Hongalta sivussa torstain Ilves-ottelusta ovat varmuudella vain Masar Ömer sekä Joel Perovuo. Mac Kandjin ja Davor Taleskin tilannetta sen sijaan tarkkaillaan päivittäin.

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä