Uutiset

Honka Akatemian lupaukset monivuotisiin sopimuksiin edustusjoukkueen kanssa

Ville Koski, Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Hongan edustusjoukkueen vahvuuteen saadaan vahvistusta omasta akatemiajoukkueesta, kun puolustuspään nuoret Matias Rale (2001) ja Ville Koski (2002), sekä hyökkäyspään Niilo Saarikivi (2003) laittoivat nimensä monivuotisiin edustusjoukkueen pelaajasopimuksiin.

Kolmikko kuului päättyneellä kaudella Kakkosessa Honka Akatemian avainpelaajiin. Rale pelasi viidessätoista, Koski kahdessatoista ja Saarikivi neljässätoista ottelussa. Kaikki kolme olivat kauden aikana mukana myös Veikkausliigajoukkueen kokoonpanossa, ja Saarikivi ja Koski pääsivät tekemään myös Veikkausliigadebyyttinsä.

Niilo Saarikivi, Kuva: Juhani Järvenpää

– Olen tyytyväinen tehtyyn jatkosopimukseen. Uusi sopimus mahdollistaa kehittymiseni jalkapalloilijana ja antaa mahdollisuuden hypätä eteenpäin uusiin haasteisiin, Koski sanoo.

– Meitä on osin ihan aiheestakin kritisoitu siitä, että omasta akatemiasta on ollut haastavaa nousta edustusjoukkueeseen. Historiaa ei kannata liikaa tuijottaa, mutta kylmä fakta on se, että oikeastaan vasta tänä syksynä Akatemiasta edustusjoukkueen mukaan tulleet pelaajat olivat tasoltaan sellaisia, että pystyivät harjoituksissa suoriutumaan, eivätkä pelkästään selviytymään. Siinä on vissi ero. Ville, Niilo ja Matias ovat kaikki ominaisuuksiltaan meille sopivia pelaajia. He pystyvät toteuttamaan vaadittua pelitapaa ja esimerkiksi nopeudellaan tuottavat siihen jopa lisäarvoa, sanoo manageri Hexi Arteva.

Matias Rale, Kuva: Juhani Järvenpää

– Olemme kyllä valmiita nostamaan vielä 1-2 pelaajaa ensi kauden joukkueeseen mikäli tarve vaatii ja yhteisiä säveliä pelaajan parhaasta mahdollisesta polusta puolin ja toisin löytyy.

Yhteistyössä