Kakkonen, Otteluennakko

Hongan kausi Kakkosessa päätökseen

Esport Honka kohtaa Kakkosen kauden päätöskierroksella Käpylän Pallon. Ottelu pelataan tänään, lauantaina 4.10. Oulunkylän tekonurmella. Kamppailu alkaa kello 14.

KäPa varmisti viime kierroksen rökälevoitolla NJS:sta säilymisensä Kakkosessa. Se kaatoi NJS:n vieraissa peräti lukemin 0-7. Ottelussa nähtiin todella erikoinen tilastoharvinaisuus, sillä KäPan Aleksander Akbar iski ottelussa kuusi maalia. Samalla mies siirtyi Kakkosen eteläisen lohkon maalintekijätilaston kärkeen 16 osumallaan. Hongan takana on niin tiukkaa, että KäPan sarjasijoitus on tällä hetkellä kolmas, vaikka joukkue varmistikin vasta viime kierroksella säilymisensä. Helsinkiläisten kausi ei ole sujunut huonosti, mutta kohtuullisen tasapaksusti. Sillä on muun muassa sarjan eniten tasapelejä, joita on kertynyt kahdeksan kappaletta. Tällä hetkellä kotijoukkue vaeltaa neljän ottelun voittoputkessa. Honkaa vastaan KäPa on ollut tällä kaudella todella tiukka vastus. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi vasta Hongan kapteenin Tommi Saarisen lisäajalla tekemän 1-2-osuman myötä Hongan voittoon ja kauden toisessa keskinäisessä ottelussa Espoossa päädyttiin 1-1-pistejakoon.

– KäPa on pelannut loppukauden loistavasti nousten putoajan paikalta sarjan kolmanneksi. He voivat lähteä nauttimaan kauden viimeisestä ottelusta ja tulevat varmasti tekemää kaikkensa, jotta olisivat sarjan ainoa Hongan lyönyt joukkue, Honka-luotsi Sampo Koskinen sanoi.

Honka valmistautuu KäPa-ottelussa kauden päätavoitteseen, eli Ykkösen nousukarsintoihin, jossa vastaan tulee Kokkolan Pallo-Veikot.

– Meillä on treeneissä ollut todella hyvä virinä ja pelaajilla tuntuu olevan paljon virtaa, vaikka kausi lähenee loppuaan, Koskinen kertoi.

– Olemme tietenkin painottaneet tiettyjä asioita jo karsintoja silmällä pitäen, mutta tärkeintä on pelata hyvällä tasolla sitä jalkapalloa, jota olemme esittäneet läpi kauden. Se on parasta valmistautumista karsintoihin.

Yhteistyössä