Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle niukka tappio HIFK:n vieraana

Honka ja HIFK esittivät Töölön maanantai-illassa tasaisen ottelun, jossa molemmilla joukkueilla oli omat tilanteensa maalintekoon. Lopulta ainoastaan kotijoukkue onnistui, joten pisteet jäivät HIFK:lle.

Avausjakso

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen tilanteen rakensi Honka viidennellätoista peliminuutilla. Rui Modesto riisti pallon korkealla HIFK:n alueella. Lucas Kaufmann ja Jean Marie Dongou pelasivat pallon takaisin portugalilaiselle, mutta kuti meni yläriman kautta maalin ylitse.

Seuraava tilanne siunaantui muutamaa minuuttia myöhemmin HIFK:lle ja kotijoukkue myös käytti sen hyväkseen. Aatu Kujanpää vapautti syötöllään Jusif Alin nokikkain Honka-vahti Tim Murrayn kanssa, ja pallo löytyi pian Hongan verkosta.

Ottelun 33. minuutilla Jonas Levänen väänsi väkisin pallon itselleen kentän kulmauksessa ja lähetti keskityspallon boksiin. Niklas Pyyhtiä laukoi komeasti suoraan ilmasta, mutta kuti nousi liian korkealle ja peliä jatkettiin HIFK:n maalipotkulla.

HIFK sai vapaapotkun, 41. minuutilla. Mostagh Yaghoubi lähetti kovan tykin kohti Honka-maalin etukulmaa, mutta Murray onnistui torjumaan ja puolustus siivosi irtopallon.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkue HIFK:n maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

Kujanpää pääsi 57. minuutilla riistoon Hongan puolustuksen virheestä, mutta kuti jäi pehmeäksi eikä Murraylla ollut ongelmia sen torjumisessa.

Hieman tunnin pelin jälkeen Honka rakensi jälleen hyvän tilanteen. Dani Hatakka löysi boksista Darren Smithin, joka pelasi vielä Pyyhtiälle. Keskikenttäpelaajan tila kävi kuitenkin liian pieneksi ja HIFK-puolustus oli laukauksen tiellä. Jatkotilanteesta Hatakka puski pallon maaliin, mutta oli tilanteessa paitsioasemassa.

HIFK:lle avautui huippupaikka siirtyä kahden maalin johtoon 72. minuutilla. Jake Dunwoodyn huippusyöttö löysi Keaton Isakssonin, mutta Murrayn huipputorjunta piti Hongan vielä pelissä mukana.

81. minuuttia oli kellossa, kun Honka tuli jälleen vaarallisesti boksiin. Dongou järjesti pallon Demba Savagelle, mutta laukauksen lähtemisessä kesti liian kauan ja Sakari Mattila pääsi katkoon.

Hongan hakiessa riskilä tasoitusosumaa pääsi HIFK iskemään vastaan. Isaksson murtautui rangaistusalueelle ja pelasi avopaikkaan Pipe Saezille, mutta espanjalaisen viimeistely meni Hongan onneksi vielä maalin ohitse.

Honka oli vielä erittäin lähellä tasoitusta neljännellä lisäminuutilla. Ville Koski lähetti keskityksen maalille ja Savagen syöksypusku meni vain hieman oikealta HIFK-maalin ohitse.

Lähellä käyminen ei jalkapallossa kuitenkaan riitä, joten pisteet jäivät 1-0 tuloksella Töölöön.

– Valitettavasti emme tänään yltäneet parhaimpaamme. Emme pääse tällä hetkellä peruspelaamisessa sille tasolle, missä kyllä pystyisimme pelaamaan. Tänäänkin meille tuli paljon pieniä virheitä läpi ottelun. Toki meillä oli myös hyviä hetkiä, mutta virheitä tulee nyt vain liikaa, emmekä pysty kontrolloimaan peliä niin kuin haluaisimme. Meidän täytyy olla itsellemme rehellisiä, pysyä yhdessä ja jatkaa kovaa työntekoa. Ei tässä kannata alkaa märehtiä liikaa. Pitää keskittyä niihin asioihin, joihin voi itse vaikuttaa. Kohti seuraavia treenejä ja seuraavaa haastetta, täyden ysikymppisen puolustuksessa raatanut Tapio Heikkilä kiteytti ottelun jälkeen.

Hongan kannattajat olivat jälleen äänekkäästi joukkueen tukena Bolt Arenalla.

– Kannattajille iso kiitos tuesta siitä huolimatta, että tämä kausi on ollut meille vaikea. Tänäänkin oli hienoa kannatusta siitä huolimatta, että hävisimme. Se merkitsee meille todella paljon, että olette meidän takana myös heikommilla hetkillä, Heikkilä kiitti.

Hongan kausi jatkuu jo lauantaina 19.6. Silloin joukkue kohtaa vieraskentällä KuPS:n kello 17.00 alkaen. Kotinurmelleen keltamustat pääsevät jälleen torstaina 24.6. Silloin vieraaksi saapuu Haka Valkeakoskelta ja ottelu käynnistyy kello 18.30. Tiedotamme ottelujärjestelyihin liittyvistä asioista mahdollisimman pian.

Hongan avauskokoonpano:

#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#7 Jonas Levänen (64′ Edmund Arko-Mensah)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann (64′ Demba Savage)
#11 Darren Smith (82′ Otso Koskinen)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto (64′ Nasiru Banahene)
#18 Niklas Pyyhtiä
#26 Dani Hatakka (89′ Ville Koski)

Vaihdossa: #15 Otto Ollikainen, #28 Otto Huuhtanen (MV)

Yhteistyössä