Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka tiistaina paikallisotteluun HIFK:n vieraaksi

FC Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu ylihuomenna tiistaina 15.6. Silloin keltamustat matkaavat naapurikaupunkiin, Töölön Bolt Arenalle. Kello 18.00 alkavassa ottelussa vastassa on HIFK.

Honka nappasi viime ottelustaan hyvin tärkeät kolme pistettä, kun se kaatoi AC Oulun Dani Hatakan ja Jean Marie Dongoun osumilla 2-0. Hatakan maali syntyi topparin ja Lucas Kaufmannin hienolla yhteistyöllä, Dongoun maalin alustivat hyökkäyksen käynnistänyt Konsta Rasimus, sekä maalisyötön antanut, loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Darren Smith.

– Voitto Oulusta teki kyllä meille henkisesti todella hyvää. Saimme siitä pienen helpotuksen, joka toivottavasti vaikuttaa tulevaan pelaamiseemme positiivisesti, kiteytti keskikentän Niklas Pyyhtiä.

Honka on kerännyt toistaiseksi pelaamastaan seitsemästä ottelusta yhteensä kuusi pistettä. Sarjataulukossa se tarkoittaa tällä hetkellä sijaa kahdeksan. Joukkueen tehtyjen maalin saldo, niin ikään kahdeksan, on Veikkausliigan keskikastia (seitsemänneksi eniten). Kahden maalin miehiä Hongassa ovat Dongou, Demba Savage, sekä Lucas Kaufmann, Hatakka ja Smith ovat lisäksi osuneet molemmat kertaalleen.

Tiistain kotijoukkue HIFK voitaneen lukea alkukauden onnistujiin. Joukkue on voittanut kolmesti, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt vain kerran. Yhdellätoista pisteellä se miehittää sarjataulukon neljättä sijaa.

Kahden maalin miehiä joukkueesta löytyy kaksi, espanjalainen Pipe Saez, sekä keskikentän Mostagh Yaghoubi. Heidän lisäkseen suurta vastuuta ovat kantaneet mm. Sakari Mattila, Macario Hing-Glover, sekä toppari Aldayr Hernandez.

Myös Hongan leirissä HIFK:n taso on hyvin tiedossa.

– HIFK tulee varmasti olemaan vaikea vastustaja, heillä on hyvä joukkue. Meidän pitää jatkaa siitä, mihin jäimme. Pidetään oma maali puhtaana ja isketään itse tarvittavat osumat, summasi Pyyhtiä asetelmat tiistaille.

Hongalta varmasti sivussa tiistain ottelusta on SJK-ottelusta tullutta pelikieltoaan kärsivä Juan Alegria, sekä korttitilin täyttymisen vuoksi Duarte Tammilehto. Jerry Voutilaisen pelikunnosta ei ole vielä täyttä varmuutta.

Suoraa lähetystä HIFK-FC Honka-ottelusta voit seurata Ruutu+:n kautta klikkaamalla tästä! Kotijoukkue HIFK tiedottaa ottelujärjestelyihin ja lipunmyyntiin liittyvistä asioista. Seuraa HIFK:n nettisivuja ajankohtaisen tiedon saamiseksi.

HIFK-ottelun jälkeen Hongalla on edessä vielä yksi vierasreissu, ennen kun se palaa kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon. Honka kohtaa sarjan toisen keltamustan joukkueen, KuPS:n Kuopiossa lauantaina 19.6. kello 17.00 alkaen. Sen jälkeen vuorossa on kotiottelu FC Hakaa vastaan torstaina 24.6. kello 18.30 alkaen. Tiedotamme ottelutapahtumaan ja lipunmyyntiin liittyvistä asioista mahdollisimman pian.

Yhteistyössä