Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka lauantaina Kuopioon KuPS:n vieraaksi

Honka metsästää jälleen kolmea tärkeää sarjapistettä lauantaina, kun joukkue matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Ottelu Kuopion keskuskentällä käynnistyy 17.00 ja sitä voi seurata myös suorana Ruutu+:sta.

Hongan vaikea kausi sai valitettavasti jatkoa viime kierroksella, kun keltamustat joutuivat taipumaan tasaisen kamppailun jälkeen HIFK:lle 0-1. Honka on kerännyt kahdeksasta pelaamastaan ottelusta kahden voiton myötä kuusi pistettä. Tasapelejä ei vielä tilillä ole, tappioita kuusi. Tätä saldoa joukkue lähtee parantamaan heti lauantaina.

Vaikka kausi on ollut toistaiseksi haastava, puolustaja Henri Aalto vakuuttaa, että joukkue uskoo yhä vahvasti parempien tulosten tulevan.

– Tunnetilat ovat luonnollisesti eläneet tulosten myötä, mutta olemme yhä kärsivällisiä ja näemme myös tulosten taakse. Olemme käsitelleet asioita syvällisesti ja avoimesti, ja siten varmistaneet, että niin yhteishenki kuin usko omaan pelaamiseen ja vahvuuksiin säilyvät vahvoina, hän sanoo.

Suurimmat kehityskohteet pelissä ovat joukkueelle selvät.

– Meidän tulee parantaa valintojen ja teknisen suorittamisen laatua, ne vaikuttavat keskeisesti myös joukkueen muotoon ja puolustamiseen. Myös kollektiivisen tilanteiden tunnistamisen ja hyökkäyspään erikoistilanteiden oltava hieman täsmällisempiä. Isossa kuvassa moni asia toteutuu kuitenkin jatkuvasti hyvin, ja on pienestä kiinni, että tuloksia tulee. Lauantaina olemme valmiita!

Lauantain kotijoukkue KuPS löytyy sarjataulukon viidenneltä sijalta. Joukkue on pelannut Hongan tapaan kahdeksan ottelua, joista saldona on neljän voiton, yhden tasapelin ja kolmen tappion myötä kolmetoista pistettä. Viime kierroksella KuPS otti komean voiton kaatamalla sarjassa toisena olevan FC Interin 1-0.

Simo Valakarin luotsaama joukkue on ollut tasaisen vahva niin hyökkäys- kun puolustussuuntaankin. KuPS on onnistunut maalinteossa yksitoista kertaa, mikä on Veikkausliigan neljänneksi paras saldo. Oma verkko on heilunut kahdeksasti, mikä on viidenneksi vähiten koko sarjassa.

Joukkueen tehokkaimpia maalintekijöitä ovat kaksi maalia mieheen iskeneet Diogo Tomas, Urho Nissilä ja Santeri Haarala. Sen lisäksi yhden maalin tehneitä joukkueesta löytyy viisi kappaletta.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tänä vuonna jo kahdesti. Ensimmäisen kerran joukkueet iskivät yhteen Suomen Cupin välierässä. Tasaisen ottelun kaikki osumat nähtiin avausjaksolla, ja se päättyi lopulta KuPS:n 2-1 voittoon. Kuopiolaiset voittivat lopulta koko Suomen Cupin kaatamalla loppuottelussa HJK:n rangaistuspotkuilla.

Joukkueet kohtasivat myös harjoitusottelussa viikkoa ennen Veikkausliigakauden alkua. Silloin Darren Smith, Lucas Kaufmann ja Edmund Arko-Mensah iskivät Hongan maalit 3-2 voitossa.

– KuPS on Valakarin johdolla hyvin valmennettu ja organisoitu, vahva ryhmä, joka osoittanut jo tasonsa mm. voittamalla Suomen cupin. Ottelut KuPs:ia vastaan ovat yleensä korkeatasoisia, joten odotan hienoa kamppailua, Aalto toteaa.

HIFK-ottelun pelikiellon vuoksi huilanneet Duarte Tammilehto ja Juan Alegria ovat jälleen käytettävissä. Jerry Voutilaisen tilannetta seurataan vielä.

Ottelun suoraa lähetystä pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

KuPS-ottelun jälkeen Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Torstaina 24.6. vastaan tulee Valkeakosken Haka ja ottelu käynnistyy kello 18.30. Tiedotamme ottelutapahtumajärjestelyistä ja lipunmyynnistä pian!

Yhteistyössä