Otteluraportti, Veikkausliiga

FC Honka haki pisteet Rovaniemeltä

FC Honka esiintyi vakuuttavasti vierasottelussa RoPS:ia vastaan ja nappasi pohjoisesta pisteet mukaansa Espooseen lukemin 3-1.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen paikkansa vartin kohdalla. Javi Hervas lähetti vapaapotkusta keskityksen maalille, ja Dani Hatakka pääsi jatkamaan. RoPS-puolustus blokkasi kuitenkin Hatakan yrityksen.

22. minuutilla Hatakka lähetti Mac Kandjin hyvällä syötöllä karkuun RoPS-puolustukselta, mutta hyökkääjä ajautui liiaksi laitaan ja laukaus pysähtyi sivuverkkoon.

Honka siirtyi ottelussa johtoon 26. minuutilla. Jean Marie Dongou löysi Kandjin syötöllään boksista ja varmalla viimeistelyllä pallo oli verkossa.

Puolen tunnin kohdalla Borjas Martin pääsi laukomaan, mutta RoPS-vahti Matias Niemelä torkui kudin kulmapotkuksi.

Honka lisäsi johtoaan hetkeä ennen taukoa. Hervasin kulma oli tarkka ja Tapio Heikkilä pääsi puskemaan kauden avausmaalinsa. Näin tauolle mentiin Hongan kahden maalin johdossa.

Toinen jakso

RoPS tuli maalim päähän, kun toista jaksoa oli pelattu noin kahdeksan minuuttia. Joonas Vahteran laukaus upposi ohi Markus Uusitalon.

Honka palautti kahden maalin johtoasemansa kuitenkin nopeasti. 57. minuutilla Dongou laukoi tarkasti etukulmaan.

Honka sai vapaapotkun 70. minuutilla aivan boksin rajoilta, mutta Kaufmannin laukaus karkasi maalin ylitse.

Viitisen minuuttia ennen loppua Dongou pääsi katkomaan RoPS-puolustuksen palautuksen maalivahdille, mutta ei saannut suunnattua laukausta kohti maalia. Näin ottelu päättyi keltamustien 3-1 voittoon ja pisteet matkasivat Espooseen.

– Olen tyytyväinen siihen, miten pelasimme. Monet asiat joita harjoittelimme toimivat. Saimme toki avausjaksolla kaksi maalia ja se aina helpottaa pelaamista. Lisäksi voimme olla tyytyväisiä siihen, että teimme toisessa ottelussa peräkkäin kulmapotkutilanteesta maalin. Emme muuttaneet tähän otteluun mitään suurta pelaamisessamme. Tutkimme tottakai missä RoPS:n heikkoudet ovat ja pystyimme niihin tänään iskemään, kommentoi Duarte Tammilehto ottelun jälkeen.

Hongalta Veikkausliigadebyyttinsä tekivät ottelussa Ville Koski sekä Roope Pyyskänen. Lisäksi Niilo Saarikivi ja Robbie Azodo pelasivat uransa toiset liigaottelut. Saarikivi debytoi edellisellä kierroksella Ilvestä vastaan ja Azodo viime kauden HIFK-ottelussa.

– Näytimme, että kyllä meillä materiaali riittää, vaikka muutama tärkeä pelaaja onkin sivussa. Lisäksi omista nuorista on nyt päässyt pelaajia näyttämään Veikkausliigatasolla, ja sieltä löytyy oikein hyviä pelaajia, Tammilehto sanoo.

Hongan kausi jatkuu seuraavaksi todellisella herkkupalalla, kun vuorossa on kauden toinen Metroderby HJK:ta vastaan. FC Honka-HJK ensi viikon sunnuntaina 20.9. kello 13.00 alkaen Tapiolan urheilupuistossa. Osta lippusi ennakkoon tästä!

– HJK on tottakai aivan erilainen vastustaja kun RoPS. Mutta voimme tästä lähteä erittäin hyvällä itseluottamuksella kohti sitä ottelua, Tammilehto päättää.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Markus Uusitalo (MV)
#3 Tapio Heikkilä
#8 Javi Hervas (81′ Jerry Voutilainen)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin (90′ Roope Pyyskänen)
#16 Konsta Rasimus (90′ Ville Koski)
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah (71′ Robbie Azodo)
#33 Duarte Tammilehto
#99 Mac Kandji (81′ Niilo Saarikivi)

Vaihdossa: #13 Tim Murray (MV), #78 Matias Rale

Yhteistyössä