Otteluennakko, Veikkausliiga

Veikkausliigakauden avausvoitto haussa Kotkasta

Honka matkaa perjantaina Veikkausliigakauden kolmanteen otteluunsa Kotkaan, kun keltamustat kohtaavat Arto Tolsa Areenalla kello 18.30 alkavassa ottelussa KTP:n. Ottelua voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Hongan alku on ollut haastava, sillä kahden ottelun jälkeen tilillä on nolla pistettä. Avausottelussa HJK oli kotonaan 4-2 lukemin vahvempi, ja maanantaina IFK Mariehamn haki Tapiolasta pisteet loppulukemin 0-2. Hongan kauden kahdesta osumasta ovat vastanneet kaksi molemmat ottelut avauskokoonpanossa ollutta hyökkääjää, Darren Smith, sekä Jean Marie Dongou.

– Emme tietenkään ole tyytyväisiä siihen, miten kaksi ensimmäistä ottelua ovet menneet. Tottakai tavoittelimme parempaa pistesaalista. Mutta ei meidän tarvitse olla liian huolissamme. Emme ole pelanneet erityisen huonosti, kommentoi Lucas Kaufmann.

– Ei tule miettiä liikaa edellisiä otteluita. Uskon, että tapamme tehdä töitä on hyvä, eikä meidän tarvitse liikaa epäillä itseämme. Meidän täytyy vain jatkaa työntekoa ja nostaa tasoamme vielä korkeammalle, hän jatkaa.

KTP palasi täksi kaudeksi Veikkausliigaan. Viimeksi se on pelannut pääsarjatasolla kaudella 2015. Kotkalaiset sijoittuivat viime kaudella Ykkösessä toiseksi ja liigakarsinnoissa vastaan tuli TPS. Tasainen karsintapari ratkesi lopulta vierasmaalisäännöllä. Otteluparin avausottelu päättyi Kotkassa 0-0. TPS johti ratkaisevaa ottelua Turussa 1-0, mutta Honkaakin monena kautena edustaneen Antti Mäkijärven kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa tekemä 1-1 tasoitusmaali vei kotkalaiset Veikkausliigaan.

Alkaneelle kaudelle KTP vahvistui mm. kahdella paluumuuttajalla, kun Johannes Laaksonen ja Aleksi Tarvonen palasivat KTP-paitaan. Suurimpina menetyksinä voidaan pitää AC Ouluun siirtynyttä puolustaja Ruxia, sekä Suomen kentät Aasiaan vaihtanutta, KTP:n viime kauden maalikuningasta Mikaa.

KTP kohtasi Veikkausliigakauden avausottelussaan SJK:n vieraskentällä ja haki Seinäjoelta pisteen 1-1 tasatuloksen myötä. Kotkalaisten maalista vastasi upealla tavalla Matias Lindfors.

Honka lähtee Kotkaan mielessään selvä tavoite, kauden avausvoitto.

– Tottakai meidän täytyy ottaa perjantaina pisteitä. Olemme ottaneet oppia kahdesta ensimmäisestä ottelusta. Meidän täytyy parantaa erityisesti puolustuspelaamistamme. Nyt olemme päästäneet kuusi maalia kahteen otteluun, Kaufmann sanoo.

Hongan ainoa varma poissaolija perjantain ottelusta on Jerry Voutilainen.

Suoraa lähetystä KTP:n ja FC Hongan välisestä kamppailusta pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

KTP-ottelun jälkeen Honka pelaa jälleen kotona. Perjantaina 14.5. vieraaksi saapuu FC Inter. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Yhteistyössä