Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle tappio kotiavauksesta

Honka joutui pettymään Veikkausliigakauden ensimmäisessä kotiottelussaan, kun vierailija IFK Mariehamn haki voiton 0-2 loppulukemin.

Avausjakso

Hongan ensimmäinen hyvä tilaisuus avausmaaliin tuli 15. minuutin kohdalla. Niklas Pyyhtiä lähetti kulmapotkun ja Dani Hatakka pääsi puskemaan. IFK-puolustajista Robin Buwalda oli kuitenkin puskun tiellä.

Honka loi myös seuraavan paikkansa kulmapotkusta. Tällä kertaa päineen välissä oli Darren Smith, mutta hyökkääjä ei saanut käännettyä puskuaan tarpeeksi kohti maalia.

IFK Mariehamn sai luotua puolen tunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta vaaralliselta näyttäneen tilanteen Honka-maalille, mutta keltamustien puolustus selvitti tilanteen lopulta kulmapotkuksi.

Honka sai kymmenisen minuuttia ennen taukoa vapaapotkun aivan boksin rajoilta. Lucas Kaufmannin kuti pysähtyi kuitenkin muuriin.

Kun kellossa oli 45 minuuttia Rui Modesto lähetti tarkan keskityspallon maalin edustalle. Smith pääsi puskemaan, mutta Oskari Forsman IFK-maalilla torjui yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen nelivitosen lisäajalla, kun Olawale Tehe pääsi viemään vierailijat tauolle maalin johdossa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu viitisen minuuttia, kun Jean Marie Dongou pääsi laukomaan boksin rajoilta. Hyökkääjän laukaus karkasi kuitenkin maalin ylitse.

Vierasjoukkue siirtyi kahden maalin karkumatkalle 65. minuutilla rangaistuspotkusta. Mastokangas upotti pallon pilkulta varmasti ohi Tim Murrayn.

Pian maalin jälkeen Honka sai hyvän tilausuuden kavennusosumaan. Pyyhtiä lähetti tulisen vapaapotkun kohti alakulmaa, mutta Forsman ehti torjuntaan. Paluupallo tuli Hongalle, mutta jatkotilanteesta ei syntynyt mitään merkittävää.

Minuutti ennen täyttä aikaa Edmund Arko-Mensahin vapaapotku oli lähellä, mutta suuntautui hieman maalin ohitse.

Lisämaaleja ei enää nähty, joten pisteet matkasivat Ahvenanmaalle loppulukemin 0-2.

– Harmittaa erittäin paljon hävitä tällainen ottelu. Emme pystyneet luomaan maalipaikkoja ja sitä osa-aluetta meidän pitää työstää paljon. Pystyimme kuitenkin toteuttamaan harjoiteltuja asioita esimerkiksi pelinavaamisessa ja se antaa uskoa tulevaan, kommentoi Tapio Heikkilä.

Honka metsästää Veikkausliigakauden avausvoittoa seuraavan kerran perjantaina 7.5. Silloin keltamustat matkaavat Kotkaan KTP:n vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun.

– Ymmärrämme, että tilanne on turhauttava. Samaan aikaan tiedämme, että meidän työmäärämme ja tapamme pelata tulee ennemmin tai myöhemmin tuomaan meille pisteitä. Kotkaan lähdetään luomaan paljon maalipaikkoja, tekemään maaleja ja pitämään nolla omassa päässä, Heikkilä päättää.

Hongan avauskokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (73′ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto (73′ Nasiru Banahene)
#18 Niklas Pyyhtiä (79′ Otso Koskinen)
#26 Dani Hatakka
#31 Edmund Arko-Mensah
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #5 Henri Aalto, #7 Jonas Levänen, #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio (MV)

Yhteistyössä