Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka ja Ilves taistelevat tärkeistä pisteistä sunnuntaina

FC Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuiston nurmelle sunnuntaina 8.8., kun vastaan asettuu Ilves. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 18.30.

Panokset ovat kovat, sillä molemmat joukkueet taistelevat tiukasti paikasta kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan. Ennen sunnuntain ottelua Honka on kahdeksantena viidellätoista pisteellä ja Ilves sijan ylempänä seitsemäntenä, kahdenkymmenen pisteen saldolla. Kuudetta sijaa hallussaan tällä hetkellä pitävällä HIFK:lla on niin ikään kasassa kaksikymmentä pistettä.

Honka on saanut vaikean alkukauden jälkeen pelinsä paremmin käyntiin. Keltamustat ovat pelanneet viimeiset viisi Veikkausliigaottelua ilman tappiota, saldona on kaksi voittoa ja kolme tasapeliä.

Ilves kaatoi viime kierroksen ottelussaan AC Oulun Eetu Mömmön osumalla. Sitä ennen tamperelaiset olivat kärsineet kaksi peräkkäistä tappiota, ensin SJK:lle ja sitten KuPS:lle. Mömmö on neljällä osumallaan Ilveksen kauden paras maalintekijä yhdessä Eetu Vertaisen kanssa.

Hongan puolella maalintekovastuu on jakautunut laajalle rintamalle. Tehokkaimpia ovat olleet kolmesti osuneet Lucas Kaufmann, Jean Marie Dongou, sekä Demba Savage.

Ilves on ainoa Veikkausliigan joukkue, jota Honka ei ole vielä tällä kaudella kohdannut. Hongassa on kuitenkin tutustuttu sunnuntain vastustajan pelaamiseen huolella.

– Lähdemme otteluun hyvällä valmiudella ja uskomme siihen, että saamme hyvän tuloksen. Ilves on vahva joukkue, mutta pääsemme varmasti maalipaikoille, joista pitää ottaa kaikki hyöty, Otso Koskinen kommentoi tulevaa kamppailua.

Viime kaudella Hongan BSM-joukkueessa, sekä Honka Akatemian riveissä Kakkosessa pelannut Koskinen teki Veikkausliigadebyyttinsä tällä kaudella. 18-vuotias on näyttänyt taitonsa suomalaiselle jalkapalloyleisölle, ja avausmaalikin syntyi FC Lahtea vastaan.

– On ollut hyvä fiilis päästä pelaamaan Veikkausliigassa ja omaan tekemiseen on luottavainen fiilis. En mieti paljoakaan eroa BSM-sarjaan tai Kakkoseen, vaan pelaan omaa peliäni ja pärjään sillä, hän toteaa.

Edelliskaudella Honka ja Ilves voittivat kummatkin yhden keskinäisen ottelun, molemmat kotonaan. Honka vei pisteet Tapiolan urheilupuistossa luvuin 3-2, Ilves oli sarjan päätöskierroksella vahvempi 4-1.

FC Honka-Ilves käynnistyy siis Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30! Osta lippusi tästä, saavu paikan päälle ja kannusta Honka voittoon!

Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös suorana Ruutu+:n lähetyksenä. Lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

Yhteistyössä