Otteluennakko, Veikkausliiga

Veikkausliigakauden ensimmäinen Metroderby – luvassa huippujännittävä vääntö

Esport Honka ja HJK kohtaavat lauantaina ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella. Metroderby käynnistyy Telia 5G Areenalla kello 15.00. Jos et pääse paikalle, voi ottelua seurata myös Ruutu+:n tai Hongan Twitter-seurannan kautta.

Hallitseva Suomen mestari HJK lähtee otteluun sarjan kärkipaikalta kerättyään kymmenestä pelaamastaan ottelusta 22 pistettä. HJK:n vaarallisimpiin pelaajiin on lukeutunut alkukaudella brassihyökkääjä Joao Klauss, joka löytyy maalipörssin toiselta sijalta. Täksi kaudeksi Helsinkiin saapuneella hyökkääjällä on kasassa jo kuusi täysosumaa.

Honka porskuttaa pitkässä tappiottomassa putkessa

Esport Honka lähtee paikalliskamppailuun kuuden ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa. Viimeksi keltamustat ovat jääneet pisteittä SJK:n vieraana yli kuukausi sitten. Hongan keräämät kaksitoista pistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjan seitsemänteen sijaan. Tasapelejä Hongalla on kasassa jo kuusi. Niistä viimeisin tuli tiistaina TPS:n vieraana.

– Kausi on ollut meiltä tähän mennessä ihan ok. Jokainen peli on ollut tiukka ja saamme kyllä tehdä paljon töitä voittojen eteen. Olemme pystyneet taistelemaan joka pelissä voitosta ja pelit ovat ratkenneet pienillä marginaaleilla, kertasi Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasara joukkueensa alkukautta.

Vasara odottaa lauantain kamppailusta tasaista vääntöä.

– Olemme kohdanneet HJK:n muutaman kerran talven aikana. Yhden pelin hävisimme ja yhden voitimme. Lähdemme totta kai taas kynsin hampain taistelemaan voitosta.

Hongan kapteeni Tommi Saarinen lähtee innoissaan kaatamaan paikalliskilpailijaa.

– Cupissa oli todella tiukkoja pelejä. Nyt kun kohtaamme jälleen niin on kyllä kova into päällä. Itselläni on selvästi löytynyt kunnon derbyfiilis ja uskon, että puhun tässä koko joukkueen puolesta. Lähdemme otteluun positiivisilla fiiliksillä. Kova luotto on omaan tekemiseemme, Saarinen summaa päättäväisenä.

Hongan kannattajat pohjoispäädyssä – seuraava kotiottelu 2.6

Hongan kannattajat sijoittuvat lauantaina Telia 5G Areenan pohjoispäätyyn – sinne lippuja voi ostaa tästä. Tervetuloa seuraamaan Veikkausliigakauden ensimmäistä Metroderbyä!

Honka pelaa kotinurmellaan seuraavan kerran lauantaina 2.6. Vieraaksemme saapuu Ilves Tampereelta. Liput Ilves-otteluun myy Tiketti ja niitä voi ostaa tästä.

Sairastuvalla ei muutoksia

Lauantaina Hongalta ovat varmasti sivussa ainoastaan Duarte Tammilehto sekä Masar Ömer.

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä