Otteluennakko, Veikkausliiga

Sarjanousijat kohtaavat Turussa – revanssihenkeä ilmassa

Esport Honka matkaa tiistaina Turkuun TPS:n vieraaksi hakemaan kauden kolmatta voittoaan. Kamppailu käynnistyy Veritas Stadionilla kello 18.30. Ottelua voi seurata Ruutu+-palvelun, sekä Hongan Twitter-seurannan kautta.

Esport Hongan tapaan täksi kaudeksi Veikkausliigaan nousseen TPS:n kauden alku on ollut haastava. Turkulaiset lähtevät tiistain kamppailuun sarjan yhdenneltätoista sijalta. Kahdeksasta pelaamastaan ottelusta se on saavuttanut yhden voiton, sekä kaksi tasapeliä. Viidesti vastustaja on ollut parempi.

Hongan leirissä on hyvä tieto siitä, millainen vastustaja TPS on.

– TPS on hyvin puolustava joukkue ja vaarallinen vastahyökkäyksissä. Toki he pystyvät olemaan vaarallisia myös pitkissä hyökkäyksissä. TPS on tuttu joukkue meille. Pelasimme viime vuonna pari kertaa vastakkain ja kauden lopusta jäi kyllä vähän hampaankoloon, Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kertasi tulevan tiistain vastustajaa.

TPS ja Honka kohtasivat tosiaan viime kaudella Ykkösen päätöskierroksella. Honka tarvitsi ottelusta voiton saavuttaakseen suoran nousun, mutta TPS taisteli jännittävien vaiheiden jälkeen ottelusta tasapelin. Lopulta toki myös keltamustat saivat juhlia nousua Veikkausliigaan kaadettuaan karsinnoissa HIFK:n.

Honka otti perjantaina kauden avausvoittonsa myös kotinurmella, kun PS Kemi kaatui lukemin 2—1. Ottelu oli keltamustille vaikea, mutta Borjas Martinin kaksi osumaa toivat lopulta täyden pistepotin. Honka lähtee Turkuun sarjan seitsemänneltä sijalta. Tiistaina haussa on keltamustille toinen perättäin voitto. Vasaran mukaan resepti sen ottamiseen on hyvinkin selkeä.

– Meidän täytyy olla heti alussa valmiita taistelemaan ja reagoimaan pelin erilaisiin muuttuviin asioihin. Jaksaa kokoajan sekä työstää omaa pelitapaa ja sitä kautta löytää tilat, joiden kautta pääsemme maalipaikoille, Vasara summaa.

TPS-kamppailun jälkeen vuorossa Veikkausliigakauden ensimmäinen metroderby

Hongalta sivussa tiistain ottelusta ovat varmasti vain Duarte Tammilehto sekä Masar Ömer. Muu joukkue on tällä tietoa valmennuksen käytettävissä.

Tiistain jälkeen Hongalla on ohjelmassa kauden ensimmäinen Metroderby. HJK-Honka pelataan Telia 5G-Areenalla lauantaina 26.5. kello 15.00 alkaen. Hongan kannattajat ovat ottelussa pohjoispäädyssä. Liput myy Tiketti.

Metroderbyn jälkeen Honka palaa kotinurmelleen. Lauanataina 2.6. Tapiolan urehilupuistoon vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta. Ottelu käynnistyy kello 17.00. Tule nauttimaan Veikkausliigajalkapallosta Tapiolan urheilupuistoon! Lippuja voi ostaa tästä!

Yhteistyössä