Otteluennakko

SalPa saapuu keskiviikkona Honka Akatemian vieraaksi

Honka Akatemia yrittää kääntää kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa takaisin voitoiksi huomenna, kun keltamustien vieraaksi saapuu SalPa Salosta. Ottelu alkaa Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä kello 18.30.

Honka Akatemia on siis kärsinyt tappion jokaisessa kolmesta viime ottelustaan. Viimeksi Espoon paikalliskamppailussa FC Espoo oli niukasti vahvempi, ja loppulukemat kirjattiin 1-0 sinisten hyväksi. Maaliteko on ollut viime aikoina keltamustille vaikeaa. Kolmessa viime ottelussa on syntynyt vain yksi täysosuma. Sen iski Arlind Sejdiu 1-3 tappiossa Gnistania vastaan.

Huomisen ottelu on Kakkosen B-lohkon päivän ainoa ottelu. Honka lähtee siihen seitsemänneltä sijalta. Tasaisessa sarjassa jokainen ottelu on tärkeä. Voitolla Akatemia nousisi FC Espoon kanssa tasapisteisiin lohkokärkeen, tosin muutaman ottelun enemmän pelanneena.

Puolustaja Anton Ropa ei heikosta vireestä huolimatta ole huolissaan, vaan uskoo että paluu voittokantaan pohjautuu aivan yksinkertaisiin asioihin.

-Joukkueen kanssa on käyty läpi, että nyt olisi tärkeää saada alle ehjä ysikymppinen. Vire kääntyy ihan meidän omilla sapluunoillamme. Kunhan pelaamme kurinalaisesti ja toteutamme sovittuja asioita, on kolme pistettä varmasti ihan otettavissa huomisesta pelistä, hän sanoo.

Viime kaudella lohkokakkoseksi lopulta sijoittunut SalPa löytyy tälläkin kaudella kärkitaistosta. Huomiseen se lähtee B-lohkon neljänneltä sijalta. Neljästä pelaamastaan ottelusta salolaiset ovat keränneet yhteensä seitsemän pistettä. Viime kierroksella se koki kauden avaustappionsa, kun KaaPo oli vahvempi numeroin 1-2. SalPan riveistä löytyy myös lohkon maalipörssiä johtava, komeat viisi osumaa iskenyt Elmo Heinonen.

Ropa tunnistaa SalPan vaarallisuuden.

-SalPa on edellisten vuosien kestomenestyjä Kakkosessa, ja on pyörinyt useimmiten Top 3-sijoilla. Joukkueessa on sekä kokemusta, että nuoria pelaajia. Tälläkin kaudella siellä taitaa olla TPS:n junioriputken läpitulleita pelaajia. Aina on ollut tiukkoja vääntöjä heitä vastaan, todennäköisesti sellainen tulee siis huomennakin.

Ropa kuuluu Honka Akatemian erittäin nuoren joukkueen kokeneempaan kaartiin. Alkuvuodesta 25 vuotta täyttäneelle puolustajalle käynnissä on jo kahdeksastoista vuosi Hongan paidassa. Seitsemänvuotiaana jalkapallon aloittanut Ropa ei ole koskaan edustanut mitään muuta seuraa.

-Kyllä varmasti kokeneempana pelaajan tietynlainen roolin ottaminen korostuu. Täytyy ohjata puheella muita pelaajia, ja auttaa joukkuetta niillä avuilla mitä itsellä on, jotta pääsemme yhteiseen tavoitteeseemme, hän päättää.

Honka Akatemia-SalPa pelataan siis huomenna keksiviikkona Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä kello 18.30. Liput otteluun 5 euroa. Tule kannustamaan keltamustat voittoon!

Yhteistyössä