Akatemia, Kakkonen, Otteluennakko

Joko nyt? – Honka Akatemia hakee kauden ensimmäisiä vieraspisteitään

Veikkausliigassa vietetään maaottelutaukoa, mutta Honka Akatemian pelit Kakkosessa jatkuvat myös tällä viikolla. Keltamustat kohtaavat perjantaina vieraskentällä Käpylän Pallon. Ottelu käynnistyy Oulunkylässä kello 18.30.

KäPa on aloittanut kautensa keräämällä kuudesta ottelusta neljä pistettä. Ainoan voittonsa tähän mennessä se otti SalPasta 2–0 lukemin. Viime kierroksella FC Jazz oli käpyläläisiä vahvempi samoin lukemin. Maalinteko on tuottanut joukkueelle alkukaudella haasteita, sillä kolmella tehdyllä maalilla KäPa on BK-46:n sekä Kiffenin kanssa B-lohkon vähiten maaleja tehnyt joukkue. Toisaalta puolustus on pitänyt melko hyvin, sillä päästettyjä maaleja on vain kahdeksan.

Kotikentällä kulkee

Honka Akatemia palasi voittokantaan viime perjantaina, kun BK-46 kaatui peräti 6–0. Vahvasti kotonaan pelanneet keltamustat ovat Kakkosen B-lohkossa neljännellä sijalla. Etenkin kotikentällä meno on ollut hurjaa: neljästä pelistä joukkue on napannut 10 pistettä maalierolla 14–3.

Vierasotteluissa on ollut sen sijaan vaikeampaa, sillä kahdesta ottelusta pisteitä ei ole tullut. Perjantaina jaossa olevat pisteet ovat keltamustille jälleen todella tärkeät matkalla kohti lohkon kärkeä. Hongan alkukauden tehokkain pelaaja on Ville Kiiski, joka on viidellä maalillaan koko lohkon maalipörssin toisella sijalla.

-Alkukaudella olemme pelanneet kotona todella hyvin, mutta toisaalta vieraista meillä on nolla tehtyä maalia ja nolla pistettä. Olemme vieraspeleissä olleet hieman arkoja ja pelin alut ovat olleet vaikeita, Honka Akatemian valmentaja Henri Kaasalainen kommentoi alkukautta.

Espoolaiset eivät voi aliarvioida perjantain vastustajaa, vaikka Akatemia lähtee kamppailuun kuusi sijaa KäPaa korkeammalta. Käpyläläisten riveistä löytyy jopa Veikkausliigakokemusta, sillä vielä viime kaudella HIFK:ssa liigaa pelannut Nosh A Lody vahvistaa tällä kaudella KäPan puolustusta.

-KäPa on ikärakenteeltaan aika samanlainen joukkue kuin mekin. Heillä on paljon nuoria pelaajia. Koitetaan saada hyvät otteet myös vieraskentälle ja ensimmäiset kolme pinnaa sieltä mukaan. Meitä on vaikea voittaa, kun pystymme pelaamaan samanlailla kuin kotona, Kaasalainen summaa avaimet kauden ensimmäisiin vieraspisteisiin.

Seuraava kotiottelu 17.6.

KäPa-ottelun jälkeen Honka Akatemia palaa kotikentälleen. Sunnuntaina 17.6. vieraaksi saapuu MuSa Porista. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kellä 18.30. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen vääntö, sillä porilaiset ovat ennen perjantain kierrosta Lohko B:n viidensiä.

Tervetuloa mestoille jännäämään, miten käy Esport Hongan kakkosjoukkueen!

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä