Otteluraportti, Veikkausliiga

Honka voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen

FC Honka ja Ilves tarjosivat Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa jännittävän kamppailun sarjapisteistä, josta ei draamaa puuttunut. Lopulta keltamustat nousivat takaa-ajoasemasta voittoon loppulukemin 3-2.

Avausjakso

Ottelu alkoi vauhdikaasti ja avausmaali nähtiin jo viidennellä peliminuutilla. Mac Kandji pääsi karkaamaan läpiajoon, kiersi Ilves-vahti Mika Hilanderin ja viimeisteli varmasti kauden avausmaalillaan Hongan 1-0 johtoon.

Kauaa ei Honka kuitenkaan saanut johtoasemastaan nauttia. Viisi minuuttia avausmaalista Tiemoko Fofana pääsi onnekkaasti tuikkaamaan Ilveksen tasoihin.

Honka loi seuraavan maalipaikan 20. minuutilla. Henri Aallon keskitys putosi maalin edustalle, mutta Kandji eikä Demba Savage saaneet palloa verkkoon. Ottelua jatkettiin Hongan kulmapotkulla.

Hetkeä myöhemmin Savage pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Hilander pääsi pallon eteen.

Ottelun 27. minuutilla Tuure Siira laukoi terävästi kohti alakulmaa, mutta Tim Murray oli hereillä ja venytti pallon tielle.

39. minuutilla Lauri Ala-Myllymäen laukaus meni puolisen metriä ohi Honka-maalin ja tauolle siirryttiin lopulta tasatilanteessa 1-1.

Toinen jakso

Honka sai pallon maaliin 50. minuutilla, kun Kandji puski Borjas Martinin keskityksen verkkoon. Tilanne kuitenkin tuomittiin paitsioksi.

Seuraavasta tilanteesta Ilves hyökkäsi vaarallisesti vastaan, mutta Joona Veteli ei saanut suunnattua laukaustaan kohti Honka-maalia.

Ilves siirtyi ottelussa johtoon 53. minuutilla. Tiemoko Fofana keskitti ja hyökkäykseen mukaan noussut toppari Diogo Tomas ohjasi pallon verkkoon.

Hongan takaa-ajo tuotti tulosta, kun kello näytti 75. peliminuuttia. Javi Hervasin kulmapotku upposi etukulmasta sisään ja lukemiksi 2-2.

Honka ei tasatilanteeseen tyytynyt, vaan jatkoi samantien painostustaan. Se palkittiin kaksi minuuttia myöhemmin. Kandji pudotti pallon boksin rajalle, josta Borjas Martin laukoi sen aivan maalin yläkulmaan ja Hongan 3-2 johtoon.

Ottelun loppuminuuteilla nähtiin myös Veikkausliigadebyytti, kun 17-vuotias Niilo Saarikivi vaihdettiin kentälle Lucas Kaufmannin tilalle.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten Honka palasi yhden tappion jälkeen jälleen voittokantaan loppulukemin 3-2.

– Ei tämä ollut meiltä missään nimessä parasta peliä, teimme paljon virheitä. Nyt ollaan siinä vaiheessa kautta, että kaikki voitot kelpaavat ja tänään se tuli tällä tavalla. Olemme voittoon tyytyväisiä ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi täyden ysiymppisen Hongan keskuspuolustuksessa luutinut Tapio Heikkilä.

Hongan seuraava ottelu pelataan jo lauantaina 12.9. Silloin keltamustat matkaavat pohjoiseen, kun edessä on vierasottelu RoPS:n vieraana. Lauantain kotijoukkue löytyy sarjan viimeiseltä sijalta, mutta Honka ei missään nimessä lähden aliarviomaan vastustajaa.

– Tottakai lähdemme hakemaan sieltä täyttä pistepottia. Rovaniemi on kuitenkin aina hyvin vaikea paikka pelata, Heikkilä toteaa.

Hongan seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa on Metroderby FC Honka-HJK sunnuntaina 20.9. kello 13.00 alkaen! Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka paikalliskamppailun voittoon!

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (85′ Duarte Tammilehto)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (90+5′ Niilo Saarikivi)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage (71′ Edmund Arko-Mensah)
#99 Mac Kandji

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #63 Ville Koski, #81 Roope Pyyskänen

Yhteistyössä