Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka matkaa perjantaina Ouluun

FC Honka palaa pelikentille tauon jälkeen, kun perjantaina vastassa on AC Oulu. Raatin Stadionilla pelattava ottelu käynnistyy kello 18.30. Ottelua voi tuttuun tapaan seurata suorana Ruutu+:n kautta.

Hongan alkukausi ei ole sujunut suunnitellusti. Kuuden pelatun ottelun jälkeen keltamustat ovat keränneet vain kolme pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa yhdenteentoista sijaan. Toistaiseksi ainoa voitto on tullut KTP:n vieraana.

Tulokset eivät kerro kuitenkaan koko totuutta. Useat otteluista ovat olleet hyvin tasaisia ja ratkenneet pienillä marginaaleilla. Esimerkiksi viime kierroksen SJK-ottelu ratkesi aivan ottelun loppuminuuteilla. Nyt Honka pyrkii kääntämään marginaalit itsensä eduksi. Joukkue piti pienen tauon SJK-ottelun jälkeen, ja on palannut harjoituskentälle kovalla innolla.

Keltamustien kuusi toistaiseksi tehtyä maalia ovat jakautuneet neljälle pelaajalle. Lucas Kaufmannilla ja Demba Savagella on tilillään kaksi osumaa, Darren Smithillä ja Jean Marie Dongoulla yksi mieheen.

AC Oulu nousi Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi voittamalla Ykkösen kolmen pisteen erolla KTP:hen. Suomen Cupissa se sijoittui lohkonsa kolmanneksi, kärsittyään tappiot SJK:lle sekä KuPS:ille ja kaadettuaan Ilveksen.

Hongan tapaan AC Oulun alkukausi Veikkausliigassa on ollut haastava. Oululaiset ovat hävinneet kaikki viisi pelaamansa ottelua ja ovat siis yhä ilman pisteitä, sarjan viimeisellä sijalla. Joukkue on osunut vastustajan maaliin toistaiseksi kolme kertaa, maalintekovastuun jakautuessa kolmikolle Niklas Jokelainen, Jere Kallinen ja Miika Koskela.

Puolustaja Dani Hatakka uskoo, että perjantaina vastakkain on kaksi erittäin nälkäistä joukkuetta.

– Kummallakaan joukkueella ei ole mennyt alkukausi putkeen, eikä kummassakaan leirissä varmasti olla tyytyväisiä. Tämä peli on molemmille joukkueille tavallaan uusi kauden aloitus. Uskon, että sarjataulukko näyttää meidän osalta erilaiselta tämän kuukauden pelien jälkeen, hän sanoo.

Hongalta varmasti sivussa on pelikieltoa kärsivä Juan Alegria. Jerry Voutilaisen pelikunto on vielä kysymysmerkki. Sen sijaan Darren Smithin pitäisi tällä tietoa olla mukana joukkueen vahvuudessa.

Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Yhteistyössä