Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka Lahden vieraaksi maanantaina

Kuva: Juhani Järvenpää

Runkosarja lähestyy loppuaan, ja Honka matkaa maanantaina 19.8. Lahteen FC Lahden vieraaksi. Ottelu käynnistyy Lahden Stadionilla kello 18.30.

Honka taistelee tiukasti yhä Veikkausliigan kärkipäässä. Ennen sunnuntaina pelattavaa KPV vs. HJK-ottelua keltamustat löytyvät sarjataulukon neljänneltä sijalta, viisi pistettä kärkipaikkaa jakavien FC Interin ja Ilveksen takaa. Viime kierroksella Honka jäi kotinurmellaan maalittomaan tasatulokseen, kun pisteet jaettiin SJK:n kanssa.

Tiukassa kärkitaistossa Honka keskittyy päävalmentaja Vesa Vasaran mukaan vain yhteen otteluun kerrallaan.

-Sarjassa on todella tiukat asetelmat. Mahdollisuudet on vielä mitaleille ja mestaruuteenkin, mutta keskitymme vain seuraavaan otteluun, hän toteaa.

Honka vahvisti rivejään kesän siirtoikkunassa neljällä pelaajalla. Elmo Heinonen debytoi SJK:ta vastaan, ja Lahdessa saatetaan nähdä Erik Bakkerin, sekä Nasiru Banahenen ensiesiintymiset keltamustassa paidassa.

Keltamustat ovat keränneet viimeisestä viidestä ottelustaan seitsemän pistettä.

-Yleisesti ottaen olemme päästäneet liikaa maaleja. Olemme tällä kaudella kuitenkin luoneet melko paljon maalipaikkoja. Viime peli meni toki juuri päinvastoin, emme antaneet muutamaa vapaapotkua lukuun ottamatta tilanteita vastustajalle, mutta toisaalta emme itsekään pystyneet luomaan tarpeeksi hyviä paikkoja. Kyllä meidän pitää parantaa pelissämme ihan kaikkea, Vasara sanoo.

FC Lahti taistelee yhä tiukasti paikasta ylempään loppusarjaan. Tällä hetkellä viimeisessä paikassa on kiinni SJK, mutta lahtelaiset hengittävät niskaan vain kahden pisteen päässä. Maanantain ottelu on elintärkeä siis myös kotijoukkueelle. Lahden tehokkain pelaaja on ollut talvella Suomen Cupissa Honkaakin vastaan osunut Josu, jolla on kasassa neljä maalia.

Viiden ottelun kuntopuntarissa FC Lahti on kolmannella sijalla, kerättyään niistä yhteensä kymmenen pistettä. Viime kierroksella joukkue koki ruman 4-0 tappion HJK:n vieraana, joten Honkaa vastaan asettuu varmasti taisteluhaluinen ryhmä.

Hongalta sivussa ottelusta ovat varmasti Jonas Levänen, Mac Kandji, sekä Duarte Tammilehto. Joukkueiden alustavat kokoonpanot näet ensimmäisenä Veikkauksen sivuilta, klikkaamalla tästä.

Lahti-ottelun jälkeen runkosarja paketoidaan kotiotteluiden osalta todellisella huippukamppailulla, kun HJK saapuu kauden toiseen Metroderbyyn Tapiolan urheilupuistoon. Liput myy Tiketti, ja ne saat napattua itsellesi tästä! Ottelu käynnistyy kello 13.00, tervetuloa kannustamaan keltamustat elintärkeisiin pisteisiin!

Yhteistyössä