Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka ja SJK kohtaavat Seinäjoella

FC Honka lähtee hakemaan kauden neljättä voittoaan, kun joukkue matkaa ylihuomenna perjantaina SJK:n vieraaksi Seinäjoelle. Ottelu alkaa OmaSP Stadionilla kello 18.30 ja sitä voi seurata myös Ruudusta.

Hongalle viime kierroksen Metroderby tuotti jo kauden seitsemännen tasapelin. Jean-Marie Dongou vei keltamustat avausjaksolla johtoon, mutta HJK onnistui vielä tasoittamaan ja lopulta pisteet menivät jakoon lukemin 1-1.

Dongou on Hongan sisäisen maalipörssin kärjessä neljällä maalilla. Lucas Kaufmann ja Nasiru Banahene ovat osuneet kahdesti ja Demba Savage sekä Borjas Martin kerran.

Honka ja SJK ovat kohdanneet jo kerran tällä Veikkausliigakaudella. Tapiolassa päädyttiin kotijoukkueen hienoisesta hallinnasta huolimatta maalittomaan tasapeliin.

– Tiedämme SJK:n olevan hyvin hankala vastustaja. Heillä on vahva joukkue ja he pelaavat hyvää jalkapalloa. Viimeksi jäimme heitä vastaan tasapeliin, joten halu voittaa on erittäin kova, kommentoi Dongou.

– Meidän täytyy alkaa voittamaan pelejä, mutta mitään paniikkia ei ole. Täytyy muistaa että meillä ei myöskään ole vielä tappioita. Omalla vahvalla pelillämme muutamia viilauksia tehden nappaamme perjantaina kolme pistettä, hän sanoo itsevarmana.

Honka on voittanut vain kolmesti, mutta ei SJK:llakaan voittoja ole liiaksi. Seinäjokelaisten ainoa täysi pistepotti on nimittäin kauden avausottelusta TPS:ää vastaan. Toisen ottelunsa joukkue pelasi tasan ja hävisi sen jälkeen kolmesti peräkkäin. Viimeiset neljä ottelua SJK on pelannut tasan, viimeisimpänä 0-0 Ilvestä vastaan.

Sekä Hongan että SJK:n peli on toiminut erityisesti puolustuspäässä. Honka on viidellä päästetyllä maalilla Veikkausliigan vähiten maaleja päästänyt joukkue, SJK on kahdeksalla päästetyllä maalillaan samassa tilastossa kolmantena.

Hongan varmat poissaolijat perjantain otteluun ovat Nasiru Banahene sekä Henri Aalto.

Yhteistyössä