Uutiset

Honka Akatemia suuntaa kohti kautta 2023

Viime kaudella omassa Kakkosen lohkossaan hienosti toiseksi sijoittunut Honka Akatemia matkaa kohti uutta kautta 2023.

Pidimme kauden päätteeksi yhteisen lounaan U17-joukkueen, Akatemian ja edustusjoukkueen staffien kanssa, jossa kävimme joukkueiden tilanteet läpi. Kaikissa kolmessa joukkueessa on ollut erittäin hyvä tilanne, monet sopimukset ovat olleet pitkään valmiina. Se on harvinainen tilanne. Kiitos pelaajille ja staffille omastakin puolesta, että asiat olivat hoituneet niin hyvin jo ennen kauden päätöstä. Oli mukava päättää kausi hyvillä uutisilla lounaalla, urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen sanoo.

Akatemiallamme on ollut hyviä vuosia, joukkue on ollut useita kausia kärkisijoilla ja tehnyt tasaisesti tulosta. Sen lisäksi moni pelaaja on noussut Akatemiasta edustusjoukkueeseen ja päässyt pelaamaan siellä. Näitä pelaajia on tullut niin meidän omista nuoristamme, kuin myös ulkopuolelta seuraan tulleista vahvistuksista. Esimerkkeinä näistä ovat ulkomaalaisista Rui Modesto ja Juan Alegria, joka tulivat 2020 syksyllä ensin Akatemiaan pelaamaan. He pääsivät sitä kautta sisään seuraan ja saivat peliaikaa alusta saakka. Akatemia on ollut todella tärkeä paikka monille pelaajille.

Muutokset joukkueen valmennukseen eivät ole suuria, niitä tulee työnkuvien osalta. Juho Suuperko panostaa ensi kaudella ison osan työajastaan pelaajakehitykseen Akatemian osalta. Tällä haluamme tavoitella sitä, että pelaajamme saavat entistä enemmän palautetta yksilötasolla. Näin pyrimme auttamaan heitä heidän kehityksessään, jotta he voivat ottaa askeleita vähintään kohti edustusjoukkuettamme.

Meillä on tällä hetkellä todella nuori joukkue, joka koostuu pääosin 2004 ja 2005-syntyneistä pelaajista. Se on seuran strategian mukainen valinta. Kun tammikuu alkaa, voi joitain pelaajia olla tästä ryhmästä nostettu jo edustuksenkin mukaan. Se riippuu edustuksen tilanteesta ja siitä, miten valmennus päävalmentaja Vesa Vasaran johdolla tilanteen näkee. Muutoksia voi tulla myös siten, että joku pelaajista siirtyy lainalle aikaisessa vaiheessa, jos näemme yhdessä, että se on pelaajakehityksen näkökulmasta tällä hetkellä parasta ja lisäksi mahdollista, niin että jossain joukkueessa on sopiva tarve, Vuorinen summaa.

Honka Akatemian tämänhetkinen sopimustilanne 13.12.2022
Jussi Tanska (MV) s. 2006
Nico Serjala (MV) s. 2005
Urho Huhtamäki s. 2004
Joonatan Ritamies s. 2005
Otto-Eemeli Niemelä s. 2004
Oliver Östergård s. 2004
Karo Räsänen s. 2005
Matias Keskinen s. 2005
Vincent Klutse s. 2005
Chris Ottia s. 2004
Antti Tella s. 2005
Asla Peltola s. 2004
Marlo Hyvönen s. 2005
Theo Olives s. 2003
Arez Goshnaw s. 2005
Aleksi Tanninen s. 2004
Lauri Laine s. 2005
Baba Haruna s. 2002
Gabriel Europaeus s. 2005
Vincent Ulundu s. 2005
Reidiner Nascimento s. 2004

Taustat:

Abdi Mohamed
Juho Suuperko
Luca Fleres
Pekka Nikki
Pirkko Ilmonen

Yhteistyössä