Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle kauden ensimmäinen tappio, HIFK maalin verran parempi

FC Honka kärsi kauden ensimmäisen tappionsa Veikkausliigassa, kun HIFK haki 0-1 vierasvoiton Tapiolasta. Keltamustien hallinnasta huolimatta maalinteko ei onnistunut, joten pisteet matkasivat naapurikaupunkiin.

Avausjakso

Honka loi ottelun avauspaikan yhdeksännellä minuutilla. Borjas Martin syötti Jean Marie Dongoun karkuun, mutta Arnold Origi venyi HIFK-maalilla hyökkääjän etukulmaan lähteneen laukauksen tielle.

Ottelun avausmaali nähtiin 12. minuutilla. Sakari Tukiainen pääsi Hongan virheestä karkaamaan läpiajoon ja viimeisteli taululle 0-1 lukemat.

Maalin jälkeen Honka hallitsi peliä ja yritti murtaa HIFK:n matalalle vetäytynyttä, tiivistä puolustusta. Muutaman kerran keltamustat pääsivätkin murtautumaan, mutta viimeiset ratkaisut eivät osuneet kohdilleen. Lähimpänä tasoitusta kävi Borjas, jonka pusku suuntautui kuitenkin selvästi maalin ohitse.

Tauolle siirryttiin vierasjoukkue HIFK:n johtaessa maalilla.

Toinen jakso

HIFK oli lähellä lisätä johtoaan toisen jakson alkuminuuteilla. Eero-Matti Auvisen ohjaus suuntautui kuitenkin hieman Honka-maalin ylitse.

64. minuutilla Jerry Voutilainen nousi pallon kanssa vahvasti ja pudotti sen Lucas Kaufmannille. Brassin laukaus meni kuitenkin tolppaa hipoen ohi.

Vaihdosta kentälle tullut Mac Kandji pääsi vielä puskemaan maalin edustalta, mutta ei saanut suunnattua palloa kohti maalia, Näin Honka kärsi Veikkausliigakauden ensimmäisen tappionsa loppulukemin 0-1.

– HIFK puolusti hyvin ja tiiviisti alhaalla, ja me olimme tehottomia. Emme mekään saaneet juurikaan tilanteita luotua. HIFK sai meidän virheestämme sitten sen yhden paikan ja siitä voittomaalin, kommentoi Hongan keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen ottelun päätyttyä.

Hongan pelaamisesta löytyy Voutilaisen mukaan selvä kehityskohde. Hyökkäyspään tehokkuus ja viimeiset ratkaisut.

– Meidän täytyy saada hyökkäyspäässä parempia suorituksia. Sitä kautta tulee maaleja ja voittoja. Niin yksinkertaista se on. Teemme pelissä kuitenkin hyviä ja oikeita asioita, mutta viimeisen kolmanneksen ratkaisuja ja maalintekoa meidän pitää ehdottomasti parantaa, hän summasi.

Hongan kausi jatkuu Veikkausliigassa ensi viikon keskiviikkona 9.9. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu Ilves. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja liput ennakkoon saat ostettua klikkaamalla tästä! Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:
#1 Markus Uusitalo (MV)
#3 Tapio Heikkilä
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen (80′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin (67′ Mac Kandji)
#16 Konsta Rasimus
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #13 Tim Murray (MV), #18 Elmo Heinonen, #63 Ville Koski, #78 Matias Rale, #81 Roope Pyyskänen

Yhteistyössä