Otteluraportti, Veikkausliiga

Hongalle karvas tappio Kuopiosta

Honka kohtasi KuPS:n Kuopion lauantai-iltapäivässä. Joukkueet pelasivat tasaisen ottelun, jossa molemmilla oli omat paikkansa. Honka siirtyi avausjaksolla johtoon, mutta kotijoukkue onnistui iskemään toisella nelivitosella kaksi maalia ja pisteet jäivät Kuopioon.

Avausjakso

KuPS:ille avautui ottelun ensimmäinen tilanne seitsemännellä peliminuutilla. Daniel Carrillo oli karata Honka-puolustukselta, mutta Tim Murray tuli oikea-aikaisesti vastaan ja nappasi pallon syliinsä.

Honka oli hyvin lähellä siirtyä johtoon kolmannellatoista peliminuutilla. Darren Smith nousi vahvasti boksiin ja pääsi laukomaan huippupaikalta, mutta Johannes Kreidl onnistui torjumaan. Jatkotilanteesta pääsi kokeilemaan Lucas Kaufmann, mutta maaliin asti pallo ei löytänyt tietään.

Honka iski ottelun avausmaalin 28. minuutilla. Jean Marie Dongou riisti pallon, sai sen takaisin ja karkasi läpiajoon. Hyökkääjä tarjoili vielä vierelleen Smithille, joka pääsi sijoittamaan pallon tyhjään maaliin.

KuPS sai avausnelivitosella monia hyviä paikkoja tasoitukseen, mutta ylärimaa lähemmäs kotijoukkue ei päässyt. Näin tauolle siirryttiin espoolaisten maalin johdossa.

Toinen jakso

KuPS tuli toiselle nelivitoselle erittäin vahvasti, eikä Honka oikein saanut omaa peliään käyntiin.

Muutaman vaarallisen tilanteen jälkeen tasoitusosuma syntyi lopulta 53. minuutilla. Urho Nissilä sai jalkansa vapaaksi ja laukoi rangaistusalueen kaarelta pallon aivan Honka-maalin yläkulmaan.

62. minuutilla Lucas Rangel pääsi nokikkain Murrayn kanssa, mutta ylärima pelasti vielä Hongan. Seuraavasta tilanteesta kotijoukkue siirtyi kuitenkin 2-1 johtoon. Hongalle sattui epäonninen virhe, ja Anton Popovitch pääsi siirtämään johtomaalin tyhjään verkkoon.

Honka iski vahvasti vastahyökkäyksellä, kun kellossa oli 76. minuuttia. Kreidl torjui Niklas Pyyhtiän laukauksen, mutta Smith oli ensimmäisenä paluupallossa. Hyökkääjän laukaus karkasi kuitenkin maalin ylitse.

Hongan seuraava tilanne tuli viitisen minuuttia myöhemmin. Demba Savage katkoi KuPS:n pelinrakentelun korkealla, kuljetti boksiin ja pääsi itse laukomaan, mutta Kreidl oli kudin tiellä.

Tasoitusosuma oli jälleen hyvin lähellä muutamaa minuuttia myöhemmin. Duarte Tammilehdon syöttö löysi upean nousun tehneen Jonas Leväsen ja puolustajan keskityspallo kimposi KuPS-puolustuksen kautta ylärimaan. Juan Alegria pääsi vielä kokeilemaan paluupallosta, mutta KuPS-puolustus blokkasi kolumbialaisen yrityksen.

Honka rakensi vielä ottelun loppuhetkillä muutaman paikan, mutta enempää osumia ei Kuopiossa nähty. KuPS oli myös lähellä onnistua iskemään kolmannen osuman, mutta Rangelin laukaus meni maalin ohitse. Näin ollen pisteet jäivät kotijoukkueelle ja loppulukemiksi kirjattiin 2-1.

– Ottelu oli hyvin tasainen. Molemmat joukkueet saivat luotua tilanteita ja pidettyä vuorollaan pallonhallintaa. Meille oli tärkeää saada avausmaali tehtyä. Toiselle jaksolle tullessa emme olleet aivan valmiina ja sitä kautta KuPS sai tehtyä kaksi maalia, Darren Smith kommentoi ottelun jälkeen.

Tulokset eivät tietenkään tyydytä, mutta Smith uskoo, että joukkueen kurssi kääntyy vielä.

– Meidän täytyy pysyä positiivisena ja yhdessä. Koko joukkue, seura ja kannattajat. Meidän tulee uskoa siihen, että meillä on hyviä pelaajia, hyvä joukkue ja tulokset tulevat kovalla työllä. Nämä ovat niitä hetkiä, jossa meidän pitää näyttää asennettamme niin joukkueena, kuin yksilöinäkin, hän sanoo.

Hongan kausi jatkuu torstaina 24.6. kello 18.30 kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa Hakaa vastaan. Otteluun pääsee ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella yleisöä, joten nyt jos koskaan kannattaa saapua kannustamaan Honka voittoon! Joukkue tarvitsee kotiyleisön tukea enemmän kuin koskaan!

Lippuja pääset ostamaan tästä! Tutustuthan huolella myös ottelutapahtumainfoon, jotta voimme taata turvallisen jalkapallokokemuksen kaikille!

Hongan avauskokoonpano:
#5 Henri Aalto
#9 Jean Marie Dongou (63′ Demba Savage)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Darren Smith (78′ Juan Alegria)
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus (68′ Niklas Pyyhtiä)
#17 Rui Modesto
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka (78′ Matias Rale)
#31 Edmund Arko-Mensah (68′ Jonas Levänen)
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #70 Roope Paunio (MV)

Yhteistyössä