Otteluraportti, Veikkausliiga

Esport Honka palasi voittojen tielle – TPS kaatui 3-0

Esport Honka ja TPS kohtasivat toistamiseen kolmen viikon sisään Tapiolan urheilupuistossa. Honka oli avausnelivitosella todella vahva ja hallitsi peliä. Borjas Martinin ja Macoumba Kandjin osumien myötä tauolle siirryttiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa. Toisella puoliajalla myös vierailla oli omat paikkansa, mutta Kandji viimeisteli illan toisellaan loppulukemiksi 3-0. Tuloksen myötä keltamustat nousivat Veikkausliigan kolmannelle sijalle. Henri Aalto ja Demba Savage olivat avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa paluunsa jälkeen.

Avausjakso

Honka tuli otteluun vauhdilla ja oli lähellä maalintekoa jo alkuminuuteilla. Borjas Martin vapautti Lucas Kaufmannin läpiajoon, mutta Jonathan Viscosi torjui brassin laukauksen.

Kauaa ei avausmaalia kuitenkaan tarvinnut odottaa. Tällä kertaa roolit olivat päinvastaiset, kun Kaufmann syötti Borjasin läpi. Espanjalaishyökkääjä kiersi Viscosin, ja viimeisteli varmasti tyhjään maaliin. Näin Honka siirtyi kahdeksan minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon.

Keltamustien toinen osuma syntyi 33 minuutilla. Demba Savagen laukaus kolahti tolppaan, mutta ensimmäisenä paluupallossa oli paikalla Mac Kandji. Senegalilaishyökkääjä siirsi kauden kahdennellatoista osumallaan keltamustat jo 2-0 johtoon.

Honka sai avausjaksolla pallon kolmannenkin kerran maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona. Taukoa lähdettiin näin ollen viettämään kahden maalin kotijohdossa.

Toinen jakso

Toisella jaksolla peli tasoittui, ja TPS pääsi myös muutamille hyville paikoille. Turkulaiset kävivät pariin otteeseen lähellä kavennusta viidenkymmen minuutin kohdalla. Davor Taleski torjui Zeljko Savicin volleyn maalin yli. Seuranneesta kulmapotkusta Miro Tenho pääsi puskemaan, mutta Kandji pelasti lähes maaliviivalta. Paluupallosta Riku Sjöroos pääsi vielä kokeilemaan, mutta Taleski venytti laukauksen tielle.

Honka siirtyi hienon kuvion päätteeksi johtoon 63 minuutilla. Savage levitti laitaan Joel Perovuolle, joka nosti pallon komeasti Kandjille. Huippuvireessä oleva Kandji viimeisteli kylmänviileästi keltamustat kolmen maalin karkumatkalle.

Savage kävi toistamiseen lähellä maalintekoa, mutta laitahyökkääjän volley kilpistyi TPS-puolustukseen. Kun enempää osumia ei Tapiolassa nähty, nappasi Honka täydet pisteet luvuin 3-0.

Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

-Viime aikoina on ollut vaikea saada tulosta. Olemme olleet ajoittain pelissä levällään, vaikka pelissä onkin ollut myös hyviä hetkiä. Tänään ensimmäinen puoliaika oli todella hyvä. Joukkue pysyi tiiviinä molempiin suuntiin paremmin kuin aikaisemmin. Vaikka toisella puoliajalla oli myös muutamia ei niin hyviä hetkiä, niin pysyimme silti yhtenäisenä emmekä antaneet TPS:lle yhtään helppoa maalia. Kolmas maali sitten helpotti ja käänsi pelin lopullisesti meille. Erittäin tyytyväinen olen joukkueen esitykseen ja mielestäni ansaitsimme voittaa tänään, Vasara summasi.

Kausi jatkuu Ahvenanmaalla

Esport Honka jatkaa taistelua mitalisijoista sunnuntaina 19.8., jolloin keltamustat matkaavat Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu Wiklöf Holding Arenalla käynnistyy kello 19.00.

Kotikentälleen Tapiolaan Honka palaa lauantaina 25.8. Silloin vieraaksemme saapuu Hongan kanssa tiukasti mitalitaistossa oleva FC Lahti. Kamppailu tärkeistä sarjapisteistä käynnistyy kello 17.00. Tervetuloa kannustamaan keltamustat täysiin pisteisiin!

Taistelu mitaleista käy kuumimmillaan! Ostamalla ottelulipun tai lippupaketin Esport Arenalta tai Centeristä, saat kaupan päälle 2kk Ruutu+ lahjakortin, jolla voit seurata kaikki Hongan vierasottelut suorana, sekä suosikkisarjojasi mielesi mukaan.

Liput FC Lahti-otteluun >> Tiketti
Kolmen ottelun lippupaketti (FC Lahti, PS Kemi, HJK) >> Tiketti

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä