Otteluraportti, Veikkausliiga

Esport Honka ja Ilves runsasmaaliseen pistejakoon

Kaksi vahvasti mitalitaistossa olevaa joukkuetta kohtasivat Tammelan stadionilla, kun Esport Honka matkusti Ilveksen vieraaksi. Honka aloitti ottelun vahvasti, ja Mac Kandji veikin keltamustat johtoon jo viidennellä peliminuutilla. Jatuli Laevuo lisäsi Hongan johdon kahteen 24 minuutilla. Eero Tamminen toi kotijoukkueen puolen tunnin kohdalla maalin päähän. Toisella nelivitosella Borjas Martin vei Hongan jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta Tamminen ja Diogo Tomas toivat Ilveksen vielä tasoihin. Näin Tammelassa päädyttiin pistejakoon.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Mac Kandji nousi vasemmalta laidalta, ja keskitti matalana maalille. Ilves-puolustus onnistui kuitenkin blokkaamaan Lucas Kaufmannin kovan laukauksen kulmapotkuksi. Kauaa ei avausmaalia kuitenkaan tarvinnut odottaa. Viisi minuuttia oli kellossa, kun Kaufmann vapautti Kandjin läpiajoon, ja huippuvireessä oleva senegaliaishyökkääjä viimeisteli kauden yhdennellätoista osumallaan keltamustat maalin johtoon.

Illan toinen osuma nähtiin 24 minuutin pelin jälkeen. Kaufmann lähetti vapaapotkun maalille, ja Jatuli Laevuo puski pallon yläkulmaan ohi Mika Hilanderin.

Ilves tuli maalin päähän 30 minuutilla. Marius Noubissi syötti maalin eteen Eero Tammiselle, joka pääsi vapaasti laukomaan ohi Davor Taleskin. Tasoitusmaalikin oli avausjaksolla todella lähellä. Noubissi pääsi 34 minuutin kohdalla laukomaan lähietäisyydeltä, mutta kamerunilaisen laukaus kolahti Honka-maalin ylärimaan. Kun avausnelivitosella ei enempää maaleja nähty, siirryttiin taukoa viettämään keltamustien maalin vierasjohdossa.

Toinen jakso

Ilves tuli toiselle jaksolle vahvasti ja kävi jo ensiminuuteilla lähellä tasoitusta. Iiro Järvisen laukaus kolahti kuitenkin tolppaan.

Honka siirtyi uudestaan kahden maalin johtoon 50 minuutilla. Kandji lähetti keskityksen, jonka Jonas Levänen jatkoi päällään maalille. Tilanteeseen ehti ensimmäisenä Borjas Martin, joka ohjasi pallon lähes maaliviivalta verkkoon.

Borjasin maalin jälkeen ote siirtyi selvästi keltavihreille. Eero Tamminen nousi puskutilanteessa korkeimmalle, ja toi kotijoukkueen 76 minuutilla maalin päähän.

85 minuutilla lukemiksi tulostaululla muuttui 3-3, kun Diogo Tomas puski kulmapotkusta kotijoukkueen tasoihin. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten Tammelassa päädyttiin todella jännittävien vaiheiden jälkeen pistejakoon.

Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli tyytyväinen ottelun alkuun, mutta löysi kokonaisuudesta paljon parannettavaa.

-Alussa pelasimme todella hyvin, kontrolloimme peliä, loimme maalipaikkoja ja pääsimme 2—0 johtoon. Ilves on toki kotonaan hyvä joukkue, mutta kun saimme toisen puoliajan alkuun vielä sen kolmannen maalin, niin ei sitä johtoa kyllä saisi enää menettää, Vasara summasi.

-Ilves sai runsaasti paikkoja ja teki sen kolme maalia, mikä on tietenkin liikaa. Pitää keskittyä siihen, emme me voi antaa vastustajalle noin paljon tilaisuuksia.

Keltamustien kausi jatkuu ensi viikonloppuna

Esport Hongan kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 11.8. Vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu silloin FC TPS. Ottelu käynnistyy kello 17.00. Tule kannustamaan Honka täysiin sarjapistesiin! Kotiyleisön tuki on tiukassa mitalitaistossa elintärkeää!

Tarjolla on myös kolmen ottelun kattavia lippupaketteja. Nyt pakettiin sisältyy kolme varmasti huippujännittävää kamppailua, kun Tapiolaan vieraaksi saapuvat TPSFC Lahti ja PS Kemi. Kun ostat ottelulipun tai lippupaketin Esport Arenalta tai Centeristä, saat kaupan päälle 2kk Ruutu+ lahjakortin. Ruudusta voit katsoa kaikki Hongan vierasottelu suorana, sekä suosikkisarjojasi mielesi mukaan.

Liput TPS-otteluun >> Tiketti
Kolmen ottelun lippupaketit >> Tiketti

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä