Akatemia, Otteluennakko, Suomen Cup

Akatemia kohtaa Klubi-04:n pikkuderbyssä

Honka Akatemia jatkaa kauttaan lauantaina 3.2., kun Klubi 04 isännöi keltamustia. Ottelu alkaa Talin hallissa jo kello 12.00. Ottelua voi seurata myös Ruutu+-palvelusta. 

Kakkoseen täksi kaudeksi noussut Honka Akatemia aloitti cup-urakkansa kaksi viikkoa sitten Ahvenanmaalla. Akatemia taisteli loppuun asti, mutta kotijoukkue IFK Mariehamn näytti minkä takia se on ollut muutamat viimeset kaudet Veikkausliigan kärkijoukkueita ja otti rutiinilla 4-0 voiton. Sergio Almenaran valmentaman joukkueen runko pysyi talven aikana hyvin kasassa, mutta myös muutamia vahvistuksia on tullut. Esimerkiksi Felix Ferahyan saapui Kuopion Palloseurasta vahvistamaan maalivahtiosastoa ja Sebastian Veijola Legirus Interistä puolustukseen.

HJK:n reservijoukkue Klubi 04 nousi niinikään viime kauden päätteeksi sarjaporrasta ylemmäksi, ja pelaa ensi kaudella Ykkösessä. Joukkueen nousuun luotsannut Toni Koskela siirtyi kauden jälkeen Rovaniemen Palloseuran päävalmentajaksi, ja vastuun otti Mikko Mannila. Mannilan apuna valmennuksessa toimii myös kokenut maajoukkuepelaaja Mika Väyrynen, joka päätti peliuransa viime kauteen. Klubi 04:sen riveistä löytyy Honka-paidasta tuttu pelaaja, sillä kaksi edellistä kautta Hongan riveissä hyökännyt Rony Huhtala siirtyi joukkueeseen tulevalle kaudelle. Klubi 04 haki Suomen Cupin avausottelussaan pisteen TPS:ltä 1-1 tuloksella, ja kärsi viime sunnuntaina IFK Mariehamnille tappion lukemin 4-2.

Lauantaina pelaa Akatemian lisäksi myös toinen Hongan nuoria lupauksia täynnä oleva joukkue, kun U17 aloittaa Riku Paularinteen johdolla BSM-karsinnat. HJK saapuu vieraaksi Esport Arenalla kello 14.00 alkavaan kamppailuun.

Yhteistyössä