Etsi tältä sivustolta

Honka matkaa tiistaina Ilveksen vieraaksi

Viimeisimmässä ottelussaan karvaan 2-0 tappion HIFK:n vieraana kärsinyt Honka matkustaa ylihuomenna tiistaina 7.5. Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Ottelu alkaa Tammelan Stadionilla kello 18.30.

Honka lähtee otteluun Veikkausliigan keskikastista, kuudennelta sijalta. Viidestä pelatusta ottelusta keltamustat ovat voittaneet kolme. Hongan käsittelyssä ovat kaatuneet RoPS, KuPS ja FC Inter. Kaksi tappiota ovat tulleet ensin IFK Mariehamnille, sekä viimeksi juuri HIFK:lle.

Keltamustien alkukauden kovin maalitykki on ollut Borjas Martin, joka johtaa viidellä osumalla myös koko Veikkausliigan maalipörssiä. Espanjalaiskärjen lisäksi maalinteossa ovat onnistuneet kertaalleen Juha Hakola, Arlind Sejdiu, Gideon Baah, sekä Robert Ivanov.

Keltamustien yhdeksän tehtyä maalia on Veikkausliigan neljänneksi eniten. Toisaalta myös omassa päässä on soinut liian usein. Kahdeksan päästettyä maalia on vastaavasti liigan neljänneksi huonoin saldo.

Ongelma päästettyjen maalien runsauden kanssa on tarkasti tiedossa myös valmentaja Sampo Koskisella.

-Olemme tosiaan yksinkertaisesti päästäneet liikaa maaleja. Jotta meidän olisi pitkässä juoksussa mahdollista pysyä sarjan kärkisijoilla, täytyy meidän olla kollektiivisesti yhtenäisempiä ja huolellisimpia puolustussuuntaan, Koskinen kommentoi.

Tiistain kotijoukkue Ilves on monessa mielessä Hongan vastakohta. Jarkko Wissin valmentama joukkue on Veikkausliigan ainoa yhä tappioitta etenevä joukkue. Sarjakakkosella on viidestä ottelusta tilillään kolme voittoa ja kaksi pistejakoa. Neljällä tehdyllä maalilla tamperelaiset ovat sarjan kolmanneksi vähiten maaleja tehnyt joukkue. Ilveksen menestyksen salaisuus piilee kuitenkin todella tiiviissä puolustuksessa. Keltavihreiden puolustus, maalivahti Mika Hilander viimeisenä lukkonaan ei ole päästänyt kaudella vielä yhtään takaiskumaalia.

-Meidän täytyy pystyä parantamaan pallollista pelaamistamme murtaaksemme Ilveksen prässin, ja sen jälkeen heidän puolustuslinjansa, Koskinen sanoo.

Jos et pääse paikan päälle Tampereelle, voit seurata ottelua myös Ruutu+- palvelun kautta tai Hongan Twitter-seurannasta.

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ottelupäivänä ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla. Katso ne tästä.

Hongalta sivussa tiistaina ovat varmasti Jonas Levänen, Luis Silva, sekä Gideon Baah. Demba Savagen, Robert Ivanovin, sekä Lucas Kaufmanninpelikunto on vielä epävarma.

Hongan kausi jatkuu Ilves-kamppailun jälkeen kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa. Vieraaksi lauantaina 11.5. pelattavaan otteluun saapuu VPS Vaasasta. Ottelu alkaa kello 15.00 ja se on ”Kiitos äiti-ottelu”. Lähestyvän äitienpäivän kunniaksi saat otteluun kaksi lippua yhden hinnalla. Tuo siis äitisi nauttimaan huippujalkapallosta Tapiolan urheilupuistoon! Liput tästä!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top